Page 1

Παχυσαρκία • Διαχείριση Βάρους

Η εμφάνιση της αυξημένης μάζας σώματος εξαρτάται από τρεις παραμέτρους: Το Γονιδιακό Προφίλ, το Περιβάλλον και τον Τρόπο Ζωής του ατόμου. Η καθεμία παράμετρος έχει διαφορετική βαρύτητα αλλά και οι τρεις είναι εξίσου σημαντικές και απαιτείται η εξαιρετικά εύθραυστη ισορροπία τους προκειμένου να διατηρηθεί ομαλή η λειτουρ-

Προγνωστική

γία του οργανισμού.

Γονιδιωματική είναι ο τομέας της Ιατρικής που ασχολείται με τον εντοπισμό συγκεκριμένων «αλλαγών» στο DNA, οι

Αποτελεσματική Διαχείριση Βάρους βάσει των Γονιδίων σας!

Διαχειριστείτε σωστά το Βάρος σας!

οποίες ονομάζονται μεταλλάξεις και σχετίζονται άμεσα με την εμ-

Γονιδιακός Έλεγχος βασισμένος στην Πρόληψη και την Εξατομικευμένη Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας

φάνιση της Παχυσαρκίας.

new

Ανακαλύψτε τα Γονίδια σας και

biotechnology Κεντρικά Γραφεία: Ομήρου 70, Νέα Σμύρνη, Τ.Κ 171 21 Τηλ. / Fax: +30 210 9319050 & +30 210 9370222 E-mail: genomed@genomed.gr www.genomed.gr

Παχυσαρκία • Διαχείριση Βάρους

Παχυσαρκία • Διαχείριση Βάρους


Τα γονίδια που εξετάζονται αφορούν στις ακόλουθες βιολογικές λειτουργίες:

Απώλεια βάρους • • •

Αίσθηση πείνας και κορεσμού Θερμιδικό ενεργειακό ισοζύγιο Λιπόλυση - Θερμογένεση

Σύνδρομο ελαττωμένης επιβράβευσης • •

Έλεγχος μηχανισμών κορεσμού Ορμόνες εκκρινόμενες από τον λιπώδη ιστό που ρυθμίζουν την απώλεια και τον έλεγχο του σωματικού βάρους

Διατροφική Γενετική Διατροφική Γονιδιωματική

Στην εποχή της Προληπτικής Ιατρικής, η εξέλιξη της επιστήμης της Γενετικής έθεσε τις βάσεις για ημιαεξέλιξη νέα θεώρηση Στην εποχή της Προληπτικής Ιατρικής, της επιστήμης της Γενετικής έθεσε τις βάσεις για μια νέα θεώρηση της της διαχείρισης της Παχυσαρκίας και του χάσιμου βάρους. διαχείρισης της Παχυσαρκίας και του χάσιμου βάρους. Η γνώση Η γνώση τωνμέσω γονιδίων, μέσω του γονιδιακού ελέγχου, δίνει των γονιδίων, του γονιδιακού ελέγχου, δίνει την δυνατότητα λαμβάνονταςλαμβάνοντας εξατομικευμένες διατροφικές και διαιτητικές την δυνατότητα εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές να μειωθεί η αυξημένη μάζα σώματος που πολλές και διαιτητικές συμβουλές να μειωθεί η αυξημένη μάζα σώφορές προκαλεί και αρκετά σοβαρά προ-βλήματα Υγείας. ματος που πολλές φορές προκαλεί και αρκετά σοβαρά προΗβλήματα GENOMED σε συνεργασία με το Κεντρικό Εργαστήριο Υγείας. Research Diagnostics, (πιστοποιημένο κατά ISO 17025, τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιστημονικό διευθυντή τον κο Νικόλαο Δρακούλη, MD, PhD), έχουνΈλεγχο αναπτύΗ new Genomed biotechnology παρέχει Γονιδιακό ξει υπηρεσίες Προδιαθετικής Γονιδιωματικής στην Ελλάδα και DNA αναλύοντας μεγάλο αριθμό γονιδίων, τα οποία έχουν Διεθνώς. Η συνεργασία αυτή προσφέρει υπηρεσίες γονιδιακού επιλεχθεί προσεκτικά καιτιςυποστηρίζονται τεκμηριωμένα ελέγχου, χρησιμοποιώντας πιο σύγχρονες μεθοδολογίες, καθώς και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε θέματα προδιαπόεπίσης την Επιστημονική και Ιατρική Βιβλιογραφία. άθεσης εμφάνισης διαφόρων πολυπαραγοντικών νοσημάτων.

• • • •

Ικανότητα Αντιοξίδωσης και Αποτοξίνωσης Μεταβολισμός λιπιδίων και χοληστερόλης Φλεγμονή – αντίδραση στο άγχος Φυλικό οξύ – Σύμπλεγμα Βιταμινών Β - Επίπεδα ομοκυστείνης

Εξατομικευμένη Διατροφική Αγωγή με βάση τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, υποστήριξη και εμπλουτισμός όταν χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού για την επιθυμητή απώλεια βάρους.

Εξεταζόμενα Γονίδια

Εξατομικευμένη Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας Η διαχείριση της Παχυσαρκίας μέσω του Γονιδιακού Ελέγχου Προγνωστικής Γονιδιωματικής έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια και τον έλεγχο του σωματικού βάρους, προσδιορίζοντας τις συγκεκριμένες θρεπτικές ανάγκες του κάθε οργανισμού. Κατά συνέπεια, ο θερμιδικός περιορισμός που απαιτείται, βάση της μοριακής ανάλυσης, για την απώλεια βάρους ρυθμίζεται χωρίς να παραλείπονται θρεπτικές ουσίες που είναι απολύτως σημαντικές έτσι ώστε να μην υπάρχει μακροπρόθεσμη επιβάρυνση της υγείας.

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Η κληρονομικότητα, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με τα υψηλά σε θερμίδες τρόφιμα έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση της Παχυσαρκίας. Τα γονίδια επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αποθήκευση και κατανομή του λίπους στο σώμα, καθώς και το πόσο εύκολα o λιπώδης ιστός (λίπος) μετατρέπεται σε ενέργεια καταναλώνοντας θερμίδες (μεταβολισμός).

• • •

Διεργασία λιπόλυσης (ανωμαλία εναπόθεσης λίπους) και παραγωγής θερμότητας. Διαμόρφωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και εναπόθεσης γλυκόζης. Διέγερση νευρικών κυττάρων για ρύθμιση κατανάλωσης ποσότητας τροφής. Ρύθμιση της ενεργειακής ισορροπίας.

Πώς γίνεται η λήψη του δείγματος για την γονιδιακή ανάλυση DNA? H λήψη του δείγματος DNA γίνεται με τρόπο ανώδυνο και αναίμακτο, παίρνοντας κύτταρα από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) με ειδικό αποστειρωμένο στυλεό – μπατονέτα. Εντός 15 εργάσιμων ημερών τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα. Η εχεμύθεια ως προς τα προσωπικά δεδομένα τηρείται απόλυτα.

DRA2A

ADRB1

ADRB2

ADRB3

AGRP

BDNF

CAPN10

FTO

GNB3

MCHR1

MC4R

NPY

SCG3

TUB

PPAR-γ2

NEGR1

KCTD15

SH2B1

GNPDA2

MTCH2

ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗ IL-6

CRP

TNF-alpha

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΡΟΦΗΣ /ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ DRD2

Τα γονίδια που εξετάζονται αφορούν μεταξύ άλλων στις ακόλουθες βιολογικές λειτουργίες: •

ACDC

5-HT2A

LEPR

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΛΙΠΙΔΙΩΝ APOA1

APOA5

APOB

APOC3

APOE

CETP

GJA4 (CX37)

HMGCR

LIPC

LPL

PON1

ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΟΜΟΚΥΣΤΕΪΝΗΣ CBS

COMT

MTHFR

MTRR

TCN2

HFE

MTR

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ CAT

EPHX1

GPX1

GSTM1

GSTP1

GSTT1

MnSOD

SOD3

ACE

ADD1

AGTR1

AGT

AGT

CYP11B2

UCP2 ΥΠΕΡΤΑΣΗ

obesity_gr  

obesity_gr

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you