Page 1

Interview Johan Peeters

Hulshout Feest!

Helemaal mee met het OCMW

Veilig barbecueĂŤn

z o m e r

2016

n

i en

Coverfoto: Openstelling Hof Ter Borght 9 juli 2016

D

g s da g n s! ti lui ustu s de ug an i en a a k jul en


3 5 9 13 15 18

Wetenswaard

S

ommigen onder ons gaan op vakantie, sommigen blijven thuis… Maar hoe dan ook, de zomervakantie staat voor de deur! Daarom

vindt u in deze editie alvast alle activiteiten en uitstapjes voor de maanden juli en augustus. Wij hopen u weer te mogen verwelkomen bij de Stabbelwandeling, de zomerschilderdagen en natuurlijk op ‘Hulshout feest!’, dat gepaard gaat met de opening van Hof ter Borght. Om deel te nemen aan activiteiten is de vrijetijdspas misschien interessant voor u. U vindt verderop meer informatie over de uitbreiding van deze vrijetijdspas. Wat u ook gaat doen, we hopen natuurlijk sowieso op een zonnige zomer. Zo kan eenieder volop genieten van het buitenleven. We besteden op pagina 16 aandacht aan gezond en veilig barbecueën. Helaas gebeuren er nog steeds ongevallen, vaak met brandwonden tot gevolg. Vandaar dat wij graag nog eens de boodschap meegeven: Geniet, maar wees voorzichtig! In de meeste winteredities van het gemeenteboekje kon u energietips lezen om voordeliger en milieuvriendelijker de winter door te komen. Het ging dan bijvoorbeeld om verwarming, isolatie, watergebruik, etc. Maar ook bij warm weer zijn er zaken waar we iets vaker bij stil kunnen staan, waardoor onze portemonnee en het milieu het iets gemakkelijker krijgen.Ook nu staan er weer drie tips voor u klaar. Wij wensen u alvast een fijne zomer. Tot september! Uw burgemeester, Geert Daems

raad en daad, bevolking, actueel nieuws... kortom van alles uit uw gemeente(bestuur)

Vrije tijd

gebundeld vrijetijdsnieuws over jeugd, sport, bibliotheek, toerisme en cultuur in Hulshout

Verenigingen en activiteiten

uitneembare katern met verenigingsnieuws, de volledige kalender van de komende maanden en de openingsuren

Leven en welzijn

nieuws over OCMW, onderwijs, kinderopvang, gezondheid en andere welzijnszaken

Wonen en milieu handige tips en informatie over (ver)bouwen, wonen, milieu en duurzaamheid in ons dorp

Veiligheid en verkeer

veiligheid primeert in onze gemeente, de nieuwste ontwikkelingen kan u hier volgen

COLOFON Verantwoordelijke uitgever College van burgemeester en schepenen

Redactie Evi Discart, Sanne Jansen, An van der Borght, Rob Goris, Kelly Van der Auwera, Wouter Veraghtert, Kathy Stuckens Verspreiding Verschijnt 10x per jaar, oplage 4750 www.facebook.com/GemeenteHulshout www.twitter.com/Gem_Hulshout

Druk Drukkerij Van Dingenen

ARTIKELEN/ACTIVITEITEN Teksten voor het gemeenteboekje van september moeten uiterlijk op 3 augustus 2016 binnen zijn. U kan ze digitaal aanleveren via communicatie@hulshout.be of in het gemeentehuis, Prof. Dr. Vital Celenplein 2 te Hulshout. Alleen activiteiten uit de UiTdatabank die ook voor niet-leden zijn, worden in de kalender geplaatst. De redactie behoudt zich het recht voor om artikelen in te korten.


wetenswaard Raa d e n d aad Nieuws uit het college en de gemeenteraad

Het gemeentebestuur wil van de historische kerkruïne in Westmeerbeek een toegankelijke en aangename site maken. Daarom werd het architectenkantoor aNNo uit Gent na een selectieprocedure aangesteld als studiebureau. aNNo heeft nu de opdracht om een ruime studie te maken van de site, de opmaak van een restoratiedossier en de subsidieaanvraag. De kerkruïne is immers beschermd erfgoed en komt in aanmerking voor Vlaamse subsidies. Het gemeentebestuur, Stichting Kempisch L andschap en het studiebureau gaan nu in dialoog over de toekomstige invulling en herbestemming.

Verkeersregelingen zomervakantie Tijdens de zomervakantie worden er tal van evenementen georganiseerd waarvoor er soms een aangepaste verkeersregeling geldt. Denk maar aan de Schaal Marcel Indekeu, de Kovera Classic, kermis Houtvenne, etc. Hou daarom onze website in het oog om op te hoogte te blijven van al deze tijdelijke aanpassingen!

Interview Johan Peeters er daarom voor dat mensen een cv kunnen aanmaken dat bedrijven ook laat zien wie de mens achter het cv is: wat zij belangrijk vinden, of ze graag in teamverband werken, of ze ambitieus zijn, etc. Zo starten de gesprekken al op een heel ander niveau en besparen bedrijven een berg geld op vacaturekosten.”

Pasgeleden sloegen we de krant open en verscheen er een interessant artikel over geboren en getogen Hulshoutenaar Johan Peeters. Reden genoeg om eens nader kennis te maken met de 37-jarige ondernemer. Na anderhalf jaar non-stop ontwikkelen, is zijn gratis app eindelijk klaar om de (arbeids)markt te veroveren. We vroegen Johan wat dit eigenlijk inhoudt. “Samen met enkele bedrijfspartners uit het werkveld kwam ik erachter dat heel veel jonge mensen die na hun studie een job vonden, al weer snel uitkeken naar een andere job. Soms al binnen het jaar. We hebben hier onderzoek naar gedaan en zagen dat de verwachtingen vaak niet werden ingelost. Dit komt doordat bedrijven werkzoekenden meestal selecteren op basis van opleiding en ervaring. Maar er wordt weinig vooraf gekeken of iemand qua persoon past in een bedrijf. Wij zorgen

Hoewel het ondernemerschap hem in het bloed zit, is het bedrijf een beetje per toeval ontstaan. “Ik heb van mijn ouders altijd geleerd op om eigen benen te staan en zelf wilde ik altijd al graag iets doen wat verschil zou maken in de samenleving. Toen we op deze problematiek stuitte, was het een mooie kans om de twee zaken te combineren: een bedrijf opzetten dat echt iets kan betekenen voor jongeren en de arbeidsmarkt.” Johan woont sinds enkele jaren niet meer in Hulshout. Hij is de liefde gevolgd naar een andere plaats. Maar het dorp zit voor altijd in zijn hart: “Ik heb alleen maar goede herinneringen en een warm gevoel bij Hulshout. Ik ging naar school op D’enneke en weet nog dat we altijd gingen voetballen op het veldje in de Heidesterstraat, naast café Bertha. En ook op mijn sportvereniging en de chiro kijk ik met veel plezier terug. Als ik aan mijn jeugd denk, denk ik vooral aan een hechte gemeenschap.”

Hulshout in cijfers • • •

162 sportkampioenen gevierd 15,93 % van de gemeente Hulshout bestaat uit bos 72 senioren kwamen sporten op onze jaarlijkse sporteldag

www.hulshout.be > gemeentelijke werking > bekendmakingen

3

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Kerkruïne Westmeerbeek


wetenswaard

vrije tijd

Bevol kin g

Vr i j e ti j d

Geboortes

Uitbreiding vrijetijdspas naar verenigingen

21.03.2016 12.04.2016 13.04.2016 28.04.2016 29.04.2016 11.05.2016 21.05.2016 22.05.2016

Alycia Dons (WMB) Siebe Wyns - Van Thielen (HTV) Zecaras Scheepmans (HTV) Felix Van de Moer (HH) Mathis Van Nieuwenhove (HTV) Ana Van Baelen (HH) Riley Branders (HH) Adil-Nur Shaqiri (WMB)

Overlijdens 09.05.2016 10.05.2016 19.05.2016 24.05.2016 31.05.2016

Eugeen Laurent (° 08.03.1939) (HH) Franciscus Van Kerckhoven (° 19.05.1926) (HTV) Francis Higgs (° 22.04.1951) (HH) Luc Decock (° 31.03.1952) (HH) Georgius Peeters (° 13.09.1929) (HTV)

Gouden bruiloft

Fam. Van Dessel - Vaes 07.05.1966

Gouden bruiloft

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Fam. Peeters - Camps 18.05.1966

Fam. Van Baelen - Van Goethem 21.05.1966

44

Diamanten bruiloft Fam. Luyten - Vleugels 12.05.1956

Diamanten bruiloft

Gouden bruiloft

Jubilea

Fam. Van de Moer - Geudens 26.05.1956

Fam. Van Lommel - Leys (18.05.1966) & fam. Mariën - Van den Vonder (21.05.1966) vierden hun gouden bruiloft.

De gemeenteraad heeft op 14 juni 2016 de uitbreiding van de vrijetijdspas naar erkende Hulshoutse verenigingen goedgekeurd. Door de goedkeuring kunnen verenigingen zich inschrijven voor deelname aan de vrijetijdspas. Van zodra zij een korting van 50% aanbieden op hun lidgeld en/of activiteiten aan een vrijetijdspashouder, ontvangen zij 45% subsidies vanuit de gemeente. De resterende 5% legt de vereniging zelf in. Dit reglement treedt in voege vanaf 1 juli 2016. Erkende verenigingen dienen zich jaarlijks aan te melden als deelnemende vereniging (voor 2016: bij voorkeur tegen 15 augustus 2016). Per kwartaal bezorgen verenigingen een lijst met toegestane kortingen, waarna zij een terugbetaling van 45% per korting ontvangen. De vrijetijdspashouders ontvangen jaarlijks een overzichtslijst van de deelnemende verenigingen (voor 2016 is dit in september). Via de gemeentelijke website wordt deze lijst up to date gehouden. Reglementen en formulieren via www.hulshout.be > Vrije Tijd > Vrijetijdspas.

Jeugddienst, 015 22 94 82 of jeugd@hulshout.be


vrije tijd Vrijwil lig e r s

Jeugd

Terugblik vrijwilligersbarbecue

Bingonamiddag in WZC Ter Nethe

Hoe bedank je de vele vrijwilligers en leden van de adviesraden van het gemeentebestuur, OCMW, WZC Ter Nethe en de scholen?

Tijdens het schooljaar 2015-2016 kwam vanuit de kindergemeenteraad het voorstel om een bingonamiddag te organiseren in het woonzorgcentrum. Op woensdag 25 mei 2016 was het dan eindelijk zover: 12 kindergemeenteraadsleden en 16 bewoners zetten zich aan tafel voor een spannend spel bingo!

Meer foto’s zijn te bezichtigen op onze gemeentelijke website.

Uiteindelijk werd iedereen winnaar en heeft iedereen genoten van een gezellige namiddag pret en ontspanning!

J e u g da c ti v i tei ten Daguitstappen Woensdag 6 juli 2016: Circus Bruul ( bowling + binnenspeeltuin) Wie? 6 tot 12 jaar (geboortejaren 2004-2010) Kostprijs? € 15 (inclusief 3 drankjes) Vervoer? vertrek aan het sportpark Meebrengen? lunchpakket en tussendoortje Woensdag 27 juli 2016: Plopsa Indoor Hasselt Wie? 6 tot 12 jaar (geboortejaren 2004-2010) Kostprijs? € 15 Vervoer? vertrek aan het sportpark Meebrengen? lunchpakket, tussendoortje en drank Dinsdag 9 augustus 2016: Survivaluitstap jongeren: Lissevijver Wie? 10 tot 18 jaar (geboortejaren 1998-2006) Kostprijs? € 28 (niet-inwoners: €30) Vervoer? vertrek aan het sportpark: 8.30 uur, terug: 16.45 uur Meebrengen? lunchpakket en tussendoortje en drank, reservekledij Woensdag 10 augustus 2016: Kabouterwandeling + kinderboerderij + speeltuin Wie? kleuters vanaf 3 jaar Kostprijs? € 3 (niet-inwoners: € 4) Vervoer? vertrek aan het sportpark: 9.00 uur, terug: 15.30 uur Meebrengen? lunchpakket, koekje/fruitje en drankje tussendoor

http://hulshout.ticketgang.eu

5

Gemeente Hulshout | zomer 2016

We nodigen ze uit voor een vrijwilligersbarbecue! 104 vrijwilligers zijn op dit aanbod ingegaan en hebben genoten van een gezellig avondje met lekker eten en drinken. We willen iedereen bedanken die ons in het afgelopen werkjaar heeft geholpen en die er mee voor gezorgd heeft dat wij een uitgebreid aanbod aan onze inwoners kunnen aanbieden. Dank-u-wel!


vrije tijd Cu l t u u r cultuur

Sport Aquafitness Op dinsdag 20 september 2016 starten we na de zomerpauze opnieuw met de lessen aquapower en aquadance. Er zijn nog enkele plaatsjes over voor deze lessen. • De les aquapower gaat door van 19.00 tot 19.45 uur. Tijdens deze les worden spierverstevigende oefeningen gedaan op muziek, ook cardio komt hier aan bod. • De les aquadance gaat door van 19.45 tot 20.30 uur. Tijdens deze les wordt er via choreografieën gewerkt aan het uithoudingsvermogen. De lessen gaan niet door tijdens de schoolvakanties. Inwoners van Hulshout betalen 3 euro per les, niet-inwoners betalen 3,50 euro. Heb je interesse in één van deze lessen, laat het ons zeker weten via sport@hulshout.be of 015 24 26 77

Openstelling kandidatuur AGB

Zomerschilderdagen in juli en augustus

Het AGB Sport Hulshout staat voluit voor Autonoom Gemeentebedrijf Sport Hulshout. Dit bedrijf staat in voor de exploitatie en het onderhoud van het sportpark Joris Verhaegen.

Elke dinsdag van juli en augustus krijgen kunstenaars de kans om op een mooie locatie aan het werk te gaan. Ieder brengt zijn eigen materiaal mee en uit zijn creativiteit op persoonlijke wijze. Er worden geen lessen gegeven, waardoor een heel ontspannen sfeer ontstaat die de interactie tussen de kunstenaars bevordert. Elk jaar schrijven er ruim 100 kunstenaars in en op zonnige dagen, zijn er vaak meer dan 50 zomerschilders gelijk aan het werk. Wanneer u inschrijft, kan u heel de zomer komen wanneer u tijd en zin hebt. Tijdens de zomerschilderdagen zijn ook bezoekers van harte welkom.

Binnen het bedrijf hebben we een directiecomité dat de dagdagelijkse werking voor zich neemt. Daarnaast is er ook nog een Raad van Bestuur, die bestaat uit tien leden. Deze raad vergadert minimum twee keer per jaar en zij hebben als belangrijkste taken: vaststellen van tariefreglementen, het beslissen over participaties, het vaststellen van het reglement van inwendige orde van de raad van bestuur, het afsluiten van beheersovereenkomsten, het vaststellen van het budget en de jaarrekening. Hoe kandidaat stellen? Graag CV en korte motivatie bezorgen aan: secretariaat AGB Sport Hulshout: Industriepark 3, 2235 Hulshout 015 24 26 77 – priscilla.vanherck@ hulshout.be U kan uw kandidatuur indienen tot en met 25 juli 2016.

Op dinsdag 30 augustus 2016 is er een zomerschilderdag in onze gemeente, namelijk in Hof Ter Borght! Voor de andere locaties, nieuwtjes en foto’s, neem een kijkje op w w w. f a c e b o o k . c o m / zomerschilderdagen. Info en inschrijvingen To er isme Heist-op-den-B erg, Po s t w e g 6 , 2 2 2 0 Heist-op-den-Berg 015 25 15 82, toerisme@ heist-op-den-berg.be.

Kermissen

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Zomersluiting zwembad Van 18 juli tot en met 30 juli 2016 sluit het zwembad zijn deuren voor onderhoud. Vanaf dinsdag 2 augustus 2016 kan u opnieuw een frisse duik nemen in ons zwembad!

6

In het gemeenteboekje van juni 2016 stond een verkeerde datum van de kermis in Houtvenne, hieronder vindt u de juiste data van onze kermissen: Houtvenne (rechtzetting boekje juni ) zondag na 17 juli: zo 24/07 - di 26/07 Hulshout eerste zondag van september: za 03/09 - di 06/09 Westmeerbeek zondag na 24 juni (St. Jan): zo 26/06 - di 28/06 zondag na 29 september (St. Michiel) zo 02/10 - di 04/10


vrije tijd Seniore n

B i bl i ot h eek Zomersluiting bib

donderdag 18 augustus16

Kasteel Alden Biesen & bedrijfsbezoek

Altijd al meer willen weten over de Duitse Ridderorde of interesse in een wandeling doorheen een prachtige Franse tuin? Dan is het kasteel van Alden Biesen zeker iets voor jou! We sluiten de dag af met een inspirerend verhaal van een zelfstandige champignonkweker.

Praktische info: 8.00 uur:

vertrek sportpark Joris Verhaegen

9.30 uur:

begeleid bezoek kasteel Alden Biesen

12.00 uur:

middagpauze in Tongeren: u kan zelf kiezen wat en waar u eet

15.30 uur:

begeleid bezoek champignonkwekerij

17.00 uur:

vertrek naar huis

cultuur

Doelgroep: alle geĂŻnteresseerden Kostprijs: â‚Ź 18 Personen met een Hulshoutse vrijetijdspas krijgen 50% korting. Opgelet: bij inschrijving moet je in het bezit zijn van deze vrijetijdpas.

Plaatsen zijn beperkt: inschrijven kan van maandag 4 juli 2016 tot en met woensdag 10 augustus 2016 aan het onthaalloket van het gemeentehuis, vrijetijdsdiensten of via www.hulshout.be > vrije tijd > tickets online.

www.hulshout.be > vrije tijd > tickets online

Uitstap

Opgelet, de bib zal gesloten zijn op maandag 11 juli 2016 en van 25 juli tot en met 7 augustus 2016. Vanaf maandag 8 augustus 2016 staan wij opnieuw tot uw dienst. Tijdens juli en augustus zal de bib ook iedere zaterdag gesloten zijn! Naar goede gewoonte verlengen wij onze uitleenperiode van drie naar zes weken om de vakantieperiode te overbruggen.

V.U. dienst Senioren, Prof. Dr. Vital Celenplein 2, 2235 Hulshout vrij van zegel art. 198

Fietstocht voor senioren De seniorencommissie organiseert in samenwerking met de sportdienst een fietstocht voor senioren. De afstand van de fietstocht bedraagt ongeveer 30 km en er wordt een stopplaats voorzien. De fietstocht gaat door op dinsdag 23 augustus 2016 en vertrekt om 13.30u stipt aan de pastorij van Hulshout.

7

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Meer informatie: dienst senioren, senioren@hulshout.be of 015 22 94 82.


vrije tijd To eris me

Cu lt u u r

cultuur

Hulshout Feest! in Hof Ter Borght op zaterdag 9 juli 2016

Uniek evenement - feestelijke opening van het park - Ganse dag verschillende activiteiten voor jong & oud! Inkom is gratis.

Nieuw!!! Foodtrucks

Feest in het park

Officiële huldiging en opening van het park

Unieke begeleide wandelingen

• Heerlijk en uitgebreid aanbod • Lekker genieten van onze streekproducten

• Live muziek in het park • kinderanimatie • springkastelen • parkactiviteiten • kubb

Door Peter Bellens ( Gedeputeerde Provincie Antwerpen) en onze burgemeester om 11.00 uur Kempens Landschap biedt u hierbij een frisse Fortune aan.

• Fantastische kinder-doe-wandelingen • Gegidste tochten door het park • Gratis! • Inschrijven niet nodig

Stabbelwandelingen Voor 3 euro per persoon kan je genieten van een verrassende wandeling, een verfrissende comsuptie en een ‘proevertje’ van de streek! Voor gezinnen met kinderen is er een bijzondere wandeling met plezante doe-opdrachten en een verrassing! Neem je deel aan minstens vier wandelingen, dan maak je kans op een prijzenpakket.

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Vertrek tussen 8.00 en 15.00 uur voor een afstand van 5 km of 12 km. • 29 mei 2016 Merodehappening - Maagdentoren - Zichem • 3 juli 2016 Boswachterhuis - Westerlo • 10 juli 2016 ‘t Bels Genot - Geel • 24 juli 2016 Kantine - Meerhout • 31 juli 2016 Buurthuis Veerle-Heide - Laakdal • 7 augustus 2016 Recreatiedomein Keiheuvel - Balen • 15 augustus 2016 Feesstent aan de parochiezaal - Herselt • 28 augustus 2016 Gemeenschapscentrum Ijzemael - Westmeerbeek

8


verenigingen en activiteiten

9

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Nieuws van d e ve re n i gi n gen


HULSHOUT

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Terugkerende activiteiten: • Dorpsrestaurant: elke woensdag om 12.00 uur in Woonzorgcentrum Ter Nethe. Meer info: 015 75 01 00. • Fietsen: elke dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur, pastorij Hulshout, Okra Hulshout. • Kaartavonden: donderdag om 20.00 uur, parochiezaal Hulshout, KWB Hulshout, € 2 lid, € 3 niet-lid. • Line-dance: dinsdag om 19.30 uur. sporthal Sportpark Joris Verhaegen. Meer info: 015 22 46 13, € 2,5. • Line-dance: donderdag om 19.00+20.30 uur, GC IJzermael. Meer info: 0494 30 21 49. • Move your body: donderdag om 9.00 uur. sporthal Sportpark Joris Verhaegen, KVLV Hulshout. Meer info: 0479 41 83 94, € 4. • Open repetitie: elke maandag van 20.00-21.00 uur, kerk Houtvenne, Adriaankoor, 0497 51 45 30. • Peuterspeelpunt Fijn: elke dinsdag van 9.00 tot 11.30 uur, Mgr. Raeymaekersstraat 17A. Gratis! (Niet tijdens schoolvakanties!) • Petanque: elke woensdag van 13.30 tot 17.00 uur, woonzorgcentrum Ter Nethe, Okra Hulshout. • Start to swim: elke woensdag van 20.00 tot 21.00 uur, zwembad, Zwemschool Dolfijn. • Wandelen: KVLV Westmeerbeek in samenwerking met CM: elke woensdag gezondsheidswandeling 5 km. Start bij Gemeenschapscentrum Westmeerbeek. • Zumba: elke maandag van 21.0022.00 uur, KVLV Hulshout, Sportpark Joris Verhaegen, 015 22 46 13 Staat de terugkerende activiteit van uw vereniging hier niet meer vermeld? Plaats ze op www.uitdatabank.be!

28 juni

Bloedgeven Houtvenne Rode Kruis Parochiezaal Houtvenne // 18.0020.30 uur

29 juni

Voorleesmomentje Bibliotheek Booischotseweg 1, Hulshout

1 juli

Provinciale kampioenschappen Antwerpen - Aspiranten vzw Wielerpiste Wielerpiste Hulshout // 18.00 uur Info: gustaaf-van-dijck@telenet.be

3 juli

Kovera Classic WTC Pallietertrappers Industriepark 35 Info: p. 9

4-8 juli

Omnisportkamp AC Hulshout Sportpark Joris Verhaegen info: www.achulshout.be

21 juli

55ste Schaal Marcel Indekeu Schaal Marcel Indekeu Sportpark Joris Verhaegen// 13.00 uur Info: jeffey_maes@hotmail.com

Houtvenne 24-26 Kermis Gemeentebestuur Hulshout juli Speelpleinwerking

25-29 Jeugddienst juli Sportpark Joris Verhaegen vooraf inschrijven!! Info: www.hulshout.be/jeugd

27 juli

Uitstap speelplein: Plopsa Indoor Hasselt Jeugddienst Sportpark Joris Verhaegen vooraf inschrijven!! Info: www.hulshout.be/jeugd

30 juli

Carwash Jeugdfanfare Hulshout Fanfarelokaal Hulshout // 12.30 uur Info: sien_pauwels@hotmail.com

Speelpleinwerking Jeugddienst Sportpark Joris Verhaegen vooraf inschrijven!! Info: www.hulshout.be/jeugd

6 2-5 aug aug

6 juli

Uitstap speelplein: Circus Bruul Jeugddienst Sportpark Joris Verhaegen vooraf inschrijven!! Info: www.hulshout.be/jeugd

Voetbalkamp Sportdienst Kfc Houtvenne vooraf inschrijven!! Info: sport@hulshout.be

6 aug

7 juli

Potjebuur: superwarme feestdag voor iedereen Info: www.potjebuur.be

Teppesol Fjoste Hilset + Hilset live KWB Hulshout Fanfarelokaal Hulshout// 14.00 uur Info p. 12

9 juli

Hulshout feest!

9 aug

Uitstap jongeren Sportdienst + jeugddienst Sportpark Joris Verhaegen vooraf inschrijven!! Info: sport@hulshout.be

11 12 feb juli

Trofee Rik Van Looy vzw Wielerpiste Wielerpiste Hulshout Info: gustaaf-van-dijck@telenet.be

10 aug

Uitstap kleuters Sportdienst + bibliotheek Sportpark Joris Verhaegen vooraf inschrijven!! Info: sport@hulshout.be

15 aug

Internationale wielerwedstrijd achter zware motoren vzw Wielerpiste Wielerpiste Hulshout // 18.00 uur Info: gustaaf-van-dijck@telenet.be

4-15 juli

Gemeentebestuur Hulshout Hof ter Borght // 10.00 uur Info: p. 8

Kleuterdagen

18-20 Jeugddienst juli Sportpark Joris Verhaegen vooraf inschrijven!! Info: www.hulshout.be/jeugd


LEEFT! Rolstoelwandeling Ziekenzorg Houtvenne Parochiezaal Houtvenne // 14.00 uur

4 sep

Fietseling + Mosselfeest Chiro Houtvenne Parochiezaal Houtvenne // 07.00 uur Info: p. 12

6 sep

Mosselkermis KVLV Hulshout Parochiezaal Hulshout // 17.00 uur

14 sept

Crea: Decoratie in beton

19 sept

Relatie: De moed van imperfectie

21 sept

Brei- en haakcafé

26 sept

28 sept

KVLV Hulshout Pastorij Hulshout //13.30 & 19.30 uur Info: viviane_van_thielen@hotmail.com Prijs: € 4 lid // 6 niet-lid

KVLV Hulshout Pastorij Hulshout //19.30 uur Info: viviane_van_thielen@hotmail.com Prijs: € 4 lid & // 6 niet-lid

KVLV Westmeerbeek Gemeenschapscentrum Ijzermael // 19.00 uur Info: 0497 26 28 86 Prijs: € 3 lid // € 5 niet-lid

Brei- en haakcafé KVLV Hulshout Pastorij Hulshout // 13.30 uur & 19.30 uur Info: 0497 26 28 86 Prijs: € 3 lid // € 5 niet-lid Koken: Red de restjes KVLV Hulshout Keuken Rode Zaal // 19.30 uur Info: viviane_van_thielen@hotmail.com Prijs: € 5 lid // € 8 niet-lid

2 okt

Neteloop Parochiezaal Hulshout // 13.00 uur Info: www.neteloop.be

3 okt

Crea: Wintervoeder vogelparadijs KVLV Hulshout Pastorij Hulshout // 13.30 + 19.30 uur Info: viviane_van_thielen@hotmail.com Prijs: € 4 lid // € 6 niet-lid

3 okt

6 okt

Atelierbezoek Anne-Marie Hooyberghs Bibliotheek vooraf inschrijven Info: hulshout@bibliotheek.be Prijs: € 2 (in combinatie met lezing € 3) Kook demo Tupperware KVLV Hulshout Pastorij Hulshout Info: viviane_van_thielen@hotmail.com

8 okt

Verwendag Bibliotheek Booischotseweg 1, Hulshout

9 okt

Stamboomdag Heemkring ‘Wadja’ Hulshout Parochiezaal Houtvenne // 10.00 uur Info: www.heemkringwadja.be

10 okt

Relatie: Stop met piekeren KVLV Hulshout Pastorij Hulshout // 19.30 uur Info: viviane_van_thielen@hotmail.com Prijs: € 4 lid // € 6 niet-lid

16 okt

Vers geperst Davidsfonds Hulshout Zaal De Vloeikens // 10.00 uur Gratis!

19 okt

Bloemschikken met kids: Halloween KVLV Hulshout Pastorij Hulshout // 13.30 uur Info: viviane_van_thielen@hotmail.com Prijs: € 3

19 okt

Brei- en haakcafé

20 okt

Lezing Anne-Marie Hooyberghs Bibliotheek vooraf inschrijven Info: hulshout@bibliotheek.be Prijs: € 2 (in combinatie met atelierbezoek € 3)

24 okt

Brei- en haakcafé

KVLV Westmeerbeek Gemeenschapscentrum Ijzermael // 19.00 uur Info: 0497 26 28 86 Prijs: € 3 lid // € 5 niet-lid

KVLV Hulshout Pastorij Hulshout // 13.30 uur & 19.30 uur Info: 0497 26 28 86 Prijs: € 3 lid // € 5 niet-lid

Gemeenteraad Ook u bent welkom op onze gemeenteraadsvergadering: - 12 september 2016 om 20.30 uur (data onder voorbehoud) Raadzaal gemeentehuis www.hulshout.be > gemeentelijke werking > gemeentebestuur > gemeenteraad

Notities

ADRESSEN LOCATIES:

• Parochiezaal Houtvenne/Zaal Centrum, Langestraat 14, 2235 Houtvenne • Parochiezaal Hulshout/Mattheuscentrum, Grote Baan 118, 2235 Hulshout • Gemeenschapscentrum Ijzermael, Mgr. Raeymaekersstraat 10, 2235 Westmeerbeek • Zaal De Vloeikens, Vloeikensstraat 12A, 2235 Hulshout (vroegere turnzaal) • Fanfarelokaal Hulshout, Kapelaniestraat 8, 2235 Hulshout • Chirolokalen Hulshout, Booischotseweg 27, 2235 Hulshout • Chiroterreinen Westmeerbeek, Beekstraat 23b, 2235 Westmeerbeek • Rode Kruislokaal, Industriepark 3, 2235 Hulshout (achter de sporthal) • Sportpark Joris Verhaegen, Industriepark 3, 2235 Hulshout • Wielerpiste, Industriepark 3, 2235 Hulshout

Gemeente Hulshout | zomer 2016

28 aug


verenigingen en activiteiten GEMEENTEHUIS

18.00 - 21.00 uur

Prof. Dr. Vital Celenplein 2

Vr:

09.00 - 11.00 uur

2235 Hulshout

18.00 - 20.00 uur

Tel.: 015 22 40 11

Za:

09.00 - 13.00 uur

Ma-vrij: 09.00 - 12.00 uur Ma:

18.00 - 20.00 uur

CONTAINERPARK

Woe:

13.00 - 16.00 uur

Industriepark 76, 2235 Hulshout Tel.: 015 25 36 44

SPREEKUREN COLLEGE

milieu@hulshout.be

Algemeen e-mailadres

Ma-zo:

gesloten

college@hulshout.be

Di/do:

11.00 - 18.45 uur

Burgemeester

Wo/vr:

08.00 - 15.45 uur

Geert Daems

Za:

08.00 - 13.45 uur

Elke eerste maandag van de maand: 19.00 - 20.00 uur

BIBLIOTHEEK

(behoudens tijdens schoolvakantie)

Booischotseweg 1, 2235 Hulshout

Verder na afspraak

Tel.: 015 22 40 17 - hulshout@bibliotheek.be

GSM: 0499 41 41 95

Ma:

16.00 - 20.00 uur

geert.daems@hulshout.be

Di:

18.00 - 20.00 uur

1e schepen (na afspraak)

Wo:

11.30 - 20.00 uur

Elien Bergmans

Vr:

14.30 - 17.00 uur

GSM: 0498 22 43 22

Za:

10.00 - 12.00 uur

elien.bergmans@hulshout.be 2e schepen (na afspraak)

OCMW HULSHOUT

Rist Heylen

Grote Baan 256, 2235 Hulshout

GSM: 0473 53 65 94

Tel.: 015 75 01 00

rist.heylen@hulshout.be

Telefonische bereikbaarheid

3e schepen (na afspraak)

Ma-vrij:

09.00 - 12.00 uur

Hilde Van Looy

Ma-do:

13.00 - 16.00 uur

GSM: 0495 37 33 42

Ma:

18.00 - 20.00 uur

hilde.vanlooy@hulshout.be

Sociale dienst

4e schepen (na afspraak)

Ma:

18.00 - 20.00 uur

Joost Verhaegen

Di:

09.00 - 12.00 uur

GSM: 0475 69 03 04

Woe:

09.00 - 12.00 uur

joost.verhaegen@hulshout.be

Do:

op afspraak

5e schepen (na afspraak)

Vr:

09.00 - 12.00 uur

Anja Leflot

Schuldbemiddeling

GSM: 0496 68 25 14

Ma:

18.00 - 20.00 uur

anja.leflot@hulshout.be

Do:

09.00 - 12.00 uur

Dienst asielzoekers Na afspraak

Gemeente Hulshout | zomer 2016

SPORTPARK JORIS VERHAEGEN Thuisdiensten

12

Na afspraak

Industriepark 3, 2235 Hulshout

Dienst Gezinszorg

Tel.: 015 24 26 77 - sport@hulshout.be

Vr:

(na afspraak)

09.00 - 12.00 uur

ZWEMBAD

Verwarmingstoelagen

Industriepark 1, 2235 Hulshout

Ma-woe: 09.00 - 12.00 uur

Tel.: 015 24 80 13 - zwembad@hulshout.be Do:

gesloten

Tijdens schooljaar

Ma:

18.00 - 20.00 uur

S luiting s d ag e n

Woe:

13.00 - 16.00 uur

Vr:

09.00 - 12.00 uur

Do:

18.00 - 21.00 uur

Juridische dienst

Vrij:

18.00 - 20.00 uur

Ma:

18.00 - 20.00 uur*

Alle gemeentelijke diensten en het OCMW zijn gesloten op 11 & 21 juli, 15 augustus 2016.

Za:

09.00 - 13.00 uur

Vrij:

09.00 - 12.00 uur

Tijdens schoolvakantie

*Elke 2e en 4e ma van de maand

Di:

09.00 - 11.00 uur

Woonzorgcentrum Ter Nethe

18.00 - 21.00 uur

na afspraak

Woe:

13.00 - 16.00 uur

015 22 93 90

Do:

13.00 - 16.00 uur


leven en welzijn OCMW-Te r N et he Welkom in het dorpsrestaurant! Elke woensdagmiddag kan u om 12.00 uur in de cafetaria van het rusthuis Ter Nethe terecht voor een warme maaltijd. Dit initiatief is er voor iedereen die in een gezellige sfeer wil samenkomen om te genieten van een budgetvriendelijk en gezond middagmaal. Hier krijgt u de gelegenheid om bij te praten met bekenden of nieuwe mensen te leren kennen. Reserveren is verplicht! U kan een maaltijdbon (€ 8) aankopen bij het OCMW ten laatste de week voordien op vrijdagvoormiddag.

Woe 13 juli 2016 reserveer uiterlijk vrijdagmiddag 8 juli

Woe 20 juli 2016 reserveren uiterlijk vrijdagmiddag 15 juli

Woe 27 juli 2016 reserveren uiterlijk vrijdagmiddag 22 juli

Woe 2 augustus 2016 reserveer uiterlijk vrijdagmiddag 29 juli

• kippensoep • balletjes op luikse wijze • wortelpuree • perzikyoghurt

• witloofsoep • spiering • gegratineerde bloemkool • puree • aardbeien

• broccolisoep • loempia met curry • frietjes • speculaasdessert

• currysoep • kipfilet met provençaalse saus • gebakken aardappelen • duopudding

Woe 10 augustus 2016 reserveren uiterlijk vrijdagmiddag 5 augustus

Woe 17 augustus 2016 reserveren uiterlijk vrijdagmiddag 12 augustus

Woe 24 augustus 2016 reserveren uiterlijk vrijdagmiddag 19 augustus

Woe 31 augustus 2016 reserveren uiterlijk vrijdagmiddag 26 augustus

• wortelsoep • kalkoenfilet • groene boontjes • aardappelen • chocomousse

• knolseldersoep • braadworst • rode kool met appeltjes • griesmeelpudding

• groentesoep • lamsepigram • boontjes • kroketten • vanillepudding met koekje

• preisoep • kipsaté • gestoofde wortelen • aardappelen • speculaasmousse

13

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Woensdag 6 juli 2016 is er geen dorpsrestaurant!


leven en welzijn OCMW

Wel z i j n

Helemaal mee met het OCMW!

Kankercounteren.be: nieuwe site voor jonge kankerpatiënten

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Veel inwoners weten niet waarvoor ze allemaal bij het OCMW terecht kunnen. Wat het OCMW van nu doet, is tegenover de beginjaren dan ook grondig veranderd. Daarom zetten we voor u een aantal aspecten van de dienstverlening op een rijtje. • Het best gekende is de financiële hulpverlening: een aanvraag voor leefloon als je geen enkele vorm van inkomen hebt, een voorschot op een ziekte- of werkloosheidsuitkering zolang je dossier niet in orde is, een tussenkomst in de betaling van een huurwaarborg … Na een financieel en sociaal onderzoek door de sociale dienst, wordt uw aanvraag voorgelegd aan de raad voor maatschappelijk welzijn. • Voor iedereen, ongeacht uw inkomen, bieden wij hulp bij het invullen van formulieren of het beantwoorden van brieven en documenten die u van andere diensten ontvangt. Dit kan gaan van een aanvraag studietoelage tot het aanvragen van een parkeerkaart, hulp voor bejaarden of mantelzorgpremie. • Ervaart u problemen om uw budget onder controle te houden, dan staan wij u bij via budgetbegeleiding of budgetbeheer. Het OCMW bemiddelt ook voor u bij schuldeisers of deurwaarders. De maatschappelijk werker helpt

14

u om terug controle te krijgen over uw financiële toestand. • Daarnaast kan u bij het OCMW ook terecht voor vragen rond huisvesting: inschrijven voor een sociale huurwoning, aanvragen van allerlei premies, zoeken naar crisisopvang … • Er is ook de hulp bij energievragen: aanvragen voor een verwarmingstoelage, betalingsachterstallen voor elektriciteit, gas en water zodat er geen afsluiting nodig is. • Verder zijn er ook nog de thuisdiensten: het bezorgen van warme maaltijden aan huis, de dienst Hulp aan Huis (poetsdienst), gezinshulp en de Minder Mobielen Centrale. Dit is maar een kleine greep uit wat we allemaal doen. Heeft u een vraag, kom dan zeker een keer langs. Bij het OCMW mag u alle vragen stellen! Samen zullen we zoeken naar een oplossing en als wij u niet rechtstreeks kunnen helpen, verwijzen we u door naar de juiste dienst of instantie.

Jonge kankerpatiënten blijven nog al te vaak in de kou staan. Daarom lanceert Kom op tegen Kanker www. kankercounteren.be, een website boordevol verhalen en inspiratie van lotgenoten. Jonge mensen met kanker worstelen met totaal andere dingen dan oudere patiënten. Ze komen amper lotgenoten tegen die met dezelfde vragen geconfronteerd worden: wat met je studies, je sollicitatie, je werk, je kinderwens of hoe blijf je op eigen benen staan? Daar wil Kom op tegen Kanker wat aan doen. Op de gloednieuwe website krijgen jonge patiënten de erkenning dat ze niet de enige jongere met kanker zijn. Ze delen er hun verhaal en inspireren zo anderen om er hun leven niet door te laten bepalen. Tv-maker en striptekenaar Jonas Geirnaert zorgt voor de nodige luchtigheid door maandelijks een taboedoorbekende cartoon te posten.

Kom langs op een zitdag (zie bij openingsuren p. 12) of neem telefonisch contact op via 015 75 01 00.

Een hart voor Jill - Luc Schoonjans (2015)


wonen en milieu Mil ieu Energietips Kempen2020 Pomp uw autobanden op!

Doe er dertig graden af!

Hang uw was aan de draad!

De juiste bandenspanning is belangrijk voor een laag brandstofverbruik, minder slijtage van uw banden en uw eigen veiligheid. Erg zachte banden kunnen lijden tot ongelukken. Check daarom dus regelmatig uw bandenspanning. De ideale bandenspanning voor uw banden is te vinden in het instructieboekje van uw wagen, maar in veel gevallen ook in één van de deurstijlen of aan de binnenzijde van het klepje van de brandstoftank.

Doe uw was eens twee weken op een lagere temperatuur, dus op 60°C in plaats van op 90°C voor heel vuile was en de rest op 30°C. Hiermee bespaart u 20 - 25 euro per jaar. Let wel: af en toe een kookwas op 90°C draaien heeft zeker zin. Door altijd op een lage temperatuur te wassen, kan u anders last krijgen van bacteriën in de wasmachine.

Hang uw was eens twee weken buiten te drogen en gun uw droogkast rust. Uw kleren gaan langer mee en ruiken er extra fris van. En u bespaart energie: tot 70 eurocent per keer dat u uw droogkast niet laat draaien. Hang uw was zo snel mogelijk op en klop hem goed uit, dan hoeft u ook niet te strijken.

Klimaatsubsidie voor verenigingen, scholen of buurten die hun broeikasgasuitstoot verminderen

De provincie Antwerpen ondersteunt verenigingen, organisaties en scholen die een gemeenschapsproject willen uitwerken om hun broeikasgasuitstoot (CO2, CH4 en N2O) te verlagen. Projecten vanaf € 10.000 komen in aanmerking voor de klimaatsubsi-

die. De provincie komt tussen voor maximaal 80%. Of het project geselecteerd wordt en hoe hoog de tussenkomst is, hangt af van een aantal voorwaarden zoals de mate waarin het project maatschappelijk gedragen wordt. Een samenwerking met de gemeente of eventueel een bevriende organisatie is mogelijk. Hoe meer partners, hoe interessanter. Het indienen van een projectvoorstel kan tot 15 oktober 2016. Meer info over de klimaatsubsidie en voorbeelden kan u terugvinden op de website van de provincie Antwerpen.

dienst Duurzaamheid 015 22 40 11 of duurzaamheid@hulshout.be

15

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Overweegt uw vereniging om een project uit te werken dat als doel heeft de broeikasgasuitstoot te verminderen, zoals het plaatsen van isolatie of verwarmingsketels? Probeert uw school leerkrachten, leerlingen en ouders de auto te doen inruilen voor de fiets? Dan komen jullie misschien wel in aanmerking voor de nieuwe klimaatsubsidie die wordt uitgereikt door de provincie Antwerpen.


wonen en milieu Milieu Stoom u klaar voor een gezond & veilig barbecuefeest Een gezonde voorbereiding • Gebruik geen aanmaakvloeistof zoals petroleum. Gebruik nooit hout voor de barbecue, zeker geen geverfd hout. Maak gebruik van natuurlijke aanmaakblokjes en/of aanmaakhoutjes. • Plaats het rooster op minimum 25 centimeter van het vuur om de kans op verbranding te beperken. • Laat de houtskool volledig uitbranden. Begin pas te roosteren als de gloeiende houtskool bedekt is met een dun laagje as en als er geen vlam meer te zien is. • Afval verbranden in open lucht is voor iedereen verboden. In enkele gevallen is verbranding in open lucht nog toegelaten zoals het verbranden van droog onbehandeld hout of een vaste fossiele brandstof voor het gebruik van een barbecuetoestel. • Vermijd te vette vleessoorten omdat vet vlammen veroorzaakt. Als u toch een vlam ziet, doof ze dan eerst voor u verder bakt en plaats het rooster verder van het vuur.

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Veilig barbecueën • Gebruik nooit brandalcohol. Dit kan levensgevaarlijke steekvlammen opwekken.

• Draag geen loshangende of licht ontvlambare kleren die gemakkelijk vuur kunnen vatten. • Plaats de barbecue stabiel. Zorg ervoor dat het toestel niet te dicht bij tafellakens, tuinmeubelen en planten staat. • Hou kinderen en huisdieren uit de buurt van het barbecuetoestel. • Zorg ervoor dat er geen alcoholhoudende dranken in de buurt van de barbecue staan. Door de hitte kunnen de alcoholdampen ontvlammen. • Houtskool blijft urenlang nagloeien. Zorg ervoor dat alles goed dooft. Gebruik, indien nodig, zand of water bij het doven. Op de barbecue • Zorg ervoor dat u het barbecuerooster vooraf grondig hebt schoongemaakt en laat het even verhitten alvorens er voedsel op te leggen. • Gebruik alleen zeer verse producten en haal ze pas uit de koelkast zodra ze op de barbecue kunnen. • Gebruik zo weinig mogelijk olie om het vlees in te smeren. Kies hittebestendige olie zoals arachideolie of olijfolie die een meer uitgesproken smaak heeft.

• In zwartgeblakerd vlees zitten schadelijke stoffen: snijd de zwarte stukken altijd weg. • Was uw handen met zeep na aanraking van rauw vlees of rauwe vis. • Let erop dat vlees, vis en gevogelte goed gaar zijn. Dikke stukken kunnen eventueel in de microgolfoven worden voorgegaard of voorgekookt. • Leg de gebakken voedingsmiddelen nooit terug op de schotel van de rauwe producten. Gebruik een verschillend mes voor de bereide en de rauwe producten. • Laat schotels met gegrilde producten, salades en sauzen nooit in de zon staan. Tracht alles warm (van de barbecue) of koud (salades enz.) te houden. Bij verschillende kleine porties is dit makkelijker.

De dinoboutjes barbecue - Bjorn van den Eynde (2015) www.komoptegenkanker.be www.stookslim.be www.gezondheid.be www.veiligbarbeuen.be

16


wonen en milieu Mil ieu Restafval hoort niet thuis op het containerpark! Vanaf september 2016 zal de controle op grof vuil strenger verlopen. Restafval zal niet meer aanvaard worden en moet via de tweewekelijkse huis-aan-huisophaling worden meegeven. In een vuilzak aangeboden afval wordt dus niet meer aanvaard als grof vuil!

container kan u een extra vuilzak bij uw container plaatsen en wordt deze ook tijdens de ophaling meegenomen. Belangrijk hierbij is dat u drie dagen voor de ophaling het aantal extra bijgeplaatste vuilzakken meld aan de gratis diftar-informatielijn 0800 97 687.

Grof vuil is enkel restafval dat omwille van de grootte of aard niet in de restafvalcontainer kan. Als u een keer niet toekomt met uw restafval-

Komt u regelmatig niet toe met uw container? Dan kan een container van 240 liter een oplossing bieden. Neem contact op met de milieudienst

Mis geen enkele ophaling met de Recycle! app!

Vlinder mee Tel de vlinders in uw tuin en help zo mee om veranderingen van de biodiversiteit in uw buurt in kaart te brengen. Vlinders zijn waardevolle indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu omdat ze een grote verscheidenheid en gevarieerde ecologie hebben. Op 6 en 7 augustus 2016 is het volgende nationale telweekend van Natuurpunt en kan u helpen deze nuttige cijfers over vlinders te verzamelen. Op de website www.vlindermee.be kan u kennismaken met de meest voorkomende tuinvlinders, zodat u hen vlot kan herkennen tijdens het Vlinder Mee weekend!

U en uw iPad met iOS 9 en hoger: aan de slag met diverse handige en interessante apps ! - Studio Visual Steps (2016)

17

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Mis voortaan geen enkele afvalophaling met de nieuwe app: Recycle! Deze gratis app, ontwikkeld door Fost Plus, Bebat en Recupel in samenwerking met IOK Afvalbeheer geeft u alle info over de afvalinzamelingen aan de hand van een handige afvalkalender met herinneringen, sorteerinfo en een overzicht van de inzamelpunten in uw buurt. De app is beschikbaar voor Android , Apple en Windows Phone.

zodat een omruiling kan worden geregeld. Volgende zaken die regelmatig verkeerd worden aangeboden als grof vuil zullen vanaf september niet meer worden aanvaard op het containerpark: • afval in een vuilzak (= restafval) • kattenbakvulling (= restafval) • pampers (= restafval) • assen van de kachel (=restafval) • mest van konijn, cavia, hamster (=gft)


veiligheid en verkeer Veiligh e id Gratis vakantietoezicht Op de website van de politie www.politiezuiderkempen.be vindt u het aanvraagformulier voor vakantietoezicht. Dit ingevulde formulier kan u ons terug bezorgen door het op één van de commissariaten of het onthaalloket van het gemeentehuis binnen te brengen en dit graag een week op voorhand. U kan ook een eenvoudig mailtje sturen naar info@politiezuiderkempen.be. Tijdens uw afwezigheid zal de politie dan op onregelmatige tijdstippen (ook ‘s nachts) controle komen doen aan uw woning. Indien mogelijk raadt de politie u aan om kennissen, familie of buren van uw afwezigheid op de hoogte te brengen. Zo kan u zorgeloos op vakantie vertrekken.

www.hulshout.be > veiligheid & verkeer > Politie Zuiderkempen

meldingskaart Iets te iets te melden? Ga naar het meldpunt op www.hulshout.be of gebruik dit formulier. Uw gegevens (Let op: Een anonieme melding of klacht kunnen wij niet behandelen!) Naam + voornaam: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Datum: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . E-mail:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Tel/GSM: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Straat en huisnr.:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Woonplaats: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Het gaat om een: O klacht O eerste melding, vraag of suggestie Melding in de categorie: O groen O signalisatie

O vervoer

O wegen

O herhaling van een melding, vraag of suggestie O gebouwen

O andere

Locatie: ............................................................................................ Korte beschrijving: ............................................................................................ Gemeente Hulshout | zomer 2016

Sommige meldingen doet u niet via ons, maar rechtstreeks:

• Openbare verlichting: www.straatlampen.be • Riolering en afvalwater: www.hidrorio.be • Strafrechtelijke misdrijven: info@politiezuiderkempen.be

U KAN DIT FORMULIER STUREN NAAR, OF AFGEVEN OP HET VOLGENDE ADRES: GEMEENTEBESTUUR HULSHOUT - PROF. DR. VITAL CELENPLEIN 2, 2235 HULSHOUT

18


vacatures OCMW Hu ls ho u t we r f t a a n Voltijdse/deeltijdse verpleegkundigen (m/v) voor bepaalde duur Jouw functie: Je werkt binnen het verplegend- en verzorgend team onder leiding van de hoofdverpleegkundige. Je staat in voor de verpleging en verzorging van de bewoners om hen een zo comfortabel en aangenaam mogelijk verblijf te bezorgen. Jouw profiel: In het bezit zijn van een diploma van gegradueerd of gebrevetteerd verpleegkundige. Aanbod: Loonbarema: BV1-BV3 (brutojaarwedde € 17.450-29.250 aan huidige index) voor gegradueerd verpleegkundigen. C3-C4 (brutojaarwedde € 15.900-26.550 aan huidige index) voor gebrevetteerd verpleegkundigen. Je ontvangt eveneens bijkomend extralegale voordelen als maaltijdcheques, een fietsvergoeding en valorisatie van uw verpleegkundige ervaring in de privé-sector. Interesse? Contacteer Vicky Cools of Anja Paepen telefonisch op 015 22 93 90 of per e-mail: vc.ternethe@ocmwhulshout.be of ap.ternethe@ocmwhulshout.be.

Voltijdse hoofdverpleegkundige (m/v) voor onbepaalde duur Jouw functie: Je geeft leiding aan een team van verplegend- en verzorgend personeel en rapporteert aan de directeur van het woonzorgcentrum. Je organiseert en coördineert de zorg voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Je bent medeverantwoordelijk voor het welzijn van de bewoners. Jouw profiel: In het bezit zijn van een diploma van gegradueerde verpleegkundige en in het bezit zijn van/of de bereidheid hebben tot het behalen van een getuigschrift kaderopleiding of een diploma ziekenhuiswetenschappen. Beschikken over minimum 4 jaar ervaring als gegradueerde verpleegkundige en/of als hoofdverpleegkundige in een woonzorgcentrum of geriatrische afdeling. Aanbod: Loonbarema: BV5 (brutojaarwedde € 22.050-33.350 aan huidige index). Je ontvangt eveneens bijkomend extralegale voordelen als maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, een fietsvergoeding en valorisatie van uw verpleegkundige ervaring in de privé-sector.

U kan enkel solliciteren met het inschrijvingsformulier, dat u bij het woonzorgcentrum kan opvragen. De kandidaturen kunnen op de volgende manieren worden ingediend: per post, afgifte tegen ontvangstbewijs of per e-mail naar ap.ternethe@ocmwhulshout.be. We verwachten je kandidatuur uiterlijk op 22 juli 2016.

19

Gemeente Hulshout | zomer 2016

Interesse? Meer inlichtingen, functiebeschrijving, aanwervingsvoorwaarden en inschrijvingsformulier zijn te bekomen op het Woonzorgcentrum Ter Nethe, Grote Baan 256, 2235 Hulshout, 015 22 93 90 of per e-mail: ap.ternethe@ocmwhulshout.be


Terugbli k s p o r t act iv i te i ten

Sportdag lagere school

Sportdag lagere school

Sportdag lagere school

Sporteldag

Sporteldag

Sportdag kleuters

Kampioenenviering

Kampioenenviering

Sportdag lagere school

Profile for Kathy Stuckens

Gemeenteboekje Hulshout zomer 2016  

Gemeenteboekje Hulshout zomer 2016  

Advertisement