Page 1

upp Läne lag ts s a, 8 tör 6.0 st a 00 ex !

ar!

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang Sommar 2016 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

n flyttat in. adshus.se Partykungen

Sommarens lustspel

Sommarkvällar

Cabrioleter

   

adshus.se Glad sommar!

    

drhamn/Bollnäs sommar!

         

   

Till nästa vår har ni redan flyttat in.



 

Miriam kommer till Ön

 

Naturhjältar



 

 

 

erhamn/Bollnäs dhar sommar! ni redan flyttat in. Glad sommar!

Till nästa vår har nihjaltevadshus.se redan flyttat in. hjaltevadshus.se

Kontakta oss oss Kontakta

Varmt i bilen? Boka AC-service Vi servar och reparerar alla bilmärken

har ni redan flyttat in. Mikael -- Gävle Gävle Andreas -- Söderhamn/Bollnäs Söderhamn/Bollnäs Mikael Andreas Kontakta oss oss Kontakta

hjaltevadshus.se hjaltevadshus.se

Mikael --63 Gävle Andreas 51 Söderhamn/Bollnäs Mikael Gävle Andreas -- Söderhamn/Bollnäs 070-771 0202 076-802 076-802 23 070-771 63 02 51 23 076-802 51 23 070-771 63 070-771 63 02 076-802 51 23

MECA-ES Bilservice 026-14 26 26 Utmarksvägen 21, Gävle vid Bilprovningen www.esbilservice.com

Gasoltest

med intyg för husbil & husvagn

250:www.

.se


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Bäst i framtiden Jag läste nyligen att Dalarna och Hälsingland har så mycket mer historia och kultur än Gästrikland! Det är en sanning med vissa modifikationer och behöver det egentligen vara någon fördel att hänge sig åt det förgångna? Det är ju så att vi alla har lika mycket historia och kultur runt omkring oss - oavsett var vi bor i landet. Jag sticker inte under stol med att de kanske är mer kända inom just dessa områden än vi som bor här i Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo med omnejd. Skall vi då gräva ned oss i sorg över detta eller lägga allt fokus på att springa ut på fälten för att leta ännu mer fornlämningar i närmiljön? Nej, jag tror inte att det är rätt medicin även om jag är nostalgiker och månar om vårt kulturarv. Alla är bra på olika saker och visst skall man kunna, och gärna vara stolt över sin historia, när man ser framtiden an - men det är just framtiden som gäller.

Då, nu och sen

Markanläggning och utemiljöer Nyanläggning - Skötsel - Trädarbeten

Marksten, murar, planteringar m.m.

Då, Nu och Sen är ett retoriskt grepp jag rekommenderar alla att använda oavsett om du skall hålla ett tal, planera din karriär eller bygga verksamheter och varumärken. Därför måste vi satsa på framtiden och bli bäst på den. Vad sägs om den nya moderna storkommunen Gästrikland med mer än 150.000 invånare som sjuder av framtidstro? Bäst i Sverige på att bygga bostäder, skapa förutsättningar för företagande och arbetstillfällen och en fantastisk miljö. Vi har ju redan massor av nydanande verksamheter och är ledande i landet inom t.ex GIS (geografiska informationssystem) och världsberömd nywhisky genom Mackmyra. Elväg på E16 och naturdiesel i Norrsundet.

Massor att göra Ja ni förstår själva, upp med både hakan och blicken, det finns massor att göra! Mängder av duktiga regionala verksamheter inom både produktion- och tjänstesektorn gör dagligen ett enormt arbete och skapar tillväxt trots skattetryck och byråkratiskt regelverk i absolut världstopp. I det här sommarmagasinet möter du flera företagare och profiler som vill visa och erbjuda just dig de bästa och förmånligaste produkterna, tjänsterna eller upplevelserna som möjligt. Ta tillvara på det under semestern. Visst är det skönt att åka bort men missa inte för mycket av allt det fina vi har här på hemmaplan.

Trädgård- och parkskötsel

Glad sommar, trevlig läsning och väl mött i framtiden - den blir vad vi gör den till! Beskärning, fällning, stubbfräsning

Joe Formgren med kollegor Gestrike Magasinet www.gestrikemagasinet.se

Nyhet Nu även grindar, villa- och industristängsel.

2

Gävle • Tel. 026-61 32 00 • pirab.nu

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Innehåll Sommar 2016

Gestrike Magasinet

Distribueras till ALLA hushåll i Gästrikland samt alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 86.000 exemplar.

Lokala nyheter

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor.

Ledare: Bäst i framtiden

Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn.

Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se

2

Partykungens invigning

4-5

Sommarens lustspel

6

Spännande och roliga läger för barn

6

Gestrikekalendern 8-11 Plånboksvänliga familjeresor

12

Boka er plats i Magasinet - varje månad

Stjärnspäckat på Ön i Hedesunda

13

• Länets största upplaga - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka extremt förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen!

Nyinvigning av Gavle Central Konferens

14

Omslagsbild: Oslättsfors Dramatörer laddar för sommarens lustspel ”Moster Lotta”.

Augustinumret utkommer 28/8. Manusstopp 11 augusti. Boka på telefon 026-126 126

Mediasäljare sökes

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

Precis - Yodo publiceringssystem

15-18

Starkare och snabbare hockey

19

Dags för årets effect+kryssning

20

Jubileumspris till Dewatech

23

Störst i Norden på glasfiberpooler

24

Spadtaget för fler biogasbussar

26

Bilnyheter från världens alla hörn

28-29

Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet… Öppna köp det stormar kring

30

Första utredningskriminologerna

31

Luftvägstester kan rädda liv

31

... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! h ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år!

Vill ni också vara med i Gestrike Magasinet? Lägsta annonspriser - störst upplaga! Nästa nummer 28 augusti Manusstopp 11 augusti www.sdr.se

Vill ni få er text publicerad i Gestrike Magasinet? Har ni en nyhet som ni vill berätta om? Publicera er text och bild på SvenskPress. Finns det ett nyhetsvärde och plats i tidningen kan just er text bli nästa som publiceras i Gestrike Magasinet.

www.svenskpress.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


Partystämning på Partykungens invigning Lördagen den 11 juni var det storslagen invigning av Partykungens nybyggda lokaler i Ersbo intill E4:an vid Gävles södra utfart. Partykungens ägare Joel Svensson och Jeff Jansson var på lika strålande humör som alla de gäster som vällde in i de rejält tilltagna lokalerna. – Det är fyra gånger större än det tidigare vi hade på Näringen, berättar Joel och pekar ut över det enorma lagret på nästan 6000 kvadratmeter. Här har vi möjlighet att tredubbla vår omsättning. Både unga och äldre partyvänner tog del av tävlingar, godisregn, hoppborg och prisvärda erbjudanden på hela sortimentet under dagen. Särskilt inbjudna Youtubers och DJ´s var mycket uppskattade av framförallt de yngre besökarna. Partykungen har växt snabbt sedan starten 2009 och har idag 22 anställda. Närmast siktar man på att expandera i Norge och senare i våra andra nordiska grannländer liksom att öppna egna butiker i Sveriges största städer. – Det gäller att vara verksam i alla kanaler i dagens läge, förklarar Joel. En intressant iakttagelse för de som som tappat tron på vanlig butiksförsäljning då Partykungen så sent som förra året utsågs till årets digitala Gasellföretag av Google och DI. Men måste då vi som bor i Gävle beställa hem varorna via nätet? – Visst kan man göra det, men det går lika bra att hämta ut allt fraktfritt här liksom att komma upp och handla rakt över disk i vårt showroom, hälsar Joel.

Jeff Jansson och Joel Svensson på Partykungens invigning.

Joe Formgren • SvenskPress.se

4

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Glad önskar Glad sommar sommar önskar McDonald’s Gästrikland! McDonald’s Gästrikland! ®

®

Köp enenMcMuffin Köp McMuffin––få få en en valfri liten valfri litenkaffe kaffepå påköpet! köpet!

Lämna in kupongen i kassan när du beställer. gäller endastnär en du gång per person och LämnaErbjudandet in kupongen i kassan beställer. köptillfälle på McDonald’s Gävle och Sandviken fram Erbjudandet gäller endast en gång per person och till kl 10 t om 31/8 2016 och kan ej kombineras med köptillfälle på McDonald’s Gävle och Sandviken fram andra erbjudanden. Liten valfri kaffe värde 15–19 kr. till kl 10 t omavvikelser 31/8 2016 kan ej kombineras med Lokala kan och förekomma. andra erbjudanden. Liten valfri kaffe värde 15–19 kr. Lokala avvikelser kan förekomma.

Köpen envärdemeny värdemeny fr. 45 Köp fr. 45 kr kr envalfri valfri liten Frappé! ––fåfåen liten Frappé!

Lämna in kupongen i kassan när du beställer. Erbjudandet gäller endast en gång och Lämna in kupongen i kassan närper duperson beställer. köptillfälle på McDonald’s Gävle och Sandviken Erbjudandet gäller endast en gång per person och t o m 31/8 2016 och kan ej kombineras med andra köptillfälle på McDonald’s Gävle och Sandviken erbjudanden. Liten Frappé värde 24 kr. t o m avvikelser 31/8 2016 kan ej kombineras med andra Lokala kanoch förekomma.

erbjudanden. Liten Frappé värde 24 kr. Lokala avvikelser kan förekomma.


Hela gänget bakom ”Moster Lotta”, Oslättfors Dramatörer.

Sommarens lustspel Spännande och roliga Oslättfors Dramatörer spelar i sommar lustspelet ”Moster Lotta” eller ”Familjens skräck” av Gideon Wahlberg på Lunds Gammelgård i Valbo. Premiären är lördag den 9 juli klockan 15. Gideon Wahlberg brukar kallas ”Friluftsteaterns Shakespeare”. Regissör är ”buskisgiganten” Hasse Bergkvist.

Moster Lotta är en barsk dam, som ingen vågar säga emot. När hon är bortrest får en av de övriga i släkten idén att klä ut sig till henne. Men helt oväntat dyker moster Lotta upp igen och det uppstår många komiska förvecklingar när den äkta och den falska mostern rusar om varandra, ut och in på scenen. Spelevinken Kalle går i förlovningsplaner, men allt hotas av den excentriska och förmögna moster Lotta, familjens skräck. Men hon kanske också är rädd, och i så fall för vad då? Men det stannar inte vid en vanlig förväxlingsfars. I konfrontationen mellan de båda ”mostrarna” uppstår en mängd missförstånd, som driver alla släktingarna till att avslöja sina verkliga personligheter. Se den häpnadsväckande upplösningen i Valbo i sommar. Det är Premiär lördag den 9/7 kl 15 och är lustspel söndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag samt två föreställningar lördag 16/7 och söndag 17/7. – Träningen har gått bra och de flesta repliker sitter där de ska så nu finputsar vi, säger Mirjam Halenius. En av aktörerna som man ska hålla koll på är spelevinken Kalle, man vet aldrig vad han hittar på. Musikaliskt backas skådespelarna i år upp av trion Fäbo’grabbarna. En god nyhet är att Ebba Edefors, som tänker bli konditor, har bakat fikabrödet som serveras i pausen. Vill man vara säker på plats så gäller det att boka biljetter på en gång! Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: oslättfors Oslättfors Dramatörer • SvenskPress.se

läger för barn i Järbo

Naturhjältarnas 4H-klubb erbjuder spännande och roliga läger med massa olika teman för fjärde året i rad. Det finns något för alla åldrar och för hela familjen. Lägren hålls på den kommunägda gården Björkmuren i Järbo med dagläger, djurläger, ridläger, gymnastikläger, cirkusläger, självförsvarsläger och tjejläger. Gratis dagläger erbjuds i år då det bara är att komma och njuta av Björkmurens lugn, fina snälla djur och den friska lukten av skog som omringar gården, samt delta i spännande aktiviteter. En matskola för barn 8- 12 år hålls i Sandviken efter midsommar. Lägren är utspridda över hela sommaren, från mitten av juni till mitten av augusti. Vid alla läger (förutom matskolan eftersom den hålls inne i Sandviken) kommer det att bli rundturer med häst och vagn, olika sorters pyssel och alla deltagare kommer att få umgås med gårdens djur; hästar, höns och kycklingar, får, kaniner och griskultingar. Alla 4Hs verksamhet utgår från de 4 H:na i 4H och dessa står för Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa. Huvud- Kunskap, intresse för lärande genom inspirerande inlärningssätt, förståelse för omvärlden, demokrati. Hjärta- Medkänsla och respekt för människor, djur och natur, alla är välkomna, Hand- praktisk färdighet, att gå från idé till handling och Hälsa- sund livsstil, det ska vara roligt att röra på sig och samtidigt äta hemlagad, närproducerad och till närmaste mån ekologiskt. 4H motto är: Lära genom att göra. Naturhjältarnas 4H-klubb • SvenskPress.se

Besök oss på: www.mobackes.se

Sökbar och bläddringsbar trädgårdskatalog på nätet!

Tel: 0278-61 13 12 Norra Kilaforsvägen 24 821 30 Bollnäs

6

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


SommarpaSSet Fyra matcher För 600 kronor

BILJettköp: - WeBBILJett.Se/GeFLeFotBoLL - kanSLIet pÅ GaVLeVaLLen - InFo@GeFLeIFFotBoLL.com SerVIceaVGIFt tILLkommer

erBJUDanDet GÄLLer pÅ SektIon B


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se 2-3 Hästen i Bruket till nytta och nöje. Hästen var en

Gestrikekalendern

förutsättning för brukens existens. Guiden berättar om Lövstabruks hästar. Vi besöker brukets samling av 1700-talsvagnar samt Baronstallet m.m. Pris 100 kr. Med Lövstabruks entréknapp 50 kr. Även 9-10/8 kl. 14-15.30. Grindarna intill parken, Lövstabruk, kl 14-15. 2 Beachvolleyboll. Turnering på Stortorget. För mer information www.gävlecity.se. Stortorget, Gävle, kl 10-18. 3 Ångtågstrafik i Jädraås. Ångtåg från Jädraås kl 11.00, 11.55, 12.50, 13.45 och 14.35. På återvägen gör tåget uppehåll i Tallås ca 30 minuter, lämpligt för ett besök i café Mallet. Familjevänliga priser: Varje vuxen får ta med två barn 7-17 år utan extra kostnad och barn under 7 år åker alltid gratis. Jädraås station, Erskines Väg 26A, Jädraås, kl 11 - 14.35. Även 10/7, 17/7, 31/7 6 Vigiland Slick City. 4-7 Buggkurs på Ön. Fortsättningskurs. Anmälan, se 27/6. Festplatsen Ön, Hedesunda, kl 19-21.30. 7 Håll mitt hjärta hårt - Isaksson, Svenningsson & Nilsson. Parken, Gävle kl 19.30. 7 Niklas Strömstedt. Stora scen, Furuviksparken, kl 20. 9 Premiär - Familjens Skräck. Mer info under Tips! 9 Gefle IF - Falkenbergs FF, Gavlevallen kl 16.

JUNI 27-30 Buggkurs på Ön. Nybörjarkurs. Anmälan: irenepettersson@spray.se eller 073-8103665. Välkomna! Hedesunda Dansförening. Festplatsen Ön, Hedesunda, kl 19-21.30. 27 Visning av 1700-talsvagnarna. Vagnsamlingen innehåller 15 ekipage i original från 1700-talet. Den visar vad en bruksägare från tiden använde vid olika tillfällen. Vagnshuset vid Stallarna, Lövstabruk, kl 14. 28 Lunchtrav, Gävletravet. 30 Blåsmusik i Regementsparken. Norrsundets Brukssextett Ledare: Uno Myrefors. Paviljongen i Regementsparken, Gävle, kl 19.

JULI 1-3 Ockelbo Marknad. Fre 11-19, lör 10-19 (servering till 02.00), sön 10-18. 2 Dans på Ön - Jenny Saléns. Entré 150 kr. Alla är välkomna! Info 0738103665. Festplatsen Ön, Hedesunda kl 20-24. 2 Status Quo. Stora scen, Furuviksparken, kl 20.

Dags att boka plats på effect+kryssningen 2016 Plats: Viking Line Cinderella, Östersjön. Årets tema: Hälsa, framgång och belöning Datum: 7-8 september. Intressanta föreläsare och utställare samt beslutsfattare från Gävleborgs län ombord. Två dagar fulla av inspiration, kunskap, kontakter och nöje!

Heidi Andersson Styrka från Ensamheten

Björn Ferry Ladda som en mästare

Elisabeth Hedmark Mer än bara lönen

Cinderella Välkommen ombord!

Varmt välkomna till Gävleborgs mest effect+fulla nätverk. Ni följer väl med? Tillsammans gör vi effect. Boka era platser direkt på www.effectplus.se Ring för bokning, medlemsskap och mer info Nalle Rydstrand 070-51 05 050 info@effectplus.se • www.effectplus.se

8

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se 12 Sommarparty med Miriam Bryant, Blender och Looking Back Band. Matservering med vin & öl. Info: 070658 23 11. Ön, Hedesunda, kl 20-02. 13 Albin och Mattias Slick City. 14-17 Rosdagar, Wij Trädgårdar, Ockelbo. 14-17 Street Rod Nationals - Bilträff. Högbo Bruk, Sandviken. 15-16 Gefle Metal Festival. Gasklockorna, Gävle. 16 Lars Winnerbäck. Stora scen, Furuviksparken, kl 20. 16 Hundutställning. Svenska Spaniel & Retriever Klubben. Högbo Bruk, Sandviken. 17 Öppet Hus - Vi visar våra samlingar, fotopärmar och urklippsböcker. Välkommen! Bomhus Hembygdsgård, kl 11-14. 18 Gefle IF - Kalmar FF, Gavlevallen kl 19.

19 Lasse Stefanz. Matservering med vin & öl. Mer info: 070658 23 11. Ön, Hedesunda, kl 21-01. 20 Movits Slick City. 23 Backyard Babies. Stora scen, Furuviksparken, kl 20. 23-24 Stora Tåghelgen i Jädraås Två dagar med tät ångtågstrafik. Aktuell info om Stora Tåghelgen finns på www.jtj. org Familjevänliga priser: Varje vuxen får ta med två barn 7-17 år utan extra kostnad och barn under 7 år åker alltid gratis. Söndag 24/7 gratis Kuxabuss från Ockelbo stn kl 10.40. Åter från Jädraås

F

kl 16.10. Jädraås station, Erskines Väg 26A, Jädraås, kl 10.45 - 14.35. 26 Hela Ön gungar. Jill Johnson, Larz Kristerz & Per Håkansson. Matservering med vin & öl. Info 070658 23 11. Ön, Hedesunda, kl 20-02. 27 Hoffmaestro Slick City. 28 Trav V5, Gävletravet.

30 Gefle IF - Hammarby IF, Gavlevallen kl 16. 31 Whitesnake. Stora scen, Furuviksparken, kl 20.

AUGUSTI 2 Sommargala med Streaplers, Donnes och Svenne Rubins. Matservering med vin & öl. Info 070-658 23 11. Ön, Hedesunda, kl 20-02. 3-6 Stadsfesten i Gävle. Gävle centrum. 4 Blåsmusik i Regementsparken. Sigtuna Mässingssextett. Ledare: Per Gunnar Kåhrström. Paviljongen i Regementsparken, Gävle, kl 19. 5 Dans på Ön - Chiquita. Entré 150 kr. Alla är välkomna! Mer info på Tel. 073-8103665 eller www.hedesundadansf.wordpress.com. Festplatsen Ön, Hedesunda kl 20-24. 6 Gysingefestivalen. En musikupplevelse utöver det vanliga. Bl. a Pugh Rogerfeldt och Jack Vreeswijk! Gysinge Bruk.

SOMMARKVÄLLAR O N S D A G A R

I

J U L I

ÖPPET Onsdag Fredag Lördag Förköp: Vigiland 6/7

Albin och Mattias 13/7

Movits 20/7

Hoffmaestro 27/7

Norra Strandg. 15-17 Gävle info@slickcity.se • slickcity.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

6 Lisa Nilsson. Stora scen, Furuviksparken,

26 Antikrundan. Antikexperterna Anne Lundberg, Knut Knutsson och alla

kl 20.

de andra är på plats! Har du gamla föremål som du är nyfiken på eller vill få värderade? Inspelning är mellan 12-18. Högbo Bruk, Sandviken.

6-7 Hundutställning. Renras-special (Basenji). Högbo Bruk, Sandviken. 7 Bomhusdagen - Hemvändardag. Musikunderhållning, fikaservering, tunnbrödsbakning, lotterier, loppis m m. Välkomna alla gamla och nya Bomhusbor! Bomhus Hembygdsgård, kl 12-15. 7 Ångtågstrafik i Jädraås. Ångtåg från Jädraås kl 11.00, 11.55, 12.50, 13.45 och 14.35. På återvägen gör tåget uppehåll i Tallås ca 30 minuter, lämpligt för ett besök i café Mallet. Familjevänliga priser: Varje vuxen får ta med två barn 7-17 år utan extra kostnad och barn under 7 år åker alltid gratis. Gratis Kuxabuss från Ockelbo stn kl 10.40. Åter från Jädraås kl 16.10. Jädraås station, Erskines Väg 26A, Jädraås, kl 11 - 14.35. Även 14/8, 21/8, 28/8. 8 Trav V64, Gävletravet.

13 Gefle IF - IFK Norrköping, Gavlevallen kl 16. 13 Jerry Williams. Stora scen, Furuviksparken, kl 20. 17 Träff med MC- och Mopedveteraner. Bomhus Hembygdsgård kl 1820.30.

18 Blåsmusik i Regementsparken. Gävle Big Band. Ledare: Henrik Westlin. Paviljongen i Regementsparken, Gävle, kl 19. 19 Diggiloo. Högbo Bruk, kl 19. 20 Timbuktu. Stora scen, Furuviksparken, kl 20. 20 Ångtåg i fotogenlampans sken. Kvällstrafik med ångtåg i fotogenlampans sken på museijärnvägen i Jädraås. Tåg från Jädraås kl 19.28, 19.55, 20.34, 21.06 och 21.50 till Tallås. I Tallås har café Mallet öppet och serverar fika med tilltugg. Jädraås station, Erskines Väg 26A, Jädraås, kl 19.20 - 21.50.

Oslättfors Dramatörer

TIPS 20/6-14/8 Tåg varje dag till Järnvägsmuseet, Gävle. Rälsbuss ingår i entrén! Entrén 120 kr vuxen, 80 kr studerande, gratis för barn. Bl.a. gratis teater på vardagar i juli, åk minitåg i parken (20 kr per tur), lek och titta på tåg både inne och ute. Tidtabell www.trafikverket.se/jarnvagsmuseum Linedance i Regementsparken. Varje måndag 13/6-15/8. Gratis prova på. Regementsparkens Paviljong, Gävle, kl 18. Wij Trädgårdar. Allmänna guidade visningar med Lars Krantz kl 12. Även 28-29/6, 5-6/7, 12-13/7, 16-17/8. Ockelbo. 15-22/7 Giv Akt på Bruket! Musikteaterföreställning. Vardagar kl 19 (Mån spelfri), lör kl 16 & 19, sön kl 16. Högbo Bruk, Sandviken. Bakluckeloppis. Shoppa eller sälj på Gävle citys bakluckeloppis. Öppet varje söndag under juli och augusti 11-15. Ingen förbokning krävs. www. gävlecity.se. Parkeringshuset Konvaljen (Åhlèns), Gävle, kl 11-15. Familjens Skräck. Premiär 9/7. Folklustspel Oslättfors Dramatörer. Biljetter: 026-19 74 79 Biljettpris: 150 kr • Grupper min 10 pers 130 kr/st • Barn under 13 år gratis! Hörslinga och handikappramp finns. Läktare med tak. Fika i pausen. Mer info: www.oslattforsdramatorer.se. Lunds gammelgård, Lundgrens Väg 10, Valbo, kl 15. Även 10/7 kl 15. 12-15/7 kl 19. 16-17/7 kl 13 & 17. Sommargympa i Stadsparken. Onsdagar t.o.m 17/8, kl 18. Fri entré. Sandviken. Hantverkshelgerna, Tolvforstorpen, Gävle. Föreningens medlemmar ställer ut sina alster. Öppet alla helger t.o.m 14/8 (inställt vid regn). Blueskväll på Café Udden. 3, 10, 17, 24, 31/7. Gysinge. Ecke Hedberg och konstnärshemmet Tallbo. Utställning lör & sön kl 13-17 t.o.m 14/8. Kungsfors, Järbo.

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Folklustspel på Lunds gammelgård, Valbo

Storviks Stationshus

Öppet: må-to: 8-16, fr: 8-14 Telefon: 0290-100 25

Premiär 9 juli kl 15 • 10/7 kl 15 • 12/7, 13/7, 14/7, 15/7 kl 19 • 16/7 & 17/7 kl 13 och kl 17

Wilhelminas Café Väntsal • Vandrarhem • Bussgods

Familjens Skräck

Manus & regi: Gideon Wahlberg • Medverkar: Mari, Ebba & Elin Edefors, Joachim Hägglund, Thomas Ek, Mirjam Halenius, Mikael Lundgren och Sandra Lindahl Boka biljetter redan nu! Tel: 026-19 74 79 Biljettpris: 150 kr • Grupper min 10 pers 130 kr/st • Barn under 13 år gratis! Hörslinga och handikappramp finns. Läktare med tak. Vi erbjuder världens bästa medicin - skrattsalva! www.oslattforsdramatorer.se

10

Landsvägen 39, Storvik • Tfn 0290-311 20 • www.granliden.nu

• Lunch varje dag

Svensk husmanskost Vardagar kl 11-14 Helgdagar kl 12-14

• Grillbuffé på Terrassen med Trubadur Fredag - Lördag - kl 18-21

• Karaoke/Livemusik varje Fredag - Lördag kväll Se info och menyer på www.granliden.nu

Välkommen!

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

6-21/7 Sommarkonst i Gysinge. Stora Järnboden på Flottningsområdet. Landskapsmålaren Johan Thunberg, glaskonstnären Agneta Sahlander och målarna Helena Lindstedt, Kerstin Lundborg och Elisabeth Wachtmeister.

Beachvolleyboll i city 2 juli fyller vi återigen en del av Stortorget med sand och genomför Gävle City beachvolleybollturnering.

Träna på myr. Måndagar kl 18 (maj-oktober) samlas vi och springer den 2,6 km länga slingan runt myren. Info Krister Larsson 070-557 83 18. Alla hjärtligt välkomna! Ockelbo.

Glad sommar!

Saknar ni Gestrike Magasinet?

För mer information: www.Gävlecity.se

Finns även på turistbyråer och bibliotek och på 80 distributionsställen i regionen.

TiSaknas ll näserataevenemang vår hari Kalendern? ni redan flyttat in.

Publicera direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se Notera att att alla evenemang som publiceras här i Gestrike Kalendern hämtas från hemsidan. Fler arrangemang och mer information finner ni där.

Medverka i Kalendern: Gratis för Gla d soochmmar! privatpersoner, föreningar Ti annonsörer ll nästa vår har n www.gestrikemagasinet.se i redan flyttat in. Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

plats i nästa Magasin! KonBoka takta oss

erbjudanden och evenemang

up Län pla ets ga stö , 8 rs 6.0 ta 00 ex !

Sommar 2016 • gestrikema

gasinet.se

hjaltevadshus.se

Sommarens lustspel Utkommer 28 augusti hjaltevadshus.se Manusstopp 11/8 Kon takta oss Glad sommar! GladTillsom nästa vår har ni redan flyttat in. ma MTel. 026-126 126 An Miriar! ikael m kommer till Ön - Gävle dreaTill s näs Sö ta Gla de vårdhar rh som niam 07Mer red ma n/ an 0-77informatiom r!flyt Bo tatlln 1 63 02 se: in. äs nästa vår har ni 076-802Till51 redan flyttat in. 23 www.gestrikemagasinet.se

Mikael - Gävle Andreas - Sö derhamn/Bollnäs 070-771 63 02 076-802 51 23

Sommark vällar

Partykungen

         

Cabrioleter

                                                       

Ön Hedesunda sommaren 2016 Tis 12/7 kl 20-02

Miriam Bryant, Looking Back Band & Blender

Tis 19/7 kl 21-01

Lasse Stefanz

Tis 26/7 kl 20-02

Jill Johnson, Lars Kristerz & Per-Håkans

Tis 2/8 kl 20-02

Streaplers, Donnez & Svenne Rubins













              

Naturhjäl  tar





  











Glad sommar!

ar! Till nästa vår har nihjaltevads redan flyttat hus.se in. hjaltevads hus.se

Kontakta oss oss Kontakta

Mikael -- Gävle hjaltevadshus.se Gävle Andreas Mikael Andreashjaltevads hus.se Söderham n/Bollnäs -- Söderham n/Bollnäs Mikael -- Gävle Mikael Gävle 070-771 Andreas -- Söderham 6363 Andreas 02 070-771 076-802 Söderham 070-771 63 n/Bollnäs 5151 070-771 23 n/Bollnäs 63 02 076-802 02 02 076-802 51 076-802 51 23 23 23 Kontakta oss Kontakta oss

Kontakta oss

Mikael - Gävle 070-771 63 02

Kontakta oss



         



    

Varmt i bilen? Boka AC-serv ice Vi servar och reparerar alla bilmärken

MECA-ES Bilservice 026-14 26 26 Utmarksvägen 21, Gävle vid Bilprovning en www.esbilservice.com

 

   

Gasoltest

www.





Öl- och matservering Info: 070-658 23 11 www.gavlenojeskonsult.se

med intyg för husbil & husvagn

250:-

.se

hjaltevadshus.se

hjaltevadshus.se

Andreas - Söderham n/Bollnäs 076-802 51 23

Mikael - Gävle Andreas - Söde rhamn/Bollnäs 070-771 63 02 076-802 51 23

Nästa temakväll 2 september Skaldjur med bland annat gratinerad hummer! • Lunchstängt -öppnar v. 32 Öppettider • A la carte i sommar • Konferenser Fre-lör

16.00-23.00 Söndag • Uteservering 13.00-19.00

• Festvåning

 



  Hej Gävle!  

       

   

Valbovägen 179, Valbo • www.hotellramudden.se • 026-678 52 38





Bakluckeloppis I P-huset Konvaljen vid Åhléns alla söndagar i juli och augusti. För mer information: www.Gävlecity.se

      fr.o.m. 22 augusti Linje 17 till Hemlingby  friluftsområde Linje  3 över Gavlehov Linje 15 till Högskolan kvällar & helger  mer Läs på stadsbussarna.se 

NYHETER



Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

11




F

Lunchbuffé 95:Asiatisk- & Sushibuffé friterad banan & glass Mån-fre 11-15 Barn under 10 år 65 kr, avhämtning 75 kr S. Kungsgatan 8, tel. 026-61 52 62.

3 Gluggar med husmanskost i Gävle Färdiga matlådor från 55:- med Gluggenkortet

Vi har öppet måndag till lördag

• Gluggen Brunnsgatan = Öppet hela Sommaren! • Gluggen GDG • Gluggen Winn Övriga se hemsidan. Vi önskar er en trevlig och näringsrik sommar! Välkomna och smaklig måltid!

Meny och öppettider: husmansgluggen.se • 026-61 55 55

”Får jag be om biljetten!”

Plånboksvänliga familjeresor med ångtåg i Jädraås Museijärnvägen i Jädraås erbjuder plånboksvänliga biljettpriser för familjer som åker ångtåg i sommar.

I sommar blir det plånboksvänliga biljettpriser för familjer på museijärnvägen i Jädraås. – Tack vare ekonomiskt stöd från Sigrid Göranssons Stiftelse i Sandviken kan vi erbjuda gratis ångtågsresa för barn under 18 år som åker tillsammans med vuxen, säger Rikard Johanson, trafikansvarig på Jädraås-Tallås Järnväg. Tanken är att flera barn och ungdomar ska få uppleva en gammaldags tågtur och få kunskap om forna tiders sätt att resa. – Familjer är en stor besöksgrupp hos oss, säger Rikard Johanson. Då är det väldigt uppskattat att stiftelsen vill stödja oss på detta sätt. Ångtågen på museijärnvägen i Jädraås rullar varje söndag 12 juni-28 augusti. Stora Tåghelgen anordnas 23-24 juli och 20 augusti arrangeras den traditionella kvällstrafiken med ångtåg i fotogenlampans sken. Jädraås-Tallås Järnväg • SvenskPress.se

Åk ångtåg i Jädraås i sommar!

Museijärnvägen i nordvästra Gästrikland trafikeras söndagar 12 juni-28 aug samt lördagarna 23 juli och 20 aug (kväll). Tider, priser m.m. finns på: www.jtj.org

Blommor för alla tillfällen – med personlig service! GÄSTRIKERINGEN Originalringen Silver 350:Guld fr. 2950:-

12

Födelsedagar • Avtackningar • Bröllop och bröllopsdagar • Begravningar • Blommogram till både när och fjärran (hela världen!) Stor sortering av snittblommor • Blomsterarrangemang Blommor till studenten, skolavslutning, avtackning med mer. Madeleine med personal önskar er välkommen! S. Kungsgatan 16 Gävle 026-61 50 50 ivar.ericsson@gavle.to

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Stjärnspäckat på Ön i Hedesunda Tisdagsdans och sommar på Ön i Hedesund är ett måste för alla danssugna. För 34:e året ordnar Roger Westblom partaj på den härliga dansbanan. I år är anrättningen kryddad med riktigt stora stjärnor som Jill Johnson och Miriam Bryant, årets stjärnskott på den svenska musikhimmeln. Ett tag toppade Miriam Svensktoppen med de tre första platserna! Miriam Bryant inleder sommarens tisdagsdanser den 12 juli tillsammans med Blenders och Looking Back Band. Veckan efter, den 19 juli spelar Lasse Stefanz för 24:e gången på Ön! När det gäller Olle Jönsson och grabbarna är det nog så att Ön på Hedesunda är nästan som ett extra hem för dem. Den 26 juli blir det extra tryck när Jill Johnson finns på plats tillsammans med Lars Kristerz och Lars Håkansson. Tisdagsdanserna avslutas 2 augusti med en Sommargala med Streaplers, Donnes och Svenne Rubins. – Vi brukar ha bra väder och har nästan aldrig behövt ställa in någon dans, säger Roger Westblom. Vi har ju tak över dansbanan också så lite regn är inga problem. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: hedesunda Ön Hedesunda • SvenskPress.se

gävle symfoniorkester

chefdirigent jaime martín

vill du ha den lilla, stora, eller

totala upplevelsen?

nu kan du boka ditt abonnemang för nästa spelår

FLEXIBELT

EKONOMISKT

SMART

TRYGGT

Du väljer själv om du vill ha 5, 8, 10, 13 eller 16 konserter.

Garanterad plats på populära konserter. Rabatter hos utvalda företag.

Som abonnent sparar du upp till 40 % jämfört med lösbiljetter.

Alltid samma plats i Gevaliasalen.

WWW.GAVLESYMFONIORKESTER.SE/ABO

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

13


F

Gävle Lucia 2016

Nyinvigning av Gavle Central Konferens I slutet av maj bjöd Annika Wiberg med personal från Gavle Central Konferens in till invigning och öppet hus. Gävle Lucia är varje år en mycket uppskattad och efterlängtad tradition. Vi söker 12 stycken kandidater som kommer att ställas inför en del utmaningar på vägen fram till finalen. I förberedelserna ingår också träning i körsång! De kandidater som blir uttagna kommer att få göra en audition framför vår jury och där ska kandidaterna genomföra ett sångprov. Audition kommer att ske lördag 24/9 och söndag 25/9. Skicka ev. frågor till: gavlelucia@gmail.com Anmäl dig själv eller någon du känner, redan idag! Kvalifikationer för att bli luciakandidat: ålder från 16 år och uppåt, bra sångröst och gärna erfarenhet av körsång.

Marknadsskaparna AB tog över Gavle Cetral Konferens i mitten av februari och under de drygt 3 månader de drivit konferensanläggning har det mesta fortsatt enligt inarbetade rutiner. De förändringar man gjort har varit inom tekniken, såsom starkare och snabbare bredband och nya dukar och projektorer. I slutet på maj var det dags för öppet hus och invigning och ett stort antal gäster kom och fick börja med att gå en tipspromenad genom alla de sju konferensrummen och svara på kluriga frågor och räkna konferensgodis. Under kvällen bjöds det på en trevlig stämning, dryck och en fräsch plockbuffé. Marknadsskaparna AB • SvenskPress.se

Anmälan

Anmäl dig senast den 18 september via www.gestrikemagasinet.se och länken ”Gävle Lucia 2016”. Kopiera formuläret och klistra in i ett mail, fyll i de önskade uppgifterna, bifoga ett nytaget foto och skicka till: gavlelucia@gmail.com Mer information, se www.gestrikemagasinet.se Arrangör: Lions Club Gävle Boka ett Luciatåg till personalfesten, företaget eller organisationen. Kontakta Lennart Löf 070-216 61 16 i samarbete med

Gävle Lucia stöds av:

Vill du också vara med och stödja Gävle Lucia? Ring Torbjörn Edlund 070-525 84 50

14

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Sveriges smartaste publiceringssystem med komplett

Kommunikationsplattform Hemsida Display Nyhetsbrev Yodo är ett lättanvänt webbpubliceringsverktyg där ni enkelt skapar, publicerar och administrerar hemsidor, nyhetsbrev och digital skyltning på skärm.

En komplett kommunikationsplattform från 9900:-

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Sveriges smartaste publiceringssystem

Yodo Hemsidor Yodo är Sveriges enklaste och mest lättanvända CMS (Content Management System). Hemsidorna är responsiva och optimerade för både läsplattor och smartphones. Nyhetsfunktion med direktlänkar till sociala medier ingår.

En och samma estetiskt tilltalande design anpassar sig automatiskt efter besökarens skärm oavsett plattform. Responsiv design ger också högre rankning hos sökmotorerna. Systemet är mycket lätt att använda så att ni kan fylla den med mycket bra innehåll!

Erbjudande: Vi hjälper er att skapa en snygg och funktionell hemsida baserat på befintlig text, bild och grafisk profil för endast 9900:- (Ord. pris 12500:-). Erbjudandet gäller t.o.m 2016-04-30 Pris 195:- månad. Moms tillkommer på priserna. för hosting, utveckling, support och service.

Varför krångla till det? När ni kan ha ett enkelt 16

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Enkel digital skyltning på skärmar

Yodo Display Med Yodo Display så arbetar ni enkelt med digital skyltning på skärmar. Med samma system och lika enkelt som ni uppdaterar era hemsidor sköter ni era displayer på distans oavsett var ni befinner er. Ett enkelt sätt att sprida information externt och internt.

Designen anpassas efter er hemsida och ni använder samma text och bilder från filarkivet när ni enkelt anpassar era budskap till skärmpresentationerna. Presentera nyheter, aktuella erbjudanden eller videos. Med Yodo Display får ni full kontroll på er egen multimedia kanal.

Erbjudande: Vi hjälper er att skapa en snygg och funktionell layout för era skärmar baserat på grafiken från er hemsida för endast 2900:- (Ord. pris 4900:-). Erbjudandet gäller t.o.m 2016-04-30 Pris 95:- månad baserat på avtal om Yodo hemsida, annars 195:- månad.

licensfritt plattformsoberoende webbgränssnitt. Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

17


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Sveriges effektivaste publiceringssystem

Yodo Nyhetsbrev Med Yodo Nyhetsbrev kommunicerar ni enkelt med alla era målgrupper. Med samma system och lika enkelt som ni uppdaterar era hemsidor administrerar ni nyhetsbreven. Ett mycket effektivt sätt att sprida information både externt och internt.

Att skapa snygga nyhetsbrev i Yodo är enkelt. En lättanvänd redigerare gör att du alltid får ett snyggt resultat. Sedan bifogar ni era aktuella nyheter, liksom allt annat innehåll från moduler som erbjudanden, produkter, videos eller referenser.

Erbjudande: Vi hjälper er att skapa en snygg och funktionell layout för ert nyhetsbrev baserat på grafiken från er hemsida för endast 1900:- (Ord. pris 2900:-). Erbjudandet gäller t.o.m 2016-04-30 Pris 95:- månad baserat på avtal om Yodo hemsida, annars 195:- månad.

Precis Reklam AB Muréngatan 14, 802 50 Gävle • 026-511 000 18www.precisreklam.se Privatpersoner - Publicera

era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Starkare och snabbare hockey på Fyshuset i Gävle Under våren och sommaren tränar hockeyspelare i alla åldrar tillsammans med fystränaren Victor Lejon på Fyshuset i Gävle. Träning för funktionell rörlighet och styrka står på programmet. De spelare som är rörliga har lättare att utveckla andra färdigheter som styrka och snabbhet som går att översätta till spelet på isen. Spelarna tränar på olika typer av snabbhet där frekvenssnabbhet hjälper dem att åka bättre skridskor när man går på is. Hoppstyrka och sprintsnabbhet med lätt belastad släde förbättrar reaktions-snabbheten och accelerationsförmågan. För att bli mer explosiva använder fystränaren Victor Lejon olika former av lyft, kast och hopp där spelarna lär sig att prestera i full fart.

– Ibland funkar det bra och i andra fall så är det en genväg till idrottsskador att uppfinna egna sätt att röra sig på. – Den som saknar fotledsrörlighet tvingas istället att vrida på sina höfter och knän. – Det går bra när spelarna är små men när dom kommer i puberteten och växer på både längden och bredden visar det sig snabbt vid högre belastning på höfter och knän. Med full koll på rörligheten och med starkare ben och överkropp kan spelare i alla åldrar träna för att prestera nya resultat i tunga lyft, långa hopp och viktade kast för att bli starkare och snabbare till nästa säsong. Niclas Carlsson • SvenskPress.se

De yngre spelarna rör sig oftast bäst – Att lära in nya mönster kan ta lite tid enligt Victor. De yngre spelarna som ännu inte kommit i puberteten rör sig oftast bäst och har lättast att lära sig nya övningar. Lite äldre spelare får helt enkelt backa tillbaka och träna på moment som borde klarats av när spelarna var barn. – Men det kanske glömdes bort av olika anledningar. Istränaren tänker mer på själva spelet än på de fysiska färdigheterna som spelarna besitter. Det är knepigt för alla spelare som saknar styrka och rörlighet att lära sig rätt spelteknik. Det gör att många löser det på sitt eget sätt säger Victor och visar spelarna hur knäled, fotled, höfter och rygg ska samverka i övningen.

www.balansbutiken.se Sörbygatan 74 – Gävle Sommaröppet udda veckor Månd, Onsd, Fred 13 – 17 Övriga tider är avsatta för behandlingar. universellbalans.bokadirekt.se

www.universellbalans.se

Victor Lejon fystränar hockeyungdomar på Fyshuset i Gävle.

Jag vill önska alla nya och gamla kunder en fin sommar

Marie-Louise Göthlin

Tennis - en härlig sport för alla åldrar!

• Sommarläger för barn Vecka 26, 32 & 33 • Kurser för vuxna Besök Tennishallen för en fika så kan vi berätta mer.

Semesterstängt v. 28, 29 & 30 men du når mig på telefon hela sommaren Nygatan 17 i Winn-huset Tel. 026-65 20 30 www.ljusbubblan.se

Mer info: 026-10 78 70 www.gefletk.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

19


Dags för årets effect+kryssning Nu börjar det bli dags för de företag och organisationer som verkligen vill nätverka att boka plats på årets effect+kryssning som går av stapeln den 7-8 september. Affärsnätverket effect plus+ anordnar ett flertal evenamang årligen där företagare och beslutsfattare träffas och utbyter erfarenheter samt lyssnar på intressanta föredragshållare. Intresset var därför stort när årets samabetspartners presenterade föredragshållarna på en kunskapslunch i slutet av maj på Scandic CH i Gävle. – Kryssningen är ju en av årets absoluta höjdpunkter, berättar verksamhetsansvarige Nalle Rydstrand. Därför känns det extra spännande att kunna presentera den här fantastiska trion kopplat till årets tema ”Hälsa, framgång och belöning”. Föredragshållarna är flerfaldige världsmästaren i armbrytning, Heidi Andersson, OS-mästaren i skidskytte Björn Ferry och Länsförsäkringars privatekonom Elisabeth Hedmark. Förutom utställning av företag i en särskild ”Business Lounge” siktar arrangörerna på att arrangera regions största speeddating där alla deltagare på kryssningen får presentera sig och sin verksamhet för varandra.

Heidi Andersson - Styrka från Ensamheten En av världens främsta armbrytare genom tiderna och välkänd idrottsprofil från Ensamheten och Storuman. När någon frågade den 11-åriga Heidi vad hon ville bli som stor, svarade hon armbrytarproffs och Greenpeaceaktivist. Redan som 19-åring bestämde sig Heidi för att starta företag och bli Sveriges första professionella armbrytarkonsult. Hon har bidragit till att öka intresset för sporten armbrytning, inte minst tack vare sina framgångar på tävlingsarenan. Genom åren har hon blivit världsmästare elva gånger och 2011 rankades hon etta i världen oavsett viktklass.

20

Årets samarbetspartners presenterade föredragshållarna på kryssningen.

Björn Ferry - Ladda som en mästare Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt genom tiderna. Uppvuxen och boende i Storuman. Han tog sin första världscupseger den 19 januari 2008 i jaktstartsloppet i italienska Antholz. Idrottsliga meriter är bl.a. OS-guld Vancouver 2010, VM-silver masstart Ruhpolding 2012. Sju segrar i världscupen, tjugotvå pallplatser.

Elisabeth Hedmark - Mer än bara lönen Länsförsäkringars privatekonom har efter 30 år i bank- och försäkrings-branschen sett stora förändringar som påverkat privatekonomin på både gott och ont. Inte minst har de ekonomiska förutsättningarna vid pensionen förändrats och vi måste räkna med lägre pensioner framöver, i vissa fall hälften av slutlönen. Det är därför viktigt att förstå vad som påverkar pensionerna och planera för det, ju tidigare desto bättre. Vad är viktigt att tänka på och hur kan man gå till väga? effect plus+ • SvenskPress.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


C

M

Y

Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se Datoranvändare - minska era bekymmer! • datorservice på distans • övervakning hot & angrepp, virusskydd mm. 186 kr/mån • erbjudande: Testa tre månader för 186 kr!

F

Behandling med KBT och ACT Kognitiv Beteende Terapi och Acceptance Commitment Therapy.

KOKT & RÖKT SKINKA, SKIVAD

8,90 kr/hg (Ord. 18,90) Erbj. gäller t.o.m. 31/7-16

TERAPICENTRUM Fyshuset Södra Skeppsbron 28, Gävle För mer information kontakta:

Bo Kåresjö Pierre Karlsson • 0737-19 06 08 www.remotit.se

bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.terapicentrumgavle.nu

Brynäs, Styrmansgatan 49 026-12 15 50 • tempobrynas.se

Alla annonser syns i Gestrike Magasinet

Serviceföretaget med städ- och hygienartiklar!

Även små pluggar i den här storleken som till och med du läser just nu! Medverka i varje nummer ni också till regionens lägsta kontaktkostnad.

Brett utbud • Lagerhållning Fri utkörning • Städmaskiner Uthyrning • Städutbildningar Samarbetsavtal • Välkomna!

www.carinastad.info

Dessutom publicerar ni fritt era nyheter, evenemang, videos och erbjudanden på gävleborg_183x122.pdf 1 2015-04-29 2015-04-29 16:17 gävleborg_183x122.pdf 16:17 gävleborg_183x122.pdf 12015-04-29 16:17 gävleborg_183x122.pdf 11 1 2015-04-29 16:17 gävleborg_183x122.pdf 1 2015-04-29 16:17 gävleborg_183x122.pdf gävleborg_183x122.pdf 1 2015-04-29 2015-04-29 16:17 16:17 www.gestrikemagasinet.se

Södra Skeppsbron 19, Gävle Göran 0700-52 02 10, Imeli 0700-52 02 11

stadohygienbutiken.se

Bricmate Bricmate Bricmate Bricmate Bricmate Bricmate Bricmate

Aspen Aspen Aspen Aspen Aspen Aspen Aspen

Tapwell Tapwell Tapwell Tapwell Tapwell Tapwell Tapwell

C

M

Y

Variationerna finns hos oss! Variationerna finns hos oss! Variationerna finns hos oss! Variationerna finns hos oss! Variationerna finns hos oss!

Nordhem Nordhem Nordhem Nordhem Nordhem Nordhem Nordhem

INR INR INR INR INR INR INR Duravit Duravit Duravit Duravit Duravit Duravit Duravit

Vi har kvalitetssortimentet, kunskapen och i

Vi har kvalitetssortimentet, kunskapen det närmaste har kvalitetssortimentet, kunskapen och ioch det närmaste Vi har kvalitetssortimentet, kunskapen och ii det närmaste Vi har kvalitetssortimentet, kunskapen och ii och det närmaste Vi har kvalitetssortimentet, kunskapen och det närmaste ViVi har Vi kvalitetssortimentet, har kvalitetssortimentet, kunskapen kunskapen och det närmaste i idet närmaste det närmaste oändliga möjligheter att ge er oändliga möjligheter att ge er vägledning fram till just ert oändliga möjligheter att ge er vägledning fram till just ert oändliga möjligheter att ge er vägledning fram till just ert oändliga möjligheter att ge er vägledning fram till just ert oändliga möjligheter att ge er vägledning fram till just ert oändliga oändliga möjligheter möjligheter att ge att er ge vägledning er vägledning fram fram till just till ert just ert MY vägledning fram till just ert drömbadrum. MY drömbadrum. Vare sig ni önskar extravagans eller enkeldrömbadrum. Vare sig ni önskar extravagans eller enkeldrömbadrum. Vare sig ni önskar extravagans eller enkeldrömbadrum. Vare sig ni önskar extravagans eller enkeldrömbadrum. niniönskar extravagans drömbadrum. drömbadrum. VareVare sig Varesig nisig önskar önskar extravagans extravagans ellereller enkelellerenkelenkelVare sig nieller önskar extravagans eller enkelhet, CY het, modernt eller traditionellt, helt nyskapande eller het, modernt eller traditionellt, helt nyskapande eller het, modernt traditionellt, helt nyskapande eller het, modernt eller traditionellt, helt nyskapande eller het, modernt eller traditionellt, helt nyskapande eller CY het, modernt het, modernt eller traditionellt, eller traditionellt, helt nyskapande helt nyskapande eller eller modernt eller traditionellt, helt nyskapande mer tidlöst. Välkommen in till oss! mer tidlöst. Välkommen in till oss! mer tidlöst. Välkommen in till oss! mer tidlöst. Välkommen in till oss! Välkommen inin tilltilloss! tidlöst. mertidlöst. tidlöst. Välkommen Välkommen in till oss! oss! CMY mermer

CM CM

MY

eller mer tidlöst. Välkommen in till oss!

K

Original Style Style Original Original Style Original Style Original Style Original OriginalStyle Style

K

Dansani Dansani Dansani Dansani Dansani Dansani Dansani

www.kakeldesign.se www.kakeldesign.se www.kakeldesign.se www.kakeldesign.se www.kakeldesign.se www.kakeldesign.se www.kakeldesign.se www.kakeldesign.se

Badex Badex Badex Badex Badex Badex Badex

S. Kungsgatan 59, Gävle

Södra Kungsgatan 59, Gävle Södra Kungsgatan 59, Gävle Södra Kungsgatan 59, Gävle Södra Kungsgatan 59, Gävle Södra Kungsgatan 59, Gävle Södra Södra Kungsgatan Kungsgatan 59, Gävle 59, Gävle

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

21


Glad sommar!

F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Till nästa vår har ni redan flytt at in. Unik kombinationskampanj i augusti Medverka i både Gestrike Magasinets augustinummer och Konserthusets höstprogram till Gestrike Magasinets ordinarie prislista! Augustinumret av Gestrike Magasinet kommer ut den 28/8. Manusstopp är den 11 augusti. I ett samarbete mellan Gävle Konserthus och Gestrike Magasinet så kan ni i augusti till ordinarie annonspris i Gestrike Magasinet Kontakta oss medverka i:

Glad sommar!

Till nästa vår ha r

up Län pla ets ga st , 8 ör 6.0 sta 00 ex !

Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

erbjudanden och evenemang

Sommar 2016 • gestrike

ni redan flyttat in

hjaltevadshus.se

.

Sommarkvällar

Sommarens lustspel

Mikael - Gävle Andreas - Sö Glde adrhsoam mmn/ ar!Bollnäs Mikael - Gävle A nd re 0707 as Til 0-0-777711 6363 02 l-näSö sta vår deharh r niam redan n/flyBo ttatlln 07 in. äs 02 0766-80 8022 51 51 23 23 Partykungen

1. Gävle Konserthus höstprogram + 3000 ex.

magasinet.se

         

Cabrioleter

hjaltevadshus.se

                                                                     



Kontakta oss 2. Gestrike Magasinet 50.000 exemplar (programmet även med där)

Glad sommar!





KONSERTHU

HÖ SPROGRAM

STEN 2016



Till nästa vår har ni redan flyttat in. Naturhjältar          

Miriam kommer till Ön 

sommar! Glad soGlad mm hjalteva ardshus.s hjalteva !e

Till nästa vår har redan ni flyttat in. hjalteva

hjaltevadshus.s dshus.se Andreashjalteva mn/Bole lnäs - Söderhamn/Bol lnäs Mikael -- Gävle Mikael Gävle 070-771 Andreas -- Söderha 6363 Andreas 02 070-771 076-802 Söderha mn/Bollnäs 070-771 63 5151 mn/Boll 070-771 23 63 02 076-802 02 näs 02 076-802 51 076-802 51 23 23 23 Kontakta oss Kontakta oss

5. Evenemangsbiljetter av Konserthuset Mikael - Gävle 070-771 63 02

Kontakta oss



Varmt i bilen? Boka AC-service Vi servar och reparerar alla bilmärken

in.

MECA-ES Bilservic e 026-14 26 26 Utmarksvägen 21, Gävle vid Bilprovningen www.esbilservice.c om



 

     

Gasoltest

med intyg för husbil & husvagn

250:www.

.se

hjaltevadshus.se

Kontakta oss

Obs! Begränsat antal platser. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Prisexempel 1/4-del 5450:- (ord. pris 7550:-) 1/8-del 2975:- (ord. pris 4975:-)



dshus.se Kontakta oss oss Till nästa vår ha Kontakta ni red Mikaelr-- Gävle Gävle Mikael Andreas an - Söderhaflyttat

4. Vårprogrammet online som egen e-tidning



   



 



3. Gestrike Magasinet online som e-tidning

        





    



hjaltevadshus.se



Andreas - Söderha mn/Bollnäs 076-802 51 23

Mikael - Gävle Andreas - Söd erhamn/Bollnäs 070-771 63 02 076-802 51 Ring 026-126 126 eller 070-679 792300 för mer information.

Populära produkter!

 Ord pris 599:-

199:-



 

Hamburger Grill OBH 7118. OBH Hamburgare grill: 2 burgare på 3 minuter. Effekt: 1000 watt Ord pris 1295:-

999:-

 2995:-  Ord pris 3995:-

Electrolux Dammsugare

Bosch Tvättmaskin

ESClassicp. Dammsugare: Effekt: 1500watt. 13 meter räckvidd. Dd:78

WAB28266SN. 1400 varv Centrifugering. VarioPerfect gör det möjligt att spara 40% tid eller 10% engergi.



Almvägen 68, 802 69 Gävle • 026-12 70 00 Öppettider: Måndag-Fredag 08.00-17.00 Lördagar se vår hemsida • www.elon.se/gavle

22

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Fritidshus för alla årstider

Innovativa Dewatech tilldelas jubileumspris

Fritidshus

I samband med Avfall Sveriges årsmöte delade Gästrike återvinnare ut ett jubileumspris för att uppmärksamma företag som har haft modet att göra något utöver det förväntade för att skapa en hållbarare vardag.

Ny fritidshuskatalog beställ på vår hemsida www.borohus.se

Borohus anpassar alla hus efter behov och önskemål. Hjärtligt välkomna att kontakta oss.Tillsammans tar vi fram det optimala huset för just dig och din familj. Kontakta: Jörgen Larsson Tel. 070-313 75 80. huset kommer fråN trivselhus

Juryn bestod av representanter från Gästrike återvinnare, Mellansvenska handelskammaren och Högskolan i Gävle. Dewatech har sedan 90-talets början arbetat med behandling och återvinning av förorenade vatten, oljor och slam. Idag är de en av Europas modernaste anläggningar som renar upp till 6000 liter förorenat vatten varje timme. – Fantastiskt roligt att få uppmärksammas i det här sammanhanget! Priset kommer vi använda för att utveckla vägg: JotuN 9918 klassisk vit kompetensen hos vår personal genom att besöka andra anläggningar i branschen för kunskapsutbyte. Vår ambition nu är att fortsätta vara lyhörda för vad marknaden säger och vara de som ligger i frontlinjen och är med och utvecklar ny teknik, berättar Tobias Björkgren, VD och delägare Dewatech. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: Dewatech

för

Borohus anpa

Hjärtligt välko

Skönare uteliv

Villor & fritidshus

Gästrike Återvinnare • SvenskPress.se

vägg: JotuN 9918 klassisk vit

DEMIDEKK

Skönare uteliv Speciellt utvecklad

vi fram det op

Kontakta: Jör

Erbjudand

gäller t.o.m 2015-05-0

IN TEST

Tested by

SP Sveriges

Tekniska

sinstitut

Forskning

huset kommer fråN trivselhus

BRILLIANT WHITE BEST Just nu har vi extra bra priser på utomhusprodukter! Auson

Auson Ljus Tjärolja ger ett BEST T Just nu har vi extra bra priser på utomhusprodukter! långvarigt skydd och en S E T IN vacker silvergrå färg med Auson Ljus Tjärolja 3L tydligt trämönster.

SK TEKNI A FORSK

NI

SK TEKNI A FORSK

NI

BEST IN ST TinovaTEUV

T

SP

399:-

NG S

T IT U

F

ES

Auson Ljus Tjärolja ger ett tydligt trämönster.

T T IT U IN S

GS

IN

G E S T E K N IS K A

IG ER SV

TEST ED BY

Jape 1L DEMIDEKK BRILLIANT WHITE Grön-Fri/Prick-Fri

ED

GS

ST

IN S

TE

Speciellt utvecklad för vita hus B

Y

IN

Super Terrace 2,5L SP

N

B

E RI

K

T ITU ST

ED

SV

S OR

IN

ST

N

TE

SP

långvarigt skydd och en 399:vacker silvergrå färg med

NG S

BEST IN TEST Y

för vita hus

institut

Forsknings

T ITU ST

TEST ED BY

ES

es Tekniska

SP Sverig

IN

SP

Tested by

IG ER SV

SV

E RI

G E S T E K N IS K A

FO

RS

K

Olja med UV-skydd

Effektivt mot alger,

sprickbildning. lav och mögel. 299:- ord.prismot399:Nu 169:- ord.pris 212:-

Nu

299:- ord.pris 399:-

Nu 169:- ord.pris 212:-

Faluvapen Rödfärg 10L

Faluvapen Klassisk kokad Rödfärg 10L Rödfär lättarbetad Klassisk kokad Finns även i svart k

Jape 1L Olja med UV-skyddTinova UVNu lanserar Effektivt mot alger, vi en helt ny utomhusfärg för Super Terrace 2,5L Grön-Fri/Prick-Fri mot sprickbildning. och mögel. alla somlav drömmer om ett vitt hus.

Nu

Erbjudande

Nu lanserar vi en heltgäller ny t.o.m. 2015-05-09 utomhusfärg för alla som Ljus Tjärolja 3L drömmer om ett vitt hus.

lättarbetad Rödfärg. Finns även i svart kulör.

299:-

299:-

bli en demidekkare du också

Färgton Färgton

GÄVLE: Kryddstigen tel: 026-18 61 40 GÄVLE: Kryddstigen 10, tel:10, 026-18 61 40 DEMIDEKK BRILLIANT WHITE Öppet: Vard 7–18, lör 9–14

Öppet: Vard 7–18, lör 9–14

Nu lanserar vi en helt ny utomhusfärg förwww.fargton.se www.fargton.se alla som drömmer om ett vitt hus.

bli en demidekkare du också

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

23


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Information från Spa och Bad:

Störst i Norden på glasfiberpooler

Bad är hälsa, hälsa ofta! Spa och Bad finns hos Strömsbro Plantskola strax norr om Gävle och där jobbar Bo och Johan Karlsson för fullt just nu med att leverera nya pooler till badsugna kunder. Hur går det till när man ska köpa en pool? - Först ska man bestämma sig för vem som ska få förtroendet att leverera poolen, säger Bo Karlsson. Man måste kolla upp så att det är bra kvalitet på både material och service! Vad ska man särskilt tänka på när man väljer pool? - Alla våra pooler är isolerade på utsidan för att det ska bli mer ekonomiskt att värma upp vattnet och förlänga säsongen, säger Johan Karlsson, som organiserar poolmontagen. Har man dessutom både poolvärmepump och ett tak så kan man i princip bada i sin pool året runt!

Mark & trädgård sedan 1972

Anläggningsarbeten

Varför ska man välja en glasfiberpool från Spa och Bad? • Gjutna i ett stycke - monteras snabbt och enkelt • Inga skarvar - kräver väldigt lite underhåll • Poolerna är isolerade för att minska nedkylningen från marken • De är starka, snygga och har en vacker och behaglig yta • Många olika färger och former Ring oss för en gratis poolkonsultation! Ni är också välkomna att besöka vår utställning vid Strömsbro Plantskola. Där säljer vi också tillbehör och kemikalier till pooler och spabad!

Tel 070-548 10 88 • Hillevägen 13 (Strömsbro Plantskola), Gävle gavle@spaobad.com • www.spaobad.com

Trädgårdsmästare

Stenbutik

ÖPPET: måndag-torsdag 7-18, fredag 7-16, lördag 10-14 Kryddstigen 9, Gävle | 026-18 36 30 www.ronngrens.se

24

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se Vi installerar och servar din värmepump • Luftvärmepumpar & luftkonditionering • Nu är vi även auktoriserade på Panasonics kommersiella program • Aggregat från 3 till 25kw

F

Mest hus för pengarna

jan.stark@lbhus.se 0702 05 52 74 www.lbhus.se

Kylservice Sandviken • 070-043 18 58 kylservice@hotmail.se www.kylservicesandviken.se

Välkommen till Sveriges ledande fönsterbytare! Tack vare över 400 engagerade medarbetare i hela landet och drygt 60000 fönsterbyten YTTERDÖRR ELLER ALTANDÖRR per år kan vi erbjuda en unik PÅ KÖPET! trygghet för dig som kund. BESTÄLL

Erbjudande just nu!

Vid köp av minst fem öppningsbara fönster med montage får du en ytterdörr eller en altandörr på köpet. Erbjudandet gäller till och med innan 24 juli.

INNAN

24 JULI

BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK AV EN FÖNSTERMÄSTARE

020-43 00 00

www.mockfjards.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

25


F

Säljer & monterar fÜnster i olika material. Kontakta oss fÜr offert.

Trä/alu-fÜnster

Aluminium-fĂśnster

Telefon: 026-13 34 40 Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

PVC-fÜnster Trädgürdsvägen 4 818 30 VALBO

FÜrsta spadtaget som mÜjliggÜr fler biogasbussar Onsdagen den 8 juni tog Gästrike Ekogas det fÜrsta spadtaget pü den nya biogasanläggningen, Forsbacka Biogas. Biogasanläggningen som ska mÜjliggÜra en renare stadsmiljÜ med hjälp av det matavfall som samlas in frün hushüllen runt om i regionen. Gästrike Ekogas styrelse samlades onsdagen den 8 juni fÜr att ta det fÜrsta spadtaget till regionens framtida biogasanläggning som enligt plan ska stü klar vüren 2017. Anläggningen kommer Üka den lokalt producerade biogasen med 400%. – Den här biogasanläggningen gÜr att de 15 biogasbussar vi har idag kommer bli helt fossilfria. Den mÜjliggÜr faktiskt sü mycket som en tredubbling av biogasbussar i framtiden hos oss pü X-trafik till sammanlagt 50-60 st, säger Andreas Eriksson, Trafikutvecklingschef pü X-trafik. Till sin hjälp kommer Gästrike Ekogas ha allt det matavfall som samlas in frün hushüllen. – Varje kg matavfall som samlas in ersätter 0,15 liter bensin/diesel. Det innebär att det är alla vi tillsammans som hjälps üt fÜr att skapa en renare stadsmiljÜ üt oss själva, säger Gästrike ütervinnares fÜrbundsdirektÜr Thomas Nylund. Läs AgustEco hela: www.gestrikemagasinet.se, sÜk: biogas AB erbjuder den optimala lÜsningen fÜr süväl

Nedslag pü ditt enskilda avlop enfamiljs- som flerfamiljshushüll. Biologiska Gästrike Återvinnare • SvenskPress.se reningsverk med enkel hantering och dokumenterad t hÜg reningsgrad.

NORIN FĂ–RETAGSSERVICE AB

LĂĽga driftskostnader • Nedslag pĂĽ ditt enskilda avlopp? FrĂĽn

:49 000

Vänd er med fÜrtroende till oss med era elproblem.

•  Enkel hantering AgustEco AB erbjuder den optimala lĂśsningen fĂśr sĂĽväl enfamiljssomdriftsäkerhet flerfamiljshushĂĽll. Biologiska • 

 HĂśg oms. reningsverk med enkel hantering och inkl . m •  Minimalt dokumenterad reningsgrad. t hĂśgunderhĂĽll  

• Extremt hĂśg reningsgrad LĂĽga driftskostnader •  

 FrĂĽn •  Enkel hantering • En investering  fĂśr  miljĂśn 000: 9 4 • 

 HĂśg driftsäkerhet oms. inkl . m   • Minimalt underhĂĽll

  • Extremt hÜg reningsgrad 

 En investering  fĂśr  miljĂśn • 

Ring Urban Norin pĂĽ tel: 070-659 36 25

oss: Produktinformation Kontakta Gävle Enskilda Avlopp info@agusteco.se Tel. 08-121 475 06 Mail: Fredrik Mürtensson www.agusteco.se Tel. Tel. 073-8208 2236 338 072-300 73 10 073-983

Västervet 5, 805 97 Gävle Tel & Fax: 026-121610

NYA ASTRA SPORTS TOURER Ă…RETS BIL 2016.

Kontakta oss: Mail: info@agusteco.se Tel. 073-983 072-300 08 73 36 10

FramrĂśstad av Europas ledande motorjournalister.

Privatleasing frĂĽn

2 795 kr/mĂĽn*

Nya Astra ST fr. 167 900 kr

Bekymmersfritt med privatleasing. Upptäck nya Astra Sports Tourer. En lyxig familjekombi som är utsedd till Ă…rets Bil 2016 och kan utrustas med IntelliLux LEDÂŽ Matrix-strĂĽlkastare, massagestol och rĂśrelseaktiverad bagagelucka. Och med privatleasing behĂśver du inte bekymra dig Ăśver nĂĽgot annat än din mĂĽnadskostnad, vägtraďŹ kskatt och bränslet. Resten tar vi hand om. Kom in och provkĂśr sĂĽ berättar vi mer!

Nya Opel Astra. Utmanar Ăśverklassen.

BränslefÜrbrukning blandad kÜrning 3,6-6,2 l/100 km. CO2 utsläpp blandad kÜrning 95-142 g/km. Bilen pü bilden är extrautrustad. *Opel Privatleasing via Opel Finans: Münadskostnaden baseras pü avtalstiden 36 mün, inkl. moms exkl. uppläggnings- och aviavgift. Münadskostnaden är rÜrlig. Max kÜrsträcka 1500 mil/ür (totalt 4500 mil), Üvermil debiteras. FlexCare och Opel FÜrsäkring ingür. Sedvanlig kreditprÜvning sker.

Skolgüngen 1 • Hemlingby Gävle • Tel 026-12 95 70 • Öppet: Mün-Fre 09-18, lÜr 11-14 www.erikssonbilteam.se

26

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis pĂĽ gestrikemagasinet.se


SUCCÉN SUBARU LEVORG FRÅN SKAPARNA AV SPORTBILSIKONEN WRX STI Försäljning

JU S T N U!

Christer 026-100 403

niclas 026-100 408

PR IVAT LE A SI N G LE VO RG

Morgan 026 100 407

fr.

3.495:– /m ån*

60 år

Bilvaruhuset Dahlboms Bil

1956-2016

Standardutrustning Levorg • Alltid 4-hjulsdrift • Automatlåda, Lineartronic • 2-zons klimatanläggning • Farthållare • Helljusautomatik • Regnsensor • Bluetooth

• • • •

Nyckelkort och startknapp 7 airbags och whiplashskydd VDC (antisladd, antispinn) Max. dragvikt 1500 kg

Boxermotor • Boxer 4:a med turbo, 170 hk (250 Nm)

Bilvaruhuset

3 ÅRS FRI SERVICE**

Bomhusvägen 55 • 026-10 04 00 (vx) 10 04 78 Bilförsäljn. GÄVLE, Bomhusvägen 55 Måndag-fredag 9-18, lördag 10-14 026-10 04 00 www.dahlbomsbil.se Mån–Fre 9–18, Lör 10–14

Bränsleförbr bl. körn. 6,9–10,4 l/100 km. CO2-utsläpp bl. körn. 159–242 g/km. Bilarna på bilden är extrautrustade. *Avtalstid 36 mån, körsträcka 1500 mil/ år, service ingår, uppl.avg. 595 kr, aviavg 55 kr, reservation för sedvanlig kreditprövning. Erbjudandet gäller tom 2016-06-30. **Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil.


Hört & Hänt, bilnyheter från världens alla hörn! Hagelskadade bilar på rea

från ”Kodiak” till modellnamnet ”Kodiaq”. Den nya tjecken är döpt efter en 400 kilos bjässe som stående blir upp till tre meter lång, nämligen Kodiakbjörnen. Skoda är dock ytterst förtegna om sin nya suv och uppgifterna är knapphändiga. Det som däremot avslöjas är att bilen är 470 centimeter lång och kommer erbjuda plats för upp till sju passagerare. Kodiaq kommer att börja säljas under 2017.

Bilhandlarna i den amerikanska delstaten Texas har knappast haft vädergudarna på sin sida. Över 100 000 bilar kom till skada när hagel stora som tennisbollar föll från skyn och ovädret lämnade efter sig skador som uppgår till omkring 25 miljarder kronor. Många återförsäljare har sina bilar ståendes utanför försäljningslokalerna och normalt fungerar det ypperligt med tanke på delstatens väder. Men nu får bilhandlarna i Texas förbereda sig för en stor ”hagelutförsäljning” och rean förväntas locka köpare ifrån hela USA.

På skattjakt med Toyota

Lika fräckt som tjeckt

Jakten på de allra första bilarna från Toyota har pågått under decennier, men inte ett enda exemplar av familjebilen Modell AA har återfunnits. Men så en dag fick specialisterna på Louwman Museum ett tips som ledde dem till Ryssland och närmare bestämt Vladivostok. Hos en lantbrukare återfanns en av klenoderna som sedan länge varit spårlöst borta och det visade sig att det inte var vilken bil som helst, utan ett av de

Glad sommar!

Till nästa vår har ni redan flytt at in.

Tjeckernas fräcka PR-kupp blev en riktig snackis. I samband med att Skoda offentliggjorde namnet på sin nya suv bytte de alla vägskyltar på staden utanför Alaska med samma namn -

Glad sommar! Sommar, sol, semester Till nästa vår ha

Hos oss hittar du alla tillbehör för din husvagn och husbil. Vi har massvis med nya och begagnade husvagnar och husbilar i lager. VÄLKOMNA!

up Län pla ets ga st , 8 ör 6.0 sta 00 ex !

Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

erbjudanden och evenemang

Sommar 2016 • gestrikemag

r ni redan flyttat

hjaltevadshus.se

Kontakta oss

in.

Sommarkvällar

Sommarens lustspel

lte dshus.se Mikael - Gävle Andreashja - SöGladevadrhsom amman/r!Bollnäs Mikael - Gävle AndreasTill-näst 07070-0-777711 6363 02 Sö a de vår rh har am ni redan/ n flytt Boatlln 07 in. äs 02 0766-80 8022 51 51 23 23 Partykungen

asinet.se

        

Däckjour dygnet runt

Cabrioleter

                                                        



Kontakta oss

Glad sommar!







Till nästa vår har ni redan flyttat in. Naturhjältar

               

Miriam kommer till Ön



 



 









Glad somma hjaltevadsh r!us.se hjaltevadsh Glad sommar!

Till nästa vår har ni redan flyttat in.

Kontakta oss oss Till nästa vår har Kontakta

us.se

Varmt i bilen? Boka AC-serv ice Vi servar och reparerar alla bilmärken

ni reda Mikael -- Gävle hjaltevadsh Gävle n flytt Mikael us.se Andreashjaltevadsh us.se Söderhamn Andreas /Bollnäsat -- Söderhamn /Bollnäs Mikael -- Gävle Mikael Gävle 070-771 Andreas -- Söderhamn 6363 Andreas 02 070-771 076-802 Söderhamn 070-771 63 /Bollnäs 5151 070-771 23 63 02 076-802 /Bollnäs 02 02 076-802 51 076-802 51 23 23 23 Kontakta oss Kontakta oss

Kontakta oss

Mikael - Gävle 070-771 63 02

Kontakta oss Svenska Dynor AB

Riavägen 5 Valbo/Gävle • Försäljning 026-13 30 40 • Verkstad 026-13 25 40 • www.caravanmarine.se

Mikael - Gävle 070-771 63 02

in.

MECA-ES Bilservice 026-14 26 26 Utmarksvägen 21, Gävle vid Bilprovninge n www.esbilserv ice.com

hjaltevadshus.se



       



    



 

   

Gasoltest

med intyg för husbil & husvagn

250:www.

.se

hjaltevadshus.se Augustinumret 28/8 Manusstopp 11/8 Andreas - Söderhamn/Bollnäs 026-126 126 076-802Ring 51 23 Andreas - Söder hamn/Bollnäs 076-802 51 23



Svenska Dynor AB

 

Riggargatan 15, Brynäs www.dackakuten.nu 026-12 66 88

 BMW 118i

HELT NYA BMW 118i HELT NYA 118i HELT NYA BMW BMW 118i ADVANTAGE EDITION. ADVANTAGE EDITION. ADVANTAGE EDITION. Det enkla sättet att köra en BMW. Med Privatleasing behöver du inte bekymra dig kontantinsats ellerenandrahandsvärde. Du betalar en avgift Det om enkla sättet att köra BMW. Med Privatleasing behöver du per intemånad bekymra Det enkla sättet att köra BMW. Medexempel Privatleasing du intemånad bekymra och kankontantinsats koncentrera dig påandrahandsvärde. annat. Till att behöver köra BMW 118i. dig om elleren Dupå betalar en nya avgift per dig om kontantinsats eller andrahandsvärde. Du betalar en avgift per månad Komkan in,koncentrera så berättardig vi på mer. och annat. Till exempel på att köra nya BMW 118i. och kan koncentrera dig på annat. Till exempel på att köra nya BMW 118i. Kom in, så berättar vi mer. Kom in, så berättar vi mer.FRÅN PRIVATLEASING KR/MÅNAD.

2.721:PRIVATLEASING PRIVATLEASING FRÅN FRÅN 2.721:2.721:- KR/MÅNAD. KR/MÅNAD.

    BMW 118i BMW 118i

www.bmw.se www.bmw.se www.bmw.se

När du älskar att köra När du älskar att köra När du älskar att köra



 





J.C Eriksson Bilteam Skolgången 1, Bilteam Gävle J.C Eriksson J.C Eriksson 026-129570. Skolgången 1, Bilteam Gävle Skolgången www.erikssonbilteam.bmw.se 026-129570.1, Gävle 026-129570. www.erikssonbilteam.bmw.se www.erikssonbilteam.bmw.se

28

  Månadskostnaderna  Alltid med BMW Fri Service i 3 år/8.000 mil. Angivna priser gäller för den svenska marknaden från den 1 januari 2016. är       inkl. moms samt avser 36 månaders löptid och varierar enligt ovan beroende körsträcka. Rätt till ändring av priser och specifikationer utan på    Alltid med BMW Fri Service i 3 år/8.000 mil. Angivna priser gäller för den svenska marknaden frånavgifter den 1 januari 2016. Månadskostnaderna är föregående meddelande förbehålles. Uppläggningsoch administrationsavgift samt skatt och från Transportstyrelsen tillkommer.  tillkommer  inkl. moms samt avser 36 månaders löptid och varierar enligt ovan beroende på körsträcka. Rätt till ändring av priser och specifikationer utan Månadskostnaden vid förändringar i upplåningskostnad. medmarknaden 12,50 kr inkl. moms mil. Extra vid Alltid med BMW justeras Fri Service i 3 år/8.000 mil. Angivna priserÖvermil gäller fördebiteras den svenska från den 1per januari 2016.kostnader Månadskostnaderna är föregående meddelande förbehålles. Uppläggningsadministrationsavgift skatt och tillavgifter från Transportstyrelsen tillkommer. användande överstigande normalt slitage. Medoch reservation för ev. tryckfel. BMW Privatleasing är enRätt produkt från BMW Services. inkl. moms samt avser 36 månaders löptid varieraroch enligt ovan beroende på samt körsträcka. ändring av Financial priser och specifikationer utan Månadskostnaden justeras förbehålles. vid förändringar i upplåningskostnad. Övermil debiteras med inkl. moms mil.Transportstyrelsen Extra kostnader tillkommer vid föregående meddelande Uppläggningsoch administrationsavgift samt12,50 skattkr och avgifterper från tillkommer. användande överstigande slitage. Med reservation för ev. tryckfel. Privatleasing är en från per BMW Services.tillkommer vid Månadskostnaden justerasnormalt vid förändringar i upplåningskostnad. ÖvermilBMW debiteras med 12,50 kr produkt inkl. moms mil.Financial Extra kostnader användande överstigande normalt slitage. Med reservation för ev. tryckfel. BMW Privatleasing är en produkt från BMW Financial Services.

  

  Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se hundra första exemplaren som tillverkades 1936. Bilen kan nu beskådas på museet strax utanför Haag.

F

under hela 33 år och transporterat kändisar som exempelvis Brad Pitt, Eva Longoria, Bruce Willis och Ben Stiller.

Raka vägen ner i plurret Att blint lita på den moderna tekniken kan vara ett ödestiget misstag och det fick en 23-årig kvinna ifrån Kanada bittert erfara. När dimman drog in och sikten blev så pass dålig att det knappt gick att se en decimeter framför bilen, valde kvinnan att förlita sig på att GPS:en skulle guida henne hem. Resan fick dock ett snöpligt slut, då navigatorn guidade henne raka vägen ner i Georgian Bay. Efter en simtur på 30 meter i det iskalla vattnet tog hon sig i land chockad – men vid liv!

Renault på röda mattan Det är inte varje dag världens kändiselit åker Renault, men så var det på den 69:e filmfestivalen i Cannes. Fransoserna ställde nämligen upp med inte mindre än 310 bilar av modellerna Talisman och Espace. Celebriteter världen över vallfärdar till den franska Rivieran under några dagar och alla hoppas på att det ärofyllda priset Guldpalmen ska delas ut till just dem. Renault har varit huvudsponsor till eventet

Skitiga bilar får böta Det kommer att bli dyrt att glida omkring i en ”skitig” bil. Tja, det kan till och med kosta så mycket som upp till 290 kronor om dagen. Nu vill Londons nye borgmästare Sadiq Khan städa upp på gatorna i huvudstaden och det kommer att kosta. Kvalitén på luften inne i London fortsätter att försämras och på gatan Putney High Street överskreds EU:s årstak redan första veckan 2016. Borgmästaren är nu beredd att ta i med hårdhandskarna och inom kort kommer miljöbovarna att få böta. Den nya avgiften ”T-Charge” kommer att bevakas av samma kameror som redan sköter trängselskatten. Jenny Nilsson • CNP AB

Varmt i bilen? Boka AC-service Servar och reparerar alla bilmärken Även Däck och fälgar Gasoltest

Öppetider: Mån-Fre 08.00-17.00 Lördagar 10.00-14.00

med intyg för husbil & husvagn

250:-

MECA-ES Bilservice 026-14 26 26 Utmarksvägen 21, Gävle vid Bilprovningen www.esbilservice.com

www.

.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

29


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Öppna köp det stormar kring Handlar du digitala flygbiljetter av SAS gäller 24 timmar, medan Systembolaget har 14 dagar. Biltema tillämpar en månad, medan Intersport slår till med ett helt år. Men varför inte göra ett riktigt ”öppet köp” som gäller år ut och år in? Visst kan det även storma kring den här affären, men det är å andra sidan helt enligt planerna. Låt oss presentera sommarens hetaste ”öppna köp” – vad gäller cabrioleter.

Corvette Stingray Cabriolet Grundpris: 795 000:Corvette Stingray Cabriolet är ett muskelpaket som bjussar på mängder av bus. Det första man slås av är plastkarossens kaxiga utseende som består av skarpa veck och vassa kanter. Den åttonde generationens Corvette kör rakt över alla fördomar som finns om amerikanska bilar och inte minst den tvåsitsiga kupén känns riktigt kvalitativ. Undrar du vad som döljs under motorhuven? Naturligtvis en 6,2-liters V8 på 466 hästkrafter som fixar hundrastrecket på 4,2 sekunder.

Audi TT Roadster Grundpris: 387 100:Man skulle kunna säga att Audi TT Roadster är ett riktigt klipp då modellen lite hånfullt kallats för ”damfrisörskeracer”. Men nu är stämpeln som bortblåst och senaste upplagan bjussar på en alldeles lagom bensinfyra på 230 hästkrafter. Designen är riktigt snygg med den breda grillen och nya strålkastare som löper längs motorhuven, men även insidan har stylats om. Vill du färdas med solen smekandes i ansiktet så tar

30

det enbart tio sekunder att fälla suffletten och förresten - är du dieselfantast så erbjuds även en oljebrännare på 184 hästar.  

Aston Martin DB9 Volante Grundpris: 1 935 000:Vill du färdas med stil ska du göra det i nya Aston Martin DB9 Volante. Den eleganta britten bjuder på ett lika vackert som sensuellt linjespel och cabrioleten ger dig en garanterat underbar upplevelse bakom läderratten. V12:an levererar hela 517 hästkrafter så när rödljuset slår om till grönt fixas hundrastrecket på 4,6 sekunder och vågar du stå på ytterligare så är toppfarten brutala 295 km/h. Med tanke på James Bonds kopplingar till det anrika bilmärket så är det inte konstigt att DB9 Volante är ”Spectre-akulär”.

BMW M4 Cabriolet Grundpris: 803 900:BMW:s nya cabriolet är skapad för att spränga gränser. Tja, i alla fall om vi ska tro bayrarnas vd Norbert Reithofer. Cabben kombinerar sport med komfort på ett ypperligt sätt och 0-100 rullar på 4,6 sekunder samtidigt som toppfarten är strypt till 250 km/h. Tröttnar du på att färdas med himlen som tak så tar det tjugo sekunder att fälla upp den tredelade hardtopen. Säkerheten blir alltid lidandes i en öppen bil, speciellt vid rundslagning. Fast då går en sprängladdning av och upp poppar två störtbågar. Visst smäller det högt om nya M4! Jenny Nilsson & Johannes Gardelöf • CNP

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Nu tar de första utredningskriminologerna examen Klara Westerlund från Gävle är en av de allra första utredningskriminologerna som tar examen vid Högskolan i Gävle. Klara Westerlund kan nu se tillbaka på sin treåriga högskoleutbildning i utredningskriminologi, den första i sitt slag och som hon läst vid Högskolan i Gävle. Utbildningen är mer praktiskt inriktad än andra utbildningar inom kriminologi och den vänder sig mera direkt mot arbetsmarknaden. Klara säger att hon tyckte om intentionerna med programmet, att man ser att kriminologisk kompetens kan behövas inom många olika fält i samhället.

Bra med tidigare erfarenhet Kommer man direkt från gymnasiet så tror hon att många kommer att känna en osäkerhet, vad blir mina arbetsuppgifter? – Fältet är väldigt brett så det handlar om vad man själv har för intresse och ingångar i det här. Jag hade ju med mig saker in, jag har arbetat på kvinnojour med brottsdrabbade. Under utbildningen har hon och andra fått chansen att praktisera och göra fältstudier. – Jag hade en så bra praktikplats, vi var ute i nio veckor och det var helt avgörande för mig personligen.

Arbetsmarknaden Olika former av utredningsarbete inom polisen och som civil utredare är självklart, liksom analytiker hos polis, försäkrings- och säkerhetsbolag. Inom socialtjänsten finns också angelägna uppgifter som inte nödvändigtvis handlar om att kunna utföra arbete utifrån socialtjänstlagen. Jag kan ta mig själv som exempel, jag har ju fått jobb på Länsstyrelsen och där handlar det bland annat om metodstöd och kunskap rörande våld i nära relationer och hedersrelaterat våld, berättar Klara.

Mer brott i nära relationer Programmet blev bra tycker hon och nämner att man fått mer kunskap om att kritiskt granska hur socialt arbete utvärderas. – Vi har fått med oss mycket men det finns saker som kan förbättras och där Högskolan kan spetsa till sig. Ett konkret exempel hon tar upp är de strukturerade hot- och riskbedömningar som man arbetat med inom polisen länge och som man nu även mer och mer gör inom socialtjänsten. De verktygen har man inte fått lära sig. Klara med sin bakgrund saknar också att man faktiskt riktar in sig på brott i nära relationer. Det saknar hon inom alla utbildningar, hos juristerna, hos socionomerna och även i den här utbildningen. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: kriminolog

Luftvägstester kan rädda liv visar ny forskning Vi måste få bättre rutiner för narkos vid akuta situationer, det handlar om patientsäkerhet och om att rädda liv. Samtidigt behöver vi se det stora behovet av att hjälpa patienten över den värsta rädslan, säger Kati Knudsen, forskare vid Högskolan i Gävle. Kati Knudsen är anestesisjuksköterska i botten och har många års erfarenhet av att söva patienter inför operation. Hon upptäckte redan i begynnelsen av sin karriär då hon började söva patienter att man bedömde patienters luftvägar väldigt olika. – Detta gjordes olika från person till person och vi satte oss många gånger i kritiska situationer och äventyrade patientsäkerheten. Kati utvecklade en checklista för bedömning av luftvägar och sedan fick narkossjuksköterskorna använda sig av checklistan när de skulle bedöma och söva patienter inför narkos. Det handlar om att dokumentera riskfaktorer som patientens gapförmåga och anatomiska förhållanden i munhålan, personer med övervikt och de med grov nacke, sådant som påverkar om man blir lätt eller svår att intubera. Man måste utbilda mera och i simuleringsövningar träna på olika scenarier. Om narkosläkaren eller narkossköterskan som ska göra detta är stressad så är det inte säkert att de på ett rationellt sätt kan förmedla vad de vill göra. – Jag brinner för patienterna och deras rättigheter, vi måste ta hand om dem mera. Jag har gjort detta för min kår, jag vill hjälpa dem, avslutar Kati. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: luftväg Högskolan • SvenskPress.se

Sri Lanka i november 2016 eller Vietnam mars 2017? Upplevelseresor med max 24 resenärer Ingår: Anslutningsbuss från Sandviken-Gävle Reguljärflyg • Utvalda hotell • Många måltider • Intressanta utflykter

www.vietnamabc.se Vietnam abc AB 0732-41 51 30 info@vietnamabc.se www.vietnamabc.se

Högskolan • SvenskPress.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

31


! A e r r A m m O mIDS Storlek 32-39 Ord. pris 299:-

Storlek 36-41 Ord. pris 299:-

nu 99:-

nu 149:-

Storlek 36-41 Ord. pris 299:-

nu 99:-

TYgSKO I BArnSTOrLeKAr Ord. pris 249:-

nu 99:-

Storlek 40-45 Ord. pris 399:-

Storlek 36-41 Ord. pris 399:-

nu 149:-

BArnSTOrLeKAr Ord. pris 299:-

nu 99:-

nu 199:Storlek 40-45 Ord. pris 299:-

Storlek 36-43 Ord. pris 699:-

nu 399:5% rabatt Följ oss på Instagram. Då har du ALLTID 5% rabatt. Visa bara telefonen i kassan när du handlar. DeT LönAr SIg.

nu 149:-

Öppettider Valbo Vardagar 10-19 • Lördagar 10-17 • Söndagar 11-17

www.skohusetsverige.se

Gestrike Magasinet sommar 2016  
Gestrike Magasinet sommar 2016  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 52.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Advertisement