Page 3

wetenswaard Raa d e n d aad Nieuws uit het college en de gemeenteraad

Het gemeentebestuur wil van de historische kerkruïne in Westmeerbeek een toegankelijke en aangename site maken. Daarom werd het architectenkantoor aNNo uit Gent na een selectieprocedure aangesteld als studiebureau. aNNo heeft nu de opdracht om een ruime studie te maken van de site, de opmaak van een restoratiedossier en de subsidieaanvraag. De kerkruïne is immers beschermd erfgoed en komt in aanmerking voor Vlaamse subsidies. Het gemeentebestuur, Stichting Kempisch L andschap en het studiebureau gaan nu in dialoog over de toekomstige invulling en herbestemming.

Verkeersregelingen zomervakantie Tijdens de zomervakantie worden er tal van evenementen georganiseerd waarvoor er soms een aangepaste verkeersregeling geldt. Denk maar aan de Schaal Marcel Indekeu, de Kovera Classic, kermis Houtvenne, etc. Hou daarom onze website in het oog om op te hoogte te blijven van al deze tijdelijke aanpassingen!

Interview Johan Peeters er daarom voor dat mensen een cv kunnen aanmaken dat bedrijven ook laat zien wie de mens achter het cv is: wat zij belangrijk vinden, of ze graag in teamverband werken, of ze ambitieus zijn, etc. Zo starten de gesprekken al op een heel ander niveau en besparen bedrijven een berg geld op vacaturekosten.”

Pasgeleden sloegen we de krant open en verscheen er een interessant artikel over geboren en getogen Hulshoutenaar Johan Peeters. Reden genoeg om eens nader kennis te maken met de 37-jarige ondernemer. Na anderhalf jaar non-stop ontwikkelen, is zijn gratis app eindelijk klaar om de (arbeids)markt te veroveren. We vroegen Johan wat dit eigenlijk inhoudt. “Samen met enkele bedrijfspartners uit het werkveld kwam ik erachter dat heel veel jonge mensen die na hun studie een job vonden, al weer snel uitkeken naar een andere job. Soms al binnen het jaar. We hebben hier onderzoek naar gedaan en zagen dat de verwachtingen vaak niet werden ingelost. Dit komt doordat bedrijven werkzoekenden meestal selecteren op basis van opleiding en ervaring. Maar er wordt weinig vooraf gekeken of iemand qua persoon past in een bedrijf. Wij zorgen

Hoewel het ondernemerschap hem in het bloed zit, is het bedrijf een beetje per toeval ontstaan. “Ik heb van mijn ouders altijd geleerd op om eigen benen te staan en zelf wilde ik altijd al graag iets doen wat verschil zou maken in de samenleving. Toen we op deze problematiek stuitte, was het een mooie kans om de twee zaken te combineren: een bedrijf opzetten dat echt iets kan betekenen voor jongeren en de arbeidsmarkt.” Johan woont sinds enkele jaren niet meer in Hulshout. Hij is de liefde gevolgd naar een andere plaats. Maar het dorp zit voor altijd in zijn hart: “Ik heb alleen maar goede herinneringen en een warm gevoel bij Hulshout. Ik ging naar school op D’enneke en weet nog dat we altijd gingen voetballen op het veldje in de Heidesterstraat, naast café Bertha. En ook op mijn sportvereniging en de chiro kijk ik met veel plezier terug. Als ik aan mijn jeugd denk, denk ik vooral aan een hechte gemeenschap.”

Hulshout in cijfers • • •

162 sportkampioenen gevierd 15,93 % van de gemeente Hulshout bestaat uit bos 72 senioren kwamen sporten op onze jaarlijkse sporteldag

www.hulshout.be > gemeentelijke werking > bekendmakingen

3

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Kerkruïne Westmeerbeek

Profile for Kathy Stuckens

Gemeenteboekje Hulshout zomer 2016  

Gemeenteboekje Hulshout zomer 2016  

Advertisement