Page 1

JUN 2013


. . . u j o r b m o v Uo

COVER STORY

20

26

USKORO TATA! PORODICA DŽONAS DOBIJA NOVOG ČLANA


13 JUN 20

Pravi ljudi. Prave priče. 12

88

KELI OZBORN PORODIČNA DRAMA KARDAŠIJANOVIH Osnivač i izdavač: GOODTIMES d.o.o. Glavni i odgovorni urednik: Marin Milosavljević marin.milosavljevic@magazinrealno.com Grafički urednik: Miroslav Pavlović miroslav.pavlovic@magazinrealno.com

Redakcija: Jelena Mirković • Nataša Ristić Branislav Vilotijević • Mila Dimitrijević J. Nikolić • Jovana Dimitrijević Milica Milanović • Nina Žderić Dizajn: GOODTIMES art studio office@goodtimes.rs

Izvršni urednik: Lazar Kovačević lazar.kovacevic@magazinrealno.com

Adresa redakcije: Kralja Uroša Prvog 8/25, Beograd Sajt: www.magazinrealno.com Mejl: info@magazinrealno.com

Marketing i PR: Gdt Group office@goodtimes.rs

FB/magazinrealno @magazinrealno

Redakcija nije odgovorna za sadržinu oglasnih rešenja klijenata i partnera.


REČ UREDNIKA

KIM SE PORODILA I LETNJA SUŠA JE ZVANIČNO POČELA. Nekrunisana kraljica reality formata, Kim Kardašijan, na svet je donela naslednicu svetlucave imperije i nakon toga se u potpunosti povukla iz javosti. Kruže glasine da u privatnosti svog doma snima nove epizode popularnog serijala koji ju je proslavio, ali to svakako ne olakšava situaciju ljubiteljima sočnih vesti iz života reality zvezda, jer tih vesti, trenutno, jednostavno nema. Dugo, toplo i sušno leto je u svom punom zamahu. Ipak, i kada se ništa ne dešava - zapravo se mnogo toga dešava, kako je jednom davno neko mudar već rekao, pa tako monotoniju letnjih dana na vrelom asfaltu razbija, između ostalih, Keli Ozborn, nekadašnja neugledna devojčica, a danas trend-seterka i modni sudija oštrog jezika. Ozbornova se verila, a uskoro će stati i na, kako se danas čini, precenjeni ludi kamen. Da li će njen brak potrajati koliko i prvo takvo iskustvo medijske zvezde s početka ove priča, videćemo, no jedno je sigurno - čeka nas velelepni medijski događaj i venčanje za pamćenje. Opširnije o Kelinoj veridbi čitajte u okviru rubrike Fashion It Up. Na domaćem TV nebu prašina se i dalje diže oko lokalizovane verzije planetarno popularnog serijala X Faktor, a prijave za ovo takmičenje su već počele. Nedeljama su se udarne vesti ticale poznatih koji hoće ili neće činiti žiri u ovoj emisiji, a sada, kako i dolikuje, poznati lagano padaju u senku pravih zvezda X Faktora - talentovanih i manje talentovanih takmičara. Neka igre počnu!

. M n i r a M

Nakon prvog (dvo)broja koji je bio aktuelan u junu i julu, vreli avgust vam donosi i ovaj, novi broj online magazina E! Realno. Da li ćemo ovoga puta premašiti cifru od sto hiljada očiju, koliko je videlo naše prvo izdanje? Saznaćemo u narednim nedeljama, kada ćemo neke od vas i upoznati, kroz mali kreativni konkurs, koji vam detaljnije objašnjavamo već na narednoj stranici. Uživajte u poslednjim nedeljama leta i iskoristite svaki zrak sunca - nedostajaće vam to teško, lepljivo vreme, brže nego što mislite. Marin Milosavljević, glavni i odgovorni urednik

6

6

magazinrealno.com


MISLIŠ DA SI NAJBOLJI FRAJER ili NAJBOLJA CICA? DOKAŽI TO NA NAŠEM KREATIVNOM KONKURSU KOJI POČINJE 26. AVGUSTA I OSVOJI JEDAN OD 10 NEVEROVATNIH E! ENTERTAINMENT PROMO PAKETA! Vredni E! Realno! promoteri će patrolirati Beogradom i fotografisati hrabre čitaoce i čitateljke našeg magazina! Da li si ti među njima? Prati E! Realno! FB stranicu za više informacija, jer E! promo paketi koje smo za tebe spremili oduzimaju dah!

7


COVER STORY


Foto: NBC Universal

12

12

magazinrealno.com


COVER STORY

PORODIČNA DRAMA KARDAŠIJANOVIH BRUS DŽENER MOŽDA NIJE SAVRŠEN OTAC SVOJOJ DECI, KRIS PROŠLOST I DALJE NE OSTAVLJA NA MIRU, KIM TEŠKO PODNOSI TRUDNOĆU, SKOT SE SUOČAVA SA REALNIM ŽIVOTOM, ROB SE BORI S VIŠKOM KILOGRAMA… NOVA SEZONA RIJALITIJA O NAJPOPULARNIJOJ PORODICI NA SVETU KEEPING UP WITH KARDASHIANS, KOJA SE UPRAVO EMITUJE NA LOKALNOM E! ENTERTAINMENT KANALU, OBEĆAVA GLEDAOCIMA PUNO ZAPLETA I ZABAVE!

13


Milica Milanović

milica.milanovic@magazinrealno.com

SA SESTRAMA NIKAD DOSADNO! Nakon brojnih rasprava koje smo imali priliku da gledamo, sestre su ovog puta vrlo složne. Daju podršku Kim da izdrži razvod koji predugo traje, trudnoću, opremanje nove kuće u kojoj će živeti sa Kanjeom. Kloi i Lamar nisu više pod prtiskom priče o potomstvu. Kortni i Skot, osim uobičajenih neslaganja, koja su posledica onog što se dešava iza zatvornih vrata njihove spavaće sobe, imaju prilično stabilan period u vezi. Njih tri su zajedno odigrale presudnu ulogu kada je bilo reč o odbrani ugleda svoje majke Kris. Da li je u pitanju to što su sve tri baš onde gde žele da budu, ili je ovo samo zatišje pred buru, pokazaće vreme. Znamo da od Kardašijanki možemo da očekujemo neočekivano!

BRUS DŽENER, ĆALE NA KVADRAT! Nakon što je Brusov sin Brendon postao stalni član popularnog rijalitija, produkcija u priču uvodi i Brejdija, njegovog drugog sina iz braka sa Lindom Tomson. Brejdi se oseća odbačeno i ne pronalazi zajednički jezik sa ocem, koji je godinama bio van njegovog života. Oni će prevazići brojne nesuglasice i pronaći zajednički jezik uz pomoć ostalih članova ove velike porodice. Naravno, u svemu tome veliku ulogu igra Brendon, čije mišljenje Brus veoma ceni, ali i Kim, koja će Brejdiju pomoći da bolje razume svog oca. Možda će izgraditi bolji odnos sa sinom, ali da li će doživeti i da ga razvije? Problem sa sluhom koji Brus ima i koji ostalim članovima deluje pomalo smešno, jer je često isključen iz razgovora, prerašće u nešto mnogo ozbiljnije — potencijalno postojanje tumora na mozgu, koji dovodi do problema sa sluhom. Srećom, rezultati analiza će pokazati da je sve u redu, ali popularni tata će imati slušni aparat.

Foto: NBC Universal

BREJDI SE OSEĆA ODBAČENO I NE PRONALAZI ZAJEDNIČKI JEZIK SA OCEM, KOJI JE GODINAMA BIO VAN NJEGOVOG ŽIVOTA.

14

14

magazinrealno.com


NE PROPUSTITE! Nedeljom u 21h na E! Entertainment kanalu.

15


PO PRVI PUT ŽELI DA DIGNE RUKE OD SVEGA I PUSTI ELEN DA SVOJE LAŽI IZNESE U JAVNOST I PROĐE NEKAŽNJENA ZA TO.

KRIS I DALJE PROGONJENA PROŠLOŠĆU! Kris, pored brojnih poslovnih obaveza, brige o velikoj porodici (posebno o njenoj mezimici Kim, koja teško podnosi trudnoću), mora da se suoči i sa Elen, udovicom svog bivšeg muža, koja ovog puta izlazi sa pričom da će svetlost dana ugledati Robertov dnevnik, u kome se puno priča o Kris, njenom odnosu sa suprugom, njihovom decom... Kris ovo jako teško podnosi i po prvi put želi da digne ruke od svega i pusti Elen da svoje laži iznese u javnost i prođe nekažnjena za to. Kada za ovu priču saznaju Kim, Kloi i Kortni, odmah preduzimaju mere da bi zaštitile svoju majku, u čemu i uspevaju. Privatni detektiv, koga je Kim unajmila kada je pratila Skota u serijalu Kortni i Kim preuzimaju Majami, i ovog puta je bio od velike koristi.

Foto: NBC Universal

Da li je prošlost jedino što uhodi Kris ovih dana? Zapravo, poslednjih šest meseci Kris prima neobične pozive od jednog mladića, koji se predstavlja kao porodični prijatelj Tod Krejn. I dok ona brine i pokušava da shvati ko je u pitanju, Kortni, Kim, Kloi i Skot se veoma zabavljaju, pošto je Tod Krejn zapravo Skot. Videćemo da li će se mama naljutiti kada sazna za ovu šalu.

16

16

magazinrealno.com


ROB JE OGROMAN – NA SVE POGREŠNE NAČINE! Sećate li se zgodnog Roba iz prethodnih sezona ovog propularnog rijalitija? Možete da zaboravite tu sliku, pošto je Rob u ovu sezonu ušao teži čitavih 22 kilograma! Njemu očigledno ne smeta da se hrani nezdravo, ali ostali članovi porodice su zabrinuti za njegovo zdravlje. Na razne načine će pokušati da ga nateraju da shvati ozbiljnost situacije u koju je dospeo. Vežbanje, saveti, kritike, čak i taktika „prejedanja”, — ništa nije urodilo plodom. Očigledno je da dok on sam ne poželi da promeni svoj stil života, ovakakv izgled ostaje status kvo.

VEŽBANJE, SAVETI, KRITIKE, ČAK I TAKTIKA „PREJEDANJA” NIŠTA NIJE URODILO PLODOM.

17


Foto: NBC Universal

18

18

magazinrealno.com


SKOT I KORTNI: PAR IZ SEZONE U SEZONU POSTAJE JAČI! NEZRELI I DETINJASTI SKOT, UZ POMOĆ SVOJE DEVOJKE KORTNI, I OVOG PUTA USPEVA DA SVOJ VIŠAK ENERGIJE USMERI NA POZITIVNE STVARI. Suočavanje sa realnim problemima koje život donosi oduvek mu je predstavljalo problem. Izlaz je nalazio u alkoholu, izlascima i zabavljanju do ranih jutarnjih sati i zbog toga je njegova veza sa Kortni često zapadala u krize. Veoma realna i prizemna Kortni izgleda uspeva da svog dečka načini boljim čovekom. Ovog puta Skot dobija poziv od Džozi, žene koja je obolela od raka, da dodje u Toledo i provede jedan dan u njenom društvu. On najpre obija ovaj poziv, povezuje tu situaciju sa sličnom u njegovoj porodici, ali na kraju Kortni uspeva da ga ubedi da ode u Ohajo i ispuni želju svoje obožavateljke. Skot tvrdi da je ovo za njega veoma važno iskustvo, koje mu je promenilo dosadašnje poglede na svet i način razmižmišljanja kada se radi o ljudima koji se suočavaju sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

OVOG PUTA SKOT DOBIJA POZIV OD DŽOZI, ŽENE KOJA JE OBOLELA OD RAKA, DA DODJE U TOLEDO I PROVEDE JEDAN DAN U NJENOM DRUŠTVU.

KRIS, BRUS I NEVOLJE U RAJU! Moderan brak podrazumeva puno tolerancije i razumevanja! Kod Kardašijanovih to znači i da se muž privremeno iseli u kuću na plaži pošto u sopstvenom domu nema dovljno prostora za sebe. Iako je njihovoj deci ovo privremeno rešenje delovalo jako čudno, donekle i zabrinjavajuće, Kris i Brus tvrde da su i dalje zaljubljeni kao i na početku svog dugogodišnjeg braka i da su ovakve stvari normalne i potrebne da bi brak opstao. Ali tu se nije završilo... Brus je poželeo da nabavi pištolj kojim bi zaštitio svoje ukućane ako bi se za to javila potreba, dok je Kris izričito protiv držanja oružja u kući. Po ovom pitanju došlo je do još jedne podele, Kendal je stala na tatinu, Kajli na maminu stranu. Epilog priče: Brus je ipak nabavio pištolj. Kompromisno rešenje je da za mesto na kom se pištolj nalazi znaju samo on i Kendal, pošto su oni prošli obuku za upravljanje vatrenim oružjem.

19


Jelena Mirković

jelena.mirkovic@magazinrealno.com

KEVIN DŽONAS: USKORO TATA!

Foto: NBC Universal

PORODICA DŽONAS DOBIJA NOVOG ČLANA: KEVIN I DANIJELA ČEKAJU BEBU

20

IAKO SMO NAVIKLI DA KEVINA I DANIJELA GLEDAMO U RIJALITI PROGRAMU KOJI GOVORI O NJIHOVOM PRIVATNOM ŽIVOTU, OVAJ MLADI BRAČNI BAR SAOPŠTIO JE JAVNOSTI LEPU VEST. KEVIN JE OBJAVIO DA JE NJEGOVA SUPRUGA TRUDNA I DA SU ZBOG TOGA VEOMA UZBUĐENI. RADOST NE KRIJU NI NJEGOVA BRAĆA DŽO I NIK, KOJI SU ODUŠEVLJENI ŠTO ĆE POSTATI UJACI.

magazinrealno.com


Pop zvezda Kevin Džonas pevačkom karijerom se bavi duži niz godina. Poznato je i to da sa svojom braćom Joe i Nickom ima pop bend. Nedavno je Danijela, Kevinova supruga, izjavila da su sva trojica toliko slični da ni sama ne ume po neki put da ih razlikuje. Kovrdžava kosa je zaštitni znak ovih talentovanih pop muzičara, pa je to glavni razlog njihovog teškog raspoznavanja. Kada je u pitanju muzička karijera, ovaj bend beleži znatne uspehe, ali je Kevin odlučio da skrene pažnju javnosti na sebe i u drugom smeru. Naime, ovaj dvadesetpetogodišnji pevač gledaocima se predstavio i kroz njegov televizijski rijaliti program, koji snima sa svojom surpugom Danijelom. On se odlučio na ovaj korak, jer je ovakav koncept emisije veoma značajan za njega i njegovu suprugu. Kroz ovaj rijaliti oni uspevaju da uvide sve prednosti i mane u svom braku. Kevin je izjavio da je ovaj šou veoma koristan za njih, jer im pomaže u njihovom odnosu. Oni uče iz svojih grešaka, jer nakon svake odgledane epizode uspevaju da reše nesporazume. Svaka epizoda je važna jer na taj način uspavaju da usklade argumente, koji im pomažu da njihov brak funkcioniše bez svađa.

DUGOGODIŠNJE ZABAVLJANJE KRUNISANO BRAKOM Kevin Džons i Danijela su se upoznali 2007. godine na Bahamima, a u brak su stupili 2009. godine. Treba istaći i to da oni nikada nisu krili da su oduvek želeli da imaju bebu. Dosta su radili na tome, a vest da će postati roditelji otkrili su pre nekoliko nedelja. Ovu novinu su vešto krili od javnosti, ali i od svoje porodice. Prve osobe kojima su saopštili ovu vest bila su Kevinova braća Džo i Nik. Ni oni nisu krili oduševljenje, pa je Džo otkrio da će svog bratanca ili bratanicu voditi u razne avanture. „Već vidim kako će me Kevin pozvati posle tri dana i pitati: ’Hej, gde mi je dete’, a ja ću da mu odgovorim da smo u Tajvanu i da sam zaboravio da mu javim”, našalio se on. Sa druge strane, Nik kaže da se nada da će dete od ujaka i tate naslediti ljubav prema muzici. „Od mene će da dobije mnogo časova muzike!” Pa, nema sumnje da će imati najboljeg učitelja!

21


Foto: NBC Universal

22

magazinrealno.com


POL BEBE SE JOŠ UVEK NE ZNA KEVIN JE PROTEKLE NEDELJE NA TVITERU NESEBIČNO OTKRIO UZBUĐENJE ZBOG TOGA ŠTO ĆE POSTATI TATA. Napisao je: „Ne mogu da objasnim koliko sam srećan! Danijela i ja čekamo bebu”. Za sada se pol bebe ne zna, ali se pop pevač nada da će dobiti devojčicu. Kevin je istakao da mu i nije toliko važno da li će beba biti dečak ili devojčica, ali se ipak potajno nada da će dobiti prekrasnu ćerku. „Devojčice su mi nekako više umiljate, a dečaci su više okrenuti majkama. Tako da bih jedino zbog toga voleo da je devojčica, jer bih je zvao „Moja pop princeza”, izjavio je Kevin.

NE MOGU DA OBJASNIM KOLIKO SAM SREĆAN! DANIJELA I JA ČEKAMO BEBU

NE PROPUSTITE!

SPEKULACIJE O TRUDNOĆI Ovaj mladi bračni par snima već drugu sezonu svog rijaliti programa. U medijima se isticalo da im je gledanost opala, jer su epizode uglavnom slične. Kako bi ponudili nešto novo, oni su pre nekoliko nedelja saopštili da će uskoro postati roditelji. Na tviteru su se pojavili komentari koji govore o tome da je par ovu vest izmislio, kako bi ponovo skrenuo pažnju na sebe. Takođe se govorilo i o tome da su Kevin i njegova braća zapostavili karijeru, pa je ovo jedini način da privuku pažnju. Kako bi demantovao ove glassine, Kevin je na svom tviter profilu objavio prve fotografije na kojima se vidi snimak ploda bebe. Takođe je objavio da on i njegova braća počinju turneju po Americi i da će uskoro izdati novi album. Na ovaj način, Kevin i njegova supruga su uspeli da dokažu da će uskoro postati roditelji i da planiraju da obogate svoj rijaliti novim iskustvima i avanturama. Po svemu sudeći, materijala za nove epizode će imati još više, a koji je pol bebe uspećemo da saznamo za nekoliko meseci. Do tada nam ostaje da uživamo u muzici ovog popularnog pop benda, kao i u novim epizodama koje će Kevin i njegova supruga Danijela snimiti. Ovog puta neće biti sami — biće bogatiji za jednog člana porodice.

Reprize nedeljom na E! Entertainment kanalu.

23


Foto: Tuck

24

magazinrealno.com


ONE DIRECTION: S BINE NA VELIKO PLATNO! USKORO U BIOSKOPE STIŽE PRVI DOKUMENTARAC ČUVENE TINEJDŽ PETORKE, SKLOPLJEN OD DO SADA NEOBJAVLJENIH SNIMAKA TOKOM NJIHOVOG UČEŠĆA U X FACTORU I NA TURNEJAMA ŠIROM SVETA! IPAK, ZBOG ŽIVOTA KOJI VODE, PRODUCENTI BI IMALI ODLIČAN MATERIJAL ZA NOVI RIJALITI.

25


Foto: Tuck

BRITANSKI BEND ONE DIRECTION POZNAT I KAO 1D, NEMA SVOJ RIJALITI. UKOLIKO BI GA DOBIO, VERUJEMO DA BI, ŠTO SE GLEDANOSTI TIČE, POTUKAO MOŽDA ČAK I NEPRIKOSNOVENE KARDAŠIJANOVE.

26

magazinrealno.com


ONI SU PREZAUZETI KONCERTIMA I SNIMANJIMA DA NE STIŽU DA SE ODMORE. A SNIMANJE RIJALITIJA ZAHTEVA DOSTA POSLA. MLADI MOMCI IZ BENDA SU SE DOSETILI NEČEG, MOŽDA BOLJEG. SNIMALI SU SVAKI DETALJ SA TURNEJA I ODLUČILI DA TO PRETOČE U FILM. IZGLEDA DA JE TO PUN POGODAK JER ARMIJA NJIHOVIH FANOVA JEDVA ČEKA 30. AVGUST DA ZASEDNE U BIOSKOPSKE STOLICE I UŽIVA U OVOM DOKUMENTARCU.

Dakle, nemaju rijaliti šou, ali će dokumentarac pokazati kako se snalaze u stresnim situacijama na koncertima, za vreme takmičenja X Factor, kako se pripremaju, kako se odmaraju. To je, otprilike, skraćeni rijaliti program. Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles i Louis Tomlinson glavni su akteri dokumentarca, koji započinje sa pričom o njihovom učešću u popularnom formatu X Factor u Velikoj Britaniji. Zanimljivo je da su oni prvo došli kao solo izvođači, a kasnije su ih spojili u grupu. Posle niza eliminacija koje su prethodile ulasku u top deset najboljih takmičara, ova petorka morala je da opravda očekivanja Sajmona Kauela, koji ih je obučavao za uspeh. Osovjili su treće mesto, ali im ugovor nije izostao. Naime, producentska kuća mentora Sajmona Kauela Syco Records objavila je da je 1D dobio ugovor vredan dva miliona funti za snimanje albuma. Onda su usledile koncertne turneje i formiranje ogromne fan baze, koja ih prati u stopu. Njihova karijera je još sveža, ali ima dovoljno materijala za nekoliko rijalitija i dokumentaraca. Paparaci im ne daju mira. Pokušavaju da uslikaju i najškakljivije momente kako bi imali ekskluzivu. Teško ih je dovesti na naslovnu stranu svetski priznatih časopisa, jer im je cena visoka. Ali tiraž novina na kojima se oni smeše sa naslovnih strana je ogroman. Za kratko vreme oni su postali prava zlatna koka kada su mediji u pitanju. Pored Kejt Midlton i Lejdi Gage, ovaj boy-band danas prodaje novine. Priča se da se Kardašijanovi završavaju u 2016. godini. Eto prilika producentima da zgrću lovu na novom „mladom mesu”.

Lazar Kovačević

lazar.kovacevic@magazinrealno.com

NE PROPUSTITE! Bioskopska premijera filma 1D: This is Us, 29.8. u bioskopu Tuckwood

27


Bloom

DESIGN STUDIO

w w w. b l o o m d e s i g n . r s BLOOMDESIGN.BDGMAIL.COM OFFICEBLOOMDESIGN.RS +381 0 65 5490 440 • +381 0 69 4111 404


REAL PEOPLE


Foto: NBC Universal

32

magazinrealno.com


BRAĆA KOČ U IGRI SA VATROM

PLANETARNO POPULARNI RIJALITI O BLIZANCIMA KOJI, ZAHVALJUJUĆI NAPORNOM RADU, ŽIVE AMERIČKI SAN, STIGAO JE NA E KANAL. INSPIRATIVNA ŽIVOTNA PRIČA BRAĆE KOČ PRIVUKLA JE I PUBLIKU U SRBIJI DA SA UŽIVANJEM PRATI OVAJ ŠOU.

33


Foto: NBC Universal

Novi rijaliti PLAYING WITH FIRE iznedrio je priču o braći Dereku Koču i Danielu Koču, ambicioznim blizancima iz Ohaja, koji žive američki san. U Big apple su došli kao modeli, nakon čega su se okušali kao kelneri u poznatim restoranima na Menhetnu, da bi posle pet godina napornog rada postali vlasnici sopstvenog restorana. Zahvaljujući upornosti, velikom radu i odricanjima, njih dvojica su uspeli da dostignu svetsku popularnost. Evo šta oni imaju da kažu o svojim počecima, uspesima, neuspesima, stvarima koje vole, ali i rijalitiju, čije emitovanje je u toku.

34

magazinrealno.com


Milica Milanović

milica.milanovic@magazinrealno.com

ZAŠTO STE DONELI ODLUKU DA ODETE IZ OHAJA? Derek: Shvatili smo da je mesto u kom živimo premalo za nas. Tako smo i završili u Bruklinu kada smo imali samo 20 godina. Naši roditelji se nisu slagali sa odlukom da napustimo koledž, ali mi smo morali da idemo. Otišli smo da bismo otkrili ko smo zapravo! Daniel: Ja sam znao ko sam! Ti si taj koji je želeo da pobegne od svoje devojke! Tu sam video priliku da te povučem sa sobom. ZAŠTO BAŠ NJUJORK? Derek: To je grad pun mogućnosti za sve! Jednostavno, došli smo da nađemo posao za sebe. NA KOJI NAČIN STE DOŠLI DO PRVOG HONORARA? Derek: Bavili smo se modelingom. To nisu bile neke pare. Da bismo platili račune i otplatili studentske kredite morali smo da progutamo svoj ponos i da radimo razne poslove. Daniel: Prali smo sudove, radili kao kelneri, služili vino... Tako smo puno naučili o hrani i vinu. Nakon pet godina mukotrpnog rada uspeli smo da otvorimo sopstveni restoran. Kada smo stečeno iskustvo povezali sa našim idejama, biznis se počeo razvijati. TOP 3 SAVETA ZA USPEH... Derek: Budi skroman. Zapamti odakle si došao. Daj sve od sebe. Daniel: „Playing with fire” sumira ovo troje! ŠTA ZA VAS PREDSTAVLJA OVAJ RIJALITI? Derek: On je odraz našeg životnog stila. Mi uživamo u životu i volimo da se zabavljamo! Imamo puno toga što bi u ovom trenutku želeli da podelimo sa drugima. E nam je to omogućio. Daniel: Smatram ovo najboljim načinom da prenesemo na druge puno toga što smo u proteklih par godina naučili, videli, čuli.

KADA SMO STEČENO ISKUSTVO POVEZALI SA NAŠIM IDEJAMA, BIZNIS JE POČEO DA SE RAZVIJA. DA LI JE TEŠKO RADITI SA BRATOM? Daniel: U ovom poslu je ipak dobro raditi sa članovima porodice, bitno je da uvek pored sebe imaš nekog ko ti čuva leđa. Što se posla tiče među nama ne postoje tajne, sve delimo, imamo i zajednički račun u banci. Derek: To je i zanimljivo i pomalo zastrašujuće, ali generalno gledano, mi smo u win--win poziciji. DA LI JE BILO TRENUTAKA KADA STE POMISLILI „NE MOGU VIŠE SA NJIM” ? Derek: Mi jednostavo ne razmišljamo na taj način. Dosta toga smo prošli zajedno i znamo šta je potrebno za uspeh. Nema odustajanja kad znaš da je tvoj brat pored tebe, da računa na tebe. Ja ne mogu da gledam njega kako pada, a ni on mene.

Jovana Dimitrijević

jovana.dimitrijevic@magazinrealno.com

35


Foto: NBC Universal

36

magazinrealno.com


OFF-TOPIC PITANJA ZA BRAĆU KOČ! OPIŠITE SEBE U 5 REČI: DEREK: odlučan, vredan, darežljiv,

stalno u pokretu, detaljista DANIEL: kreativan, strastan, volim da rizikujem, brižljiv, učtiv

NABROJTE TRI OBIČNE STVARI KOJE ZA VAS PREDSTAVLJAJU LUKSUZ. DEREK: dobar obrok, dobro vino, večera za dvoje u našem restoranu DANIEL: energetsko piće, moja omiljena majica sa kratkim rukavima, Central park

KADA DEFINIŠETE NEŠTO KAO SEKSI, MISLITE NA... DEREK: Samouverenost, stil i sposobnost

da se isti nosi dostojanstveno. DANIEL: Biti najbolji u onom što voliš i bez izvinjenja stremiti ka perfekcionizmu.

NE PROPUSTITE! Reprize nedeljom na E! Entertainment kanalu.

37


ONI SU JAČI OD NEUSPEHA! BRITNI SPIRS, KRIS BRAUN, KRISTINA AGILERA, DŽENIFER LOPEZ SAMO SU NEKE OD POZNATIH LIČNOSTI ČIJE SU KARIJERE DOVOĐENE U PITANJE ZBOG RAZLIČITIH SKANDALA. MEĐUTIM, ONI SU SE IZDIGLI IZNAD SVIH LOŠIH STVARI I POSTALI JOŠ POPULARNIJI. Lazar Kovačević

lazar.kovacevic@magazinrealno.com

Jelena Mirković

jelena.mirkovic@magazinrealno.com

39


Foto: Menart

KRIS JE 2009. GODINE PRIZNAO KRIVIČNO DELO KOJE JE POČINIO NAPADOM NA SVOJU DEVOJKU RIJANU. BIO JE OSUĐEN NA PET GODINA USLOVNO I ŠEST MESECI DRUŠTVENO KORISNOG RADA.

40

magazinrealno.com


KRIS BRAUN

01

KRISTOFER MORIS BRAUN POZNAT JE KAO AMERIČKI PEVAČ, PLESAČ, A NEKOLIKO PUTA SE POJAVIO I U ULOZI GLUMCA. ONO PO ČEMU JE NAJPOZNATIJI JESTE MUZIKA KOJOM SE BAVI, AII I TALENAT KOJI POSEDUJE ZA PLESAČKE KOREOGRAFIJE. Sa šesnaest godina izdao je svoj prvi album. Taj krucijalan momenat za njegovu karijeru dogodio se krajem 2005. godine. Do sada je izdao pet albuma, no nisu svi imali velikog uspeha kod publike. Kris je 2007. godine izdao svoj drugi album Exclusive, koji mu je pomogao da ostvari značajan uspeh u svojoj karijeri. Bio je to jedan od najslušanijih albuma te godine. Nakon toga, 2009. godine izdaje album Grafitti. Iako se očekivalo da će ovim izdanjem uspeti da prikupi još fanova i unapredi svoju karijeru, nije bilo tako. Iste godine započeo je vezu sa pevačicom Rijanom, što je u početku privlačilo medijsku pažnju. Ova veza doprinela je tome da Krisova karijera napreduje. Premda se činilo da će drugi album, kao i veza sa Rijanom učiniti da njegova karijera zablista,do toga nije došlo. Kris je 2009. godine priznao krivično delo koje je počinio napadom na svoju devojku Rijanu. Bio je osuđen na pet go-

dina uslovno i šest meseci društveno korisnog rada. Ovaj slučaj je dobio široku medijsku pažnju i negativno je uticao na njegovu pevačku karijeru. Od tada, Kris započinje borbu sa novinarima, što je dovelo do gubitka velikog broja fanova. Njegova karijera počela je da tone. Kris 2011. godine izdaje album F.A.M.E. koji nije imao naročitog uspeha. Mediji su potom počeli da objavljuju naslove koji su govorili o tome da je uspeo da se pomiri sa devojkom Rijanom. Ona mu je sve oprostila, a on je izjavio da je pogrešio i da ponovo uživa u ljubavi sa svojom devojkom. Njihova emotivna veza pružila je Krisu novu šansu, koju je on iskoristio. Uspeo je da povrati svoju karijeru, ali ona više nije bila kao ranije. Stoga je 2012. godine izdao album pod nazivom Fortune, koji mu je doneo veliki uspeh kao izvođaču.

41


NAKON RAZVODA BRITNI JE OTIŠLA NA REHABILITACIJU I IZGUBILA STARATELJSTVO NAD DECOM.

42

magazinrealno.com


BRITNI SPIRS

02

NA POČETKU KARIJERE OPISIVANA JE KAO MIRNA PRINCEZA, OSLIKAVALA JE DEVOJČICU IZ BAJKE. BILA JE IKONA KOJA JE PRODAVALA TIRAŽE U OGROMNIM BROJKAMA. BELEŽILA JE OGROMNE USPEHE I TADA NIKO NIJE MOGAO DA JOJ PARIRA. ČESTO SU JE NAZIVALI POP PRINCEZOM. Prvi albumi doneli su joj mnoge nagrade, ali i opravdali tu titulu. Kao mala, dobila je ulogu u čuvenoj emisiji Miki Maus klub, koja je bila prvi kreator velikih budućih zvezda. Poznato je i to da je Britni upravo zahvaljujuću ovoj seriji upoznala svog prvog dečka DŽastina Timberlejka, sa kojima se dugo zabavljala. U medijima se pričalo o tome da je Britni upravo raskidom ove veze posrnula u svojoj karijeri. U janurau 2004. godine šokirala je javnost — posle lude noći udala se za svog druga iz detinjstva u jednoj kapeli u Las Vegasu. Ovaj brak trajao je kratko, svega 55 sati. Sredinom iste godine udala se za plasača Kevina Federlajna, sa kojim ima dva sina. Zbog neslaganja u

braku, par se razišao 2007. godine. Britni je počela da sa okreće drugim navikama u životu, a karijera više nije blistala. Nakon razvoda Britni je otišla na rehabilitaciju i izgubila starateljstvo nad decom. Ove situacije uticale su na to da se njena karijera vrtoglavom brzinom sa vrha spusti na dno, što je izazvalo negativne komentare u medijima, ali i gubitak velikog broja obožavalaca. Svetski mediji su predviđali kraj njene karijere, ali je ona nakon izlečenja uspela da se u velikom stilu vrati na scenu. Novi album Femme Fatale zabeležio je dobre rezultate i brzo se našao na prvom mestu najprodavanijih albuma u SAD. Njime je Britni oporavila svoju karijeru. Novi album je u najavi.

43


Foto: Menart

44

U JEDNOM PERIODU USPEH OVOG REPERA POČEO JE DA PADA. ZBOG BROJNIH SUKOBA, BORBE SA DEPRESIJOM I HAPŠENJIMA, NIJE SE VIŠE NALAZIO NA VRHU TOP LISTA. magazinrealno.com


THE GAME

03

ROĐEN U PROBLEMATIČNOJ PORODICI, OKRUŽEN NASILJEM I DROGOM, GAME JE OD SAMOG POČETKA ŽIVEO MRAČAN I TEŽAK ŽIVOT. SA SEDAM GODINA DAT JE HRANITELJSKOJ PORODICI NA ČUVANJE, A VEĆ JE U SREDNJOJ ŠKOLI POSTAO RAVNOPRAVNI ČLAN BANDE I DILER. Sa šesnaest godina izdao je svoj prvi album. Taj krucijalan momenat za njegovu karijeru dogodio se krajem 2005. godine. Do sada je izdao pet albuma, no nisu svi imali velikog uspeha kod publike. Kris je 2007. godine izdao svoj drugi album Exclusive, koji mu je pomogao da ostvari značajan uspeh u svojoj karijeri. Bio je to jedan od najslušanijih albuma te godine. Nakon toga, 2009. godine izdaje album Grafitti. Iako se očekivalo da će ovim izdanjem uspeti da prikupi još fanova i unapredi svoju karijeru, nije bilo tako. Iste godine započeo je vezu sa pevačicom Rijanom, što je u početku privlačilo medijsku pažnju. Ova veza doprinela je tome da Krisova karijera napreduje. Premda se činilo da će drugi album, kao i veza sa Rijanom učiniti da njegova karijera zablista,do toga nije došlo. Kris je 2009. godine priznao krivično delo koje je počinio napadom na svoju devojku Rijanu. Bio je osuđen na pet go-

dina uslovno i šest meseci društveno korisnog rada. Ovaj slučaj je dobio široku medijsku pažnju i negativno je uticao na njegovu pevačku karijeru. Od tada, Kris započinje borbu sa novinarima, što je dovelo do gubitka velikog broja fanova. Njegova karijera počela je da tone. Kris 2011. godine izdaje album F.A.M.E. koji nije imao naročitog uspeha. Mediji su potom počeli da objavljuju naslove koji su govorili o tome da je uspeo da se pomiri sa devojkom Rijanom. Ona mu je sve oprostila, a on je izjavio da je pogrešio i da ponovo uživa u ljubavi sa svojom devojkom. Njihova emotivna veza pružila je Krisu novu šansu, koju je on iskoristio. Uspeo je da povrati svoju karijeru, ali ona više nije bila kao ranije. Stoga je 2012. godine izdao album pod nazivom Fortune, koji mu je doneo veliki uspeh kao izvođaču.

45


Foto: Menart

USPEŠNO SE IZBORILA SA OVIM PROBLEMOM I USPEH U MUZICI PONOVO JE BIO TU, ZAHVALJUJUĆI ALBUMU NO MORE DRAMA, KOJI JE BIO JEDAN OD NAJPRODAVNIJIH.

46

magazinrealno.com


MERI DŽEJ BLAJDŽ

04

USPEŠNO SE IZBORILA SA OVIM PROBLEMOM I USPEH U MUZICI PONOVO JE BIO TU, ZAHVALJUJUĆI ALBUMU NO MORE DRAMA, KOJI JE BIO JEDAN OD NAJPRODAVNIJIH.

Američka rnb i hip-hop pevačica, tekstopisac i producentkinja jedna je od najpoznatijih žena, sa najuspešnijom karijerom. Od malena je bila okružena muzikom. Dobitnik je devet Gremi nagrada i četiri američke muzičke nagrade. Blajdz je snimila osam multi–platinastih albuma. Jedini je umetnik sa Gremi nagradama u kategoriji pop, rep, gospel i rnb muzici. Dobitnik je nagrada za kombinovanje hip– hopa i soula u ranim devedesetim godinama. Rangirana je kao stota na listi od 100 najvećih pevača svih vremena. Međutim, iako je beležila znatne uspehe, poslovni uspeh je u jednom momentu zaostao. Razlog je problem sa alkoholom, koji je ova pevačica imala još od tinejdžerskih

dana. Tako rano počela je da eksperimentiše sa drogama, što je dovelo do toga da odustane od srednje škole. To ju je jedno vreme ostavilo bez uspeha u muzici. Krajem 2010. godine odlučila je da se odrekne ovakvog života i podvrgla se lečenju. Uspešno se izborila sa ovim problemom i uspeh u muzici ponovo je bio tu, zahvaljujući albumu No more drama, koji je bio jedan od najprodavnijih. Ova pevačica iza sebe ima deset studijskih albuma, a njen mix hip-hop ritmova, gheto prizvuka, soul vokala i glamurozna sofisticiranost pomogla je da nastane ono sto je danas poznato kao gheto fabulous. Ova kraljica hip-hop soula, kako je mnogi nazivaju, imala je buran život, što se preslikalo u njene pesme.

47


Foto: Menart

KADA JE VIDELA DA I OVAJ ALBUM NE PROLAZI KOD PUBLIKE, KRISTINA SE VRAĆA SVOM MENTORSKOM POZIVU - THE VOICE!

48

magazinrealno.com


KRISTINA AGILERA

05

JEDNA OD NAJBOLJIH PEVAČICA DANAŠNJICE NIJE UVEK BILA MEĐU NAJBOLJIMA. NJENE STARE PESME SE I DALJE SLUŠAJU. A ŠTA JE SA NOVIM?

Prethodna dva albuma doživela su fijasko i Xtina već duže vreme nikako da „ubode” hit. Jedna od retkih pesama koja je vladala top listama poslednjih meseci je Feel this moment, koju je uradila u saradnji sa Pitbulom, i Moves like Jagger sa Adamom Levinom iz grupe Maroon 5. I pored ova dva velika hita, njen poslednji album Lotus prošao je nezapaženo. Zbog promocije ovog albuma morala je da otkaže učešće u novoj sezoni The Voice-a, koji joj je donosio ogromnu zaradu. Kada je videla da i ovaj album ne prolazi kod publike, Kristina se vraća svom mentorskom pozivu za petu sezonu The Voice-a, koja počinje u septembru na NBC. Učešće u ovom muzičkom takmičenju donosi

joj toliku zaradu da ne mora da razmišlja o muzičkoj karijeri. Pored ovoga, stalno je na udaru medija zbog viška kilograma. Ona ih je provocirala uskim haljinama koje otkrivaju više nego što pokrivaju, a oni su je častili sočnim naslovnim stranama koje joj nisu išle u prilog. Jedno vreme se zbog toga, ali i zbog lošeg prijema albuma, povukla iz javnosti, ali se kao feniks vratila iz pepela sa učešćem u The Voice-u. Sada je mnogima zapušila usta jer je za veoma kratko vreme dovela liniju do savršenstva, što smo mogli da vidimo na konferenciji za novinare povodom premijere The Voice-a.

49


Foto: Fox ICB

POTOM SU PONUDE PRESTALE DA STIŽU, SVE JE KRENULO NIZBRDO, ALI NE NJENOM KRIVICOM. VREMENA SU SE PROMENILA, TRAŽILE SU SE MLAĐE GLUMICE.

50

magazinrealno.com


DŽESIKA LANG

06

DŽESIKA LANG, MISTERIOZNA PLAVUŠA IZ AMERIČKE HOROR PRIČE, OTKRIVENA JE OD STRANE PRODUCENTA DINO DE LORENTISA DOK JE PRIVREMENO RADILA KAO MODEL U AGENCIJI VILHELMINA.

Glumila je uz mnoga velika holivudska imena poput Šeron Stoun, Entonija Hopkinsa, Lijama Nisona, Hali Beri, Semjuela L. Džeksona, Roberta De Nira, Džeka Nikolsona i mnogih drugih. Svoju prvu ulogu zabeležila je u rimejku filma King Kong 1976. godine. Svoj prvi Oskar za najbolju sporednu glumicu, osvojila je 1982. godine za ulogu u filmu Tutsi a za najbolju glumicu osvojila je 1994. godine za film Plavo Nebo. Potom su ponude prestale da stižu, sve je krenulo nizbrdo, ali ne njenom krivicom. Vremena su se promenila, tražile su se mlađe glumice. Od tada je dobijala samo sporedne uloge. Filmovi nisu bili naročito uspešni ali ona je uvek briljirala. Svoj prvi Emi 2009. osvojila je zahvaljujući svojom sporednom ulogom u HBO seriji Grey Gardens. U jednom intervjuu rekla je da je posao za žene njenih godina jednostavno presušio i da je često razmišljala da odustane od svega jer joj nijedna uloga tada nije pričinjavala ono zadovoljstvo kao nekada. Nije se odavala piću, kao neke koleginice, ali depresiju nije mogla da izbegne.

Sve dok joj se jednog dana poznati producent Rajan Marfi nije javio i ponudio sporednu ulogu u hit seriji Američka horor priča. Nakon odlično odigrane uloge u prvoj sezoni, Rajan je odlučio da joj unapredi ulogu i tako je, od druge sezone, postala glavna glumica. Za svoju ulogu u seriji dobila je brojne nagrade, među kojima još jedan Emi. Godina koja se pokazala izuzetno uspešnom za Džesikom je 2012. u kojoj je, pored unapređene uloge u drugoj sezoni serije, glumila je i u filmu I u dobru i u zlu uz Čening Tejtuma i Rejčel Mekadams. Takođe je tumačila ulogu Emili Zola u rimejku Teresa koji se snimao u Beogradu. Film izlazi krajem septembra ove godine i očekuje se nominacija za Oskara. Langova je presrećna što je ponovo pronašla svoje mesto na televiziji – kaže da su je uloge u sezonama serije Američka horor priča podsetile zašto voli glumu.

51


Foto: Universal Music

52

POSLE NEUSPEHA KOJI JE DOŽIVELA SA ALBUMOM BRAVE, POVUKLA SE IZ JAVNOSTI.

magazinrealno.com


DŽENIFER LOPEZ

07

NEDAVNO JE OTKRILA DA JE OD MALENA VODILA BITKU SA SIROMAŠTVOM. SADA JOJ JE TO NAJMANJA BRIGA. DA BUDEMO REALNI, IMA MNOGO BOLJIH PEVAČICA OD NJE.

Ali ono što je razlikuje od ostalih jesu živi nastupi na kojima se ona transformiše u pravu vatrenu lejdi, koja i u četrdesetim ima kondiciju na kojoj bi joj pozavidele i dvadesetogodišnjakinje. Kod nje je slična situacija kao kod Kristine Agilere. Posle neuspeha koji je doživela sa albumom Brave, povukla se iz javnosti. U jednom periodu nije mogla da pronađe pravi način da se vrati na scenu. Onda je usledio poziv producenata „Američkog Idola” i za dvanaest miliona dolara pristala je da sedne za sudijski sto. Priznaćete da je ovo velika cifra za osobu čiji rad, u poslen-

dje vreme, ne može da dopre do publike. Svojom harizmom ponovo je kupila publiku. Njen poslednji album Love doneo je mnogo hitova, među kojima je najpopularniji On the floor, ali i ogroman priliv novca. I sve to zahvaljujući Idolu. Punila je i tabloide razvodom od Marka Entonija i novim vezama sa mlađim muškarcima. Sada Džej Lo opet važi za jednu od najpopularnijih ličnosti, koja zgrće lovu i puni naslovne strane.

53


KORI MONTIT (1982-2013) GLUMAC KOJI SE PROSLAVIO ULOGOM U SERIJI GLEE KREMIRAN JE BEZ PRISUSTVA SVIH ČLANOVA PORODICE. EKIPA SERIJE MU ODAJE POČAST SPECIJALNOM EPIZODOM KOJA ĆE BITI PRIKAZANA POČETKOM PETE SEZONE. Mladom glumcu Koriju Montitu život se prerano završio. Pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Vankuveru. Otkako je svim svetskim medijima protutnjala vest o njegovoj smrti, pokrenute su priče da je razlog predoziranje narkoticima. Četiri dana posle smrti, obdukcijom je potvrđeno ono što su mnogi sumnjali. Kori je preminuo od prevelike doze heroina pomešanog sa alkoholom. „ U ovom trenutku svi dokazi ukazuju na to da je Kori preminuo od smrtonosne doze heroina, pomešanog sa alkoholom”, kazao je doktor zadužen za obdukciju. Prema izveštaju kanadske policije, Kori i troje za sada nepoznatih osoba napustilo je njegovu hotelsku sobu, te se glumac sam vratio u nju u 2 sata i 15 minuta ujutru. Sledećeg dana trebalo je da se odjavi iz hotela, ali je propustio predviđeni termin, pa ga je osoblje hotela pronašlo mrtvog u njegovoj sobi. Policija je saopštila kako su tri osobe privedene na saslušanje, ali da niko nije uhapšen. Prema trvdnjama, glumac je vodio dvostruki život, te je u Los Anđelesu naporno radio, a pri povratku u Kanadu bi se drogirao. Njegova devojka Lea Mišel, sa kojom je sarađivao u seriji Glee, viđena je ispred njegovog hotela u pratnji petorice telohranitelja. Kako prenosi sajt Radar Online, ona je iz automobila posmatrala brojne obožavaoce poznatog para, koji su se okupili ipred hotela čim su čuli informaciju da je Kori preminuo. Sajt navodi da se Lea kod hotela zadržala oko pet minuta i da je izgledala slomljeno. „ Duboko sam zahvalna na ljubavi i podršci porodice, prijatelja i obožavatelja. Od kako je Kori preminuo, tugujem sa njegovom porodicom i pokušavamo da

budemo podrška jedni drugima. Molimo medije da poštuju privatnost Korijeve porodice, i moju lično”, napisala je glumica u saopštenju za medije. I Korijev menadžer je iznenađen ovim nemilim događajem. On je rekao da je sa glumcem nekoliko sati ranije bio na večeri i da je on tada „izgledao dobro i zdravo”. Korijevoj kremaciji prisustvovali su majka En, njegov brat Šon i devojka Lea Mišel. Ovoj ceremoniji nije prisustvovao njegov otac Džo Montit. „Oduvek sam voleo oba svoja sina i Kori će mi nedostajati. Tužan sam zbog činjenice da nisam bio u prilici da vidim svog sina pre nego što je kremiran”, rekao je on u razgovoru za TMZ. Džo Montit razveden je od Korijeve majke i od tada nije u dobrim odnosima sa ostatkom svoje porodice. Rajan Marfi, producent serije Glee, šokiran je tužnom vešću o smrti Montita. On i ostatak ekipe su se sastali i prisećali se lepih momenata koji su proživeli sa Korijem. Za sada je poznato da se planira specijalna epizoda u petoj sezoni koja će biti posvećena Finu, odnosno Koriju. Fin Hadson će i u seriji umreti, samo se još ne zna na koji način. Serija Glee počeće sa jednom nedeljom zakašnjenja, dakle 26. septembra. Montit se u aprilu ove godine dobrovoljno prijavio u rehabilitacioni centar zbog problema sa konzumiranjem nedozvoljenih supstanci, ali niko nije mogao ni da pomisli da će se na ovaj način njegov život brzo završiti. Kori je ostavio poslednju poruku svojim mladim fanovima da paze šta rade.

Lazar Kovačević

lazar.kovacevic@magazinrealno.com

54

magazinrealno.com


VIDEO PORUKA SNIMLJENA JE U AVIONU NA KORIJEVOM PUTU ZA VANKUVER, NA KOME GA JE STJUARDESA ŠILA ZAMOLILA DA SNIMI KRATKU PORUKU ZA NJENU MLAĐU SESTRU. U SNIMKU, KOJI SE SMATRA POSLEDNJIM GLUMČEVIM VIDEO ZAPISOM, KORI DAJE SAVETE SVOJIM FANOVIMA DA TREBA DA OSTANU U ŠKOLI I DA SE KLONE NEVOLJA.

55


Lazar Kovačević

lazar.kovacevic@magazinrealno.com

IVAN RADENOV: ODMOR UZ PRIJATELJE I FANOVE MAKEDONSKI PEVAČ NAPUNIO JE BATERIJE NA PRELEPIM GRČKIM PLAŽAMA I SPREMAN JE ZA NAPORNU RADNU SEZONU KOJA GA OČEKUJE PO POVRATKU U BEOGRAD Pobednik prve sezone muzičkog takmičenja Idol u Makedoniji Ivan Radenov zajedno sa porodicom i prijateljima vratio se sa zasluženog odmora. Vreli beogradski alfalt zamenio je predivnim plažama Kalitee na kojima je punio baterije za predstojeću napornu jesenju sezonu u prestoničkim klubovima. „Bilo je to odličnih desetak dana odmora. Sada nastavljamo tamo gde smo stali. Čekaju nas promocija novog singla i živi nastupi pred beogradskom publikom,“ kaže Ivan. Pre nego što je otišao u Grčku, Ivan je posetio rodnu Makedoniju u kojoj je velika zvezda. „Prija mi druženje sa fanovima. Oni su me podržavali i tokom Idola, ali i posle. Oni su od mene napravili poznatu ličnost i uvek odvojim vreme da se fotografišemo i popričamo,“ rekao je mladi pevač. Tako je bilo i u Grčkoj. Veliki broj makedonskih državljana ovog leta odlučio se za plaže Kalitee. Ivan je izašao u susret svima onima koji su ga prepoznali i koji su želeli da se fotografišu sa njim. To mu nimalo nije umanjilo uživanje sa prijateljima, što se i vidi na fotografijama.

Ivan Radenov sa svojim bendom, Age of Aquarius, već duže vreme nastupa po beogradskim klubovima. Iako je pesma Šesta žica veoma popularna u Makedoniji, zahvaljujući društvenim mrežama stigla je i do publike u Srbiji. Ovih dana priprema se za promociju novog singla Avgust koju je uradio u sa radnji sa bendom Alien Perspective iz Skoplja. Ivan ne krije da mu prija popularnost u Makedoniji, ali i da želi da se njegova muzika još više čuje u Srbiji. Možda će njegova šansa biti u nekom od popularnih talent šou programa koji se spremaju za nastupajuću jesen.

PRIJA MI DRUŽENJE SA FANOVIMA. ONI SU ME PODRŽAVALI I TOKOM IDOLA, ALI I POSLE. OVOG AVGUSTA, PRESLUŠAJTE NOVU IVANOVU PESMU –AVGUST! www.youtube.com/watch?v=bHu4l604cWU

56

magazinrealno.com


57


SEXY & THEY KNOW IT


SOFIJA VERGARA: NJOJ NIŠTA NE STOJI LOŠE ZAVODLJIVA VERGARA RADI PUNOM PAROM! SNIMA FILM U MAJAMIJU, A UVELIKO I PETU SEZONU SITKOMA MODERNA PORODICA. NOVI ANGAŽMANI OD NJE ZAHTEVAJU I FIZIČKE PROMENE, NA KOJE JE ONA UVEK SPREMNA! Navikli smo da je viđamo kao brinetu Gloriju u Modernoj porodici, stoga će nam biti malo čudno kad je vidimo sa plavom kosom. Sve je to zarad novog filma Chef. Međutim, moramo se složiti oko jedne stvari: njoj ništa ne stoji loše. Ova žena može da nosi odrpanu garderobu i vreću krompira, a da i dalje izgleda fantasično. Da li bi iko od vas rekao da je ona pre godinu dana premašila četvrtu deceniju? Sofija je, izgleda, pronašla fontanu mladosti i bilo bi lepo kad bi nam otkrila gde se ta fontana nalazi.

Može se reći da Sofija Vergara nikako ne lenčari jer, otkako se vratila sa odmora iz Grčke, stalno radi. Uz Chef redovno snima i petu sezonu Moderne porodice gde ćemo je gledati kao svima omiljenu i blesavu Gloriju. Pre nedelju dana, snimili su prvu epizodu. Dovoljno je da vam kažemo da su prve scene snimane na aerodromu, a već znate da nas i u novoj sezoni očekuje urnebes. Da li to Meni odlazi u Kolumbiju? Ostaje nam da saznamo kada se ekipa vrati na male ekrane. Može se reći da je ovo veoma uspešna godina za kolumbijsku lepoticu. Prošlog meseca je krasila naslovnicu Inland Empire, dok je ovog meseca stigao na red i Harper’s Bazaar. I pored svega toga, nominovana je za nagradu Emi u kategoriji “najbolja sporedna glumica u komediji”. Moramo pomenuti da je Moderna porodica dobila ukupno dvanaest nominacija, a koliko će Emija odneti, ostaje nam da vidimo. Mi im svima držimo palčeve, a pogotovo talentovanoj Sofiji.

Foto: Instagram

Film Chef koji režira Džon Favre, u fokus radnje stavlja šefa kuhinje koji gubi svoj posao i odlučuje da započne posao sa pokretnim restoranom u Los Anđelesu. U isto vreme, dok pokušava da vrati svoju staru slavu, trudi se da ponovo spoji svoju udaljenu porodicu. Da, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo gledati film o restoranu na točkovima. Iako radnja filma ne zvuči naročito spektakularno, ipak je okupio dobru glumačku ekipu koju, pored Sofije Vergare, predvode Skarlet Johanson, Robert Dauni Džunior i Dastin Hofman. Nadamo se da će izbeći onu poznatu kletvu i da će film zapravo biti i uspešan ali i kvalitetan.

Na snimanju u Majamiju, Sofija je uslikana u fantastičnoj zelenoj haljini koja pokazuje njeno savršeno telo. Sofija uživa na snimanju i ne trudi se da to sakrije. Sa svojim pratiocima na tviteru redovno iskazuje oduševljenje ovim filmom. Tviteraši znaju o čemu pričamo.

62

magazinrealno.com


Nina Žderić

nina.zderic@magazinrealno.com

63


Foto: Fox ICB

64

magazinrealno.com


Nataša Ristić

natasa.ristic@magazinrealno.com

ONA JE ŽENA ZA SVE! EVA LONGORIA: SEKS SIMBOL, DOMAĆICA I PRODUCENT

Mogu da je otpužuju za raskid veze između Džordža Klunija i Stejsi Kibler, ili da je nazivaju sponzorom sopstvenog dečka, kome upravo izmišljaju ulogu u seriji kojoj je lično producent, ili pak da je proglase jednom od najuticajnih Latinoamerikanki današnjice. Bilo da se nađe u ulozi kuvarice, domaćice, ljubavnice ili filantropa, bilo da svoju tamnu kožu bez mane smelo prikazuje na stranicama eminentnih magazina, Eva Longorija, u svakom slučaju, ide isključivo i beskompromisno napred.

65


Ružno pače Eva Žaklina Longorija, stalno izložena podsmehu starijih sestara, odrastajući u siromaštvu, na ranču u Teksasu, verovatno nikada nije zamišljala da će je transformacija u prelepog labuda dovesti do statusa jedne od najperspektivnijih glumica u Sjedinjenim Američkim Državama. Najmlađa u porodici, rođena 15. marta 1975, Longorija, prepoznatljiva po tamnoj puti, izrazito tamnoj kosi i očima, uspešno završava Univerzitet A&M, Univerzitet sa diplomom kineziologije, nauke o kretanju tela i vežbanju. Kao što često biva, do glume se stiže preko takmičenja u lepoti. Eva nije bila izuzetak i, nakon što je osvajila titulu Mis Koppus Kristi, odlazi u LA i dobija prvu pozorišnu ulogu u predstavi What the Rabbi Saw. Nakon pozorišta prihvata male uloge u televizijskim serijama među kojima su The Bold and the Beautiful, General Hospital i Beverly Hills 90210. Prelepa glumica pomak u karijeri pravi pridruživši se ekipi serije The Young and the Restless 2001. godine. Zahvaljujući ulozi Brane Vilijams, dobija ALMA nagradu za glumu. Seriju napušta u 2003. godini, fokusirajući se na veliko platno. Pojavljuje se u filmovima Snitch’d, Dragnet, The Dead Will Tell, Harsh Times, sa Kristijanom Bejlom, i The Sentinel, gde joj društvo čine proslavljeni i priznati Majkl Daglas i Kim Besindžer. Domaćica, kuvarica ili seks simbol? Svetsku slavu i priznanje dobija ulogom Gabrijele Solis u seriji Očajne domaćice, koju je 27 miliona gledalaca pratilo svake nedelje. Ova mešavina drame, misterije, komedije i sapunice postaje senzacija praktično preko noći, a Eva je nahvaljena od strane kritike za svoj performans. Za ovu ulogu Longorija je dobitnik The People’s Choice i ALMA nagrade, kao i nominacije za Zlatni Globus 2004. Sa zaradom od 375 000 dolara po epizodi dolazi na osamdeset prvo mesto Forbsove liste Top 100 zvezda.

Uspeh svetskog nivoa, prestižne nagrade i opsežna slava nisu ovu damu zaustavili u napretku i usavršavanju. U maju ove godine, sa napunjenih trideset i osam godina, Eva je dobila master diplomu na Cal State Northridge univerzitetu. Ovih dana, Eva se zabavlja radeći na projektu zvanom Devious Maids. U pitanju je nova Lifetime-ova serija, koja je pobrala mnoge kritike jer se u njoj ponižavaju Latinoamerikanke. Eva se brani time da je to „realno stanje u državi, te je samo predstavljeno u seriji”. „To što većina ljudi beži od poražavajućeg položaja tamnoputih dama, tek je za osudu”, izjavila je nedavno Eva. EVA I LUDI KAMEN Što se tiče privatnog života, Eva se, u januaru 2002, udala za Tajlera Kristofera, kolegu iz serije General Hospital, no brak je potrajao samo dve godine. Drugo stupanje pred oltar vrši sa sedam godina mlađim Tonijem Parkerom, košarkašem kluba San Antonio Spurs. Avaj, i ova veza se završava 2010, bez ozira na raskošno venčanje, koje je punilo stranice tabloida. No, Eva, zasigurno, nije očajna ovih dana. Od aprila kruže glasine da je u vezi sa Ernestom Arguellom, zvezdom serije Ready for Love. Ona sama kaže da su im baš te glasine iz štampe pomogle da uvide šta se između njih dešava (nema na čemu Eva!). Prijatelji kažu da su njih dvoje apsolutno savršen par. Oboje govore španski, potiču iz istog kulturološkog miljea i dele istu religiju. Njihovo „prijateljstvo” i slični filantropski interesi su jednostavno dobri temelji za novu romansu, kako kažu tihi izvori. Da li je ovo ludi kamen broj tri za Evu? Ostaje nam samo da navijamo!

Foto: Fox ICB

Da se od dobrog ne odustaje pokazuje i nova serija Devious Maids, inspirisana upravo serijom Očajne domaćice. Producent? Eva lično. Ljubitelji serije Očajne domaćice i dobre zabave hvale ovo novo televizijsko čudo. Kritika se ne slaže sa ocenom gledalaca, te je Eva bila više no jednom u prilici da brani svoje ekranizovano čedo od komentara poput „stereotipno, neodgovorno i omalovažavajuće”. Budućnost je neizvesna, ali snažna i uporna Eva ne odustaje od producentskog posla iako joj kritičari ne olakšavaju. Tome da joj je uloga seksi domaćice prijala, svedoči njen trud da sastavi najprodavaniji kuvar u 2011. godini — Evina kuhinja, kao i otvaranje luksuznog restorana u Holivudu Beso (što u prevodu sa španskog znači poljubac).

Evin lik krasi naslovnice mnogih časopisa — od ženskih, poput časopisa Cosmoolitan, do onih za muškarce, kao što je Maxim, koji ju je imenovao za najseksipilniju žensku zvezdu 2005. i 2006. godine. Pored L’Oreal i Pepsi reklamnih kampanja, postiže i aktivno učešće u mnogim dobrotvornim organizacijama. Jednu je osnovala potpuno sama. Fondacija Eve Longorije ima za cilj da pomogne Latinoamerikancima da izgrade bolju budućnost za sebe i svoje porodice kroz edukaciju. Koosnivač je i Humanitarnog društva Evini heroji, čiji se članovi aktivno bore za pomoć deci ometenoj u razvoju.

66

66

magazinrealno.com


RAZLOG ZBOG KOG NAJVIŠE VOLIM ŠTO SAM ŽENA, JE TAJ ŠTO MI TO DAJE NEVEROVATNU MOĆ NAD MUŠKARCIMA. ONA JE JOŠ I… ... za L’Oreal-ovu kampanju novčanik otežela za „tričavih” milion funti! … bila plesačica u grupi The Pussycat Dolls! … jedina proglašena za broj jedan na listi najseksipilnijih žena magazina Maxim dva puta!

67


SCREEN POWER


POP INNOVATORS: WILL.I.AM Glavni junak prve inspirativne priče je sedmostruki dobitnik Gremija, muzičar i kreativni inovator will.i.am. Ovaj jednosatni specijal koji mnogo otkriva ispričan je rečima same zvezde, a svoj doprinos daju i njegovi najbliži prijatelji, među kojima su Fergie, apl.de.ap, Taboo, Red Foo, Jimmy Iovine, kao i društvo iz starog kraja, koji dele s nama svoje misli, priče i sećanja na čoveka koji nastavlja da se razvija i menja zajedno sa svetom koji ga okružuje. Mada je muzika bila odskočna daska za njegov neverovatni talent, pogledajte kako will.i.am prenosi svoje napredno razmišljanje u tehnologiju, politiku, obrazovanje, svemirska putovanja i još mnogo toga.

Foto: will.i.am

E! LANSIRA NOVI ORIGINALNI SERIJAL POP INNOVATORS, KOJI VELIČA ŽIVOT I DELO ONIH JEDINSTVENIH LJUDI KOJI SPADAJU MEĐU NAJUTICAJNIJA IMENA POP KULTURE.

72

magazinrealno.com


NE PROPUSTITE! Premijera 09.09. u 21h na E! Entertainment kanalu

73


FASHION POLICE Treba imati hrabrosti, pa bez kompromisa reći sve što mislite o stilu neke poznate ličnosti, a Džoan Rivers, sa svojom fantastično zabavnom ekipom u studiju, baš to radi već godinama! Gospođa Rivers ima osamdeset godina. Da, ali ona ne hoda pomoću štapa, ne govori sporo i um joj je bistriji nego većini vaših vršnjaka. Njen višedecenijski posao je da duhovito i potpuno surovo komentariše velike događaje na crvenom tepihu. Ima osamdeset godina i bogatu televizijsku karijeru iza sebe, ali ono po čemu je nama najpoznatija definitivno je Modna policija, koja je emituje na kanalu E!online nedeljom u deset uveče. Pored Džoan, naši domaćini nedeljom uveče su još i Džulijana Rančić, Keli Ozborn i Džordž Kostiopulos.

Foto: NBC Universal

ONI NEMAJU DLAKE NA JEZIKU, STRAH U SRCU NITI LOŠU ODEVNU KOMBINACIJU U GARDEROBERU - ONI SU POSTAVA ČUVENE FASHION POLICE EMISIJE!

74

magazinrealno.com


NE PROPUSTITE! Nedeljom u 22h na E! Entertainment kanalu

75


PRAVE DOMAĆICE OKRUGA ORANŽ Prave domaćice okruga Oranž je veliki hit koji je lansirao franšizu rijalitija o životima i usredsređuje se na privatne živote privilegovanih stanara elitne zajednice južne Kalifornije. Nudeći pogled iz prikrajka na svakodnevni život istinski dekadentnih i ekstravagantno ležernih, ova zarazna dokumentarna drama je sapunica iz stvarnog života koju ne želite da propustite!

Foto: Fox ICB

PRAVE DOMAĆICE OKRUGA ORANŽ (THE REAL HOUSEWIVES OF ORANGE COUNTY), STIŽE NA LOKALNI FOXLIFE KANAL!

76

magazinrealno.com


NE PROPUSTITE! Od 08.09, nedeljom u 20.55h na FoxLife kanalu.

77


VENČANI DALEKO Ovaj rijaliti šou predstavlja gledaocima glamur, ali i mračnu stranu planiranja venčanja daleko od kuće. Venčanja u dalekim mestima više nisu samo za bogate i slavne i sve više nevesta i mladoženja putuje daleko, kako bi se venčali u nekom autentičnom ambijentu. Bilo da traže jedinstvene blistave plaže Kariba, osamu američkih planina i šuma ili izvornu lepotu afričkih savana, emisija prikazuje kako da dobro odaberu destinaciju za venčanje.

Foto: Fox ICB

VENČANI DALEKO (MARRIED AWAY) DONOSI DAŠAK GLAMURA I FANTASTIČNE PRED-SVADBENE NEURAČUNLJIVOSTI U VAŠE DOMOVE!

78

magazinrealno.com


NE PROPUSTITE! Od 15.09, nedeljom u 21.50h na FoxLife kanalu

79


bestfood.rs

AVGUST 2013

#01

ONLINE MAGAZIN

Cover story

Rudolf van Vin IZ AMSTERDAMA, S UKUSOM... Old&Gold

ZIMNICA: DUH PROLEĆA U TEGLICI

School

SVEŽA PASTA

Visiting Srbija

MORAVIČKI OKRUG Media • Web

BLOGOVI O HRANI


ALL AROUND


VELIKI BRAT VELIKI MOZAK

EKSPANZIJA RIJALITI PROGRAMA POČELA JE RIJALITIJEM VELIKI BRAT, KOJI SU OTKUPILE MNOGE ZEMLJE I PRILAGODILE GA SVOM MENTALITETU. KAKO ĆE IZGLEDATI KUĆA I IGRICE ZAVISI OD KREATIVNOSTI LJUDI KOJI RADE NA PROJEKTU, ALI I OD NOVCA KOJI TREBA ULOŽITI. Davne 2007. godine, produkcijska kuća Emotion dovela je na naše male ekrane rijaliti format Veliki brat (Big Brother), u to vreme popularan širom sveta. Interesovanje za učestvovanjem u rijalitiju, kao i za gledanjem samog rijalitija, bilo je veliko. Kroz dnevna uključenja, dnevne preglede i emisije Veliki Brat — Veliki mozak i Veliki brat — Mala sestra, u kojima se diskutovalo o učesnicima i događajima u kući na Košutnjaku, prvo izdanje domaće verzije trajalo je više od sto dana. Emitovanju prve sezone prethodila je generalna proba u trajanju od nedelju dana, a pobednici su dobili mogućnost da učestvuju i u velikoj, prvoj sezoni.

Kroz kuću na Košutnjaku, tokom pet VIP sezona i četiri sezone sa učesnicima koji nisu poznate ličnosti, prošlo je mnoštvo osoba različitog karaktera. No, svi su imali isti cilj — osvojiti vrednu novčanu nagradu. Svako bi poželeo da bar mesec dana provede izležavajući se u luksuzu i dražima koje je Veliki brat pripremao iz sezone u sezonu za svoje takmičare. Bilo je teških dana, komplikovanih zadataka, ali, i pored toga, takmičari bi uvek dobili najbolje. Pored raznovrsne hrane, teretane i bazena, koji se nalazio u dvorištu ili u kući, takmičarima su priređivane žurke

Branislav Vilotijević

branislav.vilotijevic@magazinrealno.com

84

magazinrealno.com


iznenađenja. Uprkos medjusobnim sukobima, svi su spavali u istoj sobi, ili u istim krevetima. Kuća Velikog brata je komforna i njena površina je oko 600 metara kvadratnih, zajedno sa hodnikom za kamere, koje snimaju unutrašnjost kuće. Enterijer kuće se, naravno, menjao iz godine u godinu, a najinteresantnije je bilo gledati poslednju sezonu, kada je, pored kuće i tajnih soba, postojalo i dvorište sa autobusom za spavanje i autom za ispovedanje takmičara, koji su jedno vreme boravili na đubrištu. Izmislio ga je 1999. Holanđanin Yon de Mol, koji kaže da nikad do kraja nije pročitao Orvelovu 1984, ali mu se ideja svevidećeg Velikog brata, koji 24 sata ima apsolutan nadzor i dominaciju nad podanicima, toliko dopala da ju je dodelio nama, gledaocima. Kamere snimaju neprestano, na svakom mestu u kući, i sve se izlaže gledaocima. Prvobitna ideja bila je da 12 ljudi bude pod budnim okom Velikog brata godinu dana, ali ipak je 12

probranih bilo pod ključem „samo” 100 dana, posle kojih preostaje samo jedan takmičar kome pripada nagrada — slava i sto hiljada evra. Interesovanje za učešće u kavezu Velikog brata u Srbiji je veliko, međutim i u uređenijim i bogatim zemljama audicije vrve od zainteresovanih, koji su spremni na sve da bi postali učesnici rijaliti programa Big Brother (u Australiji je od učesnice traženo da imitira psa, konja, automobil i da navede s kojim bi od prijavljenih kandidata prvo otišla u krevet). Spisak zemalja u kojima se ovaj format emituje započinjemo, svakako, Holandijom, kolevkom Velikog Brata. Ogromna gledanost ovog rijalitija je i u Velikoj Britaniji, Španiji i Meksiku. Zanimljivo je da je domaća verzija više puta okupila bivše jugoslovenske republike (Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora), a Hrvati su jedini koji su imali i samostalnu verziju. U našem neposrednom okruženju, u Bugarskoj, šou je veoma popularan. Kao pobednik tamošnje verzije izašao je Makedonac, inače učesnik i naše verzije.

TOP VB LOKACIJE Holandija, 2006. Zanimljivo je da su u kući bili okupljeni najpoznatiji holandski hotelijeri, koji su imali Velikog šefa. Njegova uloga je bila da sakupi novac za humanitarne svrhe, bilo od nominacija, bilo od glasanja ili od pobednika. Srbija, 2011—2013. Takmičari su po prvi put, pored boravka u luksuznom delu kuće, imali priliku da borave i u dvorištu, koje je podsećalo na deponiju. Takođe, luksuzni deo kuće bio je, po potrebi, pretvaran u kraljevski dvor za potrebe nedeljnih zadataka. Bilo je žurki sa alkoholom, koje su se završavale svađom. Videli smo seks pred kamerama, i to između udate žene i mlađeg muškarca. Još jedan u nizu VIP serijala snimljen je

2013. Kuća je na trenutak predstavljala skupštinu, ali i turski dvor, na kom nisu izostali Sulejman i njegov harem. Na ovim zadacima im mogu pozavideti čak i US i UK verzije. Filipini, 2011. Takmičari su bili izloženi industrijskoj zoni, potom je na trenutak kuća predstavljala palatu, ali i hacijendu. Takmičarima je bilo dozvoljeno da u ispovedaonici provedu 100 sekundi sa svojim najdražima. Velika Britanija, 2013. Život u podrumu i u glavnom delu kuće je takmičare podelio na dva tima. Bilo je zanimljivo pratiti iste ljude u potpuno različitim situacijama.

SAD. Otkad postoji VB na CBS-u, postoji i takozvana HAVE-NOT soba. Amerika svake nedelje glasa šta će smeti da jedu takmičari koji budu najlošiji u igricama koje Bigi smišlja. Na meniju su često gvakamole, pirinač, riba... Sve to deluje dobro ako se jede za jedan obrok, ali kada smete samo sardinu da jedete tokom čitave sedmice... Pritom, HAVENOT sobe nisu nimalo ulepšane. Izgledaju kao skloništa, zamračene su, u nekima čak nema kreveta, već takmičari moraju da spavaju na podu. U najnovijoj sezoni ukućani spavaju na stolicama.

85


FASHION IT UP


KELI OZBORN: DEVOJKA SA KOSOM BOJE LAVANDE SE UDAJE!

ONA VIŠE NIJE ROKERSKA MUSAVICA SA PROBLEMATIČNOM KILAŽOM, VEĆ TRENDESTERKA UPAKOVANA U MALU LILA FORMU. KONAČNO ĆE IZGOVORITI I SUDBONOSNO „DA“! Keli Ozborn smo upoznali kada je imala samo sedamnaest godina i učestvovala u porodičnom rijalitiju pod nazivom Ozbornovi. Već tada smo znali da je Keli sve, ali nikako obična balavica, mezimica omatorelog princa tame Ozija. Keli je jasna u svojim idejama i mišljenju, odlučna je i otresita. Ali ako ste se pitali kako će nakon deset godina da proceni vaš modni stil, ne nadajte se slatkorečivosti. Njoj kritika nije jača strana, proceniće vas na brzinu i dati svoje surovo mišljenje. Zapamtili smo je kao tinajdžerku u vili sa sedamnaest godina — jednako pravičnu možemo da je gledamo kako sedi u drušvu Džoan Rivers i opanjkava modne greške običnih smrtnika. Godine su Keli donele velike promene, pa tako ona više nije rokerska musavica sa problematičnom kilažom, već trendesterka upakovana u malu lila formu. Nikada nije bila plašljiva. Prolazila je kroz faze poroka, nestašluka, depresije, i iz svega toga je izašla kao minijaturna verzija moderne princeze.

Foto: NBC Universal

Drastična promena u izgledu donela joj je na popularnosti i dodatnoj smelosti pri odabiru odevnih kombinacija. I tako je nekada debeljuškasta britanka postala deo zabavnog modnog žirija, na čelu sa Džoan Rivers. Komičnu stranu njenog karaktera smo upoznali uz Fashion Police (Modnu policiju) na kablovskom kanalu E!online.

88

Prolaze godine, a Keli i dalje veselo komentariše modne promašaje uz Džoan Rivers, Džulijanu Ransik i Džordža Kotsiopulusa, a njen stil možemo mi iz publike da prokomentarišemo kao neuporedivo bolji. Keli Ozborn nosi kosu boje lavandinog cveta kao svoj zaštitni znak, a od skoro nosi i verenički prsten, posve neobičan. U to da i njen ljubavi život ide uzlaznom putanjom uverili smo se skoro, kada je objavila svoju veridbu, nakon pola godine skrivanja istine o njoj. Keli se verila za Metjua Mosharta, veganskog kuvara, sa kojim je u vezi od pre godinu dana. I zašto mi to nismo saznali ranije? Zato što je Keli Ozborn odlučila to da objavi tek kada verenički prsten bude gotov i napravljen po njenoj zamisli. A kako to biva sa ćerkama rokera, u svemu mora postojati očev pečat, pa je prsten kopija minđuše koju ima Ozi Ozborn, koju je Keli oduvek priželjkivala za svoj verenički prsten. Prsten je napravljen po njenoj zamisli, pa je onda i objavljeno svetu. Na svom ličnom Instagram profilu objavila je slike prstena i novog svetlucavog manikira — neka zna ceo svet da je Keli verena! U ovo sumanuto vreme prava ljubav se ogleda u hrabrim odlukama, a Metju je zarad ljubavi batalio svoju njujoršku karijeru i preselio se u Los Anđeles. Keli i Metju su hrabro rekli svetu da će se odupreti holivudskoj mašini razvoda i biti nova neporočna verzija Ozija i Šeron Ozborn sa brakom od preko trideset godina. Mi im čestitamo!

magazinrealno.com


Mila Dimitrijević

mila.dimitrijevic@magazinrealno.com

NE PROPUSTITE! Nedeljom u 22h na E! Entertainment kanalu.

89


BROJ 01 JUN 2013

sanjamarinkovic.com

LEPO SE SREDI I SEBE ZAVEDI I JOŠ...

PITANJE MESECA DA LI JE SRAMOTA GOVORITI O“ONIM” STVARIMA? TANJA BOŠKOVIĆ PROLEĆE, CVEĆE, POVRĆE PROBALI SMO SKANDALOZNO PRIVLAČNA MASKARA POKLON SANJIN RECEPT IZ KNJIGE “MOJA TAJNA”

CECA, VERICA RAKOČEVIĆ, SNEŽANA SAVIĆ, DRAGANA KATIĆ, GOCA BOŽINOVSKA, TIJANA DAPČEVIĆ, SUZANA MANČIĆ


HOT & NOW


! n i t s Ju

REŠEN SLUČAJ „DNK“

Taman kada se medijski haos oko Kim stišao, muka je prešla na njenu sestru. Model Majkl Girgeni Model mesecima je punio novinske stupce izjavama da je Mejson njegov sin. Međutim, DNK je pokazao drugačije – Skot Dik je pravi otac malog Mejsona. Kortni Kardašijan izjavila je za E! News da je „potvrđeno ono što se i znalo i da sada konačno može da odahne i uživa sa porodicom“.

INSTA BAKA

SKROMNO, NEMA ŠTA

Nakon što je svojoj dragoj kupio automobil od milion dolara, reper Kanje Vest nije skroman ni kada je u pitanju venčanje sa Kim Kardašijan.

ELVIS

Ljubitelji Elvisa Prislija iz celog sveta okupili su se na godišnjem hodočašću u Grejslendu kako bi odali poštu ikoni rokenrola bdenjem sa svećama povodom 36-godišnjice njegove smrti.

FARMA 5

TV ikona Džoan Rivers odlično se Pevač Dado Topić demantovao je da snalazi na društvenim mrežama. Među ulazi u rijaliti Farma i istakao da mu brojnim fotkama na profilu na instanije “poslovno zanimljiv niti potreban”. gramu je i najnovija sa svojim unukom Kuperom i glumicom Najom Riverom kojiMnogi su bilisugosti na snimanju emisije ga čekali i sada se san mnogih talentovanih ostvaruje. Fashion Police. Rita Ora, Muzički šou X Factor uveliko se priprema. Na poznata televiziji britanska Pink uve- pevačica poreklom sa Kosova, ovog leta odliko idu reklame za šou, a mediji su preplavljeni imenima poznatih mara se na plažama Ade ličnosti koje bi mogle da se nađu u ulozi mentora. X Factor se izd-Bojane, a uživanjeaudicijama, prenosi na borbama svoje obožavaoce vajapiše od ostalih formata po izuzetnim Kako dnevni sličnih list Blic, Aleksanredovnim postavljanjem fotografija na mentorima, darmeđu Čabarkapa, koji jespektakularnim javnosti postaonastupima na glamuroznoj sceni, Tviteru. sjajnoj režiji...učešća Na zvaničnoj poznat tokom njegovefejsbuk bivše stranici X Factor Adria objavljena je lista gradova u kojima će se održati audicije — Beograd, Novi devojke Ljube Pantović u rijalitiju Sad,i o Niš, Budva, Banja Luka,punila Sarajevo i Skoplje. Predaudicije će u Farma kome je žuta štampa svim gradovima u Beogradu, gde će trajatisvedočile naslovnice, završio biti je jednodnevne, iza rešetaka. osim Hale Beri i Dženifer Garner čak tri se dana. audicija održaće dvadesetog avgusta u Budvi. Sumnjiči da Prva je odgovoran za dva se su pred zakonodavnom komisijom kaPoslednji predkasting biće održan drugog septembra, nakon čega pokušaja ubistva, iznude, razbojništva, lifornijskog parlamenta, tražeći da se sledi snimanje audicija. Odnošenje šestog septembra snimaćefotografisanja se audicije paljevine i nedozvoljeno izglasa zabrana dece u studiju televizije Pink u Šimanovcima. Nakonličnosti audicija,i takmičari oružja. poznatih uvedu drakonske se dele u četiri grupe, pri čemu svaka kazne. od njih pripada jednom mentoru, odnosno članu žirija. Naredna runda takmičenja odigrava se u kućama mentora — kandidati koji prođu i ovu fazu takmičenja ulaze Glumica iz serije sedamdeu poslednji krug,“Vesele a to su „žive” emisije. sete” Lisa Robin Keli preminula je u Glumica Gvinet Paltrou pokazala je losanđeleskoj bolnici za lečenje od svoju zavidno izvajanu figuru, dok se zavisnosti. Do zaključenja našeg broja, slikala u dvorištu kuće svoje prijateljinije stiglo zvanično obaveštenje o uz- ce. Fotografiju je podelila sa fanovima roku smrti. na instagramu.

VRELO

RIJALITI „ZATVOR“

STOP PAPARACIMA

Foto: NBC Universal

R.I.P

92

PO STRANIM UZORIMA

Pevačica Ana Nikolić snimiće rijaliti po uzoru na najpoznatiju rijaliti zvezdu Kim Kardašijan. Kaže da je njen život jako zanimljiv i da je došla na ideju da snimi vlastiti rijaliti, koji bi bio sličan onom koji je uradila Kim Kardašijan. Anin rijaliti mogla bi da realizuje producentska kuća Vision team. Prema njihovim planovima, snimanje bi trebalo da traje mesec dana, a za potrebe rijalitija pronađen je i stan u centru srpske prestonice, u kom bi pevačicu snimali 24 sata.

MTV ZVEZDA

Američki pevač Džastin Timberlejk nastupiće na predstojećoj dodeli MTV video muzičkih nagrada, saopštili su organizatori. Pevaču će tom prilikom biti uručena specijalna nagrada koja nosi ime pop ikone Majkla Džeksona.

SVEŽI TVITERAŠI

Planetarno poznati muzičar Prins konačno se pridružio društvenoj mreži tviter. Osim njega, pre nekoliko meseci, Madona je izazvala pravu uzbunu kada je otvorila instagram i objavila svoju prvu fotografiju dekoltea.

I DALJE ZGODNA

magazinrealno.com


Lazar Kovačević

lazar.kovacevic@magazinrealno.com

DUPLA PREVARA: LAMAR PREVARIO KLOI SA DVE DEVOJKE? Simpatična Kloi Kardašijan ovih dana proživljava verovatno najteže trenutke u svom braku. Mesecima se pisalo o njihovom razvodu, a izgleda da je završetak braka najbolje moguće rešenje. Kako prenose američki portali, košarkaš Lamar Odom prevario je Kloi sa dve devojke. Sve bi sigurno bilo zataškano da se njih dve nisu obratile medijima. Izvesna Polina Polonski prošla je detektor laži na kom su joj bila postavljana pitanja u vezi sa Lamarom. Polonski je izjavila da je veza sa njim počela drugog juna, kada su Lamar i Kloi poslednji put viđeni zajedno. Tablidima se obratila i Dženifer Ričardson koja je rekla da je sa Lamarom bila u jednogodišnjoj vezi. Portparol slavnog para rekao je da se Kloi i Lamar ne razvode. Isti komentar na čitavu ovu dramu imala je i Kloina majka Kris.

93


FARMA 5: KO NAS GLEDA PREKO TARABE? DO NOVE SEZONE NAJGLEDANIJEG RIJALITI PROGRAMA U SRBIJI OSTALO JE JOŠ MESEC DANA, A O BUDUĆIM FARMERIMA SE UVELIKO PRIČA PO GRADU. KO JE SIGURAN UČESNIK, A KOGA BI PUBLIKA VOLELA DA VIDI NA IMANJU U LISOVIĆU? OD OBIČNOG ANONIMUSA DO VIP ANONIMUSA Lista zvanica za odsedanje na ruralnom imanju iz devetnaestog veka je podugačka. Prva čije se ime pominjalo je voditeljka/glumica Suzana Mančić. Prema najnovijim informacijama, potvrdila je svoje učešće u petoj sezoni. Ali produkcija joj priprema iznenađenje. Kako prenose štampani mediji, na Farmi 5 bi trebalo da se nađe i njen bivši muž Nebojša Kunić, nekadašnji član grupe Sedmorica mladih. On je sa Suzanom snimio kratki porno film, koji je došao do javnosti. Suzana se nekako iskobeljala iz kandži bruke koja ju je zadesila i ostala voljena u medijima, dok se Nebojša povukao u ilegalu. Društvo na Farmi će joj praviti „Grandovke” Mira Škorić, Katarina Grujić i izazovna Milica Pavlović. Ako je verovati medijima, ugovore su već potpisali pevač Elitnih odreda Vladimir Matović i njegova devojka Martina Rajić. Videćemo hoće li se ovaj par ponašati kao „Ćeranići” iz druge sezone ili kao Stafil iz četvrte. Ni ova sezona neće proći bez starleta. Anastasija Buđić i Ava Karabatić, bivše stanarke kuće Velikog brata, ponovo će pokazati sve svoje intelektualne i fizičke atribute. Ava se pohvalila da zna da muze i da bi se odlično snašla sa poslovima u Lisoviću. Maja Nikolić bi vrlo rado još jednom bila učesnik Farme samo ako joj dobro plate. Ali, poznajući trenutnu ekonomsku situaciju, ne znamo da li je produkcija spremna da odreši kesu kada je rijaliti veteranka u pitanju. Zbog ugovora prema Velikom bratu, Vendi nije mogla da uđe u Farmu 4, ali je očekujemo u septembru. Iza tarabe trebalo bi da vidimo voditeljku Mis Svetlanu. Od nekadašnjih učesnika ovog rijalitija trebalo bi da vidimo i Zoricu Brunclik, koja je u drugi serijal ušla sa svojim kučetom Leonom. Šuška se da bi, ovoga puta, mogla da uđe sa svojim suprugom popularnim harmonikašem Kemišom. Produkcija već sezonama očajnički želi da ubaci Nadu Topčagić i Veru Matović, tako da su i njih dve u igri i ove sezone. MC Stojan je, kako kažu, siguran učesnik, a, imajući u vidu njegove radnje u rijalitiju Dvor, nadamo se da će njegovo prisustvo zakuvati stvari na imanju.

Foto: RTV Pink

Očekujte i standardne anonimuse: manekenke i slikare iz regiona. A ne bi nas iznenadilo da se i neko od mnogobrojne porodice Đogani nađe na imanju, pošto su ovih dana u žiži interesovanja...

94

magazinrealno.com


Lazar Kovačević

lazar.kovacevic@magazinrealno.com

Rijaliti programi u Srbiji su ponovo u modi. Posle tri godine pauze, Farma se vratila sa četvrtom sezonom koja je, prema rezultatima gledanosti koje je iznosila televizija Pink, rušila sve rekorde. Farma 4 i njeni akteri obitavali su tokom čitavog dana i noći i u našim domovima posredstvom specijalnog Pink Reality kanala, dok su njihove izjave punile žutu štampu. Verujemo da će tradicija sa dobrim rejtinzima biti nastavljena i u septembru, kada će se na imanje u Lisoviću useliti nova ekipa vipovaca koji su nepoznati javnosti, ili ih je publika (sa razlogom) zaboravila. Hoće li biti tuče, polivanja i pljuvanja? U ukus „lepo” vaspitanih vipovaca ne sumnjamo, tako da i u novoj sezoni možemo štošta da očekujemo.

95


Lazar Kovačević

lazar.kovacevic@magazinrealno.com

POTRAGA MOŽE DA POČNE! AUDICIJE ZA LOKALNU VERZIJU POPULARNOG TAKMIČENJA X FACTOR POČINJU 20. AVGUSTA U BUDVI, A EMITOVANJE TREBA DA POČNE 14. OKTOBRA NA TV PINK!

Foto: FOX ICB

Mnogi su ga čekali i sada se san mnogih talentovanih ostvaruje. Muzički šou X Factor uveliko se priprema. Na televiziji Pink uveliko idu reklame za šou, a mediji su preplavljeni imenima poznatih ličnosti koje bi mogle da se nađu u ulozi mentora. X Factor se izdvaja od ostalih sličnih formata po izuzetnim audicijama, borbama među mentorima, spektakularnim nastupima na glamuroznoj sceni, sjajnoj režiji... Na zvaničnoj fejsbuk stranici X Factor Adria objavljena je lista gradova u kojima će se održati audicije — Beograd, Novi Sad, Niš, Budva, Banja Luka, Sarajevo i Skoplje. Predaudicije će u svim gradovima biti jednodnevne, osim u Beogradu, gde će trajati čak tri dana. Prva audicija održaće se dvadesetog avgusta u Budvi. Poslednji predkasting biće održan drugog septembra, nakon čega sledi snimanje audicija. Od šestog septembra snimaće se audicije u studiju televizije Pink u Šimanovcima. Nakon audicija, takmičari se dele u četiri grupe, pri čemu svaka od njih pripada jednom mentoru, odnosno članu žirija. Naredna runda takmičenja odigrava se u kućama mentora — kandidati koji prođu i ovu fazu takmičenja ulaze u poslednji krug, a to su „žive” emisije.

96

magazinrealno.com


Mesecima se spekuliše ko će sedeti na mentorskim stolicama. Mnoga velika imena su u igri. Jelena Rozga, Severina Vučković, frontmen grupe „Plavi orkestar” Saša Lošić i Skaj Vikler već su viđeni u toj ulozi, ali nijedan nije potvrdio učešće. Kako prenose mediji, Skaj Vikler i Saša Lošić su blizu postizanja dogovora, a jedino se premišlja Severina, jer joj se cena povećala zbog nastupa koje bi morala da otkaže da bi bila deo ovog velikog muzičkog takmičenja. Momčilo Bajagić Bajaga demantovao je informaciju da će se naći u žiriju, a producenti su imali u vidu Svetlanu Cecu Ražnatović, Seku Aleksić, Dina Merlina i Sergeja Trifunovića. Sajmon Kauel će biti gost Beograda, ali se tačan datum dolaska još ne zna. Bend One Direction, na žalost mnogih fanova, neće biti specijalan gost u eliminacionim emisijama. Produkcija trenutno pregovara i sa zvezdama Pink i No Doubt, koje bi mogle da se pojave na sceni X Factora Srbije.

SAJMON KAUEL ĆE BITI GOST BEOGRADA, ALI SE TAČAN DATUM DOLASKA JOŠ NE ZNA.

97


J. Nikolić ODJAVNA ŠPICA

NAROD JE (OBNE)VIDEO!!! RECIKLAŽA Leto je vreme za predah. To je zakon prirode i poštuju ga svi, a posebno pojedine TV stanice koje uredno pošalju svoje najatraktivnije zvezde i njihove emisije na godišnje odmore i onda mi, verni gledaoci, verno gledamo reprize njihovih starih emisija koje smo naučili napamet pa da obnovimo to gradivo, nije zgoreg, može da zatreba u konverzaciji na plaži… “E, sećaš se kad je ono Dara Bubamara pevala na stolu?” “Jao, da… misliš ono za Novu Godinu? E baš sam u šoku… pevačica pa na stolu… mo’š misliti?! A ono kad je Nataša Bekvalac prošla kroz crveno? U novembru… prošle godine!” “Da, pa onda opet u martu!” “E hvala bogu da su nam to pustili ponovo, da imamo o čemu da tračarimo sad na plaži…” Aha, aha… al kad bi se zezali. Koga zanimaju bajate vesti u vremenu kada informacije prestižu događaje?! Čemu ponavljati scene tuča, zagrljaja i pijanstava koji više ne postoje i nemaju nikakvog smisla čak ni kao razglednica iz prošlih vremena? Kakve veze ima koliko je celulita na plaži prošetala pevačica ta-i-ta prošlog leta kad je ove godine drugačije sve: i plaža i more i celulit i kupaći kostim koji ga obuzdava? I što je najgore, precizni snimci svega toga u paketu prostiru se po srednjim stranama svih novina, a o internetu da i ne pričamo. DOKAZNI MATERIJAL Premotavam malo unazad, na neki trenutak u TV istoriji dok je trajala 4. Farma. U stvari ne neki nego sasvim određen, precizan trenutak kada je svečano pušten u pogon ceo 1 kablovski kanal kome će zadatak i svrha biti da emituje rialitije 24 časa dnevno. U tom trenutku, zagriženim fanovima farmerskih obračuna ispred TV ekrana dobro je došla bajkovita mogućnost da sa svojim ljubimcima budu po vazdan, da se s njima bude i sa njima lude, drugim rečima – da i oni, onako anonimni, žive na Farmi. Ali diskretno se nametalo pitanje: šta će biti posle? Doduše, to pitanje je moglo da se nametne samo naivnima i neiskusnima jer mi ostali, koji znamo

98

za jadac, ni sekund nismo sumnjali u programsku šemu koja će da zavlada na novom kanalu. Cela šema staje u 1 reč: repriza. I bili smo u pravu. Kao i uvek. Ali program uredno šljaka već mesecima. Ima i neku gledanost, ne sumnjam. Vole ljudi da se podsete belaja. Međutim, besomučne reprize svega imaju još jednu, po svemu sudeći , neželjenu dimenziju, nužno zlo, nus-pojavu… Malo-malo pa tu neko skoči sam sebi u usta. Kako? Lako, isuviše lako. Lako je ići po emisijama i zaklinjati se u oca, majku, decu i sve najsvetije da nisi rekao-la to što si rekao-la i da je “narod sve video”, ali onda dođe taj dan, taj nesrećni dan, kad se u nekoj milionitoj reprizi emituje baš to što nisi rekao-la ono kad je narod sve video (i čuo!) a najviše to što nisi ni rekao-la! I šta onda? Pa, ništa. Kao da će neko da proziva ½ poznatu ličnost što je rekla šta je rekla pre xy dana/meseci, a onda bezočno lagala da nije rekla iako postoji snimljeni i emitovani materijal koji dokazuje suprotno?! Može jedino da je proziva napadnuta strana i to na sudu ako odluči da se upliće u stogodišnji sudski proces nakon što nakon kraćeg ili nikakvog razmišljanja zaključi da bi to pripomoglo podizanju posrnule popularnosti i aktuelnosti. I niko više. Narod sigurno ne. Narod je sve video i dosta mu je. Narod hoće da gleda nešto drugo. Nešto novo. U stvari, isto to samo s drugim ½ javnim ličnostima u ulogama zavađenih i/ili zaljubljenih strana. Istina o tome ko je šta rekao nije toliko interesantna, pogotovo posle kraja balade. A namazani učesnici to znaju i na to uveliko računaju. Mnogi verovatno i ulaze u kazamate pod kamerama s tom spasonosnom idejom vodiljom u glavi: “Ma, pričaću i radiću šta god treba (i ne treba) samo da opstanem do kraja a posle samo kažem – nije tačno, narod je sve video…” GENETSKI MATERIJAL Narod voli da gleda sve, to stoji. Narod se za sve interesuje. Tuđa posla oduvek su bila najrasprostranjeniji narodni lek za sve. Tako je narod treperio i ispred 1 bolnice u Velikoj Britaniji još od kraja juna i nagađao kad će. A Mali Princ nikako. Ceo svet čeka, kamere su svuda okolo, na CNN-u se vrte čitave emisije o tome kad je termin i zašto još nije i kako će se on ili ona uopšte zvati. Jer, tad se još nije znalo da li je princ ili princeza. Mnogi su navijali za princezu, pa da se zove Dajana, ako roditelji budu imali hrabrosti da idu uz… dlaku Kraljici Majci. Tolike konstrukcije, tolika nagađanja, tolike predikcije oko jedne bebe u jednom ostrvskom kraljevstvu koje je ionako samo formalnost. Bebi, koja nikada neće biti realni vladar, odmah po rođenju se analizira horoskop koji proriče svetlu i grandioznu budućnost “velikog vladara i pomiritelja” a srca miliona ljudi širom sveta raznežena su pred prizorom srećnih i opuštenih oditelja koji mirno poziraju ispred bolnice sa svojim čedom. Naravno da su sad srećni i opušteni, 10-mesečnoj trudnoći je kraj i sad mogu malo da se odmore od iščekivanja i medijske halabuke. Važno da je princ pokazan i da je narod sve video. Jer, ovo su takva vremena – narodu se sve mora podneti na uvid. Pogotovo sve što nema nikakve direktne veze s njim. Mediji to znaju i od toga žive. Jednoga dana, neka buduća Kejt će verovatno morati da pripusti kamere i u porođajnu salu dok narod navija pored ekrana i čeka da vidi sve. Baš sve.

magazinrealno.com


www.tracara.


E! Realno! #02 avgust 2013.  

www.magazinrealno.com REALNO - gledate i REALNO - uživate. Ako priznate, REALNO, neće vam biti oprošteno, ali, REALNO, nije vas ni briga ;)

E! Realno! #02 avgust 2013.  

www.magazinrealno.com REALNO - gledate i REALNO - uživate. Ako priznate, REALNO, neće vam biti oprošteno, ali, REALNO, nije vas ni briga ;)

Advertisement