Page 1

In the Picture

Acties

52wekenfeest

Afdeling Inkoop

Pag. 5

Pag. 8

Pag. 4

Pag. 3

Interview: Rob ronalds Van Schets tot krant Door Antwin Grevengoed

In 2011 kon de wens van Flügel Nederland dan eindelijk verwezenlijkt worden; een gratis Flügel krant specifiek gericht op de horeca in Nederland. Wat wil een productleverancier nog liever dan dicht bij zijn afnemers staan en hen nog beter van relevante (markt) informatie voorzien?

Door Antwin Grevengoed

Hij is een geboren Amsterdammer die bekend werd door zijn vertolkingen van het Nederlandstalige levenslied. We spreken met Rob Ronalds over zijn optredens in de horeca, zijn grootste blunder en meer. Lees verder op pagina 2.

Het begon allemaal met een paar grote vellen papier, een viltstift en een aantal pittige brainstormsessies. Wat wordt eigenlijk de titel van de krant, hoe willen we dat deze eruit gaat zien, naar wie wordt deze verstuurd en vooral: wat komt er in de krant? Binnen enkele maanden lag de eerste Flügel Times eindelijk op de mat bij vele horecaondernemers. De fantastische reacties en waardering gaf de redactie extra motivatie om de volgende editie nog beter te maken. Door te luisteren naar de markt, hebben we getracht zoveel mogelijk aan de behoefte van onze lezers te voldoen. En met succes, want uit onderzoek is gebleken dat 97% van de horeca zaken die de krant het afgelopen jaar heeft ontvangen, deze met veel enthousiasme leest en graag wilt blijven ontvangen. Voor u ligt alweer de vijfde editie van de Flügel Times. Deze editie heeft een extra feestelijk tintje, omdat de krant alweer een jaar bestaat! Namens de redactie van de Flügel Times wil ik iedereen bedanken voor het vetrouwen en natuurlijk veel leesplezier toewensen. In de komende periode zal Nederland zich klaarmaken voor Koninginnedag en het EK. Wij hebben de ’’oranje’’ koorts al aardig te pakken. U ook?

baTTLE: WATERSKIHUT VS BEACHCLUB PEUKIE Door Nienke Lebbink & Willy Ni

Martin en Michel gaan in discussie over het afgelopen jaar en wat de zomer hen gaat brengen. Wat doen ze als het Hollandse weer komt opzetten en hoe is het gesteld met de additionele verkoop? Een leuk gesprek tussen twee gedreven horecaondernemers. Lees verder op pagina 2 en 3.


Pagina 2

Pagina 3

Je bent afgelopen winter in Oostenrijk geweest, hoe was het? We hebben weer een super winterseizoen in de diverse wintersportgebieden gehad; volop optredens in de meest bekende Après-ski zaken in Oostenrijk. Treed je nog veel op in de horeca? Zowel in binnen- als buitenland staan we in heel wat horecagelegenheden in de meest uiteenlopende plaatsen. Hoe is het eigenlijk om in de horeca op te treden? Het optreden in horecagelegenheden is verschillend. De ene keer staan we in een mega grote zaal en de andere keer in een klein gezellig kroegje. Voor mij hoeft het niet altijd een mega groot optreden te zijn. In een intiem gezelschap kan ik ook goed uit de voeten met zingen en entertainen. Maar optreden in een mega feesttent, in Ahoy (Go Après Ski) of op Dutch Valley is natuurlijk helemaal top. Kortom, je kunt me overal neerzetten voor een feestje. Ik zeg altijd maar zo, een feest moet je zelf maken, da komt nie van zelf!

Welke overeenkomsten zie je tussen jou en Flügel? Er zijn diverse overeenkomsten; Flügel betekent feest! Gekkigheid, gang maken en het is lekker. Dat laatste ben ik nou net niet! We lezen op je website iets over een TV format. Kun je hier iets meer over vertellen? We zijn inderdaad bezig met een TV format, maar je zult begrijpen dat ik hier nog niet veel over kwijt kan. Als hobby heb ik het maken van videoclips, reclameboodschappen, videoCV’s en korte pakkende videofilmpjes. Dit doe ik voor bekend en minder bekend Nederland. Binnenkort zal er meer duidelijk worden over ons plan. Wat kunnen we dit jaar nog van jou verwachten? Buiten het zingen, heb ik samen met een vriend een podiumwagen gekocht waarmee we een leuke tour gaan doen komende zomer. Tevens ben ik meerdere keren voor optredens in Orange County in Kemer Turkije. Er komt binnenkort een nieuwe single uit met een knipoog naar de Turkije reizen, samen met Corendon.

Ik ben Pieta Smit, werk al ruim 6 jaar bij Flügel Nederland N.V. en ben verantwoordelijk voor de inkoop van premiums en point of sale materialen voor de merken Flügel, Boswandeling en Fireman. Mijn functie betreft niet alleen het inkopen van de producten, maar ook bedenk ik artikelen welke als premium bij een fles of doos worden aangeboden of gebruikt worden in de horeca ter decoratie. Er komen ook vaak ideeën vanuit collega’s of leveranciers, welke ik daarna verder kan uitwerken. Dit maakt het werk leuk en veelzijdig. Het is erg leuk om te zien hoe een idee van schets tot artikel wordt gerealiseerd en om deze dan vervolgens bij de klant terug te zien! Per product verschillen de artikelen. Bij Flügel houden we rekening met het feestvierende publiek, bij Boswandeling meer met Hollands en feest en bij Fireman met een stoere uitstraling. Zo lopen de producten erg uiteen en werken we bijvoorbeeld dit jaar met de Flügel cap, het Boswandeling soundglas en de Fireman barmat. Ideeën vanuit de markt zijn altijd welkom, mochten jullie het leuk vinden om met ons mee te denken dan kunnen ideeën gemaild worden naar klantenservice@flugel.com t.a.v. Pieta.

Wat is je grootste succes? Ik heb een bijzonder leuke tijd met Cooldown Café gehad met dé diverse hits. Het TV programma “Ab Normaal” heeft me veel gebracht. Ik denk dat het moeilijk te zeggen is wat mijn grootste succes is; het was allemaal top om te doen. Wat is je grootste blunder? Ik moest optreden in Berlicum, maar daar zijn er twee van in Nederland! Berlicum en Berlikum, kijk zelf even hoe ver die uit elkaar liggen, dan begrijp je vast wel wat een stress ik had.

Hoe bereiden jullie je voor op het zomerseizoen? Martin: Wij scherpen ons huidige concept aan en onderhouden de zaak. Het onderhoud gebeurt allemaal in de winter en zodra de zon gaat schijnen kan het terras weer open en kunnen de bedden naar buiten toe. Ook het personeel wordt voorbereid op het zomerseizoen. Omdat we elk jaar vernieuwend willen zijn hebben we deze zomer een barbecueboot waar men zelf eten kan grillen.

Hoe gaan de zaken? Martin: De zaken gaan goed. In het weekend loopt het goed door en zitten we altijd helemaal vol. Wij handhaven het Aprèsski-concept met een zomers sausje, omdat we aan de kust zitten en afhankelijk zijn van het strand. Dit concept blijft tot op heden enorm populair onder onze doelgroep. Zelfs wanneer jongeren 17 zijn en nog niet naar binnen mogen, staan ze al te trappelen om het jaar erop de Waterskihut te bezoeken. Michel: Het afgelopen jaar is goed verlopen. Mede dankzij mijn vrouw Sheila van den Berg die de zaak grotendeels runt. Drie jaar geleden hebben we een nieuw concept neergezet waardoor men ook met slecht weer bij ons kan zitten. In de nieuwe tent is een serre aanwezig waardoor de combinatie van binnen en buiten makkelijker is. Het oude concept was meer richting lounge en nu willen wij het feestgevoel weer terug laten komen op een rustig niveau.

Martin

Michel

Michel: Elk jaar beginnen we eigenlijk weer opnieuw. We zetten een nieuwe tent neer en de mensen die van de zomer gaan werken worden in de winter opgeleid. Doordat wij elk jaar opnieuw moeten opbouwen hebben wij meer onderhoud dan de vaste zaken.

Hoe hebben jullie de zomer van 2011 ervaren?

Hoe zijn jullie omgegaan met het slechte weer?

Martin: Afgelopen jaar had weinig mooie dagen waarbij mensen op het strand gingen liggen. Daarentegen is het voor- en naseizoen wel erg goed geweest. Veel avonden zat ons terras helemaal vol, dus al met al hebben we een goede zomer gehad.

Martin: Ons overdekte terras maakt het mogelijk om met goed en slecht weer heerlijk buiten te kunnen zitten. Met slecht weer ligt de focus uiteraard meer op het binnen gedeelte, maar hier hebben we genoeg plaats om het gezellig te maken. Natuurlijk is het ook de naam en de uitstraling van de zaak waardoor mensen altijd binnen lopen en het op rustige dagen ook goed gevuld is.

Michel: We hebben er voor gezorgd dat de zaak kwalitatief goed is, waardoor er altijd aanloop is. Het mooie weer is bij ons de slagroom op het taartje. In Nederland kun je niet alleen draaien op de mooie dagen in de zomer. De prijs en kwaliteit maakt je zaak goed en je moet een eerlijk product hebben. Doordat onze naam ‘Peukie’ bekend is bij de mensen, blijven deze terugkeren en is de tent nooit leeg.

Michel: Wij doen veel met theatermenu’s vanwege het Circustheater hier. We proberen ook wat programma’s in te brengen zoals bijvoorbeeld een fietsdag voor KIKA om zo de aandacht ook naar Beachclub Peukie te trekken. We willen een leuke dag combineren met Peukie. Door de samenwerking

aan te gaan met KIKA en het theater trekken we mensen ook met slecht weer naar ons toe, en je steunt natuurlijk een goed doel! Wanneer bezoekers de boulevard op lopen zien ze de tent van Peukie, daarom zorgen we voor een goede entree waardoor de mensen binnen komen.

Wat onderscheidt jullie van de rest? Martin: Onze kracht ligt bij het feit dat ik alleen naar mezelf kijk en we een hele brede doelgroep hebben van 18 jaar en ouder. We bieden in principe alles aan tegen een betaalbare prijs, zowel uitgaan en eten als feesten, bruiloften en partijen. Iedereen is welkom zolang ze zich gedragen en uiteraard is het strand ook belangrijk voor de sfeer. Met de Waterskihut willen we feest en sfeer verkopen waardoor de mensen die binnenkomen de zorgen van doordeweeks even achter zich laten en het weekend in gaan. Het liefst zien we ze vrijdag binnen komen en zondag vertrekken. Michel: Wij zijn één van de weinige tenten waar altijd wat te beleven is. Het is in Scheveningen veel restaurant geworden en minder feest. De kracht van Beachclub Peukie is dat het dit jaar voor de 38e keer in Scheveningen staat en we ons focussen op een stuk beleving. Het merk wordt hier herkend waardoor de mensen binnen lopen en hier altijd iets te doen is.

Hebben jullie nog speciale plannen voor de toekomst? Martin: Speciale plannen hebben we niet. We hopen dat we kunnen continueren en het liefst nog verbeteren. Als we kwaliteit kunnen blijven bieden en de weekenden op niveau blijven dan zijn we tevreden. We zien wel wat op onze weg terecht komt de komende tijd en blijven aan het concept werken. Michel: Nee, we hebben net een nieuwe tent en we gaan het nieuwe concept aan de zaak hangen. Daarnaast hebben we kleine concepten die elkaar gaan versterken in de breedte. Mensen kunnen bij ons elkaar ontmoeten, ontspannen en kletsen met één van de cocktails die op ambachtelijke wijze bereid worden of een heerlijk wijntje.

Hoe genereren jullie additionele verkoop? Martin: Het gaat vaak vanzelf maar je kunt het natuurlijk wel sturen. Zeker met Flügel, dat is een belevingsproduct. Door middel van het gele emmertje dat voorbij komt, met daarin een vuurfontein, gadgets en andere extra’s, worden mensen even in het zonnetje gezet. Vaak is zien ook kopen, mensen vinden het leuk. Door het personeel af en toe een bonus te geven, als ze een bepaald aantal emmertjes hebben verkocht, blijven ook zij gemotiveerd om de additionele verkoop lopende te houden.

Michel: Bij ons is het eigenlijk hetzelfde verhaal. Door het personeel een bonus te geven voor de bijverkoop maakt dat het werk voor hen ook leuk, je moet ze blijven kietelen. Als je bijvoorbeeld echt heel veel verkocht hebt hoef je niet schoon te maken, dat zijn klusjes die het personeel namelijk niet leuk vindt en dus is het een goede beloning.

Hoe gebruiken jullie Flügel bij additionele verkoop? Martin: Flügel is een merk dat echt bij de Waterskihut past. Dat komt omdat het een funproduct is en een beetje is geboren op wintersport. We hebben een hoop gemeenschappelijke belangen, waardoor je elkaar goed kunt aanvullen. Michel: Flügel biedt de tools en materialen om de verkoop te bevorderen. Ze zetten hun product goed neer en mensen vinden het leuk om een doosje te kopen.

Tot slot Martin: Het skihut concept wordt gemaakt door het personeel, ze weten wat ik van ze verwacht en het is een compliment wanneer ik niks tegen ze zeg. Ik ben uiteraard enorm trots op mijn mensen. Michel: Vers bloed is wat we voor uitgaansgelegenheden nodig hebben hier in Scheveningen. Ondernemers pak die kans en kom hier snel een kijkje nemen.


Pagina 6

Pagina 7

Terugblik Go Après ski

Door Willy Ni

Zaterdag 31 maart 2012 was het jaarlijkse Go Après Ski evenement in Rotterdam. Ahoy was omgebouwd tot een bruisend Après Ski paleis. De sfeervolle aankleding van de zalen gaf al snel het gevoel dat je in een “echte” aprèsskibar was, maar dan wel een hele grote! Het was een echt Nederlands feest en daarom werd zo ongeveer het hele arsenaal aan Nederlandse artiesten tevoorschijn gehaald. Zo stonden onder andere Gerard Joling, Frans Duijts en Wolter Kroes op het podium te schitteren. De dansende Heidi’s & Rudy’s ging helemaal uit hun dak en dat maakte Go Après Ski 2012 weer tot een geslaagd feestje!

Eindredactie Antwin Grevengoed Willy Ni Pieta Smit Nienke Lebbink Vormgeving & Drukwerk Sander van Rooij Drukkerij Edauw en Johannissen

WIJ ZIJN UW REDDER (ook in nood)

www.robertograndes.com Het nieuwe fullservice reclamebureau van Flevoland.

Contact Flügel Nederland N.V. Postbus 786 2900 AT Capelle a/d IJssel T: 010-5901120 E: times@flugel.com Wilt u adverteren in de volgende editie van de krant? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Discotheek op zoek naar aanvullende exploitaties Het zijn moeilijke tijden voor de horeca en met name de clubs en discotheken. Bijna maandelijks lezen we dat gerenommeerde clubs noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Wanneer je nuchter naar de cijfers kijkt, is dat een logische correctie van de markt. De clubs en discotheken zijn nog wel degelijk populair bij het uitgaanspubliek, alleen is de frequentie discotheekbezoek de afgelopen jaren drastisch gedaald. Gingen jongeren twintig jaar geleden nog drie keer in de week naar de discotheek, nu is dat nog slechts een of twee keer per maand. De belangrijkste oorzaak is het ingrijpend gewijzigde bestedingspatroon van tieners en twintigers. Twintig jaar geleden ging vrijwel het gehele besteedbare budget naar de discotheken. Nu geven jongeren ook veel geld uit aan mobiele communicatie, internet, games, festivals, dans- en feestcafés en buitenlandse vakanties. Kortom, men kan en moet veel meer keuzes maken en dat betekent automatisch minder vaak naar de discotheek. Ook is de discotheek al geruime tijd haar monopoliepositie als de ultieme ontmoetingsplek kwijtgeraakt, en dat wordt nu pijnlijk zichtbaar. Toch is de essentie van uitgaan in al die jaren niet veranderd. Jongeren willen elkaar fysiek blijven ontmoeten en zijn tevens op zoek naar onvergetelijke belevingen die je niet mag missen. Voor een horecaondernemer wordt het steeds moeilijker aan de steeds hogere eisen te voldoen. Dat lijkt soms zowel financieel als creatief bijna onmogelijk. Alleen festivals met hoge entreeprijzen en dito bezoekersaantallen

lijken alle zintuigen nog voldoende te kunnen prikkelen. Toch zijn er gelukkig nog veel discotheken die het heel goed doen en veel publiek trekken. Niet in de laatste plaats omdat ze zich, met een gevarieerde programmering, op meerdere doelgroepen richten. Ook wordt de doelgroep in co-creation processen actief betrokken bij de ontwikkeling van het product uitgaan. Vraag je doelgroep regelmatig wat ze van een avondje uitgaan verwachten en probeer daar nog een schepje bovenop te doen. Want juist die onverwachte extra’s zijn bepalend bij de vraag of ze snel weer terug komen. Betrek de doelgroep ook bij het ontwikkelen van de feesten. Daarmee creëer je niet alleen betrokkenheid maar ook een perfect klankbord. Zij zullen zich daardoor automatisch profileren als effectieve ambassadeurs waar geen marketingcampagne tegenop kan. Voor een gezonde bedrijfsvoering wordt het voor horecaondernemers steeds belangrijker na te denken over nieuwe aanvullende exploitatiemogelijkheden. Dat kunnen horecagerelateerde activiteiten zijn zoals bruiloften, bedrijfsfeesten, dinnershows, concerten en themafeesten. Maar ook totaal andere invullingen zoals bijvoorbeeld verhuur als kantoor-, expositie- of winkelruimte, beursvloer, dansschool etcetera. Het is zonde en misschien wel onnodig om de discotheek zoveel uren per week ongebruikt te laten. Ook al gaat het misschien om relatief kleinere bedragen, op jaarbasis kan dit oplopen tot de bedragen die veel ondernemers nu te kort komen.

Jacco Bijlsma is sinds 1993 uitgever van Nightlife Magazine, het vakblad voor professionals in de uitgaansbranche. Nightlife Magazine wordt verzonden naar managers en exploitanten van o.a. clubs, discotheken, dans& feestcafés, loungebars, strandhorecabedrijven en organisatoren van festivals en evenementen. Jaarlijks organiseren wij de uitreiking van de Nightlife Awards en zijn er enkele edities van ons netwerkevent Nightlife Café.


Flugel Horecakrant deel 5  

Flugel Horecakrant deel 5

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you