Geonews - december 2013

Page 1

geonews@hotmail.nl

Geonews

Hebt u nieuws voor de Vlaamse

J A A R G A N G

1 ,

N R .

7

D E C E M B E R

2 0 1 3

Geocachingcommunity? Mail het ons!

De winter is er, zijn uw Geocaches er klaar voor?

geonewsbelgium.weebly.com

Met de winter die voor de deur staat is begin december het perfecte moment om uw Geocaches nog eens een onderhoudsbeurt te geven om hen de winter door te krijgen zonder problemen. Maar hoe doe je dat goed? Tips op pagina 2

IN DIT NUMMER: Winteronderhoud

2

SunConnect resorts

3

Een vreemd voorval...

4

Puzzelplezier

5

Shoot!

6

Geonews zoekt...

8

Shoot! Wat is er gebeurd in het

Verenigd Koninkrijk? Je komt het te weten op pagina 4!

Ingezonden foto’s van en voor Geocachers - terug te vinden op pagina 6


PAGINA

2

De winter is er, zijn uw Geocaches er klaar voor? door Brent Pulmans

Pfff, de winter staat weer voor de deur… Het wordt weer koud en ook de sneeuw maakt binnenkort misschien wel zijn intrede in ons landje. Jaarlijks krijgen vele CO’s ‘s winters meldingen dat hun caches vochtig zijn, of gewoon dat het logrolletje vol is. Het kan zo irritant zijn als je te midden van een regen– of sneeuwbui zelf nog onderhoud moet gaan plegen. Door preventief je caches te onderhouden kan je zulke ongemakken voorkomen. Maar hoe doe je dat best?

1 2 3

Neem eens een kijkje op je listings: staan er al Needs maintenance-logs of is er al in een log gemeld dat er onderhoud nodig is? Zo ja, ga zeker eens een kijkje nemen ter plekke. Zo neen, ga door naar stap 2.

Geen logs die iets aanwijzen? Goed! Maar let op: misschien is je logrol toch bijna vol. Schat even hoeveel logs er ongeveer op de logrol passen en tel op de listings even het aantal logs die geplaatst zijn na de vorige onderhoudsbeurt van de cache. Nog genoeg plek? Neen? Ga best je logrol vervangen voordat het weer zich tegen jou en je Geocache(s) keert. Zo neen? Ga door naar stap 3. Er is dus geen onderhoud nodig de komende maanden, denk je? Prima! Maar denk toch even hierover na: op een dag, midden in de winter, vindt iemand je cache, maar sluit hem niet goed… oh nee! Je logrol wordt nat en is aan vervanging toe. Dit had je natuurlijk niet voorzien… Zorg er dus voor dat je voor de winter al enkele logrolletjes opzij hebt liggen voor het geval dat je ze nodig zou hebben. Je weet maar nooit… Heb je de stappen overlopen en heb je aan alle drie voldaan? Ja? Dan kunnen je Geocaches in 1, 2, 3 de winter in om zowel tijdens als na de winter bij velen voor cacheplezier te zorgen.

Ben je een Belgische geocacher en heb je zin om in het maandelijkse magazine Geonews te verschijnen d.m.v. een interviewtje? Surf dan snel naar het interview en vul de vragen in. Alvast bedankt. http://goo.gl/0l6KIY

GEONEWS


PAGINA

3

Geocaching op uw favoriete zonvakantie met Thomas Cook Touroperator Thomas Cook biedt sinds november een geheel nieuw concept aan op zijn website: SunConnect resorts. Deze SunConnect resorts zijn vooral gericht op jonge gezinnen van de ‘digitale generatie’, dit doen ze door in het resort onder andere gratis wifi aan te bieden aan hun gasten. Thomas Cook zorgt er ook voor dat er een ConnectScout aanwezig is om digitale activiteiten (lees: Xbox spelletjes, Geocaching …) te regelen voor de gasten. De SunConnect resorts zijn gelegen in Turkije, Gran Canaria, Kroatië, Mallorca en Tunesië en zijn reeds te boeken op de website van Thomas Cook.

ADVERTENTIE

Uw event promoten in Geonews of op onze website?

Contacteer ons per mail (geonews@hotmail.nl of geonews-ads@outlook.com) of via onze Facebookpagina

Namens Geonews (en Signal the Frog) alvast een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

GEONEWS

2014


PAGINA

4

Op donderdag 21 november heeft een vreemd voorval plaats gevonden in een veld in North Scarle (Verenigd Koninkrijk). Sarah Leonard, een 59-jarige vrouw, werd tijdens een Geocachingtocht vertrappeld door koeien. Haar broer Andrew Leonard vertelde aan de BBC dat ze een gebroken sleutelbeen had, alsook twee gebroken armen en enkele ribben. Volgens hem heeft zijn zuster ongelooflijk veel geluk gehad: ondanks haar verwondingen was ze nog in staat een alarmcentrale te bellen, en dat zonder bril, aangezien de vrouw bij het incident haar bril verloren had. Mevrouw Leonard zou in de velden van North Scarle aan het Geocachen geweest zijn toen het ongeluk zich voordeed, zo meldde de BBC. Bron: BBC News ADVERTENTIE

Geonews is op zoek naar adverteerders om financiering van het blad mogelijk te maken en om het organiseren van lezerswedstrijden mogelijk te maken. Bent u ge誰nteresseerd in adverteren in een jong blad dat zich nog aan het ontplooien is? Ziet u brood in een niet zo alledaagse hobby? Liggen er Geocaches in uw buurt en wilt u met behulp van Geonews de zoekers van die Geocaches naar uw zaak lokken? Hebt u Geocachers iets te bieden? Contacteer ons snel! U kan met al uw vragen over grootte van advertenties, prijzen, enz. terecht op het e-mailadres geonews-ads@outlook.com

Geonews zoekt adverteerders! Geonews-ads@outlook.com

GEONEWS


JAARGANG

1,

NR.

PAGINA

7

5

Puzzelplezier Omdat een Geocacher goed moet zijn in logisch denken, zal de redactie zijn best doen in iedere uitgave een hersenbrekertje te plaatsen. De oplossing kan je op pagina 7 vinden. Veel plezier!

Moeilijkheidsgraad:

SUDOKU Vul het diagram zodanig in dat op elke rij, in elke kolom en in elk deelblok van 3x3 de cijfers 1 t.e.m. 9 slechts één keer voorkomen. Elke sudoku heeft een unieke oplossing.

2 3 1 6 8 3 7

Moeilijkheidsgraad:

6 7 4

2

8

9

1 3 7 4 5 8 6

6

5

4 9 3

1 6 2

7 4 6 9 8 9 2 9

1 4 2 5 8 7 9 9 3 2 7 8 9 1 7 1 3

8 1

7 Ter informatie: de copyright van bovenstaande sudoku’s staat op naam van Elite n.v. Deze puzzel werd gepubliceerd in ‘SuDoku Duo’, gedistribueerd door INVENTUM bvba.


Foto’s uit onze vorige edities zijn te vinden op geonewsbelgium.weebly.com JAARGANG

1,

NR.

7

PAGINA

6

In de rubriek Shoot! zullen in iedere uitgave de ingestuurde foto’s komen te staan die de redactie heeft uitgekozen. Van harte bedankt aan iedereen die ons foto’s heeft toegstuurd.

©Cocofrios

©Brent Pulmans

©Cocofrios

Stuur ons uw foto! geonews@hotmail.nl facebook.com/geonewsbelgie @GC242AW ©RHCV

Shoot!

@GC4KHVR


Wist u dat... PAGINA

7

http://www.natuurenbos.be/nl-be/domeinen/copy%20of% 20organisatie_activiteit/geocaching.aspx

“Ik denk dat ik hem weet liggen!�

2 4 9 8 3 1 6 5 7

3 1 6 5 4 7 2 9 8

7 8 5 6 2 9 3 1 4

4 7 2 9 6 8 5 3 1

6 5 8 2 1 3 7 4 9

9 3 1 7 5 4 8 6 2

5 9 7 1 8 6 4 2 3

1 2 4 3 7 5 9 8 6

8 6 3 4 9 2 1 7 5

1 7 8 4 3 2 6 9 5

6 4 2 9 5 7 3 8 1

3 5 9 1 8 6 2 7 4

Oplossingen

2 8 3 5 7 4 1 6 9

5 6 7 8 9 1 4 2 3

9 1 4 2 6 3 8 5 7

8 9 1 6 4 5 7 3 2

4 3 6 7 2 9 5 1 8

7 2 5 3 1 8 9 4 6


JAARGANG

1,

NR.

7

PAGINA

8

ADVERTENTIE

Uw advertentie in Geonews? Door te adverteren in Geonews bereikt u een bepaalde doelgroep: Geocachers. Adverteren in Geonews is dus zeer doelgericht voor outdoors-winkels, sportzaken, handelaars gespecialiseerd in wandeluitrusting ... Maar ook restaurants, cafés, winkels… in de buurt van Geocaches hebben hier baat bij!

Wilt u dus adverteren? Mail dan als de bliksem naar

geonews-ads@outlook.com

Geonews zoekt... Eventhopper Bezoekt u regelmatig events en schrijft u graag samenvattingen of maakt u graag foto’s? Dan bent u de persoon die Geonews zoekt!

Fotograaf Speciale aanbieding met fotografie en doet u dat ook

Bent u graag bezig graag tijdens het Geocachen? Dan bent u de persoon die Geonews zoekt! Gedurende het jaar 2013 ontvangen nieuwe leden de digitale versie van Geonews volledig gratis in hun mailbox.

Bent u geïnteresseerd in de functie van eventhopper of fotograaf voor Geonews? Neem snel contact met ons op! Mail naar geonews@hotmail.nl om u op te geven of om meer informatie te bekomen. (Let wel: deze functies zijn op vrijwillige basis)

ADVERTENTIE


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.