Page 1

Magyar Írásterápiás Egyesület Hírlevele 2013. szeptember 5.

www.irasterapia.hu

Tisztelt Hírlevél Olvasó! Ön mennyire tartja hitelesnek a stresszkezelés gyors csodamódszereit? Kutatások szerint a hatékony stresszkezelés idő és energia befektetését igényli, így hosszabb távon valóban tartós lesz a változás. Az írásterápia önreflexív módszerei rendszeres tollhasználat által konstruktív módon nyújtanak támogatást az egyensúly megtalálásában és megtartásában.

A kézírás mint stresszkezelés - hogyan segíthet a mindennapokban az írásterápia 

„A stressz az élet sava-borsa.” Selye János

Vezessen stressznaplót, hogy a mindennapok ne

Stressznaplóval a harmonikus hétköznapokért!

árnyékolja be az életét! A stressznapló napi 10 perc

A társadalom rohamos fejlődése azt eredményezte, hogy az emberek belekerültek egy olyan felgyorsult, rohanó életmódba, amely állandó stresszes állapotot eredményez. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenálló képességét. Mi tehetünk a stressz ellen? Hogyan védekezhetünk? Számos megoldás létezik: tréningek, mindenféle étrend kiegészítők, a jóga stb. Mi most olyan megoldást mutatunk be, amely valóban eredményes, és hosszú távon megerősíti a stressztűrő képességünket, jellemünk fejlődését szolgálja, és a digitális világból visszazökkent minket a kézírás gyakorlásához. A kézírás számos olyan készséget és gondolkodási mechanizmust fejleszt, amit a digitális kor adta technikáknak köszönhetően szépen lassan elvesztünk. A stressznapló olyan módszer, ami által kiírjuk magunkból a gondolatainkat és érzéseinket, amibe fókuszált figyelemmel teljesen bele tudunk merülni, ezért alkalmas arra, hogy kikapcsoljon minket. Hogyan működik, miért hasznosabb, mint egy egyszerű naplóírás? Olvassa el írásunkat: http://irasterapia.hu/stressznaplo/

kézírással segíti a gondolatok, érzelmek viharának lecsendesítését, fejleszti az önismeretet, hosszabb távon alkalmazva segíti a reziliencia, a rugalmas alkalmazkodás képességének kialakítását. A napi feszültség kiírása új perspektívák megtalálását teszi lehetővé, kreatív problémamegoldást, konstruktivitást eredményez. Nem hiszi, próbálja ki: Kérje e-mailben a stressznapló mintát!

MI-TE hírlevél egyesületi tagoknak, regisztrált érdeklődőknek, rendezvényeink résztvevőinek, szakmai partnereinknek és támogatóinknak, vagy új kapcsolatfelvétel céljából az esetleges szakmai érdekeltségből, együttműködés lehetőségéből adódóan. Ha nem szeretne több Hírlevelet kapni, kérjük, küldje el a „Leiratkozom” szót az info@irasterapia.hu e-mail címre.

Magyar Írásterápiás Egyesület , www.irasterapia.hu , tel: (30) 50 60 805

mi-te_hirlevel4  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you