Page 1

Magyar Írásterápiás Egyesület Hírlevele 2013. augusztus 1.

www.irasterapia.hu

Tisztelt Hírlevél Olvasó! Okozott már Önnek nehézséget a nap lezárásában, hogy hazavitte a munkahelyi gondokat? Ha igen, javasoljuk, ismerje meg az írásterápia eszköztárát, hogy az otthon a béke kikötője lehessen. EVEZZ ÚJ VIZEKRE! „Tudunk vihart kelteni magunkban, s le is tudjuk csendesíteni a viharunkat. (...) Életünk valóban hajózás a nyílt tengeren, ahol nem lehet tudni, milyen vihart hoz a következő óra - de azért azon a hajón egy Kormányos is van!” (Müller Péter) Mi magunk döntünk, minek adunk helyet a privát szféránkban, mennyiben engedjük, hogy a külvilág negatív hatásai beférkőzzenek az otthoni miliő meghittségébe. Ebben lehet segítségünkre az írásterápia, a zsilip-technika alkalmazásával. A gyakorlat célja, hogy lecsendesítsük a külső hatásokat, hogy a nyílt tengerről csendesebb vizek felé hajózva, a zsilipen átkelve a napi feszültséget hátrahagyjuk, ráhangolódva a családi életre, feltöltődve saját világunk értékeivel. Nincs másra szükségünk, mint néhány papír fecnire, melyekre kifejezetten azzal a céllal jegyzünk fel néhány gondolatot, érzést, hogy rövid időn belül a szemétben végezhessék, így szabadítva meg önmagunkat a napi stressztől. Az írás perspektívát teremt, így konstruktív gondolatokat inspirál, segíti a stresszkezelést, a valódi értékekre fókuszálást. Ha szívesen kipróbálna más írásterápiás gyakorlatokat, esetleg érdekli a stressznapló, Önnek ajánljuk az Írásterápiás Füzetek I. számát, melyet most ajándékba adunk Önnek, ha augusztusban csatlakozik az Egyesülethez pártoló tagként:

www.irasterapia.hu/csatlakozas

Zsiliptechnikahogyan segíthet a mindennapokban az írásterápia 

Hazaérve, beúszva az üres zsilipkamrába, írja le mindazt, amit hátrahagy, ami nyűg, kellemetlenség volt a napban. Ahogy elkezdi kiírni magából a napi feszültséget okozó hatásokat, érezni fogja, mint a zsilipben lévő hajó, hogy az alsó zár, a külvilág kezd bezáródni, és a kamra kezd feltöltődni tiszta, hűs vízzel. Ahogy immár kis cetliken sorakoznak a napi negatívumok, a zsilipkamra megtelik vízzel, felemelve így a hajót, Önt egy magasabb szintre, hogy az otthon meghittségében folytathassa a napját. Hazaérve szánjon legalább 10 percet a zsiliptechnika alkalmazására, ha kiírja magából a napi stresszt okozó történéseket, tiszta vizeken evezhet tovább!

MI-TE hírlevél egyesületi tagoknak, regisztrált érdeklődőknek, rendezvényeink résztvevőinek, szakmai partnereinknek és támogatóinknak, vagy új kapcsolatfelvétel céljából az esetleges szakmai érdekeltségből, együttműködés lehetőségéből adódóan. Ha nem szeretne több Hírlevelet kapni, kérjük, küldje el a „Leiratkozom” szót az info@irasterapia.hu e-mail címre.

Magyar Írásterápiás Egyesület , www.irasterapia.hu , tel: (70) 374 7747

mi-te_hirlevel_i  
Advertisement