Page 1

upp Läne lag ts s a, 5 tör 2.0 st a 00 ex !

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang Maj 2015 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Fitness i Furuvik Strömvallen

All Inclusive

Hälsa

Ove Molin

Mycket motor • AC-service - Alla bilmärken!

Vi lagar din Vi lagar dineller ddator, telefon ddator, telefon eller surfplatta. surfplatta. Lämna närpådet passar26 dig! Besökin B oss Nygatan Butik/verkstad: Nygatan 26. Lämna inoss närpådet passar dig! eeller www.alina.se för mer Besök B Nygatan 26 Telefon: 026-121220 Butik/verkstad: Nygatan 26. information. för mer eeller www.alina.se Telefon: 026-121220 information.

Gratis lånebil

Vi lagar din

026-14 26 26 • Sätravägen 14, Gävle • esbilservice.com


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Sommar i Magasinet Visst är det en härlig tid så här i slutet av maj. Grönskan är som vackrast och vi har en lång och skön sommar framför oss. Nationaldag, studenten, midsommarfirande och sedan de där fantastiskt sköna och förhoppningsvis hellediga veckorna i mitten av sommaren då vi bara får koppla av och njuta av den svenska sommaren när den är som allra bäst. Visst gillar jag att resa och se andra delar av världen men faktum är att om bara vädrets makter är på vår sida så håller jag Sverige och den svenska sommaren som den absolut härligaste tiden på året och följaktligen den härligaste platsen att då befinna sig på.

Miss Butterfly från

  

 

 

Sommaren i Gävle Vårt avlånga land är fantastiskt och det finns massor av smultronställen att besöka men man behöver faktiskt inte gå över ån (på en felbyggd bro) för att hämta vatten. Det jag menar är att missa verkligen inte chansen att bara koppla av och njuta av sommaren så många dagar som möjligt på vår egen hemmaplan. Gävle med omgivningar är ju en alldeles underbar miljö att tillbringa lediga dagar på och bara koppla av. Visst, vi har inte Sveriges bästa småbåtshamn och stadscamping för husbilar än, men det kommer garanterat våra folkvalda att ha löst inom kort. Man kan visst raljera över en del saker men det gäller att se skogen trots alla träd! Vi har massor av härliga oaser i form av uteliv, shopping, hav, sjöar, vacker natur och närhet till det mesta som man kan önska sig i en modern svensk landsortsstad. I det här majnumret så finner ni för övrigt en hel del av det fina utbudet vi erbjuds.

Dags för stora sommarnummret I det stora sommarnumret av Gestrike Magasinet som utkommer den 21 juni får ni hela smörgåsbordet serverat med allt som händer i regionen i sommar. Vi ökar då upplagan till hela 85.000 exemplar så att mer än 150.000 invånare kan ta del av detta och kan planera in sommarens höjdpunkter på hemmaplan. Vill ni också vara med och berätta vad som händer hos er i sommar? Annonsera i Norrlands största gratistidning till lägsta möjliga kostnad. Dessutom publicerar ni, privatpersoner och föreningar era nyheter, erbjudanden och evenemang kostnadsfritt på Gestrike Magasinets hemsida: www.gestrikemagasinet.se Det mesta av det bästa blir med både i nyhetsbreven och kanske även nästa tryckta magasin. Till dess, trevlig läsning & på glatt återseende! Joe Formgren Gestrike Magasinet

2

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Innehåll maj 2015

Gestrike Magasinet

Distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 52.000 exemplar.

Turism, Kultur & Fritid

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor. Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn.

Ledare: Sommar i Magasinet

2

Starkt GIF i sista matchen på Strömvallen

4

Gestrikekalendern

6-7

Det finns bara en #21

8-9

Lundéns Frisersalong firar 60 år

Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se

10

Nöje

Omslagsbild: Caroline och Annika laddar inför Fitness Five i Furuvik. Foto: Joe Formgren.

Boka er plats i Magasinet - varje månad

Ny teknik för krogar med höga ambitioner

12

• Länets största upplaga - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen!

Oslättfors Dramatörer snya buskis

14

Brolle & Co till Högbo

15

All Inclusive - tortyr eller trivsel?

Hälsa

Sommarnumret utkommer 21/6. Manusstopp 4 juni. Boka på telefon 026-126 126

Mediasäljare sökes

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

16-17

Styrketävlingen Fitness Five i Furuvik

18

Rektorerna utvärderar inte idrott och hälsa

19

Dags att uppdatera uppvärmningsrutinen

20

Handel

Stolt distributör av Motor Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet…

Störst i Norden på glasfiberpooler

24

... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! h ytterligare 30 miljoner trycksaker varjeGenombrott år! för bränslecellsbilar

26

Liten utmanare till stora bilverkstäder

27

Öppna köp det stormar kring

28

Samhälle www.sdr.se

Försäkringsbolag tar id-stöld på allvar

30

Vill ni få er text publicerad i Gestrike Magasinet? Har ni en nyhet som ni vill berätta om? Publicera er text och bild på SvenskPress. Finns det ett nyhetsvärde och plats i tidningen kan just er text bli nästa som publiceras i Gestrike Magasinet.

www.svenskpress.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


Starkt GIF i sista matchen på Strömvallen Efter 92 år spelades den sista allsvenska matchen på Strömvallen 30 april och Gefle IF gjorde det bra! Man spelade 0-0 mot serieledarna IFK Göteborg med klar vittring på segern efter några riktigt vassa målchanser. Trots att det var helgdagsafton och den sista april hade 4066 åskådare ställt upp för att heja fram Sveriges mest effektiva allsvenska lag. Strömvallen invigdes 1923 men står i varje fall kvar, till vilken nytta kan man ju undra! Men det har ändå varit en hel del höjdpunkter som vi vill minnas i många år. Det minne som de flesta tycker är det bästa: när GIF hämtade upp 0-3 i halvtid mot Malmö FF och vann med 4-3! Matthias Woxlin gjorde tre av GIFs mål och fler än 1000 personer lämnade i halvtid!

Många minnen

gliringar för att jag lämnade i halvtid. - För mig är starkaste minnet kvalmatcherna mot Kalmar och naturligtvis matchen IFK Göteborg 1983 när vi lyckades hänga kvar i allsvenskan tack seger med 3-0 i sista matchen, sa Lasse Ytterbom. Det hade naturligtvis varit trevligare att få lämna Strömvallen för sista gången med en seger i bagaget, men 0-0 mot serieledarna var inte så illa i vilket fall. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se Sök: Gefle IF

Gefle IF Fotboll • SvenskPress.se

- Bästa minnet är sista matchen när vi måste vinna mot IFK Göteborg för att hänga kvar och vi vann med klara 3-1, sa Pelle Olsson. Men självklart var insatsen mot Malmö 4-3 också fantastisk. För Leif Lindstrand är ett starkt minne kvalmatchen mot Café Opera med oavgjort 2-2 som ledde till att GIF åkte ur. Daniel "Sulan" Westlin hade chansen att avgöra i slutminuten men missade. Tommy ”Tårtan” Westby minns också MFFmatchen, av speciella skäl. - Jag var en av dem som lämnade i halvtid men på väg hem fick jag höra att GIF reducerat till 2-3 så jag vände tillbaka, berättade ”Tårtan”. Sen fick jag se både kvitteringen och segermålet, men jag har fått många

4

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Starta eget eller utvidga verksamheten?

Företag inom Bildemontering i södra Gästrikland

Frisörsalong med A-läge i centrala Gävle

Företaget bedriver konventionell bildemontering/bilskrot samt försäljning av reservdelar i butik och genom postorder. De har även egen bilverkstad för service och reparationer samt däckverkstad för nya och begagna däck. Företaget har SBR-certifiering och tar emot ca 1 000 bilar per år. De erbjuder gratis upphämtning av skrotbilar och de flesta kunderna finns i Gästrikland och Uppland. I denna bolagsförsäljning ingår företagets fastighet om 15 000 kvm arrenderad tomt till låg avgift. Fastigheten är totalt 625 kvm med en bra utrustad verkstad, butik, kontor mm. Taxeringsvärde 1,8 Msek. Bolaget omsätter 3-4 Msek till lönsamhet. För mer information sök på Objekt-nr: 15-3979 på vår hemsida.

Vi säljer nu en helrenoverad och superfräsch lokal med ett fantastiskt bra läge mitt i centrala i Gävle. Den ljusa och trevliga lokalen säljs med inredning och inventarier av hög kvalitet. Lokalen totalrustades nyligen och den är nu väldigt smakfullt och ändamålsenligt inredd som en frisörsalong. Lokalen har ett otroligt bra läge i en väldigt trevlig fastighet, något som kunderna verkligen uppskattar. Den är väl disponerad och har en stor öppen yta samt en avdelning där kunder kan vänta. Renoveringen omfattade ny el och belysning, vatten, golv, väggar, möbler samt ett nytt larm. Lokalens totala yta är ca 60 kvm och erbjuder spännande möjligheter. För mer information sök på Objekt-nr: 15-4093 på vår hemsida.

Näringens Fordonsservice i Gävle söker ny ägare

Modebutik med A-läge på Drottninggatan i Gävle

Bolagets verksamhet är service och reparationer av last- och personbilar, grävare, släp samt tankrengöring och försäljning av smörjmedel, oljor mm. De erbjuder även tvätt av lastbilar, tankbilar och övrig tung trafik. Tvättanläggningen är mycket modern med t.ex. återvinning av använt vatten, de har även en GDS. I bolagsförsäljningen ingår den fastighet på Näringen i Gävle där verkstaden finns, totalt 1 580 kvm med tvätt- och verkstadsytor, butik och kontor samt 8 972 kvm mark med tomträtt. Fastigheten innehåller även Preem bensinmack och har det senaste inom miljöteknik med avskiljare och slutna system. För mer information sök på Objekt-nr: 14-3218 på vår hemsida.

Ett väletablerat och välrenommerat företag inom modebranschen med ett fantastiskt bra läge på Drottninggatan i centrala Gävle. Med trogna kunder och ett starkt sortiment av kända kvalitetsvarumärken och så finns goda möjligheter att utveckla verksamheten. Fokus ligger på hög kvalitet och god service, något den modemedvetna målgruppen uppskattar. Lokalen är mycket väldisponerad och helt upprustad till mycket bra standard. Totalt är lokalytan ca 95 kvm plus ett lagerutrymme på ca 10-15 kvm. Bortsett ifrån mode så skulle den trevliga lokalen kunna användas till mycket annat, dock ej varmkök eller störande verksamhet då det är bostadsrätter ovanför. För mer information sök på Objekt-nr: 15-4076 på vår hemsida.

Kontakt: Dan Dannberg • dan.dannberg@lania.se • 070-295 81 40 Olle Hansson • olle.hansson@lania.se • 070-510 60 40

www.lania.se


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se 6 Modelldag. Skalabåtar Gästrike Skalabåtklubb visar och kör

Gestrikekalendern MAJ 25 Kommunfullmäktige sammanträder. Gävle Stadshus festsal kl 9. Sammanträdet är öppet för allmänheten och sänds även i Radio Gävle 102,7 MHz. 28 Blåsmusik i Regementsparken. Gävle kulturskolas unga blåsmusiker. Regementsparken kl 19. 28 Shoppingkväll Gävle city. Butikerna håller extra öppet till klockan 21 och erbjudanden, överraskningar och upplevelser finns att upptäcka runt om i city. 29 Gefle IF - BK Häcken, Gavlevallen kl 19. 30 Hoffmaestro. Furuviksparken, kl 20. 30 Blåsmusik i Regementsparken. Svenska Klarinettsextetten från Stockholm. Regementsparken, kl 15. 31 Morsdagskonsert. Verk av Beethoven, Brahms, Ravel. Kaffe och morsdagsbakelse. Herrgården, Lövstabruk, kl 15. 31 Mors dag. Mors dagmeny på Valbo Värdshus.

JUNI 3 Gefle IF - Malmö FF, Gavlevallen kl 19.05 4 Blåsmusik i Regementsparken. Bollnäs Blås. Regementsparken, kl 19.

5 Fransk afton. Temaafton på Valbo Värdshus. Nybo Handelsgård. Boka bord i tid.

Lunch • Catering • Fest 026-459 20 02 • www.restaurangteknikparken.se

med sina modeller. Intill Harnäsbadet, Furuvik, kl 10-15. 6 Öppet Hus Bomhus Hembygdsgård. Musikunderhållning, tunnbrödsbakning, försäljning av hantverk, loppis m m. Rudsjö scoutkår säljer kolbullar. Furuviksvägen 5, Bomhus, kl 12-15. 6 Nationaldagsfirande. Mellan 14-16 öppnas dörrarna till ett öppet hus i ungdomlig anda och huset kokar av diverse aktiviteter. Firandet avslutas med en föreställning i Gevaliasalen som börjar 17.00. Till denna föreställning behöver du en biljett som hämtas i Gävle Konserthus biljettkassa från den 5/6. Det är fri entré hela dagen och kvällen. kl 14 - 18.15. 7 Sean Banan. Furuviksparken, kl 16. 10 Stolt och nykter. För årskurs 7-9 och gymnasiet. Furuviksparken, kl 18-01. 11 Blåsmusik i Regementsparken. Valbo Sandvik musikkårer. Regementsparken kl 19. 13 Fitness Five. Styrketävling i Furuviksparken. 13 Blåsmusik i Regementsparken. Järfälla musikkår. Sångsolist: Jenny Holmgren. Regementsparken, kl 15. 14 Vår och Växtmarknad. Gävle Slöjdare, Tolvfors kl 11-15 (inställt vid regn). 19 Nassim Al Fakir. Fira midssomar med Nassim Al Fakir, kl 16 21 Motorsöndag. Sveriges Järnvägsmuseum, kl 11-13. Tema Sport.

Välkomna att uppleva god mat och en miljö utöver det vanliga Mors dag: • Lunch 31/5 • A la carte Fransk • Konferenser Afton: 5/6 • Festvåning • Uteservering Valbovägen 179, Valbo • www.hotellramudden.se • 026-678 52 38

QUIZNIGHT TORSDAGAR • SUMMERPARTY... LU N C H Ö P P E T • L I V E O N S TAG E • S E H E M S I DA N

RESTAURANG NATTKLUBB BAR x 3 6

Tel. 026-18 30 21 www.heartbreak.se

VÄLKOMNA

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se 22 Kommunfullmäktige sammanträder. Gävle Stadshus festsal kl 9. Sammanträdet är öppet för allmänheten och sänds även i Radio Gävle 102,7 MHz. 25 Blåsmusik i Regementsparken. Norrsundets Brukssextett - en del av Norrsundets Musikkår. Regementsparken, kl 19. 27 Magnus Uggla. Furuviksparken, kl 20. 27 Yxans dag i Storvik. Under dagen kan man bland annat gå på en smidesvisning smedjan, få sina gamla yxor omskiftade och omslipade. Du kan även prova på att smida en yxa! Timring, bushcraft och slöjdning kommer att visas upp av gäster inom respektive skrå. Mat och fika finns till försäljning. Yxsmedjan, Storvik. 28 Via Dolores. Premiär för sommarbuskis spelad av Oslättfors Dramatörer, Lunds gammelgård, Valbo kl 15. 28 Motorsöndag. Sveriges Järnvägsmuseum, kl 11-13. Tema Engelskt.

F

Saknas era evenemang i Kalendern? Publicera direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se Notera att att alla evenemang som publiceras här i Gestrike Kalendern hämtas från hemsidan. Fler arrangemang och mer information finner ni där.

Medverka i Kalendern: Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer www.gestrikemagasinet.se

Boka plats i nästa Magasin! Stora sommarnumret till hela Gästrikland Utkommer 21 juni 85 000 exemplar. up Län pla ets ga stö , 5 rs 2.0 ta 00 ex !

Annonstidning med massor

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

TIPS!

av erbjudanden och evenemang

Maj 2015 • gestrikem

Fitness i Furuvik

Strömvallen

8/6-17/8 Dansa Linedance med King Creek Kickers i sommar. Måndagar. Välkommen att prova på! Regementsparkens Paviljong, kl 18-21.

Saknar ni Gestrike Magasinet? Finns även på turistbyråer och bibliotek och på 80 distributionsställen i regionen.

agasinet.se

Manusstopp 4/6. Tel. 026-126 126 Mer informatiom se: www.gestrikemagasinet.se Vi har öppet alla dagar!

Vi har Vi har öppet öppet alla alla dagar! dagar!

All Inclusive Hälsa

Ove Molin Mycket motor • AC-service

Vi lagar din Vi lagar ddator, dineller telefon ddator, telefon .eller surfplatta Lämna surfplatta närpådet Besökin B passar oss . dig! Nygatan

- Alla bilmärken ! Gratis lånebil

26 Lämna : Nygatan 26. eButik/verkstad eller inoss www.alina.se närpådet Besök B passar för mer dig! Nygatan Telefon: 26 026-121220 : Nygatan 26. information. eller eButik/verkstad www.alina.se för mer Telefon: 026-121220 information.

Vi lagar din ddator, telefon eller surfplatta.

026-14 26 26 • Sätravägen 14, Gävle • esbilservice .com

Lämn a inoss närpådet passar dig! Besök B n 26 Butik/verkstad: Nygata Nygatan 26. eeller www.alina.se för Telefon: 026-1 21220mer information.

CHEFDIRIGENT JAIME MARTÍN

”Varje konsert känns som en vinstlott!” Trogen abonnent

KÖP ABONNEMANG

NU!

www.gavlesymfoniorkester.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7


Ove Molin efter SM-guldet 1999.

Det finns bara en #21 Det har blivit dags för en av föreningens stora ikoner att ta vidare kliv i karriären. Ove Molin berättar om minnena från åren i Brynäs och hur han ser på nya utmaningar och framtiden som SHL-tränare i Karlskrona.

Han är en av de spelare som förknippas starkast med Brynäs IF. Han har också varit föreningen trogen under en mycket lång tid. Först 18 säsonger som spelare med 858 spelade matcher, flest i föreningens historia. Därefter sex säsonger som junior- och seniortränare. Nu sitter vi här tillsammans och ska göra en avslutningsintervju. Precis som för alla andra Brynäsare så känns det även märkligt för mig. Ove Molin ska lämna Brynäs IF för en tjänst som assisterande tränare i SHL-nykomlingen Karlskrona HK. - Det är så klart blandade känslor för mig också, säger Ove Molin. Helt klart. Jag ska in i något som känns spännande, roligt och utvecklande. Jag ska in i ett helt nytt lag med nya människor och jag får chansen att ses med andra ögon. Det kan vara både positivt och negativt. Men, det är klart att det också finns en klump i halsen efter allt jag varit med om i Brynäs IF, säger Ove Molin.

och juniorer. Jag fick erbjudande om att göra det igen till nästa säsong. Men det var ändå något i mig som gick igång när jag fick vara med på en högre nivå, och jag vill verkligen fortsätta där. Den chansen finns inte kvar i Brynäs IF nu, så då väljer jag att röra på mig istället. Ove Molin kom in som assisterande tränare för A-laget inför säsongen 14/15, men det blev en tuff första säsong i A-laget. Många förluster och en dålig tabellplacering gjorde att Tommy Jonsson entledigades från sin tjänst som huvudtränare i januari. Då fick även de två assisterande tränarna i Ove Molin och Andreas Dackell sluta sina uppdrag. Är du besviken? - Det är klart att jag är besviken över att vi fick sluta som vi gjorde, säger Ove Molin. Brynäs IF är laget i mitt hjärta sedan många år, och jag fick en otrolig chans av klubben när jag fick fortsätta med det jag älskar allra mest. När jag sedan fick chansen att vara i A-laget så trodde jag väl aldrig att det bara skulle bli ett halvår, så det är klart jag är besviken på att det blev så kort tid där. Men, jag känner

Vill fortsätta på hög nivå Du har varit 24 säsonger i Brynäs IF och många inklusive jag själv har nog tänkt att du aldrig kan vara i någon annan klubb. Du har nästan blivit en av interiörerna här. Men, nu är vi ändå där. En av de största Brynäsikonerna ska lämna för en annan klubb. Varför väljer du att lämna? - Förra säsongen så fick jag chansen att vara runt A-laget, och då kom jag tillbaka till en värld som jag var van vid. Där jag själv hade varit som spelare. Den nerven kittlade mycket mer än vad jag trodde det skulle göra, och jag vill fortsätta med det. I Brynäs IF har jag fått göra det jag verkligen ville göra i många år, att jobba med unga talanger

8

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se ingen bitterhet, att en tränare måste gå mitt i en säsong är ju inget konstigt i den här världen. Det blir lite uppmärksamhet när någon som är så förknippad med en klubb som du väljer att sluta. Kan du förstå att fans och andra runt och i klubben tycker att det känns märkligt. Speciellt i en tid då många andra av klubbens trotjänare också väljer att gå vidare? - Jag kan förstå att folk tycker att det känns konstigt, och så känner jag ju stundtals själv också. Jag har ju varit så länge i Brynäs IF och som spelare så fanns det ingen chans att jag skulle gå till en annan klubb. Många av oss som har jobbat i klubben har varit här väldigt, väldigt länge och det är både positivt och negativt. Vi har trivts bra ihop, och det är klart att när personer man trivs med börjar lämna så kanske man även själv inser att det är möjligt att göra så. - Samtidigt så placeras man in i ett fack när man varit någonstans väldigt länge. Nu får jag chansen att göra något nytt, byta miljö och jag får chansen att vara någon annan. Jag är ju inte på samma sätt hela tiden, och det blir en chans för mig att ses med nya ögon.

F

långt därefter började ryktet gå att du också skulle dit. Hur mycket spelade det roll när du bestämde dig? - Det är klart att jättemycket har att göra med Micke Sundlöv. Jag har trivts jättebra tillsammans med honom under alla år. I början när vi började spela ihop var jag kanske lite rädd för honom (skratt), men under åren lärde jag mig vilken jättebra människa han är. Jag trivs i hans lugn. Men, att det blev just Karlskrona handlar om att jag fick chansen att fortsätta jobba med ett SHL-lag. Jag fick också möjlighet att komma ner och träffa alla innan jag bestämde mig. Karlskrona är en förening som är ung med en liten organisation som vill framåt. Jag är ny som tränare så det känns lite som att vi är i samma läge. Jag tror det passar mig.

Många minnen

Innan vi avslutar intervjun så måste jag ändå fråga Ove Molin vilket som är det bästa minnet med allt han varit med om i Brynäs IF. Det blir inte bara ett minne, utan flera. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på alla hans år i Brynäs IF. - SM-guldet 1999 för att det var så oväntat. Föreningen Chans att utvecklas hade haft några tunga år och gjorde en omstart, och så Att byta klubb behöver ju inte heller vara negativt. Det blir vann vi otippat guldet. Det SM-guldet kommer alltid att en chans till miljöombyte, att testa på något annat och få vara speciellt för mig. en möjlighet att skaffa mer erfarenhet. Vad säger du själv, - Min allra sista match som blev på Globen i Stockholm. finns det något positivt för dig som person att byta klubb? Det var inte så starkt från början, men är ett minne som har - Precis som jag sa tidigare så har jag ju setts med samma vuxit till sig med åren. Det var en riktigt tung bussresa hem. ögon under flera år. Jag har varit hockeyspelaren som kallats - Min hyllningsmatch för trollgubbe, teknikern mot Timrå som jag fick som fick göra som han av Brynäs IF när jag hade ville på isen. Jag hör till de avslutat min karriär som spelare som spelat längst spelare. Det var kanske i föreningen, och kallats svårt att riktigt ta till sig för kulturbärare. Det har där och då, men nu är det sagts att jag är lite strulig ett riktigt stort minne. och inte har koll på saker Att få chansen att träffa vid sidan av isen. Det har många av de killar som jag varit klart länge vem jag under åren spelat med. Det är som person. Nu får var en fantastisk känsla, jag chansen att utvecklas och en värdig avslutning som människa på många Den allra sista frågan plan, och jag kommer att blir kanske den som alla ses med andra ögon. Det En ung Ove i den beryktade smurfkedjan med Anders Gozzi och Peter Larsson. Brynäsfans runt om i finns något som tilltalar landet sitter och undrar mig i det. över, kan du tänka dig att komma tillbaka till Brynäs? Karlskrona är en av nykomlingarna i SHL nästa säsong, - Ja, det kan jag naturligtvis tänka mig efter att ha fått och med det brukar också ett stort ishockeyintresse komma chansen att utvecklas och utbildat mig mer. Det är absolut i staden. Finns det något som kittlar med att Karlskrona är inte omöjligt. Nu ska jag lämna det här och göra allt jag en ny klubb i SHL. kan för att Karlskrona ska bli så bra som möjligt. Jag skulle - Ja, jättemycket. Allt är nytt där, och jag är en person ljuga om jag sa att jag inte kommer att hålla ett öga på som vill testa nya saker och är lite av en idéspruta, både Brynäs. Men, jag kan lova att jag kommer att göra allt jag på och vid sidan av isen. Allt är positivt just nu både i och kan för att Karlskrona ska slå Brynäs när vi möts (skratt). utanför klubben så det känns förstås härligt. Det är klart att Brynäs IF önskar Ove Molin ett stort och det kommer att komma motgångar, precis som för alla lag. varmt lycka till i hans fortsatta karriär. Då hoppas jag att jag kan bidra med min erfarenhet. Jag är Läs hela artikeln på: www.brynas.se ju ganska erfaren när det gäller motgångar också. Först meddelade Karlskrona att Brynäs tidigare sportchef Micke Sundlöv nu är ny sportchef i klubben, och inte Text: Catarina Carlsson, foto: Brynäs IF

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Möt våren på en segway!

Presentkort säljes!

Micke Byström 0707-36 11 61 www.bibest.se

Fira 60 år med oss! Tabac Original 60 % rabatt! Så länge lagret räcker!

Telefon: 026-61 46 47 Södermalmstorg 1, GÄVLE

“Gävles godaste ribs” • Livemusik • Pubmeny • Á la carte www.ccpuben.se 026-12 09 40 Centralplan 3 Gävle

Lunchbuffé 89:-

Asiatisk buffé med friterad banan och glass

Mån-fre 11-15 Barn under 10 år 60 kr avhämtning 70 kr S. Kungsgatan 8, Tel. 026-61 52 62.

Lundéns Frisersalong firar 60 år

Marie Sköldebrand, ägare av salongen.

Den 18 maj var det 60 år sedan Henry Lundén och Stig Skalin öppnade frisersalongen, som då hette Lundén & Skalin, vid Södermalmstorg. Nu är det Henrys dotter Marie Sköldebrand som driver salongen och till alla nostalgikers stora glädje är den ursprungliga inredningen kvar, i skick som ny. De gula handfaten och svarta läderklädda stolarna glänser och fungerar lika bra som för 60 år sen. Till och med neonskylten ovanför entrén är kvar sen 1955. Hösten 1969 började Marie utbilda sig till frisör på yrkesskolan i Falun. Hon praktiserade hos pappa Henry men när utbildningen var klar flyttade Marie till Stockholm och jobbade som frisör. 1984 var det dags att ta över salongen, som då ägdes av pappa Henry. - Det känns häftigt att jobba i pappas salong, som jag ofta besökte när jag var barn eftersom vi bodde i en lägenhet i huset, berättar Marie. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: Lundéns Lundéns Frisersalong • SvenskPress.se

God och billig husmanskost i färdiga matlådor

Johan Björklund, Mi Leijding & David Lundgren Varmt välkommen till oss på Gluggen. Vi servererar vällagad och prisvärd husmanskost i färdiga matlådor direkt i ”Gluggen” för endast 55:-.

Öppet: Mån-tor 10.00-17.00 Fredagar 10.00-14.00

”De kostar lite mindre - men smakar desto mer!”

Tel: 026-61 55 55. Brunnsgatan 44, Gävle vid Vallbacksskolan. www.husmansgluggen.se

10

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se

www.precisreklam.se

Alltid 3 husmansrätter samt Pepparlaxsallad med citroncreme och Kycklingsallad med currydressing. Matlådor för avhämtning men även Cateringmeny.


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

N

Nöje Publicera era nyheter, evenemang och erbjudanden gestrikemagasinet.se under rubriken ”Nöje”. Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer. Alla kan och får vara med!

DELTÄVLING 13 JUN Furuviksparken, Gäv

Publiceras helt eller delvis i mån av plats och läsvärde i nästa tryckta magasin. 026-21 50 01 026-21 50 01

På 100 sekunder ska du repetitioner i varje gren

Ring 026-126 126 om ni också vill medverka.

För mer information och frågor: För mer information och frågor: info@aventyrsservice.se www.aventyrsservice.se info@aventyrsservice.se www.aventyrsservice.se

Vill ni också bli medlem i effect plus+ Bänkpress

Nätverksdagen på Mackmyra den 28/5 - effect+kryssning 16-17/9 Herr: egen kroppsvikt, dam:

70%

Bicepscurl Events + kryssning + erbjudanden + luncher + after works m.m.50% = Kontakter, kunskaper och kuldam: 40 Herr: av kroppsvikt, Marknadsför egna aktiviteter, events och erbjudanden. Varmt välkomna ni också!

Ring för anmälan & mer information Nalle Rydstrand 070-51 05 050 info@effectplus.se • www.effectplus.se

Knäböj Herr: 150% av kroppsvikt, dam: e

Chins DELTÄVLING 13 JUNI Herr och dam: egen kroppsvikt DELTÄVLING 13 JUNI DELTÄVLING 13 JUNI Furuviksparken, Gävle Furuviksparken, GävleFuruviksparken, Gävle Dips

På 100 sekunder ska du göra så många

På 100 sekunder ska du göra många På 100 sekunder ska du göra så många och dam: egensåkroppsvikt repetitioner i varjeHerr gren som möjligt! repetitioner i varje gren som möjligt! repetitioner i varje gren som möjligt! Bänkpress

Herr: egen kroppsvikt, dam: 70% av kroppsvikt Bänkpress Herr: egen kroppsvikt, dam: 70% av kroppsvikt Bänkpress

För mer info och anmälan: visitgävle.se/sv/fitnessfive av kroppsvikt fitnessfive.se/

Bicepscurl Herr: 50% av kroppsvikt, dam: 40%dam: av kroppsvikt Herr: egen kroppsvikt, 70%

DELTÄVLING 13 JUNI Bicepscurl Herr: 50% av kroppsvikt, dam: 40% avKnäböj kroppsvikt Furuviksparken, Gävle Herr: 150% av kroppsvikt, dam: egen kroppsvikt Bicepscurl Knäböj 50% Herr: 150% av kroppsvikt, dam: egenHerr: kroppsvikt Chins

av kroppsvikt, dam: 40% av kroppsvikt

På 100 sekunder ska du Herr göra så många och dam: egen kroppsvikt Chins repetitioner i varje gren Knäböj som möjligt! Herr och dam: egen kroppsvikt

Dips

Herr och150% dam: egen Herr: avkroppsvikt kroppsvikt, dam: egen kroppsvikt

Bänkpress Dips Förkroppsvikt mer info och anmälan: Herr: kroppsvikt, dam: 70% av Herregen och dam: egen kroppsvikt

visitgävle.se/sv/fitnessfive Chins fitnessfive.se/ Herr och dam: egen kroppsvikt

För mer info och anmälan: Bicepscurl visitgävle.se/sv/fitnessfive Herr: 50% av kroppsvikt, dam: 40% av kroppsvikt fitnessfive.se/

Dips

Knäböj Herr och dam: egen kroppsvikt Herr: 150% av kroppsvikt, dam: egen kroppsvikt

För mer info anmälan: direktoch på www.gestrikemagasinet.se Chins Publicera era nyheter och erbjudanden Herr och dam: egen kroppsvikt visitgävle.se/sv/fitnessfive

11


N

Nöje - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Information från Zapper:

Ny teknik för krogar med höga ambitioner

Merparten av Gävles krogar med höga ambitioner, såsom Bistro Nord, Huseliiharen, Vinkrogen och Valbo Värdshus och den klassiska musikscenen CC-Puben, har bland andra valt att implementera den mobila betal- och marknadsföringslösningen Zapper. Krogar med höga ambitioner för totalupplevelsen, har nu fått ett kraftfullt verktyg för att knyta sina gäster närmare till sig. Många av dessa krogar är duktiga på att leverera en bra upplevelse i form av mat och service på plats, men där slutar ofta kundengagemanget. Zapper erbjuder ett verktyg som gör det möjligt att på ett personligt sätt hålla kontakten med sin kund efter besöket och säkerställa att de kommer tillbaka. De flesta restaurangbesökare är intresserade av att få relevant information från sina favoritkrogar, och ta del av spännande erbjudanden utan att bli överösta med mail eller SMS där merparten av informationen är irrelevant. För dessa krogar med höga ambitioner är totalupplevelsen för gästen mycket viktig.

Fördelar för restauranggästerna Zapper ger fördelar för dig som restauranggäst i form av snabbare, enklare och säkrare betalningar jämfört med traditionella betalmetoder. När du hittar en Zapper QR-kod på din räkning, scanna den med Zapper och konfirmera beloppet som skall betalas. Dina kortuppgifter sparas på din telefon med säker kryptering. Dessutom ger Zapperen unik marknadsföringskanal till restauranggästen, där restaurangen kan rikta sin kommunikation så kunden får både ett personligt bemötande och även särskilda erbjudanden.

12

– Har man höga ambitioner med sin restaurang, så är det som sagt totalupplevelsen som är viktigast, säger Torzan Torssell. business development executive för Zapper i Sverige. Torzan är inflyttad till Gävle för cirka tolv år sedan, då han var involverad i invigningen av Gallerian Nian. – Jag trivs så otroligt bra i Gävle med det goda utbud som staden har att erbjuda. Därför är det extra kul att få börja lansera Zapper här i Gävle som den första staden utanför storstäderna. Zapper är en global lösning som finns representerad i 14 länder, och tillväxttakten är hög. I dag finns över 2000 restauranger anslutna och med flera hundra tusen användare. Ladda hem Zapper-appen idag från Apple Store, Google Play eller Windows Phone. Mer information på zapper.com

Intresserade av att ansluta er verksamhet? För mer information om Zapper kontakta VD Johan Lindström johan.lindstrom@zapper.com Tel. 070-6325412

Zapper.com

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


ÅRETS musikSOMMAR!

ÅRETS musikSOMMAR! erAt Abonn l 18 frå n k

R PREMIÄ

S erKAtÄRG AbonnRlA18DIONÅRDS,2 SÄ S frånSÄk NDER LIVE9F0 ONG FURUVIK RÅN Barn SKPOREMIÄ HELA RT RHELGEN

FIRA MAR MIDSOM ig M ED m

!

R PREMIÄ

Tjobbe vår

ar vi välkomn lem m ed nya familje till parken FIRA MAR MIDSOM ig M ED m Tjobbe

r vå r v i välko m na lem ed n ya fa m ilj em ti ll pa rken

SKÄRGÅ RADION RDSSÄNDER 90,2

LIVE KÖP SÄSONGSKORT– FURUVI FRÅN K HE GÅ GRATIS PÅPRALLA EMIÄRH LA ELGEN! FURUVIKS KONSERTER! SÄ S O Barn N G S K O RT

Kortet ger dig även fri entré till Gröna Lund med över 60 konserter KÖP SÄSONGSKORT – och Aquaria, samt 30% rabatt på entrén GÅ GRATIS PÅ Sommarland. ALLA till Kolmården och Skara

FURUVIKS KONSERTER!

Kortet ger dig även fri entré till Gröna Lund med över 60 konserter och Aquaria, samt 30% rabatt på entrén till Kolmården och Skara Sommarland.


N

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Trädarbeten

Beskärning, fällning, stubbfräsning

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

Blommor för alla tillfällen – med personlig service! Födelsedagar • Avtackningar • Bröllop och bröllopsdagar Begravningar • Blommogram till både när och fjärran (hela världen!) Stor sortering av snittblommor • Blomsterarrangemang Mors Dag 31/5 öppet 9-13 Förbeställ till studenten, avtackning mm! Madeleine med personal önskar er välkommen! S. Kungsgatan 16 Gävle 026-61 50 50 ivar.ericsson@gavle.to

Oslättfors Dramatörer spelar buskis i Valbo Förra årets skrattsuccé ”Sviskon och hulahula” följs upp med ”Via Dolores”, som är nyskriven och regisserad av Eeva Andersen från Järlåsa. Spelplats på Lunds gammelgård i Valbo. Premiär i sommar den 28 juni. Mirjam Halenius är ordförande i Oslättfors Dramatörer och är också med i uppsättningen. Hur är läge, Mirjam? - Vi är i full gång med repetitionerna så vi kommer laddade till premiären, berättar Mirjam Halenius. Vi har ett bra gäng med Mari Edefors och Joachim Hägglund i spetsen och de har ju spelat med oss i flera år! Tilläggas kan att Maris tvillingdöttrar Ebba & Elin går i mammas fotspår och spelar fars med Oslättfors Dramatörer. Paula Mathiasson och Thomas Ek heter de övriga skådespelarna. Läs hela: Gestrikemagasinet.se, Sök: Oslättfors Oslättfors Dramatörer • SvenskPress.se

Oslättfors Dramatörer Sommarbuskis på Lunds gammelgård, Valbo

Premiär 27 juni kl 15 • 28/6 kl 15 • 30/6, 1/7, 2/7,3/7 kl 19 • 4/7 & 5/7 kl 13 och kl 17

Via Dolores

Manus & regi: Eeva Andersen • Medverkar: Mari Edefors, Mirjam Halenius, Paula Mathiasson, Joachim Hägglund, Thomas Ek, Ebba & Elin Edefors. Boka biljetter redan nu! Tel: 026-19 74 79 Biljettpris: 150 kr • Grupper min 10 pers 130 kr/st • Barn under 13 år gratis! Hörslinga och handikappramp finns. Läktare med tak. Om du ser någon utan ett leende - ge då bort ditt! www.oslattforsdramatorer.se

PR-planering

Pressmeddelanden och sociala medier?

Mediastrategi

Annonser, utskick eller internet?

Hemsida Har ni en modern kommunikationsplattform?

Nyhetsuppdateringar Era nyheter i flera sökbara kanaler?

Ring oss på Precis så reder vi ut begreppen: 026-511 000

LANDSVÄGEN STORVIK 39 • TFN 0290-311 20 www.granliden.nu

Lunch varje dag - Svensk husmanskost

Grillbuffé på TERASSEN med Trubadur

Vardagar kl 11-14

Fredag - Lördag kl 18-21

Helger kl 12-14

www.precisreklam.se

14

Karaoke/Livemusik varje Fredag - Lördag kväll Se info och menyer på www.granliden.nu

Välkommen!

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


N

Brolle & Co till Högbo Låten som passande nog fått just titeln ”The King” är inspelad i Stockholm och framförs av Brolle tillsammans med hans turné-kamrater; Nanne Grönvall och The Boppers. Trion reser tillsammans på den stora turnén ”Rock n´ Roll On Tour” i sommar i de svenska folkparkerna. Vi kan garantera att publiken kommer att få höra ”The King” i sommarkvällen - Trots att vi kommer ur olika generationer förenas vi i kärleken till rockmusiken. Nanne är en ung Tina Turner för mig och The Boppers är ju verkliga legender i turnésvängen, säger Brolle. Om tre månader drar sommarturnén igång och den 4 juli kommer trion till Högbo Bruk.

Lunchbuffé Måndag-fredag 11.00-14.00

Vi ordnar catering till studenten! Se våra studentbufféer på vår hemsida. Lunch • Catering • Matlagningskurser • Butik Nygatan 7 • 026 - 18 99 00 • www.geflegourmetservice.se

Enmusa Music • SvenskPress.se

wetterlings.com

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


All Inclusive - tortyr eller trivsel?

Att resa och att se olika ställen av världen är väl bland det roligaste man kan göra. Idag är det ju enkelt att kombinera sin egen resa vart man än vill åka. Smarta sajter plussar ihop flyg, hotell och hyrbil. Faktum är att det aldrig tidigare varit så billigt att resa ut i världen. Jag har varit på bilsemestrar i USA och Europa samt haft nöjet att besöka både Thailand och Kina. Charterresor har väl aldrig stått högt i kurs hos globetrotters men jag har haft mycket trevligt på sådana både i yngre dagar och inte minst när barnen var små och vi besökte populära resmål som Mallorca och Kanarieöarna. Det skall erkännas att efter några dagar i solen och jagande efter den perfekta restaurangen på den lokala turistgatan så har både jag och barnens mor blivit ganska så rastlösa. Efter några dagar brukar det resultera i att vi hyrt bil för att få se något annat.

Fångad och tvångsmatad På senare år har vi även hyrt lägenhet på spanska solkusten och haft mycket nöje av att just åkt runt och kika och käka. Det fanns dock en så typ av resa som var ett fullständigt outforskat område - nämligen All Inclusive. Visst hade jag hört talas om det och vänner har rekommenderat men jag har i sanningens namn tyckt att det låtit riktigt råtöntigt. Vadå fångad på ett semesterläger och tvångsmatas med samma mat och dåliga inhemska alkoholhaltiga drycker flera dagar i sträck? Det måste ju bara vara hur långtråkigt som helst? Nåväl, efter 50 år fyllda börjar man lära sig att man är inte är

16

sämre än att man kan ändra sig. Jag och min fotograferande livskamrat bestämde oss för att göra ett seriöst test. Nu skulle vi ha det riktigt långtråkigt - det är med andra ord charterresa med All Inclusive som gäller! Inte göra någonting. Allt för att undvika några som helst stressmoment och skippa äventyr. Bara koppla av och vara med andra ord.

Armband med rättigheter Nu fins det All Inclusive-resor till bl.a. Grekland och Egypten men det absolut största utbudet finns i Turkiet där man specialiserat sig på denna form. Att flyga ned till Medelhavet på fyra timmar utan jetlag och tidsomställning är perfekt. Vänliga guider från vårt charterbolag tog emot oss på flygplatsen innan vi bussas till vår resort, Hotel Royal Garden Select, en mil utanför kuststaden Alanya på den turkiska rivieran. Framme vid incheckning klistras det berömda armbandet som gäller alla rättigheter på plats och vi är klara att skrida till verket. Var är matberget? Som kombinerad gourmet viktande åt gourmandhållet så är ju maten av yttersta vikt, inte minst lediga dagar. Jag var mycket skeptiskt inställd och förväntade mig något som liknande en skolbespisning där man slevade upp liknande rätter dag efter dag. Inte blev jag ljusare i sinnet av insikten att det inte serverades någon mat alls vid tillfället för vår ankomst! Naturligtvis så fanns det ett system med fastställda tider för att servera frukost, lunch och middag med en kvalitet som vida överträffade mina förväntningar. Vi möttes av flera dignande buffébord som varierades rikligt varenda

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se dag med ett utbud som verkligen gladde en nordisk smörgåsbordsälskare. Den turkiska maten är en härlig blandning mellan mellanöst- och medelhavssmaker. Massor av meze, smårätter samt kyckling, kött, fisk och ett dessertbord med ett 20-tal olika efterrätter att välja mellan. Den vällagade maten fick vi skölja ned med obegränsad mängd inhemsk öl, vin eller alkoholfria alternativ. Jag vill poängtera att dessa drycker var betydligt bättre än sitt rykte och till kaffet serverades inhemsk whisky som smakade klart bättre än nationaldrycken raki som också fanns i obegränsad mängd.

Allting ingår Det vi inte kände till när vi anlände var att i poolbaren i anslutning till det stora poolområdet serverades fika med tilltugg när de ordinarie restaurangerna höll stängt liksom att strandrestaurangen serverade turkiska pannkakor hela eftermiddagarna. Ett gott tilltugg till de svalkande drycker som erbjöds till utsikten över strandområdet och det vackert böljande Medelhavet. Allt var naturligtvis fritt även där inklusive kaffe, solsängar och parasoll. Det som var riktigt svårt att vänja sig vid var att inte få göra rätt för sig i någon bar eller restaurang på området överhuvudtaget. Undantaget den som ville dricka något importerat märke, men jag noterade snart att de allra flesta lät sig mer än väl nöjas med det inhemska utbudet. Däremot var det naturligtvis mycket uppskattat att lämna lite dricks. Personalen var genomgående mycket trevliga och serviceinriktade. En kul poäng är att satt jag med ett tomt glas vid poolområdet hände det flera gånger att de kom ut och serverade lika den tidigare beställningen man själv hämtat i baren. Någon ”hänsyn” till att jag kanske inte behövde mer för för stunden eller att det var middagsdags visades över huvud taget inte.

Behagligt och trevligt Att handla i Turkiet är billigt. Euro fungerar lika bra som lira i princip överallt, inte minst när man skall pruta i basarer och marknader som är en upplevelse i sig. Ett gott råd är att handla inte för mycket de första dagarna. Mycket är prisvärt och man kan köpa en hel del

N

kläder och skinnprodukter till mycket låga priser. Som ni förstår så blev denna reseupplevelse inte alls så tråkigt som vi hade förutsatt. Tvärtom var det mycket behagligt och trevligt att slå sig i slang med livsnjutare från både Sverige och flera andra länder. Att åka tidigt på säsongen kan vara lite av en chansning men i vårt fall så rullade skön försommarvärme in i slutet av april så vi njöt av 22 grader i skuggan och ännu behagligare värme i solen.

Attraktiva resor i sista minuten Vad är nu skillnaden i priset för en All Inclusive eller en vanlig charterresa? Jag skulle vilja svara förvånansvärt lite jämfört med semesteralternativ där kanske inte ens frukost ingår. Vi åt endast en middag samt en lättare lunch på annat ställe under hela veckan då var vi på ett par mindre utflykter. Man kan med andra ord få en hel vecka på toppenhotell utan att behöva lägga ytterligare på mat och dryck! Inte så konstigt att detta blivit mycket populärt resealternativ. Beställer man sin resa i god tid så kostar det naturligtvis en del. Har man däremot möjlighet att åka innan eller alldeles efter högsäsongen, som är under juni-augusti, så kan man finna sista minuten alternativ som kostar långt under hälften av ursprungsresan. Att få en vecka på ett flerstjärnigt hotell med bra service och all mat och dryck du kan och vill konsumera till samma kostnad som en helg i Stockholm är onekligen ett attraktivt erbjudande. Kommer jag då att göra om detta? Helt klart. Visst är det kul med äventyr och strapatser men ibland är det skönt att bara få koppla av och inte behöva göra någonting alls - och man vänjer sig fort! Text: Joe Formgren Foto: Ingela Gustafson

Sista minuten tips: www.reseguiden.se www.sistaminuten.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

17


Caroline Lundberg med sin PT och coach Annika Foley.

Styrketävlingen Fitness Five i Furuvik Den 13 juni kommer en deltävling i den atletiska styrketävlingen Fitness Five att gå av stapeln i Furuviksparken i Gävle. Det är en öppen tävling för både tjejer och killar där man tävlar i de fem momenten bänkpress, bicepscurl, knäböj, chins och dips. Till skillnad från styrkelyft så handlar det här inte om att lyfta så mycket som möjligt utan deltagarna tävlar i att göra flest antal repetitioner på en minut och vikterna baseras procentuellt utifrån den egna kroppsvikten. Från Gävle deltar bland annat Caroline Lundberg som till vardags arbetar som spinninginstruktör på friskvårdsanläggningen Må Bättre, Nygatan 33 i Gävle. – Jag har inte tävlat förr men siktar på att slå mitt personbästa och inte påverkas så mycket av andras resultat, menar Caroline. Hennes kollega, coach och personliga tränare Annika Foley är inte fullt lika blygsam; – Carro har mycket stora chanser att gå vidare till finalen som går i Tylösand den 11 juli. Det kommer att gå jättebra! Annika vet vad hon talar om då hon är utbildad PT och styrketränare som tidigare friidrottat och därefter vunnit bland annat Athletic Fitness svenska Grand Prix och tagit SM-silver i styrkelyft. Huvudarrangör för Fitness Five-touren som förutom Gävle även innehåller stopp i Umeå, Stockholm, Göteborg och Skellefteå, är Rookie Westin och gymmet Boxen i Umeå. Rookie är flerfaldig VM, EM och SM-medaljör i sporten Atletic Fitness. För 20 år sedan drabbades Rookie av en knäskada som fotbollsspelare och började rehabiliteringsträna sitt ömma knä. För att inte överträna

sitt knä började han med styrkeövningar för överkroppen. Han gjorde ett flertal försök att komma tillbaka till fotbollen men efter upprepade skador i knät behövde Rookie nya utmaningar. Eftersom han redan hade visat framsteg med styrketräningen ledde Rookie Westin, huvudarrangör för det honom vidare till Fitness-Five-touren. intresset för Fitness. - Vår grundidé är enkel, menar Rookie. Att ta tillbaka Fitness Five till succén 2010. Då hade vi över 300 som kvalade och kvalen arrangerades på samma sätt som i år, dvs. på ”hemmaplan” inför sina nära och kära. I Furuviksparken och Gävle kommun har vi fått två starka partners som kan göra ett event i toppklass. Det känns både tryggt och spännande att få arbeta med två så stora partners i Gävle. Gävle kommun arrangerar tävlingen på Furuviksparken och har tidigt gått ut och annonserat om tävlingen och även aktivt sökt partners i regionen. – Vi ser verkligen fram emot det här friskvårdseventet i Furuviksparken, säger Joakim Lundberg, evenemangsansvarig på Gävle Kommun. Det kommer att bli en mycket spännande tävling och vi hoppas få se i alla fall ett 20-tal tävlande när det är dags. Anmälningar tas emot till och med den 31 maj. Text och foto: Joe Formgren • SvenskPress.se

Hälsa Under den här avdelningen finner du som är intresserad av Hälsa det senaste inom branschen från flera av regionens ledande aktörer. Har ni nyheter, evenemang och erbjudanden så publicera dem direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se under rubriken ”Hälsa”. Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer. Alla kan och får vara med! Kan publiceras helt eller delvis i mån av utrymme och läsvärde i nästa tryckta magasin. Ring 026-126 126 om ni också vill medverka.

18

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


H Nikotinfri på 90 minuter!

Välkommen till vår nya lokal i Winn-huset

Rektorerna utvärderar inte idrott och hälsa I 80 procent av de skolor som Skolinspektionen besökte 2012 följer rektorn inte upp och utvärderar undervisningen i ämnet idrott och hälsa i tillräcklig omfattning eller med tillräcklig kvalitet. Det finns enligt Skolinspektionens rapport generellt sett behov av förbättringar. Kvalitetsgranskningen tyder på att behovet av att utveckla uppföljning och utvärdering kan vara större inom idrott och hälsa än i många andra ämnen. Resultatet pekar på att rektorerna ofta saknar strategier för att ta ansvar för att undervisningen i idrott och hälsa följs upp, till exempel genom att ta del av lärarnas planeringar, elevernas individuella utvecklingsplaner och de skriftliga omdömena. De ser ofta inte heller till att åtgärdsprogram skrivs och följs upp, eller följer upp övriga resultat. Läs hela: Gestrikemagasinet.se, Sök: Rektorer Niclas Carlson • SvenskPress.se

Floating, massage, andullationsterapi, fiskpedikyr m.m.

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

Rundresor till Vietnam, Sri Lanka & Island Resor från Gävle med svensk reseledning.

www.vietnamabc.se

Telefon 0732- 41 51 30 (Gävle) E-post: info@vietnamabc.se

Intresserad av tennis men aldrig testat? Nu har du chansen vecka 25, 26, 27, 32 & 33!

SOMMARLÄGER FÖR BARN Oavsett ålder och tidigare kunskap. Tennislekis, minitennis, tennisskola och tävlingsgrupp.

VUXENKURSER För både nybörjare och de som vill bli förbättra sin tennis. Även privatlektioner!

Vi vill dela med oss av denna härliga sport - oavsett din ålder!

Idrottsvägen 3 806 33 Gävle www.gefletk.se

Anmälan: till Gefle TK, senast mån 8/6. 026-10 78 70 el. gtk@telia.com, mer info på www.gefletk.se

Ett glatt leende till sommaren!

Tips och råd! Besök och gilla vår sida på Facebook: facebook.com/borrotang

Delta i utlottningar! Säsongskort på Furuvik och gratis tandundersökning.

Välkommen! – Boka tid på mottagningen eller besök oss på vår Hemoch Facebooksida

Team Anna Zetterqvist: 026-51 90 57, Käkkirurg Lars Zetterqvist: 026-65 41 10, Team Håkan & Ellen Järperyd: 026-12 28 18, Team Kina Östling: 026-12 55 05.

Nygatan 26, Gävle • www.borrotang.se Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

19


H

Skötsel

Magasinera hos oss! Trygg, fräsch och säker magasinering

Trädgård- och parkskötsel

Boka gratis hembesök med en av våra rådgivare! Besök oss: Lötängsgatan 14 Tel 026-18 40 40 www.gefleflytt.se

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

Behandling med KBT och ACT Kognitiv Beteende Terapi och Acceptance Commitment Therapy.

TerApiCenTrum Södra Kungsgatan 42, 1 tr. För mer information kontakta:

Bo Kåresjö bo@karesjo.nu • 070-924 27 06 www.terapicentrumgavle.nu

För ett lyckat evenemang www.rentatoilet.se 026-120 150

www.rentatoilet.se • 026 -120 150

Dags att uppdatera uppvärmningsrutinen I framtiden kommer publiken att bua ut laget under uppvärmningen för att uppvärmningsrutinen är gammal och förlegad och inte sätter laget i rätt prestationsläge inför matchen. Det är dags för tränare och spelare att uppdatera uppvärmningsrutinen för sej själva och laget för att hålla prestationen hög under hela matchen. En långsam lågintensiv uppvärmning som pågår under en kortare tid leder till en lägre grad av fysisk trötthet under träning och match och resulterar i en högre kraftutveckling under den inledande fasen. Längden på uppvärmningen kan påverka resultatet på fysisk prestation på samma sätt som om intensiteten är för hög under uppvärmningen. Att värma upp för länge eller för lång tid innan matchen startar är mindre verkningsfullt och den skadeförebyggande effekten har ifrågasatts i flera vetenskapliga studier. Kroppstemperaturen är tillräcklig efter endast 3-5 minuters aktivitet och för hög kroppstemperatur i inledningen av matchen dämpar samspelet mellan nervsystemet och musklerna med nedsatt prestationsförmåga till följd. Uppvärmning kan vara en orsak till att lag startar eller avslutar på låg nivå. Antalet högintensiva löpningar i början och slutet av varje halvlek skiljer sig åt och kan påverkas med en kortare uppvärmning efter halvtidsvilan. Stretching under uppvärmning har en nedsättande effekt på muskelstyrka, kraft och explosiva rörelser där hela idén med att träna sej för att bli starkare och snabbare kan gå förlorad för att uppvärmningsrutinen är gammaldags och inaktuell. I framtiden kommer publiken att bua ut laget under uppvärmningen för att uppvärmningsrutinen är gammal och förlegad och inte sätter laget i rätt prestationsläge inför matchen. Niclas Carlson • SvenskPress.se

Välkomna att boka in er högtidsfest i Gävles trevligaste samlingslokal Ta catering från vilken leverantör ni vill. Dryck löser ni själva. Unik miljö med scen, discoanläggning och storbildare finns liksom porslin m.m. Tipsen för en lyckad tillställning ingår!

Muréng. 14, Gävle. Tel. 026-511 000,126 126

www.mediatemplet.se

20

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se Serviceföretaget med städ- och hygienartiklar! Brett utbud • Lagerhållning Fri utkörning • Städmaskiner Uthyrning • Städutbildningar Samarbetsavtal • Välkomna!

Södra Skeppsbron 17, Gävle Göran 0700-52 02 10, Imeli 0700-52 02 11

stadohygienbutiken.se

Nyanläggning

Marksten, murar, planteringar m.m.

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

Vi har nyheter från

H

Guld, Silver, Mynt KÖPES

Scandic Hotell CH Nyg. 45 Gävle Tisdag 26/5 Kl. 14 - 16 Prisexempel

20 kr guld 1885 20 kr guld 1925 10 kr guld Norge Sv. gulddukater Caroliner mynt

5 kr guld 2 kr 1876 1 kr före 1942

8000 kr 8000 kr 7000 kr 5000 kr 2000 kr 650 kr 50 kr 15 kr

Perfekta presenten till mors dag! 10 % rabatt på hela Ekelund sortimentet t.o.m. 30 juni 2015

Presentförpackningar

Symaskiner & service

En unik miljö i Gamla Gefle

en

Sybutik

Gamla

Gefle

Glasmästargränd 5, Gävle 026-518505 • pastellen.se Öppet: Vard 10-18 lör 10-14

Guldsmycken, 212kr/g Tandguld, Sedlar, Medaljer, Utländska mynt Silverpokaler, Silverbestick ej NS Silvertackor Tel. 0709 - 32 00 02

Herrfickur 14/18k 1600/2200 kr Armbandsur h. 14/18k 800/1500 kr

2300 kr/kg 3800 kr/kg 30 år i branschen

www.kihlbergantik.se

Kihlberg Antik AB

Reservation för prisändringar, gäller fr.o.m. 6/5 2015

Hem & Bostad Under den här avdelningen finner du som är intresserad av Hem & Bostad det senaste inom branschen från flera av regionens ledande aktörer. Har ni nyheter, evenemang och erbjudanden så publicera dem direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se under rubriken ”Hem & Bostad”. Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer. Alla kan och får vara med! Kan publiceras helt eller delvis i mån av utrymme och läsvärde i nästa tryckta magasin. Ring 026-126 126 om ni också vill medverka.

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

21


H

Handel - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

VÄGG: JOTUN 394 VARMGRÅ ACCENTKULÖR: JOTUN 1001 EGGVIT

Kakel för alla tillfällen

VÄGG: JOTUN 394 VARMGRÅ ACCENTKULÖR: JOTUN 1001 EGGVIT

www.carinastad.info

FÅ EN KÄRCHER PÅ KÖPET! GåErbjudandet in på: sandviken.happyhomes.se gäller tK5 o m Lucia 2014 Södra Kungsgatan 59, Gävle. Tel: 026-66 41 50. www.kakeldesign.se

HAPPY HOMES SANDVIKEN Industrivägen 18, Sandviken Telefon: 026-27 51 08 Öppet: Mån-Fre 7-18, Lör 9-13

Skönare uteliv

FOTOGRAF: JOHAN LOTAND HUSET KOMMER FRÅN SÄVSJÖ TRÄHUS WWW.SAVSJOTRAHUS.SE

GÅ MED I VÅR E-CLUB! Få förmåner för 1370:-

FÅ K5

Erbjudand

gäller t.o.m 2015-05-0

VÄGG: JOTUN 394 VARMGRÅ ACCENTKULÖR: JOTUN 1001 EGGVIT

Köp DEMIDEKK Ultimate

Skönare uteliv

OCH FÅ EN KÄRCHER K5 PÅ KÖPET! BEST T Just nu har vi extra bra priser på utomhusprodukter! Erbjudande IN TES Köp 4 st 10-litersburkar DEMIDEKK Ultimate Täckfärg

Tested by

SP Sveriges

Tekniska

sinstitut

gäller t.o.m. i valfri kulör och få en Kärcher K5 högtryckstvätt med 2015-05-09 skummunstycke på köpet.

Forskning

Auson Ljus Tjärolja 3L

ES

institut

Forsknings

NI

NG S

BEST INOCH FÅ EN KÄRCHER K5 PÅ KÖPET! FÅ EN KÄRCHER TEST T

T IT U

ES

SK TEKNI A FORSK

F

NI

NG S

SP

T IT U

T

G E S T E K N IS K A

K

TEST ED BY

GS

IN

ST

IN S

TE

ED

GS

Auson Ljus Tjärolja ger ett långvarigt skydd och en vacker silvergrå färg med tydligt trämönster.

399:-

B

Y

IN

skummunstycke köpet. Super Terrace på 2,5L Grön-Fri/Prick-Fri Tinova UV Jape 1L Olja med UV-skydd Effektivt mot alger, Super Terrace 2,5L mot sprickbildning. lav Grön-Fri/Prick-Fri och mögel. SP

N

E RI

IG ER SV

K5 PÅ KÖPET! EST Köp 4 st B 10-litersburkar DEMIDEKK Ultimate Täckfärg IN i valfriTinova kulör och få en Kärcher K5 högtryckstvätt T Jape 1L med TESUV N

B

SV

S OR

T ITU ST

ED

SP

IN

ST

IN S

TE

Y

BLI EN DEM

Köp DEMIDEKK Ultimate 399:-

SK TEKNI A FORSK

T ITU ST

TEST ED BY

IG ER SV

es Tekniska

SP Sverig

IN

SP

Tested by

FOTOGRAF: JOHAN LOTAND HUSET KOMMER FRÅN SÄVSJÖ TRÄHUS WWW.SAVSJOTRAHUS.SE

Auson Ljus Tjärolja ger ett Kampanjpris 9.995:BEST T Just nu har vi extra bra priser på utomhusprodukter! långvarigt skydd och en S E T IN Värde ca 13.571:- Läs mer på jotun.se/demidekk vacker silvergrå färg med Kampanjen gäller så långt lagret räcker. Lokala avvikelser kan förekomma. Ausonträmönster. Ljus Tjärolja 3L tydligt

SV

E RI

G E S T E K N IS K A

FO

RS

K

Kampanjpris 9.995:Olja med UV-skydd

Faluvapen Klassisk kokad Rödfärg 10L Rödfär lättarbetad Klassisk kokad Finns även i svart k

Effektivt mot alger,

lättarbetad Rödfärg. Finns även i svart kulör.

mot sprickbildning. och mögel. Nu 299:ord.pris 399:Nu 169:-lavord.pris 212:Värde ca 13.571:Läs mer på jotun.se/demidekk

299:-

Nu så långt lagret ord.pris 399:Kampanjen gäller räcker. Lokala avvikelser kan förekomma.

Nu 169:- ord.pris 212:-

Faluvapen Rödfärg 10L

299:-

299:-

BLI EN DEMIDEKKARE DU OCKSÅ

Köp DEMIDEKK Ultimate Färgton OCH FÅ EN KÄRCHER K5 PÅ KÖPET!

Färgton

Kryddstigen 10, tel: 026-1861 61 40 40 GÄVLE: GÄVLE: Kryddstigen 10, tel: 026-18 Köp 4 st 10-litersburkar DEMIDEKK Ultimate Täckfärg Öppet: Vard 7–18, lör 9–14 i valfri kulör och få en Kärcher K5 högtryckstvätt med Öppet: Vard 7–18, lör 9–14 skummunstycke på köpet. www.fargton.se www.fargton.se

Kampanjpris 9.995:Värde ca 13.571:- Läs mer på jotun.se/demidekk Kampanjen gäller så långt lagret räcker. Lokala avvikelser kan förekomma.

22

BLI EN DEMIDEKKARE DU OCKSÅ

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


20 års erfarenhet ger resultat! 20 års erfarenhet ger resultat! Välj bland 20 års erfarenhet ger resultat!

följande 4 modeller! Välj bland Välj bland följande 4 modeller! följande 4 modeller!

Automower 310

Automower 315

Automower 310 Vårat pris 14900:Automower 310

Automower 315 Vårat pris 16900:Automower 315

Ny effektiv 4-hjulig robotgräsklippare för medelstora och mer komplexa gräsytor. Lämplig för områden upp till 1000 m² och kan även hantera sluttningar med en lutning på 40%. Smart teknik styr automatiskt robotgräsklipparen genom trånga passager. Det intuitiva menysystemet möjliggör personliga inställningar för när du vill att maskinen ska klippa. Snap-covers i olika färger finns som tillval. ordmedelstora pris 16900:-och mer komplexa Ny effektiv 4-hjulig robotgräsklippare för gräsytor. Lämplig för områden upp till 1000 m² och kan även hantera sluttningar med en lutning på 40%. Smart teknik styr automatiskt robotgräskNy effektiv 4-hjulig robotgräsklippare för medelstora och mer komplexa lipparen genom trånga passager. Det intuitiva menysystemet möjliggör gräsytor. Lämplig för områden tillatt 1000 m² ochska kanklippa. även hantera slutpersonliga inställningar för när upp du vill maskinen Snap-covers med en lutning 40%. Smart teknik styr automatiskt robotgräskitningar olika färger finns som på tillval. lipparen genom trånga passager. Det intuitiva menysystemet möjliggör personliga inställningar för när du vill att ska klippa. Snap-covers ordmaskinen pris 16900:i olika färger finns som tillval.

Vårat pris 14900:-

Välutrustad 4-hjulig robotgräsklippare för effektiv klippning av komplicerade gräsytor. Lämplig för mediumstora ytor upp till1500 m² och kan hantera sluttningar med en lutning på upp till 40%. Smart teknik anpassar klipptiden efter gräsmattans tillväxttakt, möjliggör klippning av ett begränsat område med högre gräs och guidar klipparen genom trånga passager. Den intuitiva menyn på den stora, displayen möjliggör personliga inställningar. Kaross med snäppfäste i oilka färger finns som tillval. ord prisklippning 19900:-av komplicerade gräsytor. Välutrustad 4-hjulig robotgräsklippare för effektiv Lämplig för mediumstora ytor upp till1500 m² och kan hantera sluttningar med en lutning på upp till 40%. Smart teknik anpassar klipptiden efter gräsmattans tillväxttakt, Välutrustad 4-hjuligav robotgräsklippare för effektiv klippning komplicerade gräsytor. möjliggör klippning ett begränsat område med högre gräsavoch guidar klipparen Lämpligtrånga för mediumstora ytor upp till1500 hantera sluttningar med en genom passager. Den intuitiva menynm² påoch denkan stora, displayen möjliggör perlutning inställningar. på upp till 40%. Smart teknik anpassar klipptiden sonliga Kaross med snäppfäste i oilka färger efter finns gräsmattans som tillval. tillväxttakt, möjliggör klippning av ett begränsat område med högre gräs och guidar klipparen genom trånga passager. Den intuitiva menyn den 19900:stora, displayen möjliggör perordpåpris sonliga inställningar. Kaross med snäppfäste i oilka färger finns som tillval.

Vårat pris 16900:-

Vårat pris 14900:- ord pris 16900:-

Vårat pris 16900:- ord pris 19900:-

Automower 320

Automower 330X

Automower 320 Vårat pris 19900:Automower 320

Automower 330X Vårat pris 23900:Automower 330X

Välutrustad stor robotgräsklippare för effektiv klippning av komplicerade gräsytor. Lämplig för större ytor upp till 2200 m² och kan hantera branta sluttningar med en lutning på upp till 45%. Smart teknik anpassar klipptiden efter gräsmattans tillväxttakt, möjliggör klippning av ett begränsat område med högre gräs och guidar klipparen genom trånga passager. Polarvit kaross finns som tillval.

En modell som kombinerar exklusiv design och höga prestanda. 330 X har en klippkapacitet på upp till 3200 m², snabb automatisk uppladdning, upplyst knappsats och ett uppgraderat tjuvlarm. Dubbla guidekablar underlättar arbetet på svårklippta gräsmattor och extra dragkraft hos hjulen ger bättre prestanda på sluttande underlag. Resultatet är en gräsmatta av högsta kvalitet. För att kunna klara av stora gräsmattor är denna modell utrustad med ett större installationspaket än de andra modellerna.

ord pris 22900:-av komplicerade ordhöga prisprestanda. 26900:- 330 X har en klipVälutrustad stor robotgräsklippare för effektiv klippning En modell som kombinerar exklusiv design och gräsytor. Lämplig för större ytor upp till 2200 m² och kan hantera branta pkapacitet på upp till 3200 m², snabb automatisk uppladdning, upplyst knappsats och ett sluttningar med en lutning på upp till 45%. Smart teknik anpassar klipptiden uppgraderat tjuvlarm. Dubbla guidekablar underlättar arbetet på svårklippta gräsmattor Välutrustad stor robotgräsklippare för effektiv klippning av komplicerade En modell som kombinerar exklusiv design och högapåprestanda. X harResultatet en klip- är efter gräsmattans tillväxttakt, möjliggör klippning av ett begränsat område och extra dragkraft hos hjulen ger bättre prestanda sluttande 330 underlag. gräsytor. Lämplig för större ytor upp till 2200 m² och kan hantera branta pkapacitet påav upp till 3200 m², snabb uppladdning, upplyst knappsats ett med högre gräs och guidar klipparen genom trånga passager. Polarvit kaross en gräsmatta högsta kvalitet. För attautomatisk kunna klara av stora gräsmattor är dennaoch modell Bernö Trädgårdsmaskiner Utmarksvägen 3 GÄVLE sluttningar med en lutning på upp till 45%. Smart teknik anpassar klipptiden uppgraderat Dubbla guidekablar underlättar på svårklippta gräsmattor finns som tillval. utrustad medtjuvlarm. ett större installationspaket än de andraarbetet modellerna. efter gräsmattans tillväxttakt, möjliggör klippning av ett begränsat område medochElda extra dragkraft hos hjulen ger• bättre prestanda på12 sluttande (Granne butiken) 026-18 10underlag. Resultatet är med högre gräs och guidar klipparen genom trånga passager. Polarvit kaross en gräsmatta av högsta kvalitet. För att kunnaord klarapris av stora gräsmattor är denna modell ord pris 22900:26900:Öppet: Vard utrustad 8-16.30 13-13.30. finns som tillval. med ettlunch större installationspaket än de andraLördag modellerna. 10-14

Vårat pris 19900:-

Vårat pris 19900:- ord pris 22900:-

Sandvikens www.berno.nu

Sandvikens www.berno.nu Sandvikens Sandvikens www.berno.nu www.berno.nu

Vårat pris 23900:-

Vårat pris 23900:- ord pris 26900:-

Bernö Sandviken Bernö Trädgårdscentrum Trädgårdsmaskiner iUtmarksvägen 3 GÄVLE Öppet: Vard 9.00-19, Lörd 9-16, Sönd12 10-16 (Granne med Elda butiken) • 026-18 10 Bernö Trädgårdsmaskiner Utmarksvägen GÄVLE Öppet: Vard 8-16.30 lunch 13-13.30. Lördag3 10-14 (Granne med Elda butiken)Utmarksvägen • 026-18 12 10 3 GÄVLE Bernö Trädgårdsmaskiner Öppet: Vard 8-16.30 lunch 13-13.30. Bernö Trädgårdscentrum (Granne med Elda butiken)i Sandviken • 026-18 Lördag 12 10 10-14 Lörd 9-16, SöndLördag 10-16 10-14 Öppet: Vard 9.00-19, 8-16.30 lunch 13-13.30. Bernö Trädgårdscentrum i Sandviken Bernö i Sandviken Öppet:Trädgårdscentrum Vard 9.00-19, Lörd 9-16, Sönd 10-16 Öppet: Vard 9.00-19, Lörd 9-16, Sönd 10-16


Information från Spa och Bad:

Störst i Norden på glasfiberpooler

Bad är hälsa, hälsa ofta! Om man skaffar en egen pool kan man hälsa väldigt ofta! Spa och Bad finns hos Strömsbro Plantskola strax norr om Gävle och där jobbar Bo och Johan Karlsson för fullt just nu med att leverera nya pooler till badsugna kunder. Spa och Bad har sitt huvudkontor i Höör och ett stort nät av återförsäljare i Sverige. Hur kom det sig att Bo Karlsson, Spa och Bad i Gävle, började sälja swimmingpooler och spabad? - 2009 köpte vi en swimmingpool till vår villa och det var Spa och Bad som levererade den, berättar Bo Karlsson. Vi upplevde att vi fick väldigt bra service och att det var bra grejor, så jag frågade om de var intresserade av en återförsäljare i Gävle, och det var de! 4 veckor senare hade jag sålt min första pool! Hur går det till när man ska köpa en pool? - Först ska man bestämma sig för vem som ska få förtroendet att leverera poolen och då handlar det om referenser och service, säger Bo Karlsson. Man måste också kolla upp så att det är bra kvalitet i både material och service! Vad ska man tänka på när man väljer pool? - Alla våra pooler är isolerade på utsidan för att det ska bli mer ekonomiskt att värma upp vattnet och förlänga säsongen, säger Johan Karlsson, som organiserar poolmontagen. Har man dessutom både poolvärmepump och ett tak så kan man i princip bada i sin pool året runt! Spa och Bad i Gävle hjälper också till med planeringen för poolbygget. Viktigt att tänka på: • Att marken är någorlunda jämn för att man ska slippa terrasseringar mm.

24

• Att poolen placeras så att man får maximal solbelysning, vilket höjer vattentemperaturen. • Att man vänder den invändiga pooltrappan åt väster så att man kan sitta där och njuta av solnedgången. •Att man planerar marken runt poolen för både trivsel och säkerhet. •Ett pooltak som förlänger badsäsongen. Spa och Bad har fabriker i Australien, Polen och Slovakien. - Det är viktigt att våra underleverantörer håller hög kvalitet på sina produkter för annars blir man inte gammal på marknaden, säger Johan Karlsson. En bra garanti är också bra att ha så Spa och Bad ger livstidsgaranti. I dagarna levererades 8 stycken pooler och sex av dem ska förses med pooltak! Varför ska man välja en glasfiberpool från Spa och Bad? • De är gjutna i ett stycke och monteras snabbt och enkelt. • Poolerna har inga skarvar och kräver väldigt lite underhåll. • Poolerna är isolerade för att minska nedkylningen från marken. • De är starka, snygga och har en vacker och behaglig yta. • Många olika färger och former gör att ni kan anpassa poolen till er trädgård och era behov. Ring oss för en gratis poolkonsultation! Ni är också välkomna att besöka vår utställning vid Strömsbro Plantskola. Där säljer vi också tillbehör och kemikalier till pooler och spabad!

Tel 070-548 10 88 • Hillevägen 13 (Strömsbro Plantskola), Gävle gavle@spaobad.com • www.spaobad.com

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

I Tvättstugan sedan 1973 Vi på Leif Jutterström Service AB utför reparationer på alla sorters frys- och kylskåp, disk- och tvättmaskiner och fläktar samt service och försäljning av fastighetsmaskiner. Vi är duktiga på reservdelar och har ett stort reservdelslager av det flesta varumärken hemma!

• Vattenskador • Avfuktning krypgrund/vind • Besiktningar • Utredningar Välkomna att kontakta oss! gavleborg@obm.se Jour dygnet runt 026-51 97 00

H Bli medlem hos oss så får du råd!

Utmarksvägen 3, Gävle 026-19 81 71 www.villaand.se kansli.vnd@villaand.se

Varmt Välkommen in så räknar vi gärna en service- reservdelsoffert till Er.

Nu bygger vi nytt visningshus på Nybygget i Arlandastad. (Öppnas för visning under våren 2015)

Almvägen 68, 802 69 Gävle, Tel: 026 - 68 47 85 Öppettider: måndag – fredag 07.00 – 16.00

Rälsgatan 6A, 802 91 Gävle 070-313 75 80 (Jörgen direkt)

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

25


H

Handel - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

BOSC CH HÄ H 5 40 0 L L :-

UGN O

**

MILK KÖK

36 341:-

**

BOSCH - NYHET HOS KVIK Kvik Gävle: Växelgatan 1, tfn. 026 661 530

* HBN301E2S Bosch Inbyggnadsugn rostfritt stål. Rek. försäljningspris 5 490:- Kvik pris 2 950:- och PKE645D17 Bosch 60 cm. konventionell häll, RamDesign. Rek. försäljningspris 4 090:- Kvik pris 2 450:- Total rek. försäljningspris 9 580:- total Kvik pris 5 400:-. ** Rekommenderat försäljningspris omfattar skåp, sockel, handtag och bänkskiva. Priset är exkl. diskho, blandare, vitvaror och belysning.

NORIN FÖRETAGSSERVICE AB

Vänd er med förtroende till oss med era elproblem.

Ring Urban Norin på tel: 070-659 36 25

Västervet 5, 805 97 Gävle Tel & Fax: 026-121610

Snickeri, Byggtjänster och Hantverkskvalitet

Genombrott för bränslecellsbilar Nyligen lanserade Hyundai sin nya podcast Vätgaspodden. Syftet med att göra Sveriges första podcast om vätgas är att öka kunskapen hos beslutsfattare och att bemöta myter som finns. Denna unika satsning markerar också att 2015 blir året då bränslecellsbilar, tankade med vätgas, tar sig in på den svenska marknaden. Hyundai var först i världen med att serietillverka bränslecellsbilar som drivs av vätgas och har från och med i år rustat upp för masstillverkning i sin fabrik i Sydkorea. Hyundai introducerade nyligen bilarna på den svenska marknaden och bilen kostar idag 629 000 SEK. Betydligt fler bilmärken än Hyundai är på väg att följa efter. Inom det närmaste året kommer både Toyota och Honda att lansera sina bränslecellsbilar, och flera av de andra stora bilmärkena kommer med sina vätgasbilar inom några år.

Vätgaspodden ökar kunskapen

Säljer och monterar fönster

Telefon: 026-13 34 40 Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

För att öka kunskapen om vätgasen som energibärare och för att berätta mer om vätgasens fördelar för bilindustrin och samhället i stort, har Hyundai producerat en tio avsnitt lång podcastserie, Vätgaspodden. Erik Lindham är PR- och informationschef på Hyundai i Sverige: - Hyundai har länge arbetat med vätgas och bränsleceller. Såväl bilindustrin som samhället i stort kan göra enorma miljövinster genom att använda vätgas och bränsleceller som kraftkällor. Vi ser dock att kunskapen om vätgas är ganska låg, i synnerhet hos svenska beslutfattare. Podcasten ska därför ge en bred bild av vad vätgas kan användas till, och vi hoppas också på att kunna ta död på gamla myter som finns om vätgas.” Vätgaspodden finns tillgänglig på Hyundais hemsida, via iTunes eller Soundcloud. I slutet av april släpptes första avsnittet, och under de kommande fyra måndagarna kommer två nya avsnitt att publiceras varje vecka. Läs hela: svenskpress.se, sök: bränslecellsbilar Dahlboms Bil • SvenskPress.se

26

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


H

Fredrik Vikström, delägare ES Bilservice.

Information från ES Bilservice:

Liten utmanare till stora bilverkstäder Trött på att åka runt med bilen till olika verkstäder? Då finns det en liten bilverkstad i Gävle som löser de stora utmaningarna.

ES Bilservice på Sätravägen 14 intill Franzens Plåt etablerade sig för tre år sedan och har på kort tid blivit en fullserviceverkstad som förutom vanlig bilservice även specialiserat sig på AC-, broms- och däckservice. – Det bottnar i ett genuint bilintresse, berättar Fredrik Vikström, en av delägarna av ES Bilservice. Vi servar både nya och gamla bilar av alla märken. Nu har även företag med bilparker som har något år på nacken insett att det finns en hel del pengar att tjäna på att vända sig till oss då vi löser det mesta bilarna behöver. AC-servicen är naturligtvis högaktuell nu när sommaren står för dörren. – Vi är certifierade AC-tekniker som fyller på och tillverkar samt byter ut rör och slangar till både gamla och nya bilar, berättar Fredrik. Det är naturligtvis extra kul när vi kan hjälpa dem med entusiastbilar att få saker och ting att fungera igen då det inte är så enkelt att få fram grejer alla gånger. ES-Bilservice • esbilservice.com

Vi lagerför: • Plåt • Stång • Balk • Rör • Aluminium • Rostfritt • Armering • Skopstål • Gallerdurk

Vi köper in och återVinner: • Järn- & metallskrot, koppar, rostfritt mm • Balk, plåt, redskap, tomfat, elmotorer mm

026-495 99 00 Trutvägen 4, Gävle www.handelsstalgavle.se

026-12 13 74 Trutvägen 4, Gävle www.arvidsvenssons.se

• Däckservice

• Bromsservice

• Gratis lånebil

• Gratis lånebil

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

026-14 26 26 Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

- Alla bilmärken!

- Alla bilmärken!

Välkommen att se våra Husvagnar & Husbilar!

Massvis med nya och begagnade husvagnar och husbilar i lager. Dessutom en av Sveriges största Kama Fritid tillbehörsbutiker!

Riavägen 5, Valbo • 026-13 30 40 www.caravanmarine.se

Motor Under den här avdelningen finner du som är intresserad av Motor det senaste inom branschen från flera av regionens ledande aktörer. Har ni nyheter, evenemang och erbjudanden så publicera dem direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se under rubriken ”Motor”. Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer. Alla kan och får vara med! Kan publiceras helt eller delvis i mån av utrymme och läsvärde i nästa tryckta magasin. Ring 026-126 126 om ni också vill medverka.

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

27


M

Motor - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Öppna köp det stormar kring Handlar du digitala flygbiljetter av SAS gäller 24 timmar, medan Systembolaget har 14 dagar. Biltema tillämpar en månad, medan Intersport slår till med ett helt år. Men varför inte göra ett riktigt ”öppet köp” som gäller år ut och år in? Visst kan det även storma kring den här affären, men det är å andra sidan helt enligt planerna. Låt oss presentera sommarens hetaste ”öppna köp” – vad gäller cabrioleter.

Corvette Stingray Cabriolet Grundpris: 795 000:Corvette Stingray Cabriolet är ett muskelpaket som bjussar på mängder av bus. Det första man slås av är plastkarossens kaxiga utseende som består av skarpa veck och vassa kanter. Den åttonde generationens Corvette kör rakt över alla fördomar som finns om amerikanska bilar och inte minst den tvåsitsiga kupén känns riktigt kvalitativ. Undrar du vad som döljs under motorhuven? Naturligtvis en 6,2-liters V8 på 466 hästkrafter som fixar hundrastrecket på 4,2 sekunder.

Audi TT Roadster Grundpris: 387 100:Man skulle kunna säga att Audi TT Roadster är ett riktigt klipp då modellen lite hånfullt kallats för ”damfrisörskeracer”. Men nu är stämpeln som bortblåst och senaste upplagan bjussar på en alldeles lagom bensinfyra på 230 hästkrafter. Designen är riktigt snygg med den breda grillen och nya strålkastare som löper längs motorhuven, men även insidan har stylats om. Vill du färdas med solen smekandes i ansiktet så tar

28

det enbart tio sekunder att fälla suffletten och förresten - är du dieselfantast så erbjuds även en oljebrännare på 184 hästar.  

Aston Martin DB9 Volante Grundpris: 1 935 000:Vill du färdas med stil ska du göra det i nya Aston Martin DB9 Volante. Den eleganta britten bjuder på ett lika vackert som sensuellt linjespel och cabrioleten ger dig en garanterat underbar upplevelse bakom läderratten. V12:an levererar hela 517 hästkrafter så när rödljuset slår om till grönt fixas hundrastrecket på 4,6 sekunder och vågar du stå på ytterligare så är toppfarten brutala 295 km/h. Med tanke på James Bonds kopplingar till det anrika bilmärket så är det inte konstigt att DB9 Volante är ”Spectre-akulär”.

BMW M4 Cabriolet Grundpris: 803 900:BMW:s nya cabriolet är skapad för att spränga gränser. Tja, i alla fall om vi ska tro bayrarnas vd Norbert Reithofer. Cabben kombinerar sport med komfort på ett ypperligt sätt och 0-100 rullar på 4,6 sekunder samtidigt som toppfarten är strypt till 250 km/h. Tröttnar du på att färdas med himlen som tak så tar det tjugo sekunder att fälla upp den tredelade hardtopen. Säkerheten blir alltid lidandes i en öppen bil, speciellt vid rundslagning. Fast då går en sprängladdning av och upp poppar två störtbågar. Visst smäller det högt om nya M4! Jenny Nilsson & Johannes Gardelöf • CNP

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


2015 2015 2015

ANPASSAD EFTER ANPASSAD ANPASSAD EFTER EFTER

DINA DINA BEHOV BEHOV

OLARISSVERIGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN BOOK.COM/POLARISSWEDEN

teBÄST modellprogram lprogram BÄST II KLASSEN KLASSEN

ST

NYHET! NYHET! NYHET!

BÄST I KLASSEN

VÄRDECHECK

Polaris har 30 års erfarenhet av att utveckla Polaris har fyrhjulingar. 30 års erfarenhet av att utveckla och bygga Och varje maskin vi Polaris har 30 års erfarenhet av att utveckla och bygga Ochivarje maskin vi att bygger skafyrhjulingar. vara den bästa sin klass. Redo och bygga fyrhjulingar. Och varje maskin vi att bygger ska vara den bästa i sin klass. Redo uppfylla just dina behov vid allt från skogsbruk bygger ska vara den bästa i allt sin från klass.skogsbruk Redo att uppfylla just dina behov vid och jakt, till snöröjning och gårdsarbete. uppfylla dina behovoch vidgårdsarbete. allt från skogsbruk och jakt, just till snöröjning och jakt, till snöröjning och gårdsarbete.

00:-

alfria behör köpet*

SPORTSMAN SPORTSMAN TV /A ingFÅ SPORTSMAN l XPSPORTSMAN 1000POLARIS FOREST 850 SP FOREST KÖP EN 850 XP OCH KLÄDER u j -h 4 n i 1000 850 SP FOREST SPORTSMAN ad rvFOREST SXPXPeSPORTSMAN 1000 FOREST n850! SP FOREST e t k & TILLBEHÖR TILL ETT VÄRDE AV a j g l NYHET! NYHET! nan Ä

GE DIN SPORTSMAN GE DIN SPORTSMAN RÄTT UTRUSTNING GE DIN SPORTSMAN RÄTT UTRUSTNING e 12.000:RÄTT UTRUSTNING BASPAKET BASPAKET PLUS . mo

12 000 KR in

msBASPAKET

BASPAKET PLUS NYHET! NYHET! •BASPAKET Bagageräcke fram •BASPAKET Drivaxelskydd PLUS fram NYHET! NYHET! •• Bagageräcke fram •• Drivaxelskydd Bagageräcke bak Drivaxelskydd fram bak Bagageräcke bak fram •• Drivaxelskydd Drivaxelskydd bak fram ••• Bagageräcke Bagageboxbredaste bak L&R utbud • Slyskydd is har världens avfram fyrhjuliga fordon för arbete, jakt eller Bagageräcke Drivaxelskydd bak •• Bagagebox bakbak L&R jakt ••• Slyskydd fram Slyskydd bak uliga fordon för arbete, eller ation. Bland våra ATV du modeller med motorer från 400 till 850 cc. • Bagagebox bak L&Rhittar • Slyskydd fram • Slyskydd bak er motorer från 400 till 850 is med har PASSA dessutom påcc. riktigt, • Slyskydd bak även om du väljer vår unika 6-hjuling. PÅ –allhjulsdrift 10 % RABATT även om du väljer vår unika 6-hjuling. Kampanjen gäller t o m 30 juni på Polaris 850 XP 2015. PASSA PÅ – 10OCH % RABATT PÅ BASPAKET BASPAKET PLUS PASSA PÅ – 10OCH % RABATT PÅ BASPAKET BASPAKET PLUS Eventuell monteringskostnad kan tillkomma. PÅ BASPAKET OCH BASPAKET PLUS Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Besök din närmaste Polaris återförsäljare så får SPORTSMAN SPORTSMAN Besök din närmaste Polaris återförsäljare så får du hjälp att hitta just din SPORTSMAN. SPORTSMAN SPORTSMAN 570 UTE ETX Besök återförsäljare så får du hjälpdinattnärmaste hitta justPolaris din SPORTSMAN. 570 UTE ETX SPORTSMAN SPORTSMAN du hjälp att hitta just din SPORTSMAN. 570 UTE ETX

VÄLJ TRYGGT -- VÄLJ POLARIS. VÄLJ TRYGGT VÄLJ POLARIS. VÄLJ TRYGGT -• VÄLJ POLARIS. WWW.POLARISSVERIGE.COM FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN 550 XPJuan FOREST

Service/reparation

niclas850 XP FOREST Tomas Säljare

Säljare

Juan

niclas

Tomas

026-10 04 09

026-10 04 08

026-10 04 76

Service/reparation

Säljare

Säljare

026-10 04 09 026-10 04 08 026-10 76 WWW.POLARISSVERIGE.COM • 04 FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN WWW.POLARISSVERIGE.COM • FACEBOOK.COM/POLARISSWEDEN

Ett samarbete med Santander Consumer Bank

Ett samarbete med Santander Consumer Bank

/ATV gJACOB n i l u j -h 4 n Serva di n!04 75 026-10 0 jakte innan Älg

Ett samarbete med Santander Consumer Bank

Polaris Service P

850 XP TOURING

550 X2 EPS

Bomhusvägen 55 • www.dahlbomsbil.se Mån-Fre 9-18


nadsfri och S opartisk vning i din mun stnadsfri och opartisk

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

givning i din mmun

Energi- och klimatrådgivning Kostnadsfri och opartisk rådgivning Gävle kommuns energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatet, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat. Tel: Epost: Webb:

026-17 83 05 energiradgivning@gavle.se www.gavle.se/energi

Välkommen med dina frågor.

Tekniska nyheter och vägar att kommunicera öppnar upp för mängder av spännande möjligheter, men tyvärr också för en ny sorts bedrägeri – id-stöld. För att skydda dig som kund uppdaterar nu Länsförsäkringar sin hemförsäkringen med skydd vid id-stöld. Idag är id-stöld en form av bedrägeri som växer snabbt. Det är lätt att drabbas av id-stöld, men svårt att reda ut. Om någon obehörig skulle komma över och använda dina person- eller inloggningsuppgifter, och använda dem för olika former av bedrägeri, så finns det skyddet nu tillagt i Länsförsäkringars hemförsäkringar. Tips på hur du kan skydda din identitet är att aldrig lämna ut ditt personnummer utan att du är säker på vad det ska användas till. Har du tappat en identitetshandling, spärra den hos utfärdaren, anmäl det till polisen och till kreditupplysningsföretag. Läs hela: gestrikemagasinet.se, Sök: id-stöld

Kostnadsfri och opartisk Kostnadsfri och opartisk Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din rådgivning i din i din rådgivning kommun Kostnadsfri och opartisk kommun kommun rådgivning i din kommun

Kostnadsfri och opartisk rådgivning i din kommun

Försäkringsbolag tar id-stöld på allvar

Länsförsäkringar Gävleborg • SvenskPress.se

Opel Mokka fr.

179 900 kr

MOKKA

KAN VERKLIGEN EN OPEL VARA ÅRETS 4x4? Opel Mokka kombinerar smidigheten hos en stadsbil med kraften hos en SUV. Något som motorjournalisterna på ansedda tidningen Auto Bild Allrad lyfter fram när de för andra året i rad utser Mokka till ”Årets 4x4 i Tyskland”. Utmana dina fördomar och provkör en prisad kompakt SUV.

opel.se

Skolgången 1 • Hemlingby Gävle • Tel 026-12 95 70 Öppet: Mån-Fre 09-18, lör 11-14 www.erikssonbilteam.se Bränsleförbrukning blandad körning 4,1-6,7 l/100 km. CO2 utsläpp blandad körning 109-154 g/km. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Med reservation för felskrivning.

30

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Överträffar Överträffar dina dina förväntningar förväntningar

Premiär för nya Överträffar Premiärdina förförväntningar nya i30 i30 och och i40 i40 Premiär för nya i30 och i40 Hyundai i30 Hyundai i30 Från 169 900 kr

Hyundai i40 Kombi Hyundai i40 Kombi Från 224 900 kr

Från 169 900 kr Från 224 900 kr eller 1 699 kr/mån eller 2 249 kr/mån eller 1 699 i30 kr/mån eller 2 249 i40 kr/mån Hyundai Hyundai Kombi Nu är det Sverigepremiär för den nya Från 169 900 kr Från 224 900 krgenerationen av våra Nu är det Sverigepremiär förHyundai den nyai40. generationen av våra storsäljare Hyundai i30 och Besök din närmaste eller 1 699 kr/mån eller 2Hyundai 249 kr/mån storsäljare Hyundai i30 och i40. Besök din närmaste Hyundaihandlare och låt dina förväntningar överträffas. Läs Hyundaihandlare och låt dina förväntningar överträffas. Läs Nu Sverigepremiär för den av våra merärpådet Hyundai.se. Välkommen in nya och generationen upptäck allt nytt! mer på Hyundai.se. Välkommen in och upptäck allt nytt! storsäljare Hyundai i30 och Hyundai i40. Besök din närmaste Hyundaihandlare låt dina med förväntningar överträffas. Läs 5 års och Nybilsgaranti fri körsträcka • 5 års Vägassistans • 3 års Vagnskadegaranti 5 års Nybilsgaranti med körsträcka 5 års Vägassistans • 3COårs Vagnskadegaranti mer på Hyundai.se. Välkommen infri och upptäck allt nytt! Bränsleförbrukning vid bl. körning: i30 (1.6 CRDi • 110/1.6 Aut) 3,6-5,8 l/100 km, 2 94-136 g/km. i40 (1.7 CRDi 115/1.7 CRDi 141 Aut) Bränsleförbrukning bl. körning: (1.6 CRDi 110/1.6 Aut) 3,6-5,8 l/100 km, CO2 94-136 g/km. i40 (1.7 Finans: CRDi 115/1.7 141 Aut) 4,6-5,0 l/100 km, COvid 2 119-129 g/km.i30 Bilarna i bild är extrautrustade. Finansieringsförslag via Hyundai 4,35%CRDi baserad per 4,6-5,0 l/100 CO30% 2 119-129 g/km. är extrautrustade. Finansieringsförslag 2015.02.01, 36km, mån, kontant ellerBilarna in bytesi bild bil, 41% restvärde, eff. ränta 5,15%-5,39%. via Hyundai Finans: 4,35% baserad per 2015.02.01, 36 mån, 30% med kontant in bytes bil, restvärde, eff. ränta• 5,15%-5,39%. 5 års Nybilsgaranti frieller körsträcka •41% 5 års Vägassistans 3 års Vagnskadegaranti Bränsleförbrukning vid bl. körning: i30 (1.6 CRDi 110/1.6 Aut) 3,6-5,8 l/100 km, CO2 94-136 g/km. i40 (1.7 CRDi 115/1.7 CRDi 141 Aut) FÖrsäljning service 4,6-5,0 l/100 km, CO2 119-129 g/km. Bilarna i bild är extrautrustade. Finansieringsförslag via Hyundai Finans: 4,35% baserad per 2015.02.01, 36 mån, 30% kontant eller in bytes bil, 41% restvärde, eff. ränta 5,15%-5,39%.

15_16696_HY1505_premiar_nya_i30_i40_170x260.indd 1 15_16696_HY1505_premiar_nya_i30_i40_170x260.indd 1

Öppettider Mån-fre 9-18, lö 10-14 www.dahlbomsbil.se 15_16696_HY1505_premiar_nya_i30_i40_170x260.indd 1

2015-05-08 09:48 2015-05-08 09:48

christer 026-100 403

niclas 026-100 408

Morgan 026 100 407

Tobias 026-10 04 71

john 026-10 04 70 09:48 2015-05-08


VÄGG: JOTUN 394 VARMGRÅ ACCENTKULÖR: JOTUN 1001 EGGVIT

Köp DEMIDEKK Ultimate OCH FÅ EN KÄRCHER K5 PÅ KÖPET! Köp 4 st 10-litersburkar DEMIDEKK Ultimate Täckfärg i valfri kulör och få en Kärcher K5 högtryckstvätt med skummunstycke på köpet.

Kampanjpris 9.995:Värde ca 13.571:- Läs mer på jotun.se/demidekk Kampanjen gäller så långt lagret räcker. Lokala avvikelser kan förekomma.

BLI EN DEMIDEKKARE DU OCKSÅ

Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Lötängsg. 2, Gävle • 026-12 97 40 www.lindbergsfarg.se ÖPPET: Gävle mån-fre 7-18, lör 10-15 Fler erbjudanden se vår hemsida www.lindbergsfarg.se

FOTOGRAF: JOHAN LOTAND HUSET KOMMER FRÅN SÄVSJÖ TRÄHUS WWW.SAVSJOTRAHUS.SE

FÅ EN KÄRCHER K5 PÅ KÖPET!

Gestrike Magasinet maj 2015  
Gestrike Magasinet maj 2015  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 52.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Advertisement