Page 1

nummer 3

winter 2017

WOONKRANT

Gelooft u ook (niet) in sprookjes? Zelf uw huis verkopen… een verstandige keuze? Niet wanneer u de hoogste prijs wilt genereren. Meerdere praktijkvoorbeelden tonen aan dat een makelaar zorgt voor een betere verkoopopbrengst. En is de koop uiteindelijk gesloten en blijkt er een verborgen gebrek te zijn, dan is een makelaar die goede nazorg biedt zeker geen overbodige luxe. Kortom, wij geloven niet in sprookjes. Maar: we houden er wel van! Daarom krijgt u van ons een compleet verzorgd Winter Efteling arrangement voor 4 personen cadeau wanneer u uiterlijk 31 december 2017 uw woning bij Via Makelaardij in verkoop geeft!

r Probeee i r d s n o n e d n a a m

! S I T A R G

Benieuwd naar de voorwaarden van deze actie?   Vul dan deze bon in en stuur ‘m naar ons op! Naam:  Telefoon: Adres: Pc + Plaats:  E-mail:

Stuur deze bon naar: Via Makelaardij Klooster 2 4132 BG Vianen of stuur een mail met uw gegevens naar: info@viamakelaardij.nl of bel 0347-374277.

VIAMAKELAARDIJ.NL


EVERDINGEN

EVERDINGEN

HAGESTEIN

PRINS BERNHARDSTRAAT 55

BINGSE BOOGAARD 2

LANGE DREEF 14

Luxe vrijstaande woning met zee aan ruimte. Riante kavel met prachtig uitzicht. Fijne woonkeuken, ruime slaapkamers en parkeren op eigen terrein.

Prachtige luxe afgewerkte tweeonder-eenkapwoning in het landelijke Everdingen. In het groen wonen en toch voorzieningen in de buurt. Met garage.

Sfeervolle vrijstaande woning met dakterras aan de rand van het dorp Hagestein. Voldoende P op eigen terrein. Prachtig gestyled en vele mogelijkheden.

€ 600.000,- k.k.

€ 298.000,- k.k.

€ 550.000,- k.k.

HEI- EN BOEICOP

LEXMOND

VIANEN

HEI- EN BOEICOPSEWEG 174

KORTENHOEVENSEWEG 43 A

LANGENDIJK 31

Een ware verrassing! Deze woning biedt veel meer woonruimte dan u verwacht; 3 slaapkamers, 2 badkamers, ruime woonkamer en een riante tuin aan de overzijde.

Luxe appartement in de prachtig gerenoveerde monumentale Hoeve Killestein. Veel authentieke kenmerken. Met eigen terras en gemeenschapelijke tuin.

Markant pand in historische binnenstad. Wonen op 351 m²? Dat kan hier! Fantastische woonkeuken, sauna, 2 dakterrassen en een mediterane tuin.

€ 225.000,- k.k.

€ 289.000,- k.k.

€ 949.000,- k.k.

Win een Winter Efteling arrangement voor 4 personen!

VIANEN

VIANEN

AIME BONNASTRAAT 7

BURG JHR HOEUFFTLAAN 53

Deze prachtige vrijstaande woning met garage en goed onderhouden tuin is nu te koop! Ee echte blikvanger op een markante plek in Vianen. Maar liefst 325 m² perceel.

Deze leuke eengezinswoning met garage is de afgelopen jaren flink onder handen genomen en nu van alle gemakken voorzien. Op loopafstand van voorzieningen.

€ 439.000,- k.k.

€ 199.500,- k.k.

VIANEN

VIANEN

VOORSTRAAT 102

LANGENDIJK 32 A

Ruime bovenwoning in het hart van de Viaanse binnenstad! De woning is gelegen op de eerste en tweede verdieping en beschikt over een riant dakterras!

Sfeervol wonen in de binnenstad met prachtig uitzicht vanaf het ruime dakterras. Sfeervol royaal appartement over twee verd., met een schitterend uitzicht.

€ 369.000,- k.k.

€ 299.000,- k.k.

Geef uiterlijk 31 december 2017 uw woning in verkoop   bij Via Makelaardij en maak kans op een compleet verzorgd   Winter Efteling arrangement voor 4 personen!

www.viamakelaardij.nl

2

Klooster 2 | 4132 BG Vianen | Tel: 0347 - 374277 | info@viamakelaardij.nl | www.viamakelaardij.nl


COLUMN

“Via Makelaardij neemt zorgen uit handen” “We worden een dagje ouder, onze drie kinderen zijn het huis uit en we willen graag kleiner wonen. En dan bij voorkeur in het centrum van Vianen. We zagen een huis op internet dat bij Via Makelaardij te koop stond en hebben toen contact gezocht. Die woning had geen ‘buiten’ en viel daarmee voor ons af, maar ze wisten nog wel iets anders voor ons.”

Op naar 2018! Nog midden in de ‘eindspurt’ van 2017, zijn we bij Via Makelaardij uiteraard ook al druk bezig met 2018. Een jaar waar op de woning­ markt het nodige verandert. Zo kunt u volgend jaar als koper precies 100% van de woning­ waarde aan hypotheek lenen. Alle bijkomende kosten moet u dus financieren uit eigen mid­ delen. De hypotheekrenteaftrek wordt verlaagd naar 49,5%. Het Eigen Woning Forfait (EWF) gaat van 0,75% naar 0,6%. De ‘Wet Hillen’ wordt afgeschaft: wie wel een huis heeft maar geen hypotheek, zal via het EWF tóch moeten gaan betalen voor de wo­ ning. Ook de restschuldregeling komt te vervallen. Die werd tijdens de crisisjaren ingevoerd om huis­ eigenaren met een woning ‘onder water’ de mogelijkheid te bieden om bij verkoop met verlies maxi­ maal vijftien jaar de rente en kos­ ten van de belasting af te trekken. Een woning kopen? Bekenden van ons kantoor vroegen me onlangs om eens mee te kijken bij hun aankoop. Ze dachten in eerste in­ stantie dit zelf wel te kunnen doen. Maar na wat onderzoek bleken er toch meer haken en ogen aan te zitten dan gedacht. Uiteindelijk besloten ze ons alsnog in te scha­ kelen als aankoopmakelaar. We hebben hen, gelukkig, kunnen be­ hoeden voor een ‘kat in de zak’. De woning is wél gekocht, maar met wat aanpassingen, een betere prijs en goede afspraken óp papier. Veranderingen, uitdagingen, vernieuwingen; in de makelaardij is ieder jaar weer anders. Via Makelaardij is daarbij een sta­ biele factor die u graag van dienst is! Bel ons voor een afspraak. Uw makelaar, Joost Verheul

Concept en realisatie: Geen Blad voor de Mond B.V. www.geenbladvoordemond.nl

Aan het woord is Aart de Gans, die samen met zijn vrouw Jolande dankzij Via Makelaardij uiteindelijk de gewenste woning mét tuin in hartje Vianen vond. “Barbera Vijver van Via Makelaardij vertelde ons dat er een woning in verkoop zou komen die zomaar helemaal op onze wensen zou kunnen aansluiten. En ze had gelijk: ons nieuwe huis is precies wat we voor ogen hadden. We zijn er echt ontzettend blij mee. Op 2 juli krijgen we de sleutel en we hoeven er alleen wat kleine dingen aan te doen. Zo moet beneden de vloer worden geschuurd en is er boven op de overloop wat hoogteverschil dat we willen egaliseren.”

verkopen niet zo heel moeilijk.” Dat werd Joost Verheul en dat bleek een uitstekende keuze: het huis van Aart en Jolande was binnen een paar dagen verkocht. Aart: “Aan een jong stel dat er volgens mij heel blij mee is en zich prima kond vinden in de gewenste overdrachtsdatum van 20 juli.” Over de samenwerking met Via Makelaardij heeft Aart niets dan lof. “Het is natuurlijk helemaal top zoals er is gereageerd, door ons te attenderen op een woning die nog niet eens te koop stond. Anders was deze wellicht aan onze neus voorbij gegaan. Ook

tijdens het traject was de begeleiding prima en werden we keurig van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden. We hebben geloof ik veertig jaar in ons huis gewoond, dus voor ons was het allemaal nieuw. Dan is het fijn om een makelaar te hebben die je alle zorgen uit handen neemt.” Ook de verkopers van de woning waren blij met de snelle actie van Via Makelaardij: zij schakelden Joost in bij de aankoop van hun nieuwe huis. “Dus zo blijkt maar weer dat wanneer je als makelaar actief bent, je daar zelf veel voordeel bij hebt”, besluit Aart.

Het huis dat Aart en Jolande hebben gekocht.

De verkochte woning.

NIETS DAN LOF Tot 2 juli kunnen Aart en Jolande in hun huidige huis blijven wonen. “Dat is uiteraard wel zo praktisch voor ons. Ja, gezien het plezierige contact met het team van Via Makelaardij was de keuze voor de makelaar die ons huis zou

VIANEN

VIANEN

hypotheken

Bel 0347 - 820999 ANNA JOHANNA VAN NASSAUSTRAAT 7

Uitgebouwde hoekwoning in populaire en groene wijk Amaliastein. V. v. 3 slpkmrs, maar eenvoudig 4e mogelijk. Ruime achtertuin en voldoende P.

Geniet ook van de  zekerheid uw  fi nanciële zaken goed  op orde te hebben.  viamakelaardij.nl/hypotheken

€ 339.000,- k.k.

DE BOGERD 45 Vrijstaand wonen op loopafstand van alle voorzieningen? Het kan in deze ruime woning met eigen parkeerplaats, enorme woonkamer en 3 slaapkamers.

€ 350.000,- k.k.

VIANEN

ZIJDERVELD

LANGE WAAIJSTEEG 13

SANTCAMP 3

Nabij het Merwedekanaal, aan het rustige deel van de Lange Waaijsteeg vindt u deze prachtige royale vrijstaande villa op een ruim perceel van meer dan 500 m².

Aan de zuidkant van Zijderveld gelegen 2-onder-1-kapwoning met garage en dakopbouw op de garage, eigen oprit en tuin met veel privacy.

€ 749.000,- k.k.

€ 315.000,- k.k.

Klooster 2 | 4132 BG Vianen | Tel: 0347 - 374277 | info@viamakelaardij.nl | www.viamakelaardij.nl

3


Binnenkort in verkoop DORPSHART FASE 2

Woon jij volgende kerst in Hoef en Haag? Fijne feestdagen! Nieuw woonaanbod in januari! Schrijf je alvast in, dan houden wij je op de hoogte!

Bekijk de nieuwe beelden en plattegronden. • • • • •

Herenhuizen aan het water Eengezinswoningen Twee-onder-een-kapwoningen Patiowoningen Rug-aan-rugwoningen

www.hoefenhaag.nl 4

Klooster 2 | 4132 BG Vianen | Tel: 0347 - 374277 | info@viamakelaardij.nl | www.viamakelaardij.nl

Schrijf je ze in op on website!

Via Woonkrant  

De Woonkrant voor regio Vianen en Hagestein, boordevol woningaanbod en woningmarktnieuws.

Via Woonkrant  

De Woonkrant voor regio Vianen en Hagestein, boordevol woningaanbod en woningmarktnieuws.