Page 1

Genti dama Nu mai exista nici o indoiala. Cu prezentarea ultimi lor colectii pentru toamna si iarna a reiesit clar ca Iocul intii in categoria vesmintelor calduroase il ocupa pelerina. Modelele de genti dama prezentate sunt nenumarate, fantezia nu lipseste creatorilor mai ales cind este ajutata si de o traditie de veacuri, caci pelerina este obiectul vestimentar pe care l-au purtat si Julieta, si Maria Antoaneta, si Greta Garbo, il poarta acum si contemporanele noastre. Pentru toamna ele se confectioneaza din tweed sau jerse uni, sunt closate, deci foarte largi, simt lungi pina la jumatatea pulpei, se poarta cu rochii tricotate in culori pastel, cu esarfe care ating pamintul, cu palarii cu boruri mari, fluturatoare. Pentru iarna materialul gentilor este postavul gros... blana de vizon, sau blana altor animale mai modeste. Gentile iernii se aseamana unor burlane, glezna nemaifiind marcata. Sunt strinse sub genunchi. Mai multe pe Gentichic.com Incerta, ca toate anotimpurile ultimului deceniu, toamna de acum e mai capricioasa si mai imprevizibila decit o favorita de sultan. Minute lungi cit veacul se scurg in asteptarea plecarii mereu acelorasi pasari, pentru ca apoi minute lungi cit veacul, minute de visare, sa le in- timpine revenirea. Este timpul fardurilor pale, cu tente maronii, pe pleoape, a buzelor fardate in rosu-violaceu, a obrajilor pudrati in cele mai palide tonuri. Este timpul melancoliilor iscate de dantuirea gindurilor in jurul amintirilor din vara. Important insa este faptul ca se poarta margele rosii de toate dimensiunile si de catre toate femeile pamintului.

Genti dama - DUHUL BLlND AL DUIOSIEI BINTUIE Sa-l ignoram chiar daca, puternic si distrugator a tot ce s-a realizat cu truda si cu solicitarea unei pretioase cenusii substante, spiritul novator in moda vrea sa impuna folosirea costumatiei unisex si a gentilor de dama. Pe coasta Californiei, in cadrul unei grandioase parade, sustinuta si ritmata prin contributia a 1 000 de ghitare..., s-a prezentat programul care asigura succesul acestei mode „care va dainui pina la sfirsitul lumii". Extragem. in rezumat, cel mai suspect punct din programul „moda unisex" : lenjeria intima pentru ele si pentru ei va fi conceputa dupa modelul feminin, neexclu- zindu-se dantelele, volanasele si celelalte adaosuri care asigura farmecul acestor mici si foarte importante obiecte vestimentare. Este un motiv serios de ingrijorare, si mai trebuie semnalata dezvoltarea spiritului autocritic, caci bintuie in cugetele LOR o tainica preocupare pentru corijarea siluetei... prin mijloace artificiale. Au inventat un fel de hamuri ciudate care se infasoara in jurul trupului, se prind cu capse si sustin printr-un sistem complicat de elastice acele accidente ale trupului de barbat, care ne-ar fi dat dreptul sa gindim ca pe lume nu mai exista urmasi ai celui intre frumosi, cel mai frumos, Apollo — prototipul. Machiajul in paleta galbenurilor este ultimul zvon care a razbatut din lumea cosmeticii mondene. Pleoape colorate in ocru pentru seara, in galben-citron ziua. Buze portocalii-orange si vermillon, buze colorate galben-pal si pcmeti accentuati cu farduri din care nu lipsesc stralucirile aurii. Ar parea ca femeile, vizionare ca intotdeauna, isi cauta infatisarea care sa le apropie si sa le inrudeasca cu imaginatele femei ale altor galaxii.

Genti dama  

Genti dama - moda toamnei. Informatii despre unde, cand, cum si cu ce sa purtam aceste accesorii de dama minunate numite genti dama

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you