Page 1

Dimarts 7 de juny de 2011

ESPORT

ESPANYA: LA MILLOR SELECCIÓ DEL MÓN

MIRIAM FLORES Corbera de Llobregat

La nostra selecció està considerada la millor del món després d’haver fet un gran mundial a Sudáfrica i per tot l’esforç i treball realitzat a cada partit que juguen.

Octaus de final Com que Espanya havia passat com a primer del seu grup, s’havia d’enfrontar contra el segon del grup F, i aquest era Portugal (que mai ha guanyat un Mundial de Futbol). El partit es va disputar el 29 de juny a l’estadi de Ciudad del Cabo, i la nostra selecció va guanyar 1-0 amb el gol de David Villa al minut 63.

Començament d’un gran Mundial El passat mundial va tenir lloc a Sudáfrica i va començar l’11 de juny amb la inauguració del partit de Sudáfrica contra México a l’estadi de Johannesburgo i França contra l’Uruguay a l’estadi de Ciudad del Cabo. Les diferents fases de grups El Mundial consistia primer en una fase de grups. Hi ha vuit grups, cada grupa està composat per quatre equips, i es disputen tres partits entre els quatre equips de cada grup. Espanya va disputar el seu primer partit el 16 de juny contra Suïssa a l’estadi de Durban. Malgrat que tothom pensava que guanyaria Espanya, no va ser així i la nostra selecció va perdre per 0-1. El següent partit que va jugar la nostra selecció va ser contra Honduras, i aquest cop vam guanyar per 2-0. L’últim partit que va disputar Espanya va ser contra Chile i també en aquest cas vam guanyar per 2-1. D’aquesta manera Espanya ja estava classificada per octaus de final juntament amb Chile.

Classificaió de grups

Quarts de final Com que Espanya va guanyar el partit d’octaus de final contra Portugal, s’havia d’enfrontar a Paraguay que havia guanyat al Japó 5-3. El partit entre els espanyols i els paraguallans va tenir lloc el 3 de juliol a l’estadi de Johannesburgo. Un cop més Espanya va demostrar el seu talent davant la selecció de Paraguay (que ens ho van posar bastant dificil) i vam guanyar 0-1 amb un gol de David Villa al minut 83. Aquesta victoria va ser molt celebrada tan en els jugadors de la selecció com en tota l’afició que habitava a Sudáfrica i a Espanya ja que mai la nostra selecció havia aconseguit passar de quarts de final en un Mundial. Semifinal Després de l’eufòria d’haver passat a semifinals, a Espanya li tocava enfrontarse a la tricampiona d’aquesta competició; Alemanya que prèviament havia guanyat a Anglaterra per 4-1. El partit es va disputar el 7 de juliol a l’estadi de Durban. En el minut 73 Espanya va treure la pilota des d’un corner i Puyol va marcar amb el cap l’únic gol del partit que ens servia per anar directament a la tan desitjada final del Mundial.


ESPORT La gran final L’11 de juliol es va celebrar la gran final del Mundial de Sudáfrica. A la final arribaven dos grans equips: Holanda i Espanya, que prèviament havien guanyat els seus partits per 2-3 i 0-1 respectivament. Abans de que el partit comencés va haver una cerimònia prèvia on ballarins van fer diferents balls i on van posar totes les banderes de tots els països que havien participat en el Mundial. Després dels balls una cantant molt famosa anomenada Shakira va cantar la famosa cançó “Waka-waka” davant de tots els aficionats que estaven a l’estadi de Johannesburgo. A l’acabar la cançó van tirar petards, i un cop va acabar la cerimònia tot va desaparèixer per donar lloc als dos equips més importants del Mundial: Holanda i Espanya. Els dos equips van entrar al terreny de joc i després d’escoltar els dos himnes, la final va començar. Totes dues seleccions van tenir oportunitats per poder marcar, però la pilota no volia entrar. Al finalitzar els 90 minuts cap dels dos equips havia aconseguit marcar un gol, i va donar lloc a la pròrroga. El primer

Dimarts 7 de juny de 2011

equip que marqués un gol, guanyava la final, però a la primera meitat de la pròrroga encara no havien marcat i es va jugar la segona meitat de la pròrroga. Tothom esperava que les seves seleccions marquessin i va ser en el minut 116 de la segona meitat de la pròrroga quan Andrés Iniesta va xutar la pilota amb el peu dret i va marcar el gol que ens donava la victòria del partit i el Mundial de Sudáfrica. Quan el partit va acabar tots els jugadors, aficionats del camp i aficionats d’Espanya vam cridar, (alguns van plorar d’alegria) per que havíem aconseguit un Mundial desitjat per tots.

El gol que va suposar la victòria per la Roja


España Bona  

sdadòanmsdòanmdsnmò

España Bona  

sdadòanmsdòanmdsnmò

Advertisement