Page 1

NR. 2 - 2019

STYRENYTT INFORMASJON TIL STYRET I BORETTSLAG OG SAMEIER

GET BOX SAMLER FAMILIEN Nye Get boX gjør det enklere å finne noe å se på som alle liker, mener familien Kristiansen. De jubler over mer innhold, stemmestyrt søk og mulighet til å laste ned og se serier og filmer senere uten nettdekning. TELIA + GET = NYE FORDELER

MARKEDETS BESTE LADETJENESTE FOR ELBIL I BORETTSLAG OG SAMEIER

GIR DEG ENDA MER TV-INNHOLD

1


STYRENYTT

SAMMEN MOT EN NY DIGITAL HVERDAG Med utgaven av Styrenytt du nå holder i hendene, håper vi å gi deg et lite innblikk i hvilke spennende tider vi nå går inn i sammen. Målet med sammenslåingen av Telia og Get er å bidra til å skape en ny og bedre hverdag for ditt styre og dine beboere. For det første skal dere som kunder oppleve fordelen av at vi samler enda flere tjenester under ett tak. Allerede nå kan du nyte godt av den første kundefordelen, nemlig mer mobildata uten ekstra kostander til de som er både Telia- og Getkunder. Dette er bare begynnelsen. Mange flere fordeler kommer. For det andre vil dere oppleve et nytt tempo og en ny tyngde i utviklingen av våre eksisterende produkter og tjenester. I dette Styrenytt kan du for eksempel lese mer om landets råeste TV- og strømmeboks, Get boX, og om utviklingen av et enda kraftigere og mer fremtidsrettet bredbånd. Det skal merkes i din digitale hverdag at Telia og Get har samlet seg til Norges mest spennende og innovative teknologimiljø. Sist, men ikke minst, vil vi sammen med sterke partnere tilby dere markedets beste løsninger innen nye og spennende tjenesteområder. Et ferskt eksempel er elbillading fra Ohmia Charging kombinert med full wifi-dekning fra Get i garasjene. Vi skal ikke gjøre alt selv, men bestreber oss på å finne alle de beste digitale løsningene for kundene våre i tiden som kommer.

Torbjørn Aamodt Head of Consumer Home (Get) i Telia Norge

2

HVERDAGSMAGI DA GET INVITERTE TIL FILMKVELD Heimanåsen borettslag i Slemmestad slo til på Get sitt tilbud om å skape litt hverdagsmagi. Med popcorn, brus og kinosuksessen «Amundsen» på stort lerret, var det duket for en hyggelig kveld. – Dette ble strålende! Vi ønsket å finne på noe med Get fordi vi har mange beboere som er eldre og bor alene. Det ble en kjempefin filmkveld for alle, forteller styreleder Tor Inge Skoglund i Heimanåsen borettslag. GOD STEMNING MED AMUNDSEN Mange borettslag meldte sin interesse da Get tilbød litt hverdagsmagi i form av en filmkveld for alle beboerne. Valget falt på Heimanåsen i Slemmestad. Get inviterte alle beboerne med følge til visning av polarekspedisjonsfilmen Amundsen i det lokale samfunnshuset.

– Stemningen var svært god da filmen ble snurret i gang, med brus og popcorn servert til alle, forteller styreleder Skoglund. TA KONTAKT FOR HVERDAGSMAGI I DITT BORETTSLAG Anita Parvin, kommunikasjonsansvarlig for borettslag i Get, opplevde at arrangementet var så vellykket at Get ønsker å besøke flere borettslag. – Vil du at vi skal gjøre noe hyggelig for ditt borettslag? Ta kontakt med oss på hverdagsmagi@get.no Vi gleder oss til å høre fra deg! sier Parvin.


SKAPER FREMTIDENS OPPLEVELSER MED KUNDENE GIR FORDELER: Allerede nå får de som er kunder hos både Telia og Get mer mobildata. Flere fordeler er på vei, forteller Camilla Forberg i Telia.

Målet for et sammenslått Telia og Get, er å levere en ny verden av gode, digitale kundeopplevelser. Første nye kundefordel er mer mobildata inkludert, slik at du kan se underholdning fra Get overalt.

Derfor blir en viktig jobb å forstå hva styrer og beboere ønsker seg av oss fremover. Vi skal lytte og lære av de som bruker oss mest, forteller Forberg.

Som Telia-direktør for strategisk brand og marketing, skal Camilla Forberg i tiden som kommer bidra til å virkelig­ gjøre målet med sammenslåingen av Telia og Get. – Vår ambisjon er at vi skal skape nye løsninger og tjenester for alle kunder. Det vil vi gjøre ved å kombinere digital innovasjon med tilgang til enorme mengder godt innhold. Etter hvert vil beboere og styrer merke at vi kan tilby stadig flere fordeler når du er både Telia og Get-kunde, sier Forberg.

ØKONOMISKE BESPARELSER Nye tjenester og alt på ett sted vil være fokus i årene som kommer. – Vår sterke teknologikompetanse kan bidra til bærekraftige løsninger. Spesielt er dette veldig aktuelt på nybygg. Teknologi kan bidra til for eksempel lys- og varmestyring, energi­ sparing og reduksjon i CO2 – som igjen vil gi økonomiske besparelser for borettslagene, sier Forberg.

UNDERHOLDNING OVERALT Allerede nå kan beboere nyte den første fordelen av å være kunde i både Telia og Get. Har du TV og bredbånd fra Get og mobilabonnement hos Telia, får du mer mobildata hver måned uten ekstra kostnad. – Vi samler humor, sport, spenning, drama, action og kommunikasjons­ teknologi under ett tak. Med mer mobildata, kan du ta med deg under­ holdningen din overalt. Og om du ikke er

mobilkunde hos Telia, kan du nå prøve oss uten binding i to måneder, forteller Forberg.

– Styrene og beboerne skal få alt på ett sted og få tydelige fordeler ved å være kunde i GET og Telia. Camilla Forberg, direktør for brand og marketing i Telia

VIL UTVIKLE OSS SAMMEN MED KUNDENE Som ny totalleverandør av mobil, TV, bredbånd og smarte hjem, ønsker Telia og Get å ligge i forkant av hva borettslag og beboere kan ønske seg av fremtidige tjenester. – Vi har ikke alle svarene på hva vi skal tilby borettslagene i fremtiden.

EN ENKLERE FAKTURAHVERDAG Målet er også å bidra til en enklere hverdag for styrer og beboere når flere tjenester kan samles på ett sted. – Når kundene kan få alt på ett sted, blir det enklere å forholde seg til og å holde oversikten over hva man betaler. I dag har vi forbrukere mange ulike abonnementer som HBO, Spotify, Netflix, TV og andre strømmestjenester. Dette tror vi kan forenkles og ryddes opp i, sier Forberg. 3


GET BOX FÅR SKRYT FRA EKSPERTER OG TV-SEERE Måten man kombinerer tradisjonell TV med strømming i den nye TV-boksen fra Get, får både anmeldere og testbrukere til å juble. «Get-kunder har all grunn til å glede seg til den nye dekoderen.» Slik oppsummerer anmelderen i nettavisen Din Side sin test av nye Get boX. Som en av flere medier, har Din Side testet funksjonene og brukervennligheten på den nye TV- og strømmeboksen, som nå er tilgjengelig for alle Get sine TVkunder. Anmelderen slår fast at det er en kraftig og avansert boks, til tross for liten størrelse. Særlig trekker han frem alle de nye nyttige funksjonene på fjernkontrollen. Din Side konkluderer med at «Med Get Box mikses det beste fra lineær-TV med det beste fra strømmeverdenen.» – RESPONSEN VI HÅPET PÅ Flere medier har også gitt sine vurderinger av Get boX. Mottakelsene varierer fra overstrømmende til positive hos Digi.no, Tek.no og Lyd&Bilde. TV-sjef Espen Åtland i Get kan også fortelle om svært gode tilbakemeldinger fra TV-kunder som har tatt i bruk den nye boksen. – Vi kunne vel strengt tatt ikke drømt om en bedre mottakelse, verken fra kunder eller anmeldere. Det vi er aller mest fornøyde med er å se at de som tar Get boX i bruk, setter pris på de nye funksjonene og mulighetene vi har satset aller mest på, sier Åtland. GET HAR LANDETS BESTE TV-TILBUD Både kunder og flere anmeldere trekker frem at det er blitt enklere og raskere å navigere for å finne frem til det man vil se. Særlig kundene omfavner muligheten for opptak av inntil 500 timer innhold, som du også kan se på nettbrett og mobil uten

4

OVERVELDENDE RESPONS: Positive anmeldere i en rekke medier gir nye Get boX gode skussmål. (Faksimiler)

internettdekning. I tillegg setter mange pris på at fjernkontrollen er blitt enda mer brukervennlig med mange nyttige, nye funksjoner. Og ikke minst fremheves den sømløse opplevelsen av å kunne veksle mellom tradisjonell TV-titting og

strømming av serier fra for eksempel Netflix, HBO Nordic og C More. – For oss er det bare å takke og bukke for all god respons. Det bekrefter at vi leverer Norges overlegent beste TV-tilbud, fastslår Åtland.


TAKKNEMLIG: – Vi gleder oss over at både anmeldere og kunder setter pris på de nye funksjonene vi har jobbet så mye med å utvikle, sier TV-sjef Espen Åtland i Get.

DETTE ER GET BOX • Markedets råeste TV- og strømmeboks. Get boX er liten og diskret, men bugner av teknologi og er den kraftigste TVboksen på det norske markedet. • Boksen har blitt godt mottatt i testpanelene hos blant andre Din Side, Lyd&Bilde og tek.no. • Enkelt søk og navigering på tvers av alt TV- og strømmeinnhold. • Fjernkontroll med stemmestyring og Bluetooth-teknologi - bruk fjernkontrollen uten å sikte på boksene. • Tilgang på tusenvis av apper via boksene. • Se opptil 500 timer opptak når og hvor du vil - selv uten internettdekning. • Egen knapp på fjernkontrollen tar deg rett til Netflix. • Via «Mitt innhold» får du oversikt over opptak, filmer, serier, min liste, fortsett å se og mye mer.

5


NÅ VIL FAMILIEN HA GET BOX I ALLE ROM Med nye Get boX i stua, finner familien Kristiansen lynraskt frem til interiørprogrammene de vil se når alle samles til kosestunder med popcorn foran TV-en.

SAMMEN FORAN TV: Nye Get boX gjør det enklere og raskere å finne frem til familiens TV-favoritter. Fra venstre: Camilla, Teo, Mali og Morten Kristiansen.

6


– Vi er veldig fornøyde med den nye TV-boksen fra Get. Du kan enkelt gå inn og finne alt av programmer blant tonnevis av gode serier og filmer, sier Camilla Kristiansen. Som tobarnsmor til Teo (12) og Mali (9), bruker Camilla TV-abonnementet fra Get både til å dykke ned i egne og i familiens fellesinteresser i Alingsåsveien borettslag på Skjetten. – Både ungene og vi voksne er glade i interiør- og oppussingsprogrammer. Til den typen programmer samles vi til kos i sofaen i stuen med popcorn og smågodt, forteller Camilla.

Foreløpig er det kun i stuen de har Get boX, mens de har Get Box Mikro på soverommene der de også har TV-er. – Vi vurderer å bytte ut der også, for den nye boksen er så brukervennlig, mener Camilla. OPPTAK FRA MOBILEN Familien er i tillegg veldig glade for den nye offline-funksjonen. Den lar deg laste ned serier og filmer til for eksempel nettbrett eller PC, som du også kan

se når du ikke har nettdekning. For familiefar Morten er opptaksfunksjonen fra mobil gull verdt når han er ute på farten. – Vi var for eksempel i en middag da det gikk en konsert med Coldplay fra Sao Paulo. Da fikk jeg satt den på opptak fra mobilen, og vi kunne se opptaket senere hjemme på TV-en. Det samme gjør jeg noen ganger med sport eller TV-serier jeg ikke får sett, forteller Morten.

FORNØYDE MED NYE GET BOX Som hos mange norske barnefamilier, har TV-en i stuen også en samlende funksjon i helgene. Favorittene hos familien er programmer som The Voice, Idol, Norske Talenter, Stjernekamp og Mesternes Mester. Familien Kristiansen er blitt enda mer fornøyd med TVtilbudet etter at de fikk nye Get boX for noen måneder siden. – Den nye boksen er veldig bra. Du kan enkelt gå tilbake og finne alt av programmer, og du kan enkelt se på både HBO Nordic og Netflix, sier Camilla. STEMMESTYRER TV-SØKET Familien bruker også den nye fjern­ kontrollen til å søke opp programmene de vil se gjennom stemmestyring. – Det er en veldig rask og enkel måte å finne frem på. Også er det veldig bra at fjernkontrollen kan brukes til både TV-boksen og TV-en, sier Camilla.

TV PÅ ROMMET: Drømmen til familien Kristiansen er å bytte fra Get Box Mikro til nye Get boX på alle rom, også på soverommet til Teo.

NÅ KAN DU SE MER TOPPFOTBALL OG NYE SUPERSERIER Get har nok en gang utvidet tilbudet med ny og god underholdning. I valgmenyen på Min Get, kan du nå velge inn fotball fra noen av verdens største ligaer på Strive og førsteklasses serier og filmer fra C More. Med strømmetjenesten Strive kan du se over 1 200 kamper hver sesong med Messi & Co fra spanske La Liga, Ronaldo

i italienske Serie A og og den Zlatandominerte USA-ligaen, Major League Soccer. Strømmetjenesten C More gir deg et rikt arkiv for store og små. Du får over 6 000 film- og serietitler som du kan se når og hvor du vil. Disse finner du under «Serier» og «Filmer». I tillegg får du fem TV-kanaler med sendinger 24/7 helt uten reklame. 7


SPARTE EN HALV MILLION PÅ ELBILLADER­ ANLEGG

LOVLIG LADING: – Det er ikke lenger lov til å lade elbiler i vanlig kontakt. Heldigvis har elbilløsningen vi fant via Get spart oss for mye tid og penger, forteller styreleder Anders Carlstrøm i Voksenskogen borettslag.

Voksenskogen borettslag vurderte fem leverandører av elbillading, men valgte Get og Ohmia Charging (tidligere Morel). – Det sparte vi en halv million i investeringskostnader på, samtidig som styret slipper all administrasjon, sier styreleder Anders Carlstrøm. Fra garasjeanlegget høyt over Bogstadområdet, har Carlstrøm fabelaktig utsikt over intet mindre enn ni av landets kommuner. Med nyinstallert elbillader­ anlegg fra Get og Ohmia Charging, synes styrelederen fremtids­utsikten ser minst like lys ut. Selv kan han nå fullade både sin Fiat 500 elbil og Outlander plugin-hybriden på få timer på sin egen garasjeplass. – To spørsmål var sentrale da vi skulle kjøpe elbilladeranlegg: Hvor stor er investeringen, og hvor mye administrasjon blir det for oss? Med løsningen fra Get ble svaret null i investeringskostnader og ingen administrasjon for oss i styret, forteller Carlstrøm. 8

FORTGANG DA «GAMMELDAGS» LADING BLE ULOVLIG Spoler vi noen år tilbake, så var prosessen med å skaffe ladeanlegg for elbiler allerede i gang for borettslaget oppe på høydedraget mellom marka og Oslos vestlige grense mot Bærum. Men det ble først fortgang i ting da det kom nye regler i Norge som gjør at ingen av beboerne i de 86 leilighetene lenger kan lade elbiler med vanlig kontakt. – Vi hadde jobben ute på anbud, og fire leverandører var på befaring. Alle lå på omtrent samme prisnivå. Da vi egentlig hadde bestemt oss for en leverandør, snakket jeg med vår kundekontakt i Get som kunne fortelle om Ohmia Charging.

Vi ga dem muligheten til å komme med et tilbud raskt, og det tilbudet kunne ingen av de andre leverandørene matche, sier Carlstrøm. SPARTE OVER EN HALV MILLION Ifølge Carlstrøm er det de opplever at skiller Ohmia Charging fra andre leverandører særlig én ting: Investerings­ kostnadene. – De tar hele investeringen på infra­ struktur slik at vi slipper å betale noe. Det sparte borettslaget for et sted mellom 5-800 000 kroner, forteller Carlstrøm. – Vi fikk også mye rimeligere priser på ladestasjoner, som ofte ligger på rundt 20 000 kroner stykket. Her betaler vi i stedet et månedsbeløp, i tillegg til en lavere etableringskostnad. KAN KOBLE SEG PÅ SENERE Hittil har det blitt etablert 12 ladepunkter, og styrelederen får bare fornøyde tilbake­­meldinger fra brukerne.


– ENORM ETTERSPØRSEL FRA DAG ÉN Get tilbyr nå markedets beste elbilladeanlegg koblet opp mot full wifi-dekning til alle sine borettslag. Etter å ha vært lenge på utkikk etter en samarbeidspartner på elbillading, fant produktdirektør Torgeir Røynstrand i Get ut at Trønder Energi-eide Ohmia Charging (tidligere Morel) tilbyr den optimale løsningen. – Denne løsningen er den desidert beste for borettslagene våre. Elbil-ladeanlegg fra Ohmia Charging passer som hånd i hanske med full wifi-dekning fra Get i garasjeanlegget, og gir våre kunder store fordeler, sier Røynstrand. RETTFERDIG KOSTNADSFORDELING Salgsdirektør Jan-Egil Roll i Ohmia vil levere fremtidsrettede og rettferdige ladeanlegg til borettslagene. – Gjennom samarbeidet med Get leverer vi en fremtids­ rettet teknologi med anlegg som kan oppgraderes ved behov til lavere kostnader. Det er ingen utgifter for beboere som ikke bruker anlegget. Samtidig slipper styret i borettslaget å være med på å betale for infrastrukturen, den regningen tar vi. Og vi tar oss av alt av drift, service og vedlikehold, sier Roll.

– Det er også topp at alle har mulighet til å koble seg på og få et ladepunkt senere. Da kontakter de bare Ohmia direkte, slik at ingenting behøver å gå via styret. Alle beboere velger selv mellom fire ulike abonnementer basert på antatt forbruk. Og all fakturering går også direkte fra Ohmia til beboer, noe som gjør alt dette mye lettere for styret, sier Carlstrøm. LADEANLEGGET OPPGRADERES VED BEHOV Installeringen av laderanlegg i garasjen gikk ifølge styrelederen smertefritt. Samtidig med at laderne kom på plass, ble det også installert trådløst wifi-anlegg fra Get i garasjene. God wifi-dekning gir beboere anledning til å koble ladestasjonen og bilen opp på nett. Da kan man for eksempel skru på bilens varmeanlegg før bruk en kald vintermorgen, fjernstyre lading av bilen eller laste ned de siste oppdateringene til bilen. Skulle det bli behov for å oppgradere anlegget, stresser heller ikke dette styrelederen. – Vi har en leieavtale på ladeboksene, slik at vi får oppgraderinger når det er nødvendig fra Ohmia og slipper å kjøpe nye bokser. Skulle vi ønske å overta anlegget, kan vi kjøpe det ut om syv år, sier Carlstrøm.

KONTAKT KUNDEANSVARLIG FOR TILBUD For beboere som ønsker en lader, er etableringskostnaden per lader 4 990 kroner. Deretter betaler den enkelte et abonnement tilpasset forbruket. Gjennom Get får beboerne ekstra gode priser på abonnementene. – Vi inngikk samarbeidet rett før sommeren og har allerede solgt mange tusen ladeplasser. Det er en enorm etterspørsel etter dette. Styrer som er interessert, kan kontakte sin kundeansvarlig i Get, forteller produktdirektør Røynstrand.

ELEKTRISK SAMARBEID: Samarbeidet mellom Get og Ohmia Charging gir en optimal løsning for elbillading til borettslagene, sier (f.v.) Torgeir Røynstrand i Get og Jan-Egil Roll i Ohmia Charging.

9


LANSERER FREMTIDENS BREDBÅNDSLØSNING Get tilrettelegger nå for å oppgradere til fremtidens bredbånds­løsning, helt uten graving og lange ventetider. Den nye standarden vil gi mulighet for hastigheter som er ti ganger høyere enn dagens makshastigheter. Get investerer kontinuerlig betydelige beløp i egen infrastruktur for å følge kundenes behov for stadig økt hastighet og kapasitet. Infrastrukturen skal under­ støtte bruksmønster og tjenester man ser vil komme i fremtiden, forteller direktør for Eneboligmarkedet og Boligselskap, Anders F. Dege. – Vi moderniserer eksisterende infra­ struktur og kan dermed bytte ut nødvendig utstyr skånsomt, uten at våre kunder blir påvirket. Vi slipper unødig graving som både er belastende for miljøet, samfunnet og våre kunder. Og det er heller ikke behov

for å rive ned kabler og kable opp nytt inne i borettslagene, sier Dege. HASTIGHETER OPP TIL 10 GBPS Teknologien som nå implementeres gir hastigheter helt opp til 10 GBPS. – Det er nesten utenkelig i dag at slike hastigheter skal bli nødvendig, men vi ønsker å ligge i forkant, forteller Dege. Allerede fra neste år er det mulig for Get-kunder som har kabelnett å få installert den nye og fremtidsrettede

– Vi slipper unødig graving og internkabling, som både er belastende for miljøet, samfunnet og våre kunder. Anders F. Dege, direktør for Eneboligmarkedet og Boligselskap

bredbåndsteknologien, forteller Dege. – De fleste Get-kundene har imidlertid per i dag mer enn gode nok bredbånds­ løsninger og vil ikke ha behov for å oppgradere ennå. Men vi har gjort teknologien tilgjengelig slik at den er der når behovet melder seg, forteller Dege. TRENGER MAN Å SKIFTE UT NÅ? Det er ikke alltid like lett å vurdere om man har behov for ny teknologi og når man har behov for det. Dersom ditt borettslag har et kabelnett fra Get som fyller dagens behov for beboerne, kan de fleste vente med å foreta oppdateringen. – Fordelene sammenlignet med dagens løsning, er at den nye standarden gir rom for høyere hastighet og legger til rette for at man dekker alle bredbåndsbehov i mange år fremover. De som ønsker å vite mer, kan henvende seg til sin kontaktperson i Get, avslutter Dege.

FORBEREDT PÅ FREMTIDEN: – Vi investerer i ny teknologi som vil dekke bredbåndsbehov langt frem i tid, samtidig som det forenkler oppgraderinger for kundene, sier Anders F. Dege i Get.

10


STOR BELASTNING: Andrea brukte mye tid og krefter på å rydde opp etter ID-tyveriet. – Den type bistand Get tilbyr kunne vært en stor avlastning underveis, sier Andrea Kvam.

ALENE I MARERITT MED ID-TYVERI Da et frastjålet bankkort ble starten på et ID-tyveri og store økonomiske bekymringer, skulle legestudent Andrea Kvam gjerne hatt bistanden Get tilbyr i sin sikkerhetspakke. Marerittet startet en kveld Andrea var på byen i Oslo. Bank­kortet var ikke i vesken da hun kom hjem. – Jeg skjønte at det måtte være stjålet, gikk rett på nett, sperret kortet og bestilte et nytt. Så tenkte jeg ikke mer på det før telefonen ringte mandag, forteller legestudenten. – VELDIG EKKELT Oppringningen fra Telia var starten på måneder med store bekymringer. – Telia spurte om jeg hadde kjøpt den dyreste iPhonen og abonnementet. Noen hadde brukt mitt personnummer til å bestille. Det var veldig ekkelt at noen plutselig hadde mitt personnummer og kunne bruke det til å handle i mitt navn. Den eneste måten å stoppe det på var hvis personen ble tatt, sier Andrea. FØLTE SEG ALENE OG HJELPELØS Derfor politianmeldte Andrea bankkort- og ID-tyveriet. I dagene som fulgte dukket det opp stadig nye meldinger om selskaper som hadde kredittvurdert henne fordi noen bestilte dyre telefoner og abonnementer i hennes navn. – Jeg måtte ringe for å stoppe kjøpene og brukte mye tid på søke meg frem til hvilke kredittselskaper jeg måtte kontakte

for å legge inn kredittsperrer, sier Andrea, som gjerne skulle hatt hjelp til å håndtere konsekvensene av ID-tyveriet.

Mange Getkunder har allerede sikkerhetspakken inkludert gjennom andre abonnementer, uten å ta det i bruk. Ola-Jo Semb, bredbåndssjef i Get

– Det tar mye tid og krefter og er en psykisk belastning. Det hadde vært en stor avlastning å få bistand til å stoppe kjøp og ordne sikkerhets- og kredittsperringer, sier Andrea. 150 000 IDENTITETSMISBRUK Bredbåndssjef Ola-Jo Semb hos Get lar seg ikke sjokkere av Andrea sin historie. – 150 000 nordmenn har dessverre opplevd misbruk av sin identitet, sier Semb. Med en stadig økning i ID-tyverier, har Get som en del av sin nye sikkerhetspakke utviklet en forsikring tilpasset den voksende kriminalitetsformen.

– Med ID-tyveriforsikringen fra Get, kan Andrea og andre få den hjelpen og avlastningen man trenger for å ordne opp i en uoversiktlig og ofte skremmende situasjon. I tillegg til hjelp til å forebygge ID-tyveri, får du advokatbistand for inntil en million kroner ved tvister, og bistand til å begrense skadeomfanget dersom det allerede har skjedd, forteller bredbåndssjefen. Mange Get-kunder har allerede sikkerhetspakken inkludert gjennom sine andre Get-abonnementer. Likevel er det mange av beboerne i borettslag som ikke tar det i bruk. – Ta kontakt med din kundeansvarlig hos Get og les mer om tjenestene på våre nettsider. Dette er et tilbud flere burde benytte seg av, fastslår Semb.

BLI TRYGG PÅ NETT MED SIKKERHETSPAKKEN FRA GET Fire tjenester som bidrar til en sikker netthverdag for deg og dine: • Advokathjelp hvis du opplever hets, krenkelser eller uønskede publiseringer på nett. • Forsikring ved ID-tyveri. • Ulike beskyttelser som gir sikker surfing på nett. • Foreldrekontroll på nettbruk.

11


VI ER HER FOR DERE

Serviceteamet på Styretelefonen tar imot alle typer henvendelser fra dere som sitter i styret. Vi håndterer alt fra fakturaspørsmål til større tekniske spørsmål. I tillegg har vi lokale kunderådgivere, teknikere og forhandlere som er klare til å hjelpe. Vårt serviceapparat kjenner behovene til borettslagene og sameiene godt, og vi gjør det vi kan for å gi styret og beboerne en god TV- og bredbåndsopplevelse. Ta kontakt med Styretelefonen eller din lokale rådgiver hvis du på vegne av borettslaget lurer på noe.

TA KONTAKT MED OSS FOR STYRET

FOR BEBOER

Styret i borettslag og sameier og deres forretnings­fører kan kontakte oss på 21 90 07 30 eller styremail@get.no.

Get svarer på spørsmål om bredbånd, TV og mobil på 21 54 54 54 eller chat på get.no/min-get.

Profile for  Get Norge

Get Styrenytt nr 2, 2019  

I magasinet kan du blant annet lese om hvordan Get boX bidrar til å samle familien, fordeler etter sammenslåingen av Telia og Get, markedets...

Get Styrenytt nr 2, 2019  

I magasinet kan du blant annet lese om hvordan Get boX bidrar til å samle familien, fordeler etter sammenslåingen av Telia og Get, markedets...

Profile for get-tv