Page 9

EN HALLOWE EN VOORLEZ IN DE BIB

Openingsuren: dinsdag van 18 tot 20 uur woensdag van 14 tot 18 uur vrijdag van 18 tot 20 uur zaterdag van 10 tot 12 uur Materialen kan je altijd verlengen via www.bili.be

Thema in de kijker: verwendag : proeven van de bibliotheek Kom op zaterdag 20 oktober 2012 langs in de bibliotheek en laat je verwennen op onze jaarlijkse verwendag. Kom genieten van wat de bibliotheek te bieden heeft aan boeken, strips, dvd’s, tijdschriften, kranten, internet, luisterboeken (nieuw in de bib),…

Bibweek van 20 tot 28 oktober, met als slogan: Wie wordt de Bibste van het land? De bibliotheekweek 2012 is een dromencampagne en dit jaar worden de bibliotheekgebruikers gevraagd mee te dromen over de bib van de komende jaren. Onze eerste droom werd in augustus 2011 reeds verwezenlijkt, nl. een frisse en modern ingerichte bib. Tijdens de bibliotheekweek vragen we aan onze leners om hun dromen bekend te maken, dit kan op twee manieren: • ga naar www.bibstevanhetland.be en vertel waar je over droomt voor onze bib, • of komt het ons vertellen in de bib van 20 tot 25 oktober en maak kans op een boekenbon van € 50,00 of één van onze 5 luxe bibtassen.

Lees 1 7 (lees eens even) editie 2012-2013 Lees 1 7 is een laagdrempelig leesbevorderingsproject van de Limburgse bibliotheken waarbij vooral leesplezier voorop staat. Jongens en meisjes tot 12 jaar nodigen we uit om 5 boeken uit de bib te lezen en hun favoriete titel te noteren op de Lees 1 7-flyer. Bij het inleveren van deze flyer ontvangen zij bovendien een speciaal Lees 17-gadget. We starten op zaterdag 20 oktober. Interesse? Geef je naam op aan de balie en ontvang je flyer.

Tip van de bib : sprookjes in boeken en op dvd Kinderen zijn dol op sprookjes! Want wat is er gezelliger dan samen in een fantasierijke sprookjeswereld te duiken? De bibliotheek heeft haar ruime collectie sprookjesboeken en sprookjes dvd’s apart opgesteld. Vind je het niet meteen terug in de bib? We helpen je graag verder.

oosterzon september 2012 >> 9

Oosterzon oktober 2012  

Gemeentelijk infoblad oktober 2012

Advertisement