Page 10

Goed om weten

De Zelfmoordlijn 1813 wil nog meer oproepen beantwoorden

Mijn kind is ziek. Wat nu met school?

De Zelfmoordlijn 1813 is er voor wie nood heeft aan een gesprek van mens tot mens. Dat gesprek kan gaan over je eigen zelfmoordgedachten, maar evengoed kan je er terecht als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. Je kan de Zelfmoordlijn 1813 anoniem, gratis en 24/7 contacteren via telefoon, chat of e-mail. We zijn op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan. Vrijwilliger bij de Zelfmoordlijn 1813, ook iets voor jou? Meld je aan via cpz@preventiezelfdoding.be.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze hun vrienden zien. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking. Bednet verbindt het zieke kind live via internet met zijn of haar eigen klas. Via een camera die het kind van thuis kan besturen kan het kind de lessen volgen en/ of met zijn klasgenoten praten.

Meer info? www.zelfmoord1813.be

Meer info www.bednet.be

BIBLIOTHEEK Openingsuren: dinsdag van 18 tot 20 uur woensdag van 14 tot 18 uur vrijdag van 18 tot 20 uur zaterdag van 10 tot 12 uur. De bibliotheek is gesloten op vrijdag 13 januari 2017 (nieuwjaarsreceptie personeel). Op 24 en 31 december is de bib geopend van 10 tot 12 uur.

Thema in de kijker: Poëzieweek 2017, thema humor

Elk jaar start op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek. In 2017, van 26 januari tot 1 februari, wordt er aandacht gegeven aan gedichten die op de lachspieren werken. Voor de bibliotheek is de Poëzieweek een uitgelezen moment om haar collectie gedichten in de kijker te zetten. Wie in deze week langskomt, ontvangt een mooie kaart met daarop een bekend humoristisch gedicht van o.a. Hans Andreus, K. Schippers en Ilja Leonard Pfeijffer.

Tip van de bib

Nooit meer te laat. Vergeten je boeken binnen te brengen? Allemaal verleden tijd! Geef je e-mailadres door in de bib en ontvang 2 dagen voor de limietdatum een herinneringsmail om je materialen in te leveren of te verlengen. Vergeet ook niet te melden om het e-mailadres ook te noteren bij alle gezinsleden.

10

de Oosterzon • januari 2017

Jeugdboekenweek wordt Jeugdboekenmaand

Binnenkort is het weer zover: de Jeugdboekenweek 2017 staat voor de deur. Van 1 tot 31 maart 2017 zullen boeken en leesplezier meer dan ook in de kijker staan. Ja, in 2017 wordt de Jeugdboekenweek een Jeugdboekenmaand. Onder de JEUGDBOEKEN noemer “M/V/X” zullen we het hebben MAAND 2017 over jongens en meisjes, gender, rolpatroiedereenleest. nen en stereotypen. Bestaan er typische jongens en meisjes? En bestaan er dan ook “echte” jongens- en meisjesboeken. Dat, en veel meer, in boeken natuurlijk.

Elektronisch betalen in de bib

Toch te laat met de boeken of het lidgeld vernieuwen! Vanaf nu kan je snel en efficiënt betalen met Bancontact, ook voor het kleinste bedrag.

Lerarenkaart in de bib

Leerkrachten, woonachtig in Zutendaal, kunnen vanaf 27 december 2016 hun nieuwe lerarenkaart afhalen in de bibliotheek. We vertellen je graag in het kort over ons aanbod voor leerkrachten en scholen. Meer info? Bibliotheek, 089 62 94 58, bibliotheek@zutendaal.be De nieuwste tijdschriften:

Profile for Gemeente Zutendaal

De Oosterzon januari 2017  

Gemeentelijk infoblad De Oosterzon - januari 2017

De Oosterzon januari 2017  

Gemeentelijk infoblad De Oosterzon - januari 2017

Advertisement