Page 8

r e z j i w heids

d n o z e g

Laat je tijdig vaccineren tegen seizoensgriep Griep is een zeer besmettelijke ziekte die elke winter opnieuw opduikt. Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan griep ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de enige manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen. Een griepvaccinatie sluit niet volledig uit dat je griep kan krijgen, maar de kans op griep is aanzienlijk kleiner en ook de kans op complicaties neemt drastisch af. Griepvaccinatie: ook voor jou belangrijk? Voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren en voor 65-plussers wordt vaccinatie sterk aangeraden. Ook als je beroepshalve voor risicogroepen zorgt, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, woonzorgcentrum of als thuisverpleegkundige, kan een vaccinatie jou en de mensen voor wie je zorgt tegen de griep beschermen. Griepvaccin wordt terugbetaald aan risicogroepen De ideale vaccinatieperiode ligt tussen half oktober en half november. Het griepvaccin kost maximaal tien euro, maar wordt voor de helft terugbetaald aan mensen uit de risicogroepen. Sommige mutualiteiten betalen het zelfs volledig terug. Behoor je tot de doelgroep, vraag dan zeker raad bij je huisarts of apotheker. Meer informatie? www.griepvaccinatie.be en www.influenza.be

Lezing: Help! Een puber in huis… Een puber opvoeden verloopt niet altijd even makkelijk. Maar het kan ook boeiend en verrijkend zijn. Ilse Dewitte, kinder- en jongerentherapeute, doet het je uit de doeken tijdens een boeiende lezing. Waar en wanneer? Inschrijven? Meer info?

Cultuurcentrum Zutendaal op 29/11/2012 om 20 uur. www.opvoedingswinkel.be/cursussen.html www.opvoedingswinkel.be (link vormingskalender aanklikken) – tel. 089 36 79 40

Met vragen over de opvoeding van je kinderen kan je terecht bij consulent Marc Janssens van de opvoedingswinkel in Zutendaal (gelegen in het OCMW-Sociaal Huis). Marc is er elke vrijdag van 9 tot 12 uur of je kan een afspraak maken: 0488 58 23 77 of 089 36 79 40.

Gezocht: vrijwilligers Tele-Onthaal Limburg In het najaar start Tele-Onthaal Limburg weer een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaalvoelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben ? Kan je één maal per week naar Hasselt komen en ben je bereid om nachtdiensten te doen? Dan biedt Tele-Onthaal jou zinvol vrijwilligerswerk! Aanmelden kan via tel. 011 22 77 67 of via limburg@tele-onthaal.be. Meer informatie vind je op www.tele-onthaal.be.

oosterzon september 2012 >> 8

Oosterzon oktober 2012  

Gemeentelijk infoblad oktober 2012

Oosterzon oktober 2012  

Gemeentelijk infoblad oktober 2012

Advertisement