Page 1

nr 04

juni 2013

uw gemeentelijk magazine • www.ledegem.be

Speelpleinanimatoren klaar voor de zomervakantie pag 6-7 Batjesweekend pag 3 25 jaar RK-Blues pag 8 Gemeente tekent SAVE-charter pag 11


Voorwoord Beste inwoner, Paradoxaal genoeg is het onderwerp waar we het meest over praten, het onderwerp waar we niets kunnen aan veranderen en gewoon moeten ondergaan: het weer. Wat dat betreft is gemeentepolitiek dankbaarder. Iedereen heeft inspraak en dus kunnen we allemaal iets doen aan de leefbaarheid van onze gemeenschap. We proberen te verbeteren waar mogelijk. De adviesraden kunnen ons in deze opdracht alleen maar helpen. Zolang verandering leidt tot verbetering, met eerbied voor de administratieve werklast, is er veel mogelijk. Dat Ledegem niet de toeristische troeven heeft van een historische kunststad, betekent niet dat we geen inspanningen kunnen doen om de parels die we wel hebben, bekend te maken. In het kader van de gebeurtenissen die zich op het einde van de Eerste Wereldoorlog hebben afgespeeld in onze gemeente, is een werkgroep actief om een aantal feiten in kaart te brengen, bezienswaardigheden in ere te herstellen, enz. Eén van de doelstellingen is om de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog levendig te houden, vooral naar de jongeren toe, zodat zij ook na 2018 de vredesboodschap kunnen voortdragen. Ondertussen is de cultuurraad geïnstalleerd en is het dagelijks bestuur al vlijtig aan het werk. Het groot aantal culturele verenigingen is een luxe voor onze gemeente. Niet alleen vinden heel wat mensen hun weg binnen de verenigingen en dragen bij tot de versterking van de gemeenschap, ze bieden bovendien een hele waaier aan ontspanningsmogelijkheden. De creativiteit die deze verenigingen in zich dragen, leiden ook tot een kruisbestuiving tussen de verenigingen onderling, soms over de deelgemeentegrenzen heen, soms tot samenwerkingsinitiatieven met de cultuurdienst. In september hoort u hier meer over… Geniet ondertussen van de zon!

Bart Ryde Vierde schepen

Rechtzetting In ons vorige magazine stonden 2 foutjes die we graag rechtzetten: - Onze gemeente telt niet 22 cafés, maar wel 26! We vergaten Den Engel, Loungebar X2L, De Oude Smisse en Het Kleine Meer. - In het artikel over inkomensgarantie voor ouderen (pag. 8) zijn de tussenkomsten als volgt: € 661,24 voor wie samenwoont, € 991,86 voor wie alleen woont en € 1322,48 voor gehuwden. 2

Met welgemeende excuses!

Hinder Tijdrit FCC Vrienden Op zaterdag 1 juni vanaf 14u tot 17u in volgende straten: Moorsledestraat, Heirweg en Kleine Moorsledestraat. 8ste Memorial Noël Soetaert Op zaterdag 8 juni tussen 14u en 17u in volgende straten: Sint-Janstraat, SintJansplein, Rollegemstraat, Sint-Eloois-Winkelstraat, Kortwagenstraat, Kasteelstraat, Dorpsplein, Gullegemsestraat, Nieuwestraat, Rollegemkapelsestraat, Molenstraat, Roeselarestraat, Moorselestraat en Rollegemstraat. Wielerwedstrijd voor juniores Op zaterdag 23 juni vanaf 15u tot 17u15 in volgende straten: Rollegemstraat, Sint-Jansplein, Sint-Janstraat, Roeselarestraat, Driepikkelstraat, Foncierestraat en Rollegemstraat.

Gebruik openbaar domein Bij uitvoering van werken wordt vaak een stuk openbaar domein in gebruik genomen. Denk bv. aan het plaatsen van containers, stellingen langs huizen, hoogtewerkers, enz. Onder openbaar domein vallen wegen, voetpaden, parkeerruimten, groenzones, ... Hiervoor moet 14 dagen voor aanvang van de werken een vergunning aangevraagd worden bij de politie. De aanvraag is gratis, maar als een signalisatieplan moet opgemaakt worden, wordt € 50,00 aangerekend. Meer info Politiezone Grensleie verkeer.mobiliteit@ pzgrensleie.be 056/23.06.32

Gratis huisvuilzakken In bepaalde gevallen heb je recht op 10 gratis huisvuilzakken van 30 liter. Het gaat over gezinnen met 3 kinderen of meer, erkende onthaalouders, gezinnen die genieten van het OMNIO-statuut, gezinnen waarvan iemand voorkomt in het bestand van de KSZ en recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging en personen die recht hebben op een materiaalkostenforfait. De bewoners van het woonzorgcentrum komen hiervoor niet in aanmerking. Meer info centraal onthaal De Wegwijzer - 056/894.800

Het cijfer

26.332 Soms zit er achter een cijfer een mooi verhaal. Of een interessant weetje. Of misschien wel een goed verborgen geheim? Deze maand zoeken we het cijfer in onze bibliotheek. Momenteel zijn er zo’n 26.332 verschillende materialen ter beschikking. Daarin zitten boeken, strips, dvd's, cd’s, tijdschriften, enz. Een zeer waardevolle verzameling, die ter beschikking staat voor jou!


Batjesfestival 2012

Batjes te Ledegem Traditiegetrouw kan je tijdens het 2de weekend van juni terecht in de Stationsstraat, de Hugo Verriestlaan en de Plaats te Ledegem voor de jaarlijkse ‘Batjes’. De straten worden voor de gelegenheid omgetoverd tot een heuse braderie. Vele organisaties zorgen samen voor een overweldigend lijstje van fantastische activiteiten. Café Breda, Weekendcafé Godjes, De Kastaar en Sportkaffee zorgen het hele weekend voor extra ambiance in en rond hun cafés door middel van terrasjes, fuiven, eetgelegenheden en nog zoveel meer. Unizo Ledegem verzorgt een rommelmarkt en tal van randanimatie tijdens het ganse weekend. Er werd ook gedacht aan de jongsten onder ons, voor hen organiseren Godjes en 9IT een kinderrommelmarkt. Ook heel wat Ledegemse verenigingen zorgen voor leuke activiteiten. Zo is er een stand van de brandweer, waar je terecht kan voor een demonstratie, frisse pintjes

en braadworsten. Jeugdharmonie Sonore en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia organiseren samen een batjescafé met een optreden van Balls on Fire in de Samenkomst. Ze verzorgen ook tal van optredens en optochten gedurende het ganse weekend. Bij Fitness en Revalidatie Orion vind je het Davidsfonds van Ledegem terug met hun Weinstube. Een optreden van ‘De Gestemde snaren’ zal voor de nodige ambiance zorgen. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert jeugdhuis Den Traveir hun batjesfestival op de parking van de

basisschool in de Hugo Verriestlaan. Volgende groepen zorgen op zaterdagavond voor een stevig feestje: Smoking General, Light Switch, Rock Stovrie en Jean Prez Deluxe. Vóór de aanvang van het ‘echte’ festival werd ook gedacht aan de kleinsten onder ons. De Gezinsbond van Ledegem zorgt namelijk voor een feestje op kinderformaat tijdens ‘Batjes for Kids’. Voor alle papa’s onder ons organiseert het ACW van Ledegem een vaderkensdag-aperitief. Het wordt een niet te missen feestweekend voor jong en oud!

Meer info www.facebook.com/unizoledegem 3


Beslist Speelplein Ledegem Op het speelplein De Kempkens te Ledegem worden enkele werken uitgevoerd: de beplanting wordt vernieuwd langs de chalet (er komt een afsluiting zodat de beplanting kan groeien) en er komen nieuwe toiletten voor de kinderen van de speelpleinwerking. Uiteraard worden ook de speeltoestellen grondig gecontroleerd en hersteld waar nodig. Bovendien worden alle valzones voorzien van vers zand. Kerstverlichting Na het opvragen van diverse prijsoffertes werd een contract aangegaan om kerstverlichting te voorzien tijdens de komende wintermaanden. Te Sint-Eloois-Winkel verzorgt Unizo dit en voor de andere deelgemeenten zal er dit jaar wat vernieuwing gebeuren voor een iets kleiner budget dan de vorige jaren. Meer dus voor minder geld.

Pardoes

Maandag 24 juni Tijdens de 7de editie van het poppentheaterfestival Pardoes slaan de poppen letterlijk weer aan het dansen te Ledegem en Moorslede. Op 5 locaties in de 2 gemeenten zijn er maar liefst 17 voorstellingen voor alle kinderen van de kleuter- en de lagere scholen. Zo’n 2.000 kinderen wandelen of fietsen door de 2 gemeenten en wonen elk 2 voorstellingen bij: 1 poppentheatervoorstelling en 1 openluchtoptreden. De openluchtvoorstellingen vinden plaats op de parking van De Bunder te Moorslede. De peuters en kleuters krijgen met ‘Bijt ie in je bil’ muziektheater en dierenavonturen van Ageeth De Haan en haar band. De kinderen van de lagere school bepalen zelf welke muziek er gespeeld en gezongen zal worden tijdens het optreden ’Jukebox voor Kids’. De poppentheatervoorstellingen vinden plaats in DE L!NK, De Samenkomst, De Bunder, De 4-Link en D’Oude Schole. Deze 5 gezelschappen komen op bezoek: Vlinders & Co, Figurentheater Irene Laros, Meneer Zee, Theater Hutsepot en Theater Tieret.

4

ICT Het gemeentebestuur stapte voor de periode 20132017 in het raamcontract voor de brede regio Kortrijk. Dit is een samenwerkingsverband waarbinnen gezamenlijke ICT aankopen kunnen gerealiseerd worden. Dit bespaart ons heel wat administratie en bovendien wordt de prijs ook gedrukt. Binnen dit contract werden vorige maand bv. alle kopiemachines van gemeente en OCMW vernieuwd. In de toekomst wordt er ook bekeken of er draadloos internet (WIFI) in de gemeentelijke gebouwen kan worden geïnstalleerd.

Gewonnen De winnaar van de fotowedstrijd uit het infomagazine van vorige maand is Paulien Schelpe. De onschuldige hand van dienst was Mieke Alvoet van de jeugddienst (foto). Pauline wint een waardebon van € 25,00. Proficiat! Het gebouw dat we zochten, was het oude gemeentehuis in de Rollegemstraat 33. Het opschrift 'Gemeentehuis' werd uit de foto verwijderd.


Slimmer in de zon De zon maakt ons vrolijk, helpt ons een mooi kleurtje te krijgen, is goed voor bepaalde huidaandoeningen, zorgt voor de aanmaak van vitamine D (goed voor botten en tanden) en doet ons ontspannen. Heerlijk! Maar de zon kan ook schadelijk zijn voor onze huid en daarom moeten we ons bewust zijn van de schade, die de zon op lange termijn kan aanrichten. De zon is niet enkel schadelijk op het strand, alle buitenactiviteiten kunnen schade aan de huid veroorzaken. Wees dus op je hoede! We geven je graag volgende tips mee: - zoek de schaduw op, vooral tussen 12u en 15u, - draag beschermende kledij, - smeer je om de 2 uur helemaal in, - zorg dat je niet verbrandt, - ga niet onder de zonnebank of zonnelamp, - baby’s tot 1 jaar blijven best uit de directe zon. Meer info www.veiligindezon.be

© Ilse van Loocke

De fantastische film Om de drie maanden krijgt de bibliotheek een filmpakket van Cinébib toegestuurd. Dit is een project van enkele provinciebesturen om het filmaanbod in bibliotheken te verruimen. Nog tot 5 juli kun je proeven van 20 parels uit het genre van de fantastische film. En dan hebben we het niet alleen over horrorfilms. Het genre is zoveel meer dan dat: ruimte- of tijdreizen, toevallige superhelden, bizarre wraakacties, wetenschappelijke experimenten, … Kortom, de fantastische film is een ode aan de menselijke verbeelding. Zin in een avontuurlijke avond? Kom dan zeker eens het nieuwe Cinébib-aanbod bekijken. Je leent alle films gratis! Dit zijn onze 5 tips: - Sympathy for lady vengeance - Melancholia - After life - 2001: a space odyssey - The bothersome man Meer info Bibliotheek - bibliothecaris@ledegem.be 056/894.880 5


Achter de schermen van het speelplein Er staat een spetterende zomer voor de deur!

De kernleden van het speelplein, de hoofdanimatoren en enkele animatoren komen meermaals per jaar samen om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Tijdens het Hemelvaartweekend trokken ze op draaiboekweekend, waar ze een berg werk hebben verzet. Saida Dupulthys is één van de kernleden. Zij doet dit als vrijwillige animator. “Ik doe dit omdat ik wil helpen om er een supertoffe zomer van te maken. Je hoeft geen hoofdanimator te zijn om je steentje bij te dragen. De ideeën van anderen helpen je om samen een leuk programma in elkaar te steken.” “In de vijf jaar die ik al op het speelplein actief ben, is er elk jaar wel iets vernieuwd/verbeterd aan de werking,” zegt Falko Naessens. “Dit jaar was die nieuwigheid een heus draaiboekweekend. Voor het eerst in mijn speelpleincarrière werden alle programma’s vooraf in groep gemaakt. We waren volledig afgezonderd om aan het draaiboek te werken. Dankzij dit weekend kijken we nu al vol vertrouwen uit naar de speelpleinzomer!”

bereiden voor de kinderen. Dit was mijn motivatie om lid te worden van de kern. Je krijgt de verantwoordelijkheid om de speelpleinzomer zo leuk en vlot mogelijk te laten verlopen, hiervoor zijn de draaiboeken erg belangrijk. Omdat dit veel werk is, deden we het dit jaar allemaal tesamen. Intussen krijg je een beter zicht op het totale plaatje, waardoor je nog meer verlangt naar de zomervakantie.” Celien en Sofie voor het eerst als hoofdanimator Celien Segaert en Sofie Verhoyen hielpen voor het eerst mee aan deze voorbereidingen. Ze hebben beiden ervaring als animator. “Toen ik voor het eerst hoorde van het speelplein, heb ik mij meteen opgegeven als animator”, aldus Celien. Voor haar was het speelplein de ideale vakantiejob. “Op het speelplein kan je namelijk je tijd nuttig besteden en je verdient er nog een centje bij!” Sofie tekende via de oproep van de jeugddienst in om speelpleinanimator te worden: “Ik amuseerde mij enorm tijdens die ene week en besloot hiermee door te gaan.”

“Een complimentje van de ouders geeft mij nog meer zin om mijn best te doen”

Volgens Lieselotte Werbrouck was het draaiboekweekend een topper van jewelste! “We staken de koppen bij elkaar om toffe en nieuwe programma’s voor te bereiden. Het animatieteam zorgde voor de afwisseling tussen het serieuze werk en de momenten waar we stoom konden afblazen. Dit bracht een goede sfeer in de groep, wat het speelplein alleen maar ten goede komt!” Lennert Callens heeft 5 jaar ervaring op het speelplein. “Ik werk graag mee om een fantastische zomer voor te 6

Als kind ging Sofie zelf naar het speelplein: “De leuke tijd die ik vroeger had als kind, wil ik als animator doorgeven aan de kinderen van nu. Het is leuk om als animator de kinderen de leuke spelletjes te horen


Enkele belangrijke speelpleindata: Maandag 1/7: startdag Woensdag 10/7: daguitstap Bellewaerde Park Woensdag 21/8: daguitstap naar zee Vrijdag 30/8: laatste dag werking De jaarlijkse zomerfolder, met alle praktische info, valt in de bus tijdens de eerste week van juni. Meer info Jeugddienst - jeugd@ledegem.be - 056/894.876

vertellen aan hun ouders en vragen of ze de dag nadien mogen terugkomen.” Celien voelt zich goed wanneer de kinderen zich amuseren op het speelplein: “Ik wil het voor ieder kind leuk maken. Een complimentje van de ouders geeft mij nog meer zin om mijn best te doen.” Na de vorige zomer zetten Sofie en Celien de stap om hoofdanimator te worden. Ze volgden een cursus om zich goed voor te bereiden. “Als hoofdanimator kan je de andere animatoren bijstaan en ondersteunen. Je krijgt meer verantwoordelijkheid en dat vind ik leuk. Door 2 weken als hoofdanimator op het speelplein te staan, kan ik de zoektocht naar een andere, saaie vakantiejob stopzetten”, aldus Sofie. Celien heeft iets langer nagedacht over de stap om hoofdanimator te worden: “Met het nodige duwtje in de rug, koos ik er toch voor om deze verantwoordelijkheid op mij te nemen. Nu ben ik erg blij, dat ik deze keuze genomen heb. Ik heb een aangename en leuke job en hou er bovendien nog een mooie cent aan over!” Als hoofdanimator streven de meisjes naar een aangename speelpleinzomer voor de kinderen en een leuke sfeer binnen de animatorenploeg. “Als iedereen zich goed voelt in de animatorenploeg, kan je samen leuke activiteiten brengen voor de kinderen“, aldus Celien. “Als we dit kunnen bereiken, samen met een aangenaam zomerweer, dan wordt het de perfecte speelpleinzomer!” 7


Zorgeloos op vakantie U vertrekt binnenkort op vakantie en laat uw woning niet graag onbewaakt achter? Geen probleem: de politiezone Grensleie is altijd thuis. En altijd van dienst! Politietoezicht is bedoeld voor iedereen, die minstens 7 dagen weg is van huis door vakantie, werk of een ziekenhuisverblijf. Terwijl u weg bent, komt de politie langs uw huis of appartement. Merken ze iets ongewoons op, zoals een losgemaakt kelderrooster of een geforceerde achterdeur, dan gaan ze binnen kijken of er iets aan de hand is. Ze verwittigen ook onmiddellijk de contactpersoon die u opgaf bij uw aanvraag. Maak ook goede afspraken met vertrouwenspersonen zoals familie, buren of vrienden. Ook zij kunnen perfect een oogje in het zeil houden. Het politietoezicht moet minstens 7 dagen voor uw vertrek aangevraagd worden. Meer info Politiezone Grensleie - 056/50.67.82 www.politiezonegrensleie.be

© Veerle Deprez

Concert Sugaray Rayford

Zaterdag 22 juni - DE L!NK

Naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan, heeft RK-Blues niemand minder dan blueszanger Sugaray Rayford (foto) op bezoek in DE L!NK te Sint-ElooisWinkel. Sugaray is één van de zangers van de Amerikaanse bluesband “The Mannish Boys” die aan de top van de bluesmuziek staan in de Verenigde Staten. Sugaray zal begeleid worden door een internationale band onder leiding van de Nederlandse harmonicaspeler Big Pete. In het voorprogramma speelt The Blues Vision, de groep rond Arne Demets uit Sint-Eloois-Winkel. In maart brachten ze hun eerste cd ‘Counting Sheep’ uit en haalden meteen ook een platencontract binnen! RK-Blues is gegroeid uit een groep Rollegemse vrienden/bluesliefhebbers. Ze organiseerden hun eerste optreden 25 jaar geleden in café De Gilde. Toen stond de plaatselijke rock- en bluesband Hutsepot op het programma. Meer info rk-blues@skynet.be - www.rk-blues.be

8


Juni compostmaand Geniet volop van je tuin door aan kringlooptuinieren te doen. Een kringlooptuin is een tuin boordevol leven. De lucht vult zich met gezoem van insecten. Wriemelende beestjes zetten de tuin- en keukenresten om in humusrijke compost. Compost die planten en bomen beter doet wortelen en ze kracht geeft om te groeien en bloeien. Compost heeft tal van andere voordelen: het voedt bodemleven, bevat voedingsstoffen, houdt water beter vast, verbetert de bodemstructuur en beschermt planten tegen parasieten. Thuiscomposteren is echt niet moeilijk. Je kan beroep doen op één van onze compostmeesters, die alle kneepjes kennen en je graag nuttige tips geven. Demonstratie Op zaterdag 1 juni kan je in de composteringsruimte op het recyclagepark terecht voor een demonstratie (van 9u30 tot 15u30). Ook de compostmobiel zal ter plaatse zijn. Meer info Milieudienst - milieu@ledegem.be - 056/894.861

© Vincent Decroix

Kampioenenhulde Naar jaarlijkse gewoonte worden onze sportkampioenen in de bloemetjes gezet tijdens de kampioenenhulde. Dit evenement vindt plaats op vrijdagavond 7 juni in DE L!NK te Sint-Eloois-Winkel. Er worden in totaal vier prijzen uitgereikt: de prijs voor de sportlaureaat gaat naar een atleet die een individuele sport beoefent. Daarnaast is er een prijs voor de laureaat bij de ploegsporten. Mensen die zich jarenlang ingezet hebben voor de Ledegemse sport, komen in aanmerking voor ofwel de trofee van sportverdienste (indien woonachtig in onze gemeente) ofwel voor de erkentelijkheidstrofee (indien woonachtig buiten de gemeente). We gaan op zoek naar de opvolgers van de laureaten van 2012: Patricia Delvael, de NAR Winkel Sport, Francis Ramaut en Mario Hoedt. De Winkelse Turnclub opent de avond met een show en halverwege verzorgt de lokale band Jean Prez het muzikale intermezzo. Je hoeft helemaal niet genomineerd te zijn om langs te komen … iedereen is welkom! Meer info Sportdienst - sport@ledegem.be - 056/894.877 9


Sportkampen zomervakantie Tijdens de zomervakantie kunnen onze jongste inwoners opnieuw deelnemen aan een waaier van leuke activiteiten. De zeer populaire sport- en kleuterkampen zijn daar maar één voorbeeld van. We laten je er graag kennis mee maken. Het kleuterkamp (3 tot 6 jaar) wordt verzorgd door V-Formation. Het sportkamp (6 tot 12 jaar) is een eigen organisatie. Elk kamp staat onder leiding van drie monitoren. Maaike Vandromme uit Rollegem-Kapelle is al jarenlang een vaste waarde in het monitorenteam: “Elk sportkamp proberen we een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden. Daar hoort telkens ook een uitstap bij. Zo durven we al eens gaan ijsschaatsen, bowlen of zwemmen. Als het mooi weer is, gaan we een dagje naar zee.” Het is een succesformule, velen vinden al de weg naar de felbegeerde kampen. “Het is zelfs zo dat de meeste kinderen meerdere kampen

in één jaar aandoen”, vult Jonas Maesen uit Ledegem aan. Jonas is net als Maaike een vaste waarde in het monitorenteam. “Het feit dat ze terugkomen, blijkt dat ze het leuk vinden en dat geeft voor ons als monitoren grote voldoening.” De meeste kampen zijn dan ook helemaal volzet. “Als ook de kampen in de zomervakantie een even groot succes worden, bekijken we de mogelijkheid om de capaciteit te vergroten”, aldus Wally Corneillie, schepen van sport. “Dit is echter niet vanzelfsprekend, want elke vakantie verwelkomen we nu al 70 kinderen.” De kampen vinden plaats op volgende data: van maandag 1

Meer info Sportdienst – sport@ledegem.be - 056/894.877 10

juli t.e.m. 5 juli (in DE L!NK en de sporthal te Sint-Eloois-Winkel) en van maandag 19 augustus t.e.m. vrijdag 23 augustus ( De Samenkomst en de sporthal te Ledegem). Elke ochtend (vanaf 7u30) en avond (tot 17u30) is er opvang voorzien. Zowel de uitstapjes als de opvang zijn in de deelnameprijs inbegrepen. Deelnemen kost € 50,00 voor kleuters en € 70,00 voor kinderen uit het lager onderwijs. Inschrijven kan vanaf maandag 3 juni. Snel zijn is de boodschap!


Gratis Swingend Ontbijt

Zondag 7 juli

In het teken van Vlaanderen Feest! organiseert Davidsfonds Ledegem in samenwerking met het gemeentebestuur een gratis ontbijt. In hoeve Oosthove in de Sint-Eloois-Winkelstraat serveren zij u graag verse koffie, warme broodjes en een vleugje wereldmuziek van de verrassende band Arto Mundo. Op een resem instrumenten brengen zij muziek uit alle hoeken van de wereld: van salsa tot gipsy jazz, van flamenco tot bossa nova en Indische raga’s. Heeft u ook wel zin in een gezellig ontbijt in combinatie met een boeiende muzikale wereldreis, kom dan zeker langs! Het ontbijt is gratis, maar inschrijven vóór 1 juli is, uit praktische overwegingen, wel noodzakelijk. Dit kan via de bestuursleden van Davidsfonds Ledegem of via de gemeentelijke cultuurdienst. Meer info Cultuurdienst - cultuur@ledegem.be - 056/894.878

Samen actief voor een veilig verkeer Elk kind dat in het verkeer omkomt, is er één te veel. De Ouders van Verongelukte Kinderen vzw (OVK) wil daarom alle steden en gemeenten aansporen om permanent aan een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te werken, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen. Gemeenten kunnen hun engagement voor meer verkeersveiligheid concreet maken door het SAVEcharter te ondertekenen. SAVE staat voor “samen actief voor veilig verkeer”. Vorige maand ondertekenden ons gemeentebestuur en de politiezone Grensleie dit charter. Er werd een actieplan opgesteld met 11 concrete punten voor een beter en veiliger mobiliteitsbeleid, opdat er geen (jonge) verkeersslachtoffers meer zouden vallen. Na een evaluatieperiode zal men nagaan of onze engagementen werden nageleefd. Is dat het geval, dan zal onze gemeente met veel fierheid het SAVElabel mogen dragen. We kijken er alvast naar uit! Meer info http://save.ovk.be

© Vincent Decroix

11


Vergroot de hoop IVIO werkt dit jaar opnieuw mee aan de inzameling van taxussnoeisel. Dit snoeisel bevat namelijk een actief bestanddeel (baccatine), dat verwerkt wordt in heel wat kankermedicijnen. De opbrengst van deze actie wordt integraal geschonken aan het Kinderkankerfonds. Je kan ook jouw steentje bijdragen door jouw verse snoeisel naar het recyclagepark te brengen. Let wel: enkel droog, jong, zuiver en vers taxussnoeisel komt in aanmerking. Vang het snoeisel in een doek op om vermenging met gras, bladeren of ander snoeisel te voorkomen. Meer info www.vergrootdehoop.be

Knutsel Frutsel

Seniorenvakantie

De dienst vrije tijd breidt het aanbod voor kinderen tijdens de zomervakantie uit. Naast de sport-, kleuterkampen en de speelpleinwerkingen, kunnen kinderen nu ook creatief zomeren met ‘Knutsel Frutsel’.

Ben je 50-plusser en in 2012 een tijd lang niet actief geweest wegens werkloosheid of invaliditeit? En ben je dit jaar opnieuw aan de slag gegaan als arbeider of bediende? Dan heb je toch recht op de volledige 4 weken vakantie. Voor deze “seniorvakantie” ontvang je een uitkering van de RVA.

Nieuw 3-daags knutselatelier tijdens de zomervakantie

Tijdens dit knutselatelier kunnen kinderen van de lagere school zich aan het begin van de zomervakantie naar hartenlust creatief uitleven. Onder de vakkundige leiding van twee juffen van de kunstacademie wordt er geschilderd, geknutseld, gekleid, … met allerhande materialen en technieken. De werking loopt elke dag van 9u tot 16u30 in twee leeftijdsgroepen. Er is opvang vanaf 8u tot 17u30. Inschrijven kost € 36,00 (kinderen brengen hun eigen picknick mee). Het atelier vindt plaats van maandag 8 juli t.e.m. woensdag 10 juli in DE L!NK te Sint-ElooisWinkel. Inschrijven kan vanaf maandag 3 juni. Meer info Cultuurdienst - cultuur@ledegem.be - 056/894.878

12

Om van deze uitkering te genieten, vraag je aan jouw werkgever een bewijs van seniorvakantie. Dit dien je samen met je aanvraag voor seniorvakantie in bij je vakbond of bij de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkering. Meer info Woonzorgloket woonzorg@ocmwledegem.be 056/894.819

€ 100,00 voor jouw buurtfeest De zomer en het mooie weer laten van zich weten. De ideale gelegenheid om een buurt- of wijkfeest te organiseren! Wist je dat je een toelage kan krijgen van de gemeente voor de organisatie van buurt- en wijkactiviteiten? Vroeger werd de toelage enkel toegekend als de activiteit voor de eerste keer plaatsvond. Nu kan je jaarlijks een aanvraag doen! Je kan een tussenkomst van maximaal € 100,00 krijgen. Waar wacht je nog op? Zet de BBQ klaar, sla de partytent op, vul de frigo’s en feesten maar! Meer info Dienst vrije tijd jeugd@ledegem.be 056/894.876

Maak kennis met de manga De stripbeleving in Japan is helemaal anders dan in Europa. Striptekenaars hebben er de status van popsterren. Maar ook bij ons zijn ze aan het doorbreken: de Japanse manga’s gaan vlot over de toonbank. Een manga lees je niet zoals een gewone strip, maar van achter naar voren en van rechts naar links. Ontdek deze reeksen in de bibliotheek: - Bleach (Tite Kubo) - Death note (Tsugumi Ohba & Takeshi Obata) - Nausicaa (Hayao Miyazaki)


Fietsexamen basisscholen Alle leerlingen uit het 6de leerjaar leggen op het einde van het schooljaar een fietsexamen af. Zo zijn ze klaar om zich op een veilige manier per fiets naar de middelbare school te begeven. Op de foto zien we enkele van hen tijdens de verkenning van het parcours. Het examen zelf vindt plaats op 3 verschillende data in juni. Tijdens het fietsexamen zorgen enkele vrijwilligers voor een strenge, maar rechtvaardige quotering.

Š Ilse van Loocke

13


American Roots Festival

Zaterdag 29 en zondag 30 juni

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni organiseert Smugglers Saloon voor de 4de keer het American Roots Festival op het Sint-Hubrechtsplein te SintEloois-Winkel. Voor de eerste keer duurt het festival 2 dagen. Er is voor de gelegenheid ook een camping op wandelafstand van het festivalterrein. Naast optredens van internationaal gerenommeerde bands in het cajun en zydeco-genre (Cajun Roosters, Cajun Dawgs, ZydeGoNutZ en Big Bayou Bandits), is er ook plaats voor allerhande randanimatie. Op zondagmorgen kan je lekker rondkuieren op de rommelmarkt en ’s middags kan je genieten van lekkere cajun-gerechten. Je kan ook de beentjes strekken en deelnemen aan een dansworkshop voor beginners. De lesgevers laten je graag kennismaken met de cajun en zydeco dans! Meer info www.american-roots.org

© Martine Verbrugghe

Expo kunstacademies

Zaterdag 15 en zondag 16 juni

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt DE L!NK te Sint-Eloois-Winkel opnieuw een echte kunstgalerij. Er worden dan werken van de jongste kunstenaars uit onze gemeente tentoongesteld.

xxxxxxx

De klassen van de kunstacademie Ledegem en Sint-Eloois-Winkel laten aan het grote publiek zien hoe ‘kunstig’ zij bezig waren tijdens het afgelopen schooljaar. U zal zich vast en zeker opnieuw aan kleurrijke uitspattingen en creatieve hoogstandjes mogen verwachten. Misschien volgt uw buurmeisje, uw kleinzoon of uw nichtje wel les in onze kunstacademie? Kom dan zeker eens langs om zijn/haar werk te bewonderen! De kinderen zijn zo fantastisch fier als ze hun werkjes kunnen tonen. Of misschien is uw zoon/dochter wel graag creatief bezig en wil u wel eens kennismaken met de kunstacademie om te voelen of het iets voor uw kind zou zijn? De expo is te bezoeken op zaterdag 15 juni van 10u tot 12u en van 14u tot 17u en op zondag 16 juni van 10u tot 12u.

14

© Martine Verbrugghe


© Krista Basyn

De Oude Smisse met eigen bier “Steene Molen” Het idee van een eigen “Winkel Koerse huisbier” was al enkele jaren aan het rijpen bij de bestuursleden van de Koninklijke vzw Paardekoers aan de Steene Molen. Door de komst van het eigen lokaal “De Oude Smisse” kwam de realisatie ervan in een stroomversnelling. “We hadden nooit verwacht dat de verkoop van onze Steene Molen zo’n vaart zou lopen”, weet Geert Van Gheluwe. “Ons 3de brouwsel stond eind april in de toonbank. Naast 33’ers, kan je ook flessen van 75 cl kopen.“ Elke 1ste vrijdag van de maand kan je bij de opening van het café De Oude Smisse een luxepakket kopen. Voor de prijs van € 14,00 ontvang je een feestverpakking met speciale sticker en 3 grote flessen Steene Molen (of 2 grote flessen en een Gulden Spoor-glas). Je krijgt er ook een afgestempelde retro postkaart bij. Het bier is ook te koop bij verschillende Ledegemse handelaars en horecazaken.

Wedstrijd Wat is de naam van het lokaal van Winkel Koerse ? a) De Oude Smisse b) ’t Commercehuis c) Den Ondank Mail het juiste antwoord vóór 15 juni naar info@ledegem.be en win 1 van de 3 luxepakketten!

Een woonkrediet vanaf 1,5%? Mis die kans niet! Het Vlaams Woningfonds kent sociale leningen toe aan gezinnen met minstens één kind ten laste en een begrensd inkomen voor: - de aankoop van een woning of appartement, - het uitvoeren van werken aan een woning of appartement, - een nieuwbouw. In uitzonderlijke gevallen kan een bestaande hypothecaire lening overgenomen worden. De rentevoet wordt berekend in functie van het netto belastbaar inkomen, het aantal kinderen ten laste en de ligging van de woning. De rentevoet bedraagt minstens 1,50 % voor een gezin met 2 of meer kinderen ten laste en minstens 2 % voor een gezin met 1 kind ten laste. Hoe hoger het aantal kinderen, hoe lager de rentevoet. Vorig jaar bedroeg de gemiddelde rentevoet van de Vlaams Woningfondslening 1,80 %. De lening kan nooit meer bedragen dan 95 % van de verkoopwaarde of de aankoopprijs van de woning of het appartement. Meer info www.vlaamswoningfonds.be 15


Bevolkingsgegevens Overlijdens

Verschuere Lucien Echtg. Peeters Jacqueline Fabiolalaan 17 ° 17/7/1937 † 10/4/2013

Deketelaere Leona Wed. Maes Germain Rollegemstraat 17 ° 25/6/1929 † 28/4/2013

Vanoosthuyse Denisa Wed. Demeyere Willy Rollegemstraat 17 ° 21/8/1931 † 11/4/2013

Vandenameele Germana Ongehuwd Lendeleedsestraat 8 ° 1/4/1924 † 28/4/2013

Leman Elvire Wed. Olivier Roger Rollegemstraat 17 ° 29/11/1927 † 13/4/2013

Pattyn Roger Echtgescheiden Moorsledestraat 35 ° 17/2/1932 † 4/5/2013

Creupelandt Dirk Echtg. Maes Sabien Olympialaan 40 ° 8/7/1961 † 17/4/2013

Vervaeke Denise Echtg. Grymonprez Arnold Rollegemkapelsestraat 21 ° 7/8/1932 † 5/5/2013

Langlet Alfred Echtg. Everaerdt Magda Cardijnlaan 28 ° 18/7/1937 † 23/4/2013

Everaerts Mathilde Wed. Staelens Albert Roeselarestraat 54 ° 22/10/1920 † 6/5/2013

Baes Godelieve Ongehuwd Rollegemstraat 17 ° 5/6/1916 † 26/4/2013

Huwelijken 12/4/2013 Dejonghe Koen en Watteyne Line, Smissestraat 21

Popeiland

Woensdag 26 juni Op woensdag 26 juni is het weer zover. Dan trekken we met een enthousiaste bende kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar naar het coolste festival van het land: Popeiland! Naast optredens van Ian Thomas, Mega Mindy, The Bandits, 3M8S en Fabian is er heel wat randanimatie voorzien: death ride, quads, takeout baan, spellenbus met animatie, kerMOSspelparcours, circusplaneet, schminkstanden, boerderijspelen, volksspelen, kinderdisco, auto’s beschilderen, kindermolen, handboogschieten, waterfietsen en roeiboten, snoepkraam, springkastelen en nog zoveel meer! Zin om mee te gaan? Inschrijven kan vanaf maandag 3 juni. Deelnemen kost € 10,00! We vertrekken om 12u aan het gemeentehuis en zijn terug rond 20u. Er zijn opstapplaatsen voorzien in alle deelgemeenten. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! Meer info Jeugddienst - jeugd@ledegem.be - 056/894.876

16

4/5/2013 Claerhout Niels (Kuurne) en Lernoult Elien, Guido Gezellelaan 73

Geboorten Winther ° 27/3/2013 z.v. Massimo Cottone en Stien Vandersyppe Provinciebaan 150

Gust ° 10/4/2013 z.v. Bert Cokelaere en Marjolein Delva Papestraat 13

Néthen ° 30/3/2013 z.v. Benny Devoldere en Britney Vermeersch, Plaats 41

Owen ° 11/4/2013 z.v. Kenneth Vandewalle en Jessica Dekemele Rollegemstraat 199

Finn ° 30/3/2013 z.v. Astrid Mestdagh Lendeleedsestraat 3 Freya ° 30/3/2013 d.v. Wim Vynckier en Ariane Oosterlynck Vlinderbeekstraat 1 Kyan ° 3/4/2013 z.v. David Coopman en Sofie De Neef Tuileboomstraat 10 Ini ° 3/4/2013 d.v. Heiki Hugelier en Stephanie Vandekendelaere Stationsstraat 47 A Ella ° 4/4/2013 d.v. Stefaan Vandenheede en Laurence Vanmeenen Bunderhof 16

Isabel ° 15/4/2013 d.v. Jeroen Buyssens en Jana Horáková Boomlandstraat 66 Remi ° 21/4/2013 z.v. Ward Lapeire en Joke Styns, ’t Lindeke 29 Leon ° 23/4/2013 z.v. Bram Devos en Marjolein Laperre Rollegemstraat 46 Guillaume ° 30/4/2013 z.v. Karl De Brabandere en Sylvia Ferlin Kapelstraat 57


Gefeliciteerd

Gouden huwelijk

Diamanten huwelijk

Gouden huwelijk

Gouden huwelijk

Briljanten huwelijk

Gouden huwelijk

Gouden huwelijk

101 jaar

Roger Bosschaert en Maria Vlieghe (Familie Devosstraat 14)

Marcel D’Haene en Julienne Delaere (Zuidhoekweg 3)

Antoine Lezy en Denise Deldaele (Kloosterstraat 20)

Roger Dejonckheere en Josette Wydaeghe (Rollegemkapelsestraat 27)

Jerome Seys en Maria Verkindere (Papestraat 67)

Erik Claeys en Liliane Desmedt (Cardijnlaan 10)

Eric Buyse en Annie Lannoy (Cardijnlaan 39)

Agnes Desimpele (Smissestraat 57) 17


in Ledegem.be vrij 31 mei

Tafeltennisinitiatie voor jongeren Org. Gezinssport Ledegem Sporthal Rollegem-Kapelle - 17u45 www.gezinssport-ledegem.be

di 4 juni (+ ma 10, di 18 en ma 24 juni)

Gezondheidsconsultatie

Kampioenenhulde

Org. LDC De Kring - 14u - € 1,00 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be

Org. Sportraad DE L!NK - 19u30 - Gratis sport@ledegem.be vr 7 juni

Culinaire wandeling

vr 31 mei (+ vr 14 en vr 28 juni)

Voedingsconsulent Org. LDC De Kring 9u tot 12u - € 12,50 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be zo 2 juni

Sneukeltoer ACW Ledegem Org. ACW-Ledegem De Samenkomst - 14u acwledegem@hotmail.com

wo 5 juni (+ wo 12 juni)

Belastingbrief laten invullen Org. LDC De Kring 9u tot 12u en 13u tot 16u - Gratis 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be woe 5 juni

zo 2 juni

Bloemschikken Vaderdag

Org. 't Wandel Voetje DE L!NK - 7u tot 15u - € 1,50 http://twandelvoetje.webs.com

Org. LDC De Kring 14u15 tot 16u30 € 25,00 (alle materiaal inbegrepen) 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be

ma 3 juni

wo 5 juni (+ wo 12, 19 en 26 juni)

Rijspoepkestocht

Daguitstap met de fiets Org. LDC De Kring 10u30 tot 16u30 € 20,00 (aperitief, maaltijd en 2 drankjes) 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be

Fietstocht

Org. FEMMA Ledegem 19u tot 20u - LDC De Kring gerda.dewulf1@hotmail.com

ma 3 juni

Maandelijkse fietstocht Org. LDC De Kring 14u tot 17u - € 2,00 (consumptie inbegrepen) 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be ma 3 juni (+ ma 17 juni)

Naaiwerken (i.s.m. de

Kunstkring)

Org. LDC De Kring 14u tot 17u - € 1,00 (koffie inbegrepen) 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be 18

vr 7 juni

Org. KVLV Rollegem-Kapelle 19u - Dorpsplein Rollegem-Kapelle (parking frituur) - € 15,00 056/50.93.72 za 8 juni

Fietsgraveeractie Org. Gezinsraad Ledegem - Gratis Brandweerarsenaal Sint-ElooisWinkel: 10u tot 12u De Samenkomst Ledegem: 14u tot 16u30 za 8 juni

Batjes 4 Kids Org. Gezinsbond Ledegem Parking Peereboomschool 16u30 tot 18u - Gratis jga.ledegem@hotmail.com za 8 en zo 9 juni

Weinstube Org. Davidsfonds Ledegem ORION Fitness & Revalidatie Za: 16u tot 22u - Zo: 12u tot 22u Gratis www.davidsfonds-ledegem.be zo 9 juni

Vaderkesdagaperitief vr 7 juni

Batjescafé org. Kon. Harmonie Sint-Cecilia De Samenkomst - 20u - Gratis www.harmonieledegem.be vr 7 juni t.e.m. zo 9 juni

Batjesweekend Org. Unizo Ledegem Ledegem centrum 0475/20.61.56

Org. ACW Ledegem ACW-lokaal - 10u tot 14u - Gratis acwledegem@hotmail.com zo 9 juni

Ledegemse rommelmarkt Org. Unizo Ledegem 6u tot 18u - Stationsstraat - Ledegem € 3,00 per 5 meter - 0475/20.61.56 batjes.ledegem@gmail.com


in Ledegem.be di 11 juni

Dagreis Zeeland Vertrek aan ACW-lokaal Ledegem 7u30 tot 21u gerda.dewulf1@hotmail.com za 22 juni

di 11 juni

Supplementair consult vroedvrouw Org. LDC De Kring - 9u tot 11u 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be do 13 juni

Petanquetornooi (i.s.m.

Okra)

Org. LDC De Kring 14u tot 16u30 - € 2,00 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be do 13 juni

Maandelijkse wandeltocht Org. LDC De Kring 14u tot 17u € 2,00 (consumptie inbegrepen) 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be vr 14 juni

Accordeonnamiddag 'Duo Danny & Marleen' Org. LDC De Kring - 14u 056/50.25.28 - dekring@rustenhove.be za 15 en zo 16 juni

Expo kunstacademies DE L!NK - Gratis Za: 10u tot 12u en 14u tot 17u Zo: 10u tot 12u 056/894.878 - cultuur@ledegem.be www.saskroeselare.be za 22 juni

Fietsgraveeractie Org. Gezinsraad Ledegem 10u tot 12u - Gratis Sporthal Rollegem-Kapelle

25 jaar RK-Blues Optredens van Sugaray Rayford, Big Pete’s Blues Band en The Blues Vision RK-Blues DE L!NK - € 15,00 (vvk) - € 18,00 (add) www.rk-blues.be zo 23 juni

Busreis Belgisch kampioenschap wielrennen

Supportersclub Zico Waeytens Vertrek aan café Breda - 7u € 20,00 (leden) - € 30,00 (niet-leden) cafebreda@gmail.com

za 29 en zo 30 juni

American Roots Festival Met optredens van o.a. ZydeGoNutz, The Cajun Dawgs en Cajun Roosters Org. Smugglers Saloon Sint-Hubrechtsplein (naast de kerk) Gratis www.american-roots.org Za 29 en zo 30 juni

Open Tuinen Org. Landelijke Gilden Gootstraat 11, Sint-Eloois-Winkel 10u-18u - Gratis www.landelijkegilden.be

ma 24 juni

Avondfietstocht met de elektrische fiets Org. KVLV Rollegem-Kapelle Gratis (leden) - € 3,00 (niet-leden) 056/50.36.36 zo 30 juni di 25 juni

Koken voor zoetebekken Org. FEMMA Ledegem ACW-lokaal - 13u30 en 19u30 € 4,00 (leden) - € 5,00 (niet-leden) gerda.dewulf1@hotmail.com za 29 juni

Grote Prijs Sint-Jan voor junioren Sporthal Rollegem-Kapelle 15u tot 17u fietsenjoost@skynet.be

Omerloop Org. Gezinssport Ledegem Sporthal Ledegem - 10u tot 15u € 8,00 (volwassenen) - € 3,00 (-16-jarigen) www.gezinssport-ledegem.be

Jouw activiteit in deze kalender? Er is slechts 1 mogelijkheid om activiteiten in deze kalender te laten verschijnen: geef ze in op www. uitdatabank.be! Voor publicatie in het magazine van juli en augustus, moet alle info ten laatste 10 juni ingegeven zijn. Meer info Dienst communicatie - 056/894.874 communicatie@ledegem.be 19


Nuttige adressen

Nuttige contactgegevens

Gemeentebestuur Rollegemstraat 132, Ledegem 056/894.800 info@ledegem.be www.ledegem.be

Bibliotheek Rollegemstraat 218, Rollegem-Kapelle 056/894.880 bibliotheek@ledegem.be www.ledegem.be/bibliotheek

Lokale politie Rollegemstraat 132, Ledegem 056/50.67.82 wijkwerking@pzgrensleie.be www.pzgrensleie.be

Openingsuren: Maandag 10u-12u 14u-18u30 Woensdag 10u-12u 14u-18u30 Vrijdag 10u-12u 14u-18u30 Zaterdag 9u30-12u Zondag 9u30-12u

OCMW Rollegemstraat 130, Ledegem 056/894.800 ocmw@ledegem.be www.ledegem.be/ocmw PWA -kantoor Rollegemstraat 132, Ledegem 056/44.10.50 info@pwaledegem.be www.pwaledegem.be Openingsuren: Maandag 9u-12u 13u30-19u Dinsdag 9u-12u Woensdag 9u-12u 13u30-16u30 Donderdag 9u-12u 13u30-16u30 Vrijdag 9u-12u

Colofon Redactieraad Geert Dessein Jason Bernard Eva Demeyer Isabel De Zaeytijd Johan Maes Suzan Lezy Redactieadres Communicatiedienst Gemeentebestuur Ledegem Rollegemstraat 132 8880 Ledegem communicatie@ledegem.be Verantwoordelijke uitgever Geert Dessein, schepen van communicatie Vormgeving en druk www.dejonckere.be

Dienstencentrum De Kring Hugo Verriestlaan 16, Ledegem 056/50.25.28 www.dekringledegem.be Recyclagepark IVIO Roeselarestraat 1, Rollegem-Kapelle 056/50.66.47 www.ivio.be Openingsuren: Maandag 14u - 17u Dinsdag 14u - 19u Woensdag 14u - 18u Vrijdag 9u30 - 18u Zaterdag 9u30 - 16u

Hulpdiensten Algemeen noodnumer: 112 Politie: 101 Medische spoeddienst: 100 Brandweer (algemeen): 112 Brandweer (lokaal): 056/50.93.33 Rode Kruis Vlaanderen: 105 Wachtdiensten Huisartsen midden West-Vlaanderen: 051/24.50.50 (www.hamwvl.be) Tandarts: 0903/399.69 (www.tandarts.be) Apotheek: 0900/10.500 (www.apotheek.be) Andere Vlaamse Infolijn: 1700 De Lijn West-Vlaanderen: 059/56.52.11 De Watergroep (VMW): 02/238.96.99 Infrax - Infolijn: 078/35.30.20 - Storingslijn: 078/35.34.33 - Gasreuk 0800/60.888 - Defecte straatlampen: 0800/60.777

Contactgegevens schepencollege Burgemeester Bart Dochy

Schepen Geert Dessein

056/894.855 • 0477/76.2 0.50 burgemeester@ledegem.be Zitdag: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

056/894.848 • 0476/26.35.08 geert.dessein@ledegem.be Zitdag: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Bevolking • Burgerlijke stand • Politie- en hulpdiensten • Openbare werken • Leefmilieu • Waterbeleid Landbouw- en plattelandsbeleid

Bevoegdheden: Wonen • Patrimonium • Energie • ICT Communicatie • Onderwijs • Internationale samenwerking

Schepen Wally Corneillie

Schepen Bart Ryde

056/894.850 • 0495/59.43.93 wally.corneillie@ledegem.be Zitdag: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

056/894.847 • 0472/98.06.27 bart.ryde@ledegem.be Zitdag: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Financiën • Ruimtelijke ordening • Verkeer en mobiliteit • Kerkbesturen • Sport

Bevoegdheden: Personeel • Tewerkstelling • Cultuur Toerisme • Ontwikkelingssamenwerking

Schepen Greta Vandeputte

Voorzitter OCMW Geert Wylin

056/894.849 • 0495/22.68.51 greta.vandeputte@ledegem.be Zitdag: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

056/894.823 • 0477/65.14.03 geert.wylin@ocmwledegem.be Zitdag: op maandag van 18u tot 19u in De Wegwijzer (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Lokale economie • Senioren • Gezin • Jeugd Feestelijkheden

Bevoegdheden: Sociale zaken • Gezondheid en welzijn Andersvaliden • Gelijke kansen

Infomagazine juni 2013  

Maandelijkse infomagazine van het gemeentebestuur Ledegem

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you