Page 1

Hypotheek

Abonnementen

Voor een hypotheek klopt u aan bij uw bank, tussenpersoon, adviseur of makelaar. Een hypotheek brengt maandlasten met zich mee waaraan de overheid meebetaalt via de hypotheekrenteaftrek, maar er gaat wel wat veranderen. Onder ander wordt de komende jaren de maximale hoogte van de hypotheek ten opzichte van de marktwaarde verlaagd en aflossen op de hypotheek is noodzakelijk. Ons advies: Laat u goed informeren en besteed tijd aan de keuze voor de voor u gunstigste hypotheek.

Geef uw nieuwe adres op tijd aan de abonneeservice van uw tijdschriften, kranten en de omroepgids door. Dat voorkomt veel doorsturen van post naar uw nieuwe adres.

TIPS WEE & TJES

Energie Zorg ervoor dat u op tijd de leverantie van gas, water en elektra bij uw energieleverancier opzegt en dat u diezelfde leverantie op tijd voor uw nieuwe woning aanvraagt.

Nationale Hypotheekgarantie In- en uitschrijven (NHG)

Notaris

Wie als ingezetene zijn adres wijzigt, is verplicht binnen 5 dagen na de adreswijziging bij de gemeente waar hij zijn nieuwe adres heeft, schriftelijk aangifte van adreswijziging te doen, met daarin het nieuwe en het vorige adres.

Bij aan- en verkoop van een woning stelt de notaris de leverings- en evt. hypotheekakte op en verzorgt hij de financiële afwikkeling. Denk ook aan het bespreken van een testament en/of samenlevingscontract.

Meterstanden

Opruimen en inpakken

Neem een paar dagen voor de overdracht van uw huis de meterstanden van gas, water en elektra op en noteer ze. Bij de overdracht controleert u ze samen nogmaals met de koper.

Schuif het opruimen van uw huis en inpakken van de verhuisdozen niet voor u uit. De tijd vliegt. Bestel de container en verhuisdozen daarom op tijd en voorkom verhuisstress.

Bouwtechnisch adviseur

Sleutels

Schoonmaken

Heeft u uw zinnen gezet op een woning, maar zijn er twijfels over de kwaliteit? Schakel dan een bouwtechnisch adviseur in voor extra zekerheid over de kwaliteit. Daarnaast kan de bouwtechnisch adviseur u inzicht geven in de te verwachten kosten op korte en lange termijn.

U kent ze wel, die oude sleutels waarvan niemand meer weet waarvoor ze zijn. Zoek het op tijd uit en voorzie ze van labels. Dat is handig voor iedereen, zeker bij de sleuteloverdracht!

Natuurlijk laat u uw woning keurig schoongemaakt achter zonder ‘verrassingen’ voor de nieuwe eigenaar. Is er een ingebouwde koelkast/diepvriezer, ontdooi die dan op tijd.

Komt u voor de aankoop of verbetering van uw woning in aanmerking voor NHG, dan betaalt u een lagere rente en is er een vangnet als u door bijzondere omstandigheden uw huis moet verkopen. Is de opbrengst te laag om de rest schuld af te lossen dan kan het waarborgfonds Eigen Woning het verschil aan de geldverstrekker betalen. Naast de NHG zijn er mogelijk nog koop bevorderende maatregelen voor starters zoals een Starterslening. Vraag naar de mogelijkheden en bijzonderheden bij uw adviseur.

Vergunningen

Heeft het huis van uw dromen een dakkapel nodig of is een carport handig? Vraag uw (nieuwe) gemeente naar de voorschriften en informeer of u een vergunning nodig Informeer uw arts, tandarts, opticien, evt. medisch spe- heeft. cialist en ziektekostenverzekeraar tijdig dat u gaat verhuizen en stuur ze uw nieuwe adresgegevens ruim op tijd toe.

Arts en ziektekostenverzekeraar

Verzekeringen Informeer uw verzekeraar tijdig over de verhuisdatum. Natuurlijk heeft u er al eerder voor gezorgd dat uw nieuwe woning op de overdrachtsdatum op en top is verzekerd!

Verkoopt jouw huis niet zo snel als gehoopt?

Laat mij, ervaren vastgoedstylist, je dan helpen!

Verhuisbericht Stuur familieleden, vrienden, naaste buren, leveranciers en de post tijdig een verhuisbericht toe, zodat ze u straks kunnen vinden en zo weinig mogelijk hoeft te worden nagestuurd.

WWW.NOUWEN.NL Kromhout 118R, 3311 RH Dordrecht • 06-24734646 • www.dianabloemendaal.nl

De woningplanner is een uitgave van: Gericht Media B.V. te Zutphen | Tel. 0575-74 60 19 | www.gerichtmedia.nl

DAMPLEIN 50, 3319 HC DORDRECHT • 078 614 18 00 • INFO@NOUWEN.NL

NOUWENMAKELAARDIJ


Waar aan te denken met de verhuizing?! Ongeveer twee maanden voor de verhuizing

Eventueel huur opzeggen; PostNL verhuisservice; Beginnen met opruimen; Dubbelsteynlaan West 94, 3319 EM • 078 - 616 33 60 • info@ingeniushypotheekadvies.nl Informeren naar verhuiskosten voor meer informatie: www.ingeniushypotheekadvies.nl vergoeding bij uw werkgever; Vrije dagen aanvragen op het werk; Offerte aanvragen bij een verhuisbedrijf; www.stamhoveniers.nl Telefoon/internet overschrijven; Calandstraat 29 • 3316 EA Dordrecht • 078-6149757 Informeer indien van toepassing schooldirecteur over uw verhuisplannen; Vraag informatie op over de scholen, naschoolse opvang of kinderdagverblijven in uw nieuwe woonomgeving; Afspraak maken met interieurstylist; Neem de maten van uw woning op; Bestel vloerbedekking, meubels en Grotekerksplein 20 T 078 - 613 67 66 notaris@stijnwery.nl gordijnen; 3311 CC Dordrecht www.stijnwery.nl Afspraak maken met de schilder; Grotekerksplein T 078 67 66 notaris@stijnwery.nlBij verbouwplannen een afspraak maken Grotekerksplein 20 T20 078 - 613 67 66- 613 notaris@stijnwery.nl 3311 CC Dordrecht www.stijnwery.nl ontwerp • aanleg • onderhoud 3311 CC Dordrecht www.stijnwery.nl met bouwkundig ontwerp- en tekenbureau en aannemers bedrijf zoeken;

Onafhankelijk hypotheekadvies tegen de laagste advieskosten

Tuinbeleving in stijl!

Maakt er ùw huis van! Maakt er ùw huis van!

Maakt er ùw huis van!

vanderNet STUCADOORS ONDERHOUDSBEDRIJF

SCHILDER- EN SPUITWERKEN

Gratis kleuren advies! 06-15109784 • INFO@ONDERHOUDSBEDRIJFNDEJONG.NL

Uw specialist in de regio Toermalijnring 1308 | 3316 LC Dordrecht | M. 06 113 871 78 T. 078 618 20 70 | info@vdnet | www.vdnet.nl

Een maand voor de verhuisdag

Verhuisberichten verzenden; Verhuisdozen laten brengen; Bij bestellingen e.d. rekening houden met aanstaand vertrek; Verhuizer bespreken of de huur van een verhuisauto regelen; Vrienden en familie vragen voor hulp tijdens de verhuizing; Electriciteits- en gaslevering oude huis opzeggen en aanvragen nieuwe huis; Werkster en/of ander huispersoneel opzeggen;

Spullen opruimen die niet meegaan.

Verhuiswagen nodig?

T 078 - 633 83 19 W www.aarental.nl

Dordts Beter Energie Label Bedrijf

ENERGIELABEL Energetisch renoveren en verbouwen

HET Lagere Energie rekening ENERGIELABEL Meer comfort VOOR U! van uw woning Hogere waarde Advies en uitvoering

Borneostraat 4, 3312 XA Dordrecht • 06-27476922 • delob3a@gmail.com www.dordtsbeterenergielabelbedrijf.nl Borneostraat 4, 3312 XA Dordrecht • 06-27476922 • delob3a@gmail.com www.dordtsbeterenergielabelbedrijf.nl

Enkele weken voor de verhuizing

Adreswijzigingen versturen; Gas-, water- en electralevering opzeggen en aanvragen; CV-onderhoudscontract, glazenwasser opzeggen; Bank inlichten; Postbus opzeggen/aanvragen; Belangrijke papieren en waardevolle spullen opbergen in een kluis; Verzekeringen regelen; Zorgverzekering inlichten;

Arts en tandarts inlichten en eventueel een nieuwe zoeken; Inschrijven bij de Gemeente; Schoorsteen laten vegen; Garantiebewijzen en handleidingen klaarleggen; Kinderen opgeven voor nieuwe school; Gereedschap apart houden dat op de verhuisdag nodig is; Overbodige spullen verkopen; In de buurt geleende spullen terug brengen; Inwisselen (zegel)spaaracties in de plaatselijke winkels; Afspraak maken voor schoonmaken nieuwe huis; Maak een afspraak voor het ophalen van grof vuil.

Ongeveer een week voor de verhuisdag Sleuteloverdracht oude huis en nieuwe huis afspreken (regelt de makelaar);

Sleutels bijmaken en de sleutels terugvragen aan buren, familie etc; Leveranciers die aan de deur komen inlichten; VVE (appartement) inlichten; Bibliotheekboeken retourneren; Afspraak maken voor het onderbrengen van kinderen en huis-dieren tijdens de verhuizing; Stickers op dozen plakken met verwijzing naar de kamers (keuken, badkamer etc.); Spullen inpakken die u niet meer nodig heeft; Diepvries leeghalen en ontdooien; Zorgen voor genoeg parkeerruimte op de verhuisdag; Ophaaldag gemeente gebruiken om spullen mee te geven die weg kunnen; Genoeg eten/drinken in huis halen voor het verhuizen (nieuwe en oude woning). Schoonmaakspullen en vuilniszakken.

Op de verhuisdag

Zorgen voor voldoende contant geld op zak; Meterstanden opnemen; Waterleiding aftappen bij strenge vorst; Huis nakijken op achtergebleven dingen;

Zorg dat de containers geleegd zijn; Sleutel overdragen; Enkele dozen bewaren voor de laatste spullen; Trommelbeveiliging wasmachine aanbrengen; Laatste gordijnen eraf halen; Harde schijf van de computer beveiligen; Belangrijke zaken apart houden (geld, sleutels, verzekeringspapieren etc.);

Ramen en deuren goed sluiten; Geldig legitimatiebewijs voor de notaris.

Na de verhuizing

Eventuele verhuisschade controleren; Verhuisdozen retour zenden.

Profile for Gericht Media BV

Gericht Media woningplanner - Nouwen Makelaardij  

Gericht Media woningplanner - Nouwen Makelaardij

Gericht Media woningplanner - Nouwen Makelaardij  

Gericht Media woningplanner - Nouwen Makelaardij