Geonews - september 2017

Page 1

info@geonews.be

Geonews

Hebt u nieuws voor onze Geocaching-

J A A R G A N G

5 ,

N R .

9

S E P T E M B E R

2 0 1 7

community? Mail het ons!

Fotoreportage GeoCoinFest 2017 Te vinden op pagina 6

IN DIT NUMMER:

Finalisten GIFF 2017 bekendgemaakt

Meet the Geocacher

2

Geocachers gewond in Duitsland

4

GIFF 2017

5

Fotoreportage GCF2017

6

Puzzelplezier

Geonews @ events

7

Uw maandelijkse portie puzzels is terug te vinden op pagina 8

Puzzelplezier

8

Shoot!

9

Artikel op pagina 5

Shoot! Foto’s op pagina 9

Meet the Geocacher


PAGINA

2

Meet the Geocacher* Dit jaar gaat Geonews op zoek naar de speciale momenten, fijnste herinneringen … van Geocachers in Nederland en Vlaanderen. Deze maand nemen we eens een kijkje bij ‘Bergheboy’. Kom meer over deze Geocacher(s) te weten door ons interview.

Wanneer ben je begonnen met Geocaching? Hoe kwam dat? 07/03/14 logde ik mijn eerste cache. Een collega had me verteld dat hij 'potjes' zocht en er dan zijn naam inzette. Ik moest lachen, klonk stom en ik zou het zeker niet doen. 's avonds keek ik toch eens en er bleken wel redelijk wat van die caches in mijn buurt te zitten. Toch even gaan zoeken en het is nooit meer gestopt. “Het is de verscheidenheid van de verschillende caches die het leuk maakt voor mij.”

Hoe vaak ga je Geocachen? Wat is je drijfveer om er op uit te trekken? Ik ga zoveel mogelijk cachen, ik probeer toch zeker iedere week een stukje te stappen en ondertussen wat te cachen ( of is het andersom ;-) ) Welke Geocache blijft jou het beste bij en waarom? Moria : The Return ( GC22FB4 ). Een prachtige multi in een prachtige omgeving. Een kleine uitdaging van terrein ook, maar daar houden we wel van. Het was trouwens de eerste keer dat we echt een weekend met cache-vrienden geboekt hadden en dat speciaal om deze multi te kunnen gaan loggen. Welk soort Geocaches doe je het liefst? Ik hou van de mix, ik hou van een simpele reeks trads tot een moeilijk mysterie of multi. Er mag zelfs wat terreinwerk zijn. Het is de verscheidenheid van de verschillende caches die het leuk maakt voor mij. Woon je wel eens events bij? Ik ben gek op events, ik ben dan ook vaak te vinden op Meet & Greets in de streek. Mega's bezoek ik ook wel, jaarlijks bezoek ik zeker Brugse Beer, een gezinsvriendelijk event die altijd tot in de puntjes geregeld is. Heb je zelf al caches verstopt en/of trackables de wereld in gestuurd? Ik heb al 31 caches verstopt waarvan er nu nog 16 caches actief zijn, ik was CO van 4 events ook. Ik stuurde 3 TB's de baan op, helaas zijn er al meer verdwenen dan nog onderweg. De coins die ik aanschaf zijn in mijn persoonlijke collectie en zijn enkel te spotten op events. Zijn er ook kinderen in het gezin die mee gaan cachen? Ons zoontje van 3,5 jaar gaat al regelmatig eens mee als het een korte afstand is en niet te moeilijk. Hij heeft zijn eigen account en heeft al een paar honderd eigen logs staan.


PAGINA

Ben je ooit al verschillende dagen na elkaar van huis weggeweest om te gaan Geocachen of heb je jouw vakantie er al eens mee gecombineerd? Er werd al eens een weekend met vrienden geboekt speciaal voor een cache, ook met een kameraad bleef ik al overnachten om een speciale reeks caches te kunnen gaan loggen. De gezinsvakantie staat niet speciaal in het teken van geocaching, maar we komen toch altijd met wat logs naar huis. Zijn er al zaken die je door het Geocachen hebt bijgeleerd? Zeer veel, wat wetenschappelijke mysteries waar je wat van opsteekt, een earthcache waar je weer eens wat van bijleert, etc. Kortom, je zal alleen slimmer komen van het cachen ;-). Wat stoortBij je deze somswillen tijdenswe het Flet Geocachen? ook nog bedanken voor het beantwoorden van al onze vragen. Onzorgvuldige cachers die het vertikken om hun naam mooi onder de vorige logger te plaatsen, mega stempels in mijn caches storen me ook enorm omdat ze soms tot 4 a 6 plaatsen innemen. ( en dat niet bij een nano maar een micro of small) Wat is het gekste wat je reeds bent tegengekomen tijdens het Geocachen? Echt zeer gekke dingen kom ik zelden tegen, eens een voorbijganger die wat te nieuwsgierig is en dat je een verhaaltje op de mouw spelt, dat zit er wel in soms. Heb je leuke anekdotes of een grappig verhaal?

Er zijn al zoveel leuke anedotes, maar zoals altijd vertellen we die op events tegen elkaar en zwijgen we in alle talen anders. We houden het erbij dat we graag een verhaaltje vertellen tegen te nieuwsgierige mensen, soms loopt het uit de hand en moeten we echt denken wat nog te zeggen zodat we ons niet verraden. Is er iets wat je graag nog kwijt wil? Hou het plezant, het is en blijft een hobby en geen wedstrijd. Gezonde buitenlucht en een goeie wandeling zijn het voornaamste.

Bij deze willen we Bergheboy ook nog bedanken voor het beantwoorden van al onze vragen. *Geonews is niet verantwoordelijk voor eventuele spel- of typefouten van de geĂŻnterviewde.

3


PAGINA

4

Geocachers gewond in Duitsland De maand september van dit jaar is voor twee Duitse Geocachers een ongeluksmaand gebleken. De twee mannen raakten gewond tijdens Geocaching. Tijdens twee verschillende voorvallen zijn Geocachers gewond geraakt tijdens het beoefenen van hun geliefde hobby. Op zondag 17 september viel in Hartenstein (Landkreis Zwickau) een man tijdens een wandeltocht van een 15 meter hoge helling naar beneden. Dat gebeurde in de namiddag. De vrouw van de 47 jaar oude Geocacher liep ongeveer 20 meter achter hem op het moment van het ongeluk, maar heeft de eigenlijke val niet zien gebeuren. Zij kon uiteindelijk de hulpdiensten verwittigen, die de man met een reddingshelikopter naar het ziekenhuis konden voeren. Exact een week later, op zondag 24 september, vond in Geestland (Niedersachsen) een ander ongeval plaats met een Geocacher. Daar probeerde een 35-jarige man een Geocache te pakken te krijgen die ongeveer vijf meter hoog in een boom hing. Toen hij naar de cache probeerde te grijpen, verloor de man zijn evenwicht en viel naar beneden. De gewonde man kon zelf het ziekenhuis bereiken, maar zou naar verluid ernstige verwondingen gehad hebben. Bronnen: “Beim Geocaching! Mann stürzt 15 Meter in die Tiefe” - tag24.de & “Mann verletzt sich schwer beim Geocaching” - t-online.de

ADVERTENTIE


PAGINA

Finalisten van GIFF 2017 bekend Op 19 september maakte Groundspeak de definitieve lijst met finalisten voor het Geocaching International Film Festival (GIFF) bekend. Het GIFF vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 6 november. Tijdens die periode wordt wereldwijd een groot aantal events gehouden waar de films van de finalisten getoond worden. Vorig jaar werden er in totaal 526 GIFF events gehouden verspreid over 44 landen. ‘The art of Geocaching’, oftewel de kunst van het Geocachen is dit jaar het thema van het ‘filmfestival’. Groundspeak koos 17 inzendingen die volgens hen alle andere inzendingen overtroffen op vlak van creativiteit, kwaliteit van de productie, inhoud en hun bijdrage aan de wereldwijde Geocaching gemeenschap. Hieronder kan je de volledige lijst terugvinden van de finalisten die op GIFF events getoond zullen worden. •

A Travel Bug’s Life | GeoElmo6000

Antarctica | svieca

FOUND IT! (My Geocaching Adventure) | K8brownie

FTFever | AlboGIFF_Team

Geocaching Day in Vilnius | kaimynas

Geocaching is free | lat&long junkie

Geocaching: Your Passport to Adventure | alienchauncey

Geo early learning | Pigwig2

Harry Dirtski and Disco Box (org. Brudny Henryk i Disco Box) | QbaPL

Little Geo-rge | Charros Team

The Art of Geocaching (Canada) | GunnerMac

The Art of Geocaching (USA) | Zaise

The discovery of the FTF-Hunter | treasurehuntergd

The Future of Geocaching | .alma.

The Reviewer’s Day | BruteFilmCZ

The Road To Geocacher | Bakatono

TRIBUTE | sleepyeve

Bron: “And the 2017 GIFF finalists are…” - geocaching.com

5


PAGINA

6

GC6RGCF

Geonews was er bij!

Fotoreportage

Meer foto’s op geonewsbene.com/gcf2017


PAGINA

7

Geonews @ events In oktober is Geonews aanwezig bij dit event:

My Cup Of Tea (GC7BNT3) N 51° 14.345 E 004° 49.440 Provincie Antwerpen, België Zondag 8 oktober 2017 10u00 — 18u00

Organisatie: Geo_Lille - Stefanvanbael - Mirra78 - Glenn2n - Daicootje - Jolien&Jenno

ADVERTENTIE

Heb je altijd al eens in een magazine willen verschijnen? Dit is je kans! Voor onze rubriek 'Meet the Geocacher' zoeken we Geocachers die ons iets meer willen vertellen over hun avonturen en hun dagelijkse leven als Geocacher. Wat denk je? Je kan onze vragen beantwoorden via deze link: bit.ly/2rZFRkE We zijn je alvast heel dankbaar om ons interview in te vullen!

ADVERTENTIE

Uw advertentie in Geonews? Door te adverteren in Geonews bereikt u een bepaalde doelgroep: Geocachers. Adverteren in Geonews is dus zeer doelgericht voor outdoors-winkels, sportzaken, handelaars gespecialiseerd in wandeluitrusting ... Maar ook restaurants, cafés, winkels… in de buurt van Geocaches hebben hier baat bij!

Wilt u dus adverteren? Mail dan als de bliksem naar

geonews-ads@outlook.com


2 PAGINA

8

SUDOKU Vul het diagram zodanig in dat op elke rij, in elke kolom en in elk deelblok van 3x3 de cijfers 1 t.e.m. 9 slechts ĂŠĂŠn keer voorkomen. Elke sudoku heeft een unieke oplossing.

3

1 2 6 5 4 1 5

Puzzelplezier

4

Omdat een Geocacher goed moet zijn in logisch denken, doet de redactie zijn best om in iedere uitgave hersenbrekertjes te plaatsen. De oplossing van de puzzels zijn te vinden op pagina 10.

1 8 6 9 2

6 7 8

2 7 8 8 1 3

9 7 Deze sterren geven aan wat de moeilijkheid is van de opgave.

1

0

1

0 0

1 1 1 0 1 1 1 1 0 1 1 0 1 1 1

BINAIRE PUZZEL Een binaire puzzel bestaat uit enkel nullen en eentjes. In iedere rij en iedere kolom moeten even veel nullen als enen staan, bijvoorbeeld: in een even puzzel van 10 rijen en 10 kolommen staan in iedere rij en iedere kolom vijf nullen en vijf enen. Bovenop deze regel zijn er nog twee regels: er mogen maximaal 2 nullen of 2 enen naast elkaar staan en identieke rijen en kolommen zijn niet toegestaan.

1

0 0 0 0

1

0 0

1 1

Geonews heeft uw hulp nodig! Iedere maand proberen we Geonews zo goed mogelijk te vullen. Om aan uw wensen te kunnen voldoen, zouden we graag weten wat voor puzzels u graag zou zien verschijnen in Geonews. Laat het ons weten via onze Facebookpagina of via ons e-mailadres info@geonews.be


Foto’s uit onze vorige edities zijn te vinden op geonewsbene.com JAARGANG

5,

NR.

9

PAGINA

9

In de rubriek Shoot! zullen in iedere uitgave de ingestuurde foto’s komen te staan die de redactie heeft uitgekozen. Van harte bedankt aan iedereen die ons foto’s heeft toegestuurd.

Shoot! Stuur ons uw foto! info@geonews.be geonewsbelgienederland © Brent Pulmans

© Rafael Sales


PAGINA

10

Oplossingen 1 0 1 0 0 1 0 0 1 1 0 1

0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0

0 1 0 1 0 0 1 0 1 1 0 1

1 0 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0

1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 0 1

0 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 1

1 1 0 1 0 0 1 0 0 1 1 0

0 0 1 0 1 1 0 1 1 0 0 1

1 1 0 1 1 0 1 0 0 1 0 0

0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0

0 0 1 0 1 1 0 1 0 1 0 1

1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 0

8 1 6 9 4 5 3 2 7

2 7 5 3 1 6 4 9 8

9 3 4 2 8 7 1 5 6

4 2 9 7 6 8 5 3 1

6 8 1 4 5 3 9 7 2

7 5 3 1 9 2 6 8 4

5 6 7 8 3 1 2 4 9

1 4 8 5 2 9 7 6 3

3 9 2 6 7 4 8 1 5

ADVERTENTIE

Uw advertentie in Geonews? Door te adverteren in Geonews bereikt u een bepaalde doelgroep: Geocachers. Adverteren in Geonews is dus zeer doelgericht voor outdoors-winkels, sportzaken, handelaars gespecialiseerd in wandeluitrusting ... Maar ook restaurants, cafÊs, winkels‌ in de buurt van Geocaches hebben hier baat bij!

Wilt u dus adverteren? Mail dan als de bliksem naar

geonews-ads@outlook.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.