Page 1

upp Läne lag ts s a, 5 tör 2.0 st a 00 ex !

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang September 2015 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Webcoach Niclas Carlson

Matmässan

Siv Åberg

Motor GÄVLE BORGS MEST CENTR ALA N ÖJESP ALATS

SH OW RE ST AU RA NG • DIS KO TE K

BOKA JULBORDET I GOD TID

KA RA OK E

• PIA NO BA

Hem & Bostad

• foto: pede sreklam.se design: preci

Nygatan 26, Gävle 026 – 12 12 20

r andersson

Din dator är inte trasig, den är inte reparerad ännu.

9,3/10

4,6/5

NORRLAND S HETASTE DINNERSHO RUD • HENR W IK SUNDST RÖM •

MARIA DOVE

ANNA LIDM

AN

R


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

E

N

ER

S

- Så här vill jag bo! GI

EFFEKTIVA

HU

Oktoberfest i Gävle Då är hösten här och mörkret börjar lägga sig över regionen. När jag var yngre tyckte jag alltid att det var hemskt att sommaren tog slut men med åren har jag lärt mig att uppskatta alla årstider.

Villor & Fritidshus 070-313 75 80

Borohus anpassar alla hus efter behov och önskemål. Hjärtligt välkomna att kontakta oss. Tillsammans tar vi fram det optimala boendet för just dig och din familj. Hur vill du bo och leva?

GÅ MED I VÅR E-CLUB! Få förmåner för 1370:GåErbjudandet in på: sandviken.happyhomes.se gäller t o m Lucia 2014

nadsfri och opartisk vning i din mun stnadsfri och opartisk

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

givning i din mmun

HAPPY HOMES SANDVIKEN Industrivägen 18, Sandviken Telefon: 026-27 51 08 Öppet: Mån-Fre 7-18, Lör 9-13

Energi- och klimatrådgivning Kostnadsfri och opartisk rådgivning Gävle kommuns energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatet, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat. Tel: Epost: Webb:

026-17 83 05 energiradgivning@gavle.se www.gavle.se/energi

Välkommen med dina frågor.

2

Superkortet

Vill ni också samarbeta med Gestrike Magasinet i er marknadsföring, kontakta då oss för mer information om hur vi kan få ut era budskap i 52.000 exemplar och nå mer än 100.000 invånare i regionen. Det kan vara en fyrsidig folder, som Hits For You i det här numret, eller ett helt program som Gävle Konserthus hade i förra numret. Eller så gör ni som de allra flesta och väljer en annons i lagom storlek så kan ni för en mycket vettig penning nå alla hushåll en gång i månaden, hela året om, i anslutning till löning. Med vårt nya erbjudande Superkortet kan ni nu dessutom nå ut i sex olika kanaler genom print, onlinepublicering, nyhetsbrev och e-post till en ännu större målgrupp - till samma kostnad som en vanlig annons! Kontakta oss för mer information om detta. Era nyheter publicerar ni direkt som alla andra på www.gestrikemagasinet.se Med vänlig hälsning och trevlig läsning Joe Formgren Gestrike Magasinet PS. Du som läsare får naturligtvis tidningen även fortsättningsvis gratis i postlådan liksom att du kan läsa alla nummer och ännu fler artiklar och evenemang direkt på vår hemsida.

Kostnadsfri och opartisk Kostnadsfri och opartisk Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din rådgivning i din i din rådgivning kommun Kostnadsfri och opartisk kommun kommun rådgivning i din kommun

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

Självklart är det ju riktigt tråkigt om det regnar, är grått och ruggigt men det är det ju faktiskt oavsett årstid. Men skiner solen och det är klar fin luft så är det bara att ta för sig och njuta av dagarna. De kommer ju liksom inte tillbaka. Vill vi sedan krydda månaderna med guldkant så händer det ju fantastiskt mycket som förgyller tillvaron även den här tiden på året. Det är bara att bläddra igenom det här numret av Gestrike Magasinet så slås man av hur mycket kul och positiva saker det finns att göra. Självklart hoppas vi på en fantastiskt bra avslutning för en bra genomförd säsong av Gefle IF liksom att Brynäs ser ut att fått ihop ett slagkraftigt lag inför den är säsongen. Så vi sportälskare har många högtidsstunder att se fram emot uppe på Gavlehov. Dessutom har vi ju fått ett till elitlag i högsta serien genom Gävle GIK Innebandy som även de kör ett antal matcher i Gavlerinken förutom hemmaarenan Träffen den här säsongen. Vi lyfter även på hatten för hårdsatsande nöjespalatset Hits For You, som siktar på att dra både bussresenärer och massor av hotellgäster till regionen med sin nya dinnershow flera kvällar i veckan. Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

Husmodell: Blåsippan 105

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Innehåll september 2015

Gestrike Magasinet

Distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 52.000 ex.

Turism, Kultur & Fritid

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor.

Ledare: Oktoberfest i Gävle

Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn.

2

Siv Åberg: Klänningar, Elvis och Sinatra 4 Lyckad matmässa i Gävle

5

Gestrikekalendern

Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se

6-7

Omslagsbild: Webcoach Niclas Carlson. Foto: Joe Formgren.

Nöje

Boka er plats i Magasinet - varje månad

Efterlysning: Barn och ungdomar

8

Viltkväll på Valbo Värdshus

8

• Länets största upplaga - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen!

Hits For You

Hälsa

Sptembernumret utkommer 25/10. Manusstopp 8 september. Boka på telefon 026-126 126

Mediasäljare sökes

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

9-12

Hälsocoachen på nätet - Niclas Carlson

13-14

Handel Villaägare fick råd

Motor Stolt distributör av Bilnyheter från världens alla hörn Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet…

16

18-19

... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! h ytterligare 30 miljoner trycksaker varjeKörglad år!familjebil

20

Samhälle

www.sdr.se

Så fungerar Area X Cloud Backup

22

Gävleföretag utmanar storföretagen

22

Vill ni få er text publicerad i Gestrike Magasinet? Har ni en nyhet som ni vill berätta om? Publicera er text och bild på SvenskPress. Finns det ett nyhetsvärde och plats i tidningen kan just er text bli nästa som publiceras i Gestrike Magasinet.

www.svenskpress.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


Siv Åberg om klänningar, Elvis och Sinatra Det var välbesökt på Länsmuseet onsdag den 2 september då Siv Åberg var hemma i Gävle och berättade om sin karriär och livet i Hollywood. Hon är Gävletjejen som blev Fröken Sverige 1964 och idag är en väletablerad fastighetsmäklare i Beverly Hills, USA. Anledningen till besöket var att Siv Åberg donerat två stycken klänningar till Länsmuseet. Den ena från när hon vid 22 års ålder vann Fröken Sverige 1964 och den andra från tävlingen ”Hollywood Star of Tomorrow” som hon vann 1967. Karriären som modell och skådespelerska tog ordentlig fart och hon umgicks och arbetade med kändiseliten i Hollywood. Det innebar långfilmer, tv-shower och medverkande i serier som bland annat Läderlappen, Hogans hjältar och M*A*S*H. Siv berättade öppenhjärtligt om sin karriär, erfarenheter och möten med alla stjärnor och även en del om avigsidorna i en ganska tuff bransch. – Några trodde att vi hade ”free love” i Sverige så att man bara kunde hoppa på mig hur som helst. Det var ju verkligen en missuppfattning som jag fick jag reda ut några gånger. Ett tag bodde hon med sin dåvarande sambo Frankie

Syglädje Miljö och kvalitetscertifierade, 5 års helgaranti

Randall i Las Vegas. Han var kontrakterad artist på hotell Riviera och god vän med Frank Sinatra som upptäckt honom. – Det var en fantastisk tid och vi umgicks ganska mycket med Frank och hans kompisar när de var i stan. Gänget kallades The Rat Pack och övriga medlemmar var bland annat Dean Martin, Sammy Davis Jr. och Peter Lawford. – Frank var en fantastisk artist men han kunde bli lite otrevlig när han hade druckit för mycket, så jag brukade gå hem tidigare de gångerna. En som Siv verkligen högaktade var dock Elvis Presley som hon spelade mot i filmen ”Easy come, easy go” från 1967. – Elvis var en fantastisk människa på flera sätt. Han var både trevlig och ödmjuk mot alla och brydde sig lika mycket om de som städade och servade i kulisserna som sina motspelare. Hon berättade att generellt har svenskar ett väldigt gott rykte i USA och är kända för att vilja arbeta, är plikttrogna och gör rätt för sig. Själv är hon sannerligen inget undantag och de inkomster hon fick från modellandet och skådespeleriet investerade hon i en fastighet som hon gjorde i ordning. När den kunde säljas med förtjänst följde sedan fler affärer. Parallellt med skådespelandet utbildade sig Siv till fastighetsmäklare och tog sin examen 1980. I början av 80-talet gav hon upp skådespelandet och de sista rollerna var i tv-serien ”Krigets vindar” med bland annat Robert Mitchum och långfilmen Drop-Out Father med Dick Van Dyke från 1982. Med facit i hand så är det bara att gratulera till en smart strategiskt ändring av yrkesinriktning. På somrarna kommer Siv alltid tillbaka till Sverige, släkten och sommarboendet i Hamrångefjärden. – Jag har varit lite dålig på att träna de senaste åren, men inför somrarna brukar jag försöka komma igång då det är mycket bubbande med grejor vid sommarstället och då behövs det ju lite muskler, skrattar hon. Det här var den första av höstens fria föreläsningar som hålls på Länsmuseet Gävleborg varannan onsdag. Text: Joe Formgren • SvenskPress.se

nch Nu även affärslurd vid bokning av bo

Perfekta presenter Löpare, dukar och handdukar. Tygnyheter nu i butiken för klädsömnad, heminredning och lappteknik

En unik miljö i Gamla Gefle

en

Sybutik

Gamla

4

Gefle

Glasmästargränd 5, Gävle 026-518505 • pastellen.se Öppet: Vard 10-18 lör 10-14

h minikonferens Boka gruppmöte oc lunch/middag i anslutning till

No02r6-d10 91 01 strvlo Bin, l. Te Gä e.

Centralpla .se se www.bistronord Info@bistronord.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Lyckad matmässa i Gävle Arrangörerna av mat- och dryckesmässan Svenska Smaker som gick av stapeln i Gasklockorna, Gävle under helgen 4-6 september är mycket nöjda när de summerar utfallet av mässdagarna. – Vi är mycket nöjda med uppslutningen kring mässan, både med utställare och publik, säger arrangören Klas Palm. Det kändes ju så långt hit när vi i satt i ett snöigt Nyköping i januari och planerade för detta. Genomförandet har dock överskridit alla förväntningar. Det finns alltid detaljer man kan fila på men i det stora hela är vi mycket nöjda. 40 utställare, tre whiskyprovningar, två vinprovningar, tre teaterföreställningar och 16 föreläsningar drog cirka 2300 besökare. – Vi hade kunna klämt in fler besökare men 2300 är en bra siffra. Framför allt är vi nöjda med den bredd vi har haft på utbudet under mässan. Det var allt från vildsvin, björn, nöt och lamm till egenproducerad halloumiost. Att vi sedan även kunde erbjuda både lokalproducerad öl och whisky på mässan var ju pricken över i:et. Under lördagen var det en kocktävling med fem skollag som gjorde upp om Juniormedaljen 2.0. Detta skapade

liv och rörelse till mässan och när matoset lagt sig var det Jonathan Hammar och Sandra Tastula från Bollnäs som tog hem guldet. Tävlingen arrangerades av Svenska Kockars Förening. Den populära humorgruppen Småstadsliv spelade för utsålda hus både på fredagen och på lördagen. Under söndagen sattes en exraföreställning upp där hela biljettintäkten går till nödställda från Syrien. – Insamling gav 39200 kronor så både vi och Småstadsliv är mycket nöjda med detta. I det stora hela är det inte så mycket pengar men vi hoppas att de kan göra nytta liksom även att fler arrangörer av event hakar på och skänker pengar till detta ändamål. Nu börjar planeringen för 2016. Vi har redan massor av idéer om hur vi ska ta detta till nästa nivå, säger Klas hemlighetsfullt. Övriga arrangörer var Tommy Karlsson, Magnus Johansson samt Fredrik Cednert genom bolaget Best Production AB med säte i Nyköping. Se fler bilder: svenskpress.se, sökord: svenska smaker Text: Svenska Smaker • SvenskPress.se

SUCCÉN TILLBAKA: QUIZ NIGHT TORSDAGAR L U N C H Ö P P E T • L I V E O N S TA G E • S E H E M S I D A N

RESTAURANG NATTKLUBB BAR x 3

Tel. 026-18 30 21 www.heartbreak.se

VÄLKOMNA

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

5


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Gestrikekalendern SEPTEMBER 28 Kommunfullmäktige i Gävle sammanträder. Stadshusets festsal kl 9. Öppet för allmänheten, sänds även i Radio 102,7 MHz. 28 Prova på dans. Välkommen att prova gammeldans (även nybörjare) kl 19-20 samt lättare folkdans kl 20-21 till levande musik av våra spelmän. IOGT-lokalen (vid BidaLite) Stenhuggarvägen 4, Valbo, kl 19 - 21. 29 Utdelning av Rettigs Konstnärsstipendium. Länsmuseet kl 18. 29 Älskade Pappor. Maria Lundqvist med gäster i ny konsertföreställning. Gävle Konserthus, kl 19.30-21. 29 Mina drömmars skog. Fotografen och naturfilmaren Ingemar Lind. Studiefrämjandet Gävle, N. Köpmangatan 12 A, kl 19. 30 Det är vi som är dom. Fotografen Maja-Kristin Nylander samtalar med hedersromen Ingrid Schiöler om romernas livsvillkor i Rumänien. Länsmuseet kl 18. 30 K.O.M.P. Kiralina Salandy, sång. Carl-Fredrik Orrje, piano. Patrik Boman, bas. Moussa Fadera, trummor. Gävle Jazz, Gävle Konserthus kl 19-20.30. 30 Attraktionslagen. Malin Hammar föreläser om Attraktionslagen, en mer än tusenårig indisk metod att ”visualisera” vad man behöver och önskar sig. Entré 150kr. Söders Källa, kl 18.30.

OKTOBER 1 Gävle Symfoniorkester - Öppen repetition. Chefdirigent Jaime Martín. Fri entré. Gävle Konserthus, kl 11.

2 Gävle Symfoniorkester - Sverigepremiär! Jaime Martín dirigerar Broström. Gävle Konserthus, kl 19. 2 Viltafton - Temakväll på Valbo Värdshus. 4 Blåbärsklubben - Familjen Svängssons. Picknick-konsert. Picknick från 12.00. Konsert kl 14. Från 3-8 år. Konsertpris: 60 kr, med Picnickorg: 100 kr. Gävle Konserthus, kl 14. 4 Vandra bland husens material. Guidad stadsvandring på temat arkitektur. Samling: Kl 14 utanför entrén, Länsmuseet. 6 Guidad visning: Det är vi som är dom. Allmän visning av fotoutställningen där Maja-Kristin Nylander porträtterat romer i deras hembyar i Rumänien. Länsmuseet kl 17. 7 Lena Swanberg Kvintett - The Great American Songbook. Gävle JazzClub. Gävle Konserthus, kl 19.

8 Bowling-träning Prova på för barn och ungdomar. Gävle Bowlinghall. N. Kungsgatan 3 kl. 17. 8 Brynäs IF - Luleå Hockey, Gavlerinken Arena, kl 19. 9 Americana Bonanza. Gävle Konserthus, kl 19.30. 10 Brynäs IF - Frölunda, Gavlerinken Arena, kl 16.

13 Gävle Symfoniorkester - Öppen repetition. Dirigent Ariane Mathiak. Fri entré. Gävle Konserthus, kl 11.

13 Lunchtrav, Gävletravet. 14 IPQ-Ingvar Palm Quartet / Some Funk Junk. En dubbelkonsert med två populära lokala band. Gävle JazzClub. Gävle Konserthus, kl 19. 14 Högkänslighet. Föredrag av Leif Grytenius, beteendevetare och certifierad coach. Entré 150 kr. Söders Källa, kl 18.30. 14 Feng Shui – är det bra för hälsan? Föreläsning av Ingrid Sohlberg, utbildad Feng Shui-konsult. Anmälan till 026-14 31 80 eller kansli@bcfmaria.se senast 10/10. Tullbomsgården, kl 18.30. 15 Bowling-träning Prova på för barn och ungdomar. Gävle Bowlinghall. N. Kungsgatan 3 kl. 17. 15 Gävle Symfoniorkester - Pathetique. Dirigent: Ariane Matiakh. Anneli Jonsson, violin. Anna Harju, viola. Gävle Konserthus, kl 19. 16 I Love Musicals. Peter Jöback och Helena Sjöholm. Göransson Arena, Sandviken, kl 18. 16 Brolle - Rocking Night Show. Gävle Konserthus, kl 19.30. 17 Trav ponnydag, Gävletravet. 17 Brynäs IF - Karlskrona, Gavlerinken Arena, kl 18.30. 17 The Legends. Henrik Åberg, Johnny Duvert och Jerry Carlson, Sveriges främsta tolkare av Elvis Presley, Roy Orbison och Jerry Lee Lewis är återigen samlade. Gävle Konserthus, kl 19.30. 18 Bröllop i Kikar’n. Claes Månsson, Jojje ”Dag-Otto” Jönsson, Stefan Gerhardsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Jeanette Capocci, Jan Holmquist och Karin Bergquist. Gävle Konserthus, Gävle, kl 15.30 och kl 19.30. 19 Georg Jojje Wadenius & Cleo Bandet. Gävle Konserthus, kl 19.30. 19 Sopplunchkonsert – Carl Nielsen-jubileum. Gävle konserthus,11.30. 19 Gefle IF - Örebro SK, Gavlevallen kl 19.

diskodans

DJ för bröllopet, firmafesten och födelsedagen Boka på info@diskodans.se www.diskodans.se

6

Välkomna att uppleva god mat och en miljö utöver det vanliga Temakväll: • Lunch fredag • A la carte 2 oktober • Konferenser Viltbuffé kl. 19.00 • Festvåning • Uteservering Valbovägen 179, Valbo • www.hotellramudden.se • 026-678 52 38

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Ett gott val!

Gävle Bowlinghall. N. Kungsgatan 3 kl. 17. 29 Brynäs IF - MODO Hockey, Gavlerinken Arena, kl 19. 29 Nashville Country Night med Caroline Larsson & Music City Band. Gävle Konserthus, kl 19.30. 30 Daniel Norgren. Gävle konserthus, kl 9.30. 31 Gefle IF - Åtvidabergs FF, Gavlevallen kl 13.

Saknar ni Gestrike Magasinet?

Finns även på turistbyråer och bibliotek och på 80 distributionsställen i regionen.

Saknas era evenemang i Kalendern?

Publicera direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se Notera att att alla evenemang som publiceras här i Gestrike Kalendern hämtas från hemsidan. Fler arrangemang och mer information finner ni där.

Medverka i Kalendern: Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer www.gestrikemagasinet.se Boka plats i nästa Magasin! Utkommer 25 oktober Manusstopp 8/10. Tel. 026-126 126 Mer informatiom se: www.gestrikemagasinet.se

Välkomna att boka er fest, bröllop eller konferens

Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

erbjudanden och evenemang

September 2015 • gestrikema

Webcoach Niclas Carls on

up Län pla ets ga stö , 5 rs 2.0 ta 00 ex !

gasinet.se

Matmässan

Siv Åberg

Motor

GÄV LEBO RGS MES T CE NTR ALA NÖJ ESPA LATS

SHOWRES

TAURANG

BOKA JULBORDET I GOD TID

• DISKOTEK

KARAOKE

• PIANOBAR

Hem & Bostad

Din dator är inte trasig, den är inte reparerad ännu.

• foto:

peder

andersson

Nygatan 26, Gävle 026 – 12 12 20

9,3/10

precisreklam.se

andningspedagog & livskonsult. Söders Källa, kl 18.30. 20 Trav V64, Gävletravet. 22 Bowling-träning Prova på för barn och ungdomar. Gävle Bowlinghall. N. Kungsgatan 3 kl. 17. 21 LSD. Årets kanontrio! Fredrik Lindborg saxofoner, klarinett. Martin Sjöstedt bas, Daniel Fredriksson trummor. JazzClub: 150 kr. Gävle Konserthus, kl 19. 22 Brynäs IF - Skellefteå AIK, Gavlerinken Arena, kl 19. 22 Sara och Samantha - Feministisk och anti-nationalistisk folkmusik. Gävle Konserthus, kl 19.30. 23 Gävle Symfoniorkester - Korsten dirigerar Brahms. Gävle Konserthus, kl 19. 25 Guidad visning: Det är vi som är dom. Allmän visning av fotoutställningen där Maja-Kristin Nylander porträtterat romer i deras hembyar i Rumänien. Länsmuseet kl 14. 26 Kommunfullmäktige i Gävle sammanträder. Stadshusets festsal kl 9. Öppet för allmänheten, sänds i Radio Gävle 102,7 MHz. 27 Lunchtrav, Gävletravet. 27 Brynäs IF - Växjö Lakers, Gavlerinken Arena, kl 19. 27 Ulf Lundell. Gävle konserthus, kl 19.30. 28 Matakuten. Lasse Wennman, Matakuten berättar om sina möten med Gävles migranter. En föredragskväll i samband med Länsmuseets utställning ”Det är vi som är dom” kl 18. 28 Louise Hoffsten med Wentus Blues Band. Gävle Konserthus. 29 Bowling-träning Prova på för barn och ungdomar. >>

4,6/5

design:

20 AndeTaget. Föredrag av Jiwandev, diplomerad

F

NORRLA NDS

MARIA

DOVER

HETASTE DINNERSH SUNDS OW TRÖM • ANNA

UD • HENRIK

LIDMAN

INTRODUCERAR

BLUES JAM

FÖRSTA ONSDAGEN VARJE MÅNAD Varmt välkommen!

Tel: 0290-311 20 www.granliden.nu

Välkomna att boka julfest, oktoberfest och er bröllopsfest i god tid!

VÄRD: PATRIK JANSSON MED BAND

FRI ENTRÉ!

Landsv. 39, STORVIK

Lunchbuffé 89:-

Privatpersoner och företag, 15-150 stycken, välkomna att hyra och må bra i unika lokaler. Alla tillbehör finns på plats. Vi tipsar er om catering, festfixning och allt annat praktiskt.

Asiatisk buffé med friterad banan och glass

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Mån-fre 11-15 Barn under 10 år 60 kr avhämtning 70 kr S. Kungsgatan 8, Tel. 026-61 52 62.

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 För mer information se: www.mediatemplet.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7


N

Rundresor till Vietnam, Sri Lanka & Island

Paintball

På Måsberget Halva priset i oktober! Micke Byström 0707-36 11 61 www.bibest.se

Resor från Gävle med svensk reseledning.

www.vietnamabc.se

Telefon 0732- 41 51 30 (Gävle) E-post: info@vietnamabc.se

Blommor för alla tillfällen – med personlig service! Födelsedagar • Avtackningar • Bröllop och bröllopsdagar Begravningar • Blommogram till både när och fjärran (hela världen!) Stor sortering av snittblommor • Blomsterarrangemang Madeleine med personal önskar er välkommen! S. Kungsgatan 16 Gävle 026-61 50 50 ivar.ericsson@gavle.to www.ivarericsson.se

S

Efterlysning: Barn och ungdomar Information från Gästriklands Bowlingförbund

Vi söker dig; barn/ungdom som inte kan eller vill lägga en förmögenhet för att få träna och spela i en klubb. Här är Er stora chans! Ett bra och billigt alternativ till ditt dataspel. På köpet får du gemenskap med andra barn, ungdomar, vuxna som seniorer. Vet du/Tror du/Vet du inte om du har ett bra/hyfsat/inget vidare/dåligt bollsinne? Det spelar ingen roll vilket, Ta Chansen och upptäck i verkligheten. Välkommen att prova på nu i oktober! Vi hjälper Dig med introduktion och träning, och ta gärna med dig din kompis också. Bowling-Sverige behöver just Er. Varmt välkomna till Gävle Bowlinghall Norra Kungsgatan 3, Gävle. Torsdagar klockan 17.00 Telefon 070-770 20 43 E-post: kansli@gbwf.se Gästriklands Bowlingförbund

Hemsideserbjudande Behöver ni en modern sökmotoroptimerad responsiv hemsida? Vi erbjuder Sveriges enklaste och mest lättanvända CMS (Content Management System). Hemsidorna är responsiva och optimerade för både läsplattor och smartphones. Nyhetsfunktion med direktlänkar till sociala medier ingår. Vi hjälper er att skapa funktion och design baserat på befintlig text, bild och grafisk profil.

9900:- (ord. pris 12500:-) Gäller t.o.m. 2015-11-15 Pris exklusive moms.

– Har ni bara underlagen klara så kan ni ha en ny modern hemsida på en vecka. Publiceringssystemet Yodo är lika enkelt som att göra en uppdatering på Facebook. En timmes utbildning ingår och då hinner ni lägga upp ett par nyheter också. Joe Formgren, medutvecklare Precis Reklam

www.precisreklam.se

8

Viltkväll på Valbo Värdshus Gourmetrestaurangen Valbo Värdshus startade i våras särskilda temakvällar fredagar efter löning. Konceptet uppskattades av gourmander från hela regionen så därför fortsätter vi med nya spännande teman, hälsar ägaren Hasse Dorsén som med sin fru Susann som även driver det intilliggande Hotell Ramudden. Fredagen den 2 oktober vankas det Viltbuffé med skogens smaker. – Våra jägare är ute i skog och mark just nu, hälsar Hasse. Vad vi vet är att det kommer att finnas både hjort, vildsvin, vildand och rådjur på buffén i olika format. Vi satsar alltid på att bjuda på en en riktig smakupplevelse, så det här törs jag lova blir en riktig höjdare. Tidigare temakvällar har varit mycket uppskattade och fullbokade med teman som Fransk buffé och Skaldjursbuffé. Det är alltid på fredagar efter löningshelg och flera kulinariska överraskningar utlovas i framtiden. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sökord: viltkväll. SvenskPress.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


G ÄVLE B O R G S MEST C ENT R ALA N Ö J ES P ALATS

SHOWRESTAURANG • DISKOTEK

KARAOKE • PIANOBAR

BOK A T RDE O B L U J TID I GOD

NORRLANDS HETASTE DINNERSHOW MARIA DOVERUD • HENRIK SUNDSTRÖM • Anna LIDMAN


Glädje, musik och utsökt mat Välkommen och upplev en fartfylld helkväll på ett ställe som passar alla. Med pianobar, karaoke och en dinnershow med sång, dans och komik tar vi med dig på en resa genom olika tidsepoker och musikgenres. FYRRÄTTERSMENY Förrätt Säsongens soppa, med vitlöksbröd. Mellanrätt Späd grönsparris, med lufttorkad skinka. Huvudrätt Smörstekt rödingfilè, smörvitvinsås smaksatt med dijonsenap och löjrom. Serveras med ett potpurri av säsongens grönsaker. eller Örtbakad kalvytterfilé, rödvinssås smaksatt med dragon. Serveras med rotfruktskaka.

Efterrätt Kockens hyllning till Ahlgrens bilar i Gävle, Bilpannacotta med pimpimgelé och färska bär och frukt. Vegetarisk Vi har även vegetariska alternativ.

DINNERSHOW Över 25.000 gäster har redan sett dem. Den hyllade och omtalade showgruppen ”Hits For You” Upplev en fantastisk show som passar alla samtidigt som du avnjuter en av våra läckra menyer. Med god mat & dryck, komik, sång, dans och allsång innehåller denna afton allting för en lyckad kväll.

DISKOTEK Det spelas hits från 70, 80, 90-talet och framåt, med slagsida åt disko. ABBA, Barry White, Boney M, The Bee Gees, Chic, Earth, Wind & Fire, First Choice, Gloria Gaynor. Listan kan göras hur lång som helst. Kom och dansa in natten.

KARAOKE Att kombinera er svensexa, möhippa, företagsfest, födelsedagsfest eller liknande med karaoke är alltid en utmärkt underhållning på en trevlig festkväll. Det spelar ingen roll om man är proffs eller nybörjare, kan sjunga eller inte, det viktigaste är att det är roligt att sjunga. Come as a guest, leave as a karaokestar.

PIANOBAR Afterwork med en salig blandning av fantastisk musik. Onsdagar bjuder Tony Westland på allt från ballader till önskelåtar och allsång. Avnjut mat från vår läckra á la carte-meny.


Premiären blev en succé - Arbetarbladet

Stämningen var på topp och publiken hann komma igång långt innan förrätten - Gefle Dagblad

Fullsatt och stämningen var hög redan från början - Arbetarbladet

Hits For You tar Hollywood till Gävle - Gefle Dagblad

Sånginsatserna var utan tvekan i världsklass - Gefle Dagblad

VARMT VÄLKOMNA!

ÖNSKAR LOTTA, HENKE OCH RUSSE MED PERSONAL


välkommen till stans hetaste ställe

BOKA FESTEN OCH JULBORDET I GOD TID Har du något att fira så är Hits For You det perfekta stället. Möhippa, svensexa, födelsedagsfest, kick-off eller varför inte bara en helkväll med kollegorna, vännerna, sambon eller grannen. Öppettider Onsdagar: 17:30-00:00 Torsdagar: 18:00-01:00 Fredagar: 18:00-02:00 Lördagar: 18:00-02:00 Dinnershow Torsdag-Lördag: 19:00-23:00

Karaoke Fredag-Lördag: 23:00-02:00

PRISER • Fyrarättersmiddag med show: 695:• Julbord med show: 745:-

Pianounderhållning Onsdagar: 18:00-22:00

• Barplatser med show, delvis skymd sikt: 150:-

JULBORD MED SHOW 19:e november-19:e december

Hotellpaket

För sällskap större än 40 personer öppnar vi gladeligen upp restaurangen även övriga dagar. Det går även bra att abonnera lokalen eller skräddarsy ditt eget evenemang för större såväl mindre sällskap.

Kontakt för allmänna frågor: 026 - 101 202 info@hitsforyou.se Showen kan abonneras för mindre och större sällskap.

SHOWRESTAURANG • DISKOTEK

• Fyrarätters Nyårssupé med show: 995:-

Från 1095:-, inkl. frukostbuffé, del i dubbelrum samt fyrarättersmiddag och show. Alla priser ovan inkluderar garderob, entré till diskotek och karaoke.

Kontakt för bokningsfrågor: 026 - 101 202 bokning@hitsforyou.se Onlinebokning på www.hitsforyou.se

KARAOKE • PIANOBAR

Kreativt team: Producent: Henrik Sundström. Koreograf: Maria Doverud, Musikbakgrunder: Johan Lund-Andersson, Peter Ericsson. Körarrangemang, ljusdesign: Johan Lund-Andersson, Ljuddesign: Peter Ericsson.

Hits For You AB Nygatan 18, 803 20 Gävle Tel: 026-101 202 www.hitsforyou.se

design: precisreklam.se • foto: peder andersson

Diskotek Fredag-Lördag: 23:00-02:00


Hälsocoachen på nätet - Niclas Carlson Många människor tränar eller motionerar i någon form. Merparten av dessa gör det för att må bra eller bättre men de allra flesta har varken en plan eller målsättning för detta. Det råder kiropraktorn och styrketränaren Niclas Carlson från Gävle bot på med sin innovativa affärsidé Webcoach på nätet. Webcoach är en personlig tränare på nätet för alla som har ett tillstånd, provsvar eller testresultat som kan förbättras med fysisk aktivitet. Niclas Carlson har jobbat med kiropraktik sedan 1980 och har startat en kiropraktor-högskola och arbetat som högskolerektor. Utifrån den positionen har han bidragit till att kiropraktik är ett av socialstyrelsen legitimerat vårdyrke Sverige och att kiropraktorer jobbar under samma hälso- och sjukvårdslagar som övriga vårdgivare.

Skalbar icke materiell tjänst – Det hela började när jag var på ett näringslivsmöte på Stadsbiblioteket för 10 år sedan. Vi var ett hundratal företagare som var nyfikna på Gävles framtid. In kommer en framtidskonsult som frågar; – Hej, Gävle har ni det bra? Jaaa, svarade vi. – Tillväxer ni här i Gävle? Jaa, klämde vi i med. – Skapas det mycket jobb när Gävle tillväxer? Vi hann inte svara då vi funderade. Nej, för att ni bor i ett område som innebär jobblös tillväxt! Fler får gå när företagen i Gävle tillväxer. Han fortsatte obönhörligen; – Tror ni att Gävle och Gevalia är synonymt så kan jag berätta att företaget har bytt ägare och är utlandsägt om 10 år. Korsnäs och deras papper kommer också att genomgå ett ägarbyte. Tänker ni att Ahlgrens bilar kommer att tillverkas i Gävle om 10 år så tror ni fel! Alla kan koka karameller i framtiden så det blir den som kokar billigast som tillverkar bilarna. Då har ni inte så mycket kvar i Gävle. Hej då! Efter den genomköraren blev det en workshop och tipset vi fått var att alla deltagare skulle jobba med en ”skalbar icke materiell tjänst” på nätet oavsett vilken bransch vi tillhörde. – Jag gillar utmaningar men hade inte en aning om vad en sådan tjänst på nätet skulle vara. Då förstod nog ingen av oss att en tjänst för nät och mobil skulle bli det vi idag kallar för en ”App”. Så där satt jag med post-it lappar i fem år och försökte få reda på vem jag var, vad jag gjorde och hur tusan det skulle kunna bli en ”skalbar icke materiell tjänst” på nätet.

”Can you do?” Tidigare och i stor utsträckning än idag så mäts kvalitet inom vården med en papperslapp som sträcks över till patienten med ett ”How do you do, sätt betyg 1-5”. Jag konstruerade då en modell för nät och mobil som istället frågade ”Can you do?”, Ja eller Nej? 1 eller 0! Det blev en Digital Innovation 2010 när projekt inom EU sökte innovativa lösningar i 4 kategorier för ett större forskningsprojekt som handlade om barn och ohälsa. Där fick Webcoach högsta poäng i varje kategori och i ett pilotprojekt på Sandviken Energi för något år sedan halverades ohälsan bland personalen. Att kvalitetskontrollen genom Webcoach verkligen fungerar fick Niclas bekräftat 2010 då han blev vald till världens bästa fystränare av motsvarigheten till FIFA inom amerikansk fotboll. – I uppdraget ingick att samla världens bästa amerikanska fotbollsspelare bosatta utanför USA och åka till Texas för att spela en årlig match i nationalsporten amerikansk fotboll mot Team USA. Jag byggde en kravprofil till Världslaget Team World på högsta nivå där vi bara valde spelare som uppfyllde alla kraven. Elitistiskt, javisst, men ett måste om man skall nå absolut världsklass. I de två första matcherna förlorade världslaget knappt men i den tredje matchen 2012 vann vi klart. En bedrift ingen annat lag klarat av sedan 1869 när sporten föddes.

En personlig tränare online Webcoach är en personlig tränare på nätet för alla här inne som har ett tillstånd, provsvar eller testresultat som kan förbättras med fysisk aktivitet. – Det kan vara dålig kondition, det kan vara mycket stillasittande, övervikt och ett högt blodtryck. Det kan också vara målet att springa milen under en timme, förklarar Niclas. Träning är inte så svårt. I grund och botten handlar det bara om att kunna Ta i eller att Ta ut sig. Det är lite svårsålt då träning till stor del är underhållning för att göra människor lyckliga för stunden. Därför gör man den så mycket större med en massa övningar, program, kläder, metoder, tillskott, tidningar, hemsidor och inte minst appar. Bara i USA finns det 50.000 appar för träning och fitness. >>

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

13


H

Hälsa - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se Fortsatt utveckling

>> WHO (Världshälsoorganisationen) säger att 2020 kommer varannan 30-åring att vara i så dålig kondition att de inte klarar av att jobba heltid. Det kommer med andra ord att blir en riktigt tuff match och utmaning för företag, kommuner och landsting att lösa. – Jag var nyligen på ett frukostmöte för ett stort antal företagare i sina bästa år och bad alla som tränade i någon form att hålla upp sin hand. Det gjorde de flesta, men när jag bad de som även följer ett program att fortsätta hålla händerna uppe så var det inte många kvar. När jag sedan frågade hur många av dem som fått ett riktigt bra resultat av sin träning de senaste åren var det en enda som höll handen kvar i luften, konstaterar Niclas. Statens Innovationsmyndighet Vinnova har tittat på närmare tusen svenska innovationsprojekt och rankade nyligen Webcoach Sport som Top 30. – Det gav mig en rejäl summa i utvecklingsbidrag för att fortsätta utveckla funktioner för nya användningsområden. Här kan vi föra in aktuell idrottsforskning direkt till ungdomsidrotten genom att hjälpa föräldrar, barn och deras tränare att fokusera på rätt saker i rätt tid under uppväxten. Det handlar det om att ge varje individ en bra start i livet och en stabil idrottslig grund att stå på. Webcoach hjälper till att skapa de resultat som behövs i sport likaväl som hälsa bland personal. Arbetet med Webcoach fortsätter och används just nu bland annat för att bygga inte Sveriges utan världens bästa hockeyförening i Göteborg!

– Vi jobbar med kravprofiler för sport i olika åldrar och hjälper varje individ att klara kraven. 2014 sattes nytt världsrekord då hela åtta spelare från Frölunda Academy tingades för spel i NHL. Ett mått på att verksamheten är vad den utger sig för att vara. Naturligtvis hoppas jag personligen att även Gävle och Brynäs hoppar på för att få maximal utdelning i sin fysiska prestation. I framtiden skall tjänsten utvecklas för att coacha studenter, patienter, organisationer och företag i sitt hälsoarbete på nätet. – Jag får saker att hända och skapar resultat. Det skall ske med kvalitet för det är ju det vi mäter. Mätbart bättre baserat på den senaste forskningen inom hälsa och sport. Det är så tjänsten fungerar.

Professionell träningsanalys Alla som är anslutna till Webcoach, oavsett nivå, får idag träningen analyserad av erfaren fystränare som utbildats av Riksidrottsförbundet (RF) på Bosön. I utvecklingsplanerna finns att kunna automatisera tjänsten ytterligare baserat på användardata för att kunna skala upp tjänsten till en ännu större nivå användare. Niclas har onekligen lyckats med sin ”skalbara icke materiella tjänst”. Från en handfull kiropraktorbehandlingar om dagen till mer än 1500 motionärer och idrottsproffs som kontinuerligt utvecklas med kvalitetssäkrade mätbara resultat. Sannerligen imponerande coachat! Text och foto: Joe Formgren • SvenskPress.se

Nu en mottagning inom Vi vårdar leenden • Allmäntandvård • Implantat - hela behandlingen • Tand-/käkkirurgi • Estetisk tandvård med keramik • Tandblekning • Digital röntgen, OPG • Bettskenor- Antisnarkskenor • Beh. Tandvårdsrädsla • Tandhygienistbehandling Telefon: 026 - 12 20 08, 026-12 15 36 N. Rådmansgatan 8C, 803 11 Gävle

www.gavleimplantatklinik.se

14

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se Serviceföretaget med städ- och hygienartiklar! Brett utbud • Lagerhållning Fri utkörning • Städmaskiner Uthyrning • Städutbildningar Samarbetsavtal • Välkomna!

Vårda era minnen! Vi sköter om era gravstenar

H

Bli NikotinFRi

• Underhåller • Putsar och polerar • Säkrar infästningar m.m. Kontakta oss för offert!

Gävle Väntjänst 072-917 34 53 Strömsbrovägen 12, Gävle

med hjälp av modern laserterapi och din motivation

Sjukvårdsprodukter med wow-service! kundservice@tryggmedical.se • 026-65 00 56

Södra Skeppsbron 17, Gävle Göran 0700-52 02 10, Imeli 0700-52 02 11

stadohygienbutiken.se

TryggMedical.se

Behandling med KBT och ACT Kognitiv Beteende Terapi och Acceptance Commitment Therapy.

TERAPICENTRUM

2015

09-08

S Kungsgatan 59 • 802 55 Gävle

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

Ta hand om din hälsa hos oss! Vår föreläsningsserie om ett hälsosammare liv fortsätter: 30/9 kl 18.30 Att leva med attraktionslagen, Malin Hammar 14/10 kl 18.30 Högkänslighet, Leif Gruytenius 20/10 kl 18.30 Andning, Jiwandew

Fyshuset Södra Skeppsbron 28, Gävle

Entré 150:- per/föredrag, förköp i restaurangen eller på plats. Fika finns att köpa i paus. Håll utkik efter höstens aktiviteter på www.soderskalla.se och i tidningarnas evenemangstips.

För mer information kontakta:

Vår världsberömda restaurang har öppet!

Bo Kåresjö bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.terapicentrumgavle.nu

www. soderskalla.se Telefon: 026-51 88 00

Söders

Källa

Almvägen 68, 802 69 Gävle • 026-12 70 00 Öppettider: Måndag-Fredag 08.00-17.00 Lördagar se vår hemsida • www.elon.se/gavle

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


H Bli medlem hos oss så får du råd!

up Län pla ets ga st , 5 ör 2.0 sta 00 ex !

Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

erbjudanden och evenemang

September 2015 • gestrikemag

Webcoach Niclas Carlso n

asinet.se

Matmässan

Siv Åberg Motor GÄV LEBO RGS MES T CE NTR ALA NÖJ ESPA LATS

SHOWRES

TAURANG

• DISKOTEK

BOKA JULBORDET I GOD TID

KARAOKE

• PIANOBAR

Hem & Bostad

Din dator är inte trasig, den är inte reparerad ännu. peder • foto: precisreklam.se

4,6/5

design:

9,3/10

andersson

Nygatan 26, Gävle 026 – 12 12 20

Utmarksvägen 3, Gävle 026-19 81 71 www.villaand.se kansli.vnd@villaand.se

NORRLAND S HETA DOVER UD • HENRIK STE DINN ERSHOW SUNDS TRÖM • ANNA

MARIA

LIDMAN

Nästa nummer 25/10 Manusstopp 8/10 Ring 026-126 126

NORIN FÖRETAGSSERVICE AB

Vänd er med förtroende till oss med era elproblem.

Ring Urban Norin på tel: 070-659 36 25

Västervet 5, 805 97 Gävle Tel & Fax: 026-121610

070-241 24 01 • www.emfbygg.com 070-241 24 01 • www.emfbygg.com 070-241 24 01 • www.emfbygg.com

PROFFS PÅ TAK PROFFS PÅ TAK Även försäljning av plåt & fönster PROFFS TAK Även försäljning avPÅ plåt & fönster ÄvenALLT försäljning plåt & fönster VI UTFÖR INOM av BYGG 10 ÅRS VI UTFÖR ALLT INOM BYGG G1A0RÅ AR NS TI PROFFS PÅ TAK VI UTFÖR ALLT INOM BYGG • BADRUM G1A0RÅ AR NSTI • BADRUM Även försäljning av plåt GARANTI ÅRS& fönster 5PÅ PROFFS TAK KÖK • BADRUM I S T R N Å A 5 R • KÖK PROFFS TAK ÄvenALLT försäljning avAPÅ VI UTFÖR INOM G S&TIfönster RN ÅA R 10 ÅRS 5Aplåt M.M. GBYGG • ALTAN KÖK 070-241 24 01 • www.emfbygg.com

070-241 24 01 • www.emfbygg.com 070-241 24 01 • www.emfbygg.com

PÅ UTFÖRT

PÅ MATER IAL PÅ MATER IAL PÅ MATER IAL

Även försäljning avAAR ETTIfönster R Ö& R AETN TF GARANTI UB • ALTAN M.M. GPÅplåt E ET B •• ALTAN BADRUM VI UTFÖR M.M. ALLT INOM BYGG R R Ö A PÅ UTF T PÅ1M0ATÅER RIASL E RBET VI UTFÖR ALLT INOMoch BYGG A G1A0RA S Lång erfarenhet goda referenser R Å N Å RS TI 5 KÖK • BADRUM GAMRATAERNIATLI I24 PÅ Lång erfarenhet och goda NTreferenser A R A 0270-124 01 • 070-241 01 G • BADRUM Lång erfarenhet T24 PÅ RÖSRreferenser ÅUTF M.M. 5goda 0270-124 01 och • 070-241 01MATERIAL PÅ • ALTAN KÖK ETI ET B R N A S A R R Å 0270-124 01 • 070-241 24 01 G5A • KÖK ÖRTTI AN • ALTAN M.M. ARUTF GPÅ ET B R T A TF U • ALTAN M.M. Lång erfarenhet ochPÅgodaÖERreferenser E RBET

A 0270-124 01 • 070-241 24 01 Lång erfarenhet och goda referenser Lång erfarenhet goda referenser 0270-124 01 och • 070-241 24 01 0270-124 01 • 070-241 24 01

16

Villaägare fick råd Som villaägare behöver man råd på flera sätt, både pengar och goda tips. Det senare bistår Villaägarna med och som de delade med sig av på Villaägarnas Dag den femte september hos Gävle Byggmarknad i Hemlingby Köpcenter. Många villaägare hade sökt sig dit för att få råd om bra hantverkare eller tips om hur man exempelvis renoverar. Villaägarna Nedre Dalälven heter föreningen för oss Gävlebor och det är Stig Wahlbäck som är deras ordförande. – Många av besökarna under dagen ville ha tips om pålitliga hantverkare och det fick de av Ola Andénius, säger Stig Wahlbäck. Som husägare vill man ju undvika att behöva vara med i Jan Söderströms Fuskbyggarna på TV4. Men det handlar inte bara om tips om bra hantverkare och byggmaterial. – Vi erbjuder våra medlemmar stöd och rådgivning och det gäller alla sorters egna hus som villor, radhus och fritidshus, säger Stig Wahlbäck. Dessutom har vi avtal med många företag som ger extra rabatter och förmåner till våra medlemmar. Villaägarna erbjuder medlemmarna, inklusive alla samfällighetsföreningar med serviceavtal, en omfattande kostnadsfri rådgivning. Deras experter svarar på frågor om bygglov, hantverkartvister, fel på köpt fastighet, fuktproblem, renovering av badrum, samfällighetsjuridik, förvaltningsfrågor och mycket annat. Dessutom arbetar Villaägarna med opinionsbildning och visionen är att alla ska kunna förverkliga sina drömmar om ett eget hus. – Vi påverkar bostadspolitiken genom att bedriva opinionsbildning för bland annat avvecklade flyttskatter och lägre elpriser, säger Stig Wahlbäck. Vi vill ha rimligare taxor och avgifter, så att människor har råd att bo kvar i sina hus. Villaägarna är också med på höstens Bomässa i GTKhallen i Gävle 6-8 november. Fr. v. Carl-Bertil Rydbäck, AnnMarie Hallqvist och Ola Andénius

Text: Villaägarna Gestrikemagasinet.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

• Vattenskador • Avfuktning krypgrund/vind • Besiktningar • Utredningar Välkomna att kontakta oss! gavleborg@obm.se Jour dygnet runt 026-51 97 00

www.carinastad.info

TOOLS

H • Däckservice - Alla bilmärken!

• Gratis lånebil

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

R BE ! TEM –14 SEP N KL 9 9 2 LA L ME

FÖRETAGSMÄSSA

Tisdag 29 september bjuder vi in till TOOLS -dagen på Grevgatan 19 i Tierp, Möbeln (ingång från gården). Vi visar vår bredd och kompetens inom verktyg, svets, arbetsplats, elverktyg och skyddsprodukter m.m. Varmt välkomna! TOOLS Gästrikland. 010 454 84 00 tools.se

Kanonerbjudanden gäller t.o.m. 15/10!

G! LINCKSTVÄOT!T Y R TÄV A LT T ÖG FISK :-)

IL NH 40 VIN R Å N N e 3 8 F Värd (

Hos oss får du råd! Easy up Tapeter ALLA i lager! Nu

149:-/rulle

Tak – Vägg – snickerifärg Nu

30% rabatt

Lötängsg. 2, Gävle • 026-12 97 40 Lingg. 23, Sandviken • 026-25 00 60 www.lindbergsfarg.se ÖPPET: Gävle mån-fre 7-18, lör 10-15, Sandviken mån-fre 7-18, lör 09-14

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

17


M

Motor - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn

Bästa bilåret någonsin

Fick kicken – tjänar storkovan

2015 kommer att bli det bästa bilåret någonsin! Bil Sweden har skruvat upp nybilsprognosen och siffrorna pekar spikrakt uppåt. 345 000 nybilsregistreringar räknar man med och det är en ökning med 18 000 bilar jämfört med den tidigare prognosen. Man brukar ju säga att går bilförsäljningen bra rullar hela Sverige på duktigt och just nu tycks vi ha fått en ordentlig medvind. Låga räntor tros vara den främsta orsaken till den stora ökningen och vissa bilmodeller är så populära att man får räkna med leverans framåt vårkanten.

Det går bra nu. I alla fall om man heter Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond. Top Gear-trion hamnade som bekant i trubbel och tvingades att sluta från BBC, men nu kan grabbarna skratta hela vägen till banken. Gänget har nämligen bytt kanal och nu är det amerikanska Amazon Prime som gett dem ordentligt med påökt. Clarkson har gått från en lön på 13 till 130 miljoner om året, vilket i sin tur resulterar i hela 10 mille per avsnitt. De andra två kumpanerna får dock ”nöja” sig med 7,8 miljoner per avsnitt!

Välkommen att fira 25/9–4/10

Köp 4 tapetrullar

betala för 3! Lokala avvikelser kan förekomma. Gäller utvalt sortiment.

Färgton

GÄVLE: Kryddstigen 10 Tel: 026-18 61 40 Öppet: Vard 7–18, lör 9–14 www.fargton.se

18

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

H

1966 2016

Agent 007 med rätt att köra Ford återvänder till Le Mans Ford flaggar nu för att de kommer att återvända till den legendariska biltävlingen på Le Mans. Amerikanarna nådde stora framgångar på sextiotalet och 1966 slog man till med en oförglömlig trippelseger. Nu, lagom till femtioårsjubileet, så meddelar biltillverkaren att det är dags att ge sig in i matchen igen och den här gången väntar en helt ny racingversion av Ford GT. Under 24-timmarsloppet kommer vi att få se en racingversion byggd i mestadels kolfiber och under huven arbetar en V6:a på 3,5-liter.

Snickeri, Byggtjänster och Hantverkskvalitet

Den 6:e november går bioridån upp för en ny Bondrulle med Daniel Craig i huvudrollen som Agent 007. Ja, det märks att premiären för nya ”Spectre” närmar sig för filmbolaget har nu släppt en fartfylld trailer. I klippet bjuds vi på vilda biljakter, vrålåk som heter duga och en hel del fightingscener. Daniel Craig hittar vi bakom ratten på Aston Martin DB10 samtidigt som vi får bekanta oss med bi(l)rollsinnehavare som Jaguar C-X75, Land Rover Defender och Range Rover Sport SVR. Bonds tjänstebil har specialtillverkats i tio exemplar och ingen förväntas överleva filminspelningen! Jenny Nilsson • CNP

NYHET! VeckaNYHET! 40 startar vi upp NYHET! Vecka 40 startar vi upp RISKUTBILDNING 2 BIL Vecka 40 startar vi upp

(Halkbana)på Gävle flygplats. RISKUTBILDNING 2 BIL RISKUTBILDNING 2 BIL (Halkbana)på Gävle026-420 flygplats. För mer info & bokning: 67 87

(Halkbana)på Gävle026-420 flygplats.67 87 För mer info & bokning: För mer info & bokning: 026-420 67 87

Säljer och monterar fönster

Telefon: 026-13 34 40 Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

19


M

Körglad familjebil Med chassi från sportbilsikonen Subaru WRX STI och en nyutvecklad, direktinsprutad turbo-Boxer under huven är nya Levorg inget annat än en körglad sportkombi med rymligt bagage och en design som redan fått ett prestigefyllt pris. Nu kan man både äta kakan och ha den kvar. Subaru Levorg förenar det bästa av två världar. Det behöver inte vara tråkigt att köra en praktisk kombi, det kan faktiskt vara lika inspirerande som att köra en sportbil och ibland kan totala motsatser i förening vara en perfekt kombination. Bilen är praktiskt förpackad och bagageutrymmet sväljer hela 522 liter bagage. Under huven huserar en 1,6-liters, direktinsprutad turbomotor på 170 hk och 250 Nm. Interiören andas sportbil med sina skålade stolar. Den D-formade ratten har adopterats från WRX STI och de blå sömmarna i klädseln är en fräsch accent. Säkerhet har alltid haft högsta prioritet för Subaru. Tidigare har man mest talat om passiv och aktiv säkerhet. Nu adderas ett tredje ben – förebyggande säkerhet.

Levorg 1.6 GT-S blir först ut i Subaru-familjen att utrustas med SRVD (Subaru Rear Vehicle Detection). Systemet är radarbaserat och håller koll på den döda vinkeln. Samma sensorer används till RCTA (Rear Cross Traffic Alert). Detta aktiveras när man lägger i backen. Systemet scannar av området bakom bilen och varnar för korsande trafik. Levorg får även adaptivt helljus, som automatiskt bländar av till halvljus vid möte eller när man kommer ikapp en framförvarande bil. I paketet ingår också automatiskt avbländbar backspegel. Som grädde på moset bjuder Levorg även på panikbromsljus. Den här funktionen ger högre uppmärksamhet till bakomvarande bilar genom att blinka med varningsblinkers vid kraftiga inbromsningar. Levorg har testats av Japanska NCAP och fått högsta betyg (40 poäng av 40 möjliga) för sin totala säkerhet. Redan kort efter lanseringen på hemmamarknaden, tilldelades bilen även ett av den japanska industrivärldens finaste designpris. Nya Subaru Levorg lanseras i Sverige i början av oktober med öppet hus på Dahlboms Bil i Gävle den 3 och 4 oktober. Priset på Subaru Levorg börjar vid 269.900 kr. Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru i Gästrikland sedan det populära bilmärket introducerades. – Levorg är en jättetrevlig bil som man bara måste gilla för att den har så många goda egenskaper så att den blir tilltalande för alla, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sökord: subaru Text: Dahlboms Bil • SvenskPress.se

• Gratis lånebil

• Gratis lånebil

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

- Alla bilmärken!

sVeriges mesT sålda fyrHjulingar köper du Hos oss!

AC-service

• Bromsservice

- Alla bilmärken!

Välkommen att se våra Husvagnar & Husbilar!

Verkstad med serVice, tillbehör, reserVdelar & utbildning hos oss är det kValitet som räknas! bli nöjd kund du också! Vi finns Vid Bernö TrädgårdscenTrum, HögBoVägen i sandViken 026-25 23 23 - www.bilofritid.com

20

Massvis med nya och begagnade husvagnar och husbilar i lager. Dessutom en av Sveriges största Kama Fritid tillbehörsbutiker!

Riavägen 5, Valbo • 026-13 30 40 www.caravanmarine.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Premiär! 214 900 kr 214 900 kr FRÅN 214 900 kr FRÅN FRÅN

EXEMPEL PÅ TILLGÄNGLIG UTRUSTNING EXEMPEL PÅ TILLGÄNGLIG UTRUSTNING EXEMPEL PÅ n Autobroms TILLGÄNGLIG n n Autobroms SkyltavläsningUTRUSTNING n n n n n n n n n n n n n n

Skyltavläsning Automatisk Autobroms fickparkering Automatisk fickparkering Backkamera Skyltavläsning Backkamera Dödavinkelvarning Automatisk fickparkering Dödavinkelvarning Aktiv filhållningshjälp Backkamera Aktiv filhållningshjälp Dödavinkelvarning

n

Aktiv filhållningshjälp

n 5

års Nybilsgaranti med fri körsträcka

n 5

Vägassistans med fri körsträcka års Nybilsgaranti

n 5 3 n 5 n 3

Vagnskadegaranti års Vägassistans års med fri körsträcka års Nybilsgaranti Vagnskadegaranti

n 3

års Vagnskadegaranti

n 5

Öppettider Mån-fre 9-18, lö 10-14 www.dahlbomsbil.se 15_18611_HY1508_Tucson_af_annons_imagemix_170x260.indd 1

års Vägassistans

Christer 026-100 403

Niclas 026-100 408

Morgan 026 100 407 2015-09-09 10:21


Så fungerar Area X Cloud Backup För de flesta företag innebär backup en server och en bandstation. Det är inte bara en dyr lösning att installera och underhålla, den kräver också att du lagrar alla dina filer på er server. Vi vet av erfarenhet att människor är mer mobila idag och att många lagrar filer på sitt Skrivbord, under Mina dokument osv. Filer som då går förlorade om du t.ex. får din dator stulen. En annan viktigt aspekt när du ska välja backuplösning är vart din backup lagras; Har du den på band? En USB-disk på kontoret? Ett USB-minne i datorväskan? I alla tre fall riskerar du att även förlora din backup vid inbrott, stöld, brand, osv. Det är viktigt att din backup rent fysisk inte förvaras i närheten av din dator. Att ta moln-backup på din dator är en billig försäkring som skyddar dig och ditt företag mot dataförlust. Med vår webbaserade backuptjänst tar det bara några minuter att komma igång och du behöver inte investera i varken hårdvara eller konsulttid. Din backup skickas sedan så ofta du vill till våra servrar i Gävle. Det kallas för off-site lagring, dvs att din backup lagras på en annan plats än där du förvarar din dator. Via vårt webgränssnitt kan du enkelt återställa enskilda filer eller kompletta datorer/servrar. Detta oavsett om det är en server (fysisk eller virtuell), laptop eller stationär, de allra flesta operativsystem stöds. Läs hela på: gestrikemagasinet.se, sökord: areax Text: AreaX • GestrikeMagasinet.se

Stiftelsen

Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond - för främjande av internationell Handel

Stiftelsen har till ändamål att utdela disponibel avkastning till företag, organisationer och privatpersoner, för att stödja och uppmuntra projekt som syftar till förmågan att utnyttja marknadskrafternas spel för tillväxt på nya marknader utanför Sverige. Sista ansökningsdag för att ansöka om bidrag i år är lördag den 31 oktober2015. Mer information samt ansökningsblankett finns på stiftelsens hemsida, www.ahlgrensdonationsfond.se

Gävleföretag utmanar storföretagen Det är alltid spännande att följa det klassiska dramat ”David mot Goliat” där den lille utmanar den store. Det är Gävleföretaget TryggSaker Norden AB som utmanar de stora drakarna med sin egen inköpsportal TryggMedical (www. tryggmedical.se) som tar upp konkurrensen när det gäller hälso-och sjukvårdsprodukter med mera för hälsocentraler, skolsjukvård och andra vårdgivare, både privata och offentliga. TryggSaker Norden har sålt och levererat produkter för första hjälpen och brandsäkerhet sedan 2006 och då startades också internetbutiken. Sedan dess har sortimentet steg för steg utökats med hälso-och sjukvårdsprodukter.

Ökad tillströmning – De senaste åren har det varit en ökad tillströmning av kunder från sjukvården och det är för att vi bättre ska möta den ökade efterfrågan som vi startat inköpsportalen TryggMedical , säger Joachim Sköld, TryggSakers vd. Det ska vara enkelt att beställa och vi arbetar också med korta leveranstider, om man beställer före klockan 14 kan vi leverera dagen efter och om det är i Gävle samma dag. Men det krävs att man är ordentligt på tårna för att utmana. – Vår styrka är flexibiliteten tillsammans med vår personliga service, säger Joachim Sköld. Vi anpassar alltid sortimentet efter kundens behov.

Även rådgivning – Vi ger även rådgivning för att se över kundens inköpsprocess och ger förslag till hur den kan effektiviseras, tillägger Joachim Sköld. Personalens trivsel på arbetsplatsen är grundläggande för att ett kundintensivt företag ska lyckas, särskilt när man utmanar storföretagen. Det är också viktigt att man anpassar sig till kundernas behov och det gör man genom att det också går att beställa mindre mängder. De stora drakarna i branschen vill helst sälja storförpackningar, vilket kan skapa problem hos en del av deras kunder. – Många av våra kunder har problem med så kallade transportförpackningar och därför kan man hos oss beställa och få levererat den mängd som kunden behöver ha, säger Joachim Sköld. TryggMedical har i år också blivit utvalda, av flera tusen sökande, att få visa upp sin nya internetbutik på Alpha Web Summit i Dublin, en mässa för bland annat investerare med uppåt 20 000 besökare. Det ska bli spännande att följa TryggMedicals utmaning. GestrikeMagasinet.se

22

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


NYA SUBARU

LEVORG

HELT FEL BIL OM DU VILL PASSA IN

PREMI SÄ L J S T AÄ R RT

33- 4 O K T (lördaO K T g-sönda

g)

Försäljning

christer 026-100 403

niclas 026-100 408

service

Morgan 026 100 407

LE VORG

fr.

Tobias 026-10 04 71

john 026-10 04 70

PRIVATLE A SING

269.900:–

fr.

Bilvaruhuset

3.595:–/mån**

AVBE TALNING fr.

2.435:–/mån***

3 ÅRS FRI SERVICE*

GÄVLE, Bomhusvägen 55 026-10 04 00, www.dahlbomsbil.se Mån–Fre 9–18, Lör 10–14

usvägen 55 • 026-10 04 00 (vx) 10 04 78 Bilförsäljn. Måndag-fredag 9-18, lördag 10-14 Bränsleförbr bl. körn. 6,9–7,1 l/100 km. CO -utsläpp bl. körn. 159–164 g/km. Bilen på bilden är extrautrustad. *Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil. 2

** 36 mån, körsträcka 1500 mil/år, inkl. service, uppl.avg. 595 kr, aviavg 55 kr/mån. *** 36 mån, ränta 3,95 %, 25 % kontantinsats, restvärde 50 %, uppl.avg. 595 kr, aviavg 55 kr/mån.


I samarbete med:

JAG KÖR FÖR LIVET. När jag var nio år fick jag skelettcancer. Jag tvingades amputera ett ben, och så fick jag cellgifter under ett år.

Jag var lite för liten för att riktigt inse hur allvarligt det var. Att bli av med ett ben tog jag inte så hårt, utan värst var att jag skulle tappa håret.

JAG KÖR FÖR LIVET. Men jag överlevde skelettcancern.

Och nu är jag här, mitt i livet, barnsjuksköterska och mamma tvåjagunderbara små pojkar. Så jag vet När jag var niotill år fick skelettcancer. Jag tvingades amputera ett ben, ochmycket så fick jag cellgifter under ett år.om barncancer verkligen hur forskningen Jag var lite för liten för att riktigt inse hur allvarligt det var. betyder, och att den behöver alla resurser den kan få. Att bli av med ett ben tog jag inte så hårt, utan värst var att jag skulle tappa håret.

Därför kör jag för livet. Men jag överlevde skelettcancern. Och nuhoppas är jag här, mitt och Jag atti livet, dubarnsjuksköterska gör det också. mamma till två underbara små pojkar. Så jag vet verkligen hur mycket forskningen om barncancer betyder, och att den behöver alla resurser den kan få. Därför kör jag för livet. Jag hoppas att du gör det också.

Stina Bergqvist

Provkörning som gör skillnad.

Stina Bergqvist

Välkommen att köra för livet hos oss. Fram till och med den 15 november ger BMW 100 kr älskar Välkommen att köra för livet hos oss. Fram till och med den 15 november ger BMW 100 kr till Barncancerfonden för varje provkörning, upp till 25 000 provkörningar. www.bmw.se Du ger av din tid,Närattduköra till Barncancerfonden för varje provkörning, upp till 25 000 provkörningar. Du ger av din tid, BMW skänker pengarna. Boka provkörningen på provkor.bmw.se BMW skänker pengarna. Boka provkörningen på provkor.bmw.se

Eriksson Bilteam Skolgången 1 i Gävle Tel: 026-12 95 70

Öppet: mån-fre 9-18, lör 11-14 www.erikssonbilteam.se

Eriksson Bilteam Skolgången 1 i Gävle Tel: 026-12 95 70

Öppet: mån-fre 9-18, lör 11-14 www.erikssonbilteam.se

Gestrike Magasinet september 2015  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 52.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Gestrike Magasinet september 2015  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 52.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Advertisement