Page 1

Skolestart

Åpningstider man–fre 10–20/mat 09–21, lør 10–18/mat 09–20 www.laksevagsenter.no


Nå er det snart tid for høst og skolestart! På Laksevåg Senter har vi stort utvalg av det du trenger til det nye skoleåret. Skolesekker, pennaler, fargeblyanter, matbokser, termoser, skrivesaker osv. Ta turen innom Laksevåg Senter og bli inspirert!


Velkommen til

e v k e k rksted a p t a M

Lørdag 20. august – 3. etg. fra kl 12.00 Bli med på et spennende og annerledes verksted. Her kan du lære å lage din egen fristende matpakke! Du finner et flott bord med massevis av sunt og godt pålegg, ferske grønnsaker og frukt, og nybakte brød. Våre aktivitetsledere lærer deg å lage de lekreste matpakkene til skolestart. Alle som deltar får gratis matboks!

www.laksevagsenter.no


Skolesekk fra Bergans, 459,- Intersport

www.laksevagsenter.no


Spiralblokker, 5,- pr. stk. Nille

www.laksevagsenter.no


Bokbind 1,- pr. stk. Nille Smalordner 25,- pr. stk. Notabene

www.laksevagsenter.no


Skolesekk 499,- Notabene

www.laksevagsenter.no


Pennal 69,- pr. stk Nille

www.laksevagsenter.no


Sett m/skrivesaker 10,- pr. stk Nille

www.laksevagsenter.no


Skolesekk 449,- Notabene

www.laksevagsenter.no


Matboks og flaske 39,- pr stk Jernia

www.laksevagsenter.no


www.laksevagsenter.no


Matpakketips Mange barn har like lange arbeidsdager som sine foreldre, ikke minst etter innføring av Aktivitetsskolen/SFO. Mens de voksne ofte kan benytte kantinetilbud - eller i det minste har tilgang til en kaffetrakter, en mikrobølgeovn og et kjøleskap, er ungene henvist til matpakker. Som, til foreldrenes fortvilelse, ofte ikke blir spist. – Ungene trenger ordentlig mat og det er kanskje på tide å tenke nytt når det gjelder matpakken, slik at den blir både mer fristende og mer ernæringsmessig riktig, sier Vibeke Bugge, som er ernæringsfysiolog ved Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Bruk bokser

– Barna trenger flere måltider i løpet av skoledagen, sier Bugge, som anbefaler at man sender med ungene minst to matbokser. – Gå til innkjøp av bokser i forskjellige størrelser med tett lokk og noen drikkeflasker. Bruk av gårsdagens middagsrester - og bruk fantasien. Ett av måltidene kan gjerne bestå av annet enn brødskiver. Det gjør også matpakken mer variert og fristende. Kjøttboller og litt rødbetsalat, en mettende pastasalat, skinkeskiver og potetsalat eller pølsebiter og litt makaroni i en boks og tomatsuppe på termos, er noen forslag. Husk at ungene trenger proteiner. Både proteiner og fiber gir god metthetsfølelse og forebygger småspising, sier hun. Grove kornprodukter, frukt og grønnsaker, hører også med. - Sukkerfri tørstedrikke er også viktig. Sett en drikkeflaske med en tredjedel vann i fryseren kvelden før. Fyll så opp med friskt vann neste morgen, gjerne smakssatt med lime, appelsin, sitron, mynte sitronmelisse eller agurk, så har barnet kaldt, godt vann hele dagen, sier Bugge.

Frukt og melk

Frukt og grønnsaker bør også med i matpakken. – Minigulrøtter er ofte mer populære enn vanlige gulrøtter. Mange barn liker dessuten råkost. Enkeltpakninger med pålegg, for eksempel makrell i tomat, går gjerne ned på høykant. Du kan også variere brødmaten med grove frokostblandinger uten for høyt sukkerinnhold. Tilsett gjerne nøtter og tørket frukt, sier Bugge, som dessuten anbefaler skolemelk- og skolefruktordningen på det varmeste.

Noen forslag til «middagsmatpakke»:

Rester av wokete strimler av magert kjøtt og grønnsaker i pitabrød Tykke skiver kokt skinke med waldorffsalat eller ananasringer • Pastasalat med grønnsaker som kokte erter, mais, gulrøtter, cherrytomater, avocado mm. Her er valgmulighetene store. Tilsett for eksempel små kjøttboller, skinke eller stekte baconbiter. • Wraps med pølsebiter og grønnsaker. • Fiskekake med råkost • Lomper rullet sammen rundt røkelaks, pastrami eller annet pålegg. • Spekemat med potetsalat • Pai med salatblanding • Termos med suppe eller varmt vann til varianter av «Rett i koppen» • •

www.laksevagsenter.no


Frøbrød med salami, ost og melon Trenger du ny inspirasjon til matpakka? Grov frøbriks med salami, ost og melon gir deg litt å tygge på og mye god smak. Porsjoner 1

Slik gjør du

Ingredienser 1 stk grov briks med frø ½ ss margarin 2 blad hodesalat 3 skive salami 3 skive hvitost 30 g cantaloupe melon

1. Del briksen i to og smør det med margarin. Legg på salat, salami, ost og melonskiver på den ene halvparten. Legg den andre halvparten på toppen og klem lett sammen. 2. Bind sammen med litt hyssing og pakk inn. Tips! Litt frukt eller grønnsaker ved siden av nistematen er alltid bra.

www.laksevagsenter.no


Polarbrød med roastbiff Det finnes mange varianter med kjøttpålegg, slik at du enkelt kan lage varianter av disse polarbrødsandwichene. I dag med roastbiff. I morgen med kokt skinke? Porsjoner 1

Slik gjør du

Ingredienser 2 stk polarbrød 2 ts remulade eller majones 10 skive slangeagurk 4 skive roastbiff 1 skive rød paprika salt og pepper

1. Smør remulade på det ene polarbrødet og fordel agurkskivene over. Legg på roastbiff og paprika og krydre med litt salt og pepper. 2. Legg på det andre polarbrødet, klem lett sammen og del brødene i to. 3. Legg polarbrødsandwichene oppå hverandre i en matboks med litt papir mellom. Tips! Legg litt frukt i matboksen sammen med polarbrødsandwichen, for eksempel ½ appelsin eller en annen frukt.

www.laksevagsenter.no


info. www.laksevagsenter.no Det er mange muligheter for å følge med på alt det spennende som skjer på senteret til enhver tid. På våre websider vil du finne oppdatert informasjon om senterets butikker, åpningstider, kampanjer og aktiviteter. Du kan også finne nyttige tips og råd om ulike emner. Kontaktinformasjon til alle våre leietakere, senterledelsen og vaktmester finner du selvfølgelig her, og ønsker du å leie standplass eller butikklokaler ligger det informasjon om dette på websidene.

E-magasiner Vi satser på miljøbesparende e-magasiner. Vi har i år valgt å fokusere på e-magasiner, elektronisk distribuerte magasiner, i vår kommunikasjon mot kundene, akkurat slik som det du leser i nå. Dette er med på å spare miljøet og å gjøre våre magasiner tidsriktige. Besøker du senteret vil du se at produktene fra våre e-magasiner også distribueres på våre infoskjermer inni senteret. På den måten har du tilgjengelig den elektroniske informasjonen også når du besøker oss.


Kundeklubb. Meld deg inn i v책r kundeklubb n책, og motta eksklusive invitasjoner til events og aktiviteter samt informasjon om spesialtilbud og kampanjer direkte til din mail og mobil. P책meldingsskjema finner du i alle butikkene, eller meld deg inn via v책r webside

www.laksevagsenter.no


Følg Laksevåg Senter på

facebook

www.laksevagsenter.no

Laksevag Senter, uke33, skolestart  

Laksevag Senter, uke33, skolestart

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you