Page 1

Ledegem november

uw gemeentelijk magazine

2012 nr 64

Hoek Rollegemkapelsestraat en Dorpsplein, Sint-Eloois-Winkel (1965 - 2012)

www.ledegem.be

Slypsstraat te ledegem

Š Johan Bossuyt


Inhoud

Uit de gemeente

3

Personeelslid in de kijker

3

Milieu

4-5

De Kring

5

Varia 6 Bibliotheek 7 Jubilea - Gefeliciteerd

8-9

Burgerzaken 9 OCMW 10 Varia 10 Preventie 11 Sport 12 Jeugd 13 Cultuur

14

Cultuurkalender 15 Info 16 1 kind op 2 is fout vastgeklikt. En het jouwe? Meer dan waarschijnlijk sta je er niet echt bij stil als je de gordel van jouw kindje in de wagen vastmaakt, maar in een correct gebruikt autozitje loopt je oogappel drie keer minder gevaar om gedood of zwaargewond te worden bij een ongeval. 80% van de ouders denkt dat hun kind perfect vast zit, maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt immers dat 1 op 2 kinderen fout vastzit in de wagen … Hoe zit het met jouw kind? Bekijk de filmpjes op www.goforzero.be en controleer of je het goed doet.

Beste inwoner, De verkiezingen van 14 oktober zijn al een tijdje achter de rug. We zijn momenteel druk bezig met het opstellen van de begroting voor 2013. Er is geen tijd om stil te staan, want er ligt nog zoveel werk op de plank. In januari wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, maar ook de vele gemeentelijke adviesraden moeten opnieuw samengesteld worden. Deze raden brengen advies uit over diverse zaken en met deze adviezen wordt wel degelijk rekening gehouden. Misschien voelt u zich geroepen om van één of meerdere raden deel uit te maken? Meer info hierover zal te vinden zijn in de infokrant van december. In augustus werd de nieuwe gemeentelijke website gelanceerd. Het was even wennen, want het is een totaal andere indeling en een volledig andere structuur. Ideeën en tips om hem nog beter te maken zijn steeds welkom op info@ ledegem.be In het begin van de volgende legislatuur voorzien we ook een restyling van deze gemeentelijke infokrant. Hiervoor werd een nieuwe redactieraad opgericht, die deze nieuwe krant vorm zal geven. U bent allicht even benieuwd als ikzelf naar het eerste nummer. In deze editie blikken we op de pagina jeugd nog even terug op de geslaagde speelpleinwerkingen in de zomervakantie. De ouders werden gevraagd naar hun mening en ideeën voor een volgende werking. De resultaten hiervan kunt u daar lezen. De bibliotheek slaat ook een nieuwe weg in. De bestaande initiatieven blijven natuurlijk bestaan, maar de bib zal stilaan evolueren naar een kenniscentrum. Op gebied van informatica is er heel wat gepland. Het INFRA-XNET wordt uitgerold en geïmplementeerd, de telefooncentrale is vernieuwd en een aantal aanbestedingen zullen gebeuren via het nieuwe raamcontract dat met verschillende gemeenten werd aangegaan. Het gaat hier eigenlijk om een soort groepsaankoop waardoor de prijzen beduidend gedrukt kunnen worden. 2013 wordt voor het nieuwe schepencollege en gemeenteraad een jaar om de beleidsplannen op te stellen. Via een decreet van de Vlaamse Regering moet nu met een totaalplan gewerkt worden en de financiering van de diverse posten wordt helemaal anders aangepakt dan voorheen. Het zal voor iedereen anders denken worden en zal een aanpassing vragen. Maar we zijn er klaar voor! Geert Dessein Derde schepen

2


uit de gemeente Verslag gemeenteraad Tijdens de gemeenteraad van oktober werden volgende punten besproken en goedgekeurd: • Goedkeuren akte van aankoop van een perceel grond, gelegen Stationsstraat achter het voetbalterrein van Olympic Ledegem; • Goedkeuren akte van inneming van een deel van een perceel grond met vestiging van een erfdienstbaarheid van doorgang, gelegen nabij ‘t Lindeke 19 te Sint-ElooisWinkel; • Voorlopig vaststellen van het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan “RUP Toor”; • Aanduiden van een schepen Wally Corneillie en een plaatsvervanger OCMW-voorzitter Geert Wylin voor de buitengewone algemene vergadering van Infrax West op 19 november 2012; • Vaststellen van de budgetwijziging nr. 3 gewone en buitengewone dienst, dienstjaar 2012; • Aktenemen van het rapport, opgesteld door de gemeenteontvanger, omtrent de thesaurietoestand, de liquiditeitsprognose, de beheerscontrole en de evolutie van de budgetten, toestand 31 augustus 2012;

• Vaststellen personeelsformatie van het gemeentepersoneel; • Vaststellen organogram van het gemeentepersoneel; • Vaststellen rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel; • Goedkeuren arbeidsreglement van het gemeentepersoneel; • Aanstellen van het managementteam; • Open verklaren van één functie van korporaal, bij bevordering te begeven, bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer; • Aanstellen van een sanctionerende ambtenaar; • Goedkeuren van het ontslag bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer van brandweerman Kevin Demeyere. De volgende gemeenteraad vindt plaats op donderdag 8 november om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen kan en mag deze zitting bijwonen

Plechtigheden 11 november Ledegem 10u15: verzamelen aan de kerk 10u30: eucharistieviering voor alle oud-strijders en inwoners in de Sint-Pieterskerk 11u30: bloemenhulde aan het monument Rollegem-Kapelle 11u30: bloemenhulde aan het monument (verzamelen aan café De Voerman) Sint-Eloois-Winkel 11u30 uur: bloemenhulde aan het monument (verzamelen aan café ’t Oud Gemeentehuis)

Bloemstukken verwijderen op begraafplaats Vanaf 21 november worden alle bloemstukken en bloemen op de kerkhoven door de technische dienst weggenomen. Mensen die hun eigen bloemstukken willen afhalen, gelieve dit te doen vóór 21 november.

Personeelslid in de kijker Katrien Vierstraete Katrien Vierstraete is sinds mei 2009 werkzaam bij de poetsdienst van het OCMW. Katrien is gehuwd met Nick Soen en samen hebben ze een zoon Jasper (16 jaar) en dochter Floor (15 jaar). In haar vrije tijd is ze actief binnen Femma en houdt ze van zwemmen. Daarnaast pikt ze de volleybalwedstrijden van Floor en de voetbalwedstrijden van Jasper zoveel mogelijk mee. Haar motto: “Dankbaarheid krijg je niet zomaar, dat verdien je, vooral door jezelf te zijn!”

3


milieu Energiezitdag in De Wegwijzer! Voortaan kan je op maandag van 16u tot 19u (op afspraak) of op donderdag van 9u tot 12u (zonder afspraak) met al jouw energievragen terecht in De Wegwijzer. Tijdens deze zitdag geeft iemand een antwoord op al jouw energievragen. Welke thema’s komen aan bod? • Energieleveranciers vergelijken met behulp van jouw energie eindafrekening, • info rond energiebesparende maatregelen, • inschrijven voor de groepsaankoop gas en elektriciteit van de provincie West-Vlaanderen, • aanvragen van een verwarmingstoelage, • informatie over of opladen van de budgetmeter, • aanvragen minimale levering gas en elektriciteit voor mensen met een budgetmeter, • informatie omtrent de lokale adviescommissie voor mensen met energieschulden, • aankoop energiezuinig materiaal via Infrax. Meer info? De Wegwijzer, Rollegemstraat 130, 056/50.91.80.

Ophaling november Papier en karton: Ronde A: vrijdag 16 november Ronde B: vrijdag 2 en 30 november Plastic flessen, flacons, drankkartons (PMD), metalen verpakkingen: Vrijdag 2, 16 en 30 november Huisvuil: Telkens op vrijdag Tip: voor de ophaling van papier en karton wordt er in twee verschillende rondes gewerkt: ronde A en ronde B. Om te weten tot welke ronde uw straat behoort, gelieve de achterflap van uw ophaalkalender te raadplegen. Zo vermijdt u dat u uw papier en karton nodeloos buiten zet. Opgepast: Het recyclagepark is gesloten op vrijdag 2 november (Allerzielen).

Ecobouwers Opendeur Bond Beter Leefmilieu organiseert Ecobouwers Opendeur. In de weekends van 3 en 4 november en van 10 en 11 november kan je meer dan 140 inspirerende, energievriendelijke woningen bezoeken. Tijdens de rondleidingen kan je de talrijke voordelen van duurzaam bouwen en verbouwen beleven.

Samen op weg naar groene energie Wil jij ook besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de provincie West-Vlaanderen! Onze gemeente ondersteunt deze campagne. Je kan vrijblijvend inschrijven van 1 november 2012 t.e.m. 3 februari 2013. Op 6 februari 2013 is er een online veiling en kunnen de energieleveranciers hun beste bod doen. Daarna krijg jij een voorstel op maat met een duidelijk zicht op je mogelijke besparing. Pas dan beslis je om al dan niet te veranderen van energieleverancier. Inschrijven kan via www.samengaanwegroener.be (klikken op provincie West-Vlaanderen).

Heb je geen toegang tot het internet? Dan helpen wij jou graag verder in De Wegwijzer op donderdagvoormiddag van 9u tot 12u. Naast deze zitdag kan je ook een afspraak maken. Gewoon even bellen naar het onthaal op het nummer 056/50.91.80.

4

Hou altijd jouw eindafrekening van elektriciteit en aardgas bij de hand (laatste 12 maanden). Zowel voor de online inschrijving als tijdens de zitdag zul je deze nodig hebben.

Geen verkoopspraatjes maar echte ervaringen Ecobouwers Opendeur wil duurzaam bouwen en wonen promoten. Tijdens de opendeurdagen krijg je geen loze verkoopspraatjes te horen, maar komen de huizeneigenaars zelf aan het woord. Zij vertellen ongezouten de waarheid over hun bouwproject, geven inzicht over de keuzes die ze maakten en getuigen waarom duurzaam bouwen de standaard moet worden in Vlaanderen. Tijdens een rondleiding krijgen bezoekers alle kans om vragen te stellen aan de bewoners. Wat mag je verwachten? Je krijgt in een kleine groep, gedurende een tweetal uur, een warm onthaal bij de mensen thuis.Je kan kiezen uit een brede waaier van woningen: bio-ecologisch, passief, strobalenwoningen of renovaties in de stad. Wil je een houtskelet in opbouw gaan bekijken of eens binnenpiepen in een volledig afgewerkt passief appartement? Er is altijd wel een interessant bouwproject in jouw buurt, dat de deuren openstelt. Praktisch: Inschrijven is gratis via www.ecobouwers.be Op de website kan je grasduinen in de online catalogus met meer dan 140 woningen. De rondleidingen starten telkens om 10u en om 14u.


milieu Hoe verklein jij de afvalberg? Speel, tip en win! Surf naar www.koopminderafval.be en win een fietstas uit gerecycleerde plastic flessen*. IVIO lanceert i.s.m. de provincie West-Vlaanderen en de West-Vlaamse afvalintercommunales een spel- en tipcampagne. Bekijk de campagnefilmpjes op www.ivio.be De filmpjes zijn van 14 tot 20 november ook te zien in de bioscoop. Elke Vlaming plaatst jaarlijks gemiddeld meer dan een halve ton afval op straat. Daarvan bestaat een groot deel uit verpakkingen. Door kritischer te shoppen, kan je dit verpakkingsafval flink doen dalen en bespaar je bovendien tot 30%.

Speel mee Test tot 20 december jouw aankoopgedrag op www.koopminderafval.be Een online game daagt je uit om in een recordtijd afvalarm te winkelen. Aan de kassa verneem je jouw eindscore. Wekelijks wint één van de deelnemers een fietstas. Deel jouw tip We zijn ook benieuwd naar jouw ultieme tip om afval te voorkomen tijdens het poetsen, tuinieren, klussen… Post jouw tips vóór 20 december op www.koopminderafval.be De meest bruikbare tips worden beloond met een fietstas en worden in een brochure over afvalpreventie opgenomen. * Een gezin kan tijdens de campagneperiode maar 1 keer een fietstas winnen.

Hugo Verriestlaan 16, Ledegem - 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be - www.rustenhove.be Dagelijks open van 8u30 tot 16u30 - Sabine Despiere, centrumleidster - Els Cokelaere, centrummedewerkster De Kring is gesloten op 1 en 2 november. Cafetaria – Tentoonstelling De cafetaria is elke weekdag open van 11u30 tot 17u. Kunstenaar van de maand is Dewijn Pascal. Op dinsdag- en donderdagnamiddag kan er Rummikub gespeeld worden. Voortaan is er op maandag- en dinsdagnamiddag verwenkoffie aan € 4,00. Diensten • Gezondheidsconsultaties: op di 6/11, ma 12/11, di 20/11 en ma 26/11 van 14u tot 15u30. € 1,00 per bezoek of een jaarkaart van € 10,00. • Kraamzorg: elke eerste dinsdag van de maand (6/11) gratis supplementair consult bij vroedvrouw, zowel pre- als postnataal. Doorverwijzing door Gezinsbond. • Warm middagmaal: elke weekdag om 12u (vóór 9u aanvragen) voor € 6,50. Voorafgaand sjoelbakken. • Medische pedicure (€ 14,00), maar ook manicure (€ 14,00) of gelaatsverzorging (€ 25,00). Vr 9/11, di 13/11, wo 14/11, vr 23/11 en di 27/11. Voor de pedicure zijn er tegemoetkomingen van gemeente en/of ziekenfonds mogelijk. • Douche (al dan niet onder begeleiding): € 1,00. Telkens op afspraak. • Onze computers met internet staan steeds gratis ter beschikking.

Voedingsadvies (nieuw) Voeding is de basis van onze energietoevoer. Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen beïnvloedt het hele lichaam. Te veel eten onderdrukt dan weer het immuunsysteem. Samen met de voedingsconsulent verander je stap voor stap je eetpatroon en ga je op weg naar een slank, fit en vitaal leven. Een consultatie duurt 1 uur. Kostprijs: € 12,50. 2-wekelijks op vrijdagvoormiddag op afspraak (16/11 en 30/11). Bewegingsactiviteiten • Wandelen: do 8/11 om 14u. Voor mensen met traag tempo is er nu wandelclub “Op ’t gemakske”, op wo 28/11 ook om 14u. • Petanque: elke dinsdag- en donderdagnamiddag. • Fietsen: in winterstop tot maart 2013 • Damesturnen (i.s.m. Gezinsbond): op di 13/11, 20/11 en 27/11 vanaf 19u. • Seniorengymnastiek: 2-wekelijks op ma van 9u30 tot 10u30 (12/11 en 26/11). Dansnamiddag met The Kringband en grappig intermezzo door Yvette Vermaut (nog gezien op BRT) Op di 20/11 vanaf 14u. Verwelkoming met koffie en koekjes en als afsluiter een koekestutte. Kostprijs: € 5,00. Inschrijven kan tot 16/11.

Crea-activiteiten (i.s.m. de Kunstkring) • Naaiwerken: ma 5/11 om 14u. • Breiclub: op ma 12/11 en 26/11 om 14u. • Schilderatelier: telkens op wo om 13u30 • Kalligrafieatelier: za 17/11 van 8u30 tot 11u15 en do 15/11 van 19u tot 21u30. Kostprijs: € 26,00 voor 3 lessen. • Fotoclub: vr 23/11 om 14u. Accordeonnamiddag Op 16/11 komt Hugo Moeskops ons verwennen met heerlijke accordeonmuziek. Ondertussen serveren wij koffie en taart. Startschot om 14u. Kostprijs: € 5,00. Kaarten te verkrijgen tot 14/11 (of einde voorraad). Vrolijke Vrienden 65+ Op wo 28/11 om 14u halen we een gouwe ouwe uit de filmdoos: “Wij, Heren van Zichem”. Voordracht ‘De kracht van Positief Denken’ (i.s.m. Velt Ledegem en Velt Beitem) Positief denken in onze grijze, harde maatschappij is heel belangrijk, maar ook ontzettend moeilijk. Tijdens deze infoavond kun je ontdekken hoe je positief kunt leren denken. Kostprijs: € 3,00. Op wo 21/11 om 19u30.

5


Varia 23 appartementen van De Mandel Sedert begin oktober is het straatbeeld op de hoek van het Dorpsplein en de Rollegemkapelsestraat te Sint-Eloois-Winkel sterk verbeterd. Het geduld van de buren en de mensen die er dagelijks moesten passeren, werd een hele periode op de proef gesteld. Waar vroeger De Gilde stond, prijkt nu een gebouw met 23 huurappartementen van De Mandel. Vooral de ligging van het gebouw - in de dorpskern - en de grootte van de appartementen maakt deze woongelegenheden heel aantrekkelijk voor mensen die de ruimte van hun woning met tuin niet langer zien zitten. We zijn dan ook heel blij dat de inspanningen, die we met de gemeente en De Mandel hebben gedaan om deze appartementen te kunnen toewijzen aan mensen van de eigen gemeente, hebben geloond. Vanaf november kunnen 23 gezinnen hun intrek nemen in de nieuwe appartementen.

Bedrijfsverzamelgebouw ’t Lindeke officieel geopend Het bedrijfsverzamelgebouw ‘t Lindeke te Ledegem is volledig afgewerkt en het merendeel van de modules is reeds verkocht. Het gebouw werd op 7 oktober 2012 officieel geopend. Het gebouw bestaat uit verschillende modules, die een bedrijf kan kopen. Dit project werd in 3 modules gesplitst: 2 modules van circa 230 m² en 1 grotere module van circa 470 m². Achteraan zijn nog 2 modules bijgebouwd van circa 230 m². Bij elke module is een duplex bijgebouwd van circa 30 m², waar bijvoorbeeld een kantoor of stapelruimte kan worden ingericht. De modules worden casco verkocht. Hierdoor is een verdere afwerking of invulling mogelijk volgens de wensen van de koper. WVI heeft het concept van bedrijfsverzamelgebouwen ontwikkeld. Ze hebben vastgesteld dat er een sterke groei is aan kleinschalige, lokale bedrijven met een eerder beperkte ruimtevraag.

Volgens de stedenbouwkundige bestemming kunnen lokale, ambachtelijke bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen zich in ‘t Lindeke vestigen. Kleinhandel is daarentegen niet toegelaten. Van de 5 modules zijn er reeds 4 verkocht aan: • een bedrijf dat dak- en zinkwerken uitvoert, • een firma die koeken verkoopt op markten en ruimte nodig heeft voor stockage en verpakkingsmateriaal, • een bedrijf dat actief is in algemene elektriciteitswerken, netbekabeling, zonnepanelen, • een elektricien. Er is momenteel nog 1 module te koop. De verkoopprijs bedraagt € 389.490,00 voor 494 m² bebouwde oppervlakte en 200 m² achterliggende grond. Kandidaturen kunnen nog steeds ingediend worden bij WVI, Baron Ruzettelaan 35, 8310 Brugge (infoloket@ wvi.be) of bij de dienst grondgebiedszaken in het gemeentehuis.

Winnaars bebloemingswedstrijd 50 tuinliefhebbers schreven zich dit jaar in voor de jaarlijkse bebloemingswedstrijd. Samen streden ze voor de winst in één van volgende categorieën: - voortuin, - gevelversiering, - land-, tuinbouw- en nijverheidsbedrijven.

6

Behalve het feit dat de bebloeming zichtbaar moest zijn vanaf de openbare weg, waren er geen voorwaarden opgelegd. De deelnemers waren dus compleet vrij wat betreft de keuze van beplanting en elke deelnemer mocht een prijs in ontvangst nemen. Met deze wedstrijd willen we bewijzen dat we met z’n allen ons steentje kunnen bijdragen tot een kleurrijk, fleurig en groener Ledegem.

Proficiat aan alle deelnemers en vooral aan de winnaars: - Lucien Gheysen (voortuin) - Jean-Pierre Vandommele (gevelversiering), - Gerard Holvoet (land-, tuinbouw- en nijverheidsbedrijven)


Bibliotheek Openingsuren Ma: 10u - 12u 14u - 18u30 Di: gesloten gesloten Woe: 10u - 12u 14u - 18u30 Do: gesloten gesloten Vrij: 10u - 12u 14u - 18u30 Za: 9u30 - 12u Zo: 9u30 - 12u

Gemeentelijke openbare bibliotheek Ledegem Rollegemstraat 218 8880 Ledegem (Rollegem-Kapelle) Tel.: 056/50.95.68 Fax: 056/50.37.72 E-mail: bibliothecaris@ledegem.be Je vindt ons ook terug op de website: www.ledegem.be

Weet wat je eet

Nieuwe jeugdfilms

Op woensdag 12 december om 20u organiseert de bibliotheek i.s.m. Velt Ledegem en Velt Beitem een boeiende voordracht rond voeding en milieu.

De DVD-collectie voor de kinderen werd in oktober grondig doorgelicht en aangepast. Een aantal films waren beschadigd of dringend aan vervanging toe. Daarnaast hebben we natuurlijk een flink pak nieuwe films aangekocht. Kleuter of ouder, er is voor elk wat wils. Hieronder een tiental frisse titels. Ideaal voor tijdens de herfstvakantie!

Spreker van dienst Wim Tousseyn belicht op fascinerende wijze een aantal cruciale facetten van onze westerse voedingsgewoonten en gaat na wat de invloed ervan is op het milieu. Hierbij heeft hij extra aandacht voor de impact van onze vleesconsumptie en kijkt hij samen met ons of we met een dagje veggie in de week het milieu een dienst kunnen bewijzen. Verwacht zeker geen saaie statistiek. Wim beperkt de cijfertjes tot een minimum en weet zijn boodschap vooral te brengen aan de hand van anekdotes, feiten, clichés en een snuifje humor. Kortom: een niet te missen avond voor iedereen die graag gezond(er) wil eten! Waar? Bibliotheek Ledegem Wanneer? Woensdag 12 december om 20u Deelname? € 1,00 (inclusief 1 drankje)

Manga De Ledegemse bibliotheek is al een tijdje lid van Broere (Bibliotheken ROEselaarse REgio). Dit najaar hebben we gezamenlijk manga’s aangekocht. Manga’s zijn Japanse stripverhalen, vaak in pocketformaat, die van achter naar voor en van rechts naar links worden gelezen. Deze strips zijn immens populair in Japan. Sommige striptekenaars (de mangaka) hebben daar zelfs de status van popidool. Deze reeksen zijn vanaf eind oktober beschikbaar in de bib. Ze blijven er zes maanden, daarna worden ze vervangen door andere reeksen. Eén reeks kan bestaan uit 10 delen (of meer). • Naruto | Masashi Kishimoto (jeugd) • Doubt | Yoshiki Tonogai (volwassenen) • Ikigami | Motoro Mase (volwassenen) We wensen je een leuke ontdekking!

- Amika, het zilveren zadel - Kuifje: het geheim van de eenhoorn - Coraline - Dolfje Weerwolfje - De elfenheuvel (deel 1 en 2) - Matilda - Rango - Timmy leert vliegen - Tinke het wolvenmeisje - Van de kat geen kwaad

Ako literatuurprijs 2012 Op maandag 29 oktober werd de winnaar bekend gemaakt van de AKO Literatuurprijs 2012. Aan deze prijs is een niet onaardig bedrag van € 50.000,00 verbonden. Wij duimden alvast voor de Belgen Elvis Peeters en Peter Terrin. De 6 genomineerden, en dus ook de winnaar, vind je in de bibliotheek. • Grip | Stephan Enter • De man zonder ziekte | Arnon Grunberg • Liefde heeft geen hersens | Mensje Van Keulen • Dinsdag | Elvis Peeters • Post mortem | Peter Terrin • Het boek ont | Anton Valens

Nieuwsbrief in een nieuw kleedje De digitale nieuwsbrief van de bibliotheek heeft een nog strakker kleedje gekregen, helemaal in de stijl van de vernieuwde gemeentelijke website. Wil je op een vlotte manier op de hoogte gebracht worden van alles wat de bibliotheek onderneemt, nieuwe boeken, films, activiteiten? Surf dan snel naar http://www.ledegem.be/vrije-tijd/ bibliotheek en schrijf je in. Mensen die de nieuwsbrief al ontvangen, hoeven niet opnieuw in te schrijven. 7


jubilea!

Goud voor Antoon Denolf en Rosette Mol, Kortwagenstraat 26

50

Gefeliciteerd

50

65

Goud voor Frans Raes en Helga Denorme, Cardijnlaan 38

Goud voor Hedwig Dumoulein en Nicole Vervaeke, Begijnestraat 1

50

100 jaar Godjes

8

Goud voor Eric Vanmarcke en Odette Cokelaere, Provinciebaan 16

Briljant voor AndrĂŠ Titeca en Margriet Deseure, Rollegemstraat 62

Goud voor Willi Baekelandt en Marie-Louise Vandoorne, Hemelhoek 83

Laureaten van de arbeid

100

50

50


BURGERZAKEN geboorten

Overlijdens

Degroote Charles ° Izegem 20/8/2012 z.v. Robrecht e.v. Neirynck Davine, Rennevoortstraat 44

De Wulf Maria Wed. Dessein Pol Rollegemstraat 17 ° 1/4/1917 † 10/9/2012

Clarysse Felicien Echtg. Notebaert Maria Rollegemstraat 205 ° 28/3/1928 † 24/9/2012

Wittouck Roger Echtg. Hellebuck Raymonda Smissestraat 3/21 ° 17/1/1925 † 10/9/2012

Commeene Noel Wed. Vandromme Noella Rollegemstraat 17 ° 2/1/1922 † 1/10/2012

Luyckx Marie ° Izegem 31/8/2012 d.v. Glenn e.v. Vandenbussche Valerie, Sint-Janstraat 25 D’Aubioul Inaya ° Izegem 4/9/2012 d.v. Christophe e.v. Vanlerberghe Charis, Koning Boudewijnlaan 8 Deraedt Noah ° Roeselare 14/9/2012 z.v. Bart e.v. Vervisch Virginie, Nijverheidslaan 7

Louage Anna Wed. Van Gheluwe Maurits Sint-Pieterstraat 39 ° 12/10/1920 † 18/9/2012

Huyst Odin ° Kortrijk 16/9/2012 z.v. Wouter e.v. Vanhoutte Valérie, Driemastenstraat 2

HUWELIJKEN

Veranneman Matts ° Roeselare 17/9/2012 z.v. Lorenzo e.v. Tempelaere Eline, Rollegemstraat 74

7/9/2012 8/9/2012 15/9/2012

Seys Helena ° Izegem 23/9/2012 d.v. Kristof e.v. Balcaen Jolien, Gullegemsestraat 152

Vanhalst Mike met Gotelaere Ginaveva, Roeselarestraat 19 Vandevenne Bram met Cael Wendy, Bunderhof 4 Delefortrie Stijn met Maeseele Marieke, Kortrijksestraat 1

Sluitingsdagen administratief centrum Donderdag 1 november (Allerheiligen) en vrijdag 2 november (Allerzielen).

Gefeliciteerd 60-jarigen Sint-Eloois-Winkel

Schoollaureaten

60 Ine Lecompte, Elien Vandeputte, Brecht Vandoorne en Paulien Vanhalst werden vorig schooljaar laureaat in hun richting op school. Ze werden voor hun bijzondere prestaties gehuldigd door het gemeentebestuur.

70-jarigen Sint-Eloois-Winkel

Ine werd laureaat in de richting ASO Economie-Moderne Talen, Elien behaalde een bachelor in het Sociaal Werk, Brecht blonk uit in het beroepsonderwijs (richting auto) en Paulien werd bachelor in de chemie en biochemie.

70

Proficiat! 9


OCMW Tewerkstelling: een prioritair werkpunt Het gemeentebestuur en het OCMW sloegen de handen in elkaar om de tewerkstelling bij kansengroepen te verbeteren. Dit vertaalde zich in twee projecten. Vrijwilligerswerking Elke donderdag kan men zich aansluiten bij een groep vrijwilligers om kleine werken in de gemeente uit te voeren. De vrijwilligers werken samen met het technisch personeel van de gemeente. De begeleiding van de vrijwilliger gebeurt door een maatschappelijk werker van het OCMW. Via dit project willen we een positieve arbeidsattitude bij kansengroepen aanmoedigen door het stimuleren van vrijwilligerswerk. We mikken op personen: - in begeleiding bij het OCMW - met recht op een uitkering - met recht op een leefloon - met recht op het equivalent leefloon - in de materiële opvang

’t Klavertje : erkenning in de sociale economie Via dit project stellen we personen met recht op leefloon tewerk, tot ze in regel komen met de sociale zekerheid. Ze vervullen gemeenschapsdiensten aan de inwoners van Ledegem, waar we met de huidige dienstverlening momenteel niet op kunnen inspelen. Bijvoorbeeld: - opruimen van zwerfvuil, - ecologisch verwijderen van onkruid in het kader van het reductieplan pesticiden, - sneeuw ruimen, - ontruimen, schoonmaken van vervuilde huurwoningen, … De begeleiding gebeurt ook hier door de maatschappelijk werkers van het OCMW.

Varia Opendeurdag ambulancedienst Op 4 december 1962 werd de eerste ziekenwagen overhandigd aan ons brandweerkorps door het ministerie van Volksgezondheid. Op datzelfde moment werd de dienst 100 Sint-Eloois-Winkel ingelijfd in het hulpcentrum 100, district Kortrijk. Het werkingsgebied van de dienst 100 was hetzelfde als voor de brandbeveiliging, namelijk het grondgebied Sint-ElooisWinkel, Rollegem-Kapelle en Ledegem. Met de fusie van de gemeenten (1977) werd de naam van onze hulpdienst veranderd in dienst 100 Ledegem. Begin 2006 werd in de provincie West-Vlaanderen het Citygis-systeem ingevoerd in het hulpcentrum. Dit betekent dat een computer berekent welke ambulance het vlugst ter plaatse kan zijn. Hierbij wordt er geen rekening meer gehouden met de gemeentelijke grenzen. In onderlinge overeenkomst tussen de gemeenten Ledegem en Lendelede vertrekt sinds 1 oktober 2008

de gemeenschappelijke dienst 100 Ledegem vanuit de Ledegemse brandweerkazerne. Dit gebeurt binnen de 2 minuten na de oproep en voor het grondgebied Ledegem, Lendelede en enkele buurgemeenten. Hiervoor zijn steeds 2 ambulanciers 24u/24u aanwezig in de brandweerkazerne. In 2012 bestaat onze ambulancedienst 50 jaar. Dit willen we samen met u vieren. Daarom nodigen alle ambulanciers samen met het gemeentebestuur u graag uit naar onze opendeurdag op zondag 2 december vanaf 14u30 in de brandweerkazerne, Kloosterstraat te Sint-Eloois-Winkel. Daar kan u de vernieuwde wooninrichting van de ambulanciers en tal van medische reddingsvoertuigen en EHBO-demonstraties bezichtigen. Brandweer Ledegem zal ook evacuaties van personen van op hoogte demonstreren met de nieuwe brandweerelevator.

Ledententoonstelling Kunstkring Groot-Ledegem Op zaterdag 24 en zondag 25 november organiseren de leden van de Kunstkring groot-Ledegem een heuse kunst- en hobbytentoonstelling. Dit jaar draait alles rond het thema “Parijs”. Naast de tentoonstelling zijn diverse kunstenaars en hobbyisten aan het werk in de foyer van de L!NK. Waar? DE L!NK, Dorpsplein 17, Sint-Eloois-Winkel Wanneer? Zaterdag 24/11 (van 10u tot 19u) en zondag 25/11 (van 10u tot 18u) Toegang? Gratis 10


preventie Hang het beest niet uit in het verkeer Het provinciebestuur van WestVlaanderen organiseert voor de derde keer de actie “Hang het beest niet uit in het verkeer”. Met deze actie willen ze jongeren uit de secundaire scholen overtuigen om veilig te fietsen. Een fiets, die beantwoordt aan de bepalingen uit de wegcode, is cruciaal voor een veilige fietsrit. Daarom houden politie en preventiewerkers overal in West-Vlaanderen (in de scholen en op straat) fietscontroles. Zoals elk jaar is er ook een wedstrijd verbonden aan deze campagne. Via de website www.hanghetbeestnietuit.be kunnen scholen zich inschrijven voor de “Beestige Fietsquiz” op zaterdag 9 februari 2013 in Kinepolis Brugge.

Stook slim Eigen haard is goud waard. Maar als je die open haard, inbouwhaard of houtkachel verkeerd gebruikt, loopt je gezondheid gevaar. Speel op veilig en stook slim! In een open haard, een inbouwhaard of een houtkachel mag je uitsluitend droog en onbehandeld hout verbranden. Wie vezelplaat, triplex, geverfd hout, krantenpapier, plastic of ander afval verbrandt, zet zijn gezondheid op het spel. Voor Zag u maar elk gevaar. van Stookhet enkel verwerken droog en onbehandeld hout.al deze afvalstoffen bestaan veilige, milieuvriendelijke alternatieven, zoals de selectieve huis-aanhuisinzamelingen of het containerpark. www.stookslim.be

Adv-vuurtjestook.indd 4

Zo stook je gezond Droog en onbehandeld hout dat volledig verbrandt, produceert nauwelijks ongezonde stoffen. Vers hout laat je minstens één en liefst twee jaar onder een afdak drogen. Als je dikke stronken klieft, verliest het hout sneller vocht. 15/03/12 17:03

Elke school kan teams afvaardigen van max. 4 leerlingen uit de eerste graad en 1 leerkracht om samen te strijden voor de superprijs: een digitaal schoolbord en de titel van “Beestigste Fietsschool van West-Vlaanderen”. Alle deelnemers ontvangen een goodiebag vol leuke prijzen (waaronder filmtickets). De prijzenpot bevat ook nog cadeaubonnen en fietsboxen. De presentatie van deze Beestige Fietsquiz is in handen van niemand minder dan Niels Destadsbader. De campagne loopt tot half februari en is mogelijk dankzij de medewerking van de politiezones, gemeenten, scholen en de sponsoring door Kinepolis. Meer info vind je op www.hanghetbeestnietuit.be

Heel belangrijk is ook een voldoende hoge schoorsteen die goed trekt. Je schoorsteen minstens één keer per jaar door een vakman vegen. De ene kachel is de andere niet. Volg daarom steeds de aanbevelingen van de fabrikant en pas in elk geval de volgende tips toe: - Steek de kachel aan met aanmaakhout. Gebruik geen krantenpapier, brandspiritus of paraffineblokjes. - Laat het vuur vanzelf doven. Sluit de luchttoevoer niet af. Zo voorkom je onvolledige verbranding en ongezonde stoffen. - Let op de kleur van de rook. Witte of nauwelijks zichtbare rook wijst op een goede verbranding. Donkere rook is een alarmsignaal. - Bewaar de as in een onbrandbare, gesloten bak. Geef dit afval mee met het huisvuil. - Stook liever niet op mistige, windstille dagen; De rook wordt dan slecht verdund. - Zorg altijd voor voldoende verse lucht en wees extra waakzaam wanneer het KMI waarschuwt voor COvergiftiging. Meer info en tips? Surf naar www.stookslim.be

Opfrissen van de wegcode voor 55-plussers Deze verkeerscursus van 4 halve dagen, georganiseerd door Mobi+ en de seniorenraad, werd speciaal ontwikkeld voor de 55-plusser. In kleine groep worden alle elementen van het verkeer, nieuwe verkeersregels en dagelijkse rijsituaties belicht. De cursus vindt plaats in LDC De Kring, op dinsdag 27/11, 4/12, 11/12 en 18/12 van 15u tot 17u.

Deelnemen kost € 25,00. Het gemeentebestuur verleent een tussenkomst van 50%, zodat men slechts € 12,50 dient te betalen. Elke deelnemer ontvangt een handboek en een attest van deelname na afloop van de cursus. Meer info en inschrijvingen: De Kring, Hugo Verriestlaan 16, Ledegem (056/50.25.28). 11


Sport Ledegemse sportclubs thuis in actie Olympic Ledegem Zo 04/11 - 14u30: Olympic - SK Westrozebeke Zo 25/11 - 14u30: Olympic - K.VK Avelgem KV Sint-Eloois-Winkel Sport Zo 25/11 - 14u30: Winkel Sport - SK Eernegem ROKAVO Za 10/11 - 17u: Rokavo - Hermes Oostende B Za 24/11 - 20u: Rokavo - Packo Zedelgem B

Prijsuitreiking Week van de Sportclub Op de prijsuitreiking van de Week van de Sportclub werd een kaartje van Robin Scherpereel (6de leerjaar basisschool Rollegem-Kapelle) en Shania Fossez (6de leerjaar basisschool Sint-Eloois-Winkel) geloot. Zij winnen elk een sportdag voor hun klas! Lennert Rogiers (6de leerjaar basisschool Ledegem) en Milan Grymonprez (2de leerjaar basisschool Sint-ElooisWinkel) ontvangen een waardebon voor sportmateriaal voor hun klas. Proficiat!

KAVO Sint-Eloois-Winkel: Zo 04/11 - 10u30: KAVO A - Beaphar Poperinge A Zo 11/11 - 10u30: KAVO B - Izegems Volley Team B Zo 18/11 - 10u30: KAVO B - VBC Katjes Ieper Zo 25/11 - 10u30: KAVO A - Gaverhal Deerlijk A Zo 25/11 - 10u30: KAVO B - VT Lichtervelde B Wibac Za 03/11 - 20u: Heren A - Basket Sijsele B Za 10/11 - 17u: Heren B - Iebac Ieper C Za 10/11 - 18u45: Dames - Dames Basket Brugge B Za 17/11 - 18u: Heren B - BBC Izegem C Za 17/11 - 20u: Heren A - BBC Poperinge A Za 24/11 - 18u45: Dames - Fantasia Blankenberge

Vernieuwde parking Olympic Ledegem Het gemeentebestuur heeft het stuk grond, gelegen achter de voetbalpleinen van Olympic Ledegem, aangekocht. De grond, die eigendom was van vier sympathisanten van Olympic Ledegem, wordt reeds verschillende jaren gebruikt als parking. De parking bevond zich echter in zeer slechte staat: putten, modder en bulten maakten het onaangenaam om de parking te betreden.

Levejo Maandagavond is joggingtime bij Levejo. Er wordt elke maandagavond om 19u verzameld aan de ingang van Hof ter Emstrode. Er wordt terug opgebouwd naar 5 km, iedereen op eigen tempo. Allen welkom. Meer info: Kristof Breughe, kristofbreughe@hotmail.com

Schutterskampioen handbooggilde Sint-Sebastiaan Op zondag 30 september werd de Sire bij de Koninklijke handbooggilde Sint-Sebastiaan ontvangen op het gemeentehuis. Deze eer was voor de 3de keer voor Rik Vandorpe, na eerdere overwinningen in 1980 en 1999. De persoon die erin slaagt om als eerste de ‘vogel’ naar beneden te halen, wordt tot sire gekroond.

Om enerzijds de parkeergelegenheid aan de terreinen te garanderen en anderzijds de toegang naar de velden te vergemakkelijken, kocht het gemeentebestuur de parking aan. Dit paste in de visie van het gemeentebestuur om de toegang naar Olympic Ledegem langs de Statiekoer te garanderen. Daarom werd in samenwerking met de provincie de toegangsweg naar Olympic reeds aangelegd.

12

De tweede fase bestaat erin de parking aan te leggen. Naast het afgraven van de toplaag, het plaatsen van boordstenen, het afhellen van de parking richting beek, wordt er ook een degelijke ondergrond aangebracht. Door de werken zal de capaciteit van de parking aanzienlijk vergroten. Daarnaast zal het veel aangenamer zijn om de auto te parkeren waar er geen modder en plassen zijn.

Wist je dat? Veldrijders niet mogen drinken tijdens de wedstrijd? Een drinkbushouder op de fiets zou trouwens onhandig zijn als men de fiets op de schouder moet dragen.


jeugd Graffiti op het speelplein te Ledegem Onlangs kreeg de rechterzijkant van de sporthal te Ledegem een opfrissing. Het schepencollege gaf aan enkele jongeren de toestemming om er hun graffitikunsten tentoon te stellen. Deze zullen ze geregeld vernieuwen. Hier is alvast het resultaat van hun eerste werk.

Speelpleinwerking 2012 in cijfers De speelpleinwerkingen zitten er al even op, maar nu hebben we ook alle resultaten verwerkt en hebben we de werkingen grondig kunnen evalueren. We mochten dit jaar 396 kinderen ontvangen op de twee speelpleinwerkingen. Ondanks de slechte weersomstandigheden toch een status quo met vorig jaar. Met een gemiddelde van 84 kinderen per dag doen we het dus zeker niet slecht. Toch proberen we steeds om onze werking te optimaliseren. Hiervoor hielden we dit jaar opnieuw een uitgebreide enquête. Bedankt aan alle ouders om deze ingevuld terug te bezorgen. We houden volgend jaar zo goed mogelijk rekening met jullie opmerkingen. We hopen de kinderen dan ook in 2013 in groten getale te mogen begroeten op het speelplein!

Thomas Jacques bij DE327 Tijdens de zomervakantie zocht men voor het Eénprogramma DE327 uit elke gemeente van Vlaanderen één achttienjarige. De deelnemers moesten experimenten uitvoeren binnen hun eigen gemeente om na te gaan welke invloed een woonplaats heeft op het dagelijkse leven van een achttienjarige. Thomas Jacques werd uitgekozen voor Ledegem. Op zondag 30 september kon je de slotshow van DE327 volgen op Eén. Tijdens de show werden de resultaten van de experimenten voorgesteld. Thomas liet ons weten hoe hij dit allemaal beleefde:

ons dorpsplein! Ik zette mij wel volledig in voor de vele experimenten, zoals de opdracht met de burgemeester. Voor deze opdracht kreeg ik hulp van mijn vader. Samen bedachten we het idee van de biecht. Ik contacteerde de burgemeester, wat vrij snel ging. Hij kwam speciaal op zondagmorgen af naar de kerk. Hij deed dit met veel plezier, zonder dat hij wist dat het voor een televisieprogramma was. Op 30 september was het zover, toen moest ik naar Brussel. Toen ik daar aankwam, kreeg ik al meteen te horen dat ik aan het woord zou komen en kreeg ik een bol opgeplakt. Ik vond het leuk dat ik iets mocht zeggen tijdens deze live uitzending.

“Tijdens de zomervakantie stond Ik was veruit de enige van ik enkele weken op het speelplein “Ik was veruit de enige een kleine gemeente uit Westte Ledegem. Op een dag Vlaanderen die aan het woord van een kleine gemeente kregen we bezoek van iemand mocht. Het was een leuke van de VRT. Hij was op zoek uit West-Vlaanderen die ervaring omdat alle mensen met naar 18-jarigen voor een groot aan het woord mocht.” opgekleefde bollen steeds in de project, eerst richtte hij zich tot buurt moesten zijn. We namen deel Esther Olivier, die op dat moment aan de generale repetitie en we kregen een zitplaats tijdens hoofdanimator was. Zij zag het niet zitten om het alleen de show. Sommige scènes moesten we tot vervelends te doen en vroeg mij er bij. In tegenstelling tot haar zag ik toe herhalen. Zo moesten we meer dan vijf keer door een dit volledig zitten. Ik heb dus mijn deelname aan haar te tunnel, moesten we vijf keer onze foto omdraaien, enz. danken! Zoals je kon zien in de show, waren de spectaculaire experimenten weggelegd voor de grotere steden. Spijtig, want ik had ook graag een feestje gebouwd op

Het was echt leuk om dit mee te maken. Ik hield er trouwens een mooie prijs aan over. Ik won de prijs voor origineelste foto met de burgemeester: een smart phone!”

13


Cultuur Week van de Smaak: de burgemeester kookt!

Klank- en lichtinstallatie DE L!NK

Van 15 tot 25 november staat met de Week van de Smaak onze eetcultuur opnieuw in de kijker. Onder het motto ‘De Smaak van Thuis’ zet de campagne dit jaar in op de gewone, huiselijke keuken. Ook dit jaar gaat de burgemeester zelf achter de kookpotten staan. Op zondag 18 november mogen de vrijwilligers binnen de sociale zorg aanschuiven aan de tafel van de burgemeester. Voor de gelegenheid staat deze tafel in zaal De Kring in de Hugo Verriestlaan te Ledegem. Deze vrijwilligers worden persoonlijk uitgenodigd door het gemeentebestuur om samen met hun partner te komen dineren.

In oktober kocht het gemeentebestuur een nieuw mengpaneel aan voor DE L!NK. Met de aankoop van het nieuwe mengpaneel willen we tegemoet komen aan verenigingen die grotere producties programmeren, waarvoor een zwaardere klankinstallatie vereist is. Gezien de waarde en de technische complexiteit van de klank- en lichtinstallatie in DE L!NK, kan deze enkel bediend worden door een technieker van de gemeente. In het najaar wordt werk gemaakt van een bijkomende tussenkomst voor verenigingen die duurdere producties programmeren. De bedoeling is verenigingen, die willen investeren in kwalitatieve voorstellingen/optredens, een financieel duwtje in de rug geven.

Tentoonstelling 3de graad kunstacademie U kan werkjes van de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de kunstacademie van Ledegem en Sint-ElooisWinkel gaan bewonderen in het cultuurcentrum De Spil te Roeselare. In het kader van ‘Twinkelweek’ (29 oktober tot 6 november) is er in de hal van De Spil een expo van kinderen van de kunstacademie van Roeselare en haar filialen. Ook van de kinderen van de 3de graad van onze academie zullen er dus werkjes te zien zijn.

14

Oproep kerstmarkt Ledegem

Herfstfilms

Op woensdag 26 december vindt er opnieuw een kerstmarkt plaats te Ledegem. Verenigingen die graag met een standje op deze markt willen staan, kunnen contact opnemen met Axel Lapiere (0478/25.37.45) of Joeri Mahieu (0486/37.20.20).

Paniek op de Prairie Maandag 29 oktober van 14u tot 15u15 in DE L!NK Rio Woensdag 31 oktober van 14u tot 15u35 in De Samenkomst Kostprijs: € 1,00 (drankje inbegrepen). Vooraf inschrijven is niet nodig. Info: cultuur@ledegem.be of 056/50.91.80


november

We doen een warme oproep aan alle verenigingen en organisaties om vóór 10 november hun activiteiten van december en begin januari door te geven. Vergeet vooral niet de locatie en het uur te vermelden! Mail, schrijf of bel naar de cultuurdienst op cultuur@ ledegem.be, 056/50.91.80 of spring eens binnen in het administratief centrum. Vergeet zeker niet uw activiteiten in te geven op de online activiteitenkalender: www.ledegem.be

31/10 Herfstfilm: Rio

16 Accordeonnamiddag ‘Hugo Moeskops’

Org. Cultuurdienst - 056/50.91.80 - cultuur@ledegem.be De Samenkomst - 14u - € 1,00 (inclusief drankje)

Org. LDC De Kring - 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be 14u - € 5,00 (koffie en taart inbegrepen)

2-3-4 Wijlen baron Zizi sans Balzack

17 Club-kaarting

Org. KWB-toneel Ledegem - www.kwbledegem.be De Kring - Vr en za: 20u - Zo: 17u tot 19:30 - € 7,00

Org. De Koninklijke Gildemanillers - rafselschotter@telenet.be ACW-Lokaal - 16u - € 1,00

3 Fuif Bal Pertotal

17 Eetfestijn

Org. Jeugdharmonie Sonore Ledegem - balpertotal@gmail.com De Samenkomst - 21u - vvk: € 4,00 - add: € 6,00

Org. Supportersclub Zico Waeytens - www.zicowaeytens.com De Kring - 19u

3 WMV Swingt (Piccolo’s en Piccolino’s)

18 Gezelschapsspellen-namiddag

Org. Winkelse Muziekvereniging DE L!NK - 19u - kaarten@winkelsemuziekvereniging.be

Org. Gezinsbond Sint-Eloois-Winkel Zaal Sint-Elooi - 14u - Gratis - gezinsbondsew@gmail.com

6 Supplementair consult zwangere vrouwen

20 Kaarting

Org. LDC De Kring - 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be Gratis

Org. OKRA Ledegem - gery.depraetere@telenet.be ACW dienstencentrum

6 Kaarting

20 Curiosithee

Org. OKRA Ledegem - gery.depraetere@telenet.be ACW dienstencentrum

Org. Davidsfonds Ledegem - www.davidsfonds-ledegem.be De Kobbe - 20u - € 9,00

8 Wandeltocht

21 De kracht van Positief Denken

Org. LDC De Kring - 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be € 2,00 (consumptie inbegrepen)

Org. Velt Ledegem en Velt Beitem - 056/50.25.28 LDC De Kring - 19u30 - € 3,00 - dekring@rustenhove.be

9 Sint-Maartensavond

22 Meet & Greet De Keyser

Org. ACW-Ledegem - rafselschotter@telenet.be ACW-Lokaal - van 17u tot 19u - Gratis

Org. Davidsfonds Ledegem - www.davidsfonds-ledegem.be DE L!NK - 20u - € 12,00 (leden: € 10,00 - studenten € 6,00)

9-10 Wijlen baron Zizi sans Balzack

23 Kaarting

Org. KWB-toneel Ledegem - www.kwbledegem.be De Kring - Vr en za: 20u - € 7,00

Org. Kaartersclub 101 Uit - 0497/53.21.83 Zaal Cycloon - 18u30 - kristian.vandamme@telenet.be

10 Soirée Rouge

24 -25 Ledententoonstelling

Org. Frino Rosso - kristof.wylin@skynet.be DE L!NK - 20u - € 5,00

Org. Kunstkring Groot-Ledegem - kunstkring@telenet.be DE L!NK - Za: 10u tot 19u - Zo: 10u tot 18u - Gratis

11 Een kreet voor de planeet

25 Afhaaldag boeken

Org. 11.11.11 Ledegem - www.11ledegem.be DE L!NK - Klimaatmaal + optreden: € 25,00 Enkel optreden: vvk € 9,00 - add € 11,00

12

Seniorengymnastiek Org. LDC De Kring - 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be 9u30 - € 1,00

13

Kaarting Org. OKRA Ledegem - gery.depraetere@telenet.be ACW dienstencentrum

15

Leven als superflik Org. Davidsfonds Sint-Eloois-Winkel - www.davidsfondswinkel.be DE L!NK - 20u - € 5,00

16

Showavond met Odiel van Cayzeke Org. KAVO - 0497/08.24.12 - www.ka-vo.be DE L!NK - 20u - vvk: € 10,00 - add: € 12,00

Org. Davidsfonds Sint-Eloois-Winkel - www.davidsfondswinkel.be Oud Arsenaal - 10u-13u

26 Seniorengymnastiek

Org. LDC De Kring - 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be 9u30 - € 1,00

28 Op ‘t Gemakske (wandelen)

Org. LDC De Kring - 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be 14u-17u - Gratis

28 Filmnamiddag ‘Wij, Heren van Zichem”

Org. LDC De Kring - 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be 14u - € 3,00

30 Spaghetti-avond

(t.v.v. kindertehuis Saranalaya in India)

De Kring - 18u Volwassenen: € 12,00 - < 6 jaar: gratis - 7 tot 12 jaar: € 8,00 056/75.95.04 - www.care-india.be - nele151@hotmail.com 15


Ledegem

info

Lokale politie, afdeling Ledegem: = openingsuren gemeentehuis Permanentie 24/24 bij politiekantoor Menen, Leopoldplein 12, Menen, Tel. 056/51.01.11 Dinsdag & vrijdag van 9u - 12u is er contact met wijkagent mogelijk. Op maandag voormiddag tussen 10u en 12u kan de wijkagent van Sint-Eloois-Winkel geraadpleegd worden op zijn bureel in de Oude Pastorie. Hij kan ook na afspraak, op dezelfde plaats en op afgesproken tijdstip, geconsulteerd worden via de centrale 056/50.67.82 of 0473/88.70.03. Werkwinkel: Enkel in voormiddag: 9u - 12u

Woonwinkel: alles over (ver)bouwen en huren Maandag: 16u - 19u - Donderdag: 9u - 12u Zitdag FOD Sociale Zekerheid Elke 2de vrijdag van de maand in De Wegwijzer van 9u30 tot 11u30. PWA-kantoor - www.pwaledegem.be: Maandag: 9u - 12u 13u30 - 19u Dinsdag: 9u - 12u gesloten Woensdag: 9u - 12u 13u30 - 16u30 Donderdag: 9u - 12u 13u30 - 16u Vrijdag: 9u - 12u gesloten Openingsuren gemeentediensten & OCMW: Administratief centrum - Rollegemstraat 130-132 Maandag: 9u - 12u 13u30 - 19u Dinsdag: 9u - 12u gesloten Woensdag: 9u - 12u 13u30 - 16u30 Donderdag: 9u - 12u 13u30 - 16u30 Vrijdag: 9u - 12u gesloten Gesloten: do 1 en vrij 2 november Openingsuren containerpark: Maandag: 14u - 17u Dinsdag: 14u - 19u Woensdag: 14u - 18u Donderdag: gesloten Vrijdag: 9u30 - 18u Zaterdag: 9u30 - 16u Gesloten: vrij 2 november

De Kring - Hugo Verriestlaan 16 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be www.rustenhove.be Nuttige telefoonnummers

COLOFON Redactieraad Geert Dessein Eva Demeyer Ria Vandaele Christ Nyffels

Jason Bernard Wim Bruneel Tim Lucker Mieke Alvoet

Eindredactie & redactieverantwoordelijke Jason Bernard

Gemeente en OCMW Ledegem: Tel. 056/50.91.80 - Fax 056/50.51.40 Bibliotheek Tel. 056/50.95.68 Politie Tel. 056/50.67.82 056/50.67.83 Fax 056/50.67.84 101 Brandweer Tel. 056/50.93.33 112 Dringende hulp 101 Medische spoeddienst 100 Wachtdienst Alg. Tandarts 0903/399.69 Bpost 022/01.23.45 Tele-onthaal 106 Vlaamse kankertelefoon 078/15.01.51 Antigifcentrum 070/24.52.45 Containerpark 056/50.66.47 Kringloopcenter Izegem 051/31.34.81 Belbus 059/56.52.56 De opvoedingstelefoon 078/15.00.10 Kinder- en Jongerentelefoon VL 102 Infrax: Algemeen 078/35.30.20 Melden defect 078/35.34.33 Melden gasreuk 0800/60.888 Melden defecte straatlamp 0800/60.777 Anonieme Alcoholisten (A.A.) 03/239.14.15 Druglijn 078/15.10.20 Defecten aan waterleidingen 056/24.04.60 (tijdens de werkuren) 016/30.13.40 (buiten de werkuren) Parochiefederatie Ledegem 056/50.96.13

Redactieadres Rollegemstraat 132 8880 Ledegem info@ledegem.be Verantwoordelijke uitgever Geert Dessein schepen van informatie Vormgeving en druk www.dejonckere.be

Openingsuren diensten Wachtdiensten apotheek Week: maandag 19u - vrijdag 19u 29/10 - 1/11: Decoutere, Moorsele 5 - 8/11: Beele-Lamote, Moorsele 12 - 15/11: Decoutere, Moorsele 19 - 22/11: Desmet, Gullegem 26 - 29/11: Goethals, Moorsele Weekend: vrijdag 19u - maandag 19u 2 - 4/11: Vander Stichele, Gullegem 9 - 11/11: Multipharma, Sint-Eloois-Winkel 16 - 18/11: Beele-Lamote, Moorsele 23 - 25/11: Vereenooghe, Sint-Eloois-Winkel 30/11 - 2/12: Desmet, Gullegem

Wachtdienst van de v.z.w. huisartsen midden West-Vlaanderen

Bloed geven doet leven Donderdag 8 november:

Nieuw oproepnummer: 056/50.16.10 Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-ElooisWinkel. Het wachtnummer is bereikbaar ieder weekend (vrijdag 19u tot maandag 8u).

De Samenkomst te Ledegem van 17u30 tot 20u30.

Zitdagen in het gemeentehuis 056 /50.91.80 Burgemeester Bart Dochy 0477/76.20.50 burgemeester@ledegem.be maandag van 18u tot 19u of na telefonische afspraak

Bevolking • Burgerlijke Stand • Politie en Hulpdiensten • Openbare werken • Patrimonium en Waterbeleid • Landbouw en Plattelandsbeleid Schepen Geert Dessein 0476/26.35.08 geert.dessein@ledegem.be maandag van 18u tot 19u of na telefonische afspraak

Sport • Cultuur • Jeugd • Onderwijs • Internationale Samenwerking • Informatica • Informatie

Schepen Greta Vandeputte 0495/22.68.51 greta.vandeputte@ledegem.be maandag van 18u tot 19u of na telefonische afspraak

Schepen Wally Corneillie 0495/59.43.93 wally.corneillie@ledegem.be maandag van 18u tot 19u of na telefonische afspraak

Financiën • Ruimtelijke Ordening • Verkeer en Mobiliteit • Inspraak en Communicatie

Lokale Economie • Toerisme en recreatie • Energie en Leefmilieu • Gezin en Senioren • Gelijke Kansen • Feestelijkheden

Schepen Bart Ryde 0472/98.06.27 bart.ryde@ledegem.be maandag van 18u tot 19u of na telefonische afspraak

Sociale Zaken • Welzijn en Gezondheidszorg • Huisvesting • Personeel • Tewerkstelling • Andersvaliden • Ontwikkelingssamenwerking

Zitdagen in dienstencentrum OCMW Voorzitter OCMW Geert Wylin 0477/65.14.03 geert.wylin@ocmwledegem.be maandag van 9u30 tot 10u30 maandag van 17u tot 18u of na telefonische afspraak


Info@Ledegem november 2012  

Maandelijkse infokrant van het gemeentebestuur Ledegem

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you