Page 1

TNieuwsBlad Deze uitgave: 32 pagina’s!!!

TNieuwsBlad.nl

Uitgave 5 • Jaargang 5 • Editie juni 2014 • Oplage 115.000

Deze huis-aan-huis krant wordt maandelijks GRATIS verspreid in Tilburg, Tilburg Reeshof, Berkel-Enschot, Diessen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Moergestel, Oisterwijk, Riel en Udenhout.

Zie achterkatern van deze krant

De hele wereld draait op wielen In deze uitgave ziet u veel nieuws over alles wat op wielen rijdt. Merendeels nieuws over auto’s en vervoer, maar natuurlijk zijn er meerdere vormen van vervoer, dus ook daar wijden we een aantal van onze kolommen aan. Voor de redactie hiervan hebben we dankbaar kunnen putten uit overkoepelende organisaties als BOVAG, ANWB, enz.

Voltage

IN DEZE UITGAVE: veel redactionele

Informatie aangevuld door relevante advertenties: met de vakantie in het vooruitzicht kunt u zich dus objectief en breed oriënteren...

aandacht voor alles wat rijdt...

TNieuwsblad ook mobiel te lezen

Hitlers volkswagen

Kijk snel op pagina 24 voor Doe-het-zelf voordeel

Zie pagina 18 16 en 19 17

Kiwanis Rally Tilburg

21e G-voetbalweekend

Een fascinerend boek over het ware verhaal achter de Kever. De Volkswagen Kever werd door Adolf Hitler en de nazi’s gepromoot als ‘de auto voor het gewone volk’. Dat Hitler zijn schetsen, het technische concept, de naam én zelfs de bijnaam van de auto baseerde op het werk van de joodse ingenieur Josef Ganz hield hij geheim.

Na het doorslaande succes van de Kiwanis Rally Tilburg 2013, waaraan ruim 80 equipes deelnamen, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De Kiwanis Rally Tilburg is verreden op zaterdag 24 mei terwijl deze krant op de pers lag.

‘Binnenkort is het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg (vrijdag 6 t/m zondag 8 juni) het strijdtoneel voor het 21e G-voetbalweekend. Dit voetbaltoernooi voor mensen met én zonder beperking bestaat uit vijf verschillende toernooien.

Meer lezen? Ga naar pag 3

Meer lezen? Ga naar pag 7+21

Meer lezen? Ga naar pag 17

Veldhovenring 80A, 5041 BD Tilburg, Tel.: 013 - 544 29 26, Fax: 013 - 544 09 55

OOK AFHALEN DOE HET ZELVER!

w w w. d e g l a s c e n t r a l e . n l

4 2 uurs

s e r v ic e

B ij ru it b re u k !


JOJO Welkom bij Vakgarage JOJO te Tilburg! U kunt bij ons terecht met alle merken en types auto’s. Onze werkplaats is uitgerust met de nieuwste aparatuur, en ons personeel wordt contact bijgeschoold om uw dierbare auto optimaal te kunnen verzorgen. Wij zijn aangesloten bij Vakgarage. Sinds 1991 is Vakgarage al het grootste zelfstandige autoconcept in Nederland. Iedere Vakgarage is aangesloten bij de BOVAG en RDW erkend. Samen met ruim 200 andere Vakgarages bieden wij een full-service aanbod aan alle automerken. Onze monteurs zijn uitstekend opgeleid en hebben

kennis om alle automerken uitmuntend te onderhouden. Een bijkomend voordeel van Vakgarage is dat wij de originele en A-kwaliteit onderdelen gezamenlijk en dus goedkoper inkopen, en daar profiteert u direct van mee! Voor APK-Keuringen, banden, regulier onderhoud én seizoenscontroles bent u bij Vakgarage JOJO aan het juiste adres.

Pallasstraat 48, Tilburg 013 5721182 www.vakgarage-jojo.nl

I

GEGARANDEERD ZONDAGE1N!JUN 0P DE MEEST BETROUWBARE FRANK VAN OIRSCHOT & EVG E-BIKE: Kerkstraat 15, Riel • T. 013-5181207 • www.frankfiets.nl

FLYER uit Zwitserland

• 5 jaar garantie • Hoge actieradius • Krachtige ondersteuning

WWW.AUTOBEDRIJF-ROKS.NL

Wij leveren ook Dutch-ID, Stevens, Giant, Merida, Gazelle, Batavus, Idworx, Gaastra.

FRANK VAN OIRSCHOT & EVG Kerkstraat 15, Riel • T. 013-5181207 • www.frankfiets.nl

Met een kwalitatieve keur aan jonge occasions en nieuwe auto’s, overzichtelijke showroom en up-to-date werkplaats is P. Roks en Zn. al sinds 1967 een vertrouwd adres in Goirle.

DORPSSTRAAT 72 | 5051 CL GOIRLE TEL. (013) 534 16 59 | INFO@AUTOBEDRIJF-ROKS.NL


3

dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

wereld op wielen Gebruikte auto’s met BOVAG Garantie populair Autobedrijven aangesloten bij BOVAG, zowel merkdealers als onafhankelijke autobedrijven, hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 145.102 gebruikte personenauto’s en bestelwagens verkocht. Dat is 0,2 procent meer dan in dezelfde periode in 2013. Een en ander blijkt uit cijfers van RDC en BOVAG. De occasionhandel tussen consumenten c.q. eindgebruikers onderling daalde in dezelfde periode met 3,3 procent tot 211.480 stuks in de eerste drie maanden van het jaar. Kopers lijken in tijden van economische tegenwind in toenemende mate te kiezen voor de zekerheid van BOVAG Garantie bij en professionele verkoper.

Fiscale grillen Nadat in december 2013 al een flinke opleving van de occasionmarkt viel waar te nemen, vrijwel synchroon met de gigantische verkoopstijging van nieuwe auto’s onder invloed van wijzigende belastingmaatregelen, werd de stijgende lijn in januari en februari doorgetrokken. In maart 2014 viel het verkoopniveau van tweedehands auto’s echter weer flink terug, net als bij nieuwe auto’s. “Het lijkt erop dat ook de tweedehands markt meegezogen wordt in de fiscale grillen van de nieuwverkoop en dat de opleving voor en rond de jaarwisseling misschien niet meer dan een economische stuiptrekking was”, zegt BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens. “De komende maanden moeten uitwijzen of de consument het vertrouwen blijvend heeft herwonnen.”

HET GEHEIM achter HITLERS VOLKSWAGEN Een boek van Paul Schilperoord

Het geesteskind van de joodse ontwerper Josef Ganz

‘(…)I promise you an insight in a crime story even Hitchcock could not invent.’ (Josef Ganz) Een fascinerend boek over het ware verhaal achter de Kever. De Volkswagen Kever werd door Adolf Hitler en de nazi’s gepromoot als ‘de auto voor het gewone volk’. Dat Hitler zijn schetsen, het technische concept, de naam én zelfs de bijnaam van de auto baseerde op het werk van de joodse ingenieur Josef Ganz hield hij geheim. Terwijl Ganz uit de geschiedenis werd gewist, werd zijn Kever de auto van de eeuw. Auteur Paul Schilperoord vertelt het levensverhaal van Ganz en zijn Kever; een geschiedenis van geniaal technisch vernuft, intrige en spionage, lastercampagnes, economische crisis en de opkomst van het fascisme. Een boek, dat leest als een thriller.

die dag tevens de “Pre 67 Vintage Volkswagen Show”, waarbij een lineup van zo’n 70 Kevers een beeld geeftvan de veranderingen vanaf 1940 tot 1967. De Volkswagen Kever is de meest populaire auto ooit. In vijfenzestig jaar tijd werden er meer dan 21,5 miljoen van gebouwd en de lieftallige auto groeide uit tot symbool van de vredelievende hippiebeweging – een schril contrast met haar herkomst als volksauto voor nazi-Duitsland. Algemeen bekend is dat Adolf Hitler aan Ferdinand Porsche opdracht gaf om de Volkswagen met staatsgeld te ontwikkelen – maar nagenoeg onbekend is dat Hitler het Volkswagen- idee, en Porsche het technische concept afkeken van de joodse ingenieur Josef Ganz.

Ganz bedacht de Kever in 1923, nadat hij weer eens van zijn motorfiets was gevallen. Zijn ontwerp voor een veilige en goedkope volksauto was zo revolutionair dat de concurrentie het ontwerp probeerde te stelen en Ganz uit de markt te drukken. Op 1 juni wordt dit boek Geen middel werd geschuwd: Ganz gepresenteerd in het Louwman werd onder valse voorwendselen museum in Den Haag. Die dag door de Gestapo gearresteerd en staat het museum volledig in het er werd zelfs een moordaanslag op teken van de VW kever. Naast de hem gepleegd. En Hitler zelf maakte boekpresentatie en een lezing van een aantal ontwerpschetsen voor de auteur om 11.00 uur, zal om de Kever – die in dit boek voor het 11.30 uur een uiterst unieke auto worden onthuld. Een aankoop, die er eerst worden gepubliceerd. Lees verder op pagina 9 zonder dit boek nooit was geweest. Op het plein voor het museum is


Paul Rombouts over zijn bedrijfsfilosofie:

‘Klanten waarderen eerlijkheid’ ‘Laatst wendde een mevrouw uit Kaatsheuvel zich tot ons bedrijf bij aanschaf van een andere auto. Ik ben dan altijd benieuwd waarom iemand de moeite neemt om van zover naar Goirle te komen en daar een nieuwe auto uit te zoeken’. De reputatie van dit all round bedijf met Opel-specialisatie was

mentenMaar met ons bedrijf en hier maakt. Showroom, hem al vooruit gesneld : Via een ‘Autobedrijven zijn werkplaats, er genoeg te vinden. Autowerken wij ook continu aan, want receptie… Overal staat de wens relatie had de dame vernomen van bedrijven die in alle opzichten met je meedenken? deze momenten worden met de van de klant centraal. Dat betaalt het eerlijke advies dat Paul en zijn wat moeilijker. wehedendaagse via een vriend stand van techniek zich terug in een lage score Totdat aan personeel geven bij aanschaf en Dat bleek op Rombouts Eigenaar Paul in de autobranche natuurlijk steeds garantieclaimsGoirle en een gewezen hoge score werden. inruil, maar ook in de nazorg. sporadischer. te meer om in afleveringsniveau. Rombouts hielp ons’, aldus aan de deeigeauto die perfect Reden bij onze extra attent te zijn’. naar van dit Goirlese autobedrijf. ‘Het is iets wat wij hoog in het wensen past!’ ‘’Ik noem het wel eens”kleinschalig vaandel dragen en door onze Dit heeft zich voor Rombouts uitbeouderwets”’, vervolgt Paul Romgehele bedrijfsvoering geïntegreerd taald In een nog steeds groeiende bouts. ‘Hiermee bedoel ik dan dat hebben. Er wordt op elk niveau en trouwe klantenkring, die tot ver de klant ook klant ís, bij ons bedrijf. goed naar de klant geluisterd en buiten de Goirlese grenzen reikt. Dat merkt hij in alle contactmoverwachtingen worden waarge-

Tijvoortsebaan 4 • 5051HJ Goirle • Tel:(013) 53 42 838 • www.autobedrijfrombouts.nl

Dé specialist op het gebied van carcleaning en lakbescherming!

Adv_halve pag_Rombouts_red.indd 1

19-05-2014 13:32:32

Leseman Car Care... staat voor kwaliteit en perfectie. Dat is steeds ons streven. Wij zijn onze klanten uitstekend van dienst door onze flexibele opstelling waarbij kwaliteit steeds voorop staat. Onnodig te vermelden dat onze service geroemd wordt door onze klanten.

www.leseman-ruis.nl • www.lesemancarcare.nl

Leseman Car Care Tilburg Jellinghausstraat 9, 5048 AZ Tilburg. T 013 46 39 598

PPS Technology voor: • Lakbescherming • Velgenbescherming • Glascoating • Cabrioletkapbescherming • Interieurbescherming

Keros Cleaning Goirle Weefraam 1, 5051 HL Goirle. T 013 53 49 768

Ook Spot Repair! (klein schadeherstel) Ook op lokatie mogelijk vanaf €75,-

Leseman & Ruis Car Care Oisterwijk Nijverheidsweg 12a, 5061 KL Oisterwijk. T 06 54 71 55 41


5

dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

wereld op wielen Verkoop nieuwe snorfiets stijgt met 14 procent snorfietsen wordt tegenwordig aangeschaft door mensen van 30 jaar of ouder; het marktaandeel onder jongeren van 16 of 17 jaar is vrijwel nihil. Daarmee is het een serieus alternatief geworden voor de auto in veelal drukke stedelijke gebieden, waar autogebruik wordt ontmoedigd. Veel gemeentebesturen houden echter geen rekening met de grote populariteit van deze en andersoortige tweewielers die leiden tot meer drukte op fietspaden. Vooral in steden dient in de infrastructuur en het verkeersbeleid veel meer rekening te worden gehouden met deze ontwikkelingen.

Autoschade en autoherstel; waar moet je op letten? Niemand is blij met schade aan zijn auto. Zelfs de schadeherstellende bedrijven willen u helpen dit te voorkomen. Vandaar een aantal tips op een rijtje van de overkoepelende organisaties voor het schadewezen

Veilig autorijden doe je zelf 1. Als het mistig is geldt de vuistregel: halveer je snelheid, verdubbel de afstand. 2. Als het wegdek nat is: Hou rekening met een langere remweg. 3. Mocht je zich op een onbekende (parkeer)plaats bevinden kijk dan altijd Bron: BOVAG even goed om je heen voor obstakels, dit

In de eerste vier maanden van 2014 werden in Nederland 12.958 nieuwe snorfietsen verkocht; bijna 14 procent meer dan in dezelfde maanden vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie. Bijna 1.000 daarvan zijn elektrisch aangedreven, een stijging van bijna 19 procent. De snorfiets is inmiddels een onmisbaar vervoermiddel voor vele mensen die zich dagelijks van en naar het werk en in de stad willen verplaatsen. Momenteel staan er in Nederland ruim 600.000 snorfietsen geregistreerd en dat is praktisch een verdubbeling ten opzichte van een jaar of tien geleden. Het aantal elektrische snorfietsen is vorige maand de grens van 20.000 gepasseerd.

Achmea schadereparateur Achmea schadereparateur Achmea schadereparateur

Regelt al uw schade met uw verzekering ! • Vakkundig met schriftelijke garantie Regelt al uwschadeherstel schade met uw verzekering !

• Vervangend vervoer beschikbaar • Alternatieve reparatiemethodes Vakkundig schadeherstel met schriftelijke garantie •• Glasschadereparaties • Vervangend vervoer beschikbaar Caravan-Camperschade Herstel • Alternatieve reparatiemethodes Profile Repair • Glasschadereparaties Aanhangwagens;Hapert Cleijsen Caravan-Camperschade Herstel Dorpstraat 63, 5133 AE Riel Profile Repair Aanhangwagens;Hapert tel.Cleijsen 013- 518 1397 www.autoschade-cleijsen.nl

Dorpstraat 63, 5133 AE Riel tel. 013- 518 1397 www.autoschade-cleijsen.nl

30-plussers Het overgrote20 deel de nieuwe 1 23-04-14 10:01 Pagina 1 Advertentie x 7van cm_Opmaak

kan jeeen hoop ellende besparen. Provinciale wegen 4. Let op provinciale wegen ook goed op, hier wordt vaak te hard gereden en ingehaald. 5 . Uit onderzoek blijkt dat bellen, ook handsfree, tijdens het rijden de kans op een ongeval minstens verdubbelt. Overige auto-schade tips 1. Zorg ervoor dat een europees schadeformulier in de auto aanwezig is. 2. Zorg na de aanrijding allereerst voor de veiligheid van mens en dier! Waarschuw, of laat derden de hulpdiensten waarschuwen als er gewonden zijn. Laat gewonden nooit alleen. 3. Leg de feiten samen met de tegenpartij volledig vast op het schadeformulier. Teken de situatie ruw uit en vergeet niet beide te tekenen. Autoschade herstel Vul altijd een schadeformulier in. 4. Thuis kun je de achterzijde van het formulier invullen en nog eventuele details toevoegen met betrekking tot de omstandigheden en de aansprakelijkheid. 5. Blijf kalm. Word vooral niet boos. 6 . De vluchtstrook is geen veilige plaats, zet uw auto zover mogelijk in de berm, laat passagiers altijd uitstappen en een veilige plaats zoeken.

Meer over autoschade weten? In deze uitgave staan diverse bedrijven uit de schadeherstelbranche, maar ook glasreparateurs staan paraat.

Het beste adres voor: Auto-onderhoud • APK • Trekhaken Aircoservice • Autoalarm • Carkits Pallasstraat 38, 5048 CJ Tilburg • Tel.: 013 - 456 67 90 • info@ep-systems.nl • www.ep-systems.nl


Ook voor alle merken: Peugeot Vespa Iva Thurbo Vom Btc Thomos

w u e i N ! s e adr

Ook crosskleding en diverse artikelen

Helmen

Veel ! s w u Nie

Pitbike’s

JoLinGi Quads en Scooters Ringbaan Oost 112 5013 CD TILBURG Tel: +31 (0)13 542 7078 Mob: +31 (0)6 291 02 844 info@jolingi-scooters.nl www.jolingi-scooters.nl


7

dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

wereld op wielen Marktverstoring door autobelastingen BOVAG-leden: ‘Maak einde aan marktverstoring door autobelastingen’ BOVAG-leden hebben zich klip en klaar uitgesproken: een nieuw systeem van autobelastingen moet een eind maken aan de zware marktverstoringen zoals die nu zijn ontstaan door allerlei fiscale stimuleringen. Daarnaast moeten autobelastingen eerlijker, moeten ze aansluiten op maatschappelijke trends en moeten de rijkskinkomsten in verhouding komen te staan tot de uitgaven aan wegverkeer. Met deze punten, vastgelegd in een gloednieuwe ‘BOVAG-visie op Toekomst Autobelastingen’, gaat BOVAG de komende maanden en jaren de lobby in. Concreet en voor de korte termijn biedt de nieuwe belastingvisie van BOVAG input voor de gesprekken

met overheid en politiek over de aanpassingen in de autobelastingen per 2016. Maar BOVAG heeft samen met haar leden geconcludeerd dat de échte vernieuwing van autobelastingen niet op zo’n korte termijn kan worden gerealiseerd. Op termijn moet het systeem van autobelastingen echt over een andere boeg gegooid worden. De nieuwe BOVAG-visie zet ook daarvoor de koers uit. Één tarief bijtelling Voor de korte termijn gaat BOVAG in Den Haag lobbyen voor het ontmantelen van de huidige marktverstoring, met name in de bijtelling. BOVAG zet daarbij in op één bijtellingstarief. Immers, de overheid is echt doorgeschoten in de stimulering van de zuinigere categorieën. Nederland loopt inmiddels ver voorop met het beperken van de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s. Maar autofabrikanten moeten uiteindelijk voldoen aan Europese normstellingen.

De overstimulering van zuinige auto’s in Nederland zou is een vrijbrief om in andere landen minder hun best te gaan doen. Dat is de verkeerde prikkel. Voorts zal een vlak tarief voor de bijtelling zorgen voor een normalisering van de modellenmix. En dat kan de zwaar onder druk staande autobranche goed gebruiken.

termijn voorstander van een eerlijker vorm van autobelastingen, waarbij niet aanschaf (BPM) en bezit (MRB) maar gebruik wordt belast. Daar past dus eerder een afbouw, dan een uitbouw van de BPM bij. Betalen voor gebruik sluit ook aan bij de maatschappelijke trend dat consumenten steeds meer op zoek zijn naar vrijheid, flexibiliteit en (dus) betalen in kleinere (tijds-) BPM afschaffen eenheden. Voor de langere termijn Een ander kortetermijndoel is dat vinden BOVAG-leden bovendien dat de lasten voor de automobilist niet de inkomsten die de automobilist verder mogen stijgen. De overheid voor de schatkist genereert, meer in overweegt de BPM te verhogen. De BPM- verhouding moeten komen te staan inkomsten dalen namelijk door alle tot de uitgaven die de overheid doet fiscale stimulering. BOVAG wil echter voor het wegverkeer. Die verhouding is helemaal van de BPM af. Het is immers momenteel zoek, met 21 miljard euro een belasting die met name bij import aan autogerelateerde inkomsten en 8 en export voor veel problemen zorgt. miljard euro aan rijksuitgaven voor het Bovendien is BOVAG voor de langere wegverkeer.

Kiwanis Rally

De vijfde Kiwanis Rally Tilburg startte vorige week (24 mei) vanaf het Willem II stadion….

Na het doorslaande succes van de Kiwanis Rally Tilburg 2013, waaraan ruim 80 equipes deelnamen, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De organisatie, een coproductie tussen de Kiwanisclub Tilburg en haar zusterclub Kiwanis Tilburg Hooge Santleij, had dan ook besloten deze editie – het eerste lustrum - op zich te nemen. De Kiwanis Rally Tilburg is verreden op zaterdag 24 mei terwijl deze krant op de pers lag. Lees verder op pagina 21.

Lage reparatiekosten  kunnen  de  duurste  zijn!    

Op verjaardagsfeestjes   of   andere   bijeenkomsten   hoor   ik   vaak   de   wildste  verhalen  over  wat  men  wel  en  niet  heeft  meegemaakt  met  de   eigen  auto  of  die  van  een  ander.   Met   name   storingen   aan   het   dieselsysteem,   en   "wat   het   wel   niet   heeft   gekost"   doen   het   vaak   goed.   Voor   de   garage   een   lastige   en   complexe   materie,   je   zult   maar   een   2e   hands   auto   hebben   verkocht   en   na   een   poosje   komt   de   klant   terug   met   klachten.   Reparatie,   revisie   of  vervangen  van  dieselcomponenten  is  ontzettend  duur.     Symptomen   hebben   vaak   een   oorzaak   uit   een   onverwachte   hoek.   b.v:   "mijn  auto  trekt  niet  meer"  de  oorzaak  kan  een  stukgelopen  turbo  zijn   als  gevolg  van  een  lekkende  injector.  of  "Ik  heb  de  olie  gepeild  en  er   zit   meer   olie   in   dan   2   weken   geleden".   Een   verstopt   of   verbrand   roetfilter  kan  de  oorzaak  zijn.  Het  is  dus  van  belang  dat  een  juiste  en   complete   diagnose   met   de   daarvoor   geschikte   apparatuur   wordt   gesteld   zodat   alleen   datgene   wordt   vernieuwd   wat   daadwerkelijk   defect   is.   Ook   kan   het  voorkomen  dat  men  meer  moet  vervangen  dan   in  eerste  instantie  lijkt.  Defecte  injectoren  kunnen  het  gevolg  zijn  van   een   brandstofpomp   welke   aan   het   stuklopen   is   (metaaldeeltjes   komen  dan  in  het  gehele  brandstofsysteem)  hierbij  is  het  noodzakelijk   om  het  gehele  systeem  te  reinigen  inclusief  brandstoftank.  Verzuimd   men   dit   dan   is   de   kans   op   herhaling   binnen   afzienbare   tijd   zeer   waarschijnlijk   en   opnieuw   erg   kostbaar.   Geen   goede   diagnose,   geen   juiste  communicatie  en  geen  correct  uitgevoerde  reparatie  zal  leiden   tot   zeer   hoge   kosten   voor   de   garage   of   voor   de   eigenaar   van   de   auto.   Dieselspecialisten   kunnen   zowel   het   garagebedrijf   en   autobezitter   adviseren   en   helpen   datgene   te   doen   wat   voor   beide   partijen   de   beste  en  meest  prijsgunstige  oplossing  is.     Rombouts  Revisie   Jan  Rombouts  

Goirle, Nobelstraat  2          T:  0031  (0)13  820  0082  


Probaat: Auto’s... en een beetje meer! ‘Welkom bij Autobedrijf Probaat, een niet merkgebonden BOVAG autobedrijf. Probaat staat voor deugdelijkheid. Geen poespas maar een bedrijf waar jij je thuis voelt en de service verder gaat dan het gratis kopje koffie.’ Met deze tekst opent de website van het eigenzinnige autobedrijf van Fred Maasen en Jos van den Biggelaar. ‘In 1985 begonnen we in een garagebox met een oude krik en drie wielen’ onderstreept Fred de eigenwijze aanpak van hun bedrijf. ‘Toen de showroom later -in het koetshuis in de Dionysiusstraat- al wel drie auto’s bevatte, waren we best trots.’ Intermezzo Niettemin groeide de klanteschare en kon er na een kort intermezzo in ‘het garen magazijn’ (bij voormalige garage Holland) een ruimer onderkomen in de Lochstraat tegenover Albert Heijn in gebruik worden genomen. Met de herinrichting van het wegennet en bouwprojecten rondom Tilburgcentrum moest Probaat wederom op zoek naar een nieuwe locatie een aantal jaren geleden… De stek in Tilburg-Noord (Leharstraat 19-21) bevalt beide eigenaren tot op heden goed en de oorspronkelijkheid en het karakter van dit bedrijf zijn behouden gebleven. Want vanaf het prille begin koppelen de heren hun technische kunnen en klantvriendelijkheid, service (haal- en breng- , gratis leenauto!!) telkens weer aan goede doelen, kunst en cultuur (exposities, concerten). Momenteel maakt bijvoorbeeld ‘Het Inloophuis’ aan het Wilhelminapark in Tilburg dankbaar gebruik van de charitatieve faciliteiten die Probaat ter beschikking

stelt. Dit jaar is er ook nog een modeshow voor een goed doel. ‘Op onze site houden we dit zorgvuldig bij. Klanten stellen dit op prijs, want de diverse evenementen worden goed bezocht en we krijgen veel feedback in onze showroom’, zegt Fred Maasen. Een showroom overigens, die er allesbehalve doorsnee uitziet. Ook hier is de hand en de filosofie van de eigenaren zichtbaar. Sfeervol en vooral informeel…

Gratis haalen brengservice

Techniek Dit neemt niet weg dat het qua kennis op het gebied van de techniek allesbehalve informeel is volgens Jos van de Biggelaar: ‘Goed geschoold en ter zake kundig personeel dat van alle actuele technische aspecten op de hoogte is. En daarbij gaan we verder dan het gewone. Het is bijvoorbeeld een misvatting dat een auto na de APK 100% in orde is. Het blijft een momentopname… Wij voegen nog eens 12 extra punten van belang toe

aan de controle. Momenteel hebben we een vakantie-actie waarbij we dit waarmaken.’ De website van dit unieke Bovagbedrijf laat behalve waar het autozaken betreft, ook de andere attractieve initiatieven overzichtelijk zien. Een must als u van auto’s en een beetje meer houdt! Autobedrijf Probaat Leharstraat 21 Tilburg T 013-5357171 www.autoprobaat.nl

1. Koelvloeistof densiteit en peil 2. Remvloeistof niveau- en viscositeitsmeting 3. Stuurbekrachtigingsvloeistof 4. Waterslangen en slangklemmen 5. Ruitensproeier niveau 6. Bandenspanning 7. Remblokken 8. Schokdempers 9. Multiriem 10. Oliepeil 11. Radiator 12.Accu

TIS GRA K CHEC www.autoprobaat.nl

Leharstraat 21 5011 KA Tilburg 013 - 535 71 71 info@autoprobaat.nl


9

dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

VISIE OP DE TOEKOMST van Jos. W Simons Om u ook in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn gaan wij binnenkort ons assortiment flink uitbreiden. Dit vergt een grote investering in artikelen en flink wat aanpassingen in ons pand. Daarom houden wij op dit moment een grote verbouwingsopruiming. Alle instrumenten zijn nu zéér aantrekkelijk geprijsd! Bent u op zoek, of kent u iemand die op zoek is naar een interessant geprijsde nieuwe of gebruikte piano, vleugel of orgel , loop dan zeker eens bij ons binnen. U kunt de instrumenten dan zelf bespelen en beluisteren.

Op onze website, www.simonspiano.nl vindt u een overzicht van onze aanbiedingen. Maar let op: op = op. Wij zijn geopend op woensdag en vrijdag van 14.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag van 14.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze openingstijden bent u uiteraard van harte welkom op afspraak. Graag tot ziens in onze zaak.

VB.: KEMBLE van €2.225,= voor €1.800,= (links) IBACH van €7.500,= voor € 4.750,= (rechts)

wereld op wielen Fietsfestijn Tilburg 29 juni t/m 2 juli 2014

ook gezinnen met kinderen rijden dwars door de natuur, langs allerlei bezienswaardigheden en pittoreske dorpen in het Hart van Brabant. In Horeca T-Kwadraat aan het Olympiaplein 383, 5022 DX (Stappegoor) te Tilburg vond de organisatie van het Hart van Brabant Fietsfestijn een uitstekende locatie waar men veilig kan starten met de mogelijkheid voor parkeren, douchen en het s’nachts stallen van de fiets. Uiteraard bent u ook voor of na uw fietstocht welkom in het Eetcafé.

Voor meer informatie: www.tTCT93. nl/hvbff en twitter: @HVBfietsfestijn Op28 april werd met een ferme handdruk de samenwerking bezegeld tussen de heren Doorakkers en De Jong van Hart van Brabant Fietsfestijn en de heer Zoontjes van Horeca T-Kwadraat in Tilburg, dit ondersteund door Van Hoof Events. Vanaf zondag 29 juni t/m woensdag 2 juli 2014 organiseert Tourclub Tilburg93 voor de vierde keer een vier dagen durend fietsfestijn. Zowel recreanten- als toerfietsers maar zeker

Vervolg Hitlers Volkswagen van pagina 3

Nadat Hitler in 1934 aan Ferdinand Porsche de opdracht had gegeven om de Duitse Volkswagen verder te ontwikkelen, mocht geen enkele Duitse krant of tijdschrift nog de naam vermelden van de oorspronkelijke bedenker. Josef Ganz vluchtte voor zijn leven. Hij werd door de geschiedenis vergeten.

Zondag 1 juni ‘Pre ‘67 Vintage Volkswagen Show’ in Den Haag

Onthulling ‘oer-Kever’ in Louwman Museum Op zondag 1 juni staat het Louwman Museum in het teken van luchtgekoelde Volkswagens van voor 1967, de ‘Pre ‘67 Vintage Volkswagen Show’. Het voorplein van het museum zal gevuld zijn met circa 55 verschillende uitvoeringen van diverse Volkswagen modellen. De expositie geeft bovendien een boeiend overzicht van de ontwikkeling van de Kever van 1938 tot 1967. In het museum zullen de 13 meest exclusieve uitvoeringen te zien zijn van de luchtgekoelde Volkswagens, waaronder bijzondere carrosserie varianten van Rometsch, Dannenhauer & Stauss, Beutler, Enzmann, Denzel en Fridolin. Het is nog niet eerder voorgekomen dat zoveel varianten van de Volkswagen te zien waren op een locatie. Er komen zelfs bijzondere

De Nederlandse techniekjournalist Paul Schilperoord deed de vondst van zijn leven: hij vond het privé-archief van Josef Ganz (1898 – 1967) terug bij nazaten in Australië. Hij reconstrueerde het verhaal dat Josef Ganz op zijn sterfbed omschreef als ‘a crime story even Hitchcock could not invent’. Dit bevatte niet alleen ongepubliceerde foto’s en ontwerptekeningen, maar ook belangrijke documenten en brieven over diens leven in nazi-Duitsland. exemplaren uit privécollecties uit Amerika en Duitsland die nooit eerder aan het publiek zijn getoond. Het Louwman Museum onthult tijdens het evenement de Rapid, een uiterst unieke auto gebouwd door de Joodse ingenieur Josef Ganz. Josef Ganz heeft een belangrijke rol gespeeld in de tot standkoming van de Volkswagen Kever. De “Pre ‘67 Vintage Volkswagen Show” is het ideale platform om deze auto voor het eerst aan het publiek te tonen. Om 11.00 uur zal de onthulling plaatsvinden. Voorafgaand aan de onthulling is er om 11.00 uur een boekpresentatie en een lezing van Paul Schilperoord, auteur van het boek ‘Het geheim van Hitlers Volkswagen, het geesteskind van de joodse ontwerper Josef Ganz’. Paul Schilperoord vertelt het spannende levensverhaal van Ganz en zijn Kever. Meer info: www.louwmanmuseum.nl


Let’s Go! naar Auto Smolders De Hyundai i10 GO! Voorzien van o.a.: > Geïntegreerd navigatiesysteem met radio/CD/MP3 speler > Bluetooth-carkit > Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening > Climate control > Elektrisch bedienbare ramen voor/achter > Kleuraccent in interieur

Van €13.594,-

WK voord € 1.29eel 9,-

Nu voor €12.295,-

De Hyundai i20 i-Deal Voorzien van o.a.: > Full color geïntegreerd navigatiesysteem > Bluetooth-carkit > 15-inch lichtmetalen velgen > 5 deuren > Radio/cd-/mp3 speler > Airconditioning > Elektrisch bedienbare ramen en spiegels vóór > Centrale deurvergrendeling > Blue start & stop systeem > LED-dagrijverlichting > 6 airbags Inclusief: 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking!

WK voord € 2.29eel 5,-

Van €17.290,-

Nu voor €14.995,-

Scoor nu WK-voordeel bij smolders.hyundai.nl AUTO SMOLDERS TILBURG

Kraaivenstraat 16, Tilburg, tel. 013 - 528 6900 smolders-tilburg.hyundai.nl

2e PINKSTERDAG

GEOPEND

Gecombineerd brandstofverbruik: 3,2 - 6,0 (l/100 km) / 31,3 - 16,7 (km/l); CO2 - emissie: 84 - 140 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofver bruik gegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. GENOEMDE PRIJZEN VAN DE MODELLEN ZIJN INCL. BTW EN BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. AANBIEDING IS GELDIG ZOLANG DE VOORRAAD STREKT. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN. GRATIS KAARTUPDATES VAN HET NAVIGATIESYSTEEM ZIJN NIET VAN TOEPASSING OP DE HYUNDAI i10 & i20. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN.


11 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

wereld op wielen Onbezorgd op vakantie

Vakantie is een groot goed. Lekker op pad, en helemaal zelf bepalen wat u doet. De camper, caravan of vouwwagen is uw thuis, waar u ook gaat. Maar net als een echt huis moet u kunnen vertrouwen op uw kampeermiddel. Niets is zo vervelend als pech in het buitenland. Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de pechgevallen tijdens de vakantiereis voorkomen had kunnen worden door een goede voorbereiding. Daarom hieronder een aantal tips om zorgeloos aan de vakantiereis te beginnen. Auto en motor Tijdens een vakantierit krijgt de auto het zwaar te verduren. Ga maar na: de kofferbak vol, het hele gezin aan boord, caravan aan de haak en

dan ook nog de bergen in. Banden, koeling, accu en remmen moeten in topconditie zijn, want pech in het buitenland wil niemand. Met een goed onderhouden auto hoeft de vakantiereis echter geen enkel probleem te zijn en voor de motorfiets geldt hetzelfde: met de nodige voorbereiding de reis naar de vakantiebestemming al een belevenis op zich. Laat auto of motor in ieder geval voor de vakantie controleren door een BOVAG-bedrijf. Alle belangrijke technische zaken, zoals de remmen, worden tijdens zo’n Vakantiecheck gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Controleer zelf tijdens de reis, bijvoorbeeld bij een tankstop, een keer extra de bandenspanning en de verlichting. En houd goed de controlelampjes en –metertjes op het dashboard

in de gaten: een oververhitte motor bijvoorbeeld kan veel schade veroorzaken. Caravan, camper, aanhanger en vouwwagen Ook de betrouwbaarheid van de aanhanger valt of staat met goed onderhoud. Een band kan nog ruim voldoende profiel hebben, maar als er droogtescheurtjes in de zijkant van de band zitten door ouderdom of lang stilstaan, is het risico van een klapband onderweg groot. Ook de gasslang voor het kooktoestel heeft een beperkte levensduur. Een verdroogde slang kan gaan lekken met alle gevolgen van dien. Een gasslang kost een tientje en het vervangen is een paar minuten werk.

BOVAG Caravan-, aanhangwagen- en camperbedrijven voeren graag voor u de Vakantiecheck uit, waarbij er extra gelet wordt op betrouwbaarheid onderweg en veiligheid tijdens het kamperen. Vakantiecheck BOVAG-bedrijven bieden tot en met eind september de Vakantiecheck aan voor auto, motor, camper, caravan, aanhangwagen of vouwwagen. ANWB-leden krijgen in veel gevallen zelfs korting en krijgen na de check en eventueel uitgevoerde reparaties het Vakantievignet, het bewijs dat de auto klaar is voor de reis. Kortom, met een Vakantiecheck bij een BOVAG-bedrijf ga je veilig naar je stek!

Verzekeren en schade

Schadeherstel Even een misverstand rechtzetten. Veel verzekeraars verwijzen u naar gespecialiseerde bedrijven voor schadeherstel. Daarbij lijkt het vaak alsof dat dit uw enige keuzemogelijkheid zou zijn. Maar vindt u het wel zo prettig om naar een bedrijf gestuurd te worden dat u helemaal niet kent en waar men u niet kent? Probeer wat dat betreft zelf uw keuze te bepalen in overleg met uw verzekeraar.

De fraaiste autointerieurs zijn door John’s onder handen genomen...

Glasreparatie Een ingeslagen autoruit of ster in het voorruit, dit zijn schades die u direct wilt laten repareren. Tegenwoordig kan dit heel eenvoudig, bij daartoe gespecialiseerde bedrijven maar ook bij je eigen autobedrijf in de buurt. Snel, zonder aministratieve rompslomp en met garantie.


Linberg


13 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

wereld op wielen

nieuwe en gebruikte motorfietsen. Met BOVAG Garantie weet u ook nog eens dat het goed zit. Zowel bij de aankoop van gebruikte motoren als bij reparatiewerkzaamheden heeft u recht op BOVAG Garantie.

Nieuwsblad Online

Veiligheid is een goed onderhouden motorfiets Actueel bijblijven in de regio? Wilt u weten wat er speelt? De online versie van Het Nieuwsblad is er voor u en op een gemakkelijk te onthouden adres vindbaar: Kijk op www.TNieuwsblad.nl Goed onderhoud is essentieel om optimaal van de motor te genieten en gebruik te maken. Een deskundig motorbedrijf biedt die zekerheid met specialisten op het vlak van reparatie, onderhoud en verkoop van

Motorrijden is zowel avontuurlijk als verstandig. U kunt er ontzettend veel plezier aan beleven, maar de motorfiets brengt u doorgaans ook zeer efficiënt van A naar B.

SEAT MII SPORT DYNAMIC

De artikelen die in de krant komen worden altijd eerst aangekondigd op de weblog. Pas als de krant al verschenen is worden de complete artikelen op de weblog gezet. Daarnaast zal er ook tussentijds

Ook in deze uitgave vindt u vast een goed bij u passend bedrijf met uitgebreide keuze in zowel nieuwe als gebruikte populaire tweewielers. Deze weten alles met betrekking tot onderhoud en service, dus steek uw licht op bij hen!

continu nieuws geplaatst worden, waarvoor in de krant geen ruimte was of juist dat nieuws dat wij te actueel vinden om te wachten tot het uitkomen van de krant. Maak dus een bladwijzer aan voor www.tnieuwsblad.nl en bezoek uw Nieuwsblad regelmatig online! Sociale media Zoals u ziet zijn op onze internetversies van de krant ook sociale media mogelijkheden ingebouwd. U kunt berichten dus makkelijk en snel met vrienden en kennissen delen. Handig als u een artikel ziet over iemand en het even door wilt geven. U hoeft niet meer naar een kopieershop om het uit de krant te kopiëren… De techniek staat voor niets; nu ook via Het Nieuwsblad!

SEAT ABONNEMENT

1.0 44KW/60PK, TORNADOROOD

zorgeloos rijden

48 MAANDEN

� 209,00*PER MAAND

De SEAT Mii Sport Dynamic beschikt standaard over o.a.: / Airconditioning / Radio/CD/MP3-speler met 6 luidsprekers / Voorbereiding SEAT Portable System / Sportinterieur (antraciet) / 15 inch lichtmetalen velgen / Donker getinte achterruiten / Mistlampen vóór / Verwarmbare voorstoelen

ENJOYNEERING SEAT ABONNEMENT - ZORGELOOS RIJDEN Het SEAT abonnement is ontwikkeld voor particulieren op basis van Full Operational Lease waarmee autorijden echt zorgeloos genieten wordt. Je weet exact waar je aan toe bent doordat je voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe SEAT kunt rijden. Je betaalt alleen de benzinekosten en je hoeft je verder geen zorgen te maken over wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Dat is allemaal gedekt in het SEAT abonnement. Ook waardevermindering, afschrijving, financiering en andere verborgen kosten kun je voortaan vergeten. Je hoeft alleen maar te genieten van het rijden in je nieuwe SEAT - geheel volgens jouw wensen en eisen geleverd.

SEAT.NL

Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Mii: 4,1 - 4,5L/100 km (1:24,4 - 1: 22,2) CO2-emissie 95 - 105 g/km. Er is al een SEAT Mii vanaf € 8.700,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af-importeur’. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Prijzen zijn inclusief BTW. Vraag naar meer informatie bij je SEAT-dealer. *Actieprijs geldt alleen voor de SEAT Mii Sport Dynamic o.b.v. Full Operational Lease, 10.000 km per jaar, looptijd 48 maanden en geldig t/m 15 juni 2014, zolang de voorraad strekt. Inclusief BTW, exclusief brandstof met een eigen risico van € 500,00. SEAT Abonnement is Private Lease voor een vast bedrag per maand. Dit product wordt u aangeboden door SEAT Bank in samenwerking met SEAT Leasing.

’s-Her togenbosch Afrikalaan 5 • 073 - 644 25 58 Tilburg Mascagnistraat 531 • 013 - 547 00 40 Waalwijk Van Andelstraat 11 • 0416 - 65 15 90

www.noordhoekautogroep.nl


50 JAAR ITALIAANS

Autobedrijf Wouters is een Tilburgs familiebedrijf dat sinds 1950 actief is in de automotivebranche. Sedert 1964 is Wouters Italiëspecialist, met name waar het gaat om de merken Alfa Romeo, Fiat en Lancia. Vijf jaar geleden heeft de derde generatie van de familie Wouters de fakkel overgenomen en zet met Italiaanse passie het bedrijf met succes voort. Autobedijf Wouters is hét adres voor leveringen van de genoemde Italiaanse automerken, zowel nieuw als gebruikt, maar ook voor

Alfa Romeo MiTo 1.4 120pk Turbo Sport Stuurbekrachtiging, LMV 17”, Neerklapbare Achterbank ......................................... € 10.650,Bouwjaar 2009, km-stand 63.000 km Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD 16V Distinctive Xenon, Navigatie, Leer, Schuifdak, Parkeersensoren etc. FULL OPTIONS Bouwjaar 2012, km-stand 69.000 km

€ 14.650,-

Alfa MiTo 0.9 Twin Air101 pk Distinctive Sport Navigatie, lederen bekleding, LMV 17”, Cruise Controle..............VAN € 23.500 VOOR € 18.490,Bouwjaar 2014 km-stand 5 km Alfa Romeo Spider 1.750 Turbo 200pk Exclusive Lederen Bekleding, Parkeersensoren, LMV 17” Bouwjaar 2010, km-stand 82.000 km

€ 23.650,-

compleet onderhoud, APK, garantiewerkzaamheden, verzekeringen en financieringen bent u bij ons aan het juiste adres. Door onze ruime openingstijden, kennis van zaken, kwaliteit en flexibiliteit merkt u dat Wouters net dat beetje extra doet voor de klant. Wij zorgen ervoor dat mobiliteit altijd is gegarandeerd. Want:

‘Kwaliteit is doen wat je belooft!’

Alfa Romeo Giulietta 1.6 16V Distinctive Metaallak, LMV 17”, Radio Cd, Neerklapb. Achterbank ...........................................€22.650,Bouwjaar 2013, km-stand 24.000 km Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V Imola Xenon, Lederen Bekleding, Stoelverwarming, Radio Cd ............................................. € 17.950,Bouwjaar 2010, km-stand 59.000 km

Fiat 500L 0.9 EcoEasy 105pk Airco,Audiobediening op stuurwiel, LMV 17”, Prk. sens, Bouwjaar 2014 - stand 5 km

Fiat 500 1.2 Sport Airco, lederen bekleding, LMV 15”, Radio CD, Bouwj. 2008, km-stand 58.000 km ...... € 8.450,Fiat Punto 1.3 JTD 16V Dynamic 5-drs Airco, Bluetooth Telefoon, LMV 15”, Radio CD ................................................ € 8.200,Bouwjaar 2010, km-stand 91.000 km Fiat Punto 0.9 Twin Air Street 5-drs Airco, Cruise Contr.,Bluetooth,Met. lak, LMV 16”, Radio CD ..............................................€ 14.650,Bouwjaar 2014, km-stand 5 km

€ 24.950,-

Fiat 500 0.9 Twin Air Lounge Airco, Bluetooth, audiobed. op stuurwiel, SPECIALE AKTIEPRIJS ...................................€ 18.500,- voor € 15.250,Bouwjaar 2014, km-stand 5 km

Lancia Ypsilon 0.9 Twin Air Gold Airco, Tom Tom voorber., Metaallak, Cruise controle Bouwjaar 2013, km-stand 50 km

Fiat 500 Cabriolet 0.9 Twin Air Lounge Airco, audiobed. op stuurwiel, Bluetooth, Parkeersensor. bouwjaar 2014, km-stand 5 ..............................................................€ 16.450,SPECIALE AKTIEPRIJS

Lancia Ypsilon 0.9 Twin Air Gold Airco, Cruise Contr., LMV 15”, Radio CD, Park. sensoren .....................................€ 13.950,Bouwjaar 2013, km-stand 1500 km

eerd s i l a i c Gespe meo, Fiat a Ro f l A n i cia en Lan

€ 13.950,-

rt en elvaa dag m e H er nkst 2e Pi pend geo


15 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

wereld op wielen

Skoda (+21,9%), Jeep (+50,8%), Lexus (+38,6%), Nissan (+22,1%). Mazda (+30,1%) en Land Rover (+31,1%) als grote winnaars. De Amerikanse merken daalden stevig. GM USA en Chevrolet zagen hun verkopen

met respectievelijk 61,9% en 75,3% dalen. Verder daalden ook de verkopen bij Lancia/Chrysler (-18,4%), Honda (-8,4%), Mini (-9,9%) en Alfa Romeo (-8,2%) behoorlijk tot fors.

Europese autoverkopen april: bijna 5 procent in de plus! Ook in april zijn de Europese autoverkopen weer gestegen. Deze stijging van 4,6 procent is echter lager dan de totale stijging van 2014. In de eerste drie maanden van 2014 was de stijging ten opzichte van 2013 echter groter, blijkt uit de groei van 7,4 procent over januari tot en met april. In april daalde de verkoop iets en verkochten de diverse merken Europa-breed 1.089.226 auto’s, wat echter wel weer 4,6 procent meer dan de 1.041.682 stuks van april 2013. Bijna 5 procent dus...

Dat het vorige maand wat terugviel heeft vooral te maken met tegenvallende resultaten op de Duitse markt: daar daalden de verkopen in april met 3,6 procent. Duitsland is het belangrijkste Europese autoland qua verkopen; dit speelt dus een belangrijke rol in het totaal. Het herstel is in alle andere grote landen inzet, ook bijvoorbeeld in Frankrijk (+5,8%), Italië (+1,9%), Spanje (+28,7%) en het Verenigd Koninkrijk (+8,2%). Per merk Bij de merken zien we Dacia (+34,6%),

Reconditioneren, carcleaning Het reconditioneren van uw auto vereist ervaring, kennis en precisie. Er komt een team van specialisten aan te pas om uw bezit tot in de puntjes te poetsen. Gespecialiseerde medewerkers die als geen ander de hoekjes en kantjes van uw auto weten te vinden zodat deze niet vergeten worden.

een in carcleaning en reconditionering gespecialiseerd bedrijf. Deze poetsen niet alleen de auto maar beginnen met het in kaart brengen van schades. Nadat deze schades beschreven zijn, worden ze na overleg gerepareerd. Hierna kan de auto gereconditioneerd worden zodat deze er weer als nieuw uitziet.

De occasion die de consument in de showroom ‘als nieuw’ ziet staan is meestal onder handen genomen door

Zo’n behandeling vergt veel vakmanschap en menig dealer of autoverkoopbedrijf laat dit liever aan zo’n specialist over.

Samsung Galaxy S3

bijbetaalprijs:

+

�19.-

nu 2 jaar van �32.50

€ 26.-

/mnd

GRATIS

TAB 3

(7” LITE) T.W.V.

€149.-

Telecombinatie • 150 min/sms • 1000 MB

keuze uit alle netwerken:

Tilburg Heyhoef

Heyhoefpromenade 9 | 013 5718221

naast supermarkt JUMBO


De Mazda CX-5 trekt meer dan alleen de aandacht

1800 kg • SKYACTIV-G motor met 165 pk (121 kW) • Nu ook als Limited Edition met extra veel voordeel • U rijdt al een Mazda CX-5 vanaf € 27.990,-

N trekhua t.w.v.ak

€ 1.22 0 grati ,s*

Kraaivenstraat 16 • 5048 AB Tilburg • Tel. 013 - 528 69 00 • tilburg@autosmolders.nl www.autosmolders.nl Gemiddeld verbruik CX-5 SKYACTIV-G 165: 6,0 liter per 100 km/16,7 km per liter/CO2�-uitstoot 139 g/km. Prijs inclusief BPM en BTW en exclusief kosten rijklaar maken. Vraag ons naar de kosten en voorwaarden of kijk op www.mazda.nl. Prijswijzigingen voorbehouden. Afgebeeld model kan afwijken van de daadwerkelijke specificaties. *Aanbieding geldig t/m 30 juni 2014 met uiterste registratiedatum 15 juli 2014. Vraag ons naar voorwaarden van deze actie.


17 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

Voor de derde maal word het Open NK Mascottes georganiseerd op zaterdag 7 juni. Deze wedstrijd gaat tussen minimaal 15 verschillende mascottes uit Nederland en België.

21e G-voetbalweekend bij Amarant Met ook de derde editie van het Open NK Mascottes ‘Binnenkort is het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg (vrijdag 6 t/m zondag 8 juni) het strijdtoneel voor het 21e G-voetbalweekend. Dit voetbaltoernooi voor mensen met én zonder beperking bestaat uit vijf verschillende toernooien. Wesley, Michael Humble en diverse carnavalsbands zijn aanwezig om het evenement (muzikaal) te ondersteunen.

Wij staan voor u klaar met onze vertrouwde service en altijd aantrekkelijke aanbiedingen.

Vijf toernooien Het G-voetbalweekend telt vijf toernooien verdeeld over drie dagen: • Vrijdag 6 juni : 6e Tilburgse carnavals voetbaltoernooi (18.30-22.00 uur)        • Zaterdag 7 juni : 12e Int. G-pupillen voetbaltoernooi (9.30-17.00 uur)         • Zaterdag 7 juni : 13e Mix integratie voetbaltoernooi (17.00-22.00 uur)         • Zondag 8 juni : 21e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi (9.3017.00 uur)        • Zondag 8 juni : 9e Wim Groels sr. voetbaltoernooi (9.30-17.00 uur)          Diverse prominenten fluiten een wedstrijdje gedurende het weekend. En Nederlands zaalvoetbal elftal keeper Pieter Grimmelius zal ook acte de préséance geven bij de Willem II penaltybokaal. Zanger Wesley neemt de strafschoppen

voor zijn rekening voor de Wesley’s beste keeper bokaal. Daarnaast zijn er diverse nevenactiviteiten zoals pannavoetbal, penalty- en stropdasschieten in het Mora Kidsdorp. (De toegang bedraagt 2 euro per persoon.) 3e Open NK Mascottes Voor het derde jaar is het Open NK Mascottes op zaterdag van 12.0017.00 uur. Dit is een wedstrijd van minimaal 15 verschillende mascottes uit Nederland en België waaronder Tiger en Tigergirl (FC Utrecht), Dirkje (Dirk Kuyt Foundation), RIKCY (RKC Waalwijk), Billy Bever, Budrake, Dino, Sparta Piet (Sparta Rotterdam), PLUTZKE, KINGO (Willem II), Dolly, Hoeffie, Stockey, FC Den Bosch mascotte, Oranje Leeuw en Tippy (G-voetbalweekend). De jury met voorzitter Johan Vlemmix beoordelen de mascottes op drie onderdelen: fotoshoot, sfeer maken en een originele mascotterun van zo’n 300 meter. De winnaar mag zich ‘Beste Mascotte van Nederland 2014’ noemen. Foto: G-voetbalweekend één groot feest met keeper Wouter en promoteam

Grote verbouwings-

opruiming

Zie onze website! En op volgende pagina’s


verkocht


St. Pieter

CIALIST! E P S N E R E O L V & R DÉ BADKAME iliebedrijf De specialist op het authentieke fam het gebied van:

badkamers & Sanitair wand en vloertegels vloeren uitgebreid assortiment: keramische tegels natuursteen eiken parketvloeren gietvloer of betonlook laminaat totale montage mogelijk

OutLet

Store

40% korting op A-merken sanitair

grohe - Grohe ns Ha t vi ra Du nx hi Sp ch Bo & y Villero Meer informatie, acties & inspiratie? www.st-pieter.nl St. Pieter Tilburg Broekhovenseweg 130d Tel. 013 532 1304

St. Pieter

St. Pieter Eindhoven Bruggelaan 2 Tel. 040 238 0150

Binnen- en buitenpret Tilburgsebaan 42, 5126 PH Gilze Telefoon 0161 45 66 86 www.devossenberg.net

Ouders en begeleiders

Gratis

Kom ook eens timmeren en/of schilderen op onze knutselzolder

Te gek zo’n speelplek

Wil jij een te gek kinderfeestje? Diverse arrangementen zijn mogelijk.

openingstijden pinksterweekend 1e Pinksterdag zondag 8 juni gesloten. 2 Pinksterdag 9 juni open van 10.00 - 19.00 uur. e

NIEUW!!! Stoer crossen op onze nieuwe fietscrossbaan!


21 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

Inspiratie voor (groot)ouders

Mooi wonen op niveau Gezellig en actief bezig zijn met je dreumes, peuter of kleinkind Wat kan een peuter eigenlijk allemaal doen met verschillende materialen? Hoe kun je met een dreumes al interactief bezig zijn? Twee kinderdagverblijven in Tilburg startten begin deze maandmet een reeks inspiratieworkshops waarmee zij hun kennis en ervaring willen delen met (groot)ouders van jonge kinderen.

natuurlijke materialen, je gaat de natuur ontdekken, nieuwe kleren maken voor de pop of meemaken wat je met muziek allemaal kunt doen. Prettige bijkomstigheid is dat jongere broertjes en zusjes ook mee mogen komen.

Samen bezig zijn Creativiteit staat vaak centraal, maar dat wil niet zeggen dat je zelf supercreatief moet zijn. Helemaal niet zelfs. Maike van de Pas, locatiedirecteur KrisjKrasjKres: “Het draait niet om het eindresultaat tijdens de Inspiratieworkshops zijn bedoeld voor workshop. Het gaat er vooral om dat ouders iedereen die zorgt voor kinderen in de en kinderen heel veel plezier beleven aan leeftijd van 1 tot 4 jaar en die op zoek het samen bezig zijn. Dat ouders dan ook is naar een leuke, gezellige activiteit om samen te ondernemen. Ervaren pedagogisch nog leuke tips en ideeën opdoen voor thuis maakt het extra leuk” medewerkers verzorgen de workshops. Zij willen graag hun ervaring en enthousiasme Gratis een keer meedoen delen met (groot)ouders en hen inspiratie De workshops zijn op woensdag 14 mei j.l. meegeven voor thuis. gestart. De eerste keer meedoen was gratis. Binnen en buiten Willen (groot)ouders De eerste workshop start op woensdag daarna vaker meedoen 14 mei aanstaande en bij voldoende dan betalen zij €5 per belangstelling zullen er meer volgen. De keer per kind. activiteiten die worden aangeboden zullen Meer info:via www. elke keer wisselen. Het kan zowel buiten sterrekinderopvang.nl als binnen zijn. Er wordt geknutseld met Vervolg Kiwanis pagina 7:

Auberge du Bonheur te finishen. Dit Alles voor het goede doel jaar waren er weer De organisatie heeft er alles aan gedaan vier categorieën om weer een fantastische route uit te deelnemers. De zetten. Met als voornaamste doel de ‘klassieke’ auto’s opbrengst van 2013 (12.000 euro) te reden voorop, overtreffen. Deze opbrengst komt in gevolgd door een 2014 geheel ten goede Stichting Jarige peloton cabrio’s, Job Tilburg. exclusieve auto’s Ook in Tilburg kunnen honderden en de groeiende kinderen hun verjaardag niet vieren groep elektrische- en omdat er thuis te weinig geld is. hybride voertuigen. Jarige Job maakt een einde aan dit Ten tijde van de verjaardagsleed door deze kinderen opmaak van deze geen geld te geven maar een uitgave hadden zich verjaardagbox met alles erop en eraan. al een kleine 70 equipes aangemeld. Exclusiviteit op vier wielen De Kiwanis Rally 2014 ging zoals Meer info via website elk jaar van start vanaf het Willem www.kiwanisrallytilburg.nl II-stadion om na een aantrekkelijk parcours uiteindelijk weer bij de

Sterk in prijs verlaagd: van €738.500,- k.k. nu voor

650.000,-

Vloeiweg 13 OISTERWIJK Allround Makelaardij Tel: 013-5920080 Actueel nieuws? Via onzewebsite (of uw smartphone/tablet!!!!) www.TNieuwsblad.nl kunt u actuele info uit de regio bijhouden.


SPUITEN EN BEHANDELEN VAN: metaal, MDF, kunststof, (kantoormeubelen-) meubelen, radiatoren, keukens, interieurs, winkel-/ apotheekinrichtingen, speciale projecten. Ook voor het ontlakken en of stralen van uw meubelen. Meubelspuiten in elke gewenste kleur.

In de spuiterij van Mika in Goirle maakt Paul Verkooijen oude meubels weer nieuw! Ook het spuiten van MDF is voor ons geen probleem.

Vollerstraat 5 - 5051 JV Goirle - T.: 013 - 534 32 00 - F.: 013 - 534 26 18 E.: info@spuiterijmikabv.nl - www.spuiterijmikabv.nl


23 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

Hardlopen in het Reeshofbos!

Voorstelling: ‘De Psyche-logen’

Voor de recreatieve hardlopers organiseert hardloopvereniging Tilburg Road Runners op zondag 1 juni een bosloop. Het is een gezellige trimloop voor jong en oud. In het prachtige Reeshofbos van Tilburg wordt een ronde uitgezet van 2,5 km over onverharde bospaden. Die ronde kan één tot zes keer gelopen worden. Bij deze trimloop worden de gelopen tijden geregistreerd en de uitslagen gepubliceerd op www.uitslagen.nl. Na afloop is er water en fruit van groenteman René Timmermans aanwezig en is er een loterij waarbij alle kinderen een prijs hebben.

De start is om 11.00 uur. De kinderloop over 500 en 1000 meter start een half uur eerder om 10.30 uur. Vanaf 9.45 uur kan er ingeschreven worden in het Italiaans restaurant “The king of Italy” aan de Huibevendreef 20 in de Reeshof. Het inschrijfgeld is € 2,50 en de kinderlopen zijn gratis. De boslopen worden maandelijks georganiseerd met uitzondering van de maand juli. Voor verdere informatie: www.tilburgroadrunners.nl

Is je rugzak te zwaar geworden, waardoor het niet meer lukt om de emotionele bagage uit je leven te dragen? Of is het puur chemie? Een bepaald stofje in de hersenen dat ontbreekt? 1 op 4 Nederlanders krijgt te maken met een psychische ziekte. De omgeving lijdt mee. Wat maakt er ‘gewoon’ over praten dan toch zo lastig? Monologen De Psyche-logen is een aangrijpende voorstelling over krachtige vrouwen die ieder op hun eigen manier worstelen met psychische kwetsbaarheid. Heftige, uit het leven gegrepen monologen die raken,

worden afgewisseld met meer luchtige scenes die vermaken. Voor sommigen zal het een ‘feest der herkenning’ zijn en voor anderen biedt het mogelijk nieuwe inzichten in de psyche van de mens. Met dit ‘eerlijke’ project willen de makers psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken en daarmee een bijdrage leveren aan de destigmatisering van mensen die daar ervaring mee hebben (gehad). Een productie van: Delen & Spelen. Er was op 24 mei een voorstelling in Tilburg. In juni nog te zien in Den Bosch en Nijmegen en later Amsterdam. Voor informatie/speeldata: www.delenenspelen.nl


‘Wij haken regelrecht in op de crisis die zoveel mensen geraakt heeft’. Maar liefst 2000 m2 aan bouwmarktproducten staat overzichtelijk bij elkaar opgeslagen in de vestiging in Goirle en werkelijk alles tegen dumpprijzen!! Goedkoop (ver)bouwen begint dus bij DoeHet-Zelfdump. Want laten we eerlijk zijn, U let toch ook op de kleintjes!!!! KIJK OOK OP: www.DHZdump.nl

DOlle n e g a d p 5-6-7- juni m Du en ook 2e Pinksterdag OPEN!

Innovatie op Doe-Het-Zelf gebied, nieuw in Goirle!! Goirle heeft iets nieuws dat uniek is in geheel Nederland. ‘Doe-Het-Zelf dump (DHZ dump) is géén bouwmarkt of houthandel, maar haakt regelrecht in op de huidige crisis die zoveel mensen raakt.’ Aldus Joan Hamers die hiervoor de ruimte ingericht heeft van de voormalige Multimate-zaak aan de Nobelstraat in Goirle, op industrieterrein Tyvoort. ‘Deze Doe-Het-Zelf dump is een ‘No nonsense formule: Zelf afhalen, zelf zagen en kijken wat je koopt tegen de allerlaagste prijs! Da’s waar Doe-Het-Zelf dump voor staat...’, aldus Joan Hamers

handelsonderneming, die zich bezig houdt met de in-en verkoop van rest, schade-, retour-, faillisements-, en gelegenheidspartijen in Doe-Het-Zelf producten, voornamelijk houtproducten. Ons sterkste punt: Zo goedkoop mogelijk inkopen van partijen hout, plaatmateriaal

en andere DHZ producten, direct bij fabrieken en importeurs, waardoor de klant de scherpste prijs betaalt!’ Géén vast assortiment Bedrijven, handelaren en ook particulieren, behoren tot de klantenkring van DHZdump, volgens Joan Hamers: ‘Door de crisistijd en de grote vraag naar goedkope producten, hebben uit geheel Nederland tal van klanten de weg naar DHZ dump inmiddels gevonden via internet... Het assortiment bestaat hoofdzakelijk uit hout, plaatmateriaal, deuren, vloeren, lijstwerk, kasten, plafonds en vele andere aanverwante bouwmarktproducten, geheel afhankelijk van de aanvoer. Veelal betreft het producten uit faillissementen, of éénmalige rest- of uitloop partijen al dan niet met lichte beschadigingen. DHZ dump voert dus géén vaste assortimenten!’ Dumpprijzen ‘Prijzen die door DHZ dump gehanteerd worden liggen ver onder de reguliere prijzen in de bouwmarkt. Producten worden met hoge kortingen van tot wel 70% ten opzichte van de bouwmarkt of houthandel gedumpt, onze naam zegt het al. Verkoop van onze producten gebeurde al eerder vanuit ons bulkmagazijn in Tilburg via onze eigen site en marktplaats. Nu zijn we ook dagelijks open in Goirle zodat klanten de producten live kunt zien, kopen en indien gewenst, meteen meenemen’, legt Joan Hamers uit.

(11-17 uur)

Om u kennis te laten maken met deze unieke formule, hebben we regelmatig dolle dumpdagen, met nog meer voordeel op de al belachelijk lage prijzen... Bij aankoop van iedere 100 euro krijgt u een waardecheque van 20 euro! Dus bij de eerst volgende aankoop krijgt u gelijk 20 euro korting, da’s toch te dol voor woorden! U bent van harte welkom op 5-6-7- juni en ook op 2e Pinksterdag.

20,-

€ Deze ch eque

t.w.v. 20 euro is in Naam: ... wisselb aar bij uw ............... ............... eerstvol Adres: ... gende aa ............... ............... nkoop ............... Woonp laats: ... ............... ... ... e-mail: ............... ........................... . ............... ............... ..

(Één waa

rdecheq

ue per

aankoo

p inwisse

lbaar; max

imaal geld

ig tot en

met dec

ember

2014. Vraa

g naar de

voorwa

arden in

onze win

kel.)

(Één waardecheque per aankoop inwisselbaar; maximaal geldig tot en met december 2014. Vraag naar de voorwaarden in onze winkel.)

Nobelst raat 20 , Goirle Uitgifted atum:


Heel veel hout (producten)! Het assortiment van Doe-Het-Zelf dump bestaat hoofdzakelijk uit hout, plaatmateriaal, deuren, vloeren, lijstwerk, kasten, plafonds en allerlei

andere producten. Kom gerust eens kijken, want er zit altijd wel iets bij dat u ook voordeel oplevert.

Dit assortiment wordt dagelijks aangevuld met vele andere aanverwante bouwmarktproducten. Dit is echter wel geheel afhankelijk van de aanvoer. Onze

aanvoer en dus ook ons assortiment wisselt voortdurend…

zomaar een Voorbeeld:

70% goedkoper; hoe kan dat? Deuren en nog eens deuren

Van o.a. skantrAE, cando en lundia; Ruim 500 deuren op voorraad; Soms met héle kleine beschadiging; Ook in de maat 213 cm hoog; Kom kijken en breng u maten mee!!!! Normale prijs 200-300 euro, uitzoeken...

Prijzen die door DHZ dump gehanteerd worden liggen ver onder de reguliere prijzen in de bouwmarkt. Producten worden met hoge kortingen van tot wel 70% ten opzichte van de bouwmarkt gedumpt, de naam zegt het al. Het betreft meestal producten uit binnen- en buitenland, afkomstig uit faillissementen, of éénmalige restof uitloop partijen al dan niet met lichte beschadigingen. DHZ dump voert dus géén vaste assortimenten! Er zijn geen vaste contracten met merken of leveranciers afgesloten, waardoor men niet vastzit aan afname verplichtingen. Er kan dus altijd naar de goedkoopste partij producten gezocht worden. Door slimme inkoop kan zo de scherpste prijs aangeboden worden voor de consument.

95,

Bij Doe-Het-Zelf dump nu slechts v.a.:

-

Honderden binnenen buiten merkdeuren Nobelstraat 20, Goirle


Familiebedrijf Doe-Het-Zelf Dump maakt deel uit van een Tilburgs familiebedrijf waaronder ook Hamers Binnengewoongoed en AxiVloer vallen. Oprichter L. Hamers begon begin jaren zestig aan de Prinsenhoeven als één van de eersten in Tilburg een doe-het-zelf zaak. Met de opvolging van de zoons Joan en Leon Hamers werd gezocht naar specialisatie. Dit resulteerde in een prachtige showroom aan de Ringbaan Zuid waar een ruim assortiment exclusieve deuren, vloeren, kasten en plafonds te zien is. En waar service, vakmanschap en kwaliteit het doel is en hoog in het vaandel staat. Daarnaast levert AxiVloer aan de Piushaven een compleet programma laminaat, PVC en houten vloeren in de populaire (bouwmarkt) prjsklasse. Kwaliteit voor een lage prijs is bij AxiVloer het devies. Met de komst van Doe-Het-Zelf dump is de cirkel rond. Joan Hamers: ‘Klanten kunnen nu op alle gebied bij ons terecht. Steeds meer, wat met bouw of verbouw te maken heeft bieden we, maar ook in alle kwaliteitsniveaus en prijskategoriën zijn we vertegenwoordigd!’

doe-het-zelf dump outlet in rest- en schade partijen

schuifwandsysteem

...nog een Voorbeeld:

Schuifwandsysteem 400 cm, 4 deurs incl. witte deurpanelen. Inkortbaar in hoogte en breedte

190,-

Nu dumpprijs:

(Meerprijs 400cm, 5 deurs: nu 27,50 euro!!!)

Nobelstraat 20, Goirle

Uitgebreid actueel overzicht op internet! Zoals gemeld, wisselt het assortiment van Doe-Het-Zelf dump voortdurend. Alhoewel de hal in Goirle een enorme voorraad van hout, plaatmateriaal, deuren, vloeren, lijstwerk, kasten, plafonds en vele andere aanverwante bouwmarktproducten ter plekke heeft staan, komen dagelijks nieuwe partijen binnen. U snapt dus dat het assortiment nogal eens aan verandering onderhevig is. Wilt u de laatste aanvoer bekijken? Dat kan eigenlijk heel eenvoudig: • Ga naar Google en geef ‘Doe-HetZelf dump’ in (DHZdump); • kies dan de website of nog beter onze reeks op marktplaats (zie foto); • ons actuele aanbod verschijnt dan keurig op een rijtje. •

Echt snel bijblijven? Scan nevenstaande QR-code op uw mobiel of tablet en de aanbiedingen verschijnen op een rijtje voor u!

Handiger kan het niet!


En meer! Véél meer...

Allerlei andere producten hebben ook een plekje in het assortiment van Doe-Het-Zelf dump. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat alles afkomstig is van wisselende partijen. Maar juist dat maakt het interessant

om regelmatig eens binnen te lopen en te bekijken of er wat van uw gading bij is...

Één ding staat daarbij vast. Het levert u altijd voordeel op. Plinten, afwerklijsten, hoeklatjes, schuifdeursystemen, werkbladen en ga zo maar verder.Het

ligt er allemaal overzichtelijk voor u voorgesorteerd in schappen. Nieuwe rolhor nodig. Kom gerust langs, want hierin is ook volop keus!

...en heel veel hout- en plaat materiaal:

Plaatmateriaal, enkele voorbeelden… Betonplex 15mm 125x250 cm nu ............€27,00 Constructieplaat 19mm T&Groef Spaanplaat vochtwerend V313 100x125 cm nu ..............€5,95 Gipsplaat AK 12,5 mm 90x125 cm nu .................. 2,50 90x270 cm groen nu ....... 8,75 MDF plaat 18mm 122x244 cm nu ............€16,95 Multiplex 10mm WBP 122x250 cm nu ............€19,00

Vurenhout, enkele voorbeelden… Geschaafd Vuren- en balkhout 19x50 mm .......... nu 0,45 p/m 27x44 mm .......... nu 0,75 p/m 44x44 mm .......... nu 0.99 p/m 44x69 mm .......... nu 1,40 p/m 44x95 mm .......... nu 1,95 p/m 69x169 mm ........ nu 4,95 p/m

Zo komt u bij de goedkoopste Doe-Het-Zelf producten:

Vanaf rijksweg 58 neemt u de afslag Tilburg–west en volgt u de route naar Goirle. Houd hier de route naar Poppel aan en sla links af bij industrieterrein Doe-Het-Zelf dump ligt goed bereikbaar Tijvoort. Daarna neemt u de eerste straat op industrieterrein Tijvoort in Goirle. rechts en volgt u deze weg ongeveer 400 meter, waarbij u Doe-Het-Zelf dump aan Lekker veel ruimte om te parkeren; de rechterkant al ziet. Wilt u het op uw zelfs met een busje en/of aanhanger navigatiesystem ingeven houdt dan dit kunt u volop manouvreren. Altijd adres aan: handig als u wat plaatwerk, deuren etc., meteen mee wilt nemen.

Nobelstraat 20, 5051 DV Goirle.

Openingstijden: Doe-Het-Zelf dump is van dinsdag t/m vrijdag open van 9.30-18.00 uur, op zaterdag van 9.00 uur tot 16.30 uur. Op donderdag is er een koopavond tot 20.00 uur. Op maandag is de winkel gesloten. Op de website www.DHZdump.nl en op Marktplaats.nl ziet u een uitgebreid overzicht van de aangeboden partijen en prijzen (zie ook artikel op vorige pagina over internet).


28 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

Concept ‘Mijn thuis’ van Jac. Klijn:

‘Kiezen wordt nu makkelijker’ Het is weer tijd om de tuin aan te pakken. Diverse leveranciers hebben hier weer op ingespeeld met nieuwe frisse ideeën. Zo ook bij Jac. Klijn: Tnieuwsblad sprak met Dick van Peer, die het totale tuingebeuren voor dit Kaatsheuvelse bedrijf coördineert. Er is wel wat nieuws te melden volgens Dick: ‘Dit jaar hebben we samen met wat meer leveranciers de koppen bij elkaar gestoken. De vraag was hoe we de consument het beste van dienst kunnen zijn. Zeker, we leveren prachtig kwaliteitsmateriaal op het gebied van verharding, afscheiding, kunstgrassen, verlichting en tuinhuisjes… Maar daar redden we het vandaag de dag niet meer mee. TV-programma’s en internetfora hebben ons inmiddels duidelijk gemaakt dat we meer moeten bieden dan alleen producten. Hier komt dus een stukje advies en deskundigheid om de hoek kijken.’

Meerwaarde De merken zijn top (o.a. MBI, TuinVisie, Stone & Style, Woodvision, KwikGrass.); de presentatie is ook helemaal up-to-date (bij Jac. Klijn is een prachtige showtuin aangelegd waar vele verhardings- en afscheidingsmogelijkheden een plekje hebben gekregen, zie ook bijgaande foto en het assortiment is als ‘zeer breed’ te typeren. ‘Toch willen we onze klanten graag een meerwaarde bieden. Samen met andere leveranciers hebben we dat in een mooi concept gegoten dat naar de naam ‘Mijn thuis’ luistert.’ Aldus Dick van Peer. ‘Hierin zit alles verpakt wat de tuinliefhebber wenst. De nieuwste trends op het gebied

van verharding en afscheidingen. Maar ook alles over de tuinverlichtingsmogelijkheden en de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstgras, dat steeds meer toegepast wordt. In een fraaie folder die in de laatste week van maart huis-aan-huis verspreid is, wordt dit concept op beeldende wijze vormgegeven. Mensen kunnen de producten dan binnen een arrangement en hun toepassing zien… Dat geeft een duidelijker en completer beeld.’ Voor mensen in Tilburg en omgeving die de folder niet ontvangen hebben ligt er altijd een in de showroom van Jac. Klijn klaar, maar ook online is de folder te zien via http://tuin.mijnjacklijn.nl/ . Keramische tegel buiten Eén noviteit wilde Dick van Peer ons wel influisteren voor wat betreft de bestrating van tuinen: ‘Je ziet steeds mooiere mogelijkheden met keramische tegels in de buitentoepassing. Naast onze uitgebreide betoncollectie voor bestrating en betegeling buiten zien we de belangstelling voor keramische tegels toenemen. Ten opzichte van de binnentegels vergen buiten bruikbare tegels specifieke eigenschappen met betrekking tot vochtopname. Wij adviseren dan ook altijd

eerlijk wat wel en wat niet mogelijk is. De keuze in keramische tegels is dit jaar enorm toegenomen en de kwaliteit is van topniveau (o.a. Mirage).’ Voor elk wat wils Grote tuinen, kleine tuinen, dure en budgetaire oplossingen. Voor iedere portemonnaie is er een variant te bedenken. De vaklui bij Jac. Klijn helpen u graag bij uw keuze in materialen. De bedenksels van het ‘Mijn Thuis’ concept helpen u hier zeker bij en zijn in onderdelen te zien buiten naast de Bouwpartnershop aan de Amerikastraat in Kaatsheuvel. Foto’s: Dick van Peer toont de ‘voorbeeldtuinen’ naast de showroom Onder : ‘Mijn Thuis’ brochure BPG Jac Klijn Amerikastraat 18, 5171 PL KAATSHEUVEL (0416) 28 00 55 Openingstijden ma-za van 9-17 uur

NIEUW BIJ JAC KLIJN, DE SUNSHOWER Sunshower combineert zonlicht en infrarood met de dagelijkse douche

SUNSHOWER LINKS Inbouw Sunshower €304500 RECHTS Opbouw variant Fullbody €199900 Opbouw variant Halfbody €149900 Je hebt al een Sunshower Pure vanaf

�69500

Prijzen inclusief btw

Zonlicht en infraroodwarmte tiidens uw dagelijkse douchebeurt geeft u een energiek gevoel en verhoogt uw weerstand. Infraroodwarmte dringt diep door in de huid en houdt spieren en gewrichten soepel. Het gedoseerde zonlicht van de Sunshower houdt uw Vitamine D-gehalte op peil en zorgt voor een gezond zomers kleurtje. Een gezonde stijl van leven combineren met het genieten van wellness, dat is waar Sunshower voor bedoeld is. Sunshower is in iedere bestaande badkamer eenvoudig te monteren in de hoek van de douche en is gemakkelijk te bedienen. De Sunshower is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zowel inbouw als opbouw.

Amerikastraat 18 | 5171 PL Kaatsheuvel T 0416 280 055 | F 0416 278 645 | info@jac-klijn.nl WWW.JAC-KLIJN.NL


De activiteiten zijn los te boeken en ook in combinatie met een arrangement. Uitgebreidere informatie is te vinden op onze website www.devoltage.nl


De activiteiten zijn los te boeken en ook in combinatie met een arrangement. Uitgebreidere informatie is te vinden op onze website www.devoltage.nl


De activiteiten zijn los te boeken en ook in combinatie met een arrangement. Uitgebreidere informatie is te vinden op onze website www.devoltage.nl


Het Weer

Alle wedstrijden van het WK Live op groot scherm! Dus je hoeft niets te missen. (tijdens de openingstijden van De Voltage)

Tnieuwsblad juni 2014  
Tnieuwsblad juni 2014  

Veel autonieuws uit de regio in deze uitgave...

Advertisement