Page 1

Koctail

Krant voor organisaties, cultuur, theater in Lint

MEI - JUNI 2012

jaargang 38 - nummer 5

Cinema Olympia: A Separation Donderdag 10 mei, 20.00 uur

Ontmoetingscentrum

De Witte Merel - Lint Liersesteenweg 25 2547 Lint info@dewittemerel.be

03 455 12 13


Wou je Hem wat zeggen, Een vuurtje aan Zijn schenen leggen? Schrijf Hem dan eens jouw gebod, Voor Suikerzinnen … BIJ GOD! Grijp deze enige kans om eens iets persoonlijks tegen God te komen zeggen! ps: laster noch gebed! Kom met je gedicht of met je luisterend oor naar de 7de editie van Suikerzinnen met weer een nieuw thema en nieuwe locatie:

SUIKERZINNEN BIJ GOD! 15 | 09 | 2012 KERK – LINT Deuren: 20.00u Start: 21.00u Suikerzinnen is een gratis lichtgewicht poëtische avond, in een ludiek geanimeerd kader. Suikerzinnen! Méér dan zinnen! Inzendingen altijd welkom op volgende adressen: Luc Coenen Marleen Van Looy Roetaard 56 Crauwelshoeve 61 koeneluc@gmail.com mvanlooy@telenet.be Bij God postbus pa Witte Merel Liersesteenweg 25 nieuws@dewittemerel.be

Meer info op www.suikerzinnen.be 2|


De Grote Zaal | Familievoorstelling Broer Figurentheater Vlinders & Co

Een ontroerend en waargebeurd volksverhaal dat zich afspeelt in Brasschaat tussen 1935 en 1960. Milly Jennes ging drie maand op stap met de gewone volksmensen uit Brasschaat en smolt de rijkdom van verhalen samen tot het scenario van ‘Broer’. Grappig en ludiek, magisch en mysterieus, volks en waar ... een verhaal uit het hart zoals het in elk Vlaams dorp zou kunnen geweest zijn. Spel en poppen: Milly Jennes Life muziek, machinerie, techniek: Patrik Claes Voor iedereen vanaf 6 jaar!

Zondag 13 mei, 14.30 uur Toegang: € 7,50 / + 55: € 6,75 / - 26: € 5,25 Reserveren: onthaal OC De Witte Merel of telefonisch (03 455 12 13)

Dag van het Park Zondag 27 mei Van 14.00 tot 18.00 u in het gemeentepark van Lint In meer dan 100 steden en gemeenten kunnen de parken op 27 mei ter gelegenheid van de ‘Dag van het Park’ worden bezocht. Ook in Lint hebben de cultuurdienst en de MiNa-raad in samenwerking met curieus-Lint opnieuw een boeiend programma in elkaar gestoken. Hiervoor deden zij beroep op de heemkundige kring, de Lintse kunstkring en gerenommeerde musici en kunstenaars! Ensemble Pétillant’Semble Drie violistes, een celliste, een fluitiste, een harpiste en een klarinettist vormen samen een jong en fris ensemble! Ze verspreiden zich vanaf 14 uur in het park waar zij solo of met twee musiceren om later samen een concert te spelen. Circus Magic Straatcircusprogramma voor jong en oud met een fakir en muzikale clown. Kinderkoor Amabile Dit Lintse koor treedt op onder begeleiding van accordeongroep ‘De Notelaer’ voor het 19de eeuwse café ‘Den Aker’. In het park worden, naast schilderijen van de Lintse kunstkring, de sculpturen en assemblages van Jef De Cock en Jan Verschueren opgesteld. Zoals steeds zorgt de heemkundige kring voor een natje en een droogje en worden er begeleide rondleidingen voorzien door de kruidentuin en de oude groentetuin achter ‘Den Aker’.

|3


Cinema Olympia | Film in OC De Witte Merel Info & Reservatie: onthaal OC De Witte Merel | 03 455 12 13 | info@dewittemerel.be

A Separation Een film van Asghar Farhadi De vrouw van Nader wil samen met hem en hun dochter Termeh Iran verlaten. Nader heeft echter zijn bedenkingen. Hij is bezorgd over zijn demente vader en hij wil hem niet aan zijn lot overlaten. Hij besluit daarom dat het gezin thuis moet blijven. Zijn vrouw is het hier niet mee eens en laat Nader en Termeh alleen achter. Nader heeft het moeilijk met deze nieuwe situatie en huurt een jonge vrouw in om op zijn zieke vader te passen. Hij weet alleen niet dat zijn nieuwe hulp niet alleen zwanger is, maar ook zonder de toestemming van haar man werkt. Nader komt al snel terecht in een web van leugens, manipulatie en confrontaties. Met ‘A Separation’ won Farhadi de Gouden Leeuw in Berlijn en mag hij stilaan tot de hedendaagse wereldtop gerekend worden. En ook bij de oscars werd ‘A Separation’ bekroond en won de Iraanse film de oscar voor de beste buitenlandse film voor onze eigen ‘Rundskop’.

Donderdag 10 mei, 20.00 uur Toegang: € 3,00 / + 55: € 2,70 / - 26: € 2,10

En ‘The last minute film’ wordt ... Les Géants Een film van Bouli Lanners Les Géants, opgenomen in België en Luxemburg, vertelt het verhaal van drie jongens op zoek naar vrijheid. Het is zomer. Zak en Seth zijn blut. Ze zitten alleen in hun huis op het platteland. Ze verwachten zich weer aan een rotvakantie. Maar dit jaar ontmoeten ze Danny, een jongen uit de streek. Op een leeftijd waar alles mogelijk lijkt, beginnen ze samen aan hun groot en gevaarlijk levensavontuur. Als voorporgramma spelen we de kortfilm ‘Perceptie’ van Lintenaar Daan Pas. Wanneer Ritchie voorwaardelijk vrij kan komen uit de gevangenis, neemt hij zijn kans om de jury te imponeren. Vragen over onze maatschappij en de ‘vrijheid’ die we ervaren worden niet door iedereen op dezelfde manier beantwoord.

Donderdag 7 juni, 20.00 uur Toegang: € 3,00 / + 55: € 2,70 / - 26: € 2,10 4|

Verantwoordelijke Uitgever: Stanny Tuyteleers - Bossenstraat 82 - 2547 Lint

Kocktail mei juni  

Kocktail mei juni

Advertisement