Page 40

40

CULTURA

«RIUS DE LLIBRES»

INAUGURAT EL PROJECTE «RIUS DE LLIBRES» AL GEiEG DE SANT PONÇ Ens omple de joia comunicar-vos que ja som un dels cinc punts de la ciutat on es poden recollir llibres de segona mà de forma gratuïta. La inauguració va ser el passat 24 d’abril i, com veureu a la imatge, fou presidida pel president del GEiEG Francesc Cayuela i el director general Cèsar de Tiburcio, l’alcaldessa Marta Madrenas i la regidora Glòria Plana Yanes. L’objectiu del projecte «Rius de llibres», impulsat conjuntament amb l’Ajuntament de Girona i l’entitat Connexió Papyrus, consisteix a apropar els llibres i la lectura a llocs d’afluència ciutadana, allargant la vida útil dels llibres gràcies a la seva reutilització i distribució des de diversos espais de la ciutat. Com podreu llegir in situ al fulletó on es veu el riu Onyar farcit de llibres del costat de l’estanteria de Sant Ponç, els llibres han estat recollits i seleccionats per oferir-los en bon estat. La tria dels que anem posant es farà de forma periòdica per poder respondre a les necessitats de les persones lectores.

Foto: GEiEG.

Pel que fa al seu funcionament, només cal que us apropeu a la prestatgeria de llibres de davant de la recepció de Sant Ponç, trieu el vostre llibre i li doneu una nova vida. Està pensat perquè sigui una recollida puntual, és a dir, per agafar un o dos llibres per persona. Un cop llegits els llibres seleccionats, si els voleu tornar o en teniu algun per donar us heu d’adreçar a Connexió Papyrus (connexiopapyrus@gmail.com). Desitgem que aquest projecte tingui una llarga vida, com les històries dels seus llibres.

FITAG

A LES PORTES DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE AMATEUR DE GIRONA D’ENGUANY

Del 27 al 31 d’agost tindrà lloc la dinovena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). Aquest any, les obres es podran veure en diferents emplaçaments escènics a Girona, com el Teatre Municipal, la Sala la Planeta, la Casa de Cultura, el Pati de les Magnòlies de la Generalitat, el Centre Cultural la Mercè i el Caixafòrum. El festival no es limitarà a la ciutat de Girona, sinó que també es podrà gaudir en altres municipis com Figueres, Sant Jordi Desvalls, Vidreres, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Campdevànol, Llançà, Maçanet de

la Selva i Lloret de Mar. A banda del magnífic cartell d’enguany, veureu una fotografia del seu incombustible impulsor i director Martí Peraferrer que, com en les edicions anteriors, demostra un nou enginy visual que ja omple les xarxes socials. Un any més, els socis i sòcies del GEiEG podran beneficiar-se d’entrades a preu reduït pels espectacles de pagament. Aquests avantatges són possibles gràcies al conveni de col·laboració de l’entitat amb el Festival, fruit de la voluntat del GEiEG de seguir col·laborant amb la cultura popular de la ciutat i per a la ciutat. Com que un ocellet ens ha dit que enguany el festival segueix l’estela de les passades edicions, amb propostes innovadores de teatre tant de proximitat com d’altres indrets del món, jo no m’ho perdria per res. Per molts anys, FITAG!

Profile for GEiEG

Butlletí del GEiEG. Número 835. Juny - Juliol19.  

Butlletí del GEiEG. Número 835. Juny - Juliol19.  

Profile for geieg1919
Advertisement