Page 1

Boek jouw bezoek! Vrij bezoek tuin

• April - september: 12u - 19u; oktober - maart: 12u - 17u. • Gratis toegang.

Vrij bezoek museum • • •

Steeds een gids aanwezig die de sierteelt door en door kent. Cafetaria doorlopend open. Elk laatste volledige weekend van de maand (behalve december), op zaterdag en zondag: 10u - 17u. Tarief: 3 euro/persoon.

Groepsbezoek museum

• Een bezoek (1,5 à 2 uur) bestaat uit een filmpje en een uitgebreide rondleiding in het museum en in de botanische tuin, door een deskundige gids van de vzw Vrienden van Willy. • Steeds op aanvraag: min. 4 weken vooraf, via bezoeklochristi@lochristi.be of 09 326 88 27. • Tarief: • 50 euro per groep van max. 25 personen, plus 2 euro/persoon die deel uitmaakt van de groep. • Gratis toegang voor leerlingen en begeleiders van scholen uit Lochristi. • Koffie naar believen met ontbijt of Loots Bloemengebakje: 5 euro/persoon. Bij reservatie aan te vragen.

Meer info?

LoS: Lochristi Sierteeltmuseum Site pastorie Zaffelare Zaffelare-Dorp 83 9080 Lochristi 09 326 88 27 bezoeklochristi@lochristi.be www.lochristi.be/los Bron: VLAM


Welkom

in Lochristi

Wie graag de bloemetjes buiten zet, komt in Lochristi ruimschoots aan zijn trekken. Als je op de E17 de afrit Lochristi/Beervelde (N°11) neemt, zal je aan de vele serres en landerijen onmiddellijk zien dat je in de bloemengemeente bent aangekomen. Die fleurige koers vaart Lochristi al zo’n 200 jaar. Wil jij de rijkdom van Lochristi ontdekken? Lochristi en haar deelgemeenten laten je graag kennismaken met de levendige dorpskern van Lochristi, het prachtige park van Beervelde, verschillende historische monumenten, de traditie van de aardbeienmarkt, fiets- en wandelroutes in het groen, … en met het Reynaertepos waarin het Lootse gehucht Hijfte een rol speelt. In het gloednieuwe LoS: Lochristi Sierteeltmuseum kan je de passie voor sierteelt opsnuiven. Combineer naar believen je bezoek aan het LoS met een bedrijfsbezoek, een workshop of fiets- of wandeltocht en ga tussendoor een hapje eten of een Loots Reinaertbiertje drinken in onze horecazaken. Ons uiteenlopend aanbod activiteiten heeft voor elke bezoeker wat te bieden. Kijk in de brochure op www.lochristi.be/toerisme en organiseer jouw verblijf in Lochristi zoals je zelf wil. Je zal zien: Lochristi is een dynamische en bloeiende gemeente die een bezoek meer dan waard is. We heten je van harte welkom in onze gemeente en wensen je hier een prettig verblijf!

Ontdek het LoS: Lochristi Sierteeltmuseum Wil je met volle teugen genieten van de geuren en kleuren van de sierteelt in Lochristi? Dan kan je sinds de zomer van 2011 het LoS: Lochristi Sierteeltmuseum bezoeken in de vernieuwde pastorie van Zaffelare. Het LoS promoot de sierteeltsector en toont het historische en hedendaagse belang ervan aan voor onze streek. Via een aantal markante historische figuren maak je kennis met de geschiedenis van de sierteelt. Verder kan je er de voornaamste Lootse succesbloemen (azalea’s, begonia’s, camellia’s en orchideeën) van dichtbij bekijken en hun botanisch verhaal leren kennen. In de filmzaal bekijk je o.a. unieke beelden van het legendarische Begoniafestival. Ook ontdek je de verschillende groeistadia van de plant en krijg je het socio-economische verhaal van de sierteelt en Lochristi te zien. In het LoS ervaar je de impact van sierteelt, kwekerijen en bloemenhandel op onze streek, in het verleden en in de toekomst. Rond de pastorie bevindt zich een indrukwekkende tuin, met talloze planten- en bloemensoorten, glorietten en resten van de middeleeuwse omwalling, brug en poorthuis. Deze tuin vormt middenin het dorp een groene long van 6.500m². Je vindt er ook een mattenkot en verschillende serres, die onderdak bieden aan tal van historische werktuigen uit de sierteeltsector.

Folder Sierteeltmuseum  

Folder Sierteeltmuseum Lochristi

Advertisement