Page 2

God jul och go� ny� år!

Snart kommer tomten och hämtar julklapparna han magasinerat hos oss för a� han inte har plats för dem. När du inte heller har plats, magasinera hos oss! Ring Mathias Bohlin på 0768-19 40 35.

Nu med 3000 m2 varmlager! Tel. 026-18 40 40 • www.geflefly�.se Gävleborgs enda auktoriserade fly�öretag

Gott Nytt år och Grattis Honken

Tänk om man hade alla saker man inte använder så o�a på e� magasin och så är det bara a� ringa när man behöver ha grejorna... vad skönt det skulle vara... och enkelt... och vad mycket plats vi skulle få �ll det vi behöver o�a!!

���������������� ������������� ������������ �������������������������������������� �������������������������������� ����������������������������������������

������������������������������������� ����������������������������� ���������������������

����������� �����

������� ���������������������������

����������� ��������� �����

�������� �����

��������������������������� ����������������������

�����������������������������

���������������������������������������������������������� ����������������������������������������������

December inledde grönt och julbocken firade 45 år genom att bokstavligen gå upp i rök alldeles för tidigt. Visst är det väl bra publicitet för vår stad om bocken står i ljusan låga någon gång ibland. Men inte varje år, och definitivt inte som i år. Efter bara någon dag, innan snön kommit och utan att den rätta julstämningen hunnit infinna sig. Nu är ju vår stad fylld med massor av andra fina juldekorationer och när snön ligger vit på taken är tomten och de flesta handlare både vakna och på hugget då december är årets i särklass viktigaste månad för handeln. ”Mer jul i Gävle” lyder devisen för att locka fler besökare till Gävleområdet när vi nu går vi in i den verkliga slutspurten. I det här magasinet hittar du mängder av bra erbjudanden om julklappar och även en hel del bra tips om hur ni kan lösa julmaten i brådrasket.

Heja Honken ������������������������ ���������������� ������

God Jul och Gott Nytt År! ����������������������������������������������� ������������������������������� ����������������������������������������

��������������������� ����������������������������������������������

���������������������������

Noterar att min barndoms hockeyhjälte Leif ”Honken” Holmqvist nyligen hedrades med en vepa i Strömsbro IFs nya ishall, Ersand Arena. Kul för Leif och en fin gest av Strömsbro, moderklubben där han inledde karriären i slutet av 50-talet. Vi som var småpojkar i slutet av 60-talet minns de gyllene åren när ”Honken” av många ansågs att vara världens bäste hockeymålvakt. Med stora ögon läste jag om hur han imponerade på jänkarna under sin proffssejour hos Detroit Red Wings genom att nicka puckarna då han varken hade hjälm eller ansiktsmask. Månadens profil i Gestrike Magasinet är ingen mindre än hans tronarvinge Johan ”Lill-Honken” Holmqvist. Visst är det riktigt kul och bra för stan när det går bra för Brynäs. Vi håller tummarna och önskar oss en julklapp i efterskott i form av att han, Svedberg och resten av laget fixar ett nytt SM-guld.

Ge medicin istället för marsipan Julen brukar ju också vara en frosseriets helg och många köper presenter och paket i överflöd. Självklart skall vi unna oss god mat och bry oss om varandra. Men passa också på att skänka mer än bara en tanke till dem som inte är fullt så så lyckligt lottade. Det finns många fina lokala hjälporganisationer och hos UNICEF kan man köpa julklappar som nära och kära redan har. För rent vatten, näringsriktig mat, utbildning och trygghet till barn runt om i världen finns i en särskild gåvoshop du kan medverka i. Gestrike Magasinet har sedan ett antal år valt att stötta Hand in Hand vars målsättning är att utrota barnarbete och stödja utbildning samt att skapa förutsättningar för kvinnor i utvecklingsländer att starta egna företag genom mikrofinansiering.

Korta helger I år noterar jag att helgerna är osedvanligt dåligt placerade. I alla fall för oss som gärna vill ha en längre sammanhängande ledighet. Oavsett detta så önskar jag er alla en riktigt god och angenäm jul. Trevlig läsning och på glatt återseende inför det nya spännande året 2012! Joe Formgren, Gestrike Magasinet

2 Tvåan

– Vill ni nå mer än 100 000 människor i Gävle, Gästrikland och Älvkarleby? –

Gestrike Magasinet nr 10 2011  

Gävleborgs största gratistidning. Delas ut till alla hushåll.

Gestrike Magasinet nr 10 2011  

Gävleborgs största gratistidning. Delas ut till alla hushåll.

Advertisement