Page 1

Mei 2016

con tact contact nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Lagere Gemeenteschool Bonheiden

In dit nummer

1 2 4 7 16 20 30

voorwoord prikbord - nieuws van directeur en oudercomitĂŠ schoolnieuws - levensbeschouwing schoolnieuws - van 1 tot 2 schoolnieuws - van 3 tot 4 schoolnieuws - van 5 tot 6 sportkrant


voorwoord

contact - mei 2016

voor woord Colofon Beste ouders en begeleiders, Druk: Lagere Gemeenteschool Bonheiden

Verantw. uitgever: Piet Wauters Lagere Gemeenteschool Bonheiden Schommen 1 2820 Bonheiden Tel.: 015 / 51 26 38 Fax.: 015 / 52 83 57 E-mail: onthaal@geboschool.be

Website: www.geboschool.be

.

OPROEP !!!! Jij ook in het schoolkrantje de volgende keer? Met een versje, een tekening, een verhaaltje,…? Breng het binnen bij de directeur of stuur het door via internet. Dan zorgt de redactie voor de publicatie in volgend nummer.

Het schooljaar loopt weeral op zijn einde. Al gauw kunnen we samen met onze kinderen genieten van een welverdiende vakantie. De tijd lijkt voorbij gevlogen. De winterbarbecue kende een geslaagde eerste editie. Het eten was lekker, de zaal prachtig aangekleed en de sfeer zat er al snel in. Een avond om niet snel te vergeten. In de aanloop naar de creavernissage mochten we rekenen op de steun van enkele creatieve ouders en grootouders die onze kinderen met raad en daad bijstonden tijdens hun creadagen. En het resultaat mocht gezien worden! We waren dan ook erg blij om jullie zo talrijk te mogen ontvangen onze creavernissage, die ondertussen een vaste waarde geworden is. Tijdens de week van zwakke weggebruiker waren de weergoden ons gunstig gezind waardoor vele kinderen (en hun ouders) besloten om de auto aan de kant te laten en met de fiets naar school te komen. Dankzij de inzet van de hekkenwachters konden we gedurende een hele week de straten rond de school autovrij maken waardoor onze kinderen veilig op school raakten. Op het einde van dit schooljaar neem ik afscheid van onze school. Samen met Maarten zwaai ik af. Met pijn in het hart maar vooral dankbaar voor de fijne tijd die ik samen met toffe mensen mocht beleven. Heel wat jaren maakte ik deel uit van een groep hardwerkende ouders met wie het leuk samenwerken was. Samen staken we de handen uit de mouwen om toffe activiteiten op poten te zetten en om de school een handje te helpen. Ik zal het missen... Tijd dus voor een dankjewel... Dankjewel aan iedereen die deel uitmaakte van het oudercomité, die een handje toestak tijdens een van de vele activiteiten of die door zijn aanwezigheid van onze activiteiten een succes maakte. Ook een dankjewel aan alle leerkrachten voor hun dagelijkse inzet om onze kinderen een duwtje in de juiste richting te geven en in het bijzonder aan Piet, onze directeur, die het warme hart is van deze school. Voor de toekomst wens ik onze school en vooral het oudercomité nog veel leuke momenten!

Zonnige groeten, Annemie

1


prikbord

contact - mei 2016

Nieuws van de directie

In je agenda:

+

22 mei Opendeurdag op school Ter herinnering: enige data voor de schoolkalender

- de proefwerkperiode eindigt ten laatste op donderdag 23 juni. - op 27 juni organiseren we tijdens de voormiddag voor onze kinderen een speldag op school. ’s Middags is er voor iedereen lekkere Luciano-pizza! - einde schooljaar: donderdagmiddag 30 juni eindigt het schooljaar voor de leerlingen. Er wordt toezicht voorzien tot 13.00 u.

En natuurlijk, een dankwoordje aan alle kinderen, ouders en leerkrachten die ervoor zorgden dat ook dit ‘Contactje’ weer een gevarieerde inhoud kan bieden.

Mailadressen leerkrachten

Zomers vraagje van juf Leen….

Elke leerkracht kan je een mailtje sturen op:

Sandalen en blote voeten… Graag een paar kousen meegeven voor de lessen LO. Kinderen krijgen makkelijk last van voetblaren als ze met blote voeten in hun turnpantoffels rondlopen. De kousen kunnen dan eventueel in hun turnzakje blijven.

voornaam.familienaam@geboschool.be Mailadressen school: Secretariaat: onthaal@geboschool.be Directeur: directie@geboschool.be

2


prikbord

contact - mei 2016

Een kijkje in de klassen bij de opendeurdag -

In elke klas werd het thema ‘Gebo in beeld’ verrassend veelzijdig uitgewerkt. Hieronder vind je een opsomming van de verschillende onderwerpen:

Je kan tussen de klasbezoeken door genieten van een hapje en een drankje. Leerkrachten, ouders, huishoudpersoneel en toezichters laten de catering in goede banen lopen.

Klas 1A 1B 1C 2A 2B 2C 3A 3B 4A 4B 5A 5B 6A 6B ZL RKG LO

Onderwerp opendeurdag Van stip tot ....

Grote kunst voor kleine kenners Kunst in de kijker May the art be with you VierBeeldig Alles in beeld ‘t COMA Pop-Art Kinderrechten in beeld Op a’Ventura’ met Paolo Turnzalig in beeld

3


schoolnieuws

contact mei 2016

Wat viel er zoal beleven in de zedenleerklas? Film kijken : Fly away home Wij keken naar de film Fly Away Home. De film vertelt het verhaal van Amy. Haar ouders zijn gescheiden. Op een dag komt haar mama om het leven bij een auto-ongeluk. Amy gaat op de boerderij bij haar vader wonen. Bulldozers beginnen het bos bij de boerderij af te breken. Amy redt een nest ganzeneieren en weet ze uit te broeden. De gansjes denken dat Amy hun moeder is en lopen overal achter haar aan. Op een dag moeten de beestjes naar het zuiden vliegen om te overwinteren. Amy bereidt ze voor op deze trektocht. Samen met haar vader werkt ze aan een speciaal vliegtuig. Het lukt om de ganzen naar de overwinteringsplaats te brengen. Amy is een echte natuurvriend! vierde leerjaar.

het land weer snel zal opbouwen en goed voor de bevolking zal zorgen. Het einde van de oorlog zorgt ervoor dat alle vluchtelingen uit Syrië weer naar huis kunnen. Vliegtuigen kunnen niet meer neerstorten. Daar zorgen zonnepanelen voor die op het dak van de vliegtuigen worden geplaatst. In combinatie met aardgas ontstaat er een stof die oneindig lang kan branden. Zo kunnen de vliegtuigen nooit meer neerstorten. Als dat toch dreigt te gebeuren, neemt de automatische piloot het over. Die is zo gebouwd dat hij nooit kan falen. Voortaan hoeft u niet meer bang te zijn dat u zal worden opgepeuzeld door een haai. De laatste jaren werden haaien steeds vaker ziek van het eten van mensenvlees. Hoe dat komt is voor wetenschappers nog een raadsel. Zeker is dat haaien mensenvlees niet meer lekker vinden. Alle haaien zijn ondertussen vegetariër geworden en eten voortaan alleen nog zeewier en andere planten uit de zee.

Het goed nieuws journaal Vind jij het ook eng om naar het nieuws te kijken? Word je er bang of verdrietig van? Wij hadden genoeg van al die berichten waar je niet vrolijk van wordt en maakten ons eigen goed nieuws journaal. Hieronder lees je enkele nieuwsberichten uit dat journaal.

vierde leerjaar

In de gemeenteschool van Bonheiden moeten de kinderen niet meer leren rekenen. Elk kind heeft vanaf nu zijn eigen ultra slimme rekencomputer. Die lost nu alle sommen en rekenproblemen voor de kinderen op. De computer is niet groter dan een portefeuille. Hij past precies in je broekzak. De kinderen vinden het superhandig en zijn er erg trots op. Ze mogen de computer elke dag mee naar huis nemen. Nog in de gemeenteschool van Bonheiden krijgen kinderen voortaan geen huiswerk meer. De meesters en juffen van de school vinden dat kinderen die al een hele dag op school hebben gezeten ’s avonds veel tijd moeten kunnen besteden aan hun hobby’s. De kinderen vinden het een schitterend idee. Velen schreven zich reeds in voor een lessenreeks in de muziekschool of in een sportclub. De oorlog in Syrië die meer dan 5 jaar heeft geduurd, is voorbij. De Syriërs hebben een nieuwe president gekozen. Hij belooft dat hij

4

Maak kennis met Greenpeace De mensen van Greenpeace zetten zich in voor een groene wereld waar geen oorlog is. En dat is precies wat het woord Greenpeace betekent. ‘Green’ staat voor het milieu en ‘peace’ betekent vrede .

Hoe het allemaal begon Er was eens een groepje Canadezen en Amerikanen dat zich ongerust maakte over Amerikaanse atoomproeven bij het eilandje Amchitka bij Alaska. Zo’n proef zou namelijk veel natuur kapotmaken. Ze huurden een


schoolnieuws

contact mei 2016

vissersboot en gingen naar Amchitka. De actievoerders kwamen nooit op het eiland aan, maar ze waren over de hele wereld op televisie te zien. Daardoor werd de reis een groot succes. De eerste actievoerders lieten het daar niet bij. Ze richtten Greenpeace op. Ze spraken af nooit geweld te gebruiken bij de acties. Wel wilden ze proberen zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de plaats waar de natuur in gevaar is. “Maar we gaan niet slaan, wel in de weg staan”, zeiden ze. De milieustrijders willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen zien wat er met de natuur gebeurt. Daarom zorgen ze ervoor dat er elke keer cameraploegen en fotografen in de buurt zijn. vijfde leerjaar

Maak kennis met Meneertje Langneus Kennen jullie meneertje Langneus? Hij is heel nieuwsgierig. Veel te nieuwsgierig, vinden de mensen van het dorp. Hij steekt altijd zijn neus in iemand anders zijn zaken. Maar de mensen van het dorp hebben er genoeg van. Ze bedenken een plannetje. Meneertje Kwast, de schilder, verft zijn neus rood als meneertje Langneus achter de deur gluurt waar hij aan het schilderen is. En mevrouwtje Sop steekt een wasknijper op zijn neus als hij over de muur van de wasserij gluurt. Meneertje Krul, de timmerman, klopt met de hamer op zijn neus als hij achter de schutting kijkt waar hij aan het werken is. Maar dan hoort meneertje Langneus in het bos iemand zagen. Hij verstopt zich achter een boom en wil weten waar dat geluid vandaan komt. Dan bedenkt hij zich. Wie weet wat er zal gebeuren met zijn neus. Meneertje Langneus heeft zijn lesje nu wel geleerd. Hij is niet meer zo nieuwsgierig en wordt de vriend van iedereen uit het dorp.

5

tweede leerjaar Wat is vrijzinnig humanisme? In de lessen zedenleer vertrekt de leerkracht vanuit het vrijzinnig humanisme. Maar waar staat het vrijzinnig humanisme voor? In het filmpje “Wat vind jij belangrijk?” wordt dit goed uitgelegd. Je kan het bekijken als je op de volgende link klikt : https://www.youtube.com/watch?v=98TLVEEsXE


schoolnieuws

contact mei 2016

Rooms-katholieke godsdienst

22 maart 2016. Stiltes vol mijmeringen, samen verbaasd, verdwaasd, boos en ontsteld‌Maar ook verbonden, elkaar troostend, solidair. De werken, door onze kinderen gemaakt, zijn op het gemeentehuis te bewonderen.

6


schoolnieuws

contact mei 2016

Uit het 1ste Van stip tot ….. Onze eersteklassers kunnen een beetje toveren! Van een eenvoudige stip maken zij een prachtig kunstwerk! Floor uit het verfhaal heeft ons verhaal heeft ons geleerd dat iedereen kan tekenen. Elk op zijn eigen manier, met zijn eigen materiaal en vooral met zijn eigen TALENTEN; Kunst is meer dan tekenen alleen : het is ook knutselen met verschillende materialen, zelfs met waardeloos materiaal dat we normaal in de vuilnisbak deponeren. Kunst is ook experimenteren, zoals bijvoorbeeld het mengen van kleuren verf. Ook dans is kunst. Zo kunnen we nog even doorgaan… maar je kan beter een kijkje komen nemen in onze eerste klasjes op de opendeurdag op zondag 22 mei! Daar zie je wat kunst voor ons is en welke prachtige kunstwerken de kinderen hebben gemaakt! Van harte welkom! Je kan hieronder zelf alvast eens proberen om jouw eigen kunstwerk te creëren. Veel plezier!

7


schoolnieuws

contact mei 2016

8


schoolnieuws

contact mei 2016

Uit het 2de Hallo lieve Luna,

vakjes. Zo oefenen we om onze vinger op te steken. Als we elke dag minstens 8/10 hadden, kleefde de juf een sticker in onze agenda. We kregen al een paar keer op maandag de naam van een vriendje. Het was dan de bedoeling om goed te zorgen voor dat vriendje en hem of haar complimenten te geven. Op het einde van de week maakten we dan een kaartje. We tekenden iets leuks en schreven mooie woorden. Zo kreeg iedereen een geschenkje. We werken ook voor bloemen. Als we samen 10 bloemen verdiend hebben, dan krijgen we een kiesuurtje. Dat vinden we natuurlijk heel tof.

Hoe gaat het met jou? Je mama vertelde dat jullie nu op Guadeloupe zijn. Bedankt voor het filmpje dat je doorstuurde. Jij zit in je bikini op de boot terwijl we de wind daar horen waaien. Een cacaoboon doorsnijden is blijkbaar moeilijk. Wij genieten hier ook van het zonnetje en de wind maar in bikini kunnen we nog niet zitten. Da's voor later. Net voor de paasvakantie mochten we eitjes rapen. Ja, eitjes van chocolade, mmmmmmmmmmm dat was lekker. Ondertussen hebben wij in de klas al veel bijgeleerd. We zijn vandaag begonnen met de maaltafel van 9. Op elk lieveheersbeestje staan 9 stippen. Ook oefenen we nu de woorden van woordpakket 22. Maandag gaan we op uitstap. We brengen dan een bezoek aan het groentemuseum in SintKatelijne-Waver. Daar gaan we groentjes snijden voor een heerlijk middagmaal. Hopelijk gaat het iets gemakkelijker dan de cacaoboon.

Af en toe heeft een vriendje zomaar geschenkjes bij. Dat is heel leuk. En als er iemand jarig is, is het feest in de klas. We zingen dan "Lang zal ze/hij leven", we maken een groot en een klein vuurwerk en we delen en ontvangen geschenkjes. Dat is natuurlijk heel fijn. Deze maand zijn er nog 2 kinderen jarig. We kijken er al naar uit om dat te vieren. Lieve Luna, we gaan heel blij zijn als je volgend schooljaar terug in ons klasje zit. We missen je heel erg.

Tijdens de jeugdboekenweek brachten we een bezoek aan de bib. De schrijver Stefan Boonen was daar op bezoek. Hij vertelde over de boeken die hij schreef en dat zijn er al heel veel. Hij vertelde ook een verhaal, dat was heel leuk. In de klas las de juf "Prinses Prot" voor. Dat was een heel grappig verhaal. Op woensdag lezen we in groepjes. Tijdens dit uurtje werkten we rond de boeken van "Vos en Haas". Deze zijn geschreven door Sylvia Vanden Heede. De juf zorgde ook voor heel veel boeken van Annie M.G. Schmidt. Ja, dat zijn de boeken met verhalen over Jip en Janneke. We lazen het gedicht van "Dikkertje Dap" en ook "De spin Sebastiaan.� Hiervan bestaan ook een liedjes. Die kan je via youtube wel beluisteren.

We wensen je nog heel veel plezier op je reis! Heel veel groetjes van ons allemaal, Florian, Angelina, Hanne, Billie, Stanne, Ciaran, Remy, Nicolas, Nora, Inya, Elisa, Lucas, Vincent, Sebbe en Maksim

Op onze bank kleefde een kaartje met 5 vingertjes. Voor elke dag een vinger met 10

9


schoolnieuws

contact mei 2016

Op uitstap naar ’t Grom. We zijn op uitstap naar ’t Grom geweest. We hebben zelf gekookt. We sneden courgetten, paprika en ui in kleine stukjes. Het dessert was heerlijk! We namen een kijkje op de velden. Toen kroop er een lieveheersbeestje op mij. We speelden ook een memory. Angelina en Emma We hebben gekookt in ’t Grom. We hebben al de groenten zelf gesneden. Toen we uien sneden, prikte mijn ogen en moest ik huilen. De soep was heel lekker. Bij de serre stond een grote kar. Dat was een oude bloemkoolkar. Er was ook een tuin zoals ze lang geleden aangelegd werden. In de hoeken stonden rode tulpen. Die waren toen heel duur. Billie en Remy

Bij het bijenhotel zagen we oorwormen. Het is een mooi huis voor de bijen. We hebben ook gekookt en lekker gegeten. Met het memoryspel won ik ( Sebbe) 2 keer. Sebbe en Hanne Maksim was jarig vandaag. Stanne is 1 keer gewonnen met memory. We hebben het eten zelf gemaakt. Het was heel lekker! Ook het dessert was heerlijk. We vonden alles heel leuk. Nicolas en Stanne In het grom mochten we zelf groenten snijden voor het hoofdgerecht. We sneden ook een aubergine in kleine stukjes. Het dessert was écht heel lekker, vooral de aardbei! We speelden een memoryspel en mochten even buiten spelen. In de tuin mochten we aan kruiden ruiken. We hebben salie en rozemarijn geroken. Het was een fijne dag. Nora en Lucas

Ik was jarig toen we naar ’t grom gingen. Dat was heel fijn. Het koken was leuk. Alleen de ui snijden was lastig. Mijn ogen prikten. Maksim We deden ook een proefspelletje. Iedereen kreeg een blinddoek om. We proefden augurk, witloof, olijf en wortel. Ik mocht ook sinaasappel en citroen persen. Dit werd over het fruit gegoten. Inya

Op het veld stond ook rabarber. Dat is heel lekker als je er een beetje suiker bijdoet. Je kan er ook moes van maken. We hebben ook de tafel gedekt. Elk glaasje versierden we met een servetje. We maakten er een echte feesttafel van. We hebben heel lekker gegeten. Het was een leuke dag. Florian en Vincent

We hebben veel groenten gesneden voor een ovenschotel. We aten fruitsla van appel en peer met als toetje een lekkere aardbei. Het dessert was heerlijk. Het memoryspel was heel leuk. Ciaran en Elisa Met de gids namen we een kijkje in de serre, op het veld en in de tuin. In de serre stonden heel veel potjes met plantjes.

10


schoolnieuws

contact mei 2016

De avonturen van 2 B Vrijdag 18 maart : creadag ! De mevrouw van de robots was soms een beetje streng, maar het was wel erg leuk ! Ik heb ook een houten dier gemaakt , echt veel geknutseld. Het was een heel leuke dag. (Malina)

Ik vond de fruitsatés heel leuk. Ook het Azteeks tapijt en de yoga en de verhalenkoffer vond ik leuk ! (Ienke) Ik vond de robot zo leuk omdat ze wielen heeft. Ik vond de fruitsaté leuk omdat we direct mochten eten. ( Ruben) Ik heb veeeel leuke dingen gedaan. Een robot gemaakt, een houten dier, yoga gedaan, een trashtrofee gemaakt, … . Als houten dier heb ik een konijn gemaakt. De robot is nog niet helemaal af. Van yoga heb ik een pluim gekregen ! (Joren) Ik vond het heel leuk want er waren heel veel vriendinnen bij mij bij het robot maken. Yoga was ook heel tof. Alles was eigenlijk superleuk! ( Floor) Ik heb verhalenkoffer, trashtrofee en wolkenkrabber gedaan. Alles was heel leuk ! ( Tijs)

Ik heb yoga gedaan en dat was superleuk. Ook omdat Fleur er ook was. Ik heb verhalenkoffer gedaan en wij mochten toneel spelen en dat vond ik superleuk! Het schilderen was ook leuk, daar waren Julie en Nora ook. Ik heb ook een fruitsaté gemaakt en dat was ook superleuk. (Jasminne)

Ik ben eerst naar het Azteeks tapijt gegaan, maar ik vond de weg niet. Later ging ik naar houten dier. Ik mocht er met een echte zaag en hamer werken ! Toen zat ik bij trofee en ik had een gouden stralende trofee gemaakt. Ik maakte ook een lekkere fruitsaté met Oskar, Lukas, Nicolas en Ienke. ( Alyssa) Ik heb een robot gemaakt en het was heel leuk. We moesten verschillende materialen meebrengen. Ik ben ook mee het Azteeks tapijt gaan schilderen en verhalenkoffer gaan doen. Alles was echt heel leuk ! (Mirte)

11

Ik vond eerst de weg niet en na een tijdje had ik gelukkig de juf gevonden. Zij wees ons de weg. We hebben yoga gedaan en de jongens waren een beetje wild. We deden ook verhalenkoffer en aquarium, dat was ook heel leuk !! (Free)


schoolnieuws

contact mei 2016

Mijn mama kwam helpen, dat was heel leuk. Ze werkte mee aan de robot. Ik mocht thuis al een voorbeeld maken, dus het ging vlot. Bij Azteeks tapijt zat ik bij Nora en Jasminne in de groep. Samen moesten we een tapijt schilderen en wij waren eerst klaar. Bij verhalenkoffer mocht je een toneeltje doen. Bij fruitsaté heb ik een keilekkere gemaakt. Alles was heel leuk ! (Julie)

Ik vond het fijn dat mijn mama kwam helpen. Het houten dier was superleuk, veel hout zagen ! Ik heb een dino gemaakt met een knuppelstaart en veel vinnen. Bij de verhalenkoffer werden we in groepjes verdeeld . We moesten dan een kaartje trekken en dat verhaal moesten we dan nadoen.Bij wolkenkrabbers moesten we een doos schilderen en nadien ramen en deuren maken. Bij trashtrofee moesten we een trofee van afval maken. ( Toon ) Ik heb een robot gemaakt. Mijn mama was er ook bij. Ik hen ook een wolkenkrabber gemaakt. Ik heb ook huisjes mogen schilderen. Ik maakte ook een aquarium en maakte een lekkere fruitsaté. Het was allemaal leuk ! (Yarne)

Ik zat in het groepje met Jasminne, Remi, Billy, Victor en Angelina. Bij de verhalenkoffer hadden we een toneel gespeeld over een kokkin die ontslagen werd. Bij houten dier heb ik een hondje gemaakt. Bij aquarium maakte ik een zeemeermin. Ik zat ook bij yoga en dat vond ik super, super leuk ! Deze dag was de leukste dag ! ( Fleur)

Ik heb een robot gemaakt. Het was heel leuk omdat ik een hele goede gemaakt heb. Hij kan rechtstaan. Ik heb ook een houten dier gemaakt , een aap . ( Korneel) Yoga was heel raar omdat we zo van die rare oefeningen moesten doen. Wolkenkrabber vond ik heel heel leuk omdat ik dan zelf een huis mocht ontwerpen.Fruitsaté was heel erg leuk want Nicolas en ik waren al de bordjes waar fruit op lag aan het leegeten. (Oskar)

Ik heb houten dier gedaan en we mochten met een zaag en hamer werken. Ik heb ook een wolkenkrabber gemaakt uit een schoendoos, dat vond ik heel leuk. Ook de yoga was tof.(Jori)

Ik heb een fruitsaté gemaakt en dat was lekker. Ik heb ook een Azteeks tapijt geschilderd en dat was leuk ! Het houten dier was moeilijk. Als laatste deed ik yoga en dat was superleuk ! (Jasper)

Vrijdag 15 april : Bezoek aan het Grom. Het was heel fijn . We zagen een mol, dat was wel een beetje eng. Het eten vond ik lekker. (Malina)

12


schoolnieuws

contact mei 2016

Ik vond het heel leuk. Het koken was super ! De rondleiding en wandeling vond ik ook heel leuk. De kwis over de wandeling vond ik wel spannend ‌ ( Julie) We hebben veel bijgeleerd. Ik heb ook iets gewonnen. Ik won een beetje salie. Wie eerst de naam van een kruid wist won en ik was de eerste. (Free) We maakten pompoensoep, wortelpurree en een lekker dessert. We zijn ook nog in de serres geweest. (Mirte) In het Grom was het heel leuk omdat we zelf eten mochten maken. We leerden ook veel over zaadjes. (Korneel) Ik heb veel interessante dingen geleerd. Wij hebben verschillende groenten geproefd en ik vond ze heel lekker. Het leukst vond ik puree maken. We hebben ook een rondleiding gekregen. Het was een heel goede ervaring. ( Alyssa) Ik vond het heel leuk als we kookten. Toen het eten klaar was ging ik zo snel als ik kon aan tafel zitten . Het was lekker !!! ( Toon)

13


schoolnieuws

contact mei 2016

HOEKENWERK KUNST

Hoek 2: Kandinsky: kleuren leren mengen.

Hoek 1: Schilderen zoals Michelangelo. Michelangelo is een schilder die op een heel gekke manier zijn schilderijen maakte. Hij versierde de kerken met hele mooie tekeningen. Hij schilderde niet alleen op de muur maar ook op het plafond. Om makkelijker te kunnen schilderen ging hij op zijn rug liggen. Kijk maar eens op deze prent.

Kandinsky gebruikt hele mooie kleuren in zijn schilderijen. Hij gebruikt alleen de 3 hoofdkleuren rood, geel en blauw. Wij maakte zelf een kunstwerkje zoals Kandinsky en mochten enkel met de drie hoofdkleuren nieuwe kleuren maken.

Wij hebben dit zelf ook eens geprobeerd.

14


schoolnieuws

contact mei 2016

Hoek 3: Keith Harring – Memory Keith Haring is een Amerikaanse kunstenaar. Hij gebruikt heel felle kleuren in zijn kunstwerkjes. Hij tekent heel grappige mannetjes en hondjes. We speelden een memory met verschillende mooie kunstwerkjes van deze kunstenaar.

Hoek 4: Miro – puzzel Miro maakt met rare vormen heel gekke mannetjes en beestjes. Zie jij ook de gekke beestjes en mannetjes op zijn schilderijen ? Wij maakten onze eigen gekke beestjes en mannetjes met super leuke puzzelstukken.

15


schoolnieuws

contact - mei 2016

Uit het 3de Creadag Op 18 maart hadden wij samen met het tweede leerjaar creadag. Iedereen vond dit leuk, want we konden van alles gaan doen. De fruitsatés die we zelf gemaakt hebben , waren super lekker ! En er waren natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen. Op de vernissage kon iedereen komen kijken naar wat we allemaal gemaakt hebben. Toone, Pauline en Mauro Vernissage Wij gaan jullie wat meer vertellen over de activiteiten die wij deden op de creadag. Als eerste activiteit kozen wij de verhalenkoffer. Daar bedachten en speelden we toneeltjes met zijn drieën . We mochten ons daarbij ook verkleden ! Heel plezant ! Daarna trokken we naar de keuken om fruitsatés te maken. We moesten fruit schillen en snijden en dan op een satéstokje prikken. Na de middag deden we yoga. Daar werden we heel rustig van. Als laatste gingen we een Azteekse tapijt maken. We maakten die tapijt door een stuk sterk behang vol patronen te schilderen. Het was een hele leuke creadag! Groetjes van Mina, Sarah, Marie en Alexia Het was op onze school creadag en we hebben daar leuke dingen gedaan. Eén van die leuke dingen was de verhalenkoffer. We mochten bij de verhalenkoffer ons verkleden en daarna een verhaal spelen. Echt tof ! In de keuken hebben we fruitsatés gemaakt en die waren heel lekker! Gelukkig mochten we die ook opeten . Bij juf Griet konden we robots maken. We gebruikten daarvoor een CD, een kaasdoosje , knopen , enz… Spijtig dat die robots niet echt werken ! Daaaag ! Eva, Ilona en Amber uit 3A

16

De vernissage was heel leuk ! In de klas hebben we leuke kunstwerken gemaakt tijdens de creadag . Wij hebben toen bij meester Wim een trofee gemaakt en ook een houten dier getimmerd . In de polyvalente zaal stonden alle mooie kunstwerken tentoongesteld . Het was echt super tof !!! Tuur , Lander en Milan


schoolnieuws

contact - mei 2016

Schrijfster Hallo ! Wij hebben weer heel wat leuke activiteiten gedaan op school . Op 6 januari was het trefbaltornooi in Berentrode . Dit vonden we erg leuk , maar helaas zijn we niet gewonnen … In onze klas is De Wiskanjer op bezoek gekomen . De superheld die van rekenen houdt . De fotograaf kwam ook langs en maakte van iedereen mooie foto’s . Tijdens een knutselles hebben wij met papieren repen onze bouwkunst laten zien . Er zijn hele knappe bouwwerken ontstaan ! Samen met 3B hebben we ook naar de film van Sjakie en de chocoladefabriek mogen kijken . Een leuke film van een schrijver waarover we geleerd hebben . Teksten van Mats ,Bram & Pieter.

Trefbaltornooi Iedereen wist dat het leuk zou worden ! Vooraf hebben we hard geoefend. De juffen hadden gezegd dat we sportief moesten blijven, dus wij hebben geen “ BOE” geroepen ! Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan . We hebben er allemaal van genoten , ook al stonden we op de laatste plaats … Groetjes uit 3A Fran , Gitte en Roos

17

Tijdens de jeugdboekenweek hebben we extra boeken gelezen in de klas. Daarna mochten we gaan luisteren naar de schrijfster van die boeken. Haar naam is Anne Wyckmans. We mochten haar achteraf vragen stellen. Ze heeft ook nog voorgelezen uit haar boeken. Daarna gingen we terug naar school. Mikis , Maarten en Marouane EINDE!! Jeugdboeken Tijdens de jeugdboekenweek hebben wij een boek gelezen van Anne Wyckmans . Zij is een jeugdschrijfster. In de bieb mochten wij naar haar gaan luisteren en haar vragen stellen . Ze heeft toen voor ons ook voorgelezen uit haar boek. Er is op school ook elk jaar een kinderboekenjury. In onze klas doen veel kinderen daaraan mee, omdat ze veel van boeken houden. In onze taallessen hebben we over Roald Dahl geleerd. Roald Dahl is een andere bekende jeugdschrijver . Op dinsdag 22 maart hebben we naar een film gekeken van zijn boek “ Sjakie en de chocoladefabriek “ . Roald Dahl heeft leuke boeken geschreven ! Noa, Margot en Jilte


schoolnieuws

contact - mei 2016

Uit het 4de Op schoolreis naar de grotten van Han Om half negen was iedereen klaar om op de bus te stappen. De rit duurde ongeveer twee uur. Veel kinderen hadden dingen mee om zich bezig te houden zoals strips, boeken, spelletjes of muziek. Toen we er bijna waren, zagen we de rivier: de Lesse. Eline S. 4A We moesten even stappen om naar de safaricar te gaan. Dan waren we allemaal klaar om naar het wildpark te gaan. Het was best wel spannend want we reden heel dicht bij de dieren. Fien V.L. 4A

Er waren heel veel trappen en een klein beetje licht, zodat we alles goed konden zien. Toen we bijna aan de uitgang waren, kregen we nog een lichtshow te zien. Finn P. 4A Door al het water was het er ook glad. Je moest voorzichtig zijn dat je niet uitgleed. Op het einde van de grot liet men een kanonschot horen voor de echo. Maya V.W. 4A Toen gingen we terug naar de bus en reden naar huis. Aan de school verstopten we ons op de bus. Onze ouders dachten dat de bus leeg was en schrokken. Het was een dag om nooit te vergeten. Marnick S. 4A Hoe dan ook, deze beelden zal ik nooit vergeten! Kenny S. 4A

Er was een gids die heel veel informatie gaf over de dieren. De vallei van de Lesse is erg groot. De Lesse stroomt ineens in de grot in Belvaux. Ilani E. 4A We hebben heel veel dieren gezien: de lynx, everzwijnen, damherten, de tarpan en het paard van Prezwalski. We zijn ook nog uitgestapt aan de afgrond van Belvaux en bij de beren. Lauke R. 4A Na het bezoek aan het wildpark gingen we eten bij de speeltuin. We aten ons buikje rond en mochten ook nog even spelen. Stella D.W. 4A Na een half uur gingen we naar de grotten kijken. We reden er naartoe met een treintje dat piepende geluiden maakte. Toen we aankwamen, gaf een gids ons een rondleiding. Jarne E. 4A In de grotten zagen we druipstenen die verlicht waren: stalactieten, stalagmieten en gordijnen. Die waren heel mooi. Roos V.L. 4A

18

Actua Actua is een taakje van 4B. Twee kinderen van de klas mogen dit taakje elke week kiezen. Het is de bedoeling dat die twee kinderen de hele week naar het nieuws kijken. Vrijdag komen ze dan voor de hele klas vertellen wat ze gezien hebben de voorbije dagen. Als ze gedaan hebben met vertellen vooraan in de klas, dan kijken we met de hele klas naar Karrewiet. Als dit gedaan is, dan komen de artikels en prenten aan de kast te hangen. Arne O., Elias, Yanis 4B


schoolnieuws

contact - mei 2016

Piepkuikens Wij zijn met de klas naar de film Piepkuikens gaan kijken. De film ging over een meisje dat jarig was. Ze kreeg een ei als cadeau van haar papa. Toen het meisje een verjaardagsfeestje gaf, gingen ze verstoppertje spelen. Het mindervalide meisje, Margo, verstopte zich in de kamer waar het ei aan het uitkomen was. Het kuiken dacht nu dat Margo haar mama was in plaats van het jarige kindje. Ze beleefden daarna heel veel avonturen maar alles kwam goed op het einde. Noa, Elise, Charlotte 4B

Badminton Op 20 april gingen we badmintonnen. In het begin deden we een paar oefeningen: het pluimpje zo hoog mogelijk krijgen, het pluimpje omhoog slaan en dan met je poep het pluimpje weg slaan, … Daarna moesten we een groepje maken van minstens 4 personen. Dan gingen we een match spelen met het groepje. De man die met ons de oefeningen deed, was Ed. Er waren veel kinderen van de GEBO, dat was fijn! Het was heel erg leuk en juf Leen was er ook bij! Lise-Marie en Ines 4B Batminton (2) We gingen met een paar scholen samen badmintonnen. We hebben daar super leuke spelletjes gespeeld: een parcours afleggen, leren opslaan, de shuttle over het net slaan en proberen in de hoepels te krijgen, … Op het einde was er een spannende wedstrijd. Het was een super leuke maar vermoeiende namiddag! Laurence en Tibbe

19

Tutorlezen Elke week op donderdag van 11.35u. tot 11.55u. lezen het eerste en het vierde leerjaar samen. Elke leerling van het vierde heeft elk 1 of 2 kindjes om samen mee te lezen. We lezen boekjes op het niveau van het eerste. Als het boekje uit is, gaan we naar de juffen om samen een nieuw te kiezen. Eerst leest het leeskindje een bladzijde, daarna leest de de leesmeter of leespeter van het 4 . We lezen in de zedeleerklas , de techniekklas en de klassen van het vierde leerjaar. We vinden het allemaal leuk om even juf en meester te spelen en de kindjes te helpen bij het oefenen om te lezen. Joanna, Rosalie, Maud, Emilia De nieuwe speelboxen 18 april 2016: Juf Leen houdt een lange uitleg over de nieuwe speelboxen. Er zitten vele dingen in: springtouwen, Chinese bordjes, krijtjes en ook stokken met een ‘vang ding’ aan en een balletje dat erop moet komen door een zwaai. Er zijn ook dingen die om de week veranderen van speelplaats: hoelahoepen en balletjes die met een hoorntje moeten opgevangen worden. Doordat de speelboxen te vinden zijn onder het afdak, heeft onze klas de verantwoordelijkheid gekregen om de boxen buiten te zetten en achteraf ook terug binnen. We hebben gemerkt dat de boxen niet altijd even goed opgeruimd worden. Hier zullen we met z’n allen nog aan moeten werken. Juul, Jan, Jens, Arne D. Den Olm We werden eerst in 2 grote groepen verdeeld. In deze groepen kregen we een rondleiding. We gingen heel het gebouw rond, langs de kippen, konijnen en geitjes. Er waren wel vuilniszakken van 12 meter diep! Er was ook een erg coole afwasmachine en een grappig bad. Daarna werden we in kleinere groepjes verdeeld. Elke groep ging op een andere afdeling spelletjes spelen met de bejaarden. We speelden verschillende spelletjes: vier op een rij, mens erger je niet, … Elias vroeg: mens erger je niet, kan je dat al spelen? Waarop het vrouwtje antwoordde: Ja, ik kan zwemmen! Dat vonden we erg grappig! Lander, Chakir, Tim, Arthur


schoolnieuws

contact - mei 2016

Uit het 5de

Een oude witte klok met zwarte wijzers aan de muur Een moeilijke pen voor het gebarsten smartboard Een groot papier vol met gekreukte klasafspraken rechts van de muur Een lelijke kast met rekenboeken achteraan in de klas Een volle vuilbak met afval op de grond Een versleten pen op de bank Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt…

Onze klas Een lastig bord aan een muur. Een houten eiffeltoren op de tafel. Een mooie vuilbak op de grond Een gele broodbox op de grond. Een gele driehoek op de mooie tafel. Dat zie je allemaal in onze klas. Als je heel goed kijkt. Door Sander 5A

Nilz 5A

Onze klas Een kleine sleutel aan het moderne prikbord Een lief kaarsje op de knorrende box Een grappige telefoon op de piepende deur Een grote kist achter de onstabiele tafel Een Cederic-biljet aan juf Veerles prikbord Een geniepig spleetje onder de vieze lat Een hilarisch aapje aan de volle tas Dat zie je allemaal in onze klas, Als je heel goed kijkt…. Thibaud V. 5A

Onze klas Een bruin prikbord met klasafspraken. Een groen woordenboek vol met moeilijke woorden. Een trage computer voor de witte muur. Een mooie gsm aan de gele deur. Een kleurrijk takenbord met onze coole namen. Een cool smartbord in de gekke klas. Een groot boek met gemakkelijke rekenoefeningen. Dat zie je allemaal in onze klas. Als je heel goed kijkt. Jonathan 5A

Onze klas Een klein Atomium op een houten, vieze tafel. Een superklein Europees vlaggetje op het grote prikbord. Een happy birthday hoed op de mooie kast. Een leuk fotokadertje van de grappige Mohamed op de stoffige vensterbank. Een leuk Yoko schrift op de lelijke tafel. Kleurrijke valse bloemen op de grote vensterbank. Dit zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt… Simon 5A

20


schoolnieuws

contact - mei 2016

Onze klas Onze klas Een warme verwarming naast een koude verwarming. Een tikkende klok op het coole prikbord. Een grote Eiffeltoren op de bruine tafel. Een gespierde man op de oude muur. Een lelijke vuilnisbak naast een volle papierzak. Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt…

Een zilveren klink aan de gouden deur. Een oudbollig bloempotje op de stoffige vensterbank. Een kleurrijke vloer vol met streepjes. Een heel oud stopcontact met grote gaatjes. Een roze boekentas op de gestreepte vloer. Een heel lastig Smartboard met heel veel functies. En dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt.

Marie 5A

Arthur 5A Onze klas Een witte verwarming aan de vuile muur. Een hoopje draden onder de mooie tafel. Een paar mooie foto’s op de rare vensterbank. Een paar mooie schoenen onder de oude schoolbanken . Een gele deur vol met grappige telefoontjes. Een paar zotte kinderen in de tofste klas. ☺ Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt .

Onze klas Een bloempotje met valse bloemen op de vuile vensterbank. Een blauwe kast met heel veel deuren. Een bureau op de propere vloer. Een smartboard met twee witte zijborden eraan. En gele deur met allemaal valse gsm’s eraan. Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt.

Lore Hellemans ☺☺ 5A Anneke 5A Onze klas Een grappige Happy Birthday taartenhoed op de grote houten kast vol dikke schriften. Een Belgisch atomium op een rare tafel naast een Franse Eiffeltoren en een lichtgevende wereldbol. Een kleurrijk prikbord aan een mini foto met heel dikke schapen. Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt. Manou 5A

21


schoolnieuws

contact - mei 2016

Onze klas Een vuile bank met een kleurrijke pennenzak Een grote kaart op een grote muur met daarnaast een witte klok Een kapotte verbetersleutel naast een vuile vensterbank Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt. Lore De Schepper 5A

Onze klas

Onze klas Een mooie grote pijl aan de houten zijkant Een lief klein knorretje aan een mooi hartje Een grappige tekening aan de dunne muur Een klok voor de blauwe borden Een groot bord met fantastische klasafspraken Een dun rekenboek op de dikke tafel Een klein meisje met mooie bloemen Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt. Cedric 5A

Onze klas Een lieve juffrouw in een leuke klas Een klein, roze eendje op een stoffige vensterbank Een mooie giraf op een vuil raam Een zilveren Eiffeltoren aan een stevig prikbord Een blinkend belletje op stomme papieren Een vies potje in een kapotte broodbox Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt. Lies 5A

22

Een goed rapport op de oude bank Een niet werkend smartboard met mooie zijborden Een versleten woordenboek met rare woorden Een tikkende klok met zwarte wijzers Een blauw doosje op de blinkende vensterbank Een bruin krukje onder de rommelige tafel Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt. Julie 5A

Onze klas Een reusachtige mammoet op de prachtige foto Een kast met een moeilijk schema Een gele deur vol toffe gsm’s Een blauwe kast met nieuw materiaal Een oud plafond tussen hoge muren Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt. Daria 5A


schoolnieuws

contact - mei 2016

Onze klas Onze klas Een mooie giraf ondersteboven aan een raam vol plakband. Een mooi kastje dat onder de propere tafel staat. Een mooie stevige stoel die bijna elke dag een protje tegenkomt. Een coole 3D “Z� aan de witte propere muur. Een mooie lavabo onder een blinkende spiegel in de blauwe kast. Een witte warme verwarming die in de warme zomer niets moet geven. Dit zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt.

Een lange scherpe speer met een zwarte wolvenvacht Een coole ster met een gele lach Een volle kubus van dappere Warre Een oranje papiertje achter de stille muziekbox Een kapot stukje aan de bolle wereldbol Een giraf met geel en witte stippen aan het raam van dubbel glas Dat is wat je allemaal kan zien in onze klas Als je heel goed kijkt. Thibaut C. 5A

Warre Verstrepen 5A Onze klas Een gsm op een gladde, gele deur Een mini atomium op een ruwe ondergrond Een vervelend smartboard aan een gescheurde muur Een vliegtuig onder het witte plafond Een kleurrijk bloemetje op een dunne vensterbank Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt Rune 5A

Onze klas

Onze klas. Een kapotte verwarming aan de blauwe muur. Een paar gescheurde papiertjes op de grijze grond. Een groot tegenwerkend smartboard vooraan in de schone klas. Een paar dikke woordenboeken op de grote bank. Een paar grote scheuren in de blauwe muur. Een paar grote stukken plakband op de mooie ramen. Dat zie je in onze klas. Als je heel goed kijkt. Rube 5A

23

Een mooi, wiebelend bloemetje op de vuile vensterbank. Een kleurrijke verjaardagshoed met een nepkaars. Een gele giraf op een proper raam. Een grijs haakje aan de blauwe muur. Een klein paars potje in de bruine lange kast. Een schattig beertje op een zacht paars kussentje. Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt. Eva 5A


schoolnieuws

contact - mei 2016

Onze klas 5B Onze klas Een mooie opgeloste kubus op de oude bank Een leuke prachtige feesthoed op de kast tegen de muur Een leuk briefje achter je papieren Gsm Een leeg stopcontact naast het vuile raam Een schema van de werkwoorden op de propere maar niet blinkende kast Een leuke N van Noorden op de blauwe muur Dat zie je allemaal in onze klas Als je heel goed kijkt. Kobe 5A

Onze klas Een houten vliegtuig op het oude plafond. Een kleine bel met een zwart handvat . Een kaart op het vuile raam . Een gele deur met een lelijk telefoontje. Houten, vieze stoelen op de vuile grond. Dat zie je allemaal in onze leuke klas Als je heel goed kijkt.

Een wit bord met kleine stipjes. De coole iphone met een leuke hoes. Een stekelig plantje met een lang sprietje. Een opgefrommeld papiertje onder het gewone bankje. Een klein takje op de lange vensterbank. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Rosalie 5B Een oude thermometer achter de stenen kruik. Een doorzichtig potje met kleurrijke kraaltjes erin. Een lege kader achter de interessante poster. Een middeleeuwse ketting aan het prikbord. Een kleine deurstop op de grond. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Margo 5B

Mohamed 5A

Een stekelige cactus op de vensterbank. Een grote projector aan de muur. Een wapperende vlag op een stok. Verstopte kameleons aan de kast. Een hoge driemaster op tafel. Een gevaarlijke beer op de deur. Een prikkende eeuwenbalk op het prikbord. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Matthias 5B

24


schoolnieuws

contact - mei 2016

Een groot fluovestje in de kast. Een grote barst in de muur. Inimini kleine speldjes in een grote doos. De datum op het smartbord. Lekkere snoepjes in de juf haar schuif. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Nélia 5B Een kleine tandenborstel op een tandpasta. Een bolletje gele wol in het bakje van de juf. Een klein takje naast de plant. Een licht pluimpje in een bakje met scharen en potloden. Een diadeem met diamantjes in Lenka’s bank. De witte tipp-ex op Margo’s bank. De mooie knoopjes op de trui van mijn buur. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Caroline 5B Kapotte woordenboeken op de bank. Zelfgemaakte vlinders voor het raam. Een poster van een beer op de gele deur. Een jong plantje in volle groei in een zwarte pot. Supermannen vliegend in de lucht aan een onzichtbaar draadje. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Tobias 5B Gekleurde kaften in een halve ronde. Een lange ketting aan het bord. Sleutels met een leuke sleutelhanger achter een potje. Een kadertje achter een poster. Een hele leuke juf vooraan in de klas. Een ventilator en 9 lampen aan het plafond. Een coole poster aan de deur. De W van westen boven het bord. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Emilie 5B Mooie tekeningen aan de kast. Een rechthoekige bordveger aan het bord. Mooie iphones aan de gele deur. Een cool smartbord aan de muur. Kleurrijke vlinders en vogels aan het raam. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Simon 5B

25

Een mooie vlag in de hoek (maar ze is niet stout geweest) De coole driemaster vaart op de tafel. De goede vriend de klok hangt aan de muur. Het schattige bloempje op zonne-energie. Een veel geluk hoefijzer aan de muur in de leuke klas. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Flore 5B Een bruin prikbord met een rood prikkertje. Een klein papiertje dat een beetje schuin hangt. Een lelijke bank met tipp ex op. Een klein knopje met 24 erop. Een kalender die op februari staat. Een metalen bank met vieze lijm erop. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Lenka 5B Een klein kalendertje achter de computer. Een grote barst in de muur. Een zwart Cd-kastje in de hoek. De fruitkalender naast de maaltijdenpapiertjes. Het alarm in de hoek. De houten plank achter de tafel. Mijn kameleon op mijn blad aan de muur. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Raf 5B


schoolnieuws

contact - mei 2016

Een grote witte muur met een gigantisch bord. Een kapot gleufje in een bank die bijna versleten is. Een geel blad met alle regels van de klas. Een grote klok met het zomeruur maar dat weert ik nu pas. Heel veel grote planten op de vensterbank. En de juf natuurlijk, mooi en slank. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Lotte 5B

Een versleten lichtje van de aan-knop van de computer. Een kapotte pennendoos met blauwe stickers erop. Het stopseltje van mijn pen dat op de grond ligt. Een omgevallen drinkbus. Een koekendoosje dat vuil en gebruikt is. Een bloempje op zonne-energie werkt en blijft maar draaien. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Aster 5B Een mooi groot bord aan de muur. Een grote kaart van Europa hangt op. Een gele deur met een poster . Een rode slijper met slijpsel erin. Een vierkantige klok, daar lees ik het uur op. Het takenbord met namen en taken erop. De tijdlijn met informatie, die ik heel handig vind. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Kallista 5B

26

Een valse plant op de vensterbank. Een Cd-kastje naast de deur. Veel kaften op de juf haar bureau. Een wereldkaart aan de muur. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Bram 5B

Een mooie wereldbol op de tafel. Een poster met een beer op de deur. Mooie tekeningen op de kast geplakt. Aster zijn potlood met een plophoofd. Een zelfgemaakte vlinder of vogel op het raam. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Issam 5B

Een afgeknabbelde pen onder het grote bureau. Een houten plank achter de bank. Een strip tussen de computers. Een klein pakje zakdoeken achter de dikke woordenboeken. Een paperclip onder de kast. Een papiertje op de grond. Een pennendoos op de vloer. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Cis 5B


schoolnieuws

contact - mei 2016

Een rode slijper op een bank. Een rechthoekige radiobox aan de muur maar zonder klank. Een bordeaux potlood op de grond. Een lege plastieken fles op een bureau Een mooie ketting met veel kralen opgeprikt aan het bord. Een klein papiertje op een bank dat nooit gelezen wordt. Een blauwe vlag met vele sterren die halfstok hangt. Een groene pen die naar een hand verlangt. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Marie-Puck 5B

Leuke supermannen met een kleurtje. Twee fossielen op de groene tafel. Een stapel dictees op een grijze tafel. Een rood stipje op het plafond. Een leuke strip tussen de computers. Een lang uitsteeksel tussen de planten. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Lies 5B

Mooie tekeningen aan de kast. Een rechthoekige bordveger aan het bord. Mooie iphones aan de gele deur. Een cool smartbord aan de muur. Kleurrijke vlinders en vogels aan het raam. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Simon 5B

Een verroeste radiator aan de muur. Een doos knex in een bank. Een grote barst in de muur. Een grote kaart op het prikbord. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Sam 5B

Een kapotte paperclip op de grond. Blauwe vullingen in een potje. Een lelijke gleuf op de bank. Een nieuwe gom op de bank. Een volgeschreven blad van mij. Een grappig boek in de kast. Plakkerige plakband op de tafel. Dat zie je allemaal in onze klas als je heel goed kijkt. Josse 5B

27


schoolnieuws

contact - mei 2016

Uit het 6

de

Roodkapje anders. In een klein dorp aan de rand van het bos woonde een zeer bijzonder meisje. Iedereen noemde haar Roodkapje omdat ze steeds een rood doekje op haar hoofd droeg. Maar vandaag echter draagt ze een muts omdat het buiten ijskoud is. Op een dag bleek haar grootmoeder, die diep in het bos woont, ziek. De moeder van Roodkapje maakte een mandje met eten en geneesmiddelen klaar en vroeg Roodkapje of zij dit naar haar oma wilde brengen. En daar gaat Roodkapje op pad. Ze zwiert haar rugzak over de schouder en gaat op pad. Moeder roept haar na : “Pluk wat bloemen voor je oma en je bent terug thuis als het donker is!”. Het meisje draait zich om en antwoordt : “Ja ja, ik zal voorzichtig zijn zoals altijd!”. Fluitend huppelt ze door het bos. Onderweg ziet ze een heel veld vol bloemen met een dikke eik in het midden. Achter het veld is een groot bos met grote bomen. Plots springt van achter de boom een wolf tevoorschijn. Met grommende stem vraagt hij : “Hallo mooi meisje, wat kom je in het bos doen ? Het is hier zeer gevaarlijk !”. Met een beverig stemmetje antwoordt Roodkapje : “Ik kom wat bloemen plukken voor mijn zieke oma.” Als een haas spurt de wolf tussen de bomen van het bos in de richting van het huisje van grootmoeder. Ook Roodkapje zet, een beetje angstig, haar tocht verder. Naar adem snakkend komt de wolf aan. Hij zoekt naar de bel, maar die is er niet omdat die nog niet is uitgevonden. Daarom klopt hij met beide voorpoten op de deur. Met een krakende stem roept grootmoeder : “Kom binnen, Roodkapje, ik had je al verwacht!”. De wolf duwt met een grote zwaai de deur open en met een tijgersprong vliegt hij op grootmoeder die hij in één keer opslokt. Hij zet de slaapmuts van grootmoeder op zijn kop en kruipt tussen de lakens. Niet veel later wordt er zacht op de deur geklopt.

28

Met scherpe stem roept de wolf : “Kom binnen, Roodkapje, ik had je al verwacht !”. Roodkapje duwt voorzichtig tegen de deur die piepend opengaat. Op haar tenen sluipt ze tot bij haar grootmoeder. De wolf spitst zijn oren. “Oh oma, wat heb jij grote oren !” zegt Roodkapje. “ Dat is om je beter te kunnen horen !” “Oh oma, wat heb jij een grote neus !” “ Dat is omdat mijn neus is opgezwollen !” “ Oh oma, wat heb jij grote ogen !” “ Dat is om je beter te kunnen zien, mijn kind.” “ Oh oma, wat heb jij grote tanden !” “ Dat is om je beter te kunnen verslinden !” De wolf vliegt op Roodkapje en slokt haar op. Al geeuwend rekt de wolf zich uit en wrijft over zijn dikke buik. Lui legt hij zich terug op bed en valt onmiddellijk in slaap. Zijn hevig gesnurk kan men tot buiten op straat horen. De jager die juist voorbijkomt, kan zijn oren niet geloven. Daar moet hij meer van weten. Hij stapt met zijn zware laarzen het huisje binnen. Wanneer hij de dikke wolf ziet, weet hij wat gebeurd is. Hij twijfelt geen ogenblik. Hij trekt zijn jachtmes en snijdt de buik van de wolf open. Grootmoeder en Roodkapje springen opgelucht tevoorschijn. Ze vliegen zond de nek van de jager. Terwijl de wolf wakker wordt , ziet hij dat zijn maaltijd gaan lopen is en terwijl zingen de drie anderen een vrolijk liedje en leefden ze nog lang en geukkig. Elise en Marie-Alix 6A


schoolnieuws

contact - mei 2016

piepend opengaat. Op haar tenen sluipt ze tot bij haar grootmoeder.

Roodkapje anders. In een klein dorp aan de rand van het bos woonde een zeer bijzonder meisje. Iedereen noemde haar Roodkapje omdat ze steeds een rood doekje op haar hoofd droeg. Maar vandaag echter draagt ze muts omdat ze haar rood doekje niet meer vond. Op een dag bleek haar grootmoeder, die diep in het bos woont, ziek. De moeder van Roodkapje maakte een mandje met eten en geneesmiddelen klaar en vroeg Roodkapje of zij dit naar haar oma wilde brengen. En daar gaat Roodkapje op pad. Ze zwiert haar rugzak over de schouder en gaat op pad. Moeder roept haar na: “Voorzichtig zijn, blijf altijd het pad volgen!” Het meisje draaide zich om en antwoordt: “Ja ja mama.” Fluitend huppelt ze door het bos. Onderweg ziet ze bloemen, ze plukt ze voor haar grootmoeder. Plots springt van achter de boom een wolf tevoorschijn. Met een grommende stem vraagt hij: “Wie ben jij? Waar ga jij naartoe?” Met een beverig stemmetje antwoordt Roodkapje: “Ik ben Roodkapje en ik ga naar mijn grootmoeder koekjes en bloemen brengen.” Als een haas spurt de wolf tussen de bomen van het bos in de richting van het huisje van grootmoeder. Ook Roodkapje zet, een beetje angstig, haar tocht verder. Naar adem snakkend komt de wolf aan. Hij zoekt naar de bel, maar die is er niet omdat die nog niet is uitgevonden. Daarom klopt hij met beide voorpoten op de deur. Met een krakende stem roept grootmoeder: “ Kom maar binnen mijn kind.” De wolf duwt met een grote zwaai de deur open en met een tijgersprong vliegt hij op grootmoeder die hij in één keer opslokt. Hij zet de slaapmuts van grootmoeder op zijn kop en kruipt tussen de laken. Niet veel later wordt er zacht op de deur geklopt. Met een scherpe stem roept de wolf: “Kom maar binnen mijn kind, de deur is los.” Roodkapje duwt voorzichtig tegen de deur die

29

De wolf spits zijn oren. “Oh oma, wat heb jij grote oren!” zegt Roodkapje “Dat is omdat ik je van ver beter zou kunnen horen.” “Oh oma, wat heb jij een grote neus!” “Dat is om je beter te kunnen ruiken.” “Oh oma, wat heb jij grote ogen!” “dat is omdat ik je beter zou kunnen zien.” “Oh oma, wat heb je grote tanden!” “Dat is om je op te eten…!!!” De wolf vliegt op Roodkapje en slokt haar op. Al geeuwend rekt de wolf zich uit en wrijft over zijn dikke buik. Lui legt hij zich terug op het bed en valt onmiddellijk in slaap. Zijn hevig gesnurk kan men tot buiten op straat horen. De jager die juist voorbijkomt, kan zijn oren niet geloven. Daar moet hij meer van weten. Hij stapt met zijn zware laarzen het huisje binnen.Wanneer hij de dikke wolf ziet, weet hij wat er gebeurd is. Hij twijfelt geen ogenblik. Hij trekt zijn jachtmes en snijdt de buik van de wolf open. Grootmoeder en Roodkapje springen opgelucht tevoorschijn. Ze vliegen rond de nek van de jager. Terwijl de wolf in het bed van grootmoeder ligt te janken van de pijn, zingen de drie anderen een vrolijk liedje en keren terug naar het huis van roodkapje en ze leven nog lang en gelukkig! Lyse en Helena, 6A


sportkrant

contact - mei 2016

Hallo allemaal, Het schooljaar zit er weer bijna op. Zoals elk jaar opnieuw raast het als een sneltrein voorbij. Misschien hebben we niet altijd het gevoel dat het zo vooruit gaat, en we tellen allemaal wel eens af naar de volgende verlofdag of vakantie, maar voor we het weten is het 30 juni, dan de moeten we weer afscheid nemen van een hele hoop 6 klassers. Naar goede gewoonte is het einde van het schooljaar de drukste periode voor de GEBOsporter. Sportdagen, sportmaand met voetbal, atletiekmeerkamp, baseball, buitenpretjes en nog veel meer. Op het einde van het schooljaar is er naar goede gewoonte ook weer onze spelvoormiddag!

Hieronder volgt een beetje info en praktische tips:

Lang leve het mooie weer! Dan kunnen we sandalen en ballerina’s aandoen. Maar voor de turnles is het niet zo handig als je geen sokken of kousen aan hebt. Bij deze dus een oproep om in de turnzak van je zoon of dochter een paar sokken te steken die in de turnzak mogen blijven zodat ze in hun turnpantoffels of sportschoenen toch sokken kunnen dragen. Dit vermijdt ineens ook wat onaangename geurtjes. ☺

Op maandag 27 juni is het weer tijd voor onze spelvoormiddag. We spelen met de hele school samen een gigantisch spel dat de hele voormiddag zal duren. ’s Middags eten we dan met de hele school samen op de speelplaats (toch als het weer het toelaat). Om alles in goede banen te leiden, zijn er natuurlijk wel wat helpende handen nodig. Zie je het zitten om op maandag 29 juni mee te helpen met onze speldag, stuur dan een mailtje naar leen.heivers@geboschool.be. Je ontvangt dan tijdig de nodige info.

In januari was er voor de kinderen van de de het 3 en 4 lj trefbaltornooi. In maart de de was er voor 5 en 6 lj netbaltornooi en in april de de was er voor 3 en 4 lj badmintoninstuif.

30


sportkrant

contact - mei 2016

Voor alle activiteiten hadden er heel wat kinderen ingeschreven. We hebben de tornooien niet gewonnen, maar in deelnemers aantal staken we er elke keer weer boven uit! Wij hebben op onze school veel sportieve kinderen en dat is top! Elders in dit boekje kan je misschien wel een verslagje lezen.

Er staan nog een heel aantal sportactiviteiten op het programma dus houd goed de kalender en briefjes die je krijgt in de gaten!

Tijdens onze projectweek werkten we ook in de turnles rond beeld. Je kan een kijkje nemen op de website van de school welke prachtige kunstwerken er met het turnmateriaal in de turnzaal werden gemaakt! Enkele foto’s van “TURNZALIG IN BEELD” zal je tijdens de opendeur ook vinden op het prikbord in de gang aan de turnzaal.

Tot slot wil ik graag nog afsluiten met een leuk gedicht van Lauke en Eline uit 4A

Vallen, springen, radslag, tuimelen en nog veel meer. Als ik val, sta ik op. Als ik spring, vlieg ik de lucht in, ik doe radslag tingeling en ik haal de anderen in. Tuimelen kan ik doen, net zoals jij het doet. Turnen vind ik super fijn, ik zou graag kampioen zijn!

Als laatste wil ik jullie allemaal nog een rustig en aangenaam einde van het schooljaar wensen en een deugddoende grote vakantie! Juf Leen

31

Gebo contact mei 2016  
Gebo contact mei 2016  
Advertisement