Page 1

Gerda Eikeland 1mkb ~ PTF FOTO


om meg

Mitt navn er gerda eikeland og jeg er elev ved vennesla videregående skole på medier og kommunikasjon vg1. denne issuu-mappa blir laget i sammenheng med ptf perioden vi har i foto. foto er noe som interesserer meg veldig, og derfor passet denne perioden meg veldig bra. i denne brosjyren skal jeg presentere hovedoppgaven vi fikk i løpet av denne perioden.

om oppgaven oppgaven vi fikk i ptf foto perioden gikk ut på at vi skulle ta 3 valgfrie bilder. vi fikk helt frie tøyler, noe som resulterte i at vi måtte ta frem all kreativitet vi hadde, for å få til gode ideer så sluttproduktet ble best mulig! vi fikk noen uker på å arbeide som om vi var lærlinger i fotograffaget. til slitt skulle vi sitte igjen med en mappe for innlevering som bestod av 3 oppgaver(bilder) + en minioppgave vi hadde tidligere i perioden. Vi skulle lage en brosjyre i indesign og laste den opp på issuu.com, der vi på en måte skulle presentere det ferdige produktet vårt. brosjyre skulle også inneholde en refleksjonsoppgave. Bildene skulle leveres i to filtyper; i tiff og i raw.


Bilde 1 Det første bildet jeg tok var av venninna mi tina. jeg ville ha et av bildene mine enkle, men med et klart budskap. jeg går i fotball og det samme gjør tina, og derfor falt jeg på ideen om et fotballbilde. jeg var usikker på om jeg skulle ta porttrettbilde eller om jeg skulle ta actionbilde der hun skyter en ball eller lignende. men som bildet viser, valgte jeg portrettbilde. jeg tok bildet på moseidmoen kunstgress. når jeg tok bildet brukte jeg stativ. jeg lette etter mulige posisjoner og utsnitt og fant etterhvert ut av hvordan jeg ville ha det. til slutt valgte jeg å ha et halvtotalt utsnitt. jeg valgte dette utsnittet for å få frem det jeg skulle fokusere på, noe som da er Tina. Jeg brukte stativ for å holde kameraet i ro, for å få et best mulig bilde. når jeg redigerte bildet var jeg veldig usikker på hvordan jeg skulle gjøre det. jeg ville ha det ganske enkelt og ikke alt for redigert, men det hadde blitt alt for kjedelig om jeg bare hadde redigert kontrast osv. Jeg valgte da til slutt å ta det i svart/hvitt for så å viske ut Svart/Hvitt fargen, for å få vanlig farge på modellen. Dette gjorde jeg for å fremheve modellen min, og for å gjøre bildet litt mer spennende. Virkemidlene jeg brukte her var bruk av naturlig lys og stativ. Målgruppa mi er de som er interessert i fotball. Min egen vurdering av bildet er at det ble greit nok. Det ble ganske enkelt og ikke så spennende, men man ser hvertfall hvilken målgruppe den tilhører. Det var dårlig vær den dagen jeg tok bildet, med masse regn og grått vær. Derfor ble bildet også naturligvis litt grått.


bilde 2 Det andre bildet jeg tok var et studiobilde. Jeg tenkte at det var greit å ha med et studiobilde, de blir alltid fine. Modellen jeg har brukt her er venninna mi Lene. Her valgte jeg å rett å slett ha et “Skjønnhetsbilde”. Lene har mørkt hår, og jeg ville hun skulle ha mørke klær. Derfor valgte jeg å ta på henne en sterk rødfarget leppestift. Dette gjorde jeg for å få en klar fargekontrast, og det ble med en gang litt mer liv i bildet. Lyssettingen på dette bildet er ganske enkel. Jeg satte to softbokser på hver sine side av ansiktet hennes, for å få like mye lys på begge sider, for å unngå unødvendig skygge. Jeg stilte henne på hvit bakgrunn for å få til en fargekontrast mellom håret hennes og bakgrunnen. Da jeg redigerte bildet, var hovedtingen å gi henne en fin og glødende hud, og fremheve øynene hennes. Jeg redigerte også kontrast, og lysstyrke. Min egen vurdering av bildet mitt er at det ble bra. Det kunne jo ikke blitt et dårlig bilde i og med at modellen jeg brukte er utrolig vakker og fotogen. Målgruppa for dette bilde vil jeg si er ungdom


Bilde 3 Det tredje bildet jeg tok var av min klassekamerat catrine. Jeg var fast bestemt fra begynnelsen av at jeg ville bruke røyk i bildet, da jeg syns det er en veldig kul effekt. jeg var usikker på hvilket utsnitt jeg skulle ha det i. For hvis jeg tok for eksempel totalbilde, ville ikke røyken vært hele i fokus. Så derfor valgte jeg å ha et nærbilde, for å få frem røyken best mulig. Originalbilde var ganske mørkt, da vi tok det i en undergang med lite lys. men jeg fant ut av at hvis jeg plasserte henne på den måten jeg gjorde, ble det lyst på den ene siden, og ville få en kul lyseffekt. Når jeg redigerte bildet, redigerte jeg først og fremst kontraster,lysstyrke osv. Jeg redigerte bildet ganske gammeldags. Dette gjorde jeg også fordi jeg syns det var en kul effekt. Til slutt redigerte jeg huden til modellen min oh gjorde røyken litt tydeligere. Virkemidlene jeg brukte i dette bildet var lyssetting. Dette bildet vil jeg si er et kunstbilde, og derfor faller målgruppen på kunstinteresserte.

Vennesla vgs  

Refleksjon for PTF Foto Vennesla VGS