Page 1

AUTOBIOGRAFIA DE CHARLES DARWIN Em dic Charles Robert Darwin, i vaig néixer un 12 de Febrer de 1809 a Shrewsbury. Vaig viure a Anglaterra, al Regne Unit, i allà vaig passar la resta de la meva vida. Diuen que sóc molt intel·ligent i amable, però jo no vull exagerar amb la meva personalitat. Les meves aficions preferides són la ciència, i tot el que em rodeja, i he de reconèixer que sóc molt golós. El viatge amb el Beagle va durar cinc anys, dels quals vaig passar dos terços a terra. Vaig observar una rica varietat de característiques geològiques, fòssils i organismes vius, va ser impressionant! De tant en tant, anava enviant mostres a Cambridge juntament amb cartes sobre les meves conclusions, i em vaig adonar com a naturalista, em va cridar molt l'atenció la distribució dels habitants de SudAmèrica i les relacions geològiques del present amb els habitants del passat en aquesta part del continent. A partir d'aquell moment em vaig convertir en una celebritat entre els científics, i després del viatge em vaig dedicar a escriure llibres. Vaig escriure els següents llibres: – – –

L'origen de les espècies, 1859. La decadència de l'home i sobre la selecció del sexe, 1871. L'expressió de les emocions en els homes i els animals, 1871.

Se'm va considerar un científic important perquè vaig canviar les idees que es tenia sobre la procedència de l'home. Lara Satre, Marta Pons, Jaume Goñalons i Àngel Soliveras


AUTOBIOGRAFIA DARWIN Jo, Charles Robert Darwin, vaig néixer a Shrewsbury (Anglaterra) el 12 de febrer de 1809. Tothom diu que sóc intel·ligent i amable. Les meves aficions són l'equitació, el tir i la botànica. Jo me'n vaig anar de viatge. Fruit d´aquest viatge amb el Beagle vaig descobrir: Que les espècies descendien d´unes a altres i que la causa de la seva evolució, és la selecció natural (la supervivència dels més adaptats a l'entorn). Quan vaig tornar, el primer que vaig fer, va ser anar a veure la meva família i a un amic que s'anomenava Henslow. Em vaig dedicar principalment a escriure llibres. La gent diu que el meu millor llibre va ser ”L´origen de les espècies per mitja de la selecció natural”. Aquest llibre el vaig escriure publicar el 1859. Em consideren un científic molt important perquè jo vaig descobrir l'evolució de les espècies. Darwin va morir el 1882. Fent l'activitat ens hem adonat que el Beagle va seguir una ruta molt semblant a Elcano i Magallanes quan van fer la primera volta al món:

Ada López, Laura López, Raül Arnau


Autobiografia de Charles Darwin Hola, em dic Charles Robert Darwin i vaig néixer el 12 de febrer de 1809 a Mont House. Diuen que sóc un home intel·ligent i amable. Vaig anar a les Antípodes amb el vaixell HMS Beagle i quan vaig arribar vaig observar que a cada illa hi havia un ocell amb un bec diferent i vaig descobrir que degut a la seva alimentació, han evolucionat de manera diferent. Va ser un viatge extraordinari perquè quan vam tornar, tothom deia que aquest viatge havia estat el més important de tots, perquè havíem descobert que les espècies evolucionaven segons les seves necessitats. Poc després del viatge vaig publicar “ L'origen de les espècies” el 24 de novembre de 1859 gràcies a això vaig poder establir l'evolució per descendència comuna. Vaig estudiar medicina a la Universitat d'Edimburg i posteriorment teologia a Cambrige. També m'agradava la botànica, i la investigació sobre les plantes va ser publicada en una sèrie de llibres. El meu últim llibre tractava dels cucs de terra i els seus efectes al sòl. La gent diu que vaig ser un científic important perquè vaig descobrir que els éssers vius evolucionaven a causa de la selecció natural. (Finalment, en Darwin va morir el 19 d'abril de 1882 a Down House, i va tenir un gran reconeixement.)

Marina Romero Albert Pascual Bruno Emendatori

Activitat 1 WQ darwin  

Respostes a la primera activitat de la WQ científics com Darwin.