Page 1

Ny bok

D

n a m o r ebut

Pris: kr. 249,-


Rom 214

Det er fredag 5. november 2010. Jeg er på kirurgisk avdeling, rom 214, på sykehuset i Kristiansand. Jeg har visst i seks dager at jeg har kreft. De siste dagene har de leitet rundt kroppen min for å finne ut hvor den komme fra. Det sitter tre menn i rommet mitt denne fredags formiddagen. En iransk kirurg, en tysk kreftlege og en mannlig sykepleier fra Rogaland. Kreftlegen har akkurat fortalt meg at jeg ikke kan bli frisk. Jeg spør ham ganske nøkternt: ”Hvor lang tid har jeg igjen?” Han ser på meg og sier: ”Hvorfor vil du vite det?” Jeg svarer som sant er: ”Jeg har et prosjekt jeg gjerne skulle blitt ferdig med.” ”Hva slags prosjekt er det?” ”Det er en bok.” Han ser med interesse på meg og spør:

Bestill boken i dag!

Boken kan også bestilles direkte fra Unni Skåland Ellingsen ved å benytte e-post adressen: uni.skaa@losmail.no eller telefonnummeret: tlf. 95979764


g i r

n

g

e

”Hva handler boken om?” ”Den handler om en ung mann som blir syk. Men han har et inderlig ønske om å skrive. Han er for syk til å skrive og får derfor en ung jente til å komme å skrive for seg.” I det jeg sier dette, går det et sus gjennom rommet, og alle de tre mennene og jeg forstår i det samme øyeblikk jeg uttaler de ordene, at jeg kan komme til å havne i samme situasjon som hovedpersonen i boka mi. Da gråter jeg. Fem dager senere er jeg i gang med cellegiftbehandling som gis som livsforlenget behandling. Jeg klarer ikke å skrive noe de fire månedene jeg holder på med behandling, men i det vi går over til mars, er jeg i gang med å skrive fortsettelsen og finne en avslutning på historien om Aleksander og Kristina. Det var viktig for meg å bli ferdig med den. Og heldigvis trengte ingen å skrive for meg.

Unni Skåland Ellingsen (50) har tidligere publisert kortere historier og noveller. I 2007 vant hun en novellekonkurranse i Kamille som er et av Norges største blader for kvinner. Unni har lenge hatt en drøm om å skrive romaner. Debutromanen ”Du så meg” kom i 2010. ”Ettermiddagene med Kristina” som nå foreligger, er hennes andre bok.

ISBN: 978-82-300-0824-9

Pris kr. 249,-

Bestill eller kjøp boken hos din nærmeste bokhandler eller hos

Kolofon Forlag Adresse: Nedre Slottsgate 5, 0157 Oslo Telefon: 22825100 Fax: 22825101 E-post: post@kolofon.com Internett: www.kolofon.no


Ettermiddagene med Kristina  

Kort presentasjon av bok skrevet av Unni Skåland Ellingsen

Ettermiddagene med Kristina  

Kort presentasjon av bok skrevet av Unni Skåland Ellingsen

Advertisement