Page 1

Udstillinger arrangementer for책r 2011

1


lektiecafé for unge og voksne

kulturelle oplevelser Guldborgsund kommune foråret 2011

på hovedbiblioteket hver mandag & torsdag mellem kl. 15.00-17.00

Her er Guldborgsund-bibliotekernes folder om udstillinger og arrangementer i foråret 2011. Velkommen til et forårsprogram der byder på alt fra flotte udstillinger, spændende foredrag og læsekreds til forrygende musikoplevelser.

biblioteket har indrettet en lille café, hvor du kan få hjælp til lektier, besvarelse af breve fra kommunen m.m. to gange om ugen.

Vi har forsøgt at samle alle bibliotekernes udstillinger og arrangementer i én folder, så man nemt kan overskue, hvad der sker på samtlige biblioteker i kommunen. Der kan dog også opstå spontane arrangementer, som vil blive annonceret i dagspressen.

i caféen er der mulighed for at hygge sig sammen med andre over en kop kaffe, te, småkager og frugt. der er frivillige medarbejdere, der står til rådighed, hvis du ønsker hjælp. du kan også låne en computer.

Vi glæder os til at se jer! Bemærk: Til arrangementer på Hovedbiblioteket i Salen, Rosenvænget 17, Nykøbing F er der kun adgang via trappe.

skiltet i forhallen viser vej. kom og gå som du vil. det er gratis!

hovedbiblioteket kongensgade 43 4800 nykøbing f www.guldborgsundbib.dk

2

Forsidefoto er et maleri af Cassandra Østergård

Find os også på Facebook!

Caféens åbningstid følger folkeskolernes ferieplan.

DE FLESTE ARR ANGEMENTER ER GR ATIS.

Husk at hente/bestille billetter.

Se hele programmet på www.guldborgsundbib.dk

3


januar HOVEDBIBLIOTEKET / FORHALLEN JANUAR 2011 UDSTILLING: Malerier af Lone Gregersen Lone Gregersen har altid været betaget af naturen og dens farver, og hun forsøger at udtrykke sine følelser og sanser på lærredet. Malerierne opstår ofte ved, at hun mixer farver og bruger spatel og malerkniv – og fantasi. Forinden har hun en forestilling om resultatet – farveog udtryksmæssigt. Lone Gregersen har kun malet ca. et år, og har haft en forrygende udvikling. Se mere på www.123hjemmeside.dk/galleri-gregersen

STUBBEKØBING BIBLIOTEK JANUAR 2011 UDSTILLING: Papirklip af Swami Isvara Swami Isvara har i mange år levet og undervist på N.U. Yoga Ashrama i Maglebrænde. I de senere år er hendes interesse for det gamle Egypten kommet til udtryk i papirklip, hvor de velkendte mytologiske motiver fortolkes i farverige, men klassisk stilrene sammenhænge.

4

HOVEDBIBLIOTEKET / SALEN ONSDAG DEN 5. JANUAR KL. 19.30 KLASSISK KONCERT med elever fra Musikalsk Grundkursus, Guldborgsund Musikskole / MGK Tre elever fra Guldborgsund Musikskole & MGK går til optagelsesprøve på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i begyndelsen af 2011. Kom og hør deres optagelsesprøveprogram og få et indtryk af, hvad der kræves for at blive optaget på et dansk musikkonservatorium. Instrumenterne er blokfløjte, guitar og klarinet. De unge musikere præsenterer både ny og gammel musik – nemlig musik fra barokken, den klassiske, romantiske periode samt ny musik fra det 20. århundrede. Klarinettisten har desuden en bunden opgave, som er Niels W. Gades fantasistykke nr. 2. Der er således lagt op til et særdeles afvekslende program, som rigtig mange vil have glæde af at opleve, og det er naturligvis nogle yderst velforberedte, spændte unge musikere, der giver koncert. Gratis billetter kan afhentes i skranken på Hovedbiblioteket eller bestilles på telefon 5473 1600 fra onsdag den 15. december 2010 kl. 10.00.

5


HOVEDBIBLIOTEKET / SALEN TIRSDAG DEN 18. JANUAR KL. 19.30

VÆGGERLØSE BIBLIOTEK TIRSDAG DEN 25. JANUAR KL. 14.30 – 16.30

FOREDRAG: ”Fra Føtex til Folketinget” v/folketingsmedlem Özlem Sara Cekic

STRIKKECAFÉ

Özlem Cekic tager udgangspunkt i sin bog ”Fra Føtex til Folketinget”. Hun fortæller på en underholdende og levende måde om sin tidlige barndom i Tyrkiet, om hvor svært det har været at vokse op i Danmark, og hvordan modstanden har vakt hendes fighterånd. Hun fortæller også om, hvordan det er som helt ung at blive gift i et arrangeret ægteskab, og hvor meget mod det kræver at bryde ud af ægteskabet og starte en tilværelse som enlig mor. Det er en historie om, hvordan hun som socialt og politisk engageret går ind i fagbevægelsen med et ønske om at hjælpe andre, et projekt som er starten på hendes vej til at blive folketingsmedlem. Samtidig er det historien om en underklasse i Danmark, der er skjult for de fleste, og som det kan gøre ondt at lære at kende. Foredraget afholdes i et samarbejde med Restart Lindholm og Guldborgsund Frivilligcenter, som en del af et arrangement om integration i Guldborgsund Kommune i uge 3 2011.

Så starter den nye sæson i strikkecaféen, der bestyres af Malene Møller, som er uddannet håndarbejdslærer. Har du lyst til at deltage i strikkecaféen? Alle er velkomne, også selvom du ikke har deltaget før! Vi håber at kunne inspirere hinanden, og begyndere vil kunne få hjælp til at komme i gang med noget enkelt hækle- eller strikketøj. Tag dit strikketøj og opskrifter med – eller bliv inspireret af bøger på bibliotekets håndarbejdshylde. Du er også velkommen til bare at møde op for at se, om det er noget for dig. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Deltagerne mødes en gang om måneden, og biblioteket byder på kaffe og te.

Gratis billetter kan afhentes i skranken på Hovedbiblioteket eller bestilles på telefon 5473 1600 fra tirsdag den 4. januar 2011 kl. 10.00.

VÆGGERLØSE BIBLIOTEK MANDAG DEN 24. JANUAR KL. 17.00 – 18.30 LÆSEKREDS for spirituelt interesserede Er du spirituelt interesseret, så har du nu mulighed for at møde andre med samme interesse i en ny læsekreds, der starter på Væggerløse Bibliotek. Deltagerne i læsekredsen mødes en gang om måneden, hvor der diskuteres en bog, som alle har læst. Biblioteket skaffer bøgerne, og den første gang vil det være ”Seeren fra Andalusien” af Lars Muhl, der skal debatteres. Læsekredsen ledes af ”Integrative Coach Professional” Anne Mette Kihl, der er uddannet og trænet personligt af Debbie Ford og Ford Institute. Har du lyst til at deltage i læsekredsen, kan tilmelding ske til Væggerløse Bibliotek på telefon 5473 1692. 6

7


lær mere om it

FEBRUAR HOVEDBIBLIOTEKET / FORHALLEN FEBRUAR 2011 UDSTILLING: Brugskunst af Birthe Lawaetz Andersen

Se ogSå guldborgSundbibliotekerneS kurSuSprogram forår 2011

Birthe Lawaetz Andersen, der er født i 1946, begyndte for 12 år siden på VUC, hvor billedkunst fik hendes store interesse. Også arbejdet med ler fangede hende, og bragte hende ind i et univers af ”eventyr” om trolde, træer, blomster og sten. For Birthe er naturen større end mennesket. Naturen kan være barsk, kold og hård, men også varm og livsbekræftende.

”lær mere om it” er et tilbud til dig, der gerne vil lære, hvordan du bruger it til noget, der interesserer dig.

Hun holder meget af valmuen, der står rank med en meget tynd stilk og lyser op med blomstens røde farve. Valmuen ses, fanger opmærksomheden og overlever alle vegne, selv på de mest golde jorde. Solsikken står rank og skuer ud over verden. Dens gule farve ses på stor afstand, den er stærk og lyser af liv.

NYSTED BIBLIOTEK FEBRUAR 2011 UDSTILLING: Billedkunst af Brigitte Wager Brigitte Wager er født og opvokset i Østrig, og flyttede til Danmark i 1978. Hun er godkendt som kunstner af en komité fra Kunstakademiet i Wien. ”Ikke kun roetrolde” kunne udstillingen hedde, hendes billeder er detaljerige og fabulerende – om alt muligt og umuligt.

8

9


STUBBEKØBING BIBLIOTEK FEBRUAR 2011

HOVEDBIBLIOTEKET / salen TORSDAG DEN 24. FEBRUAR KL. 19.30

UDSTILLING: Malerier af Charlotte Grøhn Matthiesen

FORFATTERAFTEN med Birgithe Kosovic

Charlotte Grøhn Matthiesen dobbelt-debuterede i 2010 som kunstner og forfatter. Hendes malerier er udført i akryl, og den første idé opstår ofte i drømme. Det er farvemættede, dramatiske og energifyldte billeder. Udstillingen følges op med en workshop, som er baseret på hendes bog.

STUBBEKØBING BIBLIOTEK TIRSDAG DEN 22. FEBRUAR KL. 19.15

Birgithe Kosovic, dansk-jugoslavisk forfatter, fortæller om sin roman ”Det dobbelte land”, som er indstillet til Danmarks Radios Romanpris 2011. Bogen er en jugoslavisk slægtsroman om besættelse, svigt og identitet baseret på autentiske historier fra forfatterens familie. ”Det dobbelte land” er en psykologisk skildring med Jugoslaviens historie som bagtæppe. Pressen skrev om bogen ”Klogt, indfølende og chokagtigt præcist” - Politiken.

FORFATTERAFTEN og workshop Charlotte Grøhn Matthiesen bor ved Gundslevholm og debuterede i 2010 med en bog om selvindsigt ”Spørg dig selv”. Kom og hør hvorfor det var nødvendigt at skrive den bog, og kom selv i gang med en skriveproces, der bringer dig i kontakt med din indre stemme. Din indre stemme kan give dig ærlig vejledning om dit liv og give dig mulighed for at mærke din kraft og styrke.

”Fremragende roman om krig og splittelse. Man fascineres, forfærdes og fortrylles” - Weekend Avisen. Gratis billetter kan afhentes i skranken på Hovedbiblioteket eller bestilles på telefon 5473 1600 fra torsdag den 10. februar 2011 kl. 10.00.

Efter Charlottes oplæg bliver der mulighed for at arbejde med spørgsmål, der rører ved sjælens dybere lag. Disse spørgsmål kan blive starten på en unik erkendelsesproces, som du kan fortsætte hjemme. Gratis billetter kan afhentes på Stubbekøbing Bibliotek eller bestilles på telefon 5473 1675 fra tirsdag den 8. februar 2011 kl. 10.00.

10

11


studievalg vejledningscafé på hovedbiblioteket hver mandag mellem kl. 14.00-16.00 i lige uger du er velkommen, hvad enten du skal i gang efter et sabbatår, vil skifte uddannelse, eller måske har været på arbejdsmarkedet og nu vil i gang med noget nyt. i vejledningscaféen kan du komme og få råd og vejledning. det er ikke nødvendigt at bestille tid - du kan bare møde op. vejledningscaféen er et samarbejde mellem guldborgsund-bibliotekerne og Studievalg Sjælland, og det er lotte kraeutler og ove bech nielsen fra Studievalg Sjælland som vejleder om videregående uddannelse.

marts HOVEDBIBLIOTEKET / FORHALLEN MARTS 2011 UDSTILLING: Nykøbing Falster Kunstforening foreningen fejre 25 års jubilæum I hovedbibliotekets forhal udstilles hele marts måned kunstværker, som medlemmerne har vundet gennem årene ved de årlige generalforsamlinger. Der vil være malerier, grafik og andre former for billeder såvel som smykker, bøger, keramik og unik glaskunst for blot at nævne nogle. Selve jubilæumsdagen fejrer Kunstforeningen den 11. marts 2011 kl. 15-17 i Hovedbibliotekets sal, Rosenvænget 17. Her holdes reception for medlemmerne samt indbudte gæster. Da adskillige af medlemmerne er aktive billedkunstnere, kan en udstilling af deres kunstværker ses ved receptionen, og samtidig vil der blive vist et powerpoint-show med klip fra foreningens forskellige aktiviteter. Se mere på www.nykoebingfalster-kunstforening.dk

NYSTED BIBLIOTEK 1. MARTS 2011 – 15. APRIL 2011 UDSTILLING: Malerier af Lis Hoffmann Lis Hoffmann, der først er begyndt at male, efter hun er gået på efterløn, maler fortrinsvis akvarel og akryl, men kan godt lide at eksperimentere. Hun laver derfor også collage og lign. Lis Hoffmann har gået på malerskole i Middelfart i to år hos kunstmaler Birgit Mau.

12

13


SAKSKØBING BIBLIOTEK MARTS 2011

HOVEDBIBLIOTEKET / SALEN TIRSDAG DEN 8. MARTS KL. 19.30

UDSTILLING: Malerier af Birthe Mary Nilsen

KONCERT med NONETTEN

Birthe Mary Nilsen, der bor i Maribo, udstiller farverige olie- og akrylmalerier med struktur og stoflighed. Motiverne er abstrakte, men med genkendelige elementer og ofte med lidt humor i. Birthe Mary Nilsen begyndte at male for ca. 10 år siden, og har foruden deltagelse i diverse kurser også modtaget undervisning af en hollandsk kunstmaler. Her lærte hun at få sit eget udtryk frem i billederne og se på farver, former, lys og skygge.

Jazzensemblet NONETTEN spiller en forrygende koncert af jazzstandards sammen med strygere fra Storstrøms Kammerensemble, saxofonisten Jan zum Vohrde, pianisten Ole Kock Hansen og Lise Sanders Olesen, vokal. Stilistisk har musikken sit udgangspunkt i jazzens hovedstrøm, således som den blev kendt i 40’erne og 50’erne under betegnelsen ”mainstreamjazz”. Arrangementet koster 50,- kr.

Se mere på www.birthemary.dk

STUBBEKØBING BIBLIOTEK MARTS 2011

Billetter kan købes i skranken på Hovedbiblioteket eller bestilles på telefon 5473 1600 fra tirsdag den 22. februar 2011 kl. 10.00. Bestilte billetter skal være afhentet og betalt senest torsdag den 3. marts 2011.

UDSTILLING: Malerier af Anne-Marie Høeg Anne-Marie Høeg, Skelby, er en erfaren maler og teatertegner. Hun spiller også violin, hvilket blandt andet kommer til udtryk i hendes malerier i akryl, olie og voks. De farverige billeder rummer masser af musik! Se mere på www.anne-marie-hoeg.dk

HOVEDBIBLIOTEKET / SALEN MANDAG DEN 21. MARTS KL. 19.00 FOREDRAG af Søren Kolstrup Søren Kolstrup, lektor ved Center for Velfærdsforskning ved Syddansk Universitet, vil med udgangspunkt i sin bog” Polske stemmer” fortælle om den polske udvandring til Danmark, specielt til Lolland-Falster. Gratis billetter kan afhentes i skranken på Hovedbiblioteket eller bestilles på telefon 5473 1600 fra mandag den 7. marts 2011 kl. 10.00. Foredraget sker i samarbejde med Folkeuniversitetet i Nykøbing F.

14

15


VÆGGERLØSE BIBLIOTEK ONSDAG DEN 30. MARTS KL. 19.00 FOREDRAG af Carsten Berthelsen: ”Den må jeg læse – sæsonens bedste bøger” Kom og hør om sæsonens nyheder på det danske bogmarked. Carsten Berthelsen har kigget på bogstakken og pillet nogle af de mest spændende, hyggelige, rystende, bevægende, romantiske og fængende titler ud af stablen, som han vil fortælle om på sin helt egen underholdende måde. Carsten Berthelsen er forfatter, foredragsholder, oversætter og forlagskonsulent, og han nærer en stor kærlighed til populærkultur, kulturhistorie, musik, blændende billeder og øl, som han har skrevet mange bøger og artikler om.

det sker for børn forår 2011 se ogsÅ guldborgsund-bibliotekernes program med arrangementer for børn forÅr 2011

Gratis billetter kan afhentes på Væggerløse Bibliotek eller bestilles på telefon 5473 1692 fra tirsdag den 15. marts 2011 kl. 10.00.

16

17

1


april NØRRE ALSLEV BIBLIOTEK 4. APRIL – 19. APRIL 2011

SAKSKØBING BIBLIOTEK 1. APRIL – 7. MAJ 2011 FOTOUDSTILLING: ”Øjet bag kameraet” Jørgen Madsen har livet igennem haft kameraet som sin tro følgesvend. For den første betingelse for at få et godt billede er, at man har kameraet med, når motivet viser sig.

UDSTILLING: Malerier af Birthe Mary Nilsen Birthe Mary Nilsen, der bor i Maribo, udstiller farverige olie- og akrylmalerier med struktur og stoflighed. Motiverne er abstrakte, men med genkendelige elementer og ofte med lidt humor i. Birthe Mary Nilsen begyndte at male for ca. 10 år siden, og har foruden deltagelse i diverse kurser også modtaget undervisning af en hollandsk kunstmaler. Her lærte hun at få sit eget udtryk frem i billederne og se på farver, former, lys og skygge.

Men ellers er det et spørgsmål om at kunne se et motiv, kunne finde den rette beskæring i kamerasøgeren, udnytte belysningen og i det hele taget gøre sine forberedelser, før man trykker på udløseren. Og så er det vigtigt at få billederne sat kronologisk ind med tekst under, hvis man skal have glæde af sine fotos, når den menneskelige hukommelse har måttet give op. En stor del af udstillingsmaterialet har dannet grundlaget for hæfter, bøger, artikler – og de sidste fire år for ”Årets naturkalender”.

Se mere på www.birthemary.dk Se mere på www.123hjemmeside.dk/Saxine-Foto

STUBBEKØBING BIBLIOTEK APRIL 2011 UDSTILLING: Malerier af Zara Yahiya Zara Yahiya er født i Niger og har dansk/afrikanske forældre. Hun har boet i Danmark siden hun var 10 år og er overvejende selvlært kunstner med et meget varieret udtryk, både abstrakt og mere figurativt.

18

19


prøv gratis www.filmstriben.dk www.bogbidder.dk www.netlydbog.dk www.spilogmedier.dk www.bibzoom.dk

maj NYSTED BIBLIOTEK 26. APRIL – 27. MAJ 2011 UDSTILLING: Malerier af Birthe Mary Nilsen Birthe Mary Nilsen, der bor i Maribo, udstiller farverige olie- og akrylmalerier med struktur og stoflighed. Motiverne er abstrakte, men med genkendelige elementer og ofte med lidt humor i. Birthe Mary Nilsen begyndte at male for ca. 10 år siden, og har foruden deltagelse i diverse kurser også modtaget undervisning af en hollandsk kunstmaler. Her lærte hun at få sit eget udtryk frem i billederne og se på farver, former, lys og skygge. Se mere på www.birthemary.dk

STUBBEKØBING BIBLIOTEK MAJ 2011 FOTOUDSTILLING: ”Gyldne skud” I sommeren 2010 var alle borgere i Guldborgsund Kommune inviteret til at deltage i en fotokonkurrence, der handlede om at portrættere vores kommune. Der var tre kategorier: A) Området – yndlingssteder i by og på landet. B) Menneskene – børn, unge, voksne. C) Livet – arbejde, hverdag, fritid og fest. Et udvalg af disse fotos med vægt på konkurrencens finalister bliver vist på udstillingen.

20

21


juni

JULI NYSTED BIBLIOTEK JUNI 2011

NYSTED BIBLIOTEK JULI 2011

UDSTILLING: Malerier af Annelie Birthe Andersen

UDSTILLING: Malerier af Cassandra Østergård

Annelie Birthe Andersens karriere som billedkunstner startede i 70’erne med en uddannelse som illustrator fra Kunsthåndværkerskolen. Det var tegningerne, der startede det hele, men nu er det fotografiet, der lægger bunden, og transformeres til tegninger, malerier og grafik. Alle fire billedudtryk vises på udstillingen. Desuden vises en mere eksperimenterende og ekspressiv side i Annelies malerier.

Cass Øst er Cassandras kunstnernavn, og figurativ billedkunst er hendes foretrukne område – dannet med olie på kanvas. Glade farver! Glade følelser! Cass Øst har ofte hørt fra sit publikum, at det er ”rigtige” billeder, som er lette at forholde sig til. Hun har udstillet i bl.a. Winchester Marwell Zoo (England), Nordic Sugar samt permanent i hjembyen i Flintinge – Toreby Forsamlingsgård. Se mere på www.joy-art.dk

STUBBEKØBING BIBLIOTEK JUNI 2011 UDSTILLING: Malergruppen Paletten

STUBBEKØBING BIBLIOTEK JULI 2011

Malergruppen Paletten er en sammenslutning af glade amatørkunstnere. Deres udstilling af billeder fra årets produktion er efterhånden blevet en tradition på biblioteket.

UDSTILLING: Åbne Atelierdøre

(Foto: Maleri af Inger Rungwald)

Åbne Atelierdøre Nordfalster har til formål at vise de lokale kunstneres og kunsthåndværkeres kreative aktiviteter. Hvert år i august åbner kunstneren døren til atelieret for publikum i en hel weekend. Som en særlig præsentation viser hver deltager et arbejde på bibliotekets sommerudstilling i juli-august. (Foto: Maleri af Lene Vinstrand)

22

23


GULDBORGSUND-BIBLIOTEKERNE

Hovedbiblioteket NYKØBING F BIBLIOTEK Kongensgade 43, 4800 Nykøbing F TLF: 5473 1600 E-MAIL: bibvok@guldborgsund.dk

kulturelle oplevelser

Nysted Bibliotek Adelgade 11, 4880 Nysted TLF: 5473 1735 E-MAIL: bibnyst@guldborgsund.dk Nørre Alslev Bibliotek Helene Strangesvej 1, 4840 Nørre Alslev TLF: 5473 1700 E-MAIL: bibnoer@guldborgsund.dk Sakskøbing Bibliotek Rådhusgade 6, 4990 Sakskøbing TLF: 5473 1720 E-MAIL: bibsaks@guldborgsund.dk Stubbekøbing Bibliotek Dosseringen 3, 4850 Stubbekøbing TLF: 5473 1675 E-MAIL: bibstub@guldborgsund.dk Væggerløse Bibliotek Stovbyvej 3, 4873 Væggerløse TLF: 5473 1692 E-MAIL: bibvaeg@guldborgsund.dk

2010.11.23-LSHN

WWW.GULDBORGSUNDBIB.DK

24

Arrangementsfolder, Guldborgsundbibliotekerne, 1. halvår 2011  

Guldborgsund-bibliotekernes arrangementer for voksne i foråret 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you