Page 1

These Days OriĂŤnterende stage 2013

Gerben Lof 1577087 CMD3 HU


Dit verslag is geschreven naar aanleiding van mijn oriĂŤnterende stage in het derde jaar van mijn Bachelor opleiding: Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool Utrecht, in de periode februari-juni 2013. Tijdens deze stage heb ik mij verder mogen oriĂŤnteren binnen een volwaardig CMD-gerelateerd bedrijf. Ik heb hier competenties behaald die horen bij de opleiding die ik aan het volgen ben. In dit verslag kunt u vinden welke leerdoelen en competenties ik denk te hebben behaald tijdens deze stage en beschrijf ik hoe ik dit heb gedaan. Ook valt in dit verslag een beschrijving te vinden van het bedrijf waar ik werkzaam ben geweest de afgelopen 6 maanden.

2


4 Het bedrijf

6 7

Collega’s Merken

8 Werkzaamheden

Inter- en multidisciplinair samenwerken InitiĂŤren, organiseren en regisseren Manifesteren en presenteren Ontwikkelen en reflecteren

10 Terugblik

11 Heb ik al mijn doelstellingen behaald? 11 Keuze in stageplaats

12 Competenties

Maar hoe werkt die competentiematrix nu?

15 Leerdoelen 18 Vooruitblik 20 Werk

3


These Days is een reclamebureau dat valt onder WPP mediagroup, ’s-werelds grootste media samenwerkingsverband. WPP telt 3000 kantoren verdeeld over 110 landen, verspreid over de planeet. Samen met 15 andere bedrijven van de WPP group zijn wij gevestigd aan de Karperstraat 8-10 te Amsterdam, te vinden vlakbij het Olympisch Stadion. Anno 2001 werd These Days opgestart in Antwerpen en heeft sinds 2005 ook een vestiging in Amsterdam. These Days Amsterdam houdt zich vooral bezig met activatie marketing: zowel print als online, met gebruik van mailings en banners.

Het bedrijf 4


Zelf werkt These Days redelijk veel samen met Y&R, het bureau dat zich bevindt direct naast ons op de 1e verdieping. Wanneer These Days het druk heeft deelt zij wel eens opdrachten met het zusterbedrijf om zo haar werklast te verdelen. These Days was aan het begin van mijn stageperiode in het bezit 15 vaste werknemers, dit is gedurende de tijd die ik hier heb doorgebracht, opgelopen naar 17. Daarnaast worden er 2 wekplekken vervuld door stagiairs. Momenteel bestaat er de kans op een mogelijke verbreding van het scala aan klanten. Daarnaast is de kans groot dat er meer werk gedaan zal gaan worden voor Windows, waardoor er nog meer ruimte zal gaan komen voor nieuwe werknemers. In het bedrijf wordt gewerkt met de nieuwste programma’s, we beschikken over Adobe CS 6 en spoedig ook over de nieuwe versie van Microsoft Office. WPP maakt gebruik van het Font Managing Systeem Font Explorer X Pro en beschikt over een vol geautomatiseerd PDF certificeringsprogramma. Op de begane grond van het gebouw bevindt zich de bedrijfskantine, hier vindt men verscheidene etenswaren en een dagelijks variërende menukaart. Als werknemer dient men aan te geven hoeveel dagen zij wekelijks gebruik maken van deze voorziening en wordt een vast bedrag ingehouden van het salaris, en als stagiair mag je kostenvrij van de kantine gebruik van maken.

These Days Nederland • Karperstraat 10 1075 KZ Amsterdam amsterdam@thesedays.nl www.thesedays.com

5


Creative Director Palle Dirks

(stagebegeleider)

General Manager Leander van Altena Taffic Tilly van Duivenbooden Account Otto Smit Sharoni van Hulzen Jord Wessels Laura de Levie Noortje Jans Kasz Krikke Anika Jonker Natasha van de Salentein Monique Hesling

(per mei met zwangerschapsverlof) (per mei overgekomen van Y&R) (gedatacheerd bij Ford Nederland)

Strategie

Melle Bos Bettine Captein

(stagiair)

Copywriter Sander Bergmeijer (gestopt per mei) Marije van Soest (aangenomen in mei) Floris Cornelissen (per mei overgekomen van Y&R) Art Director Edwin van den Bosch Joppe Andriessen Studio Bernard Westerdijk (studiobegeleider) Emiel van Tol (creative developer) Mijn eigen ikke

6

Co


ollega’s

Notitie Joppe Kleuren voor logo zijn uit de JPG versie gehaald. Deze kleuren vector versie is dus niet van klant afkomstig.

Klanten 7


Inter- en multidisciplinair samenwerken These Days is een stuk groter als bedrijf, dan de bedrijfjes waarbij ik eerder stage heb gelopen. Hier zijn meer disciplines aanwezig. Ik heb met veel van deze disciplines te maken gehad. Tijdens het proces heb ik bij mijn directe collega’s in de studio, het creatieve team, de account en bij mijn stagebegeleider, de creative director aan moeten tonen hoe ik met mijn opdrachten bezig was en verantwoorden waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt. Vervolgens hebben de account en/of de traffic deze keuzes door gecommuniceerd naar de klant. Zelf heb ik ook met interne klanten moeten communiceren.

in mijn schrijf- en typwerk. Gelukkig beschikt dit bedrijf over een goede account die alle fouten in één oogopslag kon zien en zo mij op tijd de correcties kon doorgeven. Ik ben blij dat ik naast al het uitvoerende studiowerk ook nog een aantal creatieve opdrachten heb mogen uitvoeren, deze gingen niet altijd even gemakkelijk, maar waren enorm leerzaam.

Initiëren, organiseren en regisseren

Ontwikkelen en reflecteren

Wanneer ik een opdracht kreeg vanuit het bedrijf ben ik zelf, of met behulp van begeleiding wanneer ik dit nodig had, gaan kijken hoe ik deze opdracht zou uitvoeren. Het gebruiken van de juiste applicaties en het op de juiste manier kunnen gebruiken van een styleguide is een must. Alle ideeën en afwijkende inzichten moest ik eerst overleggen met mijn collega’s en niet zomaar doorvoeren. Gedurende het ontwikkelen van mijn opdrachten heb ik het proces goed vastgelegd om zo met goede onderbouwing van mijn resultaten te kunnen komen.

Op een blog heb ik mijn ontwikkeling bijgehouden. Dit blog heb ik in de eerste week dagelijks bijgehouden, en in een later stadium 1 of 2 keer in de week. Hierdoor was het schrijven van dit verslag ook een stuk gemakkelijker voor mij.

Manifesteren en presenteren Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren en heb helemaal niets met stilzitten, dat zat wel goed bij deze opdrachtgever. In dit bedrijf heb ik volledig mogen meedraaien in de studio, als een volwaardig werknemer. Vrijwel al mijn werk werd neergelegd bij de klanten en waren daarom representatief hoog van kwaliteit. Zelf ben ik licht dyslectisch en maak daarom wel eens stomme foutjes

8


Werkzaamheden

9


Terugblik

10


In de eerste twee jaar van deze studie zijn we vooral bezig geweest met het oriënteren binnen de gehele crossmediale sector, hierdoor was het erg moeilijk om een stageplek te verkrijgen binnen een gespecialiseerd bedrijf binnen een van de facetten die ik in gedachten had bij het zoeken van mijn stage. Binnen deze stageperiode bij These Days heb ik goed kunnen meemaken hoe het is om in een georganiseerde werkomgeving werkzaam te zijn en heb ik mogen zien hoe alle verschillende functies binnen een reclamebureau in zijn werk gaan. Zelf heb ik mij helaas vrijwel maar met één taak bezig gehouden: Desktop Publishing. Toch ben ik blij dat wanneer hier de mogelijkheid en tijd voor was ik ook weleens werd betrokken bij een wat meer creatieve en conceptuele opdracht, maar vind het erg jammer dat ik niet heb kunnen helpen bij strategische vraagstukken binnen het bedrijf.

Heb ik al mijn doelstellingen behaald? Door de werkdruk die het bedrijf had gedurende de tijd dat ik hier werkzaam ben geweest is het er helaas niet van gekomen om mij veel bezig te houden met de facetten die ik het liefst heb willen verbeteren: strategie en concept ontwikkeling.

Keuze in stageplaats Ik ben erg blij met dat ik uiteindelijk de keuze heb gemaakt om aan de slag te gaan bij These Days. Het werken bij een reclamebureau is vele malen informeler dan het werken bij een mediabureau. Het is erg belangrijk dat je je op je gemak voelt bij het werk dat je doet en dat je het goed kan vinden met de mensen waarmee je samenwerkt. In de zware tijden van de economische recessie waarin wij nu leven is het erg moeilijk aan een baan te komen dus is het erg belangrijk een positieve vibe boven een goedbetaalde baan te verkiezen. Iedere dag ga ik weer met plezier naar het kantoor en is het mij nog niet voorgekomen dat ik dacht een dag vrij te nemen wegens mooi weer of iets dergelijks. Wel zou ik in de toekomst misschien nog wel bij een iets groter bedrijf aan de slag willen, waar de werkdruk beter wordt verdeeld over de werknemers, waardoor er meer tijd vrijkomt voor creatieve processen en onderzoeken, om te zorgen dat de resultaten die er worden uitgeleverd nog meer tot de verbeelding spreken en verfijnder zijn.

11


Maar hoe werkt die competentiematrix nu? De competentiematrix bestaat uit vier domeinen en drie niveaukenmerken. De vier domeinen zijn: Onderzoeken en Begrijpen in de opdracht of probleemsituatie Conceptualiseren van het product, de dienst of de sturing Verbeelden en Realiseren van de uitvoering Evalueren van proces en product Binnen elk van die domeinen bestaat uit drie competentieniveaus. Van mij als CMD’er wordt in het derde jaar van de opleiding verlangd dat er tijdens de meeloop-stage competenties van het 2e niveau worden behaald. Het competentieniveau waar ik als stagiair aan dien te voldoen wordt als volgt omschreven: “De student leert, met behulp van een begeleider, steeds meer zelfstandig te handelen en kan zijn handelen onderbouwen. De student kan steeds met hogere complexiteit opdrachten uitvoeren. De student stuurt zijn eigen leren aan en vraagt gericht feedback. De student gebruikt de gekregen feedback om zich verder te ontwikkelen (op persoonlijk en professioneel vlak).�

Competenties 12


A.1 De student is in staat om zelfstandig voor een gegeven doel een probleemstelling te formuleren en tot onderzoeksvragen en deelvragen te komen.

A.2 De student is in staat om zelfstandig, op basis van een onderzoeksvraag een onderzoeksopzet te maken en uit te voeren.

A.3 De student is in staat de resultaten van het onderzoek te communiceren en te verantwoorden.

B.1 De student kan mediumonafhankelijke concepten communiceren en onderbouwen op basis van onderzoeksresultaten.

B.2 De student is in staat om zelfstandig, binnen een gegeven context, een onderscheidend, mediumonafhankelijk concept voor een campagne of dienst te ontwikkelen.

B.3 De student kan een creatief proces aansturen en oplossingen bedenken voor vragen, ideeën en problemen.

C.1 Student kan het concept operationaliseren op basis van zelfgekozen middelen, binnen gegeven randvoorwaarden.

C.2 Student kan op basis van de operationalisatie de visualisatie en art direction voor het concept bepalen.

Deze competenties zou ik graag willen omschrijven aan de hand van één van mijn laatst uitgevoerde opdrachten hier bij These Days. Afgelopen weken ben ik bezig geweest om een postzegel te bedenken die aankomende maand in gebruik genomen zal worden voor de nieuwe CPP van Vodafone. Eerder in mijn stage moest ik even opzoeken welk port-betaald logo er gehanteerd moest worden bij een mailing. Hier kwam ik er achter dat je vrij was in het gebruiken van een zelf gemaakte afbeelding, mits deze niet over een afbeelding van de koning(in), een geldbedrag of de afbeelding dan wel een verwoording van de Nederlanden geplaatst was. Mij werd gevraagd om een idee te verzinnen voor een afbeelding waarbij het in eerste instantie lijkt of men te maken heeft met een normale postzegel maar in tweede instantie een leuk stukje artwork leek te zijn die zou passen bij het merk en de huisstijl van Vodafone. Ik ben voorafgaand gaan kijken of er artistieke oplossingen waren die Vodafone in het verleden wel eens ter hand heeft genomen. Vervolgens ben ik gaan onderzoeken wat doorgaans te vinden is qua frankering op een envelop, daarbij kwam ik erachter dat het mogelijk was gebruik te maken van meerdere zegels en stempels tegelijk.

C.3 Student kan op basis van operationalisatie en art direction de middelen voor het concept realiseren, binnen gegeven randvoorwaarden.

D.1 De student is in staat een juiste evaluatie-methode te kiezen om het gerealiseerde middel te evalueren.

D.2 De student is in staat om met de resultaten van de evaluatie de verbeteringen aan het middel te onderbouwen.

Nu was het aan mij om wat creatiefs te verzinnen wat niet te voor de hand liggend zou zijn maar wel toepasbaar was op een mailing van Vodafone. Deze diende duo-tone te worden uitgevoerd omdat de envelop in een PMS en zwart gedrukt zou gaan worden. Na enkele velletjes volgeklad te hebben met kleine schetsjes voor de zegel liep ik toch een beetje vast, alles was maar binnen de kaders en bevatte vaak een afbeelding van post (bezorgen) of het logo artistiek toegepast binnen het venster.

Account vroeg onderhand aan mij wanneer zij de uitgewerkte uiting konden verwachten, maar ik was niet tevreden. Dagen gingen eroverheen en door de drukte raakte het project wat weggedrukt. De tijd om het project op te brengen kwam dichterbij en de druk van de deadline begon te komen. Toen besloot ik helemaal opnieuw onderzoek uit te gaan voeren en al het eerder gemaakte werk even van tafel te schuiven. Met een frisse blik begon ik weer aan het project. Na al het werk uit veel verschillende landen te hebben bekeken, bedacht ik mij opeens dat Vodafone Nederland onlangs een nieuwe campagne had gedaan waarbij er gebruik gemaakt werd van hele simpele figuurtjes. Met deze figuurtjes kon ik alle kanten op. Verschillende scenario’s kwamen bij mij naar boven, ook heb ik mijn directe collega Bernard gevraagd of hij hier nog leuke insteken op kon verzinnen. Een aantal van deze schetsen heb ik uitgewerkt en laten zijn aan Edwin van creatie. Deze vond het een goede vondst en adviseerde mij te proberen de oude en nieuwe voorstellen te combineren. Dit heb ik gedaan en mijn voorstellen door de account in kwestie laten voorleggen aan de klant. Tot mijn schrik hadden ze voor een van mijn eerste schetsen gekozen, daar waar ik eigenlijk al snel mee klaar was. Zelf vond ik dit de meest saaie en voor de hand liggende uitwerking, maarja… ‘Klant is koning’. Plots kwam account langs om mij te vertellen dat ze onverwacht toch hadden gekozen voor een afbeelding die ik aan het eind van het traject had bedacht, deze zal dan ook binnenkort in de brievenbus van Vodafone gebruikers te aanschouwen zijn.

13


Leerdoelen

14


2. Binnen de 800 uur dat ik werkzaam zal zijn voor These Days zal ik meerdere creatieve processen en brainstorms mee gaan maken voor verschillende klanten en hier vervolgens ideeën voor ontwikkelen. (competentie B.1.2, B2.2, B3.2) Door alle drukte tijdens mijn stageperiode is er niet veel tijd geweest waarbij ik brainstorms kon bijwonen. Toch ben ik soms bij de creatieven gaan zitten om een beetje mee te luisteren naar de ideeën en zo nodig opmerkingen gemaakt wanneer ik ergens twijfels of aanvulling ophad. Mijn opmerkingen werden in overweging genomen maar soms ook direct afgeslagen, maar gelukkig wel met goede argumentatie. Eén keer heb ik bij een brainstorm gezeten voor een nieuwe vorm van een bestaand magazine. Tijdens deze sessie zijn we niet echt tot een vernieuwd model gekomen voor het magazine, maar kwamen er toch andere leuke ideeën naar voren voor het maken van een thematische campagne. 1. Tijdens mijn stage zal ik leren functioneren binnen een groot reclamebureau. Afgelopen maanden heb ik mee mogen maken hoe het is om in een reclamebureau te werken met 20 werknemers. Iedereen heeft zijn eigen taken binnen het bedrijf en die van mij was vooral veel uitvoerend studiowerk, Desktop Publishing. Daarnaast kwam het in rustigere tijden soms voor dat ik mij ook bezig mocht houden met het visualiseren van nieuwe uitingen, wat normaal de mensen van de creatieve zijde van het bedrijf, de art directors en copywriters, doen.

3. Tijdens mijn werkzaamheden zal ik verschillende opdrachten zelf mogen gaan vormgeven en deze dan vervolgens voorstellen aan de creative director en het creatieve team. (competentie B1.2, B3.2, C.2.2, C.3.2, D.2.2) Zo nu en dan kwam het voor dat ik voor een opdracht zelf oplossingen heb mogen verzinnen, waarna ik deze heb geëvalueerd met een art director of de creative director, waarna zij mij vaak verder op weg hielpen of vrijwel meteen goedkeuring gaven.

4. Het werk wat ik voornamelijk uit zal gaan voeren tijdens mijn stage zal het realiseren van media-uitingen voor verschillende klanten zijn. Hierbij zal ik beter en behendiger omgaan met de verschillende Adobe pakketten. (competentie C.1.2, C.2.2) Tijdens mijn gehele tijd dat ik creatieve scholing heb gedaan ben ik bezig geweest met het vermijden van Photoshop, maar bij These Days moest ik er dan toch aan geloven. Veel opdrachten diende uitgevoerd te worden met gebruik van Photoshop. Hierdoor heb ik veel mogelijkheden van dit programma leren ontdekken en kan ik nu omgaan met de structuur van het programma. Deze vaardigheid is erg belangrijk wanneer ik in mijn toekomst verder wil werken in de creatieve sector. 5. In de studio werken we samen maar ook individueel aan opdrachten. Bij al het werk dat ik maak zal ik vragen om terugkoppeling van mijn collega’s om zo het beste uit mijzelf proberen te halen. (competentie D.1.2) Vooral voor Vodafone heb ik veel mogen samenwerken met mijn directe collega op de studio. Vaak kwam het voor dat één van ons aan een opdracht was begonnen en wanneer de opdracht weer terugkwam voor correcties of ingrijpende veranderingen, dat degene die aan de opdracht was begonnen al bezet was door een andere opdracht. Dan moest de ander in staat zijn vlekkeloos het werk van de ander over te nemen. Daarom hebben wij veel gecommuniceerd over waar we mee bezig waren. In de wat rustigere tijden kozen de account en de traffic er wel eens voor om een opdracht gedurende de gehele cyclus bij de zelfde werknemer te behouden, om zo nog efficiënter te kunnen werken.

15


6. These Days bestaat uit verschillende afdelingen waar ik dagelijks contact mee zal hebben, zo hoop ik ook meer te leren over hun functies en manier van werken. Wanneer de opdrachten via de klant binnen kwamen werden deze eerst vertaald door de strategie of de account mensen, daarna werden deze weer teruggekoppeld naar de accountmanagers. Als de opdracht goed was vertaald kwam deze via de traffic, die gaat over de planning en begeleiding van alle opdrachten, terecht bij de creatieven. Deze maakten een opzet qua vormgeving en tekst. Wanneer ik een opdracht klaar had diende ik deze eerst aan de creatieven te laten zien alvorens ik het aan de account stuurde, behorend bij de klant. Ook werd de traffic in de cc vermeld zodat zij wist dat ik klaar was met mijn opdracht en ik een nieuwe opdracht voor mijn rekening kon nemen. 7.  Binnen een groot bureau is het van belang om te weten waar alle werknemers mee bezig zijn. Hiervoor zal ik mijn werk goed bij moeten houden met behulp van de opdracht formulieren. Ik hoop hierdoor op den duur beter in te kunnen schatten hoe lang ik bezig zal gaan zijn met een nieuwe opdracht. (competentie D.2.2) Het leerdoel dat ik hier voor ogen had is mij toch nog flink in de schoenen gaan zitten. Het is mij nog een aantal maal gebeurd dat ik verwachtte een opdracht binnen een vrij korte periode af te hebben, waar ik vervolgens 10 keer zo lang over deed. Bij een klus waarbij er aan mij werd gevraagd af ik in een middag een korte casusfilm in elkaar kon zetten, had ik op voorhand gezegd dat dit mij in principe wel zou kunnen lukken, wanneer ik de juiste uitleg zou ontvangen en er een niet al te moeilijke stijl en animatie zou worden verwacht. Uiteindelijk ben ik hier 4 dagen mee bezig geweest waarvan ik er 2 flink heb mogen overwerken, om het

16

allemaal bewerkstelligd te krijgen. Deze fout zal ik niet snel meer maken. Momenteel is er ook een freelancer bezig met het maken van een vrij korte animatie van 1,5 minuut, waar hij nu al 4 dagen mee bezig is en zich pas bijna op één derde van de clip bevindt. In het maken van een clip gaat veel tijd zitten, wat je soms van het resultaat niet af kan lezen. 8. Bij de klanten van These Days is het van groot belang om te kunnen werken vanuit een style-guide. Aan de hand van de vaste richtlijnen van klanten zal ik gaan leren hoe om te gaan met een huisstijl van een merk. (competentie C.1.2) Voor vrijwel alle klanten waarvoor ik heb mogen werken tijdens deze periode is het erg belangrijk om het werk wat je maakt goed te controleren met behulp van de styleguides. Omdat er aan veel van de klanten wordt gewerkt door meerdere bedrijven in verschillende landen is het van groot belang dat er zich een goede samenhang bevindt in het werk dat wordt opgeleverd door alle verschillende partijen. Kleurgebruik, typografie, vorm en schijfwijze zijn erg toonaangevend voor een merk. Om deze reden is het erg belangrijk hier bij alle opdrachten rekening mee te houden; voorafgaand en gedurende een opdracht , maar ook voordat het naar de klant wordt gestuurd, wordt er goed gekeken of alle keuzes die in het gehele traject zijn gemaakt wel te verantwoorden zijn middels het bijbehorende handboek. Het vastleggen in een handboek maakt het ook gemakkelijk om vervolgopdrachten efficiënt te kunnen vormgeven; hiervoor hoeft er niet andermaal te worden gekeken naar nieuwe oplossingen voor het maken van verschillende uitingen, de stijlen hiervoor zijn allemaal uitgedacht en vastgelegd in de handboeken. Alle mogelijke uitingen die zich kunnen voordoen worden omschreven.

9. Tijdens mijn stage zal ik leren mijn ontwikkeling bij te houden met behulp van een blog en verslagen. Ik zal mijzelf aan een vaste planning moeten houden om deze gestructureerd bij te houden, zodat ik aan het einde mijn werkzaamheden goed kan reflecteren. (competentie D.1.2, D2.2) Wekelijks heb ik mij bezig gehouden met het bijhouden van een blog. Door dit te doen is het schrijven van dit verslag heel gemakkelijk geworden. Omdat ik alles heb herhaald en vastgelegd op dit forum, is het ook beter blijven hangen in mijn geheugen. Ook heeft het erg geholpen dat er vooraf een startverslag diende gemaakt te worden, zo kun je je verhalen op de inzichten die je vooraf over de werkzaamheden die je binnen het bedrijf waar je stage loopt hebt mogen uitvoeren.


17


Vooruitblik

18


Vooruitblik

Graag zou ik mij nog meer ontwikkelen op strategisch vlak. Door de opleiding die ik heb genoten, Mediacollege Amsterdam, ben ik geneigd vaak te kiezen voor de ouderwetse oplossingen als print, e-mail, commercials en websites. Het wordt tijd om mij meer te verdiepen in newage uitingen als guerrilla uitingen die zorgen voor virale marketing en pr, apps, social-media en evenementen en experiences. Aankomend studie jaar hoop ik mij te verrijken door de minor Event- en Experience-management te gaan doen aan de Hogeschool van Amsterdam. Hierbij zal ik leren evenementen te organiseren omtrent merken en bedrijven, welke zich kunnen verspreiden via social media, gebruik kunnen maken van nieuwe technieken en kunnen uitpakken als een viral of pr-stunt. Zo zal ik me meer bezig houden met de richting die ik op wil: conceptontwikkeling en strategie. Zo wil ik meer kennis verkrijgen over de verschillende mogelijkheden van het promoten van een merk.

19


20


Werk Hier een greep uit het door mij gemaakte werk. Voor meer werk bezoek http://lofstage.wordpress.com/

21

These Days oriënterende stage  
These Days oriënterende stage  

Verslag over mijn periode dat ik werkzaam mocht zijn bij het reclamebureau These Days Amsterdam

Advertisement