Issuu on Google+

THE PARKLIFE TIMES ZONDAG 25 SEPTEMBER 2016 SECOND EDITION

Parklife

Music festival for families, foodies & friends

25. 09

“RELAX, TAKE A DEEP BREATH AND ENJOY PARKLIFE”

#PARKLIFEGENT * Deze bijlage valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie van Het Nieuwsblad.

The Parklife Times - 25 september 2016

1


4x genieten van Parklife

Parkbos Gent Parklife viert zijn tweede editie! Van 11u tot 20u kan je genieten van dit gratis muziekfestival in het Gentse Parkbos. Met dit jaar nóg meer aandacht voor foodies, families en friends. Come and relax @ Parklife!

© Thijs de Lange

1 2 3 4

Muziek en een groene omgeving staan centraal bij Parklife. Ga op ontdekking tijdens de Parkwalk, een tocht van 3,5 kilometer met muzikale verrassingen in het Parkbos. Doe het voor een dag eens helemaal op 't gemak! Onthaast op de grasmat van de Parkvillage en geef je helemaal over aan het ritme van Parklife. Geniet ondertussen van verschillende concerten op de Main Stage. Laat je kinderen volledig losgaan in de Kidsvillage met muzikale experimenten en uitdagingen. Enkel de lekkerste foodtrucks op Parklife! De lege magen worden gevuld met gevarieerd duurzaam en verantwoord lekkers.

© Wouter Van Vaerenbergh

Foodfest Enkel de beste foodtrucks op Parklife! Het wordt moeilijk kiezen tussen de Mexicaanse taco’s van Monba Latina, heerlijke wereldburgers van FOOD 4 MOOD, verrukkelijke kipgerechtjes van Chick’ndale en vele anderen! WÜRST van Jeroen Meus zal iedereen verwennen met Haute Dogs. Ook gin-liefhebbers komen aan hun trekken: we voorzien een heuse ginbar op de Parkvillage. Granini en Alpro trakteren op iets lekkers!

Vlindertocht @ Parklife Gent Festival van Vlaanderen zet zich met WE SHARE MUSIC al jaar en dag in om evenementen en concerten toegankelijk te maken voor iedereen. Speciaal voor kinderen met een visuele beperking en hun familie organiseert Gent Festival een vlindertocht: een hele dag uitgestippeld met fijne activiteiten op maat. In de Snoezeltent ontdekken kinderen magische verhalen waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Zo kan echt iedereen genieten van Parklife. De vlindertocht begint om 11u. Meer info: www.gentfestival.be/nl/vlindertocht Meer info over WE SHARE MUSIC: wesharemusic@festival.be

2

The Parklife Times - 25 september 2016

© Wouter Van Vaerenbergh

© Wouter Van Vaerenbergh


KIDSVILLAGE

11u tot 18u

Van 11u tot 18u kunnen kinderen zich uitleven in de Kidsvillage. Zo zijn er boeiende workshops van de KINDERUNIVERSITEIT. - In een Afrikaanse workshop leert Griot Shitenge hoe je muziek maakt met een duimpiano. Wie weet kan je zelf een eigen melodie maken? - Met Jump-the-beat maak je muziek door op een trampoline te springen! Bij elke sprong registreren sensoren je bewegingen en zo maak je fantastische klanken. - Fan van recycleren, opwaarderen en creatief hergebruiken van afval met een unieke twist? Dan is de workshop van Upcycling zeker en vast iets voor jou! Met afval en een beetje creativiteit maak je van een lege petfles een heuse rammelaar. - Wist je dat het mogelijk is om stevige en hoge constructies te maken, enkel en alleen met bamboestokken en elastiekjes? Met Gevaarlijke constructies is het op de Kidsvillage mogelijk om een gevaarlijke toren, wankele bruggen en stevige piramiden te bouwen. Trek je schoenen uit, maak je hoofd helemaal leeg en nestel je in BARAQUE FUTURE. Theater Tieret laat je in een betoverende tent eventjes helemaal wegdromen. Dit is locatietheater op zijn best, boordevol zalige mijmeringen en geuren. De kids maken al spelenderwijs muziek met een van de 20 prachtige houten muzikale speeltuigen van Sonarium LA MALETA. De speeltuigen zijn zo ontworpen dat kinderen door middel van eigen initiatief muziek ervaren, ontdekken, creëren en delen. Plezier verzekerd! Creatief en sportief? Dan is FIETS JE EIGEN SCHILDERIJ voor jou een must! Fiets er op los en maak ondertussen een echt kunstwerk. Kinderen kiezen zelf de kleuren, trappen op de pedalen en zien hoe de kleuren zich mengen. Door snel of traag te trappen ontstaat er telkens weer een nieuw en verrassend schilderij. Elke fietser gaat met een prachtig kunstwerkje naar huis!

Surprise for the kids

PARKVILLAGE

Onze partners ENGIE Electrabel, Port of Ghent, Universiteit Gent en Het Nieuwsblad trakteren de kinderen. Vraag een stempelkaart aan onze infostand en verzamel een stempel bij elke activiteit. Als jouw kaart vol is ruil je deze om aan de infostand en ontvang je een leuke verrassing.

11u tot 20u

In de Parkvillage kan je van 11u tot 20u op de Main Stage verschillende concerten meepikken.

BASta! Contrabassist Joris Vanvinckenroye en fluitiste Jana Arns zorgen voor een vol en harmonieus klankenpallet. Met de hulp van electronica bouwen ze laag na laag aan geweldige soundscapes. Meeslepend en eigenzinnig, laat je meevoeren door deze muzikale ontdekking!

Oxalys - Mozart in the Jungle Met Oxalys zit zowaar een van de meest gerenommeerde Vlaamse kamermuziekensembles op het podium van Parklife. De vijf strijkers zorgen voor een pittige, zomerse sfeer met muziek van de onnavolgbare Wolfgang Amadeus Mozart.

Om 14u05 en om 16u55

Om 11u50 en om 17u55

Let The Music Speak Een uniek ensemble met unieke artiesten! Let The Music Speak is een spannende band met muzikanten uit de jazz, wereldmuziek én klassieke muziekscène. What about renaissancemuziek in een jazz-jasje? Ze staan nog maar een jaar samen op de planken, maar de goesting spat van het podium!

Om 11u en om 13u05

Studio Brufen Yoga in Concert Stel je voor. Je gaat zitten en terwijl je rustig in- en uitademt, hoor je de betoverende klanken van een harp. Wanneer je vervolgens ontspannen op je yogamat gaat liggen, hoor je een zachte stem die je begeleidt om in meditatie te komen. Welkom bij Yoga in Concert! Samen met Jan Kuiper, collega-docente Yvonne de Hoop en harpiste/zangeres Iris Kroes maak je op Parklife een unieke beleving mee van yoga en muziek. Geschikt voor alle niveaus, ook voor beginners.

Studio Brufen mixt vrolijke plaatjes met weetjes over dieren en mislukte wafels. Breng een bezoekje aan de serre of de klagende bus. Af en toe worden er suikerbonen uitgedeeld! Ondertussen blijf je op de hoogte van al het Parklife Nieuws: files aan de toiletten, waar Wally is of huwelijksaanzoeken. Studio Brufen houdt de vinger aan de pols. Jij luistert toch ook?

12u35 - 14u55 - 16u10 19u30

VE R GE E T J E Y OG A M A T J E N I E T !

Om 15u25 en om 18u45 The Parklife Times - 25 september 2016

3


A WALK IN THE PARK

Ontdek de Parkwalk en geniet met voll verrassingen onderweg. De volledige wan en kan je doorlopend van 13u30 tot 17

Bomen beschilderen? De leerlingen uit de 3de graad van de grafische school VISO in Mariakerke namen Bosque de Oma in Spaans Baskenland als hun inspiratiebron en gaan aan de slag met enkele bomen op de route van Parkwalk. Onderweg kom je een mooie symbiose van creativiteit en natuurbeleving tegen!

1

“Take a walk in the park and discover musical surprises.”

Life of Tree

Kruip onder de rokken van spraakmakende vrouwen! Life of Tree, een project van Teater Tol, liet zich inspireren door bijzondere vrouwen als Simone De Beauvoir, Florence Nightingale en Hannah Arendt, die de geschiedenisboeken kleuren omwille van hun moed, kracht, intelligentie of pionierswerk. Elke jurk symboliseert één van deze ophefmakende vrouwen en neemt je mee op een muzikale reis doorheen hun persoonlijk levensverhaal. Een ode aan de vrouwelijke pioniers!

5

Ficus Benjaminnen

Chantalla Pleiter stelt voor: Jaap en Judith, twee interactieve kamerplanten. Kijk naar hen, raak ze aan, streel hen of geef hen een tik en ze zullen laten weten wat ze van je denken! Soms trillen ze van vreugde of angst, ze genereren tonen en muzikale geluiden en als er niemand in de buurt is maken ze een babbeltje met elkaar.Wedden dat je met verstomming geslagen bent?

6

Habbekrats

De jongens en meisjes van Habbekrats maken van de bomen in de dreef grote speeltuigen waarop kinderen zich kunnen uitleven mét respect voor de natuur. Ontdek ook het Indianendorp waar je kan boogschieten, kampen bouwen en andere avonturen beleven, en dat alles met een vleugje muziek! Habbekrats zet zich met tal van activiteiten in voor kwetsbare kinderen. Ze bewijzen dag in dag uit dat elk kind een held is!

Het enige bl in het park. WWW.HAVENGENT.BE

LARGE ENOUGH TO COPE, SMALL ENOUGH TO CARE

4

The Parklife Times - 25 september 2016

OUR ROOTS

www.ugent.be

ugent-ad-plife.indd 3

Helemaal mee, hele

14/07/16 14:55 KNA-ADPARKLIFE-70x65 mm.indd 3


Parkbos Gent

le teugen van de muzikale ndeling is 3,5 kilometer lang 7u30 op eigen tempo afleggen.

2

DUOBAAN

Klein, compact, dicht bij het publiek, zinnenprikkelend en een beetje gek: dat moet DUOBAAN zijn! Accordeoniste Barbara Ardenois en beeldend kunstenares Anneleen De Causmaecker laten hun publiek deel uitmaken van een intieme performance met een streepje poëzie. Laat je meevoeren door een zinnenprikkelend klankenparcours!

3

Levanto Saxofoonkwartet

Annelies Cornette, Emma Declercq, Toon Van Geyseghem en Victor Herman vormen samen het Levanto Saxofoonkwartet, een jong en bloeiend ensemble. De vier blijken een match made in heaven te zijn. Zowel jong als oud entertainen ze met muziek uit alle genres en tijden, van pop tot jazz en van klezmer tot funk.

“No stress, just music, food & fun”

4

Demonstratie schapenhoeden

Schapen zijn baas op Parklife! In de weides in het Gentse Parkbos grazen 200 schapen in het malse gras. Schapenherder Pieter Kerckaert toont je hoe schapen gehoed worden door de herder en drie honden. De verschillende schapenbellen zorgen bovendien voor een bijzonder en spontaan klankenspel.

lad . Het Nieuwsblad, trotse sponsor van Parklife.

3,9 - 5,5 L/100 KM •102 - 144 G CO2/KM

Milieu-informatie KB19/3/2004: www.mercedes-benz.be - Geef voorrang aan veiligheid.

In de juiste stemming naar het Festival van Vlaanderen. De nieuwe Mercedes E-Klasse, Masterpiece of Intelligence.

emaal Knack.

The Parklife Times - 25 september 2016 19/06/15 10:32

5


Parkbos Gent

Dit was

2015 “Hartelijk bedankt voor de goede ontvangst zondag. Het was een intensieve maar erg mooie dag, we hebben heel wat mensen kunnen verrassen met onze gedichten. Van één vrouw kreeg ik zelfs terstond een kus!”

“Parklife, het nieuwe familie-evenement van Gent Festival van Vlaanderen, was een schot in de roos.” - De Gentenaar -

- Sylvie Marie en stadsdichter David Troch, Poëziekoppel -

# share your story

#parklifegent was heerlijk vandaag. Zalig weertje en pluim voor de organisatie @gentfestival #Parkbos #Gent - Els Seghers -

Adres Parkbos Parkbos portaal ‘Grand Noble’, Kortrijksesteenweg, Sint-Denijs-Westrem ter hoogte van Borluutdreef Infostand aan portaal Grand Noble

Prijs Parklife is gratis.

AANDACHT AANDACHT • • •

Om zo goed mogelijk uw veiligheid te waarborgen, vragen we geen rugzakken en grote tassen mee te nemen. Zij kunnen te allen tijde worden gecontroleerd door onze veiligheidsmedewerkers. Een EHBO-stand is voorzien vanaf 11u. Als deelnemer aan Parklife stemt u in om gefotografeerd en gefilmd te worden voor promotionele doeleinden van Gent Festival van Vlaanderen. We vragen ouders om de kinderen altijd te begeleiden. De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen. Tip: haal voor je kinderen een polsbandje op aan de infostand zodat ze altijd je gsm-nummer bij hebben.

“Geluk kan je niet kopen, een fiets komt al in de buurt.”

# PARKLIFEGENT

Colofon Radio 2

Concept

Kelly Deceuninck & Laureline Soubry

Redactie

Kelly Deceuninck, Veerle Simoens & Laureline Soubry

Vormgeving

Grafica-buro

Organisatie Parklife Gent Festival van Vlaanderen info@festival.be - www.gentfestival.be

6

The Parklife Times - 25 september 2016

wenst je

Cultuur brengt m creëert emoties ontdekken en m hiervan zou kun graag programm Zoals OdeGand. willen we zovee ook jouw energi

veel plezier

16063_ADV_Parklife_1


ARTBEAT. >>LINE-UP<< FRANCESCO TRISTANO J. BERNARDT (BALTHAZAR)

N E W

BERT JORIS – NICOLA ANDRIOLI QUARTET

N I G H T L I F E

C O N C E P T

01/10

E S K I M O F A B R I E K

PATRICIA VANNESTE (BALTHAZAR) & CORDETTE STRING QUARTET

>> DOORS << 19H30 >> LINE-UP & TICKETS << WWW.ARTBEAT.GENT

THE UNIVERSE OF VOICE DJ ARNE SIERENS >> PRESENTED BY G H E N T F E S T I VA L OF FLANDERS

VISUAL ART BY STIEN BEKAERT & STEFAAN DE CROOCK – STROOK

MUSIC ART FOOD & DRINKS #ARTBEAT PREVIOUSLY KNOWN AS ODEGAND BY NIGHT

Hoe geraak je op Parklife? FIETS Wil je genieten van de natuur, neem dan de fiets en maak een prachtige fietstocht naar het Parkbos. Er zijn 4 fietsparkings voorzien: • Vanuit Gent: Borluutdreef (vanop Kortrijksesteenweg) • Vanuit Sint-Martens-Latem: Dreef Grand Noble (vanop Kortrijksesteenweg) • Vanuit Zevergem: Duiverstraat • Vanuit De Pinte: Baron de Gieylaan (ruiterspad) OPENBAAR VERVOER Wie met het openbaar vervoer komt kan bus 76, 77 & 78 nemen en afstappen aan de halte ‘Drie Sleutels’. AUTO Als je met de wagen komt kan je parkeren op een van de vele winkelparkings op de Kortrijksesteenweg. Ook kan je parkeren op de grote parking van Carrefour.

Dank aan de partners van Parklife Met grote dank aan Projectbureau Parkbos. Het Parkbos is een van de groenpolen rond Gent en ligt op het grondgebied van Sint-Denijs-Westrem, Zwijnaarde, De Pinte en Sint-Martens-Latem. Tegen 2020 wordt deze groenpool van 1200 hectare ingericht al een multifunctioneel gebied met nieuw en bestaand bos, parken, open landschappen met landbouwactiviteiten en nieuwe wandel-, fiets-, en ruiterpaden. Meer info op www.parkbos.be of Facebook/parkbosgent. Met dank aan Brantano, Tintelijn en CoSure voor de praktische medewerking.

v.u. Barbara Stevens. Kleine Gentstraat 46, 9051 Sint-Denijs-Westrem, België

van

DANK Z IJ U

mensen samen. Het opent de geest, en roept herinneringen op. Het doet maakt ons leven rijker. Opdat iedereen nnen genieten, steunt ENGIE Electrabel ma’s die cultuur toegankelijk maken. Toegankelijk en toch gedurfd. En dat el mogelijk delen. Want muziek is toch ie.

140x65_NL_Q_NEW.indd 1

Parklife!

ALLES IS MOGELIJK Gent Festival van Vlaanderen

DIT PROJECT IS ER DANKZIJ U.

Via de Nationale Loterij steunt u onrechtstreeks tal van projecten waar iedereen iets aan heeft. In 2015 ging op die manier meer dan 12 miljoen euro naar culturele projecten zoals dit.

Jouw energie, elke dag beter 27/07/16 11:17

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

www.brugsezot.be

The Parklife Times - 25 september 2016

7


8

The Parklife Times - 25 september 2016


The Parklife Times