Page 1

TNieuwsBlad Uitgave 1 • Jaargang 5 • Editie januari 2014 • Oplage 115.000

TNieuwsBlad.nl

Deze huis-aan-huis krant wordt maandelijks GRATIS verspreid in Tilburg, Tilburg Reeshof, Berkel-Enschot, Diessen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Moergestel, Oisterwijk, Riel en Udenhout.

SALE AXI! Kijk verder op pag.6

19,

95

NiwueA

2

p/m

PALMA XXL V4 in 5 TOPKLEUREN: • • • •

V-voeg rondom 8 mm dik slijtklasse23/32 15 jaar garantie

EXTRA BREDE DELEN

‘Ik kan geen noot lezen’

Één adres twee sterke namen

Tijdens het maken van deze editie was het zelfs lenteweer! Niettemin wil TNieuwsblad toch een stukje vooruitkijken, want het kan in februari zomaar flink gaan vriezen. Terwijl het kwik buiten daalt zal de temperatuur bij de schaatliefhebbers stijgen tot schaatskoorstpeil.

Mede dankzij het consequent uitdragen van onze visie blijven klanten komen en daarbij behoren ook bedrijven en organisaties. Als je goed werk levert wordt je aanbevolen door je eigen werk. Wij hebben hiervan direct profijt. Aan het woord is Franz Buskens die de vestiging van Joan Hersmis/ Ambiance Bestosol op de Ringbaan Zuid onder zijn hoede heeft. TNieuwblad doet verslag...

Daar bovenop:

25% KORTING* of

GRATIS GELEGD*

Rik Bakker is een geboren en getogen Tilburger. Op 13 augustus P1957 is hij Kom naar Piushaven 9 Tilburg. www.axivloer.nl T 013-5811633 (maandag gesloten, donderdag koopavond) op het Slipjachtpad in Tilburg-west geboren. Hij is inmiddels woonachtig in Duiven. Deze ex-stadsgenoot beschikt over bijzondere vaardigheden op het gebied van muziek. Hij beheerst een niet alledaags instrument, en maakt hier steeds meer furore mee... • Vakkundig • Pension. trimmen en wassen van uw huisdier.

Schaatsen op natuurijs?

•Informeer u in onze showrrom

voor de deur

,

Lees meer op pagina 2

. Lees meer op pagina 5

Kunst of architectuur?

Telkens weer wat nieuws...

Komend voorjaar presenteert De Pont een overzicht van het baanbrekende werk van de Amerikaanse conceptkunstenaar Dan Graham die sinds de jaren zestig de relatie tussen architecturale omgevingen en hun bewoners analyseert. Grahams Pavilion (2005) behoort al geruime tijd tot de collectie van De Pont en voor deze tentoonstelling heeft het museum de kunstenaar gevraagd een nieuw, ambitieus paviljoen te ontwerpen.

‘Innovatie is in ons bedrijf een continu proces en een middel om je telkens te onderscheiden. Velen kennen ons van de kartbaan, maar inmiddels is De Voltage natuurlijk veel meer. We kunnen activiteiten organiseren voor groepen van 2 tot 2000 mensen in een variëteit die je elders nauwelijks tegen zult komen.’ aldus Casper Dudok.

Een mooi voorbeeld van hoe onder invloed van veranderende tijden de creativiteit bevorderd wordt, vinden we even buiten Gilze aan de weg naar Tilburg midden in de groene weilanden. TNieuwsblad sprak met Johan Lanslots die samen met zijn vrouw Claudia dit initiatief runt.

Lees verder op pagina 10

Lees meer op pagina 11

• Uitlaat service

Molenakkerstraat 2 - Moergestel Tel.: 06 - 216 83 513

Lees meer op pagina 7

TNieuwsblad is ook mobiel te lezen

Zie pag. 14 en 15

Ruimte voor spelen

.

Lees meer op pagina 7

Veldhovenring 80A, 5041 BD Tilburg, Tel.: 013 - 544 29 26, Fax: 013 - 544 09 55

OOK AFHALEN DOE HET ZELVER!

w w w. d e g l a s c e n t r a l e . n l

4 2 uurs

s e r v ic e

B ij ru it b re u k !


dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

‘Ik kan geen noot lezen’

Tilburger maakt internationaal furore als ‘wolven’ fluitist: Rik Bakker is een geboren en getogen Tilburger. Op 13 augustus 1957 is hij op het Slipjachtpad in Tilburg-west geboren. Ne een verhuizing naar Arnhem, waar Rik opgroeide is hij inmiddels woonachtig in Duiven. TNieuwsblad wil niettemin toch graag aandacht geven aan deze ex-stadsgenoot vanwege zijn bijzondere vaardigheden op het gebied van muziek. Bakker beheerst een niet alledaags instrument, de zogenaamde Native American Indian Flute en maakt hier steeds meer furore mee....

Native American flute) is een houten blaasinstrument gemaakt uit twee stukken uitgehold hout die op elkaar zijn geplakt. De fluit heeft een typerende geluid, en wordt ook gebruikt in New Age- en wereldmuziek. Het instrument was eerst heel persoonlijk en werd gespeeld zonder gezelschap voor genezing, meditatie, verkering en spirituele rituelen. Tegenwoordig wordt het solo gespeeld, samen met andere instrumenten of zang, of met opgenomen muziek. (Bron Wikipedia) Ex-Tilburger Rik Bakker, ook bekend onder zijn artiesten naam Rik WhistlerforWolves, kan volgens eigen zeggen geen muziek lezen: ‘Ik kan geen noot lezen en heb twee Bands: Chief Major en 2CIRCLES. We oefenen nooit en de muziek ontstaat ter plekke... (Kijk op: www.youtube.com/user/ fluteplayerful). 50 Wel ben ik zeer aktief op facebook en gebruik ik mijn muziek bij voorkeur p/plaat voor de Wolven in de wereld. Dit doe ik door van de Foto’s van een Nu middels op voorraad: grotepagina partijop GipsplaTeN, facebook film te zetten met op 125x200 cm 15mm dik zodat de de achtergrond muziek van mij, pagina’s een promo hebben.’ Ook in andere maten en vochtwerend!

Kijk, Dat noem ik nou Via het facebook en twitteraccount van DUMPTNieuwsblad kwamen we in aanraking met deze artiest: ‘Leuk dat jullie me volgen voordeel: op Twitter @wolfactivist. Want dat ben ik sinds een aantal jaren. In 2006 kocht ik mijn eerste Native American Indian Flute. Inmiddels heb ik er achttien, waaronder ook een aantal Tin-Whistlers... Maar de Native Flute past me het beste!’ Native flute De Indiaans-Amerikaanse fluit (Engels:

gipsplaten Nu:

Producer ‘Zo kwam ik in aanraking met Julia Huffman, producer van de Film “Medicine of the Wolf” (ook op Facebook te zien: https://www.facebook.com/ events/642332362473876/?fref=ts ). Zij vroeg mij of ze muziek van mij mocht gebruiken voor haar film en daar zei ik dus geen nee tegen. Ik heb de trailer al gezien; hij staat sinds 20 Januari op bovenstaand facebookadres en updates zullen volgen. Op hetzelfde adres zijn ook links naar de verschillende promo’s van andere facebook pagina’s die ook supporter van de Film zijn.’ De vermaarde fotograaf van National Geographic, Jim Brandenburg spreekt in de film over zijn ervaringen met de wolf. Mooi is de legende over de wolf die samenhangt met de uitingen van o.a. ook Rik Bakker met zijn native flute: ‘Het gaat over een herder/jager die op jacht ging met wolven en deze opvoedde vanaf de geboorte in een wolventroep. De Herder hield ze bij elkaar door op zijn houten fluit te spelen...’ Bakker vervolgt: ‘De film moet nog bekostigd worden, maar de Trailer is er al... Ik heb mijn muziek aan Julia geschonken en hoop op deze manier mijn steentje bij te dragen voor deze mooie film. Het komt ten slotte allemaal ten goede voor de wolven in de Wereld. Ik hoop dat de Wolf terug komt in Nederland

en dan ga ik ergens in de natuur voor ze fluiten. Dan zullen ze beslist naar me toe komen.’ Wolven Vorig jaar zijn er wolven gesignaleerd in Nederland. Rik Bakker heeft via zijn activiteiten een speciaal plekje voor dit roofdier gereserveerd: ‘Jammer dat de wolf op vele plaatsen in de Wereld afgeslacht wordt. Waarschijnlijk omdat ze niet begrepen worden of te veel zijn op 1 plek. Misschien zouden ze naar plaatsen getransporteerd moeten worden waar ze voor balans in de natuur kunnen zorgen. In Nederland??? Dat zou een optie kunnen zijn.In Zweden worden ze afgeslacht en dat mag niet volgens het verdrag van de EU. Maar ja, Lena Ek, minister van milieu en voormailg lid van het parlement EU haat Wolven en heeft dus de macht in Zweden. Er zullen er dit jaar minimaal 30 worden afgeschoten...’ ‘Rik WhistlerforWolves’ is een liefhebber van de Noord Amerikaanse Indianen-cultuur, vandaar de keuze voor deze categorie muziek. Hij heeft ook tot volle tevredenheid voor Natuurmonumenten een filmpje gemaakt ( https://www.youtube.com/ watch?v=BhoZwOWKQhs ). De QR-code in de foto geeft direct toegang tot één van de adressen die we in dit artikel gebruikt hebben. Inzetje in foto: Native American flute

Kijk, Dat schuifwandsysteem noem ik nou DUMPvoordeel: Nu:

4,

Gewone Tilburgers aan het woord...

Maandag gesloten

Doe-Het-Zelfdump houdt zich bezig met in- en Politici, verkoop artiesten bekend van radio en TVfaillisements-, krijgen over het van rest-, schade-, retour-, algemeen de ruimte ominhun te producten, doen. Gewone en volop gelegenheidpartijen doezegje het zelf voornamelijk houtproducten, maar ook mensen komen hierdoor steeds minder aan laminaat, bod. Toch zijn deuren en kleinmaterialen. wij ervan overtuigd dat er in Midden Brabant volop mooie verhalen op te tekenen zijn. TNieuwsblad wil bij voorkeur de gewone Brabander aan het woord laten komen. Bent u iemand die iets te vertellen heeft of weet u iemand die voor een mooi ‘gewoon’ verhaal Nobelstraat 20 (ind. ter. Tyvoort), Goirle, kan zorgen, schroom dan niet om het aan onze redactie te melden. 013-3050028, www.DHZdump.nl Neem contact met redactie@nieuwsbladuitderegio.nl U letoptoch ook op de kleintjes?

190,schuifwandsysteem 400 cm, 4 deurs incl. witte deurpanelen. inkortbaar in hoogte en breedte Meerprijs 400cm, 5 deurs: nu

27,50 euro!!!

Doe-Het-Zelfdump houdt zich bezig met in- en verkoop van rest-, schade-, retour-, faillisements-, en gelegenheidpartijen in doe het zelf producten, voornamelijk houtproducten, maar ook laminaat, deuren en kleinmaterialen.

Nobelstraat 20 (ind. ter. Tyvoort), Goirle, 013-3050028, www.DHZdump.nl

Maandag gesloten

2

U let toch ook op de kleintjes?


Ook voor alle merken: Peugeot Vespa Iva Thurbo Vom Btc Thomos

Quads, Scooters & MX Parts NIEUW

Voor alle herstellingen en reparaties (ook elders gekocht) Alle merken te verkrijgen!

SPECIAL EDITION!

Vespa S Grigio Apuana & Vespa S Brons

Ook crosskleding en diverse artikelen

NIEUW

Helmen

NIEUW Pitbike’s JoLinGi

Quads, scooters & MX parts

NIEUW

Havendijk 24a 5017 AM tilburg Telefoon: 013 - 542 70 78 Mob.: 06 - 291 02 844 info@jolingi-scooters.nl www.jolingi-scooters.nl

Banden, onderdelen, accessoires en nog veel meer.

NIEUW (onderhoudsartikelen)


5

dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

Tilburg met prestatie Dibaba eerste op wereldranglijst

Schaatsen op natuurijs? Misschien volgende maand...

Tijdens het maken van deze editie was het zelfs lenteweer! Niettemin wil TNieuwsblad toch een stukje vooruitkijken, want het kan in februari zomaar flink gaan vriezen. Terwijl het kwik buiten daalt zal de temperatuur bij de schaatliefhebbers stijgen tot schaatskoorstpeil. Hieronder een opsomming van de natuurijsbanen zoals die vorig jaar via www.schaatsen.nl gecommuniceerd werden. Zo weet u zo ongeveer waar natuurijs te vinden zal zijn. Vooralsnog geldt natuurlijk dat u zich er goed van moet vergewissen dat de banen al als ‘safe’ vrijgegeven zijn: Ook veel pleinen en grasvelden worden onder water gezet om tijdens de nachtelijke uurtjes in een gladde ijsspiegel te veranderen. Informeer bij de betreffende vereniging van de schaatsbaan of het ijs stevig genoeg is. Midden Brabant: • Esbeek, De Flaes (Let op: Hier wordt illegaal geschaatst) • Moergestel, de Scheerman Voor wie wat verder wil rijden: • West Brabant: • Breda, Bouvignelaan • Dorst, vennen in Boswachterij Dorst • Oosterhout, Elskensweg Noordoost Brabant: • Boekel, Sint Aganthaplein • Grave, HockeyClub Grave • Herpen, Ganzenven • Veghel, Aa-Broeken en Hackerom • Volkel, recreatiepark Hemelrijk Zuidoost Brabant: • Beek en Donk, Rollerclub De Oude Molen • Bergeijk, RKVV Bergeijk • Eersel, Laarven

• • • • • • • •

Gerwen, Gerwenseweg Helmond, Binderen Leenderbos, Hasselsven Leenderbos, Kraanven Strabrechtse Heide, Grootven Strabrechtse Heide, Kiezelven Soerendonk, Soerendonks Goor Son en Breugel, Oud Meer

Ook Staatsbosbeheer houdt bij waar geschaatst kan worden. U kunt ook via de website www.schaatsen.nl/topsportnatuurijs/natuurijsbanen informatie vinden.

Veilig het ijs op Is het ijs betrouwbaar of onbetrouwbaar, en dus gevaarlijk? Wanneer kun je wel schaatsen, dus wanneer is het ijs veilig om op te schaatsen? Dikte van het ijs De kwaliteit, hardheid en kleur van ijs kunnen zeer verschillend zijn. De meest gestelde vraag is dan ook: wanneer is ijs betrouwbaar? KNSB-toertochten worden georganiseerd als er een ijsvloer van minimaal 10 centimeter ligt. De Elfstedentocht gaat door bij 16 centimeter ijs. Bij gezond ijs is voor minder grote aantallen schaatsers ongeveer 6 cm voldoende. Let wel: het ijs kan in dikte en sterkte op korte afstand sterk verschillen. Kleur van ijs Zwart ijs lijkt eng, maar is meestal het sterkst en het taaist. Als het dun is kraakt het vaak en er komen veel scheuren in, maar het duurt heel lang voordat het helemaal breekt. Vuilwit sneeuwijs is veel brosser en breekt veel eerder zonder kraken. Bij wakken is dit anders. Dooiend ijs wordt dof en kan minder gewicht dragen dan vriezend ijs, dat

De 30.30 die de Ethiopische Tirunesh Dibaba op vorig jaar bij de Tilburg Ladies Run realiseerde is goed voor de eerste plaats op de wereldranglijst 10 km van de IAAF in 2013. Het is de derde keer op rij dat de Tilburg Ladies Run 10 K een van de wereldranglijsten aanvoert. De 10 kilometer in Tilburg behoort dan ook tot de beste evenementen wereldwijd samen met wedstrijden in de Emiraten, Berlijn en Manchester. Tilburg stond in 2013 als enige Nederlandse wedstrijd bij de vrouwen in de top tien. In de individuele mondiale ranglijst aller tijden staat Tilburg met twee tijden in de glanst. Zie je de kleur in de loop van dag veranderen, dan kan het gevaarlijk worden. Sneeuw op het ijs maakt het heel lastig om de sterkte van het ijs in te schatten. In het donker of bij mist is dat ook het geval. Evenals bij schaatsen tegen een laagstaande zon in. De zon gaat onder in het westen, de wind komt bij vriezend weer uit het oosten. De laatste tocht, een beetje rozig van een mooie dag schaatsen, windje in de rug met de lage zon, in de ogen kan heel verraderlijk zijn. Verschillende plaatsen Maar ook al is het ijs in het algemeen betrouwbaar, er blijven altijd plaatsen waar voorzichtigheid geboden is. Bij rietkragen zal er veel zonne-instraling opgenomen worden en zal het ijs daarnaast dunner zijn. Bij (dichtgevroren) vaargeulen en kistwerken op de meren kunnen er dikke stukken ijs afgewisseld zijn met hele dunne. Bij bruggen, aan de zonnekant bij de wal en op plaatsen waar veel vogels zitten of gezeten hebben is het oppassen geblazen. Bij lozing bij fabrieken of door onderstroming kan het ijs ter plekke een stuk dunner zijn dan even terug. Onderstroom bijvoorbeeld door gemalen maakt dat het ijs van onderaf dunner wordt, ook als het stevig vriest. Windwakken zijn plaatsen die door de wind langer zijn opengehouden. Het binnenste deel met vaak mooi glad en zwart ijs is

top tien. De 30.30 van Tirunesh Dibaba (2013) is goed voor de 4e positie, de 30.38 van Joyce Chepkirui (2011) staat op de 7e plaats. De lijst wordt nog steeds aangevoerd door de Britse Paul Radcliffe die in 2003 in Puerto Rico tot 30.21 kwam. De 44.24 van Haile Gebrselassie uit 2004 gelopen bij de Tilburg Ten Miles, staat nog steeds als het wereldrecord op 10 mijl. De Tilburg Ten Miles vindt dit jaar plaats op zondag 7 september met start en finish in de spoorzone en een parcours dwars door feestelijk versierde wijken en het sfeervolle centrum van Tilburg. Finish Tirunesh Dibaba dit jaar. Foto: Pix4Profs - Jan Stads (veel) dunner dan de kant waar de wind de ijskristallen naartoe heeft geblazen. Omdat het meestal vriest bij noord/oosten wind is dus de zuidwest kant meestal het sterkst. Daar zie je vaak een grote, brede rommelige rand van geel/wit ijs. De veiligste plekken zijn in het algemeen uiterwaarden (en andere ondergelopen stukken land), ondiepe bosvennen, landijsbanen en smalle boerensloten. De gevaarlijkste plekken zijn brede vaarten, die onregelmatig en later dichtvriezen, grote meren, plekken met veel watervogels, windwakken en water dat diep is of waar stroming is.   Belangrijke tips..! Let op borden, aanwijzingen en afzettingen. Ga niet alleen op pad en schaats niet in het donker. Schaats niet te snel op stukken die je nog niet kent. Hou voldoende afstand van elkaar. Bedenk dat ijs aan de walkant waar de zon op staat altijd zwakker is. Let extra op bij bruggen, begroeiing, watervogels en kistwerken. Pas op voor windwakken. Wees extra alert op plekken waar waterwegen samenkomen en waterinlaatplaatsen van gemalen. Let op kleurverandering van het ijs. Wees bij een laag sneeuw extra voorzichtig: de onderlaag is volkomen onzichtbaar. Ga bij twijfel altijd terug.  


SALE AXI!

19,

95 p/m2

PALMA XXL V4 in 5 TOPKLEUREN: • • • •

V-voeg rondom 8 mm dik slijtklasse23/32 15 jaar garantie

EXTRA BREDE DELEN

Daar bovenop:

25% KORTING* of

GRATIS GELEGD* •Informeer u in onze showrrom

Kom naar Piushaven 9, Tilburg. www.axivloer.nl T 013-5811633 (maandag gesloten, donderdag koopavond)

SPUITEN EN BEHANDELEN VAN: metaal, MDF, kunststof, (kantoormeubelen-) meubelen, radiatoren, keukens, interieurs, winkel-/ apotheekinrichtingen, speciale projecten. Ook voor het ontlakken en of stralen van uw meubelen. Meubelspuiten in elke gewenste kleur.

P

voor de deur

In de spuiterij van Mika in Goirle maakt Paul Verkooijen oude meubels weer nieuw! Ook het spuiten van MDF is voor ons geen probleem.

Vollerstraat 5 - 5051 JV Goirle - T.: 013 - 534 32 00 - F.: 013 - 534 26 18 E.: info@spuiterijmikabv.nl - www.spuiterijmikabv.nl


7

dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

Foto: van links naar rechts Dirk Driessen, Joan Hersmis, Franz Buskens spreken dezelfde dag al kunnen plaatsen in noodgevallen. We zijn dus niet afhankelijk van anderen. Klanten kopen bij ons in de showroom en ontdekken de betrokkenheid van ons bedrijf die tot en met de aflevering merkbaar blijft. Een betrokkenheid die ze waarderen.’ Aldus Franz Buskens.

Één adres twee sterke namen Joan Hersmis neemt Bestosol (Ambiance) over: Een voorbeeld van een bedrijf dat nu eens geen last heeft van de recessie. Sterker nog, het gaat Joan Hersmis Zonwering zo goed dat hij zich de overname van niet de minste collega kan veroorloven: Ambiance Zonwering Bestosol. Net als Joan Hersmis al decennia lang een begrip in Tilburg en omgeving. TNieuwsblad sprak met Franz Buskens, die de vestiging op de Ringbaan Zuid bestiert. Ook Joan Hersmis zelf gaf acte de précense. ‘Mede dankzij het consequent uitdragen van de visie blijven klanten komen en daarbij behoren ook bedrijven en organisaties. Als je goed werk levert wordt je aanbevolen door je eigen werk. Wij hebben hiervan direct profijt. Daarbij opgeteld kunnen we dankzij het feit dat we onderdeel uitmaken van een groter geheel met een eigen assemblage afdeling zeer slagvaardig handelen. Een ‘s morgens besteld rolluik zouden we bij wijze van

Overname Bestosol De overname van collega Bestosol versterkt dit effect nog meer: ‘ Voor zowel bestaande als nieuwe klanten vertalen de voordelen zich in een nog betere service, een ruimer assortiment en een sterkere concurrentiepositie wat zich uit in aanschafsvoordeel voor de consument.’ Joan Hersmis vult het verhaal van Franz aan: ‘ We hebben gekozen voor één adres, dat aan de Ringbaan-Zuid 301a. Dat ligt mooi centraal om de hele regio te bedienen. Want ons servicegebied bestrijkt Tilburg en ver daarbuiten. Één adres waar nu twee namen met een goede degelijke traditie gevestigd zijn, dat geeft vertrouwen bij de cliënten...’ Verbouwing Franz Buskens vult aan: ‘We grijpen de verhuizing van Joan Hersmis Zonwering naar hier en de overname van Bestosol meteen aan om eens flink te verbouwen. Het assortiment gaat een nieuwe indeling krijgen in deze showroom. De terrasoverkappingen, garagedeuren, (veligheids)rolluiken, screens, markiezen, maar ook binnenzonwering en horren en ga zo maar verder, krijgen dus elk een eigen plekje,waardoor het voor klanten nog overzichtelijker wordt!’ Hierover binnenkort meer in TNieuwsblad.. Joan Hersmis Zonwering BV Ringbaan Zuid 301a Tel. 013 - 570 5250 www.hersmiszonwering.nl Telefonische informate via 0618833284. Lestuh rondje van Cornekuh’s Fist Grand café Stadssporthal gaat de deuren sluiten en daarom organiseert Horeca T kwadraat op zaterdag 15 februari voor alle clubs/verenigingen van het Grand Café een laatste feestje. Corne Zoontjens: ‘Iedere gebruiker, supporter, sporter wordt van harte uitgenodigd om naar deze avond te komen. De entree bedraagt 5 euro en hiervoor krijgt men 5 consumptiemunten. Om 21 uur zullen de deuren openen en vanaf dat moment kan men munten kopen voor 1 euro per stuk. Ieder uur zal deze prijs met 0,25 cent omhoog gaan.’

Grand café Stadssporthal gaat dicht

DJ Tevens zal Dj FransJozef ieder uur de muziek startend vanaf het jaar 1995 draaien tot en met de hedendaagse muziek

Wij zijn verhuisd! Specialist in: Binnenzonwering, Buitenzonwering, Terrasoverkappingen en Rolluiken Ambiance. Altijd weer je eigen sfeer Ambiance Zonwering BESTOSOL & JOAN HERSMIS Ringbaan Zuid 301A TILBURG

T 013 570 52 50 I www.hersmiszonwering.nl E info@hersmis.nl

Kunst of architectuur? Komend voorjaar presenteert De Pont een overzicht van het baanbrekende werk van de Amerikaanse conceptkunstenaar Dan Graham die sinds de jaren zestig de relatie tussen architecturale omgevingen en hun bewoners analyseert. Grahams Pavilion (2005) behoort al geruime tijd tot de collectie van De Pont en voor deze tentoonstelling heeft het museum de kunstenaar gevraagd een nieuw, ambitieus paviljoen te ontwerpen. Samen met een ruime selectie van architectuurmodellen, foto’s en videowerken wordt een indrukwekkend beeld van het veelzijdige oeuvre van deze kunstenaar geschetst die nog altijd grote invloed uitoefent op kunstenaars én architecten. Expostie in De Pont Museum voor moderne kunst: Dan Graham, Models and Beyond van 1 februari - 25 mei 2014 Meer hierover kunt u op onze website lezen: www.tnieuwsblad.nl van deze tijd tot 02.00 uur. Ieder uur een paar jaar erbij! Wilt u dit unieke moment ook meemaken? Gezamenlijk afscheid nemen van jaren van gezelligheid in het Grand Cafe Stadssporthal? Reserveer dan uw kaarten

via horecatkwadraat@ziggo.nl of koop ze aan de bar van het eetcafé in Horeca T kwadraat. Zoals Corne Zoontjens zegt: ‘Laten we er een gezamenlijk afsluitend feestje van maken!’


8

dé krant uit uw regio

Goed nieuws voor de nieuwe motorrijder 2014

Motorrijbewijs (rijbewijs A1, A2, A) Met ingang van 1 januari 2014 kunt u het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat u eerst rijbewijs A1 heeft gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar(max 35 kw, een behoorlijk zware motor). U mag alleen op een motor rijden als u in het bezit bent van een motorrijbewijs, het rijbewijs A. Sinds 19 januari 2013 zijn er 3 soorten motorrijbewijs: A1, A2 en A. Drie categoriën: A1, A2 en A Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) u

T

NieuwsBlad

nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, uw leeftijd en ervaring: • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar. • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar. Was u vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs A? Dan blijven voor u de oude regels van kracht. Lees voor meer informatie de brochure ‘Nieuwe regels voor het rijbewijs A’.

driewieler met een maximumvermogen van 15 kW moet u rijbewijs A1 halen. Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een vermogen van meer dan 15 kW, dient u A te halen. Was u vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs B? Dan blijven voor u de oude regels van kracht. U kunt in dat geval dus met uw rijbewijs B gewoon blijven rijden op uw gemotoriseerde driewieler. Motorrijles nemen Voor motorrijlessen moet u minimaal 17 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor een motor (theoriecertificaat A) of een rijbewijs voor een auto (rijbewijs B). Rijbewijs A1, A2 of A ophalen bij gemeente Als u geslaagd bent voor uw motorrijexamen, kunt u bij uw gemeente het rijbewijs aanvragen.

Na aanvraag duurt het nog 5 werkdagen voor u uw rijbewijs kunt ophalen. Motorrijbewijs verlengen (vernieuwen) Een rijbewijs A1, A2 of A is normaal gesproken 10 jaar geldig. Voordat de geldigheidsduur om is, moet u het rijbewijs laten verlengen bij de gemeente. Is het motorrijbewijs verlopen, dan kunt u het laten vernieuwen. Tot u het nieuwe rijbewijs in uw bezit heeft, mag u niet motorrijden. Doet u dat toch, dan kunt u een boete krijgen. Verlies of diefstal van motorrijbewijs Bent u uw rijbewijs A1, A2 of A kwijt (verloren of gestolen), dan doet u aangifte bij de politie. De politie maakt dan een proces-verbaal op. Met dit proces-verbaal, een kleurenpasfoto en een geldig identiteitsbewijs vraagt u bij de gemeente (stadsdeelkantoor) een nieuw rijbewijs aan. Meer informatie: www.ritsonline.nl

Gemotoriseerde driewielers: rijbewijs A1 of A Sinds 19 januari 2013 vallen alle gemotoriseerde driewielers (zoals een trike of driewielige motorscooter) onder rijbewijscategorie A1 of A. Vóór die datum vielen deze voertuigen soms onder categorie B. Voor het besturen van een gemotoriseerde

VOOR AL UW AUTO-ONDERHOUD, AUTO-OCCASIONS, BANDEN EN APK seat ibiza zwart 16 sport + lpg 3 bmw 325i coupe zwart executive 74000km bmw 1 20 lpg g3 donkerblauwmet. executive renault clio wit 13 ctdi diesel 3 drs saab 93 sedan zwart met. + lpg 3 saab 9.5 estate zwart aero opel frontera 2.2 zilver 4wd citroen picasso 18 grijs volkswagen beetle highline zwart creme leder 20 16v volkswagen golf zwart 16 cabrio renault megane coupe geel + lpg g3 opel astra 16 blauw met. alfa romeo spider rood nieuwstaat

2009 2007 2005 2009 2004 2001 2005 2003

citroen berlingo wit gesloten bestel seat leon 18 blauw ford puma 17 grijs ford ka donderblauw met. 13 volkswagen polo zwart 14 renault megane stationcar zilver

2000 2001 1997 2002 1997 2000

mini carboni uitgevoerd zeer speciaal groen met. oltimer

1979

1999 2002 1998 2001 1993

peugeot speedfight rood zilver brommer 2006 scooter snor classic btc zwart 600 km 2012 APK €45,00 ook diesel en voor uw totaal onderhoud. KLEINE BEURT v.a. €75,00 GROTE BEURT voor de meeste 4 cilinder benzine auto’s €255,00

WERKPLAATS:

Tevens onderhoud voor al uw auto,s kleine beurten, grote beurten, reparaties, ook apkkeuringen, banden en al uw schades aan uw auto, bent u bij ons op het goede adres. Met meer dan 30 jaar ervaring.

Broekhovensweg 130 a Tilburg (bedrijvenpark), 013-5364129. < naast tegelhandel st pieter> www.autobedrijfstbo.nl

auto actie : Motor actie GRatiS . . . Motor iNtAKe en rijbewijs bij afname lespakket

rijLes van 90 minuten ter waarde van e115,-

De autorijschool voor Tilburg en omstreken

www.ritsonline.nl

€595,-

Startpakket: 8 lessen van 60 minuten en 2x examen als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen. Wij staan u graag te woord.

Tel.: 013 - 571 06 43 • 06 - 54 70 44 10

OMdat u kWaliteit eiSt die Wij u kunnen bieden!


9

dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

Berichtjes uit de regio COMPUTER VRIENDEN OISTERWIJK (CVO) CVO is onlangs weer gestart met haar nieuwe seizoen bijeenkomsten voor iedere gebruiker van een PC, laptop of tablet. CVO is al meer dan 25 jaar niet de grootste maar wél de gezelligste computerclub in de regio. De bijeenkomsten worden gehouden in wijkcentrum Pannenschuur aan de Lavendel 9 en wel: iedere eerste zaterdagmiddag van de maand het PC-Café (inloopmiddag en helpdesk) en iedere derde zaterdagmiddag van de maand een themamiddag met wisselende onderwerpen (beiden van ca. 13.30 tot 16.30 uur). Men kan vrijblijvend eens komen kennismaken en sfeer proeven, iedereen is van harte welkom en de koffie staat altijd klaar. Meer informatie : cvo.ptcc@live.nl

Openbare repetitie accordeonvereniging “les Musiciens Joyeux” Op dinsdag 11 maart 2014 houdt de Tilburgse accordeonvereniging Les Musiciens Joyeux een openbare repetitie. Een ieder die interesse heeft is van harte welkom. Doel is om op deze manier nieuwe leden te werven. Ben jij diegene die een instrument speelt en lijkt het je leuk om in groepsverband te spelen, breng je instrument mee en doe met ons mee. Voor bijscholing is er een lerares aanwezig en de organisatie werkt ook nauw samen met de Tilburgse muziekschool Factorium, bij het volgen van lessen kun je in aanmerking komen voor subsidie. Inlichtingen: Nelleke.koopmans@ziggo.nl Website :www.lmjtilburg.nl Locatie : Wijkcentrum M.F.A. het Spoor Schaepmanstraat 36 , Tilburg dinsdag 11 maart 2014 Aanvang : 20.15 uur tot 22.30 uur

februari speelt in de Tilburgse Concertzaal. In 2012 is in het Tilburgse het orkest “L’Aventure Musicale” ontstaan; een Orkest L’Aventure Musicale presenteert vernieuwend orkest op niveau, dat onder leiding van dirigent Peter-Paul van projectmatig verschillende kunstvormen Esch een avondvullende liefdesvoorstelling samenbrengt middels de blaasmuziek. vol romantiek, passie en humor. Tilburgse Vernieuwend omdat het: cabaretier en zanger Peer de Graaf neemt • geen traditioneel harmonieorkest is het publiek mee in een wereld vol liefde • samenwerkt met andere en passie, van alle kanten belicht. Eens kunstdisciplines zoals dans, zang, intense hunkering naar, dan de noodlottige theater, vertel- en dichtkunst • een grote diversiteit in muziekstijlen afloop van of toch weer het ideale gevoel. beoefent van klassiek tot pop en rock Het programma bevat een mix van • ambitieuze projecten ontwikkelt met verschillende muziekstijlen, variërend van klassiek, musical-, film- en popmuziek. een multicultureel karakter • bouwt aan een fundament voor de Na de succesvolle voorstellingen toekomst door blazersklassen op ‘Beatlesmania: Love me do’ en ‘Tilburg scholen en de BSO, in de aanloop 1001 nacht, wederom een muzikale naar een bijzonder jeugdorkest belevenis, voor zowel het publiek als de • ambitieuze muzikanten met betrokkenheid en discipline tot haar muzikanten zelf, die u niet mag missen. “Tilburg verliefd; Valentijnsconcert’ is leden mag rekenen een initiatief en productie van het orkest • onder leiding staat van Peter-Paul (www.aventuremusicale.nl) van Esch, een zeer betrokken en vakkundig Tilburgse dirigent   Al deze vernieuwende elementen komen wéér tezamen in de productie ‘Tilburg verliefd: Valentijnsconcert’ Liefdesvoorstelling L’Aventure Musicale die op zaterdag 15

NIEUW BIJ JAC KLIJN, DE SUNSHOWER Sunshower combineert zonlicht en infrarood met de dagelijkse douche

SUNSHOWER LINKS Inbouw Sunshower €304500 RECHTS Opbouw variant Fullbody €199900 Opbouw variant Halfbody €149900 Je hebt al een Sunshower Pure vanaf

�69500

Prijzen inclusief btw

Zonlicht en infraroodwarmte tiidens uw dagelijkse douchebeurt geeft u een energiek gevoel en verhoogt uw weerstand. Infraroodwarmte dringt diep door in de huid en houdt spieren en gewrichten soepel. Het gedoseerde zonlicht van de Sunshower houdt uw Vitamine D-gehalte op peil en zorgt voor een gezond zomers kleurtje. Een gezonde stijl van leven combineren met het genieten van wellness, dat is waar Sunshower voor bedoeld is. Sunshower is in iedere bestaande badkamer eenvoudig te monteren in de hoek van de douche en is gemakkelijk te bedienen. De Sunshower is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zowel inbouw als opbouw.

Amerikastraat 18 | 5171 PL Kaatsheuvel T 0416 280 055 | F 0416 278 645 | info@jac-klijn.nl WWW.JAC-KLIJN.NL


10 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

de deelnemers met een enorme met lucht gevulde bumper gaan voetballen. Maar er is meer zoals bijvoorbeeld het boogschieten dat binnenkort geïntroduceerd wordt; op de website staat alles keurig op een rijtje. ‘

Telkens weer wat nieuws bij De Voltage

Buiten Met alleen innovatie op het gebied van activiteiten is De Voltage er nog niet. Er zijn ook ‘onzichtbare’ verbeteringen die bijdragen tot een completer aanbod. Zo is afgelopen jaar het parkeerterrein stevig aangepakt en

qua omvang verdubbeld. Ook de buitenkant van het complex is met nieuwe verlichting, bestrating en signing weer helemaal up-todate! Aspecten die de gemiddelde consument niet direct opvallen, maar die zeker bijdragen tot de professionele uitstraling, die dit entertainbedrijf beslist heeft. Heeft u, uw bedrijf of vereniging iets te organiseren en zoekt u vermaak? Kijk dan eerst op www.devoltage.nl

Vernieuwde Skoda Yeti

bedrijf of groep eenmaal ergens hun uitstapje georganiseerd heeft, het niet vanzelfsprekend het jaar daarop op het zelfde adres herhaald wordt. Dit beaamt Casper Dudok: ‘Er zijn wel bedrijven, organisaties en groepen die jaarlijks terug komen, maar de meeste gaan toch weer op zoek naar iets nieuws. Aan ons dus de taak De vernieuwde Skoda Yeti is inmiddels een dikke week in ons land. De dealers zijn om telkens ook noviteiten te introduceren, bevoorraad sinds 23 januari. Dus is de nieuweling officieel te bewonderen in de showrooms. ‘Innovatie is in ons bedrijf een continu proces want we zien mensen graag terug!’ en een middel om je telkens te onderscheiden. Gerestyled Velen kennen ons van de kartbaan, maar Zo springt De Voltage komend jaar duidelijk De Yeti is volledig aangepakt en gerestyled, waarbij de voor- en achterbumpers, zijpanelen inmiddels is De Voltage natuurlijk veel meer. in op de ‘voetbal-rage’ (denk aan het naderend en portierdorpels in carrosseriekleur zijn uitgevoerd. De Outdoor-versie blijft voorzien van We kunnen activiteiten organiseren voor WK). ‘We bieden spektakel met “bungee- zwarte kunststof. Ook het interieur is opgewaardeerd en voorzien van de nodige Simply Clever groepen van 2 tot 2000 mensen in een variëteit soccer”, voetballen aan een elastiek en features. “footpool”, een soort mix tussen poolbiljart en De prijzen van de vernieuwde Yeti beginnen bij 22.890 euro voor de 105 pk sterke 1.2 TSI in die je elders nauwelijks tegen zult komen.’ voetbal. Als nieuwigheid bieden we daarnaast Active-uitvoering. De Ambition kost vanaf 25.390 euro en de Elegance is de uwe vanaf 27.790 ook nog “botsvoetbal” (met botswagentjes, euro. De Yeti Outdoor heeft een meerprijs van 250 euro en leverbaar vanaf het Ambition-niveau. Noviteiten De ervaring heeft geleerd dat wanneer een denk aan Top Gear) en “bumperbal”, waarbij Dieselen kan vanaf 36.540 euro in de 2.0 TDI 110 pk met 4x4. Bron: autoland.nl Als exploitant van een entertainmentcentrum zoals De Voltage in Tilburg heb je het niet gemakkelijk. Ieder jaar opnieuw moet je ervoor zorgen dat er iets nieuws te beleven is. Tnieuwsblad sprak hierover met Casper Dudok, die de algehele leiding van dit entertainbedrijf heeft.

Wij staan voor u klaar met onze vertrouwde service en altijd aantrekkelijke aanbiedingen.


11 dé krant uit uw regio

T

NieuwsBlad

Speelboerderij De Vossenberg: Ruimte voor spelen Foto: Johan Lanslots

toen wij rond de eeuwwisseling onze plannen gingen maken. Onze locatie is het voormalig agrarisch bedrijf van mijn ouders, dat gezien de ontwikkelingen in die tijd weinig perspectief bood om over te nemen. Dus gingen we al snel naar alternatieven kijken…’Aldus Johan Lanslots.

Een mooi voorbeeld van hoe onder invloed van veranderende tijden de creativiteit bevorderd wordt, vinden we even buiten Gilze aan de weg naar Tilburg midden in de groene weilanden. Hier bevindt zich in een voormalig agrarisch bouwwerk Speelboerderij De Vossenberg. De omgeving is wijds en groen; kortom, ruimte genoeg voor allerlei invulling. TNieuwsblad sprak met Johan Lanslots die samen met zijn vrouw Claudia dit speelparadijs runt. ‘In Nederland bleek het fenomeen “binnenspeeltuin” nog niet zo’n gemeengoed,

Recreatie Qua bestemming ligt recreatie bij veel voormalige agrarische bedrijven voor de hand. Toch heeft Lanslots lang moeten wachten alvorens hij zijn initiatief kon gaan realiseren: ‘We zagen indertijd vooral in België dit soort initiatieven van een “overdekte” speeltuin. In Nederland kwamen we ze maar mondjesmaat tegen. We hebben zelf proefpersonen gespeeld met onze kinderen. Onze insteek is dat er veel ruimte moet zijn om te kunnen bewegen en spelen, zowel binnen als buiten. Ambtelijke molens draaien niet echt snel, want ik ben maar liefst vijf jaren zoet geweest met aanvragen, vergunningen, muteren op tekeningen en

uiteindelijk ook lobbyen voor voortgang. In 2003 kon er pas op het kavel gesloopt worden en later zijn we zo zoetjes aan begonnen met bouwen. In 2005 konden we uiteindelijk gaan openen. Doelstelling was dat kinderen zo zelfstandig mogelijk kunnen spelen zodat de ouders er zo min mogelijk omkijken naar hebben. Ruimte is hierbij het sleutelwoord… ‘ Innovatie Uiteraard wordt er veel zorg aan veiligheid en controle besteed. De speeltuin ademt een zeer attractieve en kindvriendelijke sfeer uit; aan alles is gedacht. Ideaal voor gezinnen met kinderen , maar natuurlijk ook voor opa’s en oma’s die de zorg van hun kleinkinderen tijdens het werk van de ouders waarnemen. Ook het horecagedeelte is geheel up-to-date. Daarnaast zijn er tal van activiteiten te bedenken om de exploitatie te stimuleren. Iets waarmee

Johan en Claudia natuurlijk ook continu bezig zijn: ‘In 2007 hebben we ook de buitenruimte geopend. Dus ook bij lekker weer hebben we voldoende recreatie te bieden. Voor de toekomst willen we daarbij eigenlijk graag aanvullen met een kinderboerderij. Ligt geheel in de lijn van dit complex, toch? Maar daarvoor gelden nogal wat voorwaarden en bepalingen, dus dat heeft voorlopig even wat aandacht nodig in de voorbereiding.’ Op de website staan alle mogelijkheden, arrangementen en de openingstijden uitgebreid weergegeven. Tevens is deze online presentatie rijk geïllustreerd met foto’s. Speelboerderij De Vossenberg, Familie Lanslots Tilburgsebaan 42, 5126 PH Gilze T. 0161 456 686 www.devossenberg.net

De speelboerderij bestaat uit een binnenspeeltuin van 800 m2, met een mooie grote klimkooi voor de kinderen van 5 t/m 12 jaar en een kleine klimkooi voor de allerkleinsten. Daarnaast een bovenverdieping (ongeveer 200 m2 groot) die helemaal is ingericht als knutsel-, timmer- en bouwruimte voor creatieve activiteit. Een uitgebreide bar en een keuken met professionele faciliteiten zorgt voor een hapje en drankje tijdens het bezoek.Sinds 2007 is de speelboerderij ook uitgebreid met een buitenspeeltuin en een mooi terras; dus bij mooi weer kan iedereen lekker buiten genieten van de rust en de ruimte. Doelgroep is in eerste instantie kinderen van 1 jaar t/m 12 jaar, onder begeleiding van minimaal één volwassene (minimaal 18 jaar). Ideaal voor kinderfeestjes of feestjes voor opa of oma. Kijk hiervoor bij ‘feestjes’ op de website.

Losse entreeprijs € 7,00 Ouders en begeleiders

Binnen- en buitenpret Tilburgsebaan 42, 5126 PH Gilze Telefoon 0161 45 66 86 www.devossenberg.net

Gratis

Kinderfeestjes diverse arrangementen zijn mogelijk.

Kom ook eens timmeren en bouwen op onze

knutselzolder.


Groot nieuws. Extra zuinig gebracht.

14% bijtelling in 2014

Brandstofverbruik gemiddeld 3,2 L/100km (1 op 31,3) CO2-emissie 85 gr/km

De nieuwe SKODA Octavia Combi Greenline. Groot nieuws; De ŠKODA Octavia Combi Greenline is er in 2014 met 14%. Een extra zuinige Combi met een krachtige 1.6 TDI motor en opvallend lage uitstoot. De Greenline biedt niet alleen de meeste ruimte in de 14% bijtellingscategorie, maar ook verregaande veiligheid, slimme toepassingen en is direct verkrijgbaar als zeer rijk uitgevoerde Businessline. Maar misschien wel het beste nieuws is dat u bij het afsluiten van een leasecontract in 2014, met een looptijd van 60 maanden, tot 2019 profiteert van deze bijtelling. Doe uzelf dus niets tekort en kom snel naar de showroom! De Octavia Combi Greenline. Vanaf € 25.650,- of bijtelling vanaf € 126,-.

www.skoda.nl

Genoemde vanaf prijs is incl. BTW en BPM, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen meeruitvoeringen bevatten. De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden (zie ook www.hetnieuwerijden.nl) voor handige tips om zuiniger te rijden.

NOORDHOEK AUTOGROEP Mascagnistraat 531, 5049 BL Tilburg, 013 - 547 00 40 Prof. Lorentzweg 18, 5144 NP Waalwijk, 0416 - 274044 www.noordhoekautogroep.nl

St. Pieter

CIALIST! E P S N E R E O L V & R DÉ BADKAME iliebedrijf De specialist op het authentieke fam het gebied van:

badkamers & Sanitair wand en vloertegels vloeren uitgebreid assortiment: keramische tegels natuursteen eiken parketvloeren gietvloer of betonlook laminaat totale montage mogelijk

OutLet

Store

40% korting op A-merken sanitair

grohe - Grohe ns Ha t vi ra Du nx hi Sp ch Bo & y Villero Meer informatie, acties & inspiratie? www.st-pieter.nl

St. Pieter

St. Pieter Tilburg Broekhovenseweg 130d Tel. 013 532 1304

St. Pieter Eindhoven Bruggelaan 2 Tel. 040 238 0150


13 dĂŠ krant uit uw regio

gipsplaten Nu:

4,50

p/plaat Nu op voorraad: grote partij GipsplaTeN, 125x200 cm 15mm dik Ook in andere maten en vochtwerend!

Iedereen met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum inkomen komt in : aanmerking voor de Meedoenregeling. Het bedrag van 100 euro geldt perNu kalenderjaar.

190 -

, Extra vergoeding Kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen een extra vergoeding krijgen voor sport- en cm, cultuuractiviteiten via het Jeugdsport- en schuifwandsysteem Cultuurfonds. Dit bedrag400 wordt niet langer 4 deurs incl. witteHet deurpanelen. in mindering gebracht op het budget van de Meedoenregeling. aanbod is vanaf 1 inkortbaar in hoogte en breedte februari digitaal beschikbaar. Meer informatie via de pagina Meedoenregeling (www. Meerprijs 400cm, 5 deurs: Tilburg.nl) of bel 14 013. 50 nu euro!!! Meedoenregeling Tilburgers kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als u minderDoe-Het-Zelfdump te besteden heeft. Heeft uhoudt een minimuminkomen dan inis eren de Meedoenregeling. U zich bezig met en uw gezinsleden kunnen daarmee een keusretour-, maken uitfaillisements-, diverse activiteiten. Het aanbod verkoop van rest-, schade-, is groot,en met meer dan 200 activiteitenin zitdoe er voor wat tussen. gelegenheidpartijen hetiedereen zelf producten,

27,

Maandag gesloten

Doe-Het-Zelfdump houdt zich bezig met in- en verkoop van rest-, schade-, retour-, faillisements-, en gelegenheidpartijen in doe het zelf producten, voornamelijk houtproducten, maar ook laminaat, deuren en kleinmaterialen.

Meedoenregeling vernieuwd schuifwandKijk, Dat Met de Meedoenregeling kunnen deelnemers kiezen uit meer dan 200 activiteiten. Het systeem noem nou budget is verhoogd naarik 100 euro per persoon. DUMPDeelnemers kunnen kiezen uit activiteiten op het gebied van onder meer sport, uitgaan, cursussen voordeel: en cultuur. Aan de Meedoenregeling kunnen in 2014 meer mensen meedoen.

voornamelijk houtproducten, maar ook laminaat, Voorwaarden Meedoenregeling: deuren en kleinmaterialen. Lees het fijne hiervan op onze website www.TNieuwsblad.nl

Actueel nieuws? Nobelstraat 20 (ind. ter. Tyvoort), Goirle, 013-3050028, www.DHZdump.nl

U let toch ook op de kleintjes?

Maandag gesloten

Kijk, Dat noem ik nou DUMPvoordeel:

T

NieuwsBlad

Via de website TNieuwsblad.nl kunt u ook Nobelstraat 20 (ind. ter. Tyvoort), Goirle, actuele informatiewww.DHZdump.nl uit de regio bijhouden. 013-3050028, (Ook op uw smartphone of tablet!!!!) U let toch ook op de kleintjes?


TNieuwsblad jan 2014  
TNieuwsblad jan 2014  
Advertisement