Page 7

>>>

>>>

>>>

n e t e w dom

goe

Eerste steenlegging nieuwbouw technische dienst De gemeentelijke technische dienst krijgt een nieuw gebouw. De eerste steenlegging vond plaats op 28 september 2012. De werken zijn opgestart en het nieuwe gebouw zelf zal eind dit jaar winddicht zijn. Begin 2013 worden de werken aan de binnenzijde verder afgerond. Aangezien de huidige infrastructuur van de technische dienst niet meer voldoet aan de hedendaagse normen en comfortvereisten besliste de gemeenteraad om een nieuwe industriebouw te plaatsen op het bestaande terrein. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van ongeveer 750 m² en omvat zowel kantoor- als magazijnruimte. De nieuwbouw zal gemakkelijk toegankelijk zijn voor de voertuigen van de technische dienst (laden/lossen) en zal door middel van een overkapping verbonden worden met de bestaande hal van de voertuigen. Het ontwerp werd gemaakt door XYZ-architecten. De tekening geeft je alvast een idee van hoe het gebouw er zal uitzien. De bouw zelf zal gerealiseerd worden door Ivo Gijbels NV. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 662.000,00 incl. btw.

Heraanleg fietspaden Stalkerweg en Roelerweg Infrax start in samenwerking met het gemeentebestuur in het najaar met wegenwerken op de Stalker- en de Roelerweg in Zutendaal. Er worden niet enkel nieuwe en verkeersveilige fietspaden aangelegd, de weg wordt tevens voorzien van een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. Ter hoogte van het kruispunt met de Gijzenveldstraat komt er ook een oversteekplaats voor fietsers.

Eerste drone van België bij politiezone GAOZ

Sinds kort beschikt de politiezone GAOZ (Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal) als eerste van België over een nieuw hightech toestel, een drone. Deze minihelikopter die luchtbeelden en -opnames maakt, kan ingezet worden bij evenementen, rampen, verkeersongevallen of de zoektocht naar vermiste personen. Eenmaal ter plaatse is het toestel binnen de 10 minuten operationeel. Het wordt aangedreven door 6 elektromotoren en kan 30 minuten in de lucht hangen. Het toestel wordt bediend door een speciaal opgeleide piloot via een mobiele module.

oosterzon september 2012 >> 7

Oosterzon oktober 2012  

Gemeentelijk infoblad oktober 2012

Oosterzon oktober 2012  

Gemeentelijk infoblad oktober 2012

Advertisement