Page 1

Γ. ΔΕΔΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας


01

Η Πρόταση της Πελοποννησιακής Συμμαχίας με επικεφαλής τον Γ. Δέδε συγκροτήθηκε, προκειμένου να συμβάλλει στην καθοριστική μεταβολή του υπάρχοντος τοπίου, επαναφέροντας την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ανάπτυξη και την ουσιαστική δημοκρατία στην καθημερινότητα των πολιτών, με όπλα την πείρα, την γνώση και τις ιδέες που όλα τα στελέχη του συνδυασμού διαθέτουν.

“Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ένας αγώνας που είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε, με την συμπαράσταση των συμπολιτών μας, ώστε να τεθούν τα θεμέλια για ένα νέο, φωτεινό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο αύριο”

Γιατί είμαι υποψήφιος Βιώνουμε όλοι μαζί μια δύσκολη πραγματικότητα. Η χώρα πορεύεται ένα δρόμο αβεβαιότητας. Η επόμενη χρονική περίοδος θα έχει μεγάλες δυσκολίες και συγχρόνως σημαντικές προκλήσεις . Εμείς οι νέοι άνθρωποι, τα μεγαλύτερα ίσως θύματα αυτής της πολύπλευρης κρίσης, έχουμε την υποχρέωση να βγούμε μπροστά και να συμβάλλουμε στο καλύτερο αύριο που όλοι δικαιούμαστε. Μπορούμε με δράσεις και πρωτοβουλίες να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, για να αλλάξουμε πορεία στον τόπο μας . Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης έχει τη δύναμη να προσεγγίσει καλύτερα τα προβλήματα και να δίνει άμεσες λύσεις. Έχοντας ως εφόδιο την εμπειρία της εμπορικής αγοράς και επιχειρηματικότητας συστρατεύομαι στο πλευρό του Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε, ανθρώπου έντιμου και ικανού, με όραμα για μια καλύτερη Κορινθία που θα «γεννά» ευκαιρίες σεβόμενη τον άνθρωπο και το περιβάλλον Φιλικά, Βασίλης Γεώργαρης


03

Από το Νοέμβριο του 2006 συμμετέχει ενεργά στα κοινά με την εκλογή του αρχικά ως Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου , το 2009 ως Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας το 1972 και από την ηλικία των επτά ετών ζει στην Κόρινθο. Είναι παντρεμένος με την Βίκυ Ουλή και πατέρας τεσσάρων παιδιών, της Κατερίνας, της Ζέτας, της Νικολέττας και του Νίκου. Κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής & Μάρκετινγκ στην Αυστραλία από το 1995 ασχολείται με το εμπόριο καλλυντικών και ειδών κομμωτηρίου διατηρώντας κατάστημα στην Κόρινθο, με συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές Εκθέσεις ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στην εισαγωγή επαγγελματικού εξοπλισμού κομμωτηρίων από το εξωτερικό. Η μακροχρόνια ενασχόληση του ιδίου στον επιχειρηματικό τομέα, τον βοήθησε να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο. Από το Νοέμβριο του 2006 συμμετέχει ενεργά στα κοινά με την εκλογή του αρχικά ως Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, το 2009 ως Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Από το 2011 ο Βασίλης Γεώργαρης είναι μέλος της Εθνικής Συνομoσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Το 2011 εκλέχτηκε στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, στην οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα κατέχοντας την θέση του Οικονομικού Επόπτη της Ομοσπονδίας.


05

Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Περιφέρειας που ανησυχούν για την τύχη του τόπου τους. Για το μέλλον των παιδιών τους. Σε όλους τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Σε όλες εκείνες τις αγωνιστικές συνειδήσεις, που διαθέτουν ακόμα αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Είμαστε μία ομάδα δραστήριων κοινωνικά και πολιτικά ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της Αυτοδιοίκησης. Οι πολιτικές και ιδεολογικές μας αφετηρίες είναι διαφορετικές. Μένουμε μακριά από κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς να απεμπολούμε τις πολιτικές μας καταβολές. Κρατάμε σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις, μακριά από τα δεσμά των οικονομικών συμφερόντων. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε αντιλαμβανόμαστε ως επαγγελματισμό την ανάδειξη στο δημόσιο βίο. Αναδεικνύουμε την εικόνα του ενεργού πολίτη. Συνθέτουμε ένα πολύπλευρο μέτωπο υγιών κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, στο οποίο συναντιούνται επιχειρηματίες, επιστήμονες, άνεργοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, έμποροι, βιομηχανικοί εργάτες και αγρότες της Πελοποννήσου. Άνδρες και γυναίκες. Εκπρόσωποι της γενιάς των 510 ευρώ και των συντάξεων των 600 ευρώ.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν σε μια δυναμική συλλογική προσπάθεια για “να αλλάξει σελίδα” η Πελοπόννησος και να διεκδικήσει την πρόοδο που της αρμόζει.


07 Το δίπτυχο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συγκροτεί τον πυρήνα μιας σύγχρονης προοδευτικής αντίληψης για τον προγραμματισμό, την ανάπτυξη και την παρακολούθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της υποστήριξης της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, τις δράσεις για τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τη χωροταξία και το περιβάλλον. Η απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση απέτυχε να προωθήσει μια δυναμική πολιτική Περιφερειακής ανάπτυξης γιατί ασκεί την εξουσία της μέσα από ένα κλειστό σύστημα, που εκφράζει τα συμφέροντα των μελών του και όχι των πολιτών της Πελοποννήσου. Για να πετύχει τους στόχους της αναπαράγει όλα τα συμπτώματα της ασθένειας των προηγούμενων δεκαετιών: Πελατειακές σχέσεις, ευνοιοκρατία, γραφειοκρατία, εσωστρέφεια. Έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμός και καθεστωτική νοοτροπία.

Η Πελοποννησιακή Συνεργασία και τα στελέχη που την υποστηρίζουμε: Προωθούμε ένα ανοιχτό και συλλογικό σύστημα διακυβέρνησης της Περιφέρειας στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο πολίτης και τα καθημερινά του προβλήματα. Στόχος μας η αυτόνομη, συλλογική, ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία, με σεβασμό στη διαφορετική προσέγγιση και με συναινετικές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Ένα ανοιχτό κάστρο, στα τείχη του οποίου οι πολίτες θα νιώθουν ασφάλεια και θα βρίσκουν αλληλεγγύη. Εμπιστευόμαστε τους πολίτες και ενισχύουμε τη δύναμη της Κοινωνίας των Πολιτών. Η οργάνωση των πολιτών σε φορείς παρέμβασης που υποχρεώνουν τους παραδοσιακούς θεσμούς να τον λαμβάνουν υπόψη άμεσα και καθημερινά, είναι μια νέα μορφή δραστηριοποίησης, που καταξιώνεται στην πράξη μέρα με τη μέρα.

Αναδεικνύουμε ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες στη χάραξη των προτεραιοτήτων της πολιτικής της Περιφέρειας, αλλά και για τον έλεγχο της Περιφερειακής Αρχής. Υποστηρίζουμε την διοργάνωση τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων. Εξασφαλίζουμε σε όλους τους πολίτες την πρόσβαση στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση και ενημέρωση, ώστε να γίνεται δυνατή η συμμετοχή τους με ίσους όρους.

Ορίζουμε την διαφάνεια και τη λογοδοσία ως απαράβατη συνθήκη για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Δεν αποδεχόμαστε καμία έκπτωση στα ζητήματα διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων.

Προτάσσουμε την ανάγκη για ανάπτυξη ενός διεκδικητικού πλαισίου με την κεντρική εξουσία. Η αυτοδιοίκηση, για να μείνει ζωντανή, πρέπει να δίνει συνεχείς μάχες διεκδίκησης πόρων και αρμοδιοτήτων. Για να γίνει τοπική κυβέρνηση, πρέπει να δημιουργήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο συνεχούς Συνδέουμε την διεκδίκησης. Ώστε να Περιφερειακή Διοίκηση με μεγαλώνει και να ενισχύεται, κάθε μορφής συλλογικότητες αντί να μικραίνει και να κοινωνικού, οικολογικού και βουλιάζει. πολιτιστικού χαρακτήρα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα Κάνουμε πράξη την της περιφέρειας από αποκέντρωση των πρώτο χέρι, γιατί τα ζούμε διοικητικών λειτουργιών και καθημερινά. Είμαστε παιδιά την ενίσχυση του ρόλου των της Αυτοδιοίκησης και δεν Περιφερειακών Ενοτήτων, ήρθαμε για να προσθέσουμε με στόχο την άμεση δυο επιπλέον γραμμές στο εξυπηρέτηση του πολίτη. βιογραφικό μας.


09 Καταθέτουμε μια διαφορετική αναπτυξιακή πρόταση, ρεαλιστική κι εφαρμόσιμη, και όχι ασκήσεις επί χάρτου που κινούνται στη λογική των αυτοσχεδιασμών και των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Διεκδικούμε την άρση της τεχνητής διαίρεσης του Μοριά (ενιαίας ιστορικά, γεωγραφικά, κοινωνικά και οικονομικά ενότητας) σε δύο διαφορετικές διοικητικές αιρετές Περιφέρειες. Η αποκατάσταση της διοικητικής ενότητας της Πελοποννήσου είναι αναγκαίος όρος για την αναπτυξιακή απογείωση σε όλα τα επίπεδα. Σχεδιάζουμε το πλαίσιο προαγωγής και εκσυγχρονισμού της

τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Για να υποδεχτούμε «σαν έτοιμοι από καιρό» την μετά και έξω από τα μνημόνια εποχή. Με σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς της (αγροτικός, βιομηχανία, μεταποίηση, τουρισμός κ.λπ). Με δημιουργία θέσεων, αλλά και προϋποθέσεων εργασίας. Για την Περιφέρεια της ανάπτυξης με εργασιακά δικαιώματα. Της δουλειάς κι όχι της δουλείας. Ενδιαφερόμαστε για την βιώσιμη ανάπτυξη, όπου ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν θα έπεται, αλλά θα συνυπάρχει, ως προτεραιότητα, πλάι στην οικονομική εξέλιξη. Οραματιζόμαστε μια Περιφέρεια πραγματικά

ευρωπαϊκή. Με εξωστρέφεια και παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Με ενίσχυση της διασύνδεσης με την Ευρώπη και λειτουργία γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Προγραμμάτων. Στηρίζουμε τον άνεργο, τον αδύναμο, τον περιθωριοποιημένο. Ιδίως σε εποχές βαθιάς οικονομικής ύφεσης και δυσπραγίας η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το τελευταίο οχυρό για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί όλοι διαισθανόμαστε πως χωρίς κοινωνική συνοχή, συνεργασία και ισότιμη διαχείριση των πόρων, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε στις νέες συνθήκες.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η διεύρυνση της σκέψης και του οράματος ενός νέου τύπου Περιφερειακής Διοίκησης είναι ο μονόδρομος για την έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η απερχόμενη διοίκηση στην Πελοπόννησο. Με φυγή προς τα μπρος και την δημιουργία ενός νέου, αυτόνομου και δυναμικού μοντέλου ηγεσίας, με αγωνίες και λόγο για το συνολικό σχέδιο της νέας κοινωνίας, απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών. Με αμείωτη την ευαισθησία απέναντι στις εξελισσόμενες ανάγκες της κοινωνίας, η Πελοποννησιακή Συνεργασία θα προσαρμόσει τον σχεδιασμό της. Όχι μόνο για να αφουγκράζεται την Πελοποννησιακή κοινωνία, αλλά και για να σφραγίσει με την πρωτοποριακή της παρουσία την οικοδόμηση του μέλλοντος.


ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας

FANTASYLOGIC.COM

Δαμασκηνού 71-73, Κόρινθος 20100 ΤΗΛ.: +302741071800 | +302741023459 www.vasilisgeorgaris.gr email: vageorgaris@gmail.com

Βασίλης Γεώργαρης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας  

Βασίλης Γεώργαρης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας με την παράταξη της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας - Πράξη Ανάπτυξ...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you