Page 11

Win schitterende prijzen tijdens de Grote Inzamelmaand! Van 1 tot 31 oktober 2012 organiseert de gemeente samen met de afvalintercommunale Limburg.net en Valorfrit weer de Grote Inzamelmaand. Het moment om je gebruikte frituurolie of -vet naar het recyclagepark te brengen. Wie weet win je wel een van de 1.000 cinematickets! En bovendien maak je kans op een mooie fiets, een gloednieuwe friteuse of een pakket met wandel- en fietskaarten. Ga naar het recyclagepark… en win! Per liter gebruikte frituurolie of -vet die je correct aflevert, ontvang je één tombolabiljet. Op dat tombolabiljet staat een unieke code. Geef die in op www.inzamelmaand.be en je weet meteen of je een cinematicket binnenhaalt. Niet gewonnen? Geen nood, je maakt later nog steeds kans op een friteuse, een fiets of een pakket met wandel- en fietskaarten. Het milieu deelt in de winst Nog een andere goede reden om je gebruikte frituuroliën en -vetten naar het recyclagepark te brengen? Correct ingezameld kunnen ze gerecycleerd en hergebruikt worden, bijvoorbeeld als milieuvriendelijke biodiesel. Spijtig genoeg verdwijnen veel van die oliën en vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, het riool of tussen het restafval. En zo spoken ze rond in ons milieu om veel schade te berokkenen: verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling, ... Breng gebruikte frituuroliën en -vetten dus altijd naar het recyclagepark! Het volledig wedstrijdreglement en meer info over de inzamelmaand vind je op www.inzamelmaand.be.

Zutendaal Fair TradeGemeente?! Overhandiging label Fair TradeGemeente op 31 oktober Zutendaal werd in 2012 officieel FairTradeGemeente. Om deze titel te mogen dragen, moet aan 6 criteria worden voldaan. Mede dankzij een actieve trekkersgroep zijn deze criteria gehaald. Tijdens de opening van de Derdewereldbeurs op woensdag 31 oktober zal het behalen van de titel van FairTradeGemeente gevierd worden en zal de overhandiging van het bord met dit label erop plaatsvinden. FairTradeGemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Door middel van 6 criteria spelen we in op de vraag naar en het aanbod van eerlijke en lokale, duurzame producten. Op die manier maken we mensen in Zutendaal warm voor het verhaal achter Fair Trade en lokale, duurzame landbouw.

Infosessies ‘Warm Limburg’

Meer informatie? www.fairtradegemeenten.be

50 tot 70 % van je energierekening gaat naar de verwarming van je woning. Om je op weg te helpen, organiseert de Provincie Limburg samen met Infrax, Dubolimburg en de Limburgse gemeenten 3 infoavonden onder het motto ‘Warm Limburg’.

Week van de Fair Trade

Welke energiezuinige verwarming kies ik best voor mijn nieuwe woning? 9 oktober om 19.30 uur MNC Heempark, Hoogzij 7, 3600 Genk Wat doe ik als mijn oude verwarmingsinstallatie aan vervanging toe is? 16 oktober om 19.30 uur Zaal Buurthuis Scherpenheuvel, Steenweg 189, 3665 As Hoe kan ik energiezuinig verwarmen met mijn huidige verwarmingsinstallatie? 23 oktober om 19.30 uur Gemeenschapscentrum,Troempeelke, Kapelstraat 10, 3660 Opglabbeek Prijs? Deelname is gratis. Inschrijven? Via de Energieadvieslijn: 078 15 01 86 (zonaal tarief) of www.warmlimburg.be Opgelet: de plaatsen voor de infoavonden zijn beperkt Info? Hanne Mengels, duurzaamheidsambtenaar, 089 62 94 49 Organisatie: ’Warm Limburg’ i.s.m. gemeenten As, Genk, Opglabbeek en Zutendaal.

Van 3 tot 13 oktober 2012 is het de zesde editie van de nationale ‘Week van de Fair Trade’. Ook Zutendaal zet Fair Trade in de kijker. Kookworkshop met Gogi Met haar gekende mix van pittige gerechten en dito verhalen is dit een must voor elke liefhebber van wereldkeuken. Waar? Parochiecentrum Wanneer? Woensdag 10 oktober om 19.30 uur Inschrijven? Tot en met 5 oktober: suzanne.martens@ zutendaal.be Max. 15 deelnemers Prijs? € 10,00 Wereldwinkeldag – zaterdag 13 oktober 2012 De Oxfam Wereldwinkel Zutendaal zet zijn deuren open. Iedereen is welkom en er zijn gratis proeverijen uit eigen assortiment. Waar? Netttersheimplein 8, 3690 Zutendaal Wanneer? Zaterdag 13 oktober - 10.00 - 15.00 uur Prijs? Gratis

oosterzon september 2012 >> 11

Oosterzon oktober 2012  

Gemeentelijk infoblad oktober 2012

Oosterzon oktober 2012  

Gemeentelijk infoblad oktober 2012

Advertisement