Page 1

www.clubgtm.ro – toate drepturile rezervate.

Scurt Ghid de Comportament by GTM

[Biroul de Relatii GTM] Telefon : 0040 735 951 954 Fax : 0040 318 149 391 Email:office@clubgtm.ro Web: www.clubgtm.ro/ © 2009 - 2013 The 'BDGrup' name and logo is a trademark of BD INC™ Business Development Company© Copyright MMIV-

MMXII -BD INC™ Business Development All rights reserved.


Oare societatea în care trăim şi goana după un trai mai bun ne limitează să ne mai dăm atenţie?! Oare a fi un gentleman în această societate, a ajuns să fie ridicol sau demodat?! Oare am ajuns să fim conduşi de conceptul total greşit care să spune că atunci când un bărbat îi deschide portiera soţiei sale , acest lucru înseamnă că ori maşina este nouă, ori soţia?! Lipsa timpului liber nu ar trebui să devină scuza de a ne lipsi de maniere sau bun simţ în cadrul acestei societăţi sau să ne coboare la nivelul de oameni primitivi şi să creem din aceasta o junglă în care sunt promovate chiciul, nesimţirea şi avarismul. Cum ar spune Sir Richard Steele:”termenul de gentleman nu se aplică la circumstanţele unui om, ci la felul în care se poartă el în acele circumstanţe”. Este drept că acum ceva vreme un gentleman avea şi un loc de muncă mai puţin solicitant şi avea mai mult timp liber să se ocupe de propria educaţie în societate, dar cum am spus, nu este o scuză. Acei oameni care au respect de sine şi se îngrijesc să aibe o conduită exemplară şi un aspect pe măsură, sunt cei pe care îi numim „educaţi”,aceia care lasă o impresie impecabilă. Însă a te afişa că un gentleman nu înseamnă să adopţi un stil vestimentar „vintage”, ci să adaptezi noile tendinţe la stilul unui gentleman veritabil. Un gentleman nu este doar un om care se îmbracă elegant sau deschide uşa înaintea unei doamne, ci este o persoană puternică, morală, onestă, şi educată, care cunoaşte „Codul Bunelor Maniere” şi protocolul. Nu există oameni care se nasc gentlemani, acest statut se dobândeşte prin multă muncă, stimă de sine şi cultură.

“A fi împreună este un început, a rămâne impreună este un progres, a lucra împreună este un succes” – Henry Ford

Pag2


O igienă corespunzătoare este o necesitate! Asiguraţi-vă că vă îngrijiţi de igiena personală în mod regulat. Atunci când folosiţi deodorant şi parfum, încercaţi să fiţi cât mai discreţi posibil.Este posibil ca doamnelor să nu le placă mirosul parfumului dumneavoastră iar dacă acesta persistă ele nu vor fi prea încântate. De asemenea, asigurăți-vă că nu folosiți gel de păr în exces. „Măsurile educative privind igiena individuală sunt la fel de importante ca şi gramatica şi geografia.”Tiberiu Ghiţescu

Pag3


Fiţi atenţi la cum arătaţi şi cum vă îmbrăcaţi! “Haina nu îl face pe om, dar îl recomandă”. Purtaţi haine care i se potrivesc fizicului dumneavoastră şi eliminaţi din garderobă hainele ostentative. O garderobă simplă va pune accentul pe dumneavoastră, şi nu pe haina pe care o purtaţi. Folosiţi tunsorile clasice care nu ies foarte mult în evidenţă. „Hainele îl fac pe om. Oamenii goi au avut o mică sau chiar deloc influenţă asupra societăţii.”-Mark Twain Facand trimitere la spusele lui Betty Marcovici: „Hainele te fac domn, sufletul te face om”.

Pag4


Cum să fii un gentleman, este ghidul din umbră al oricărui bărbat inteligent. Într-o lume în care toată lumea se grăbeşte, să fii un gentleman pare din ce în ce mai complicat. Cum te porţi la spectacol, cum intri sau ieşi pe uşă, cum fumezi trabucul, cum te porti în avion, cum te imbraci sau cum oferi bacşiş sunt doar cateva situaţii in care iţi pot crea o panică inutilă.- „ How To Be A Gentleman” -John Bridges Fiţi pregătiţi să adresaţi întrebări sau să faceţi declaraţii de curtoazie, precum :”Cum a fost ziua dumneavoastră ?”, “Pot să vă ajut?”, sau “Permiteţi-mi să vă ajut !”, sau “O să am grijă de acel lucru”.

Pag5


Un adevărât gentleman va folosi întotdeuna ca şi accesoriu principal ceasul! Ceasul este cel care denotă atât stilul, cât şi personalitatea unui bărbat. Ca şi hainele, ceasul te ajută să tragi unele concluzii esenţiale legate de stilul aferent masculin. Alegerea unui ceas este ceva personal deoarece acesta este încă un simbol tipic bărbătesc. Cu alte cuvinte, moda nu trebuie să ne dicteze ce ceas să ne achiziţionăm,ci trebuie să parcurgem cu atenţie această lume creată de ceasornicari înainte de a face o alegere.

Pag6


În cadrul unei cine, un gentleman îi deschide uşa doamnei care îl însoţeşte! În momentul în care întraţi în local, deschideţi uşa doamnei şi ţineţi scaunul pentru a se aşeza . Unui gentleman nu îi va lua niciodată mai mult de un minut să se hotărască la ceea ce doreşte să comande, nu se va ridica de la masă pentru a merge la toaletă în timpul mesei,ci va face acest lucru ori înainte ori după ce se încheie cina, nu îşi va scoate niciodată telefonul pe masă, nu va face comentarii cu privire la modul de servire sau modul în care este preparată mâncarea, ci îşi asumă alegerea localului respectiv. În momentul în care pleacă nu lasă bacşiş în exces chiar dacă este foarte mulţumit de localul respectiv el va păstră în totdeauna un aer de modestie.

Pag7


Cine plăteşte nota? Este o întrebare simplă, cel care face invitaţia achită şi nota. Nu există diferenţe referitoare la sexul persoanei,fapt care este confirmat şi de codul bunelor maniere. Însă aici există şi o lege nescrisă a adevăraţilor domni, care niciodată nu vor lasă doamnele sa achite nota de plata.

Pag8


Un gentlemen îşi ţine partenera de mână când traversează strada . Acest lucru îi trezeşte acesteia un sentiment de protecţie şi ocrotire. Atunci când merge cu însoţitoarea sa pe trotuarul unei străzi aglomerate, el va merge pe partea carosabilului, aceasta fiind încă o dovadă de protecţie faţă de doamna lui. „Respectul este abilitatea de a vedea o persoană aşa cum este, de a fi conştient de individualitatea sa unică. Respectul înseamnă grija ca cealaltă persoană să crească şi să se dezvolte aşa cum este.”Erich Fromm

Pag9


Un gentleman adevărat va strânge mâna cu respect şi va saluta cu respect interlocutorul chiar dacă acesta nu se ridica la experienta,varsta sau rangul sau social. Un domn ştie că vârsta şi rangul nu sunt o scuză pentru calităţile intelectuale pe care le posedă un om. „Un salut respectuos face o plăcere deosebită.”

Pag10


„Cine este deschis, loial, sincer, cu o atitudine omenoasă şi amabilă, onorabil el însuşi, atât în gândire, cât şi faţă de alţii, credincios cuvântului său cât şi legii şi credincios la fel de mult lui Dumnezeu cât şi omului, acela este un gentleman adevărat.”- Ralph Waldo Emerson

Cu stimă echipa Junior Gentlemen’sClub România [Biroul de Relatii GTM] Telefon : 0040 735 951 954 Fax : 0040 318 149 391 Email:office@clubgtm.ro Web: www.clubgtm.ro/ © 2009 - 2013 The 'BDGrup' name and logo is a trademark of BD INC™ Business Development Company© Copyright MMIV-MMXII -BD INC™ Business Development All rights reserved.

Pag11

ScurtGhidGTM  

Scurtghidgtm

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you