Page 1

NR. 2 - 2018

STYRENYTT INFORMASJON TIL STYRET I BORETTSLAG OG SAMEIER

SER TV OVERALT – Hva er egentlig tv i dag?, spør Ida Parvin (22). For henne er det å kunne se akkurat det hun vil, når hun vil, der hun befinner seg.

TRYGGERE MED KOLLEKTIV BRANNVARSLING

FÅ FREMTIDENS BREDBÅNDSLØSNING NÅ

SLIK FÅR DU RASKERE INTERNETT HJEMME

1


STYRENYTT

SAMMEN SKAPER VI FREMTIDENS SMARTE OG TRYGGE HJEM

STØTTER NORSK POLARHELT: Takket være bidrag fra Get, sikres norsk publikum til neste år et møte med polarhelten Roald Amundsen, både på kino og etter hvert på tv-skjermen.

Hvordan ser morgendagens tv, bredbånd og smarte hjem ut? Når vi leter etter svarene, er kundene vår viktigste kilde. Takket være deres engasjement, forbedrer og fornyer vi oss. En stor spørreundersøkelse om kundetilfredshet og tusenvis av telefonsamtaler og e-postdialoger med styrene, danner nå grunnlaget for å skape fremtidens tilbud fra Get. Dere har fortalt oss at stabilt og raskt bredbånd er viktig. Vårt svar er oppgradert nett- og bredbåndsutstyr. I høst introduserer vi også fremtidens høyhastighetsbredbånd, helt uten behov for gravearbeid. Fordi dere ønsker tv- og strømmeinnhold tilgjengelig der dere befinner dere, gjør vi stadig forbedringer av nett-tv og tv-app. Siden dere også elsker norsk innhold, sørger vi for å realisere de beste tv- og filmideene, som filmen om polfarer Roald Amundsen. Men først og fremst ønsker dere å gjøre hjemmet, som det viktigste stedet i livet, enklere, tryggere og smartere. Vårt bidrag er å tilby nye smarte hjem-løsninger, sammen med stadig bedre felles brannvarslingssystemer, en problemfri internetthverdag og tv slik du vil ha det.

Sondre Aarrestad, COO, Get 2

– VI BRENNER FOR FØRSTEKLASSES NORSK INNHOLD! Seerne elsker norsk innhold, og det bygger nasjonal stolthet. Get satser nå tungt på førsteklasses norsk, som en viktig kulturbærer i møte med strømmen av internasjonale tv- og filmproduksjoner. – Vi brenner for norsk kvalitetsinnhold og ønsker å legge til rette for kreative krefter som skaper fantastiske opplevelser for det norske tv- og kinopublikumet, sier kommunikasjonsdirektør Camilla Forberg i Get. SPONSER AMUNDSENS STOLTE POLFERD Et ferskt eksempel er at Get gjennom et sponsorat nå sørger for at ideen om en film om den norske polarhelten Roald Amundsen blir virkelighet. – Get bidrar også til å realisere flere av de beste norske film og tv-serieideene, og til å spre historiene til et enda større norsk publikum. I en tid der kinobesøket går ned, blir strømmeplattformer som

dem Get tilbyr enda viktigere for å nå ut med norsk innhold, sier Forberg. LEGGER TIL RETTE FOR TVBRANSJENS VIKTIGSTE MØTEPUNKT Get var også for tredje år på rad sponsor av Nordiske Seriedager, en todagersfestival hvor nordiske tv-serier står i fokus. Festivalen samler nordisk tvbransje og de mest ivrige seriefansene, både til debatt og sniktitt på serier i gjære. – Som den mest entusiastiske støttespilleren av norsk tv- og filminnhold, er det helt naturlig for oss å legge til rette for at kreative krefter i bransjen får de beste rammene når de skal samles for å inspirere hverandre, sier Forberg.

NORDISKE SERIEDAGER: Med Pia Tjelta i NRKstorsatsingen Lykkeland, om starten på det norske oljeeventyret.


MYE MER UNDERHOLDNING FOR STORE OG SMÅ og Bamse fortsatt fenger de minste, og hvorfor de eldre barna digger filmer med Doktor Proktor. KONSERTOPPLEVELSER HJEM I STUA For musikkelskere byr Get nå på noen av de aller beste konsertopplevelsene fra artister som U2, Queen, Bruce Springsteen og Green Day. Velger du inn Stingray Qello, kan du til enhver tid se over 100 konserter og musikkdokumentarer med uforglemmelige øyeblikk fra noen av verdens beste liveband. I tillegg til klassikere som The Police og Rolling Stones, fylles tjenesten stadig opp med nye titler fra spennende artister.

MER NORSK HUMOR: Nå kan alle med tv fra Get når de vil se stand up med noen av Norges beste humorister i showet Stand up uten grenser, ledet av Jonna B. Støme.

Nå kan små og store fans se både nye og gamle helter som Pippi Langstrømpe og Peppa Gris, norsk stand up-humor og konsertopplevelser med verdensstjerner som U2 hvor og når de vil med tv fra Get. I løpet av høsten har Get utvidet både kanal- og arkivtilbudet med et stort mangfold av førsteklasses underholdning. – Vi tilbyr mer til beboere i alle aldre med masse kvalitetsinnhold for de minste og tilgang på noen av de aller beste sceneopptredenene fra norske og internasjonale underholdere, sier Mette Valskaar, produktsjef for tv i Get. Alle de nye tjenestene er enkelt tilgjengelig i valgmenyen slik at du kan velge å se alt når og hvor du vil på både mobil, pc, nettbrett og tv-skjermen.

referanserammer med Peppa Gris eller barnehagebestevennene Karsten og Petra. UNDERHOLDNING AKKURAT NÅR DE MINSTE VIL I tillegg kan alle som har valgt inn kanalene Nicktoons, Nick Jr. og Nickelodeon nå også se hundrevis av episoder akkurat når de vil med arkivtjenesten Nick+. Med den nye tjenesten Min Kino fra Nordisk Film, er dessuten hundrevis av de beste nordiske barneseriene og filmene nå tilgjengelig. Se hvorfor Albert Åberg

DET BESTE FRA NORSK STAND-UP Alle tv-kunder hos Get har allerede fri tilgang på 50 norske kvalitetsfilmer og dokumentarer. Under tjenesten, som heter «Norske Filmer», finner du nå også 10 episoder med flere av Norges beste komikere fra serien «Stand up uten grenser». Her finner du liveopptredener som spenner fra radarparet Tusvik & Tønnes humor rundt tabubelagte temaer, til Henrik Thodesen skråblikk på skumle møter med Holmlia-gangstere i sin snobbete oppvekst på Bækkelaget i Oslo.

FRA LINDGREN-KLASSIKERE TIL PEPPA GRIS I løpet av høsten har de minste fått tilgang til tre flunkende nye tjenester, proppfulle av tegnefilmer og annet kvalitetssnadder. – Med SF Kids får du flere tusen episoder som både inkluderer klassikerne du husker fra egen barndom og heltene de minste i dag velger når de selv får trykke seg frem på nettbrettet, forteller Valskaar. Det betyr kvalitetstid i sofakroken med Astrid Lindgren-klassikere som Emil fra Lønneberget og Pippi Langstrømpe. Og du og minstemann kan utvide felles 3


SER TV OVERALT På trikken, i bilen, på hyttetur, foran speilet, som barnevakt for nevøen eller flatt ut på sofaen eller senga. For Get-abonnent Ida Parvin (22) er tv å kunne se det hun vil, der hun vil og når hun vil.

4


HYGGELIG MORGENSELSKAP – Her i borettslaget på Frogner, starter dagen gjerne med en kopp kaffe og iPaden foran speilet, mens jeg sminker meg og ser på God Morgen Norge på TV2. Det er koselig med prate-tv som selskap om morgenen, samtidig som jeg blir oppdatert på nyhetsbildet. Jeg er ofte alene om morgenen fordi samboeren og jeg har ulike rutiner og jobbog studietider. God Morgen Norge er vel faktisk det eneste tv-programmet jeg ser «live», med unntak av Idol, som jeg ser med samboeren på tv-en i stua når vi er hjemme på fredager. Ellers går tv-bruken her hjemme veldig mye i serier, reality og filmer som jeg finner frem når det passer, i det store utvalget vi har med fellesavtalen fra Get.

FYLLER LEDIGE STUNDER – Mobilen har jeg jo med meg overalt. Dermed er også alt tv-innholdet fra Get tilgjengelig der jeg befinner meg. I små pauser, som når jeg venter på trikken, går det ofte i kortere videoer. Dersom jeg har litt mer tid mens jeg er i farta, finner jeg kjapt frem en humorserie på Get tv-appen, for eksempel amerikanske The Office. Jeg bruker tv-appen mye når vi er ute på tur, for eksempel i bilen på vei til hytta hvis samboeren kjører. Derfor gleder jeg meg til å snart kunne se Getinnholdet mitt offline. Når vi er på hytta, er det veldig deilig å ha tilgang til spennende serier vi kan se sammen om kvelden på pc-en eller iPaden. Og så er det utrolig deilig å ha tilgang på mange gode barneprogrammer, hvis jeg passer nevøen min og trenger litt avlastning.

TRASH OG TRUE CRIME PÅ SOFAEN – Etter en lang dag med studier og jobbing i interiør­ butikk, har jeg ofte behov for å flate ut på sofaen foran tv-skjermen. Når jeg er alene hjemme, ser jeg på «trash» som Keeping up with the Kardashians, Hollywoodfruer og Bloggerne, helt tankeløse programmer. Det er så kjapt gjort å finne frem til opptak av de siste episodene på Get-boksen. Sammen med samboeren blir det gjerne litt humor, som Helt Perfekt med Thomas Giertsen, og mye true crime. Vi elsker true crime! I det siste har vi sett Hvem drepte Birgitte på TV 2 og The Jinx på HBO Nordic, som begge er veldig bra serier.

SUPERFORNØYDE MED OPPGRADERT NETT-TV Get har også oppgradert hele sin nett-tv-løsning. Den nye løsningen, som allerede er i bruk, gjør at du nå kan ta opp fra nett-tv. Det kan du gjøre fra flere typer enheter, som pc, mac, mobil, nettbrett og Apple TV. Målet har vært å løfte kundeopplevelsen, forteller tv-sjef Espen Åtland. – Navigeringen er blitt bedre, alt er mye mer behagelig

og glir lettere når du orienterer deg rundt. I løpet av høsten får du også mulighet til å se innholdet på nett-tv offline. Tilbakemeldingene er veldig gode fra de som har brukt den nye oppgraderte versjonen. Hele 40 prosent gir 10 av 10 mulige når de gir oss tilbakemelding i applikasjonene.

5


RIKTIG UTSTYR GIR RASK WIFIDEKNING I HELE HJEMMET For mange er tregt og ustabilt internett hjemme en kilde til stor frustrasjon. Med oppgradert bredbåndsutstyr fra Get får du god wifi i hele boligen din. Mens bredbåndet og leverandøren ofte får skylda, er det svært ofte eldre utstyr og feil plassering av trådløse rutere som er kilden til dårlig internettdekning i norske hjem. – Ett av de vanligste spørsmålene vi på teknisk support får, er hvordan man kan få bedre trådløse signaler i hele boligen. Det finnes mange svar på dette, men nå ønsker vi å tilby en helt ny løsning som så og si fjerner sjansen for feil, sier Get-tekniker Matti Solberg. 6

TEKNIKER HJEM TIL DEG – WIFIX Get har utstyr tilpasset alle typer boliger, og for leiligheter er det trådløse modemet Sagemcom ideelt. Modemet gir deg mer pålitelig, raskere og mer brukervennlig internett hjemme. – Dermed får du gode signaler til steder i hjemmet hvor man før kunne oppleve dårlig internettdekning, forteller Solberg, som står parat dersom du trenger ytterliggere hjelp med internettutfordringer. – Hvis du likevel ikke opplever god wifi med Sagemcom, kommer jeg eller

en annen Get-tekniker hjem til deg og løser problemet. Vi vet at god wifi hjemme er helt avgjørende, nå som flere og flere av apparatene hjemme kobles mot nettet, sier Solberg. LEVERANDØREN FÅR SKYLDEN Undersøkelser Get har gjennomført viser at 7 av 10 mener dårlig wifidekning hjemme skyldes bredbånds­ leverandøren. – Våre tester viser derimot at det er gammelt utstyr eller feil plassering av den trådløse ruteren som er de


TRE TIPS TIL FULL FART PÅ NETT

1. PLASSER WIFI-UTSTYR HØYT – Unngå å sette trådløst utstyr på gulvet! Wifi-signalene beveger seg nedover. Så derfor bør kilden til wifi-signalene stå så høyt som mulig, i alle fall så høyt som ledninger tillater. Den bør også stå så sentralt i leiligheten som mulig, ettersom den sprer wifi-signalene rundt seg i 360 grader.

WIFIX FRA GET: Bor du i leilighet, kan modemet Sagemcom fra Get sikre deg god dekning i hele boligen, forteller Get-tekniker Matti Solberg, som i denne 86 kvadratmeters leiligheten på Bislett.

vanligste kildene til at de trådløse signalene ikke yter den stabilitet og hastighet man forventer, sier Solberg. Du kan i følge Solberg prøve å sette ruteren høyt og fritt, og i hvert fall ikke inni et skap. – Tenk på at signalene har problemer med å komme seg gjennom flislagte baderom, betong og metall. Derfor bør du kanskje plasser ruteren på et nytt sted, hvor den kan nå bedre frem til der du vil ha wifi, sier Solberg.

2. UNNGÅ SKAP OG GLASSFLATER – Wifi-signaler stopper opp når de møter hindringer i vegger og skap. Derfor bør du aldri plassere wifiutstyr inne i et skap. Og unngå for all del glasskap. Glass gjør at wifisignalene blir enda mer svekket. Mange kunne unngått besøk fra en Get-tekniker dersom de lot boksen eller ruteren stå fremme, og ikke puttet den inn i et skap for at det skal se ryddigere ut.

3. IKKE PLASSER WIFI-UTSTYR I VINDUET – Det er nok ikke alle som er klar over at vinduer er et lite heldig sted å plassere mesh-bokser eller andre wifi-ustyr. Grunnen er at glasset reflekterer og forstyrrer wifi-signalene. Så la potteplantene og kunsten få ha vinduskarmene for seg selv!

7


RASKERE OG MER STABILT NETT: Den nye bredbåndsstandarden DOCSIS 3.1 prøves nå ut i boligsameier, og vil i løpet av kort tid bli tilgjengelig for flere Get-kunder, forteller bredbåndssjef hos Get, Frode Elverum.

FLERE FÅR TILBUD OM HØYHASTIGHETSBREDBÅND Full fart og gode bruker­ opplevelser er målsettingen med Get sin storsatsing rundt oppgradering av hybrid­ fibernettet. Oppgraderingen prøves nå av flere borettslag, og vil etter hvert bli tilbudt til alle kunder. – Vi øker kapasiteten og gir mulighet for enda raskere bredbåndsopplevelser. Den nye standarden gir i tillegg enda høyere kvalitet og stabilitet, forteller bredbåndssjef Frode Elverum i Get. Get tester nå ut dette hos de første borettslagene, som har fått installert den nye bredbåndsstandarden DOCSIS 3.1. – Beboerne vil oppleve at det går fortere og er enda mer stabilt når de bruker internett. Dette er en direkte 8

respons fra Get på det mange beboere har etterspurt. Den nye standarden gir mulighet for gigabit­hastigheter og symme­triske høyhastighets­produkter, sier Elverum.

– Den nye standarden gir mulighet for gigabit­­hastigheter og symmetriske høyhastighets­ produkter STRESS- OG GRAVEFRI OVERGANG Kravene til hastighet og kapasitet på bredbåndet øker i Norge i takt med at

vi stadig blir flere som benytter oss av internett, og at vi er oftere og lengre på nettet. Elverum peker på at utviklingen av nye og stadig bedre standarder, har gjort det mulig for Get å levere økende datahastigheter og bedre tjenester uten store inngrep og mye graving. Det mener han er både samfunnsøkonomisk fornuftig og en hurtig måte å få bedre tjenester på. – Flere nettaviser har allerede testet de nye løsningene med veldig oppløftende resultater. Vi gleder oss rett og slett til å kunne tilby våre kunder denne bredbåndsløsningen. Enda mer stabilt og raskere bredbånd er med på å gi en trøbbelfri internetthverdag, sier Elverum.


VALGTE GET: Salgs- og markedsdirektør Lill Eriksen i BORI Boligbyggelag.

ET AV NORGES STØRSTE BOLIGBYGGELAG VELGER GET Konkurransedyktige priser, høy kvalitet og god oppfølging gjorde valget av Get enkelt for BORI. – BORI har valgt å inngå avtale med Get om levering av tv, bredbånd og smart hus-løsninger som felles brannvarsling. Get leverer tjenester vi føler oss trygge på at er av god kvalitet og til konkurransedyktige priser, sier salgs- og markedsdirektør Lill Eriksen i BORI Boligbyggelag. Dermed kan Get ønske velkommen et boligbyggelag med

ca. 36.000 medlemmer og 28.000 boliger i ca. 700 boligselskaper til forvaltning. Eriksen understreker også viktigheten av at Get har gode prosesser på oppfølging av boligselskap og deres beboere når avtale er inngått. – I tillegg var det for BORI som en boligbygger, utslags­ givende at Get også er gode på oppfølging av boligprosjekter fra planlegging, utvikling og frem til at beboere har flyttet inn, forklarer Eriksen.

TRYGGERE MED FELLES BRANNVARSLING Nå kommer Get Safe med nye funksjoner som gir enda bedre sikkerhet for alle i borettslag og sameier. Felles brannvarslingssystem gjør at alle i borettslaget er trygge. Med mange ulike beboere under samme tak, er man avhengige av hverandres sikkerhet. Dette løser Get Safe på en oversiktlig og enkel måte. Røykvarslerne er enkle å installere i hver leilighet –uten kabler. Systemet er brukervennlig for både beboere og styret. Og nå kommer enda flere trygghetsfunksjoner. TALEVARSLING OG KULLOSVARSLING Nye og oppdaterte røykvarslere er av de beste på markedet - nå også med kullos- og talevarsel. Studier viser at mennesker og spesielt barn våkner lettere ved alarm dersom det både er sirene og talevarsel fra en kvinnestemme. Derfor er røykvarslerne nå utstyrt med både sirene og

stemme, som vil gi alle i familien den beste forutsetningen for å våkne ved røykutvikling. UNNGÅ VANNLEKKASJER Vannlekkasjer skjer i norske hjem hvert niende minutt og kan gjøre store skader i egen og andres leiligheter. Med Get Safe får du også med en vannlekkasjesensor som varsler om lek­ kasjer via sirene, SMS og i appen. Get kommer på befaring, står for innstallering og gir fyldig informasjon til beboerne om tjenesten. Har du spørsmål om Get Safe for ditt borettslag eller sameie, kontakt styremail@get.no. Les mer om Get Safe på side 10-11. 9


– GET SAFE GIR OSS KONTROLL PÅ BRANNSIKKERHETEN Flere branntilløp er oppdaget og avverget, og unødvendige utrykninger fra brannvesenet er stoppet. Kollektiv brannvarsling fra Get Safe gir styret i Røverkollen borettslag økt kontroll og beboerne økt trygghet. – Vi har hatt flere tilløp til brann som har vist oss verdien av at brannvarslingen fra Get Safe går ut til alle beboere og gir økt trygghet, forteller styreleder Kjetil Hetland i Røverkollen Borettslag på Romsås. Borettslaget har 246 leiligheter og marka som nærmeste nabo. De var blant de første som valgte kollektiv brannvarsling fra Get. AVVERGET PIZZABRANNER Get Safe varsler alle beboere, også via sms og en app, dersom det er brann eller røykutvikling i en leilighet eller et annet sted i bygningen. – Vi har opplevd at noen har glemt en pizza i ovnen eller egg eller kaffe på komfyren. Beboerne har raskt fått avklart at alt var under kontroll med

alarmsentralen knyttet til Get Safe, slik at vi har sluppet at brannvesenet måtte rykke ut, forteller Hetland. BRANNSIKKERHET I BLINDE Det var flere grunner til at Røverkollen for et par år siden valgte Get Safe da de måtte bytte ut gamle røykvarslere.

– Før hadde vi som styre null peiling på om røykvarslerne i leilighetene fungerte. Nå har vi oversikt og kontroll

TRÅDLØS TUR: Det er svært populært med utendørs wifi fra Get, slik at alle beboerne kan boltre seg på internett mens de går tur eller bivåner fotball på løkka, konstaterer styreleder Kjetil Hetland og Kim Lansborg i Røverkollen borettslag.

10

– Uten et system som Get Safe, ville det vært opp til beboerne i de 246 leilighetene å selv følge med på å skifte batterier og sørge for at røykvarslere fungerer og varsler om branntilløp. Get Safe gjør det enklere for oss som styre å ta det ansvaret vi faktisk har for å følge med og ivareta kollektiv brannsikkerhet, sier Hetland, og suppleres av nestleder Kim Lansborg: – I tillegg gir forsikringsselskapene gode rabatter på byggforsikring når vi har Get Safe, og det dreier seg faktisk om ganske mye penger! WIFI I FELLESOMRÅDER Både styrelederen og hans nestleder er svært opptatt av å følge med på den teknologiske utviklingen av smarte hjemløsninger spesielt tilpasset boligselskap. – Vi har i tillegg til Get Safe også mobilapp med lysstyring for samlings­ lokalene, mulighet til å låse opp og igjen dører og ikke minst wifi ute i parkområdet ved borettslaget. Det siste er særlig populært blant beboerne!, sier Hetland. Nå ser Røverkollen med spenning frem mot lanseringen av en oppdatert utgave av Get Safe, med nye, nyttige funksjoner som vannlekkasjesensor, talevarsling og varsling av kullos. – Før Get Safe, hadde vi som styre egentlig null peiling på om røykvarslerne i leilighetene fungerte. Da mister man jo kontrollen med brannsikkerheten. Nå sitter vi med en oversikt og kontroll som er veldig praktisk, og som gir økt brannsikkerhet, konkluderer Hetland.


LYTTER OG LEVERER SMARTE LØSNINGER: – Get lytter til oss og tar med våre innspill i videre utvikling av både Get Safe og andre løsninger til smarte hjem og boligselskap, sier styreleder Kjetil Hetland og nestleder Kim Lansborg i Røverkollen borettslag på Romsås.

STYRET HAR JURIDISK ANSVAR FOR BRANNVERN – Styret i et boligselskap kan stilles til ansvar dersom det skulle oppstå en brann med fatalt utfall, og det viser seg at pliktene ikke er overholdt. Det bekrefter kursleder Knut Norum i Norsk brannvernforening, en uavhengig stiftelse som arbeider for at liv, helse og verdier ikke skal gå tapt i brann. Styret plikter å sørge for nødvendige sikringstiltak for å forebygge og begrense brann, og å gjennomføre kontroller og vedlikehold slik at sikkerhetsinnretningene alltid virker og er i forsvarlig stand. Gode, seriekoblede brannvarslingsystemer slik som Get Safe, er utviklet slik at det er enkelt å ha full oversikt over brannsikkerheten og man ikke behøver å kontrollere sensorer i alle leiligheter manuelt.

DETTE ER GET SAFE • Felles brannvarslingssystem • Døgnbemannet alarmstasjon kontakter brannvesenet ved behov

• Enkel og brukervennlig, både for styret og beboere

• Enkel installasjon uten kabler i leiligheter

• Vannlekkasjevarsling som lar

deg stoppe lekkasje før det er for sent

• Kan kobles mot smarte

hjem-tjenester, som lys- og varmestyring og nøkkelfrie låser 11


VI LYTTER TIL DERE, SVARER OG FORBEDRER OPPLEVELSENE!

Takket være dialog med kundene, forbedrer Get sine nåværende tjenester og utvikler nye og bedre produkter. Get får tilbakemeldinger gjennom tusenvis av spørsmål som besvares på styretelefonen og styremailen. Hittil i år har teamleder Therese Morønning og hennes service­kollegaer svart på rundt 12.500 henvendelser på Styretelefonen 21 90 07 30 og styremail@get.no. – Vi tar i mot alle typer henvendelser, og alle får svar uansett. Her håndterer vi alt fra fakturaspørsmål til større tekniske spørsmål, forteller Morønning. KUNDESTYRT PRODUKT- OG TJENESTEUTVIKLING Målet med Styretelefonen og styremailen, er å gi alle styrene mulighet til å etterspørre hjelp, enten det dreier seg om

spørsmål som dukker opp rundt generalforsamlinger og årsmøter eller mer dagligdagse henvendelser. Spørsmålene som besvares kan dreie seg om detaljer knyttet til avtalene boligselskapene har med Get, priser på produkter og tjenester, faktura­avklaringer, innholdet i de ulike tv-pakkene og bredbånds­relaterte utfordringer. Nå håper Morønning at enda flere styremedlemmer vil benytte seg av muligheten til å få rask oppfølging i styrenes dedikerte kundeservicekanaler. – Vi ønsker jo å få vite om alle våre kunders behov. Det er den aller beste måten for oss å kunne styre i en retning som gir boligselskapene et tilbud de ønsker seg, sier Morønning, og nevner ett eksempel: – Den siste tiden har vi hatt økende etterspørsel etter felles Wifi-tilgang i felles uteområder eller i garasjeanlegg. Det har vært utslagsgivende for at dette er tjenester vi nå skal begynne å levere, forteller Morønning.

TA KONTAKT MED OSS FOR STYRET

FOR BEBOER

Styret i borettslag og sameier og deres forretnings­fører kan bruke 21 90 07 30 eller styremail@get.no.

Get svarer på spørsmål om bredbånd, tv og mobil på 21 54 54 54 eller chat på get.no/min-get.

Profile for  Get Norge

Get Styrenytt nr 2, 2018  

Tryggere med kollektiv brannvarsling. Få fremtidens bredbåndsløsning nå. Slik får du raskere internett hjemme.

Get Styrenytt nr 2, 2018  

Tryggere med kollektiv brannvarsling. Få fremtidens bredbåndsløsning nå. Slik får du raskere internett hjemme.

Profile for get-tv
Advertisement