Page 1

11:05 – 11:30

Pushim kafeje

11.30 – 12.50

Seanca e dytë Moderatore Znj. Enkelejda Lopari – Këshilltare e Ministrit të Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Sfidat e Policisë së Shtetit në luftën kundër dhunës ndaj gruas dhe dhunës në familje. Znj. Elona Gjebrea, Zëvendësministre e Brendshme Sfidat e sistemit të arsimit në zbatim të ligjit “Për masa ndaj Dhunës në Marrëdhëniet Familjare”. Z. Arbjan Mazniku , Zëvendësministër i Arsimit dhe Sportit “Fjalë Burri!” – Prezantim i rezultateve të studimit për burrat dhe djemtë. (Qendra per Studime Sociale dhe Ligjore dhe Qendra “Fëmijët Sot”). Znj. Klodiana Thartori Përvojat e strehëzave shqiptare me rehabilitimin e djemve që janë viktima të dhunës në familje. Znj. Edlira Haxhiymeri, Drejtore e Strehëzës për Gratë dhe Vajzat Roli i medias në tërheqjen e vëmendjes se publikut dhe reagimin ndaj rasteve te dhunes ne familje. Z. Ben Andoni, Gazetar Diskutime/konkluzione

12:50 – 13:15

Koktejl për pjesëmarrësit

S E , Ë T J T A H M R E D R J I D U J B G DHE SË E Z JE

I N E J ! E S S Ë

I N N P U O H G D E TR DËR

N U K

NCE E R FE KON

ARE T E B KOM

2013 R O JET H D 6


FTESË Zj./Z. _________________________________________

Konferencë Kombëtare “Djemtë dhe burrat, pjesë e zgjidhjes - Tregoni se jeni kundër dhunës!” Tiranë, më 6 dhjetor 2013, ora 09.30 – 12.50. HOTEL TIRANA INTERNATIONAL, Salla Balsha E nderuar Zonjë/ I nderuar Zotëri,

6 dhjetor 2013 - Hotel Tirana International, salla Balsha 09:30 – 10:00

Regjistrimi i pjesëmarrësve

10:00 – 11:05

Seanca e parë Moderatore Znj. Bardhylka Kospiri – Zëvendësministre e MSR Fjala e hapjes Përfshirja e burrave dhe djemve në luftën kundër dhunës në familje një komponent i rëndësishëm i strategjisë së MMSR në luftimin e këtij fenomeni. Z. Erion Veliaj, Ministër i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Fjala Përshëndetëse Z. Edi Rama, Kryeministër i Shqipërisë Fjala përshëndetëse Znj. Zineb Touimi-Benjelloun, Koordinatore e Kombeve

Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, në bashkëpunim me

të Bashkuara në Shqipëri

Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin (UNDP) dhe Qever-

Fjala përshëndetëse

inë e Suedisë, organizon këtë Konferencë në kuadër të 16 Ditëve të

Z. Ettore Sequi, Ambasador i Bashkimit Europian në

Aktivizmit kundër Dhunës ndaj Gruas. Qëllimi i kësaj Konference është

Shqipëri

të riafirmojë angazhimin e Qeverisë dhe institucioneve të tjera

Fjalë përshëndetëse

shtetërore për çrrënjosjen e dhunës me bazë gjinore dhe dhunës në

Z.Patrik Svensson, i Ngarkuar me punë a.i. Ambasada

familje si dhe të bëjë publike studimet dhe planifikimet më të fundit të

e Suedisë

ndërtuara për të adresuar këtë dukuri, si për shembull Vrojtimi Kom-

Rezultatet e Anketës së dytë Kombëtare të Dhunës në

bëtar i Dhunës në Familje.

Familje. Z.Gjergji Filipi, Drejtor i Përgjithshëm i INSTAT

Ftesë - Konferencë Kombëtare kundër Dhunës me Bazë Gjinore  

Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, në bashkëpunim me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) dhe Qeverinë e Suedisë kan...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you