Page 1

LifeStylemagazine | ZOMER 2012 | Jaargang 1 | Nummer 2 | â‚Ź 5,95

De Golden Days van Krystl Culinair tovenaar Ron Blaauw De nieuwe Porsche 911S In gesprek met Elle van Rijn Internationaal kunstenaar Harald Vlugt


advertorial

IEDERE LIFESTYLE EEN ANDERE KOFFIE

Genieten van een lekkere kop kofe kan op allerlei manieren. ’s Ochtends rustig wakker worden met een grote mok zwarte kofe, of ’s middags een heerlijke cappuccino. Jouw kofe is dat moment voor jezelf, om op te starten of juist even weg te dromen. Hoe je jouw kofe ook drinkt, je maakt het thuis eenvoudig en lekker met NESCAFÉ Dolce Gusto. Dankzij de 15 bar professionele pompdruk is je kofe altijd van horecakwaliteit. Een Cappuccino, Kofe Verkeerd, Latte Macchiato of Espresso heb je dus in een handomdraai gemaakt. En ook heerlijke zwarte kofe is zo gezet, met een Caffè Lungo of een Caffè Crema Grande. Lekker voor jezelf of straks voor je gasten tijdens de feestdagen.

Tijdens de wintermaanden kun je genieten van een zelfgemaakte Chococino. Heerlijk romige chocolade, met een smeuïge melkschuimlaag. De NESCAFÉ Dolce Gusto capsules zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt en bevatten de beste kwaliteit Arabica en Robusta bonen. Kijk voor alle andere modellen en variaties op www.dolce-gusto.nl.


V

oorwoord

BE amazed BE inspired

fall in love

‘Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf zit ik in een van de drukste steden ter wereld, Jakarta. Wij zijn hier om een aantal leveranciers en een beurs te bezoeken voor de collectie voor het voorjaar 2013. Vorig jaar zaten we op het prachtige exotische eiland Bali. Hoewel dat slechts een kleine twee uur vliegen van Jakarta is, is het contrast met Bali enorm, de meeste toeristen blijven dan ook slechts een paar uur in Jakarta om vervolgens zo snel mogelijk door te vliegen naar Bali. Bali Today is het thema van de nieuwe LifeStylecollectie. Om optimaal invulling te kunnen geven aan het thema moet je de cultuur en sfeer van Bali hebben geproefd. We hebben echt beleefd wat het is om de mystiek te ervaren van dit Indonesische eiland, het westelijkste van de Soenda-eilanden. Bali is van oudsher buitengewoon rijk aan cultuur en bruist van de creativiteit, een plek waar nog authenticiteit te vinden is. Een van de leukste facetten van mijn baan is contrasten te beleven: rondneuzen op een markt waarop in een notendop de samenleving in al haar kleurenweelde ligt uitgestald, en als contrast je te laten rondrijden door de hectische hoofdstad Denpasar waar de geur van de Oriënt je volledig omarmt. De inspiratie die wij tijdens ons bezoek aan Bali hebben opgedaan is terug te vinden in onze huidige collectie Bali Today. Behalve aan de zomercollectie Bali Today en de toevoeging van een groot aantal nieuwe ‘basisartikelen’ binnen onze vaste stijlgroepen: Vintage, Glamour en Inspiration, hebben we ook met z’n allen weer hard gewerkt aan de tweede uitgave van het LS94 Magazine. Met Kristl, Elle van Rijn, Harald Vlugt en Ron Blaauw hebben we een aantal inspirerende en boeiende personen in het magazine die stuk voor stuk succesvol zijn in hun vakgebied. Ik vind het prachtig om te zien dat bij al deze mensen de professionaliteit, het plezier en de gedrevenheid ervan af straalt als ze over hun vak praten. Verder begrijp ik dat het een belevenis is om met de nieuwe Porsche 911 Carrera S te rijden: natuurlijk is het leuk om er over te lezen, maar zelf een ritje - uiteraard wel met kap open - staat hoog op mijn wensenlijstje. Ten slotte krijgt u in het magazine uiteraard een gedeelte van de nieuwe collectie te zien (er zijn te veel nieuwe artikelen om alles te tonen) en inspireren wij u om uw woning (nog) sfeervoller in te richten. Om een beeld te krijgen van onze totale collectie en meer in inspiratie te beleven en ervaren nodig ik u graag uit in een van onze winkels of op www.lifestyle94.com.’ Hans Harmsen

WWW.LIFESTYLE94.COM

3 meer weten? Scan deze code met uw smartphone

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

Beste lezers,

Hans Harmsen, Buying & Marketing director voor LifeStyle Home Collection, maakt zo’n zes tot acht inkoopreizen per jaar, naar de meest exotische plekken op deze wereld. In zijn paspoort wemelt het van de stempels: India, China, Singapore en Indonesië zijn maar een paar voorbeelden. Wij geven hem het voorwoord in deze editie.


I

nhoud

26

31

Verblijven in een sprookje

GEURMATCH Speciaal voor LS94 schreef Elle van Rijn een column over het onderschatte belang van geur.

De hotels van Camille Oostwegel zijn vermaard om hun schoonheid en de aandacht voor de gast. Kom naar Limburg en geniet van een speciaal arrangement.

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

4

42 THUIS BIJ elle van rijn En thuis is Haarlem, waar wij haar spreken in bistrorestaurant Colette. Als zij poseert blijkt ze vele gezichten te hebben, net als in haar werk...

54 Culinair tovenaar Ron Blaauw Ron Blaauw kookt op emotie. En hij maakt deel uit van een generatie koks voor wie de wereld groter is dan de keuken. Michelin begrijpt dat: Ron heeft twee sterren.


10

11 20

De golden days van krystl

KUNSTENAAR HARALD VLUGT

Een ontmoeting met Krystl. Het gaat allemaal in sneltreinvaart in het leven van de zangeres. Met haar hit Golden Days brak ze door en begon een tof leven, vertelt ze.

Bekend en bevlogen. De wereld zijn werkterrein. Een collage van zeven meter of een illustratie voor een boek: Vlugt verrast in elke vorm. En dan is er ook nog zijn archief. Alweer: géén gewoon archief!

32 De nieuwe Porsche 911S LS94-autojournaliste Viola Robbemondt stapte in de nieuwe Porsche 911S en wij reden mee. En gaan alle spaarpotten in huis legen.

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

5

48

Een zaterdag in ANTWERPEN Een bezoek aan het paradepaard van de Lifestyle winkelketen is geen straf. Vooral als die winkel in Antwerpen aan de Oudaan is gevestigd! Fotograaf Tycho Müller en hoofdredacteur Rob Scargo van LS94 gingen eens kijken op een zonnige zaterdag.

60 WORKSHOP tafelshikken Competitie LifeStyle Home Collection heeft samen met de LifeStylestylistes een leerzame en leuke workshop gemaakt. Laat je inspireren en doe mee met de tafelschikcompetitie.


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

6

productinformatie 109796 BRUSSELS DINING TABLE WHITE vanaf € 1199,00 109801 BRUSSELS BENCH WHITE vanaf € 499,00 109820 BALI PARASOL TABLE WHITE € 49,95 109374 BALI TODAY BAG BLUE € 19,95 109742 TUNIC BALI #3 WHITE S € 49,95 102643 TRAY ALUMINIUM Ø90 € 139,00 RUSTIC CANDLES, verkrijgbaar in meerdere kleuren en afmetingen vanaf € 5,95

WWW.LIFESTYLE94.COM


be amazed be inspired

fall in love

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

7

De zomercollectie van LifeStyle Home Collection is lekker fris en vernieuwend. Ge誰nspireerd door de rust, vriendelijkheid en schoonheid van het eiland BALI. gecombineerd met de hedendaagse trends waarin de kleur wit weer helemaal terugkomt, hebben we een nieuw beeld kunnen geven aan de zomercollectie 2012. Een mix van mode en comfort, een vleugje Bali en een beetje van onszelf. Be Amazed, Be Inspired and Fall in Love with BALI TODAY...


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

8

WWW.LIFESTYLE94.COM


productinformatie

productinformatie

109236 LUGO DECANTER BLUE € 24,95 109229 LUGO GLASS RINGS BLUE S € 7,95 109228 LUGO GLASS RINGS BLUE L € 8,95

108928 IBIZA 3 SEATER € 1.299,00 109478 BALI2DAY PILLOW ASS. 60X60 € 39,95 109347 WOOL KELIM PATCH VINTAGE PURPLE 140X170 € 499,00 109362 BUBBLE GLASS TABLE LARGE € 699,00 109251 BALI TEAK STOOL ROUND € 99,95 109411 BORO BUDHA HEAD W/BASE GREEN H47 € 69,95 108693 PH ANTIQ WOOD TIMBER STOOL € 69,95

productinformatie 109359 KOMODO SUMMERBAG WHITE € 39,95

108975 LUGO PLATES BLUE vanaf € 8,95

109213 BALI BASKET ROUND S vanaf € 14,95

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

9


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

10

De Golden days Het is een van haar stopwoorden: tof. Niet verwonderlijk dat het juist dĂ­t woord is dat de 28-jarige zangeres Krystl vaak gebruikt: vanaf het moment in 2010 dat het door haar geschreven vrolijke nummer Golden Days gebruikt werd in een reclamespot van Martini Spumante, is haar leven in een stroomversnelling gekomen. Ze leeft van hoogtepunt naar hoogtepunt. Tekst: SaRAH SAARBERG Fotografie: Paul Bergen Styling: HĂźlya Paak Met dank aan Strandpaviljoen Tijn Akersloot.


van Krystl ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

11


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

12


M

Met alle talentenshows waarmee we tegenwoordig worden bekogeld, ontstaan er continu nieuwe sterren aan het muzikale firmament. Vaak zijn het hypes, soms beklijft iemand. Voor de zojuist gelanceerde sterren blijkt het omgaan met hun nieuwe status niet altijd eenvoudig. Ook in dat opzicht zou elke verse beroemdheid een voorbeeld kunnen nemen aan zangeres Krystl. Misschien is het grote verschil dat zij is opgeleid voor het vak waarin ze nu zo aan de weg timmert: dat van singer/songwriter. Bovendien heeft ze er jarenlang naartoe geleefd. Toch zal ook haar karakter een belangrijke rol spelen. Behalve dat Krystl buitengewoon talentvol is, zelf haar nummers schrijft en goed zingt, is het bijna onmogelijk om niet van haar te houden. Haar spontaniteit, haar tomeloze energie, haar ‘girlnext-door’-verschijning, maar vooral ook de manier waarop ze overduidelijk geniet van alles wat haar overkomt, creëert een enorme gun-factor. Krystl is gewoon tof. En dat ze buiten dat ook echt wat kan, heeft ze inmiddels wel bewezen. Echt wakker werden we bij haar radio-optreden van 2 december 2010 in het programma van Giel Beelen. In zijn ochtendshow GIEL ontvangt de bekende dj bijna elke dag artiesten die live een eigen lied spelen, maar ook een cover van een andere artiest of band die op dat moment in de Mega Top 50 staat. Krystl kwam op die vroege winterdag op bezoek om haar vrolijke hit Golden Days te laten horen, waarmee ze 3FM Serious Talent was geworden. Maar toen. Krystl zette hoog in met haar cover en koos voor Let It Be van The Beatles. Dat moet je maar durven, dacht dj Beelen nog een beetje ongerust. Krystl durfde en gaf een compleet eigen draai aan het grijsgedraaide nummer. ‘Ik zag het nummer op de lijst staan en dacht: zal ik? Het is natuurlijk een mooi

liedje, maar Beatles-fans haten het als je dat gaat coveren. Toen besloot ik: als we het doen, doen we het wel op onze heel eigen manier. Ik was verschrikkelijk zenuwachtig voor dat optreden en wist: nu is het moment, dit moet ik niet verpesten. Hier moet ik knallen.’ Ze deed het en de wereld stond heel even stil. Zelfs doorgewinterde Beatles-liefhebbers gaven het toe: dit is een van de mooiste covers van Let It Be ooit gezongen. Giel Beelen had tranen in z’n ogen. En Krystl? Die dacht waarschijnlijk: het is gelukt. Wat tof! Dansen of zingen En dan te bedenken dat Krystl nooit heeft overwogen om zangeres te worden. Dansen was haar lust en haar leven en zingen deed ze niet. Dankzij moeder Pullens liep het allemaal anders. Zij kwam de moeder van een gitarist tegen die een zangeres zocht. Krystl vond het maar niets, ‘ik ben toch geen zangeres’. Later kwam ze de gitarist zelf tegen en stemde ze toch toe. Toen hij auditie ging doen bij het Rotterdams Conservatorium ging ze mee om hem als zangeres te begeleiden. Hij werd niet toegelaten, maar zij wel. Twee jaar studeerde ze hier, tot ze stemproblemen kreeg. ‘Mijn stem was natuurlijk totaal niet geschoold, tot die tijd had ik eigenlijk nooit mijn stem gebruikt. Daarnaast was ik ook nog steeds bezig met het dansen. Ik besefte dat ik een keuze moest gaan maken: dansen of zingen. Inmiddels had de zang me wel te pakken gekregen. De gitarist ging auditie doen bij de Popacademie in Enschede en ik ben toen meegegaan en heb daar ook weer geauditeerd. Hoewel ik vanwege die stemproblemen eerst werd afgewezen, mocht ik later toch komen. Gelukkig, want het is een geweldige tijd geweest. Ik heb er vier jaar gestudeerd en vijf jaar gewoond. En ik ben een enorme fan van Enschede geworden, wat een creatieve en leuke stad!’ Vuist op tafel Tijdens het laatste jaar op de Popacademie begon Krystl al met haar leven in te gaan richten zoals zij dat zou willen. Want achter het lieve en vriendelijke meisje schuilt verrassend genoeg een uiterst doelgerichte persoon. ‘Enerzijds ben ik een enorme twijfelaar, maar dan opeens gaat de vuist op tafel en weet ik het’, aldus Krystl. Ze richtte met medestudenten de band L.I.N.E op, een band waarin eigen werk werd gespeeld. Niet zonder succes. Maar aan de ❯

13 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

dit is een van de mooiste covers van Let It Be ooit gezongen


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

14


15 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

Enerzijds ben ik een enorme twijfelaar, maar dan opeens gaat de vuist op tafel


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

16


Ik heb er keihard voor gewerkt. Je moet goed zijn, maar ook mazzel hebben vooravond van hun contract ging de band toch uit elkaar. Krystl baalde, maar liet zich niet uit het veld slaan. Ze werkte keihard, zorgde voor achtergrondvocalen voor zangeres Do en toen kwam Golden Days. Het vrolijke nummer dat ze schreef met Martijn Konijnenburg werd gebruikt voor de commercial van Martini Spumante. Het verscheen in november 2010 op single, werd een Megahit bij 3FM en Krystl werd Serious Talent bij 3FM. Waardoor ze bij DJ Giel in de studio belandde om naast Golden Days ook haar onnavolgbare cover van Let It Be te zingen. Vanaf dat moment ging het snel: haar optredens werden groter, ze kreeg de 3FM Award en een Edison voor Beste Nieuwkomer, stond in het voorprogramma van James Blunt en Marco Borsato in het Gelredome. Ze deed met haar eigen uitverkochte clubtour diverse poppodia aan en was vervolgens te gast bij Marco’s Dichtbij On Tour. ‘Allemaal te gek’, geeft Krystl toe. ‘Ik heb er keihard voor gewerkt. Je moet goed zijn, maar ook mazzel hebben. Timing is belangrijk en die commercial kwam bijvoorbeeld precies op het juiste moment. Daarbij zijn je doelen belangrijk: ik stel ze de hele tijd bij. Nu is mijn doel om een goed tweede album te maken. En op de lange termijn? Dat ik dit werk lang mag blijven doen! Dat lijkt me ontzettend tof.’ ★

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

17


1

2

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

18 1. Nice Het dessin ‘Nice’ is verrijkt met een decoratief zilverkleurig stiksel en strassknopen. Dit alles gecombineerd met de sterke zwart-witcombinatie die kenmerkend is voor LifeStyle. Hierdoor krijgt het dekbedovertrek een luxe uitstraling. 2. Montpellier Ten tweede het dessin ‘Montpellier’. De kracht van eenvoud. De rijke uitstraling wordt benadrukt door de taupekleurige oxford-rand in combinatie met de ajourrand langs het dekbedovertrek en de kussenslopen.

PRODUCTINFORMATIE 109688 DUVET COVER CALAIS SAND 140X200/220 € 39,95 109689 DUVET COVER CALAIS SAND 200X200/220 € 69,95 109693 DUVET COVER CALAIS SAND 240X200/220 € 79,95 109679 DUVET COVER NICE 140X200/220 € 59,95 109680 DUVET COVER NICE 200X200/220 € 109,95 109681 DUVET COVER NICE 240X200/220 € 119,95 109682 DUVET COVER MONTPELIER 140X200/220 € 59,95 109683 DUVET COVER MONTPELIER 200X200/220 € 109,95 109684 DUVET COVER MONTPELIER 240X200/220 € 119,95 109685 DUVET COVER CALAIS BLACK 140X200/220 € 39,95 109686 DUVET COVER CALAIS BLACK 200X200/220 € 69,95 109687 DUVET COVER CALAIS BLACK 240X200/220 € 79,95

3. Calais Tot slot het dessin ‘Calais’ geïnspireerd op 18de-eeuwse Franse toiles-des-jouy dessins. Een sprookjesachtige scène wordt gecombineerd met talrijke bloemendecoraties. Kenmerkend voor toiles-des-jouy dessins zijn de nuanceverschillen in het kleurgebruik, vervaardigd op een witte of off-white achtergrond. Het dessin Calais is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen. 1

3


LIFESTYLE IS CONTINU BEZIG MET HET VERBREDEN EN HET VERNIEUWEN VAN HAAR COLLECTIE. NIEUW HIERIN IS DE BEDTEXTIELLIJN, BESTAANDE UIT DRIE VERSCHILLENDE DESSINS.

3

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

19

WWW.LIFESTYLE94.COM


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

20

‘DE WERELD IS MIJN WERKTERREIN’ Beeldend kunstenaar Harald Vlugt

Tekst: SaRAH SAARBERG Fotografie: HANS de Bruijn


Xxxxx

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

21

xxxxxxa

Tekst: Sarah saarberg - Fotografie: rico d’rozario - Styling: Marja hermes


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

22

een negatief’ van de wereldkaart: land werd zee en omgekeerd


Plat beeldhouwen, noemt beeldend kunstenaar Harald Vlugt het zelf. Zijn prachtige collages zijn intensieve huzarenstukjes, waarin je meestal niet direct de techniek herkent. Vlugt overschrijdt graag grenzen, niet alleen letterlijk, maar evengoed op zijn vakgebied.

Gigantisch archief Met een enorme drive en een onuitputtelijke stroom inspiratie vervaardigt hij de indrukwekkendste kunstwerken. Waarop hij, zonder dat het ook maar een moment

storend is, behoorlijk trots is. Bescheidenheid is geen eigenschap die bij hem past en waarom ook? Hij is er veel te enthousiast voor. Het maakt hem gelukkig dat de – soms bijzonder wilde - ideeën in zijn hoofd verwerkelijkt kunnen worden. Daarbij maakt hij het zichzelf nooit makkelijk. De collage voor het cruiseschip is er een treffend voorbeeld van. Een kunstwerk van zeven bij twee meter: het is sowieso al een gigantische opgave om een collage van deze afmetingen te maken. Acht maanden was hij onafgebroken bezig, want Vlugt zocht misschien wel de meest arbeidsintensieve manier bij het maken van dit werk: hij koos voor een collage van duizenden afbeeldingen, waarmee hij zijn eigen interpretatie van de skyline van New York creëerde. Een beeld dat meteen ontstond toen hij de opdracht kreeg: maak een kunstwerk dat verwijst naar de maritieme geschiedenis van Nieuw Amsterdam, de bakermat van het huidige New York. Henry Hudson gaf deze naam in de zeventiende eeuw aan de Hollandse nederzetting op de zuidpunt van Manhattan. De creatieve motor in het hoofd van Vlugt begon meteen op volle toeren te draaien: New York als multiculturele smeltkroes, een skyline en vooral de afbeeldingen die hij erbij zou gebruiken, duizenden uitgeknipte zwart-witfoto’s van zeventiende- en achttiende-eeuwse kasten uit verschillende culturen als metafoor voor alle mensen uit alle windstreken die toen - maar ook nu nog - neerstrijken op Manhattan. Aan het voorbereidende werk besteedde hij veel tijd: hij ❯

23 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

D

Dat geldt ook voor zijn werk: de ingeschilderde collage die hij maakte voor het cruiseschip MS Nieuw Amsterdam van de Holland Amerika Lijn is zonder twijfel een van de grootste collages ter wereld. Niet veel kunstenaars zijn eenvoudig in een hokje te stoppen, maar bij Harald Vlugt is dat echt zo goed als onmogelijk. Beeldhouwer, ‘collagist’ en graficus noemt de kunstenaar zichzelf. Op het gebied van collages is hij meer en meer toonaangevend. ‘Schilderen is nooit mijn ding geweest, ik ben altijd meer gefocust geweest op beeldhouwen en grafiek. In de jaren ’80 kwam het collage maken op mijn pad en deze techniek is sindsdien nooit meer weg geweest. Een steekhoudende collage maken is ontzettend moeilijk en dat vind ik elke keer weer een spannende uitdaging. Qua kunstvorm, maar ook als het gaat om de techniek: welke lijm kan ik het beste gebruiken, welk papier is geschikt en welke lakken heb ik nodig? Ik gebruik de beste materialen en laat me op dit gebied ook adviseren door diverse laboratoria. Van tevoren construeer ik het werk al helemaal in mijn hoofd. Alle technische en artistieke problemen die ik denk tegen te gaan komen, kan ik daarom vooraf al tackelen. Ik hoef het op een goed moment alleen nog maar uit te voeren.’


raadpleegde alle bronnen die hij maar kon vinden. Vervolgens moest hij op zoek naar de ‘images’.

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

24

Hoewel Vlugt een gigantisch archief heeft van wel een miljoen afbeeldingen, is hij voor dit kunstwerk voor de Nieuw Amsterdam toch weer op jacht gegaan op veilingen en in antiquariaten. Want beelden heb je, als het aan de collagist ligt, nooit genoeg. Hij staat wijd en zijd bekend om zijn analoge beeldbank, die hij overigens verbazingwekkend ordelijk heeft gerangschikt. ‘Ik heb de hele wereldgeschiedenis wel tien keer in beeld. Maar misschien belangrijker: ik weet de afbeeldingen ook razendsnel te vinden. Anders heb je er nog niets aan. Dat verzamelen is vijfentwintig jaar geleden begonnen. Als je collages maakt, heb je aan twee oude Avenues niet genoeg. Dus kwam er meer en meer. Vooral rond de wereldoorlogen werden er prachtige foto’s en tekeningen gemaakt, die haal ik veel uit tweedehands boeken en oude tijdschriften. Nu het archief zo gigantisch groot is geworden, ben ik overigens wel kritischer en zuiniger met het beeldmateriaal. De hele beeldbank is opgeborgen in een doordacht en gigantisch uitgebreid ordnersysteem.’ Another World Hoewel zijn atelier gevestigd is op een prachtige plek – hartje Jordaan, in de oude distilleerderij van de firma Bols – beschouwt hij de hele wereld als zijn werkterrein. Hij reist veel en heeft in elk werelddeel wel eens zijn tenten opgeslagen, voor lange of korte tijd. Inspiratie vindt hij overal. En voortdurend, want de kraan staat altijd open, zoals hij

dat zelf zegt. Hij heeft amper de tijd om al zijn ideeën te verwezenlijken. Een terugkomend kenmerk van zijn werk is dat het de kijker in eerste instantie op het verkeerde been zet. Ook met zijn meest recente vrije werk, Another World, doet hij dat op een onnavolgbare wijze. Het werk is een ‘negatief’ van de wereldkaart: land werd zee, en omgekeerd. Je moet inderdaad twee keer kijken wil je de toch zo bekende contouren van de wereldzeeën en werelddelen eruit halen: omdat het land de atlasblauwe zeekleur kreeg. ‘Ik ben altijd al gefascineerd door landkaarten en wilde dit werk al heel lang maken. Het is spelen met de geconditioneerdheid van kijken, dat vind ik mooi. Eigenlijk is het een flinterdun concept, maar je gaat toch anders naar de wereld kijken. Toen ik bezig was, kreeg ik behoefte om het geheel wat driedimensionaler te maken door de wereldkaart een ‘huid’ mee te geven. Denkend aan die demografische kaarten die je hebt. Eerst wilde ik wijnkurken gebruiken, maar uiteindelijk koos ik ervoor om honderden munten uit de hele wereld te gebruiken die nu als een verstikkend financieel tapijt over het mondiale slagveld uitgestrekt liggen.’ President van Georgië Met geen cent subsidie op de plank is het voor elke kunstenaar flink aanpoten in deze tijden. Dat geldt evengoed voor Harald Vlugt: ‘Niets gaat vanzelf.’ Toch heeft hij niet te klagen over werk. Hij is voortdurend bezig met nieuwe projecten. Opdrachten, zoals drie maanden lang een ‘beeld’ maken voor de maandag-editie van NRC Handelsblad, of samen met vriend en schrijver


Netwerken zit de sociale en vriendelijke reus in het bloed en het brengt hem op de gekste plekken. Zoals binnenkort aan tafel met de president van Georgië. Samen met een Franse rapper, een filosoof en een schrijver. Prachtig vindt hij het. ‘Die dingen ontstaan. Je ontmoet mensen, je raakt aan de praat, je wisselt gedachten uit. Ik haal ook graag mensen naar mijn atelier; mijn ruimte werkt erg goed. Als mensen hier komen, krijgen ze een beter beeld van hoe ik dingen aanpak, wat voor apparaat erachter zit. Zijn ze eenmaal hier, dan valt het kwartje. Wellicht kunnen mijn kunstwerken dan weer aanleiding zijn voor nieuwe inzichten of nieuwe ideeën, waar dan ook in deze wereld.’  ★

Meer informatie: www.haraldvlugt.com YouTube: harald vlugt nieuw amsterdam • Solo-expositie ‘Book my hands’, Stadsgalerij De Compagnie, Veghel 15 april t/m10 juni. • Groepsexpositie ‘God save the Queen’, Centraal Museum, Utrecht 3 maart t/m 10 juni. • ‘Rollercoaster’, MOTI Museum, Breda 29 april t/m augustus.

25 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

Joost Zwagerman een boek maken over ‘de inwendige mens’, poëzie versus collage, dat in het voorjaar van 2014 bij De Bezige Bij zal verschijnen. Maar ook vrij werk, zoals zijn nieuwe kunstwerk van een gitzwart heelal met allemaal flonkerende Swarovskisteentjes als sterren.


Advertorial

^

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

26

Verblijven in een sprookje Een prachtig designklooster, een barok terrassenkasteel, een herenboerderij en een compleet landgoed. Dit zijn de meesterwerken die Camille Oostwegel op zijn naam heeft staan. Van vervallen monumenten tot florerende luxe hotels en restaurants. ‘Erfgoed behouden en teruggeven aan de samenleving’, dat is volgens hotelier Camille Oostwegel het doel van zijn prachtige ChâteauHotels & -Restaurants. Meer dan dertig jaar geleden startte hij met zijn eerste renovatie van een kasteel en vestigde er een restaurant op hoogstaand culinair niveau. Inmiddels bestaat Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants uit vier prachtige ‘huizen’, waar reeds vele beroemde gasten verbleven en evenementen

plaatsvonden, met als hoogtepunt het verblijf van president George W. Bush in Château St. Gerlach in 2005. Alle locaties zijn gevestigd in Zuid-Limburg, waar volgens Camille Oostwegel het ‘savoir vivre’ het best te voelen is. ‘Gasten moeten het gevoel krijgen dat ze écht welkom zijn. Wij hechten dan ook veel waarde aan onze Limburgse gastvrijheid. Door te verblijven in een historische omgeving en gasten te omringen met luxe, hopen we hen een gedenkwaardig verblijf te bezorgen.’

• Boek nu een arrangement in Winselerhof en krijg als LS94 lezer gratis

Château Neercanne

WinselerHof

Château St. Gerlach

Kruisherenhotel Maastricht

Cannerweg 800

Tunnelweg 99

Joseph Corneli Allée 1

Kruisherengang 19-23

6213 ND Maastricht

6372 XH Landgraaf

6301 KK Valkenburg a/d Geul

6211 NW Maastricht

tel. +31 (0)43 325 13 59

tel. +31 (0)45 546 43 43

tel. +31 (0)43 608 88 88

tel. +31 (0)43 329 20 20

neercanne@chateauhotels.nl

winselerhof@chateauhotels.nl

gerlach@chateauhotels.nl

kruisherenhotel@chateauhotels.nl


Advertorial

^

Lifestyle Luigi’s-Arrangement Proef de smaak van het zuiden in Hotel Winselerhof met onze Limburgse gastvrijheid in Italiaanse sferen. Wij verwelkomen u graag in onze karaktervolle herenboerderij! U kunt verblijven op basis van het volgende arrangement: • Ontvangst met koffie en vlaai. • Een 3-gangen diner in onze Luigi’s Trattoria • Een overnachting in een karakteristieke herenboerderij-kamer • ’s Ochtends genieten van een heerlijk prosecco ontbijtbuffet

Het hotelierschap van Camille Oostwegel gaat verder. ‘Een ander speerpunt is onze liefde voor Zuid-Limburg uit te dragen. Dit betekent dus ook de hoogwaardige culinaire producten die onze streek rijk is. Sinds kort gaan we hier zelfs een stap verder in. Zo beschikt Château

€ 107,50 per persoon o.b.v. tweepersoonskamer en beschikbaarheid Reserveer dit arrangement o.v.v. Lifestyle en ontvang gratis een upgrade naar een van onze suites en een huisaperitief voor het diner. Deze aanbieding is geldig van april t/m/ augustus 2012. Voor meer informatie: winselerhof@chateauhotels.nl 045 5464343, www.chateauhotels.nl

St. Gerlach op haar landgoed over een fruitarboretum, wijngaard en kruidentuin. De chef de cuisine kookt al zoveel mogelijk met producten uit eigen tuin, maar daarnaast hebben we voor onze gasten ook een eigen productlijn opgezet: ‘Le verger de Camille’. ★

een upgrade naar één van onze suites en een huisaperitief voor het diner •

www.chateauhotels.nl

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

27


LifeStyle presenteert ieder seizoen een nieuwe collectie landelijke woonaccessoires en meubelen onder

28 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

de titel VINTAGE. LifeStyle selecteert hierin artikelen die een sleets en gemoedelijk karakter hebben, een verweerde look en het gevoel geven dat het product al een ‘heel leven achter zich heeft’. De kleur wit en verschillende pasteltinten worden hierin veelvuldig gebruikt maar ook veel natuurlijke materialen

productinformatie 109806 BRUSSELS DINING TABLE OAK vanaf € 1499,00 109738 VIRGINIA ARMCHAIR LINEN NATURAL € 299,00 109564 THERMOGLASS TEAPOT € 34,95 109531 NORWICH CAKESTAND 1 LEVEL ROUND L € 79,95 109533 NORWICH CAKESTAND 1 LEVEL SQUARE S €29,95 108467 THERMO GLASS TEA € 9,95

als hout en textiel. De VINTAGE collectie van LifeStyle vertaalt zich dus in een landelijke stijl, brocante en een vleugje romantiek….

WWW.LIFESTYLE94.COM


productinformatie

109238 COMPASS HURRICANE CLEAR € 129,00 109563 THERMOGLASS PITCHER € 29,95 109663 SUMMERGLASS LILLE CLEAR € 5,95 102122 JAVANIS BUDDHA HEAD ON STAND € 34,95

29 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

109253 BALI TEAK STOOL ROUND BLOCK € 99,95 109707 TUNIC BALI #1 LIGHT GREY verkrijgbaar in de maten S,M,L € 49,95

productinformatie

productinformatie 109784 SAN REMO COUCH L WHITE € 2.499,00 109707 TUNIC BALI #1 LIGHT GREY S € 49,95 109338 CULIK LINNEN SHAWL GREY € 29,95 109257 BALI TEAK BOWL L € 69,95 109271 MAGNOLIA BRANCH PINK € 19,95 108672 CANVAS PILLOW UK FLAG 90X90 € 99,00 107703 ANTIQ CHAKLA ROUND PLATE/ONE SIZE € 29,95 107704 ANTIQ BAZOT MINI TABLE/ONE SIZE € 89,00 109006 LOVINA VOTIVE ROUND S vanaf € 5,95 108996 LOVINA VOTIVE STRIPES S vanaf € 5,95 109009 LOVINA VOTIVE DENTED S vanaf € 5,95


LifeStyle Keukens

Beleving Gevoel &

‘woonkamer en keuken worden één’ Dit nieuwe concept is exclusief verkrijgbaar bij:

www.vanmanenkeukens.nl

www.keukenexpo.nl


elle van rijn

C

olumn

Geurmatch

Elle van Rijn, vroeger actrice, nu vooral schrijfster, heeft inmiddels vijf romans op haar naam staan. Daarnaast schrijft ze columns, scenario’s en voedt ze alleen haar vier kinderen op.

We hebben het er bijna nooit over, maar hoe belangrijk is iemands lichaamsgeur? Uit eigen ervaring zeg ik: heel belangrijk. Als het gaat om aantrekking tussen twee mensen is geur een onderschat fenomeen. Het is zelfs een enorm taboe om het over iemands lichaamsgeur te hebben, terwijl inmiddels iedereen weet dat onze transpiratiegeur erg opwindend kan zijn voor iemand van het andere geslacht. De feromonen die vrijkomen maken dat we kleine bronstige diertjes worden, die zich willen voortplanten. Soms vraag ik me af wat er misging in mijn leven dat ik nu een alleenstaande moeder ben met tweemaal twee kinderen van twee vaders. Waarom koos ik hen en waarom bleek het uiteindelijk geen goede match? Dat wil zeggen: geen match voor het leven. Hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik de geur de schuld geef van alles. Nou is verliefd worden op iemand nooit een bewuste keuze. Hoe vaak ik in het verleden niet iemand ben tegengekomen van wie ik dacht: dat

zou nou een perfecte man voor mij zijn! Maar op die mannen werd ik niet verliefd, hoe graag ik dat ook wilde. Alle onbewuste signalen blijken in het spel van aantrekking/ afstoting veel belangrijker. Daar kan geen ratio tegenop. Geen gedeelde interesses of gelijkgestemde zielsverwantschap. Nee, het gaat om een onnavolgbaar proces van minuscule uitwisselingen, waaraan jij een bepaalde betekenis hecht en die de hormoonhuishouding beïnvloeden. De beweging van iemands mond als hij praat die je wel of juist niet week maakt in je knieën. De manier waarop iemand z’n handen beweegt omdat het je onbewust doet denken aan bijvoorbeeld je vader, en je dat een gevoel van veiligheid geeft. De vibratie in de stem die je vertrouwen of juist angst inboezemt. De hoogte van het stemgeluid dat in combinatie met jouw stem tot een prachtig duet zou kunnen leiden. Of tot een afgrijselijk valse sonate… De bewegingen van de heupen als hij loopt die maken dat je je voortplanting veiliggesteld ziet. En last but not least, de geur, die maakt dat je iemand wilt opeten. Tegenwoordig bestaan er zelfs parfums met menselijke feromonen, om de natuur een handje te helpen, maar daar geloof ik niet in. Het is de authentieke lichaamsgeur die ons mensen bij elkaar brengt. Dus bij deze maak ik een groot compliment aan al mijn exen. Ze roken allemaal heerlijk. En in het kader van de voortplanting bleek het ook een prima match, maar daarna gingen er toch wat dingen mis. En daarom heb ik iets bedacht. Ik begin een datingbureau, waarbij ik in de eerste plaats ieders geur verzamel, en als die lichaamsluchtjes matchen, kunnen we altijd nog kijken naar de lijst met hobby’s. Dus geen E-match, maar G-match. Goed idee? Laat de lente dan maar beginnen!  ★

31 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

Nu de zonnige dagen weer begonnen zijn ruikt het anders buiten. Lekkerder. Je ruikt de ochtenddauw, de bloemen die in bloei staan, het vers gemaaide gras – hoewel de hooikoortsmensen onder ons hier een behoorlijke hekel aan hebben. Er geuren overal barbecues, je neemt de lucht waar van verschaald bier na een concert in het park. Je ruikt frisse deo en zoete parfum. Kruidige aftershave en vers zweet…


Porsche 911S:

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

32

Introduceer een nieuwe editie van een beroemde sportwagen, stop er een paar extra’s in waaraan je direct verslaafd raakt, maak hem gebruiksvriendelijker, comfortabeler en luxer maar behoud dat onmiskenbare, ondeugende trekje dat je doet gillen van puur sportwagenplezier. Voilà : het recept voor de nieuwe 911. Tekst: Viola Robbemondt - Fotografie: Porsche


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

Power en Passie

33


O B h o s

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

34

P

Porsche rijden is altijd een feestje en in het geval van de nieuwe 911 Carrera S zelfs een party met vipgehalte. Het Stuttgarter icoon beleeft onder codenaam 991 alweer zijn zevende generatie en zijn fraaie lijnen benaderen nog steeds onmiskenbaar die van zijn stamvader uit 1963. Kenners merken kleine verschillen meteen op: de buitenspiegels staan nu bijvoorbeeld, voor nog betere stroomlijning en minder windgeruis, op de portieren in plaats van op de hoeken van de ruiten. Imposanter werd het model ook, het groeide zes centimeter in de breedte en tien in de wielbasis waardoor zijn strakke, gestrekte buik nog dichter op het asfalt ligt. Zijn mooie ronde Bambi-ogen kijken nog net zo onschuldig de wereld in, al hebben deze bij het opdoemen in de binnenspiegels van andere weggebruikers ook een zeer ondeugende schittering... De instap levert even een schrikmoment op. Het sportieve verticale dashboard uit de vorige editie 997 heeft plaatsgemaakt voor de variant die we ook in de Panamera en de Carrera GT aantreffen. Prachtig afgewerkt romig leder omsluit je lichaam

en nodigt uit tot aaien, de vele knopjes zijn aanwezig maar toch ingetogen. Het is alsof je op een wolkje ligt en het is de vraag of die elegante sfeer een serieuze sportwagen als de 911 eer aandoet. Eerlijk is eerlijk: luxe is anno 2012 het codewoord, zelfs een topsporter moet direct lekker ‘passen’ en dat is absoluut gelukt. De voorruit staat verder van je af, de hoofdruimte is veel groter zodat ook lange mensen hun nek kunnen strekken. Na een draai aan de sleutel, op links, ontwaakt het icoon met een hese ronk waarna hij overgaat op een rustige pulserende modus. Het instrumentarium is helder, het touchscreen werkt feilloos en fluks. En uit alle knopjes kies ik als eerste die van de sportuitlaat. De hese roffel is nu meer aanwezig en stelt enigszins gerust. Beheerste 400 pk’s Toch is ook het rij-gevoel veranderd. Wennen hoeft niet meer, de 911 neemt ook je oma bij de hand en leidt deze op vergevingsgezinde wijze richting snelweg. Geef aldaar vol gas en de 3.8 zescilinder boxermotor brengt zijn 400 pk’s beheerst, doch alert op het wegdek. Hoe meer je van hem ❯


Onschuldige Bambi-ogen hebben ondeugende schittering

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

35


A ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

36

Abenartem, sum rei confesimo hordium patiam etribus hos, Ti. Vivirib uscerentem num aut fuideatasdam atiam est in Itam coena, quost L. Marimmori patus, quos, noraessendum patquam iliam Patum nit. M. Vala vissede rdissatantem esimurena, se ignosunum nendie tericae adducon esimori descio, quis vernihi, nocatim publicam. Olicae cote conduc fure consta perorevis conequit? Dum poti suam aucta veridena, pon Etrum te crunum ant. Sena, pro halaret pulut graricae cons immorta, nius virtil vit. Et? que int graelina, nerur. Entiamdit. Simmo consultuam cupionf eribus, sedie imanum. Ahalico rdinver vivivitus hil vis ommover oratusc erterei pris vius. At ateriocur, C. Simovit? Palem. Esse pervis iniquam obse, Catatures re ta diem intiae estemum rei clute, parem ocute iu condica confit; nemnirmis boniamque foris, cam serente acchuc finam nem sedi incupertus, nonsimo ltore, duc in dicut dit; niumum novesse, ur. Ximilium ad inprem, sulempopultu iam et; hortere diciem nonestre ci sin vernicae inatu et vidit; et Catum or quam sen Etro, quastrunum in terevis, C. Ris cum quidem alaribustui patquon tabus sed inat. Upic ma, ur, conloc, nesilla confericae et facivas et? Nihicae opostrum det Cas firmanderis, vid ret facrius solisso ltorum es aurordi conirma ximus, quid inatus Ad idiis nost publius, patiste in auctorei inclusu amperet verfecrion duconsuliis ad intem in signoccit, nonsul hui pra? Etrarbis, nox stervis ne ventrum ut videat. Sime consultum, Palervis addum, nocultusa sedet nius, quemorum am se publibu lvistium alabemus mod caperi tatquam prortaris; nos, fuem nonsidemolut oc, furae manteret nonsum in te atantilis condam alero intes publicae cre condactam forimihi, quis Maresil horempliqua audem intem inato ut peresilia aus. Les ste coniam hactus revilia ctoracioc tiena, nostemque comnis, prat. M. Od alesto cum te cons bon vilicasdaces vilicio conducta, C. Fectus abit. Inesimp erorum et vidicaesto nere factus? Gineritemqua virmihil ta, postur halabus am actuus, pra elus en viverfecri, quam esci simus, quem iam ubli factuus, Cati, prio, vagina, contio est Cataliis opterum nox ne foraet Catissil vides dit.

At dit. Onequid re iptiliu coenam it, non superis nonfex si cri se con nocchus, que foresedem, quam est is, terem sent, ne iam inius iam re, dena re, que publis, sinatus consuli cemunte mnesulegin aut C. M. Sp. Udempoentes det; Catium nonsupienam rectus ego C. Scio in dum mei praret? Gultus ius. Ro periam ora et factu in Itarivivium ac mantem intrunt emquit; iam. Do, vivivere num iam sedo, nonsul hoc foris, nossum dem, obuncuppl. Opions con pecena, nius, nonterox mertesenam Romne egerios, et prae facris publici se perenat raequam atraciena revirmi lissintemula ommorum acitus rei publi, que fue ciae idem duci publis aus Ad sumus? Ilis nostraes bonfes intemus, simihicem, contis, Cupiori squidem num tus strorteatus, qua me tam tarei pra orterem, ut intrum orum erit. Natruntena, ublic ocus, nonequam in ditemo vidicerit. Atuspic iostiam ad de inclussiliem omponlostor liciptius, nem. Hos, niqueri busquam. Dacionsi imorum publibus eridemus sterunti, consus, dium et priosti aescii prordicerte ta deperdin vil tam loctor quonos aut Cat, quontius alis. Fue etiam dit. Uceristeatam lia? Caticae tortus rei se, tuid centere que arbitena virtil ce teatiae estebatum mus horus. Catus, sti, consultorum vica quod mum, cultum spere movemum renam tata Scie oratus cores aturs clumus, ta tem sultoratiam culatat ilibuntea nuntis in verem iam sulviris, sena, senatquem dium videm nuliusatiam, qui publisqua ne pro, qui publi se, quosse, ute perum Rommoruntis, nos, cul tem octua consuli capertuis menatum ses cutudet fuiFeu faccumsan henibh exeros nonulla corem at prat. Ut la aciduis augait incin utpatum molore conullu ptatum dolorer cillaoreet alismodo odionse quisit praesse quissecte volore modit nisim zzril ipsum vel ip ea feum quamconse essi. At. Delisl utat. Estis alisseniat. Dolor iusto conulla aliquis do od eum dignisim nummodolobor alit ulluptate tissenis nim velit prationsed do et autate velit lumsan henibh et numsandre etuer sustrud tincidunt ing et eu feuis am quip euguero dolor auguer augait ver iriure duiscip exer sequatummy nonsequatet, vel iril ut nim et, sequat. Uguercil ex estrud do od dolortisim dolor susto dolore volorpe raesent incillam inis ent alit praessequat incillaorem

O d i e r


Ontwaken doet het icoon met een hese ronk

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

37


www.bose.nl

Volgens Bose is dit

geen tv.

ADV

Bose VideoWave entertainment-systeem. Hd-beeld. Home cinema-geluid. Geen zichtbare luidsprekers. ®

®

De complete home cinema-ervaring bestaat uit haarscherpe beelden én omringt u met meeslepend geluid. Veel hd-flatscreen-tv’s leveren een prima beeldkwaliteit, maar het geluid laat vaak te wensen over. Om te kunnen opgaan in het sensationele gebulder van een F1-race of het knakken van een takje in een bloedstollende thriller hebt u een apart home cinema-geluidssysteem nodig. Tot nu toe. Het Bose VideoWave entertainment-systeem is het enige hd-scherm met een compleet ®

®

ingebouwd home cinema-geluidssysteem. Dankzij exclusieve Bose-technologieën wordt geluid gereproduceerd op plaatsen waar geen luidsprekers staan, met als resultaat een ervaring die u niet voor mogelijk hield. Eén compleet en gebruiksvriendelijk home entertainment-systeem dat een resolutie van 1080p combineert met Bose home cinema-geluid. Zoveel meer dan zomaar een tv.

Als u denkt aan een nieuwe tv, kom dan eerst kennismaken met het Bose VideoWave -systeem. ®

®


vraagt, hoe gretiger hij aanvoelt. De besturing werkt in deze nieuwe elektrisch en dat geeft een heel rustig stuurgevoel. Hij reageert niet meer zoekerig bij ieder richeltje in het wegdek en dat maakt hem supergeschikt voor dagelijks gebruik. Zelfs twee kleine kids kunnen tegenwoordig mee, want er is – help! – een heus achterbankje. Zoevend over een stukje hobbelig wegdek voel je in de neus toch nog een klein vleugje van dat zweverige engeltjesgevoel, alsof hij gaat opstijgen. Terwijl de dikke derrière die de motor huisvest tegelijkertijd een veilig, aards gevoel geeft. Het is een zeer herkenbaar 911-gevoel en er is een zucht van opluchting. Je mag er dan inzitten als een prinses, je kunt je – ook als je niet op het circuit bezig bent – toch nog een beetje coureur voelen. Het voordeel van al die knopjes is duidelijk. Wil je de buren niet wekken als je ’s ochtends vroeg op pad gaat, dan blijf je van het sportuitlaatknopje af. Voor een extra zuinige rit is er het start-stopsysteem waardoor de platte zescilinder zijn werk voor rode verkeerslichten staakt. De veren en dempers voelen fluweelzacht, de gaspe-

daalrespons is relaxed. En zodoende blijkt de 911 een beheerste broeder in het stadsverkeer. Toch kun je ook daar een masculiene indruk maken want de spoiler is knopsgewijs te bedienen voor die snelle look. De product planners van Porsche willen graag meer vrouwelijke clientèle en met dit alles zit het er dik in dat dit gaat lukken. Zuinige revolverheld De nieuwe 911 is veel minder dorstig en kies je voor de PDK-automaat dan ligt zuinig rijden helemaal binnen de mogelijkheden. De Porsche Doppel Kupplung neemt je het schakelen als een butler uit handen en schakelt zacht als een veertje. Zet de afstelling in Sport Plus (behorende bij het Sport Chrono Pakket) dan knalt hij echter door de verzetten als een revolverheld. Ondanks al die zuinigheid – we reden een redelijke 1 op 13 – is de nieuwe 911 sneller dan ooit. Het asfalt voor groen licht laten opkrullen is geen probleem, je bereikt de 100 kilometer per uur in 4,1 seconden. De topsnelheid? 304 km per uur. Het moge duidelijk zijn. Wil je Bambi, dan krijg je Bambi. En wil je spelen? Let the games begin!  ★

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

39


De Glamour Collectie van LifeStyle kenmerkt zich door luxe en rijkdom. De kleuren zwart en wit worden veelvuldig

40 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

gecombineerd met metalen in zilver of nikkel waardoor een luxe en rijk gevoel ontstaat.

Productinformatie 109784 SAN REMO COUCH L WHITE € 2.499,00 108589 LS94 INDUSTRIAL 12 DRAWER CABINET HIGH € 599,00 109564 THERMOGLASS TEAPOT € 34,95 108467 THERMO GLASS TEA € 9,95 109742 TUNIC BALI #3 WHITE S € 49,95

108987 WIRE HURRICANE GREY S € 29,00 108988 WIRE HURRICANE GREY M € 59,00 108989 WIRE HURRICANE GREY L € 89,00 109467 VOTIVE SINGLE IN GB Ø8 verkrijgbaar in diverse geuren € 16,95

WWW.LIFESTYLE94.COM


Productinformatie

109195

BORA BASKET W.COVER SQUARE verkrijgbaar in black or natural in de maten S, M, L vanaf € 6,95 109467 VOTIVE SINGLE IN GB Ø8 verkrijgbaar in diverse geuren € 16,95 109412 BORO BUDHA HEAD WHITE H31 € 29,95 107703 ANTIQ CHAKLA ROUND PLATE/ONE SIZE € 29,95

108589 LS94 INDUSTRIAL 12 DRAWER CABINET HIGH € 599,00 109187 BORA LAUNDRY BASKET verkrijgbaar in black or natural in de maten S, L vanaf € 39,95 109184 BORA WASTE BASKET verkrijgbaar in black or natural in de maten S, L vanaf € 19,95

Productinformatie 109406

BORA BUDHA SITTING WHITE € 39,95

Productinformatie

Productinformatie

107713 KENNEDY CHAMPAGNE COOLER € 79,00

109240 BW TRUNK RECTANGULAR WHITE vanaf € 59,00 109244 BW TRUNK SQUARE BLACK vanaf € 39,00 109289 BW HURRICANE STRIPES WHITE S € 24,95 109291 BW HURRICANE STRIPES WHITE L € 44,95 109395 INDIRA BOX vanaf € 14,95

Productinformatie 109535 NORWICH CAKESTAND 2 LEVEL SQUARE € 119,00

Productinformatie 109369 SUSHI CHOPSTICKS GIFTBOX € 19,95

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

41


A ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

42

Abenartem, sum rei confesimo hordiAt dit. Onequid re iptiliu coenam it, non um patiam etribus hos, Ti. Vivirib uscesuperis nonfex si cri se con nocchus, rentem num aut fuideatasdam atiam que foresedem, quam est is, terem est in Itam coena, quost L. Marimmori sent, ne iam inius iam re, dena re, que patus, quos, noraessendum patquam publis, sinatus consuli cemunte mnesuiliam Patum nit. M. Vala vissede rdissalegin aut C. M. Sp. Udempoentes det; tantem esimurena, se ignosunum nenCatium nonsupienam rectus ego C. die tericae adducon esimori descio, Scio in dum mei praret? Gultus ius. quis vernihi, nocatim publicam. Ro periam ora et factu in Itarivivium ac Olicae cote conduc fure consta peromantem intrunt emquit; iam. revis conequit? Dum poti suam aucta Do, vivivere num iam sedo, nonsul hoc veridena, pon Etrum te crunum ant. foris, nossum dem, obuncuppl. Opions Sena, pro halaret pulut graricae cons con pecena, nius, nonterox merteimmorta, nius virtil vit. Et? que int graesenam Romne egerios, et prae facris lina, nerur. Entiamdit. publici se perenat raequam atraciena Simmo consultuam cupionf eribus, serevirmi lissintemula ommorum acitus rei die imanum. Ahalico rdinver vivivitus hil publi, que fue ciae idem duci publis aus vis ommover oratusc erterei pris vius. Ad sumus? Ilis nostraes bonfes intemus, At ateriocur, C. Simovit? Palem. Esse simihicem, contis, Cupiori squidem num pervis iniquam obse, Catatures re ta tus strorteatus, qua me tam tarei pra ordiem intiae estemum rei clute, parem terem, ut intrum orum erit. Natruntena, ocute iu condica confit; nemnirmis boublic ocus, nonequam in ditemo vidiniamque foris, cam serente acchuc ficerit. Atuspic iostiam ad de inclussiliem nam nem sedi incupertus, nonsimo ltoomponlostor liciptius, nem. Hos, niqueri re, duc in dicut dit; niumum novesse, ur. busquam. Dacionsi imorum publibus Ximilium ad inprem, sulempopultu iam eridemus sterunti, consus, dium et priet; hortere diciem nonestre ci sin verniosti aescii prordicerte ta deperdin vil cae inatu et vidit; et Catum or quam tam loctor quonos aut Cat, quontius sen Etro, quastrunum in terevis, C. Ris alis. Fue etiam dit. Uceristeatam lia? cum quidem alaribustui patquon tabus Caticae tortus rei se, tuid centere que sed inat. arbitena virtil ce teatiae estebatum Upic ma, ur, conloc, nesilla confericae mus horus. Catus, sti, consultorum vica et facivas et? Nihicae opostrum det quod mum, cultum spere movemum Cas firmanderis, vid ret facrius solisso renam tata Scie oratus cores aturs clultorum es aurordi conirma ximus, quid mus, ta tem sultoratiam culatat ilibuninatus Ad idiis nost publius, patiste in tea nuntis in verem iam sulviris, sena, auctorei inclusu amperet verfecrion senatquem dium videm nuliusatiam, duconsuliis ad intem in signoccit, nonsul qui publisqua ne pro, qui publi se, quhui pra? Etrarbis, nox stervis ne ventrum osse, ute perum Rommoruntis, nos, cul ut videat. Sime consultum, Palervis adtem octua consuli capertuis menatum dum, nocultusa sedet nius, quemorum ses cutudet fuiFeu faccumsan henibh am se publibu lvistium alabemus mod exeros nonulla corem at prat. Ut la acicaperi tatquam prortaris; nos, fuem duis augait incin utpatum molore connonsidemolut oc, furae manteret nonullu ptatum dolorer cillaoreet alismodo sum in te atantilis condam alero intes odionse quisit praesse quissecte volore publicae cre condactam forimihi, quis modit nisim zzril ipsum vel ip ea feum Maresil horempliqua audem intem inquamconse essi. ato ut peresilia aus. At. Delisl utat. Estis alisseniat. Dolor iusLes ste coniam hactus revilia ctoracioc to conulla aliquis do od eum dignisim tiena, nostemque comnis, prat. M. Od nummodolobor alit ulluptate tissenis alesto cum te cons bon vilicasdaces vinim velit prationsed do et autate velit licio conducta, C. Fectus abit. lumsan henibh et numsandre etuer susInesimp erorum et vidicaesto nere factrud tincidunt ing et eu feuis am quip tus? Gineritemqua virmihil ta, postur euguero dolor auguer augait ver iriure halabus am actuus, pra elus en viverduiscip exer sequatummy nonsequaSaRAH SAARBERG Tycho Styling: fecri, Tekst: quam esci simus, Fotografie: quem iam ublimüller tet, velMarja iril utHermes nim et, sequat. dankvagina, aan Cafécontio Colette, est Oude Groenmarkt factuus, Cati,Met prio, Uguercil22,ex estrud do od dolortisim do2011 HLnox Haarlem, (023) 532 93 57, www.cafecolette.nl Cataliis opterum ne foraet Catissil lor susto dolore volorpe raesent incillam vides dit. inis ent alit praessequat incillaorem

Multitalent

Elle van Rijn ‘Sterker dan ooit’


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

43


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

44

Als je ouder wordt, kom je weer in een nieuwe categorie terecht


Ze is een kameleon. Een pleaser. Blij als iedereen om haar heen gelukkig is. Altijd geïnteresseerd in de beweegredenen van een ander; een eigenschap die haar goed van pas komt als actrice én als schrijfster. Maar inmiddels houdt Elle van Rijn zich ook bezig met zichzelf. Ze heeft in de afgelopen periode verschillende stormen doorstaan en blijft misschien wel tot haar grote verbazing - fier overeind staan. ‘Ik voel me sterker dan ooit.’

de me niet prettig bij die beperking. Ik wilde zelf mijn creatieve keuzes kunnen maken.’ Onvoorwaardelijke liefde Hoewel Elle nog steeds werkt als actrice, voelt ze zich inmiddels meer een schrijfster. Ze schrijft columns, scripts en boeken en heeft er steeds meer succes mee. Was ze bij het eerste boek nog ‘die actrice die wilde schrijven’, inmiddels heeft ze zich behoorlijk op de kaart gezet. Haar boeken krijgen goede recensies en haar lezerskring breidt zich gestaag uit. Haar beste boek? Voor Elle zelf is dat altijd het laatste boek: De dag dat ik Johannes Klein doodreed – het boek krijgt overigens een nieuwe titel op verzoek van de boekhandels. ‘Boeken met ‘dood’ in de titel schijnen niet zo goed te verkopen’, berust Elle in deze beslissing. Ze is heel tevreden over het eindresultaat. ‘Ik haal mijn inspiratie vrijwel altijd uit iets wat mezelf is overkomen, of wat in mijn directe omgeving is gebeurd. Het vergeten gezicht gaat bijvoorbeeld over een kofferwissel. Het overkwam mezelf een keer, dat ik mijn eigen koffer niet meteen terugkreeg. Daar ga ik dan over nadenken. Eigenlijk is je koffer een soort verpakt minileven. Ik heb een rijke fantasie en zo’n gegeven, een verloren koffer, gaat dan een heel eigen leven leiden. Het verhaal van Johannes Klein is gebaseerd op een bestaande gebeurtenis uit mijn omgeving. Ik vond het zo’n aangrijpend verhaal, dat ik er graag iets mee ❯

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

Z

Zich inleven in een ander: het is iets wat Elle van Rijn (1967) erg goed kan. Ze verklaart daarmee haar honger naar acteren en later ook naar het schrijven. Nadat ze was afgestudeerd aan de Toneelschool van Maastricht, richtte ze zich volledig op het acteren. Ze werd vooral bekend dankzij haar rollen in de populaire televisieseries SamSam en Goede tijden, slechte tijden, maar deed veel meer dan dat. Ze speelde in films, in het theater en had gastrollen in diverse andere televisieseries. Nog steeds is Elle actief als actrice, maar toch richt ze haar pijlen meer en meer op het schrijverschap. ‘Als schrijfster ben ik eigenlijk een laatbloeier’, vertelt ze. ‘Toen ik vijftien jaar geleden zwanger was van David, mijn oudste kind, ben ik een cursus gaan doen aan de Schrijversvakschool.’ Toch kwam het niet helemaal uit de lucht vallen, dat schrijven. Elle was altijd al geïnteresseerd in het vak. ‘Ooit vroeg iemand me in een interview wat ik nog graag zou willen. Zonder nadenken antwoordde ik daarop dat het me geweldig zou lijken om een boek te schrijven. En toen kwam het moment dat ik mijn creatieve draai niet meer helemaal kon vinden in het acteren. Ik voelde me op de een of andere manier enigszins beperkt. Dat hele ‘looking good’-verhaal is ontzettend belangrijk als je actrice bent en dat ging me tegenstaan. Als je ouder wordt, kom je weer in een nieuwe categorie terecht en dan krijg je beperking in je rolkeuze. Ik voel-

45


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

46

Het verhaal van Johannes Klein is gebaseerd op een bestaande gebeurtenis uit mijn omgeving


wilde doen en de betrokken persoon vond dat goed. Het boek spreekt me ook zo aan omdat het heel erg gaat over verlangen naar onvoorwaardelijke liefde. In een helicopterview zie je drie levens in een dag voorbijkomen. Dat fascineert me ook altijd heel erg. Als ik hier ben, waar is de ander dan? Als je een bepaalde hoek omgaat, kun je zomaar je grote liefde mislopen. Of juist niet. Het verlangen naar het onvoorwaardelijke – ik geloof dat iedereen dat wel in zich heeft. Naar een ongeboren kind, naar je grote liefde, naar de moeder die je nooit gekend hebt. Iedereen heeft verlangens en er zit vaak ook iets in van schuld. Dat zit die onvoorwaardelijkheid dan weer in de weg. Onzin eigenlijk, waarom zou je het niet verdienen?’ Elle kan zich helemaal verliezen in dit soort gedachten en ideeën. En terwijl ze filosofeert, ontstaan er weer allemaal ideeën voor nieuwe boeken. Haar lievelingspersonage in haar laatste boek is de tienjarige Johannes. ‘Hij is eigenlijk een 10-jarig alter ego van mezelf. Hij kijkt de volwassen wereld in met diezelfde naïviteit die ik kan hebben. Ik herinner me goed dat ik vroeger eens met twee vriendinnetjes aan het spelen was en dat ik toen jaloers was. ‘Doe toch niet zo kinderachtig’, zei mijn moeder dan. Daardoor ging ik er automatisch vanuit dat dat soort emoties bij het kind-zijn hoorde. Ik was echt diep teleurgesteld toen ik ontdekte dat die ‘kinderach-

tige emoties’ er ook nog zijn als je volwassen bent.’ ‘Ik heb het plaatje moeten bijstellen’ Elle van Rijn. Actrice, schrijfster en moeder van vier kinderen van twee echtgenoten. Met de laatste, regisseur Kaja Wolffers, is de relatie kort geleden verbroken. Ze heeft er verdriet van, maar laat zich niet eronderdoor gaan. Al is het alleen al voor de kinderen. ‘Ik had dat zelf natuurlijk ook niet van tevoren zo bedacht voor mezelf’, geeft ze toe. ‘Ik heb het plaatje moeten bijstellen. Mijn ouders zijn bij elkaar en ik had dat zelf ook liever zo gewild. Maar soms heb je er geen invloed op. Ik wil niet eindeloos verdriet hebben over iemand die een andere keus maakt. Daar moet je gewoon niet te veel tijd aan besteden. Bovendien heeft het ook een andere kant. Ik ben meer autonoom geworden nu ik alleen ben. Ik word nu gedwongen echt af te gaan op mijn eigen gevoel, mijn eigen mening. Je gaat niet meer over grenzen om een ander te plezieren of te behagen. Begrijp me niet verkeerd: het is fijn om het iemand naar de zin te maken. Maar het is ook heel goed om echt je eigen pad te volgen. Ik voel me heel sterk, sterker dan ooit. De onzekerheid is ook veel minder dan vroeger. Ik weet waar ik sta en wat ik wil. En dat is vooral: heel veel mooie boeken schrijven.’ ★ Meer informatie: www.ellevanrijn.nl

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

47


Elk excuus is goed voor een uitstapje naar...

Antwerpen ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

48

Alweer drie jaar huist LifeStyle ook in Antwerpen, en wel in de Oudaan. Reden voor uw hoofdredacteur om met fotograaf Tycho Müller naar het zuiden af te reizen om een kijkje te nemen. En als je dan toch in Antwerpen bent... kun je er maar beter een leuke dag van maken.

W

Tekst: Rob Scargo Fotografie: Tycho müller

We starten aan de voet van de Stadsschouwburg op een terras met een uitstekende cappuccino. Het overwegend jonge publiek is tijdens de lunch druk in de weer met hun social media en let niet op de fotograaf, die in het voorzichtige voorjaarszonnetje zijn lens richt op de passanten, die zichtbaar genieten van de eerste lentekriebels. Aan de overzijde is onder de enorme pleinoverkapping de beroemde Marokkaanse markt gevestigd: onze eerste stop op weg naar de LifeStyle-winkel. Met telelens legt Tycho de kleurrijkheid vast van de overwegend groente- en fruitmarkt. Kramen met tientallen bakken olijven waar je naar hartelust van kunt proeven, een overvloedig aanbod van ananassen en sinaasappels, grote bossen munt en koriander – alles gaat grif van de hand en bij elkaar is het een bijzondere, haast niet-westerse belevenis. Vanaf de markt dalen wij via een trap af naar de modewijk, een totaal andere wereld, waar de winkels van merken als Armani, Prada en Hilfiger een aaneengeschakeld geheel vormen. Alleen afgewisseld door enkele nog exclusievere winkels waar het echte kleermakerswerk nog plaats-

vindt, voor de happy few. Voor het karakteristieke café De Arme Duivel vragen wij ons af wanneer die hier in deze straat voor het laatst signaleerd werd. Dat moet lang geleden zijn... Naast het terras staat een prachtig gerestaureerde Peugot 404 cabriolet: dat is toch wel echt lifestyle te noemen, vindt ook een leuke Belgische juffrouw die er met haar iPhone een foto van maakt en mij toevertrouwt dat dit haar echte droomauto is. Leuk is dat, het gaat hier immers niet om een nagelnieuwe Porsche of Ferrari, maar om een auto die met liefde is opgeknapt. Het valt ons op dat niet alleen het winkelaanbod in Antwerpen heel divers is, het winkelend publiek is dat zelf ook. Hier loopt niet ‘de eenheidsworst’ die je in de Nederlandse steden op zaterdagmiddag nog weleens langs de gevels ziet schuifelen, maar je ziet een verscheidenheid van mensen. Jong en oud, hip en excentriek vindt geïnteresseerd en genietend zijn weg in dit deel van Antwerpen. Belgische chocolade Vanzelfsprekend kan een bezoek aan Antwerpen niet volwaardig zijn zonder een be- ❯


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

49


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

50

zoek aan de chocolaterie. Onze keus valt op Godiva, waar Tycho een doosje pralines ‘voor zijn oma’ koopt waarna hij van de winkeljuffrouw uitgebreid de zinnenstrelende chocoladecreaties mag fotograferen. Uiteindelijk bereiken we via het vermaarde ‘Zwitserse’café Matterhorn het Oudaan waar, in een monumentaal gebouw uit de negentiende eeuw, LifeStyle Home Collection is gevestigd. De aanblik alleen al maakt deze vestiging tot een echt paradepaard in de groeiende scope van LifeStylevestigingen. Niet alleen het exterieur van deze winkel is meer dan de moeite waard, ook het interieur verdient een plek in de fotoreportage. Shopmanager Lieve van Aperen leidt ons rond. Ze vertelt dat LifeStyle nu drie jaar aanwezig is in Antwerpen en de harten van mensen begint te veroveren. De collectie geeft daar zeker aanleiding toe: deze is stijlvol en onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. Het gebouw was vroeger een bank, vervolgt Lieve, en op de bovenetage is inmiddels de showroom voor de Benelux ingericht. Wij nemen een kijkje in het prachtige glazen atrium, met ramen rondom die uitkomen op klassieke kantoren waar in vroeger tijden het hogere echelon van de bank werkzaam was. Zij zijn nu omgetoverd tot prachtige stijlkamers met de laatste collectie, een zone waar in een prettige sfeer de groothandelspartijen en franchisenemers ontvangen worden. Het moet een feest zijn om in zo’n mooie winkel te werken die door al zijn stijlkenmerken al zoveel sfeer cadeau geeft. Tot besluit troont Lieve ons mee naar bakkerij Goossens om de hoek, het beroemdste adres voor authentiek en ambachtelijk brood. Gewapend met een ‘roggeverdoemmeke’ met rozijnen besluiten we ons uiterst nuttige bezoek aan LifeStyle Antwerpen, een winkel met allure in een stad met allure.  ★


Fragrance by lifestyle Geur heeft een enorme invloed op hoe we ons voelen. Bij LifeStyle introduceren we de nieuwe URBAN COLLECTION met haar eigen geuren die krachtig en sensitief zijn. Niet Rozengeur of weer Lavendel maar wat dacht u van Arabian Nights, Basil met een vleugje peper, of de altijd succesvolle Jasmin Flowers.... Alle producten hebben een extra hoog percentage parfum en zijn verpakt in een prachtige giftbox. Verkrijgbaar als Room-Diffuser of in diverse kaarsen... prijzen vanaf € 14,95

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

51

WWW.LIFESTYLE94.COM


B

lifestyle asics

productinformatie

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

52

108843 LS94 BIG POT CLOUDY € 139,00 108440 BRIEC MIRROR RECTANGULAR L € 129,00 106372 UMBRELLA GREY WITH CREAM BORDER € 17,95 106013 HANGING LAMP GLASS ANTIQUE SILVER CLOCK € 54,95 107514 LIVINGSTON PLAID SINGLE ST.BEIGE 180X220 € 29,95 104192 BERT CANDLE WHITE Ø10X10 € 8,95 106441 LUDO CANDLE CLOUDY Ø10X15 € 10,95 104197 MICHEL CANDLE GREY Ø10X20 € 12,95 106639 JULIAN LANTERN ANTIQUE SILVER € 64,95 108063 NEW YORK TEA MUG € 4,95 107758 PARIS WINE TABLE € 169,00


productinformatie

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

108224 OSLO CAKE PLATE OLIVE GREY € 6,95 108217 OSLO BREAKFAST PLATE TAUPE 53 GREY € 8,95 108219 OSLO DINNER PLATE LINNEN WHITE € 10,95 108549 MAXIM’S WATERGLASS € 4,95 108550 MAXIM’S WINEGLASS M € 6,95 108551 MAXIM’S WINEGLASS L € 7,95 108092 HAMMAM TOWEL GREY verkrijgbaar in diverse maten vanaf €6,95 108089 HAMMAM KITCHEN TOWEL GREY € 12,95 109433 RAFFIA LAMPSHADE SQUARE WHITE 20CM € 16,95 109437 RAFFIA LAMPSHADE RECTANGLE WHITE 20CM € 16,95 109399 BAROQUE TABLE LAMP € 59,95 108480 STARS PLAID GREY 130*150 cm € 39,95 108200 LS94 BIG POT LUSTER € 139,00 109564 THERMOGLASS TEAPOT € 34,95 106713 LONG BEACH LANTERN WHITE S € 29,95

WWW.LIFESTYLE94.COM


RON BLAAUW ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

54

Aan de Sofialaan in Oud-Zuid is het restaurant gevestigd van Ron Blaauw. De twee Michelinsterren die hij negen jaar geleden bij elkaar kookte in het restaurant in Ouderkerk aan de Amstel verhuisden in 2011 mee naar Amsterdam. Maar hier wil hij het helemaal anders doen. ‘Mensen zitten niet meer te wachten op vijftien kelners die toeschieten als je je servet laat vallen.’ Tekst: Rolf de Boer Fotografie: Tycho müller


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

55


ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

56

R

Ron Blaauw (44), ontdekkingsreiziger, dj, kickboxer en kok. Stoppelbaardje en een zware zilveren armband. Een icoon voor een dubbelnachtleven. ‘Ik ben geen kunstenaar. Ik ben een ambachtsman. Ik kook op emotie, net waar ik zin in heb.’ Koken kreeg hij niet van huis uit mee. ‘Ik kom uit een oer-Hollands gezin met gerechten die mijn moeder precies zo klaarmaakt als haar moeder.’ De keuken was zijn ontsnappingroute. Wegwezen uit Hoorn. Als de hoofdpersoon in Heere Heeresma’s Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp. Eerst naar Amsterdam en dan de wereld in. ‘Ik wist niks van horeca. Bij mijn eerste stage kwam de huzarensalade uit emmers, de chef-kok hield van een borrel.’ In zijn eerste stagerapport staat ook: “Het wordt nooit wat met die jongen.” Bij La Ciboulette in de Zuidoostbeemster leerde hij wat smaak is. ‘Die man ging elke dag naar de markt en haalde daar zijn spullen. Als ik aan de afwas stond, kwamen de schalen met beurreblancsaus schoongelikt terug.’ De Kersentuin in Amsterdam was begin jaren tachtig het restaurant waar het gebeurde. Ron werd aangenomen en bleef

er zes jaar. ‘Dat was met Jon Sistermans, Joop Braakhekke, Alain Caron, allemaal geweldige gasten. Julius Jaspers was piccolo. We waren leergierig, knalden zestien, zeventien uur per dag en zaten nachten in de boeken. We liepen stage bij mannen als Joël Rebuchon en soms kwam die Franse chef naar ons. Er was chemie onderling en we kregen van Sistermans heel veel vrijheid. Die vrijheid geef ik ook mijn jongens. Ze moeten lol in koken hebben.’ Drempel omlaag ‘Koken is kunst vind ik zo overdreven, eten moet gewoon lekker zijn’, zegt Ron. ‘Ik probeer op emotie te koken. En heel simpel. Een gepocheerd ei met krokante kip en hollandaise met kaviaar en daslook. Ik kijk naar mezelf en niet naar wat anderen lekker vinden. Maar als er iemand komt die zegt: ik wil biefstuk met pepersaus, dan maak ik die. Maar wel met een pepersaus waar hij zijn vingers bij aflikt. Zo wil ik koken, dat mensen het laatste restje saus uit de kom likken. Dat ze ook proeven van elkaar.’ Nederland is aan tafel nog te formeel, vindt hij. ❯


Peace Pompoencrème, zoetzure groente en spek Pompoencrème 500 gr gesneden pompoen 60 gr boter 200 ml room 300 ml bouillon 500 ml melk zout en peper Pompoen even aanzetten in de boter, dan de room, bouillon en melk erbij. Dit tegen de kook aan laten trekken. Dan de pompoen eruit halen en in een keukenmachine fijn draaien. Daarna alles door een puntzeef zeven. Aigre-doux (zoetzuur) groente 100 ml witte wijn 100 ml witte natuurazijn 100 gram tafelsuiker 2 tenen knoflook, gehalveerd 1 stengel citroengras (sereh), grof gesneden 1 rode peper 1 gesneden citroen

Doe alle ingrediënten in een pan. Breng aan de kook. Laat het geheel 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur. 1 rauwe rode biet 1 wortel 1 rettich 1 gele biet 1 meiknol Snij de geschilde groente in dunne plakjes en steek of snij er bloemen van. Kook ze beetgaar af in de aigre-doux (zoetzuur). Snij dunne blokjes buikspek en bak deze uit in een koekenpan. Doe de pompoencrème in een spuitzak en spuit het peace-teken op het bord. Drapeer daaromheen de groente en het spek met in het midden van de groentebloemen en het spek een puntje pompoencrème. Besprenkel de groente met het zoetzure kookvocht. Maak af met blaadjes kervel en waterkers.

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

57


BODY&CARE by lifestyle Nieuw bij LifeStyle is de Body&Care Collection. Verkrijgbaar in o.a. handzeep, showergel, een heerlijke scrub en de 3-in-1 olie die je huid allemaal optimaal verzorgen. Alles verkrijgbaar in de drie populaire geuren Glamour, Relaxing en Sensation. Deze artikelen worden alle in Nederland geproduceerd en zijn uitvoerig getest. Hiermee garanderen we een onderscheidende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs… Een ideaal cadeau voor deze zomer. Verkrijgbaar vanaf € 11,95

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

58

WWW.LIFESTYLE94.COM


De kracht van bloggers ‘Ik heb geen specialiteit. Ik verander snel. Ik ben onrustig, snel op dingen uitgekeken. Nu is dat minder, gerechten staan langer op de kaart omdat mensen ervoor komen. Maar bij mij is er altijd de onrust. Ik wil tien dingen in het uur en dat kan niet.’ Als hij niet in de keuken staat is hij dj op dancefeesten, leeft hij zich uit als kickboxer (‘om mijn hoofd helemaal leeg te maken’) en traint hij om voor KWF Kankerbestrijding op de fiets de vermaarde Alpe d’Huez te beklimmen. ‘Het is niet goed alleen gefocust te zijn op dit vak. In België is net een driesterrenchef helemaal doorgedraaid. Je moet er tegen kunnen. Het is een zwaar bestaan, veertien uur per dag in touw, dan met een glas wijn op de bank, vijf, zes dagen in de week. Nu ga ik er anders mee om. Na de bondscoach hebben wij de meeste criticasters. Vooral als je in de publiciteit werkt. Natuurlijk knaagt het aan me als ik kritiek krijg. Maar als ik veertig plaatsen zak in de Lekker vind ik dat lachwekkend. Wat moet ik daarmee? Ik geloof ook niet meer in dat soort gidsen. De kracht ligt bij bloggers, die

hebben vaak een passie voor eten. Michelin is voor mij wel de ultieme lijst. Het gaat om de kwaliteit van het eten. Zij weten waar het om draait in een restaurant en zij voelen aan waarom een restaurant goed is of niet. Bij andere gidsen zitten toch te vaak gepensioneerde koks die aan vriendjespolitiek doen. ‘ Nieuwe generatie ‘Mijn geluk is dat ik in mezelf geloof. In de Kersentuin heb ik op het punt gestaan om ermee te kappen. Twee jaar lang liep ik ’s ochtends ook nog een krantenwijk. Om half zes op, krantenwijk, douchen, om acht uur met de trein, werken en de laatste trein naar huis. Een maand zat ik thuis met een burn-out en vol met eczeem. Maar ik bleef. Ik kan nu veel meer afstand nemen van het wereldje. Vijf jaar geleden wilde ik nog overal bij zijn, proeverijen, feestjes, ik wilde niets missen, nu niet meer. Ik behoor tot een nieuwe generatie koks die niet tot hun vijfenzestigste met versleten knieën en een bochel achter de kachel wil staan. We doen ook andere dingen. Vroeger had je chefs met een schriftje waar niemand in mocht kijken. Hier mogen ze alles van me weten. Ik vind het leuk als jongens die bij mij gewerkt hebben een Michelinster koken.’ De koffers staan gepakt voor Istanbul. Een lijstje met goede adressen in de achterzak. ‘Omdat iedereen nu naar Scandinavië gaat, ga ik naar Turkije. Alleen. Het is goed om af en toe alleen te zijn. Ik ben van de balans: knallen maar dan ook echt weg.’ ★

59 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

Door de crises is de wereld veranderd. ‘Michelinsterren stonden altijd voor kwaliteit en zijn opeens voor duur gaan staan. Het moet anders. Hier wil ik een zaak waar je tijdens de lunch ook gewoon een salade of een steak tartare kan krijgen. Even binnenlopen voor een glas wit. De drempel omlaag. In Ouderkerk aan de Amstel had ik het linnen al van tafel gehaald, hier heb ik wel linnen op tafel, maar misschien haal ik dat ook weg.’


W

TAFELSCHIK orkshop LifeStyle Home Collection heeft samen met de

LifeStyle-stylistes een leerzame en leuke workshop gemaakt. Hieronder drie tips over het mooi aankleden van je tafel. Laat je inspireren en doe mee met de tafelschikcompetitie.

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

60

1

Zoek een mooie stok of tak en een paar handen vol schelpen. Hang de stok of tak boven de eettafel. Het touw werk je weg met mooie takken of bladeren. Zoek je mooiste servies en glaswerk op en mix hierbij kleuren, stylen en patronen, zet dit vast op tafel zodat je ziet wat je hebt. Koop een paar mooie tafel en stompkaarsen in zachte pasteltinten.

Hang diverse gekleurde glaasjes aan de tak of stok op verschillende hoogtes voor een speels effect. Dit kun je doen met grof touw of bijvoorbeeld raffia. Vul de vaasjes met diverse bloemetjes, steek er her en der wat groen tussen. Als je de bloemetjes in één kleur houdt, creëer je een mooi effect. Als placemat kun je eens iets anders gebruiken; een mooie foto, of bijvoorbeeld een groot banenblad! Dek nu de tafel met divers servies en glaswerk waarbij je de diverse kleuren, vormen en patronen lekker door elkaar mixt.

3

2

Maak van een mooi servetje en een stukje papier een leuk naamkaartje en hang deze voor elke gast aan de stoel. Zet alle kaarsen en lichtjes op tafel door elkaar. Strooi als laatste wat schelpjes overal tussen.. ★


Eindresultaat van een prachtig geschikte tafel.

De strijd gaat beginnen. Wil jij een metamorfose ter waarde van wel

€2500,-

Mail je foto van je zomerse tafel voor 15 juni 2012 naar LifeStyle; marketing@lifestyle94.com Vergeet niet je adres- en contactgegevens te vermelden. Succes en we zien de prachtig gedekte tafels verschijnen! De winnaar krijgt automatisch bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

winnen? Dek dan je zomerse tafel. EN WIE WEET KOMEN WIJ LANGS OM jouw WOON- OF EETKAMER EEN METAMORFOSE TE GEVEN TER WAARDE VAN € 2500,- AAN LIFESTYLE ARTIKELEN. Ook komt je kamer-metamorfose in de volgende LS94. Dus doe mee en maak kans!

WWW.LIFESTYLE94.COM

61 ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

COMPETITIE


Nice to have COCONUTTIG Prachtige schalen gemaakt van echte kokosnoot in diverse vormen en maten voor op tafel of als decoratie. 109017 COCONUT OVAL PLATE L € 29,95 109015 COCONUT BOWL ON BASE € 39,95 109012 COCONUT BOWL S € 9,95 BY LIFESTYLE www.lifestyle94.com

GOUDEN Oorstekers Diamonde Volonté oorstekers met briljant 0.10 crt. In bicolor. Deze zijn per paar van € 879 voor € 699 exclusief verkrijgbaar bij alle 38 vestigingen van Siebel Juweliers, kijk op www.siebeljuweliers.nl

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

62

Opgeruimd! Lekkere handige potten om voorraad op te ruimen of om meteen uit te snoepen...

Stapel armbanden

109544 STORAGE JAR GLASS € 19,95 109540 STORAGE JAR GLASS 3 PARTS € 49,95 BY LIFESTYLE www.lifestyle94.com

Stapel met 3 armbanden Zilveren armband met magneetsluiting. In de kleuren rosé, goud, zwart en zilver. Prijs €69. Zilveren slavenarmband rosé verguld. Met veiligheidssluiting €179 exclusief verkrijgbaar bij alle 38 vestigingen van Siebel Juweliers, kijk op www.siebeljuweliers.nl

GOUDEN collier Diamonde Volonté hanger met briljant totaal 0.10 crt. In bicolor of witgoud. Excl. collier. Van € 665 voor € 499 exclusief verkrijgbaar bij alle 38 vestigingen van Siebel Juweliers, kijk op www.siebeljuweliers.nl


HORLOGES

Het nieuwe boek van Elle van Rijn

Rochemont Dameshorloges. Chronograaf. Stalen kast met stalen band. 1 uitvoering met rosé lunette. Saffierglas. Tot 50 meter waterdicht. Datumaanduiding. 3 jaar garantie.

Het is de ochtend van een prachtige dag in mei – een dag die grote verandering teweeg zal brengen in de levens van drie mensen... De dag waarop ik Johannes Klein doodreed. • € 18,95 • paperback • 272 blz. • ISBN 978 90 414 1773 2

Deze zijn vanaf € 179 exclusief verkrijgbaar bij alle 38 vestigingen van Siebel Juweliers, kijk op www.siebeljuweliers.nl

Chicque tas Lekker op stap met deze zilverkleurige tas. 109460 CHIC BAG SILVER € 39,95 BY LIFESTYLE www.lifestyle94.com

KRYSTL ROLLING

De nieuwste cd van Krystl. Met prachtige nieuwe nummers... de zomer in!

Goed geknoopt linnen

Mooie zomerse linnen sjaals met subtiele accenten. 109458 BALI LINNENSHAWL VERKRIJGBAAR IN DIVERSE DESSINS € 39,95 BY LIFESTYLE www.lifestyle94.com

Echte CappucCino Circolo van NESCAFÉ Dolce Gusto. Met NESCAFÉ Dolce Gusto maak je thuis heel eenvoudig echte Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso of je vertrouwde zwarte koffie. De capsules bevatten de beste aromatische Arabica en Robusta koffie en zijn gewoon in de supermarkt te koop. Prijs € 149,-. www.dolce-gusto.nl

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

63


6/7

8/9

18/19

28/29

product info

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

64

pagina 6 & 7 - 109796 BRUSSELS DINING TABLE WHITE VANAF € 1199,00 - 109801 BRUSSELS BENCH WHITE VANAF € 499,00 - 109820 BALI PARASOL TABLE WHITE € 49,95 - 109374 BALI TODAY BAG BLUE € 19,95 - 109742 TUNIC BALI #3 WHITE S € 49,95 - 102643 TRAY ALUMINIUM Ø90 € 139,00 - RUSTIC CANDLES, verkrijgbaar in meerdere kleuren en afmetingen vanaf € 5,95 pagina 8 & 9 - 109236 LUGO DECANTER BLUE € 24,95 - 109229 LUGO GLASS RINGS BLUE S € 7,95 - 109228 LUGO GLASS RINGS BLUE L € 8,95 - 108928 IBIZA 3 SEATER € 1.299,00 - 109478 BALI2DAY PILLOW ASS. 60X60 € 39,95 - 109347 WOOL KELIM PATCH VINTAGE PURPLE 140X170 € 499,00 - 109362 BUBBLE GLASS TABLE LARGE € 699,00 - 109251 BALI TEAK STOOL ROUND € 99,95 - 109411 BORO BUDHA HEAD W/BASE GREEN H47 € 69,95 - 108693 PH ANTIQ WOOD TIMBER STOOL € 69,95 - 109359 KOMODO SUMMERBAG WHITE € 39,95 - 108975 LUGO PLATES BLUE VANAF € 8,95 - 109213 BALI BASKET ROUND S VANAF € 14,95 pagina 18 & 19 - 109688 DUVET COVER CALAIS SAND 140X200/220 € 39,95 - 109689 DUVET COVER CALAIS SAND 200X200/220 € 69,95 - 109693 DUVET COVER CALAIS SAND 240X200/220 € 79,95 - 109679 DUVET COVER NICE 140X200/220 € 59,95 - 109680 DUVET COVER NICE 200X200/220 € 109,95 109681 DUVET COVER NICE 240X200/220 € 119,95 - 109682 DUVET COVER MONTPELIER 140X200/220 € 59,95 - 109683 DUVET COVER MONTPELIER 200X200/220 € 109,95 - 109684 DUVET COVER MONTPELIER 240X200/220 € 119,95 - 109685 DUVET COVER CALAIS BLACK 140X200/220 € 39,95 109686 DUVET COVER CALAIS BLACK 200X200/220 € 69,95 - 109687 DUVET COVER CALAIS BLACK 240X200/220 € 79,95 107880 CHANDELIER CRYSTAL LAMP SILVER VANAF € 399,00 - 104998 FRENCH WINE TABLE OLD WHITE € 99,00 - 109747 COLORADO DINING CHAIR LINEN NATURAL € 279,00 pagina 28 & 29 - 109806 BRUSSELS DINING TABLE OAK VANAF € 1499,00 - 109738 VIRGINIA ARMCHAIR LINEN NATURAL € 299,00 - 109564 THERMOGLASS TEAPOT € 34,95 - 109531 NORWICH CAKESTAND 1 LEVEL ROUND L € 79,95 - 109533 NORWICH CAKESTAND 1 LEVEL SQUARE S € 29,95 - 108467 THERMO GLASS TEA € 9,95 - 109253 BALI TEAK STOOL ROUND BLOCK € 99,95 - 109707 TUNIC BALI #1 LIGHT GREY S,M,L € 49,95 - 109238 COMPASS HURRICANE CLEAR € 129,00 - 109563 THERMOGLASS PITCHER € 29,95 - 109663 SUMMERGLASS LILLE CLEAR € 5,95 - 102122 JAVANIS BUDDHA HEAD ON STAND € 34,95 - 109784 SAN REMO COUCH L WHITE € 2.499,00 - 109707 TUNIC BALI #1 LIGHT GREY S € 49,95 - 109338 CULIK LINNEN SHAWL GREY € 29,95 - 109257 BALI TEAK BOWL L € 69,95 109271 MAGNOLIA BRANCH PINK € 19,95 - 108672 CANVAS PILLOW UK FLAG 90X90 € 99,00 - 107703 ANTIQ CHAKLA ROUND PLATE/ONE SIZE € 29,95 - 107704 ANTIQ BAZOT MINI TABLE/ONE SIZE € 89,00 - 109006 LOVINA VOTIVE ROUND S VANAF € 5,95 - 108996 LOVINA VOTIVE STRIPES S VANAF € 5,95 - 109009 LOVINA VOTIVE DENTED S VANAF € 5,95 pagina 40 & 41 - 109784 SAN REMO COUCH L WHITE € 2.499,00 108589 LS94 INDUSTRIAL 12 DRAWER CABINET HIGH € 599,00 - 109564 THERMOGLASS TEAPOT € 34,95 - 108467 THERMO GLASS TEA € 9,95 - 109742 TUNIC BALI #3 WHITE S € 49,95 - 108987 WIRE HURRICANE GREY S € 29,00 - 108988 WIRE HURRICANE GREY M € 59,00 - 108989 WIRE HURRICANE GREY L € 89,00 - 109467 VOTIVE SINGLE IN GB Ø8 VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 16,95 - 108589 LS94 INDUSTRIAL 12 DRAWER CABINET HIGH € 599,00 - 109187 BORA LAUNDRY BASKET VERKRIJGBAAR IN BLACK OR NATURAL IN DE MATEN S,L VANAF € 39,95 - 109184 BORA WASTE BASKET VERKRIJGBAAR IN BLACK OR NATURAL IN DE MATEN S,L VANAF € 19,95 - 109195 BORA BASKET W. COVER SQUARE VERKRIJGBAAR IN BLACK OR NATURAL IN DE MATEN S,M,L VANAF € 6,95 - 109467 VOTIVE SINGLE IN GB Ø8 VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 16,95 - 109412 BORO BUDHA HEAD WHITE H31 € 29,95 - 107703 ANTIQ CHAKLA ROUND PLATE/ONE SIZE € 29,95 - 107713 KENNEDY CHAMPAGNE COOLER € 79,00 - 109406 BORA BUDHA SITTING WHITE € 39,95 - 109369 SUSHI CHOPSTICKS GIFTBOX € 19,95 - 109535 NORWICH CAKESTAND 2 LEVEL SQUARE € 119,00 - 109240 BW TRUNK RECTANGULAR WHITE VANAF

40/41

51

52/53

€ 59,00 - 109244 BW TRUNK SQUARE BLACK VANAF € 39,00 - 109289 BW HURRICANE STRIPES WHITE S € 24,95 - 109291 BW HURRICANE STRIPES WHITE L € 44,95 - 109395 INDIRA BOX VANAF € 14,95 pagina 51 - 109469 ROOMSCENT DIFFUSER VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 19,95 - 109468 VOTIVE L Ø11 VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 19,95 - 109467 VOTIVE SINGLE Ø8 VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 16,95 - 109466 VOTIVE S SET OF 3 VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 14,95 - 102122 JAVANIS BUDHA’S HEAD ON STAND € 34,95 109257 BALI TEAK BOWL L € 69,95 - 109271 MAGNOLIA BRANCH PINK € 19,95 pagina 52 & 53 - 108843 LS94 BIG POT CLOUDY € 139,00 - 108440 BRIEC MIRROR RECTANGULAR L € 129,00 - 106372 UMBRELLA GREY WITH CREAM BORDER € 17,95 - 106013 HANGING LAMP GLASS ANTIQUE SILVER CLOCK € 54,95 - 107514 LIVINGSTON PLAID SINGLE ST.BEIGE 180X220 € 29,95 - 104192 BERT CANDLE WHITE Ø10X10 € 8,95 - 106441 LUDO CANDLE CLOUDY Ø10X15 € 10,95 - 104197 MICHEL CANDLE GREY Ø10X20 € 12,95 - 106639 JULIAN LANTERN ANTIQUE SILVER € 64,95 - 108063 NEW YORK TEA MUG € 4,95 - 107758 PARIS WINE TABLE € 169,00 - 108224 OSLO CAKE PLATE OLIVE GREY € 6,95 - 108217 OSLO BREAKFAST PLATE TAUPE GREY € 8,95 - 108219 OSLO DINNER PLATE LINNEN WHITE € 10,95 - 108549 MAXIM’S WATERGLASS € 4,95 - 108550 MAXIM’S WINEGLASS M € 6,95 108551 MAXIM’S WINEGLASS L € 7,95 - 108092 HAMMAM TOWEL GREY VERKRIJGBAAR IN DIVERSE MATEN VANAF 6,95 - 108089 HAMMAM KITCHEN TOWEL GREY € 12,95 - 109433 RAFFIA LAMPSHADE SQUARE WHITE 20CM € 16,95 - 109437 RAFFIA LAMPSHADE RECTANGLE WHITE20CM € 16,95 109399 BAROQUE TABLE LAMP € 59,95 - 108480 STARS PLAID GREY 130*150 € 39,95 - 108200 LS94 BIG POT LUSTER € 139,00 - 109564 THERMOGLASS TEAPOT € 34,95 - 106713 LONG BEACH LANTERN WHITE S € 29,95 pagina 58 - 109648 HAND&BODYCREAM (250ML) VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 13,95 - 109657 SHOWERGEL (500ML) VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 12,95 - 109667 3 IN 1OIL (150ML) VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 11,95 - 109653 BODYSCRUB (265GR) VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 14,95 - 109662 HANDSOAP (500ML) VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 11,95 - 109672 BODYMIST (150ML) VERKRIJGBAAR IN DIVERSE GEUREN € 12,95 pagina 60 & 61 - 108935 ANTWERP DINING TABLE € 1.499,00 108942 MILANO DINING CHAIR € 199,00 - 109373 CASHMIR PILLOW STONE GREY 45X45 € 19,95 - 109412 BORO BUDHA HEAD WHITE H31 € 29,95 - 109392 INDIRA JAR ROUND S € 49,95 - 109398 INDIRA JAR SQUARE € 39,95 - 109387 INDIRA LANTERN WOVEN S VANAF € 19,95 - 106756 CERAMIC CANDLEHOLDER WHITE S VANAF € 10,95 - 108986 LUGO BOWL VERKRIJGBAAR IN DIVERSE KLEUREN € 7,95 - 108976 LUGO BREAKFAST PLATE VERKRIJGBAAR IN DIVERSE KLEUREN € 8,95 - 108978 LUGO DINNER PLATE VERKRIJGBAAR IN DIVERSE KLEUREN € 12,95 109646 SUMMERGLASS NICE VERKRIJGBAAR IN DIVERSE KLEUREN € 5,95 - 108037 PLATE ON STAND M VANAF € 19,95 - 109544 STORAGE JAR GLASS € 19,95 - 109258 SLIPPER ORCHID SPRAY GREEN € 24,95 - 109268 PVC GRASS € 4,95 - 109269 ONION GRASS BUSH € 8,95 - 109262 DAHLIA SPRAY VERKRIJGBAAR IN DIVERSE KLEUREN € 12,95 - 109264 RANUNCULES FUCHSIA VERKRIJGBAAR IN DIVERSE KLEUREN € 4,95 - 109267 TULIP STEM VERKRIJGBAAR IN DIVERSE KLEUREN € 9,95 - 109566 MESSAGE IN A BOTTLE S VERKRIJGBAAR IN DIVERSE KLEUREN € 7,95 - 104298 ST. EGLISE CUTLERY SHINY WHITE S/24 € 49,95 - 106686 BASIC TEA MUG € 5,95 - 106693 BASIC TEAPOT € 17,95 - 109310 AZURA DECANTER BLUE € 17,95 - 107704 ANTIQ BAZOT MINI TABLE/ONE SIZE € 89,00 pagina 62 & 63 - 109017 COCONUT OVAL PLATE L € 29,95 - 109015 COCONUT BOWL ON BASE € 39,95 - 109012 COCONUT BOWL S € 9,95 - 109544 STORAGE JAR GLASS € 19,95 - 109540 STORAGE JAR GLASS 3 PARTS € 49,95 - 109458 BALI LINNENSHAWL VERKRIJGBAAR IN DIVERSE DESSINS € 39,95 - 109460 CHIC BAG SILVER € 39,95

58

WWW.LIFESTYLE94.COM

60/61


Advertorial

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

65

Josephine Schrama heet u van harte welkom in Villa Belle Epoque, een authentieke Bed & Breakfast in het hartje van de Belgische Ardennen. U kunt hier genieten van de prachtige omgeving en van de ongedwongen sfeer die er altijd heerst in de villa van deze kleurrijke eigenaresse. Of u nu komt om te golfen, te wandelen of gewoon te onthaasten: het kan hier allemaal. Bovendien kunt u een kijkje nemen in het prachtige stadje Durbuy, dat op een steenworp afstand ligt. Boekt u een weekend verblijf onder vermelding van LS94, dan vindt u bij wijze van welkom een fles heerlijke wijn op uw kamer. Tot ziens in Villa Belle Epoque.

VILLA BELLE EPOQUE www.villa-belle-epoque.nl - Route de Bomal 11 - 6940 Barvaux - 00 32 864 557 59


Colofon Hoofdredacteur Rob Scargo

LifeStyLemagazine | zOmeR 2012 | JaaRgang 1 | nummeR 2 | € 5,95

Eindredacteur Evelyn Jongman

Artdirector | ONTWERP Mimi Sugarman - www.mstudioos.nl

LifeStyLemagazine | zOmeR 2012 | JaaRgang 1 | nummeR 2 | € 5,95

De Golden Days van Krystl

19-04-11 09:02

Culinair tovenaar Ron Blaauw De nieuwe Porsche 911S In gesprek met Elle van Rijn Internationaal kunstenaar Harald Vlugt

ReDactiemedewerkers Marco Vink, Hans Harmsen en Paula Bakker BladmanageR Rob Scargo

Sales sales@ciceromedia.nl

Fotografen Paul Bergen Hans de Bruijn, Tycho Müller en Diederik de Groot

Coverfoto:

Paul Bergen

Journalisten Sarah Saarberg, Rolf de Boer Viola Robbemondt en Elle van Rijn Styling LifeStyle Home Collection Visagisten Hülya Paak en Marja Hermes LS94 is een exclusieve samenwerkingsuitgave van LifeStyle Bv en Cicero Media Group Bv Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Het is niet toegestaan LS94 zonder toestemming op te nemen in een leesportefeuille. LS94 is niet wettelijk aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in deze uitgave. LS94 is niet aansprakelijk voor handelingen van derden welke mogelijkerwijs voortvloeien uit het lezen van deze uitgave. LS94 behoudt zich het recht voor ingezonden materiaal zonder kennisgeving vooraf geheel of gedeeltelijk te publiceren. Over uitslagen van prijsvragen en/of speciale acties kan niet worden gecorrespondeerd.

66

LIFESTYLE office - Hoorn Verlengde Lageweg 19 T: 0229-294900 E: ls94magazine@lifestyle94.com

ZOMER 2012 | LS94 by LifeStyle

LIFESTYLE original stores - Amersfoort Langestraat 88-90 T:033-4481330 - Amstelveen Binnenhof 59 T: 020-3456981 - Amsterdam P.C. Hooftstraat 116 T: 020-4709913 - Antwerpen Oudaan 26 T: 0032-38080189 - Arnhem Bakkerstraat 12B T: 026-4437600 - Breda Wilhelminastraat 12 T: 0765319401 - Den Bosch Vughterstraat 36/38 T: 073-6911140 - Den Haag Noordeinde 46 T: 0703659102 - GRONINGEN (OUTLET) Stoeldraaierstraat 56 T:050-3187531 - Haarlem Zijlstraat 96A T: 023-5325556 - Heemstede Binnenweg 91 T: 023-5736644 - Hillegersberg Bergse Dorpsstraat 46 T: 010-4182229 - Hilversum Kerkstraat 8 T: 035-6247070 - Leiden Nieuwe Rijn 39 T: 0715665504 - Maastricht Onze Lieve Vrouweplein 19 T: 043-3270030 - Maastricht Nieuwstraat 11 T: 043-3262250 - Roermond Markt 35 T: 0475-317592 - Rotterdam Korte Hoogstraat 19 T: 010-4130014 Zeist Slotlaan 230 T:030-6931555

meer weten? Scan deze code met uw smartphone

LIFESTYLEDEALERS - Almere Intratuin Almere - Almere Practica Almere (woondome) - Alpen ad Rijn TC de Bosrand Alphen - Amsterdam Practica Amsterdam (Villa Arena) - Apeldoorn Intratuin Apeldoorn - Baarn Nijhof - Barendrecht Hoogenboezem Barendrecht - Beneden-Leeuwen Queen Deco - Berkel en Roderijs De Berckelaer Wonen - Beuningen Frits Wolf Tuinmeubelen Beverwijk Kosmos Wonen B.V. - Breda Hoogenboezem Breda - Bunschoten-Spakenburg Living and Glamour - Capelle a/d Ijssel Hartog Wonen - Den Bosch Hoogenboezem Den Bosch - Den Haag Hoogenboezem Den Haag - Den Haag Tuincentrum Ockenburgh - Dordrecht Tuinwereld Dordrecht - Eindhoven Verouden’s Meubilering B.V. - Elburg Weber Woonwereld - Emmen Koop de Vries B.V. - Enschede Maison Manon - Etten-Leur Life and Garden - Groningen Kruit & Kramer B.V. - Hellevoetsluis Moerman Meubelpromenade - Helmond Stijl & Co - Hoogland Trendhopper Hoogland - Horst Poels Wonen & Slapen - Huissen Jansen Totaal Wonen - Hulst Morres Wonen Malden Intratuin Malden - Numansdorp Intratuin Numansdorp - Oud Beijerland Batenburg Home Trends - Rijsbergen TC de Bosrand Rijsbergen - Rijswijk Tuincentrum Kolbach - Roermond Den Elzen Wonen & Slapen - Rotterdam Hoogenboezem Rotterdam - Santpoort - Noord Tuincentrum Gozeling - Sliedrecht Hartog Wonen - Sluis Hollandia Select - St. Nicolaasga Woninginrichting Jaring de Wolff - Strijen Reedijk Wonen B.V. - Uden Van Donzel Wooncenter - Utrecht Trendhopper Utrecht - Veenendaal Van de Garde Buitenleven - Vlaardingen Staelduinse Bos - Vlissingen Van Belle Meubelen - Vorden Meek’s Meubelen Vorden - Vriezenveen Löwik Meubelen - Waalwijk Piet Klerkx - Wassenaar TC de Bosrand Wassenaar - Wijchen Oosterbaan Living-Zen Lifestyle Wolvega Home Center - Wormerveer Van Wonen & Zo - Zevenaar Vivaldi - Zevenhuizen Intratuin Zuidplas - Zierikzee Les Boutiques - Zoetermeer De Bouwhof - Zoeterwoude Leski Meubelen B.V. Zuidlaren Mooi Lifestyle

WWW.LIFESTYLE94.COM


n

Op vertoon van deze advertentie ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment De korting is niet geldig op reeds afgeprijsde artikelen of groeibriljanten en niet in combinatie met andere acties of kortingsbonnen. Gebruik online de kortingscode ‘LS94’ voor uw aankoop in onze webshop www.siebeljuweliers.nl. Actie is geldig t/m 30 juni 2012.

www.siebeljuweliers.nl


Âľ and the ball & bar logo are registered trademarks

LifeStyle Catalogue Summer 2012  

LifeStyle Catalogue Summer 2012

Advertisement