Page 1

1

CC DE FABRIEK 2016/2017


2


3

INHOUDSTABEL

Voorwoord Praktisch Podium De Garage Film Te gast Cultuur bij

de buren

2 3 6 32 41 52 57


4

VOORWOORD Uitkijken naar … hoe spannend! Na een gesmaakt seizoen 2015-2016 kijken we verlangend uit naar het volgende! De programmatie biedt opnieuw voor elk wat wils, allemaal kwaliteitsvolle professionele producties, en zoals u zult ontdekken hebben we ook dit jaar een aantal ‘grote namen’ naar onze Fabriek kunnen lokken. Onze ondertussen vertrouwde abonnements-formule lokt ons naar voorstellingen die we anders wellicht laten passeren … Dus gaan we op de goede weg verder: neem opnieuw of voor de eerste keer een abonnement! En voor de andere voorstellingen: eenvoudig online bestellen en we zijn weer safe voor een uitdagende voorstelling. Ook voor de concerten in de Garage heeft het ‘abonnementje’ zijn vruchten opgeleverd: meerdere concerten waren ‘uitverkocht’ én zeer gesmaakt. We doen ook daar voort! En het concert van het Festival van Vlaanderen op 11 november wordt eveneens een gesmaakte constante. Dankzij ons abonnementensysteem kregen ook de toneelvoorstellingen hun verdiende aandacht, en de filmvoorstellingen hebben ook een eigen geïnteresseerd publiek opgebouwd. Ik dank de hele ploeg van De Fabriek voor de enthousiaste medewerking aan de programmatie en de permanente werking, en natuurlijk dank ik ook de vrijwilligers die dit jaar weer hun beste beentje hebben voorgezet. Door ieders inzet kunnen we de contacten met de artiesten én hun managers in een richting sturen die ons nog maar méér duurzame contacten oplevert! Leve het nieuwe seizoen! Lieven Latoir, schepen van cultuur


5

PRAKTISCH

© Patrick Meulenijzer

PRAKTISCH


6

ABONNEMENT

CC De Fabriek pakt uit met een abonnementsformule. Uit het volledige podiumaanbod worden 10 voorstellingen geselecteerd. Dit is een evenwichtige selectie, bestaande uit een aantal publiekstrekkers met daarnaast enkele minder bekende of minder voor de hand liggende namen. Voor 85 euro kan de cultuurliefhebber naar volgende voorstellingen: • Bas Birker – humor • ’t Arsenaal & Lazarus – theater • Mira – muziek • Joost Van Hyfte – humor • Liesa Naert & Nele Bauwens – theater • Compagnie Cecilia – theater • Ella Leyers, Eva De Roovere, Tine Reymer & Inge Paulussen muziektheater • Guido Belcanto, Jan De Smet & Barbara Dex – muziek • Flying Horseman – muziek • Bram De Looze – Muziek Inwoners van Sint-Lievens-Houtem genieten van een korting en betalen 75 euro. Let wel: het aantal abonnementen is beperkt.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ABONNEMENT? • het supervoordelige tarief (50 % korting) • de uitmuntende kwaliteit van het aanbod • het ontdekken van nieuwe namen en gezelschappen • 2 weken voorrang om tickets voor andere voorstellingen te boeken • het reductietarief voor de aankoop van tickets voor losse voorstellingen • de mogelijkheid tot doorgeven abonnement wanneer je zelf niet kan komen

VOORSTELLING CULTUURSEIZOEN START ABONNEMENTENVERKOOP

Op woensdag 4 mei om 20 uur stelt cultuurcentrum De Fabriek, met behulp van boeiend beeld- en klankmateriaal en een fikse scheut humor, het volgende cultuurseizoen in Sint-Lievens-Houtem voor. Na afloop van de voorstelling gaat de abonnementenverkoop van start en trakteert het gemeentebestuur op een glaasje.

LOSSE TICKETS EN ONLINE TICKETING

Abonnees kunnen vanaf woensdag 4 mei losse tickets aankopen. De verkoop van losse tickets voor niet-abonnees start op dinsdag 17 mei om 8 uur via telefoon en aan de balie. Indien 14 dagen na de reservatie de tickets nog niet betaald zijn, vervallen deze automatisch.


7

De online ticketverkoop via www.sint-lievens-houtem.be/webshop start op dinsdag 17 mei om 6 uur. Indien je nog niet beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord voor onze online webshop, moet je je eerst eenmalig registeren. Daarna kan je tickets reserveren, waarbij je zelf de plaatsen van jouw keuze kan aanduiden op het zaalplan. Registreer voor de start van de online ticketing dan verlies je geen tijd bij jouw eerste reservatie. Ben je jouw gebruikersnaam vergeten? Neem dan contact op met de cultuurdienst. Reserveren = onmiddellijk online betalen. Zorg ervoor dat je voor aanvang van de reservatie een bankkaartlezer en een bankkaart (bancontact) bij de hand hebt. Na betaling ontvang je een e-mail met jouw tickets in pdf-vorm.

REDUCTIE

Er is een reductie voor mensen jonger dan 26 jaar. Abonnees kunnen tickets voor voorstellingen die niet in het abonnement zitten kopen aan reductieprijs.

FACILITEITEN VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS

Als je in een rolstoel zit, deel dit dan mee bij de reservatie. Zo kunnen wij jou een geschikte plaats geven. Boek tijdig, het aantal plaatsen is beperkt.

FOTOGRAFEREN/FILMEN

Het is verboden om tijdens de voorstelling te fotograferen of filmopnames te maken.

GSM

Schakel je gsm uit aan het begin van de voorstelling.

UITVERKOCHT

Bij uitverkochte voorstellingen noteren we jouw gegevens op een wachtlijst. Indien er plaatsen vrijkomen zullen we jou contacteren.

ANNULATIE

Abonnementen of tickets worden niet terugbetaald, behalve bij overmacht.

LAATKOMERS

Bij aanvang van de voorstelling wordt de deur gesloten. Bij laattijdigheid kan de toegang tot de voorstelling niet gegarandeerd worden en worden de tickets niet terugbetaald.


8

PODIUM

© Patrick Meulenijzer


9

URBANUS & DE FANFAAR

Openluchtconcert Muziek Humor Vr. 16/09/16 20 uur 20 - 15 euro (-26 jr / Abo) Fabriekskoer

Urbanus is samen met De Fanfaar, een Brusselse Nederlandstalige rockband in een donker gat gesprongen, maar het bleek al snel de grot van Alibaba te zijn. Zo’n bandje met vette gitaren en al even vette tattoos passen perfect bij onze eminence grise, of beter, de Lada van de Vlaamse rockmuziek. Na een 40-jarige carrière is deze nieuwe wending een verjongingskuur, zowel voor Urbanus zelf als voor zijn publiek. De show bevat nieuwe nummers uit de recentste cd’s, doorspekt met gouden krakers van toen hij nog klein was. Een volbloed rockzanger is Urbanus niet, en een gewone zanger ook niet, maar samen met de ervaren muzikanten van De Fanfaar kan hij deze gebreken ruimschoots goedmaken door veel geste te verkopen op het podium en een show te brengen met oneliners en rock & roll met veel haar op. De joelende en rondspringende menigte voor het podium is de peper in de kont die hem iedere keer tot het uiterste drijft. Urbanus en De Fanfaar, een lust voor de die-hard fans! Voorprogramma: STAVAST De band van Marco Roelofs, voormalig frontman van de Heideroosjes. Verwacht je aan stevige Nederlandstalige rock. Met een randje.

© Kim Vreys


10

SOULSISTER 30

Muziek Vr. 7/10/16 20 uur 30 - 28 euro (-26 jr /ABO)

jaar soulsister

In het najaar van 1986 kwam de debuutsingle van Soulsister uit. ‘You Get To Me’ werd door pers en publiek enthousiast onthaald en betekende het begin van een unieke carrière in de Belgische popgeschiedenis. Soulsister toerde met Sting door Europa en scoorde internationaal met de hits ‘The way to your heart’ en ‘Promises'. In 2016 – precies dertig jaar na hun debuut – plant Soulsister een jubileumtournee langs de Vlaamse theaters en houdt ook halt in CC De Fabriek. Jan en Paul geven zich volledig, met een repertoire dat in dertig jaar alleen maar aan glans heeft gewonnen.


11

HET GEVOLG Petrus en den Theater

VOOR SENIOREN

Di. 11/10/16 14 uur 5 euro

doodendraad

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de grens tussen België en Nederland door de Duitsers hermetisch afgesloten door een elektrische draad (een soort ijzeren gordijn avant la lettre). Bepaalde leefgemeenschappen op de grens werden op die manier van mekaar gescheiden met vaak grote sociale en emotionele gevolgen. Tegen de achtergrond van dit historische gegeven speelt Petrus en den doodendraad. De oude Petrus, gespeeld door Jo De Meyere, blikt terug op zijn leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een passionele liefde tussen Petrus en Marie, vertolkt door Sofie Palmers, werd gedwarsboomd door koppig toeval, een reeks verschrikkelijke gebeurtenissen, een dodelijke draad en een wereldoorlog. Hoe komt een man uit zoveel gruwel tevoorschijn, waarmee houdt hij zich staande? Een leven lang vastklampen aan een onvervuld verlangen, verdwaald in het verleden. Een tragische love-story op de grens waar ooit den draad stond, die dorpen in tweeën sneed, waar smokkelaars aan bleven plakken, die een verloving tot een vierjarig bestaan veroordeelde. Een voorstelling over hoe zelfs 2.000 volt de liefde niet kan stoppen. Integendeel.

© Kris Dewitte


12

BAS BIRKER Sowieso Humor Vr. 21/10/16 20 uur 16 - 14 euro (-26 jr)

ABO

© Pieter Verhaeghe

Bas Birker maakt zich in ‘Sowieso’ niet populair. Want Bas is boos, of toch verontwaardigd in ieder geval. Hoe dan ook is ie het er niet mee eens. Met alles in het algemeen, en met veel in het bijzonder. Gelukkig weet hij de oplossing: met Bas als baas van iedereen, komt het allemaal wel goed. Want met een Hollander aan het roer, worden er knopen doorgehakt. Dat niemand het daar mee eens is, dat kan hem dan weer geen hol schelen. Iemand moet het doen. Niet achteraf komen zeuren. Hadden jullie maar moeten luisteren.


13

OZARK HENRY Harmony is paramount Muziek Za. 29/10/16 20 uur 32 - 30 euro (-26 jr /ABO)

Met zijn laatste album ‘Paramount’ zorgde Ozark Henry voor twee premières in de muziekwereld: voor de eerste keer kreeg een popartiest de kans om een plaat op te nemen met het 90-koppige Nationaal Orkest van België en voor de eerste keer werd een dergelijke opname afgewerkt met 3D-geluidstechnologie. Het leverde hem een wereldwijde albumrelease op. Vogue Italia noemde hem een ‘stille revolutionair’ en de Verenigde Naties vroegen hem als Goodwill Ambassadeur tegen mensenhandel. Hij had aangetoond dat harmonie enkel te verwezenlijken is wanneer iedereen een plaats krijgt: binnen het orkest en binnen onze maatschappij, aldus de VN. Voor de huidige toer werd de muziek van Paramount, met hits als ‘Sweet Instigator’, ‘At Sea’, ‘Sacrifice’, ‘We can be heroes’ … opnieuw gearrangeerd voor piano en 4 strijkers uit het Nationaal Orkest. De geest van de symfonische versies wordt behouden, maar het resultaat is directer en meer intiem.

© Cooper Seykens


14

REDHERRING The perfect gentlemen Muziek Vr. 11/11/16 18 uur 12 - 10 euro (-26 jr / ABO)

Engeland kende rond de eeuwwisseling een ware toeloop van buitenlandse musici. Het bloeiende concert- en theaterleven in de hoofdstad vormde een aantrekkingspool voor talrijke getalenteerde componisten die zo hun kunstvorm verder wisten te ontwikkelen. Alle lagen van de bevolking namen op één of andere manier deel aan het muzikale leven. De man in de straat, de adel, maar ook de gefortuneerde gentleman. Een instrument kunnen bespelen werd een soort van statussymbool, en zoals bekende dagboekschrijvers getuigen, mocht het een gentleman niet ontbreken aan een instrument. De blokfluit was het instrument bij uitstek. Bekende componisten schreven ervoor en tegelijkertijd pikte men de volksmuziek op waarmee de Engelse muziek doorweven is. Dit mooie programma illustreert het muzikale leven in Engeland van Londen tot in Schotland aan de hand van bekende en minder bekende ‘songs’ en ‘dances’. Uitvoerders Patrick Denecker, blokfluiten Guy Penson, klavecimbel

© Wim Rosiers

© Etienne Lacroix


15

‘T ARSENAAL EN LAZARUS Jawoord Theater Vr. 9/12/16 20 uur 17 - 15 euro (-26 jr)

ABO

‘Over de liefde?’ ‘Ja.’ ‘Een voorstelling over de liefde?’ ‘Ja.’ ‘Tussen man en vrouw?’ ‘Ja.’ ‘Klinkt moeilijk.’ ‘Ja.’ ‘Maar moeilijk gaat ook?’ (denkt na) ‘Ja.’ ‘Zal het desondanks een beetje grappig zijn?’ ‘Desondanks?’ ‘Omdat het zo serieus is …’ ‘Vind jij de liefde serieus?’ ‘Ik stel de vragen.’ ‘Ja.’ ‘Ook om te lachen dus?’ ‘Ja.’ ‘Zeg jij ook soms ‘nee’?’ ‘Ja.’

© Raymong Mallentjer


16


17

© Patrick Meulenijzer


18

MIRA Plaats Muziek Za. 17/12/16 20 uur 16 - 14 euro (-26 jr)

ABO

'Plaats', het nieuwe album dat in september 2016 het licht ziet, wordt weer een typisch Mira-werkstuk. Breekbaar en krachtig tegelijk, soms speels en cabaretesk, altijd indringend en oprecht. Over plaats willen, om te dolen en te denken, plaats om nooit te weten te komen waar je plaats is. Over blijven praten, ook als er niks te zeggen valt. Over het perfecte leven van de buren. Voor deze theatertournee trekt Mira resoluut de kaart van de kleine bezetting. Ze laat zich omringen door twee topmuzikanten, en speelt zowel de splinternieuwe songs uit haar nieuwe album als ouder werk uit haar drie voorgaande platen. Mira in trio dus, ontdaan van franjes en overbodige ballast, recht naar de kern. Met uitgepuurde arrangementen, op een bedje van speelse en vaak humoristische bindteksten. Voorprogramma: De Held. Dit alter ego van Jo Jacobs barst van de zelfspot. Zijn songs blinken allerminst uit in heroïek. ‘Ik houd mij vast aan al mijn twijfels’, geeft de pantoffelheld zelf aan in de titelsong, terwijl hij in 'Johnny' een depressie bezingt. Met een zoetsappig ‘Ik dacht dat ik verloren was, tot je me elke keer weer vond’ zoekt De Held dan weer heil in tegeltjeswijsheid.

© Peggy Schillemans


19

K’S CHOICE The Backpack Sessions Muziek Di. 17/01/17 20 uur 32 - 30 euro (-26 jr / ABO)

In 2015 verrasten Sarah en Gert Bettens met een meer dan stevige rockplaat ‘The Phantom Cowboy’ die vrijwel unaniem (het mag gezegd worden) als de beste plaat uit hun oeuvre werd bestempeld. Maar, wie het basisduo van K’s Choice een beetje kent, weet dat broer en zus twee muzikale gezichten hebben. Terwijl de band, in voltallige formatie, kan knallen alsof zijn leven ervan afhangt, zo hebben Sarah en Gert in het verleden ook al bewezen dat ze met het grootste gemak de meer intieme toer kunnen opgaan. Voor de ‘Backpack Sessions’ duikt de familie Bettens in hun rijkgevulde ‘rugzak’ van smaakmakende songs, oud en nieuw, aangevuld met een aantal fraaie en verrassende covers. Leun achterover en laat u inpakken door de unieke stem van Sarah, die enkel tot de perfectie kan worden ondersteund door die van Gert. Een broer-zus-combinatie enig in België.


20

JOOST VAN HYFTE Crisiskok Humor Vr. 20/01/17 20 uur 16 - 14 euro (-26 jr)

ABO

Het recept voor een avondje dikke pret! Men neme : 275 gr. Gulle lach 150 gr. Vette knipoog 150 gr. Portemonnee profijt 50 gr. Culinaire kennis 15 gr. Rauwe muziek 15 gr. Sfeer en gezelligheid Een snuifje sarcasme en gooi alles in een heerlijk gestoffeerde theaterzaal, zet je neer en geniet van CRISISKOK de nieuwe en derde show van Joost Van Hyfte.  


21

LIESA NAERT & NELE BAUWENS Constance & mathilde Theater Vr. 03/02/17 20 uur 16 - 14 euro (-26 jr)

ABO

Een uiterst luguber avontuur met in de hoofdrollen de jonge, ogenschijnlijk onschuldige Constance (Nele Bauwens) en haar geheimzinnige stiefmoeder Mathilde (Liesa Naert). Op een onheuglijke dag komen deze twee alerte dames op het idee om zich te wreken op ieder die hen ooit in de weg stond: een laffe ex-minnaar, een oneerlijke leraar Engels, een flauwe plezanterik uit de buurt. De dames vertrekken naar de Franse Ardennen, op zoek naar een conciërge door wie Mathilde ooit werd lastiggevallen. Ze belanden in een vergane, grimmige kostschool diep in de bossen. Al snel lopen de dingen uit de hand. Een bloedstollend verhaal ontrolt zich, zonder weerwolf maar wel met een ‘weervarken’, een spookhuis en een zeer akelige bultenaar, goed mogelijk een seriemoordenaar. Tegelijk leren Constance en Mathilde elkaar ook écht kennen … Bloedmooie vrouwen verbergen altijd meer dan u wil weten. Met niets in het huidige theaterlandschap te vergelijken, grappig en spannend, griezelig en mooi tegelijk.

© Franky Drappier


22

© Patrick Meulenijzer


23

© Patrick Meulenijzer


24

CIRCUS KATOEN Ex Aequo Familie-

voorstelling Za. 04/02/17 19 uur 10 - 8 euro (-26 jr)

Waar komt haar kamerplant, waar zetten we de kast en waar komt zijn kleding? In ‘Ex Aequo’ gaan twee karakters met elkaar samenwonen. Beiden hebben belangrijke spullen die hun eigen plaats verdienen. Op speelse en fysieke wijze verkennen zij de ruimte waarin ze samen gaan wonen en rusten niet voor alles een plekje heeft gekregen. Ze dagen elkaar uit, drijven elkaar tot het uiterste en werken samen tot ze de balans hebben gevonden. ‘Ex Aequo’ is een wonderschone voorstelling van twee jonge circusartiesten die met straffe acrobatische capriolen je weten te verwonderen en ontroeren.


25

COMPAGNIE CECILIA Poepsimpel

Za. 11/02/17 20 uur 17 - 15 euro (-26 jr)

ABO

‘Poepsimpel’ vertelt het verhaal van een familiereünie op het domein van ‘de baron’. Hij heeft zijn kasteel verkocht en nodigt voor een laatste keer de mensen uit die hem na aan het hart liggen. Zijn vrouw en zijn zoon zijn van de partij, maar ook zijn nieuwe jonge vlam en een buurman zonder geluk. Ze beleven een laatste zomer op de grens tussen verleden en toekomst. Aan het theater van Sierens valt niet te ontkomen: het grijpt je onmiddellijk bij de strot. Een belevenis waarvan je soms groggy, maar altijd gelouterd buitenkomt. Poepsimpel is een voorstelling die je van binnen en buiten lucht geeft. ‘Drie speelmannen leggen op scène hun ziel bloot door ze weg te moffelen.’ Een creatie van Arne Sierens met topspelers: Titus De Voogdt (The Missing - BBC, WELP, Broer), Robrecht Vanden Thoren (Hasta La Vista, Tom & Harry), Tom Vermeir (Belgica) en live-muziek van de Franse muzikant Jean-Yves Evrard.

ILI cEc nIE Pag

cOM a

arne Sierens

Theater

POEPSIMPEL flyerA5_poepsimpel.indd 1

11/09/15 17:09


26

HERMAN VAN VEEN Muziek Wo. 22/02/17 Do. 23/02/17 20 uur 35 euro

Schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1966 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Konzerthaus Wenen, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, Cultuurcentrum De Fabriek Sint-Lievens-Houtem. Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Van Veen speelt viool, zingt, componeert, schrijft, acteert, regisseert, schildert en is de geestelijke vader van de stripfiguureend Alfred Jodocus Kwak.

© Bernd Hagedorn


27

ELLA LEYERS, TINE REYMER, EVA DE ROOVERE, INGE PAULUSSEN

Te Gek!? Nerveuze Muziek Vr. 03/03/17 20 uur 22 - 20 euro (-26 jr)

ABO

vrouwen

Vier vrouwen. Vier nerveuze vrouwen. Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien. Wat doen die vrouwen samen op een podium? Ze zingen, ze zuchten en ze maken zich zorgen. Over de wereld en zichzelf. Ze vertellen je wat het is om verloren te lopen in de donkere kamers van hun gedachten, de weg kwijt te geraken in hun kronkelige hersenen, op de dool te zijn tussen waan en werkelijkheid. Ze zingen het bloed van onder je nagels, krabben aan je ziel en plukken de eelt van je emoties. Vier nerveuze vrouwen en een muziekband. De jongste nerveuze vrouw heet Ella Leyers. Samen met nerveuze moeder Tine Reymer en tierelierende Eva De Roovere zingt ze donkere duetten in coupletten, terwijl Inge Paulussen rondjes draait in waangedachten. Voor de teksten van deze voorstelling heeft Gerda Dendooven haar zinnen verloren en Hugo Matthyssen heeft er zijn hoofd op gebroken. De regie is in handen van Els Dottermans. Paul Poelmans houdt de mannen van De Laatste Showband in het gareel. Zij spelen levend muziek.


28

FREDDY DE VADDER Freddy on ice Humor Vr. 10/03/17 20 uur 17 - 15 euro (-26 jr/ABO)

Daar komt Freddy De Vadder aangegleden met alweer een nieuw spetterend avontuur: Freddy on ice! Zet je schrap voor een sensationele rit op de achtbaan van Freddy’s onvoorspelbaar leven. Dankzij de ontwapenende choreografieën zweeft de eeuwig jonge held sierlijker dan ooit tevoren over het podium: entertainment gegarandeerd! Tijdens deze spectaculaire avondshow – zijn zesde al – tast Freddy De Vadder voortdurend de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid af. Zijn verhalen vol ontroering en liefde, spanning en lef, houden jong en oud een betoverende spiegel voor. Durf jij mee door die spiegel te stappen? Wees dan welkom op deze wonderbaarlijke belevenis voor het hele gezin, voor mensen met en zonder diploma.

© Tom Verbruggen


29

GUIDO BELCANTO,JAN DE SMET, BARBARA DEX Ode aan Bobbejaan Muziek Do. 23/03/17 20 uur 22 - 20 euro (-26 jr)

ABO

© Johan Jacobs

Bobbejaan Schoepen was wellicht onze allereerste ‘vedette’ die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. We kennen allemaal de naam, en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor jouw grijze haren’ en ‘Café zonder bier’ en zijn overige hits, maar tientallen andere liedjes die gebrand staan in ons collectief geheugen. Bobbejaan heeft ons een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten. Ze verdienen nu, meer dan ooit, om terug in het dag- en podiumlicht gezet te worden. Guido Belcanto en Jan De Smet zijn voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap en hebben meermaals bewezen dat ze de link met de traditie op een actuele manier kunnen verwerken en versterken. Barbara Dex, één van onze allerbeste en meest wendbare zangeressen zorgt mee voor de legendarische ‘country’-snik die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken. Ondersteund door een wonderbaarlijk orkest trekken ze de Bobbejaan Schoepen nalatenschap met recht en reden de eenentwintigste eeuw in.


30

TINKA HURORAM Onbevreesd (met vis) Theater Do. 06/04/17 20 uur 27 - 25 euro (-26 jr/ABO)

Na het succes van De Hersenhap (veertig uitverkochte voorstellingen) komt Tinka Huroram* met iets nieuws. In Onbevreesd (met vis) gaan Tine en Karlijn moedig een hoop problemen te lijf. Vaak doen ze dat met een onverwachte nuchterheid, maar ze vliegen ook wel eens uit de bocht, zodat enige absurditeit niet uit de lucht is.
Het stuk heeft ook iets wonderbaars, want u zal merken dat er, net als in deze zin, flink wat vissen in verstopt zitten. Baars en zalm dus, dat had u helemaal goed. Aal! Vandaar de voornaam klinkende titel. Maar met vis alleen vertroetel je de oren niet. Er zit flink wat muziek in, van het voorname trio Matthysen, Mosuse Van Ballaert. Voorn! *Om het overzichtelijk te houden duiden we Tine Embrechts, Karlijn Sileghem, Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert aan met sprankelende naam Tinka Huroram.


31

FLYING HORSEMAN Muziek Vr. 21/04/17 20 uur 16 - 14 euro (-26 jr)

ABO

© Philippe Werkers

Flying Horseman valt niet onder één noemer te vatten. Zwaarmoedige blues verstrengelt zich met striemende rock. Spilfiguur Bert Dockx is één van de interessantste en veelzijdigste muzikanten die de jongste jaren in Vlaanderen zijn opgestaan: een talent dat veel te rijk is om nog langer binnen onze landsgrenzen gekooid te blijven. Met zijn vierde cd: ‘Night Is Long’, zet Flying Horseman een nieuwe beslissende stap in zijn evolutie. Het is een plaat die tegelijk verrast en bevestigt maar, vooral, waarop voortdurend intrigerende dingen gebeuren op het snijpunt van folk, rock, blues en noir. De sound van Flying Horseman is uniek. Dockx virtuoos gitaarspel en nijdige rifs zijn herkenbaar uit de duizend. Het lijkt bijwijlen of de man zijn innerlijke demonen bij elke song bezweert. Maar de band speelt wel degelijk als een hecht geheel. Het lijkt alsof de band in een voortdurende strijd is gewikkeld met vergankelijkheid en sterfelijkheid.


32

KOMMIL FOO Schoft Theater Do. 27/04/17 20 uur 24 - 22 euro (-26 jr/ABO)

Het is het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is: het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: het eindigt. Het blijft de broers Walschaerts voorstelling na voorstelling inspireren: de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen. Dat dat dan troostend is. En om te lachen, dat zeker! Kommil Foo speelt SCHOFT. De Morgen – ‘Kommil Foo ontleedt de mens en doet dat meesterlijk.’ **** De Standaard – ‘Recht naar het hart … briljante voorstelling.’ ***** De Redactie – ‘Onversneden klasse.’ **** NRC – ‘Toonbeeld van theatrale balanceerkunst.’ **** Het Parool – ‘Kracht, klasse en grandeur!’ **** De Volkskrant – Gracieuze muziek, mooie verhalen.’ **** Theaterkrant – ‘Geweldige acteurs.’ **** 8Weekly – ‘Warme gloed van vakbekwaam meesterschap.’ *****

© Johan Jacobs


33

BRAM DE LOOZE Piano e Forte Muziek Vr. 05/05/17 20 uur 16 - 14 euro (-26 jr)

ABO

Pianist Bram De Looze maakt deel uit van de formatie LABTrio, het pianotrio waarin hij samen met drummer Lander Gyselinck en bassiste Anneleen Boehme speelt. Mogelijks heb je hem al aan het werk gezien met zijn Septych, dat hij bemant samen met Robin Verheyen, Gebhard Ullmann, Bo Van Der Werf, Flin Van Hemmen, Daniel Levin en Lester St-Louis. Voor ‘Piano e Forte’ speelt hij solo, maar wel op drie verschillende piano’s. De Looze mocht grasduinen in de pianocollectie van Chris Maene, en selecteerde daaruit drie exemplaren: een Anton Walter, een Sebastian Erard en een Ignaz Pleyel. Elk instrument heeft een uniek klankpallet, dat soms heel erg verschilt. Elk instrument heeft zijn eigen mechanica, materiaal en structuur en genereert verrassende verschillen in toon, resonantie, timbre, volume en projectie. Bram De Looze besteedt ook aandacht aan het repertoire uit de tijd van de piano’s en mengt het met zijn eigen interpretaties. Een uitzonderlijk concert dat slechts in een beperkt aantal zalen te bewonderen zal zijn.


34

© Patrick Meulenijzer

DE GARAGE


DE GARAGE Muziekcentrum VZW en cultuurcentrum De Fabriek organiseren een bijzondere concertreeks in De Garage, een klein, maar bijzonder stemmig zaaltje in het centrum van deelgemeente Bavegem. De Garage is een combinatie van een concertzaal, een gezellige huiskamer en een bruine kroeg. Je geniet er in een ongedwongen, gemoedelijke sfeer van hoogstaande muziek. In de Garage kiezen we voluit voor kwaliteitsvolle muziek die niet zo bekend is bij het grote publiek en voor concerten die gewoon beter tot hun recht komen in een intiem decor. We beperken ons niet tot één genre. We schotelen je met plezier jazz, rock, kleinkunst, folk, klassiek en blues voor.

Abonnement Groot Onderhoud

Voor de fans van De Garage pakken we uit met een abonnement met de heel toepasselijke naam ‘Groot Onderhoud’. Voor slechts 36 euro krijg je een Groot Onderhoud bestaande uit de 6 in De Garage geprogrammeerde concerten. Je kan dit abonnement doorgeven aan iemand anders wanneer je zelf niet aanwezig kan zijn. De Garage vind je in de Kerkkouterstraat 62 in Bavegem. Reservatie van tickets verloopt via CC De Fabriek, www.sint-lievens-houtem.be/webshop of 053 60 72 35.

© Dries De Mesel

35


36

RUDY TROUVÉ Muziek Do. 27/10/16 20 uur 12 - 10 euro (-26 jr/ABO)

© Jesper Bache

Rudy Trouvé maakte destijds hét verschil bij dEUS en Dead Man Ray en is al 20 jaar de drijvende kracht achter het label Heaven Hotel. Hij omschrijft zichzelf als een doe-het-zelver en als een slechte gitarist annex klankfetisjist. Zijn gitaarsound is uit de duizend herkenbaar en dit alles samen maakt Trouvé tot één van de meest gerespecteerde artiesten binnen de Belgische muziekscène. Na vele jaren van talloze projecten in groepsverband, treedt Rudy Trouvé nu solo voor het voetlicht. Hij zal hierbij putten uit het grote Heaven Hotel songbook waarvan namen als Kiss My Jazz, Gore Slut, The Love Substitutes, Tape Cuts Tape of zijn eigen Sextet, Septet of Octet ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Verwacht je aan een intieme set die al eens onderbroken wordt door een animatiefilmpje. Iets tussen een klassiek singer-songwriteroptreden en een jaren ‘70 dia-avond.


37

GUY VAN NUETEN Muziek Do. 24/11/16 20 uur 12 - 10 euro (-26 jr/ABO)

Guy Van Nueten - klassiek geschoold muzikant – voorstellen is misschien overbodig. Zijn verleden is bekend als songschrijver & producer bij ‘The Sands’, als pianist op zowat alle dEUS-platen en ontelbare Belgische albums, van zijn dubbelalbum met Tom Barman & Van Nueten, als hedendaags componist & auteur van een piano solo trilogie. Maar Van Nueten is ook reeds jaren in de weer als componist van muziek voor theater- en dansvoorstellingen. Na de bloedmooie, ontwapenende, en uiterst persoonlijke cd's ‘Merg’ en ‘Pacman’, waarbij vanaf de eerste seconde het pianospel een haast filmisch universum oproept, trekt Guy Van Nueten die lijn naar een hoger niveau op zijn nieuw album ‘Music for a Small Orchestra’, een door hem gecomponeerde soundtrack voor de film ‘Milo’.


38

LIEVEN TAVERNIER Geen Muziek Do. 22/12/16 20 uur 12 - 10 euro (-26 jr/ABO)

Š Stephan Vanfleteren

kwaaie vrienden

Liedjessmid Lieven Tavernier schreef onsterfelijke songs als 'Eerste Sneeuw' en 'de Fanfare van Honger en Dorst'. Met die nummers haalde hij, in vertolking van Jan De Wilde, de hitlijsten. Geroemd wegens zijn mooie teksten, vat Tavernier zielenroerselen als geen ander. Zijn liederen zijn weemoedige en nostalgische mijmeringen die door zijn muzikanten prachtig in beeld worden gebracht. Wintermuziek, ideaal om te serveren in het intieme kader van De Garage.


39

© Patrick Meulenijzer


40

BONY KING Solo Muziek Do. 26/01/17 20 uur 12 - 10 euro (-26 jr/ABO)

Š Dries Segers

Singer-songwriter Bram Vanparys heeft als The Bony King of Nowhere, dat voortaan gewoon Bony King heet, al drie albums en een soundtrack op zijn conto staan. Voor zijn vierde langspeler, die deze lente in de rekken ligt, trok hij vorig najaar naar Los Angeles. Samen met Ryan Freeland aan de knoppen nam Bram er tien liedjes op, onder meer met de nu al legendarische sessiedrummer Jay Bellerose (Robert Plant, Ray Lamontagne, Solomon Burke, Bonnie Raitt) en bassiste Jennifer Condos (Bruce Springsteen, Ryan Adams). Eric Heywood (The Pretenders, Ray Lamontagne) neemt op het grootste deel van dat album de pedal steel voor zijn rekening en dat zonder dat de liedjes ooit te Amerikaans gaan klinken. Thuis vertaalt Bram die klassieke en trefzekere sound naar het podium met zijn vaste begeleidingsband. Een concert om naar uit te kijken.


41

STEVEN DEBRUYN & DEREK Muziek Do. 02/03/17 20 uur 12 - 10 euro (-26 jr/ABO)

© Lies De Meyer

Steven De Bruyn en Derek kruisen elkaar al meer dan 25 jaar bij het op- en afstappen van podia of in de straten van Gent. Gedurende die hele tijd hebben de heren elkaar wederzijds bewonderd, succes gewenst en begroet, maar nog nooit hadden zij samen gemusiceerd. Tot op die mooie herfstdag met een koffietje aan de keukentafel … Ze selecteerden uit meer dan 30 albums, een aantal bijzondere eigen nummers. Daarnaast verrasten ze mekaar met schatten uit hun jeugd. Liedjes die ze op de radio hoorden nog vóór ze zelf muzikant werden en die ze nu brengen met akoestische gitaar en mondharmonica. Simpel en uitgekleed, maar gloeiend als een knetterend houtvuur.


42

ALONG A LINE Muziek Do. 30/03/17 20 uur 12 - 10 euro (-26 jr/ABO)

In de vaste overtuiging dat muziek niet in hokjes te duwen is, gingen popzangeres Aline Goffin en jazzfluitist Stefan Bracaval in zee met een klassiek kamermuziekensemble. Het resultaat is een eigenzinnige wereld die de lijnen tussen de verschillende genres bewandelt. Grenslijnen of verbindingslijnen? Binnen de lijnen of buiten de lijnen? ‘Along a line’ zoekt een eigen weg in de muzikale veelkleurigheid. Zonder voorbij te gaan aan de essentie: dat het als muziek in de oren mag klinken. Bram Pollers van Indiestyle magazine omschreef hen als volgt: ‘Along a line is huiskamerpop die danst op de grenzen van hedendaags klassiek en tegendraadse folkpop zonder zijn eigen gezicht te verliezen.’ In De Garage brengt zangeres Aline de groots georkestreerde liedjes in een gestripte, intieme versie. Dat doet ze in duo met contrabassist Gerben Brys.


43

© Patrick Meulenijzer

FILM


44

ACHTER DE WOLKEN Do. 22/09/16 20 uur 3 euro

Emma en Gerard komen elkaar na meer dan vijftig jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden ze opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste. ‘Achter De Wolken’ is het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michaël De Cock met in de hoofdrol twee van de meest fantastische acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft: Jo De Meyere en Chris Lomme. Regie: Cecilia Verheyden Cast: Jo De Meyere en Chris Lomme


45

SON OF SAUL Do. 20/10/16 20 uur 3 euro

Een beklemmende debuutfilm én meteen de winnaar van de Grand Prix op het filmfestival in Cannes. De film toont twee dagen uit het leven van Saul Ausländer, een Hongaarse jood en gevangene in Auschwitz in 1944. Ausländer maakt deel uit van een Sonderkommando en werkt gedwongen mee in de gaskamers. Hij stelt alles in het werk om het lichaam van zijn aangenomen zoon te redden. De kracht van deze film schuilt in de manier waarop de jachtige camera Saul voortdurend op de hielen zit. Het maakt deze film ook bijzonder beklemmend, op het ondraaglijke af. Regie: regie László Nemes Cast: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn


46

THE DANISH GIRL Do. 17/11/16 20 uur 3 euro

Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren 1920 in Kopenhagen en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Artieste Gerda Wegener (Alicia Vikander) vraagt haar man, Einar Wegener (Eddie Redmayne) om in te vallen als vrouwelijk model. Einar geraakt geobsedeerd door het vrouwelijke lichaam en besluit zijn leven verder te zetten als vrouw, Lili Elbe. Lili wordt de eerste bekende transgender in de geschiedenis. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan tussen Gerda en Lili, maar steeds meer komt Gerda tot het besef dat Lili niet meer de man is, waarmee ze destijds gehuwd is. Voormalig Oscar-winnaar Redmayne gaat na 'The Theory of Everything' weer de hoofdrol spelen in een biopic. Voor dit waargebeurde verhaal haalt hij zijn innerlijke vrouw vol overgave naar boven, rode lippen, zijden negligĂŠs en kokette maniertjes incluis. Verder krijgen we alweer verbazingwekkende acteerprestaties van Vikander te zien en ook Matthias Schoenaerts passeert in een erg efficiĂŤnte bijrol als Einars voormalige jeugdvriend. Regie: Tom Hooper Cast: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard


47

LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT Do. 15/12/16 20 uur 3 euro

God bestaat echt en hij woont in Brussel. Op Aarde is God echter een lafaard, met een bedenkelijke moraal en een hatelijke houding tegenover zijn familie. Zijn dochter Ea verveelt zich te pletter en kan er niet tegen om opgesloten te zitten in een kleine flat in het alledaagse Brussel. Tot ze op een dag in opstand komt tegen haar vader. Ze hackt zijn computer en lekt de sterfdatums van iedereen op Aarde. Nu zal iedereen moeten nadenken over hoe ze hun laatste dagen, maanden of jaren zullen doorbrengen ‌ Regie: Jaco Van Dormael Cast: Catherine Deneuve, BenoÎt Poelvoorde en Yolande Moreau


48

© Patrick Meulenijzer


49

THE REVENANT Do. 19/01/2017 20 uur 3 euro

The Revenant is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door zijn vertrouweling John Fitzgerald (Tom Hardy). Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht, om uiteindelijk verlossing te vinden. Regie: Alejandro González Iñárritu Cast: Tom Hardy, Leonardo DiCaprio, Will Poulter


50

CAROL Do. 16/02/17 20 uur 3 euro

New York, begin jaren '50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen om de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Voor haar kwetsbare vertolking in 'Carol', gebaseerd op Patricia Highsmiths roman 'The Prince of Salt', kaapte Rooney Mara in Cannes de prijs voor Beste Actrice weg. Regie: Todd Haynes Cast: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler ...


51

SPOTLIGHT Do. 16/03/17 20 uur 3 euro

Spotlight vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. De onderzoeksafdeling Spotlight van The Boston Globe wordt ingezet hier verslag van te doen, maar de zaak blijkt groter en ingewikkelder dan gedacht: tijdens de zoektocht naar de waarheid geraken ze verwikkeld in een politiek spel waarin ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belang hebben. The Boston Globe ontving in 2003 de Pulitzerprijs voor deze journalistieke daad. 'Spotlight' heeft de Oscar voor Beste Film gewonnen. Regie: Tom McCarthy Cast: Rachel McAdams, Mark Ruffalo en Michael Keaton


52

BELGICA Do. 20/04/17 20 uur 3 euro

Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren … tot wanneer Frank begint te werken in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-’n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil. ‘Belgica’ is de vijfde film van Felix van Groeningen, met Tom Vermeir en Stef Aerts, en met muziek van Soulwax. Regie: Felix van Groeningen Cast: Tom Vermeir en Stef Aerts


53

KORTFILMFESTIVAL Za. 11/03/17 20 uur 5 euro gratis voor filmkaarthouders

CC De Fabriek biedt de filmliefhebber, in het kader van de succesvolle filmprogrammatie een leuk extraatje aan in de vorm van een speciale kortfilmavond. Het recept is eenvoudig: vier korte films die méér dan de moeite waard zijn om even van dichtbij te bekijken. Dit gebeurt in het bijzijn van regisseur en/of cast & crew. Filmkenner & freelance regisseur Piet Sonck voorziet telkens een kort gesprek over het ‘hoe en waarom’ van deze kleine parels van het witte doek.

FILMS IN CC DE FABRIEK Een selectie van acht recent verschenen films, op enthousiaste wijze ingeleid door cineast Piet Sonck die er telkens een extraatje aan geeft. Tickets: 3 euro Filmkaart: 18 euro (= 2 films gratis + toegang kortfilmfestival)


54

© Patrick Meulenijzer

TE GAST


REFLECTRIX JH Reflex Za. 10/09/16 20 uur 5-8 euro

Na een topeditie in 2015 is Jeugdhuis Reflex er helemaal klaar voor om Sint-Lievens-Houtem opnieuw van haar sokken te blazen. Reflectrix 2016 zullen we herinneren als een legendarische fuif met een nieuw concept, gebruik makend van talent van eigen bodem. Ben jij benieuwd naar hoeveel talent Sint-Lievens-Houtem wel heeft? Hou dan zeker onze facebook pagina in het oog en ontdek als eerste wat Reflectrix 2016 te bieden heeft. Kaarten beschikbaar bij alle medewerkers van JH Reflex.

CONCERT YAMCO 10 jaar dirigent Andy Sorgeloos Za. 15/10/16 20 uur 10 euro

In 2016 viert de muziekvereniging van Sint-Lievens-Houtem het 10-jarig jubileum van hun dirigent Andy Sorgeloos! Daarom staat hun jaarlijks concert in CC De Fabriek in het teken van hun dirigent. Johan Nijs, (klarinettist bij de Muziekkapel van de Luchtmacht en Componist), Fabien Desdemoustier (1ste tubist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine), Wim D’Haeyer (Concertmeester) en Jacob Surdiacourt (een aankomend jong talent) zullen als gastdirigenten de muzikale leiding nemen over het orkest. Kaarten via www.youthandmusic.be of via de leden.

55


56

JAN DE WILDE Oudercomité Klimop Bavegem Vr. 05/11/16 20 uur 23 - 21 euro (-26 jr)

“Dag meneer De Wilde” Het oudercomité van basisschool Klim Op Bavegem organiseert op 5 november een concert van kleinkunsticoon Jan De Wilde. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ … Jan De Wilde staat ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs. Onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes, zoals ‘Wals met Mathilde’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’. Voor de ‘Dag meneer De Wilde’ pakt Jan groots uit. Hij doet het samen met zijn ‘Vrienden’. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Het concert in CC De Fabriek wordt de première van de concertenreeks in 2016. Reservatie via CC De Fabriek, www.sint-lievens-houtem.be/ webshop, tel. 053 60 72 35.


CHIROFUIF CHIROSJIMA Chiro ‘t Rotje Za. 19/11/16

Onze fuif is telkens weer een succes en is stilaan meer dan een begrip in de ruime omgeving van Sint-Lievens-houtem. Hou dus alvast volgende datum in je agenda vrij : zaterdag 19 november. Want dan breien wij, na de spetterende tiende editie van vorig jaar, terug een vervolg aan onze succesvolle Chirosjima-formule. Indien u zich geroepen voelt om ons te sponsoren, neem dan gerust contact op met de groepsleiding via chirotrotje@ gmail.com.

DON JUAN De Letterhoutemse Toneel Groep Vr. 25/11/16 Za. 26/11/16 Vr. 02/12/16 Za. 03/12/16 Zo. 04/12/16

DON JUAN komedie naar Molière Regie: Filip Vandemeulebroecke. https://ltgsite.wordpress.com/bestelling-tickets/

57


58

LEERLINGENAUDITIE Academie voor Muziek en Woord, filiaal Sint-Lievens-Houtem Za. 11/03/17 Gratis

Een snuifje poëzie, een vleugje muziek, een wolkje dans. Ideale ingrediënten voor een spetterende voorstelling vol pittige personages, gestrikte strijkers, frivole fluiten, vlotte voordachten, plezante piano’s, vrolijke vertellingen ... Een muzikale vertelling om te ontdekken wat je allemaal kan leren aan de Academie voor Muziek & Woord .

"IT TAKES 2" Cadanz Vr. 28/04/17 Za. 29/04/17 Zo. 30/04/17

Benieuwd wat deze dansende voetjes jullie brengen in 2017? Kom kijken naar de dansvoorstelling "It takes 2" klein en groot arm en rijk vreugde en verdriet wit en zwart water en vuur jij en ik

man en vrouw zon en maan yin en yang


59

© Patrick Meulenijzer

CULTUUR BIJ DE BUREN Een selectie


60

www.cczoetegem.be

CC ZOETEGEM ZOTTEGEM

© Hugo Van Beveren Do. 13/10/2016

WARRE BORGMANS, JOKKE SCHREURS, BIG DAVE RENIERS – BLÈTEN Drie klasbakken, een acteur, een gitarist en een bluesman, met veel noten op hun zang, hopen u te beroeren met poëtische teksten en onvergetelijke melodieën.

© Alain Rylant Za. 05/11/2016

ERIKSSON DELCROIX HEART OUT OF ITS MIND Het mooiste countrykoppel van Vlaanderen, Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson, met hun nieuwe album. Instant herkenbaar en toch weer anders.

GC DE KLUIZE OOSTERZELE

www.gcdekluize.be

© Guy Kokken Za. 03/12/2016

DE MENS - NOOIT GENOEG THEATERTOUR 2016 Ga zitten voor De Mens en geniet van de muzikale rijkdom uit “Nooit Genoeg” èn uiteraard van hun bekende klassiekers.

Do. 19/01/2017

ELS DE SCHEPPER RED MIJ! De Schepper ging een jaar op reis en dat gaf haar nieuwe indrukken en vragen die ze voor jou bundelt in Red Mij!


61

© Athos Burez Vr. 13/01/2017

SARAH FERRI

Een concert van naar aanleiding van haar nieuwe album “Displeasure” dat verschijnt in het najaar. Nieuwe songs tegen een filmisch decor, een fusion tussen piano pop, R&B, soul-jazz uit de jaren ’60-’70 en subtiele elektronica en jaren ’80 beats.

© Athos Burez Vr. 17/03/2017

THEATERTOUR LADY LINN & HER MAGNIFICENT SEVEN Lady Linn met nieuwe muziek, geïnspireerd door films, series, dromen, de liefde… Ook nu laat ze zich zoals steeds omringen door 7 fantastische en veelzijdige muzikanten. Een dreamteam…

© Koen Bauters Za. 28/01/2017

MARBLE SOUNDS TAUTOU Bloedmooie, melancholische muziek. Dromerige indiepop met filmische taferelen.

Za. 18/02/2017

DE FRIVOLE FRAMBOOS DELICATISSIMO Twee topmusici die hun talent ten dienste stellen van een uitgebreid pallet aan muziekstijlen en fijne aansteke-


62

foto

© Patrick Meulenijzer


63

NAJAAR 2016 SEPTEMBER Vr. 16/09 Do. 22/09

Urbanus en De Fanfaar Film I Achter de wolken

OKTOBER Vr. 07/10 Di. 11/10 Vr. 21/10 Do. 20/10 Do. 27/10 Za. 29/10

Soulsister Het gevolg I Petrus en den Doodendraad Bas Birker Film I Son of saul Rudy Trouvé Ozark Henry

NOVEMBER Vr. 11/11 Do. 17/11 Do. 24/11

FVV I Redherring Film I The Danish girl Guy Van Nuyten

DECEMBER Vr. 09/12 Do. 15/12 Za. 17/12 Do. 22/12

’t Arsenaal & Lazarus I Jawoord Film I Le tout nouveau testament Mira + De Held Lieven Tavernier

CC De Fabriek CC De Fabriek

CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek De Garage CC De Fabriek

CC De Fabriek CC De Fabriek De Garage

CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek De Garage


64

VOORJAAR 2017 JANUARI Di. 17/01 Do. 19/01 Vr. 20/01 Do. 26/01

K’s Choice Film I The Revenant Joost Van Hyfte Bony King

FEBRUARI Vr. 03/02 Za. 11/02 Do. 16/02 Wo. 22/02 Do. 23/02

MAART

Do. 02/03 Vr. 03/03 Vr. 10/03 Za. 11/03 Do. 16/03 Do. 23/03 Do. 30/03

APRIL

Do. 06/04 Do. 20/04 Vr. 21/04 Do. 27/04

MEI

Vr. 05/05

CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek De Garage

Liesa Naert & Nele Bauwens Cie. Cecilia I Poepsimpel Film I Carol Herman Van Veen Herman Van Veen

CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek

Steven Debruyn & Derek Ella Leyers, Tine Reymer & Eva De Roovere Freddy De Vadder Kortfilmfestival Film I Spotlight Ode aan Bobbejaan Along a Line

De Garage CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek De Garage

Tine Embrechts, Karlijn Silleghem Film I Belgica Flying Horseman Kommil Foo I Schoft

CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek CC De Fabriek

Bram De Looze CC De Fabriek


65

EXPERIENCE THE DIFFERENCE

Soundfield nv Bruisbeke 19/21 l 9520 St Lievens-Houtem l Belgium T +32 53 805 850 l F +32 53 809 088 info@soundfield.be l www.soundfield.be


66

DE PLOEG VAN CC DE FABRIEK PIETER BRACKE

cultuurfunctionaris

VEERLE BLONTROCK VERA STADEUS LINDA RAES

cultureel medewerker

coรถrdinator

administratief medewerker

DRIES DE MESEL

administratief medewerker

PETER DE KEUKELEIRE CHRIS DE WANDEL RONNY SEEUWS

medewerker jeugd

theatertechnicus

medewerker kreazolder

PATRICK MEULENIJZER RIA LEUS

Muziekcentrum

projectmedewerker

medewerker kreazolder

BENNY MATTHEUS

onderhoud

VRIJWILLIGERSPLOEG anja, armand, bram, chris, cedrik, claudine, chris, marie-rose, nadia, nel, katrien, kristel

V.u. Kirsten De Sutter, Marktplein 3, Sint-Lievens-Houtem


67


68

CULTUURCENTRUM DE FABRIEK

Fabrieksstraat 19 9520 Sint-Lievens-Houtem Tel. 053 60 72 35 ccdefabriek@sint-lievens-houtem.be www.sint-lievens-houtem.be/webshop

Seizoensbrochure CC De Fabriek 2016-2017  

Programmatie van CC De Fabriek voor het seizoen 2016 - 2017.

Seizoensbrochure CC De Fabriek 2016-2017  

Programmatie van CC De Fabriek voor het seizoen 2016 - 2017.

Advertisement