__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

HALTA LEJON Nr. 1 HT20

A M E T

S Y N

T R A T


Händer i numret 08-09

13

Bli inspirerad av Erik Österlunds korridorsrum och få tips på hur du själv kan inreda på begränsad yta.

Läs intervjun med Michaela von Kügelgen, författare till boken Nationen underhållningsroman. Hon bjuder dessutom på sina bästa tips till studenter.

14-15

10 Ny termin innebär inte bara nya möjligheter och erfarenheter, det innebär också att det är dags att ta av sig spenderarhandskarna. Läs redaktionens bästa tips på hur du maxar ditt CSN.

Ta reda på hur de kommande månaderna kommer arta sig i höstens horoskop. Detta vill ni inte missa!

16

11 Nu när mörkret och kylan börjar smyga sig på vill man ju inget hellre än att sippa te på ett mysigt fik. VI har därför sammanställt en guide på några caféfavoriter i Uppsala.

Se till att vara “rätt” i höst. Med våra inne- och utelistor guidar vi dig genom trenddjungeln.

och mycket mer... 02

Ansvarig utgivare: Ingrid Helmius


Redaktörernas ord Som en del av er vet har Göteborgs Nations tidning, Halta Lejon, haft uppehåll de senaste terminerna. Men hösten är nystartens tid och i lagom tid till att löven faller har ni nu ett sprillans nytt nummer i händerna! Eller nåja, på skärmen. Med detta nummer, som har fått temat Nystart, hoppas vi kunna ge en inblick i nationen och vad vi gör här, kanske framförallt till nya studenter. Och just denna terminen har vi fått många nytillskott till nationen, vilket gör att det har känts extra viktigt att få till en rolig och välkomnande tidning. Innehållsmässigt har vi strävat efter att inkludera lite av varje, så att alla ska kunna hitta något som intresserar dem. Genomgående är den lättsamma tonen, lite kravlös läsning som omväxling till tung kurslitteratur! Därmed hoppas vi att ni tar er tid att sitta ner och läsa en liten stund, kanske med en kopp te i handen på något av caféerna vi tipsar om (s. 11). Slutligen vill vi bara säga att vi ser fram emot en händelserik nationshöst tillsammans med er alla. Det blir en efterlängtad nystart efter corona- och sommaruppehåll och vi är övertygade om att ni är lika redo att maxa denna termin som vi är!

Mikaela Varenius

Linnea Hedin 03


1Q har ordet Hallå alla Göteborgare! Ny termin, nya tider. Nya heltidare, nya ämbetsmän. Det är på gott och ont som Uppsala nationsliv får en nystart varje termin – men jag är ändå för. Varför? Jo för att nystarten varje termin innebär också nya medlemmar! I början på hösten och våren utökas vår lilla familj av Göteborgare, och det är alltid lika spännande att se vilka de är. För det är de nya medlemmarna som formar nationen i framtiden. Jag minns när jag var ny på nationen, hur det var då och vilka som var heltidare och ämbetsmän. Inte visste jag då att jag skulle bli sånganförare nästa termin och få styra lite över vilka sånger vi sjöng, eller att jag skulle bli biblio och lägga till anagram-frågan i quizet som en ständig punkt. Men det är kanske det som är charmen med att vara nationsaktiv? Man kan ha en idé någon gång, och sen plötsligt är det en del av standarden. Det kan vara allt från att starta en kör till att alltid ta upp samma sång på sexor, göra ett inslag på brunchen eller se till att alla känner till en superkonstig drink (drinken har initialerna G. O. Ni vet vilka ni är). Så när jag säger att varje termins reccar är framtiden är det verkligen sant! Vi formar kulturen som är Göteborgs, och den går i arv till de olika generationerna.

Jag hade aldrig anat då att klubbverkaren som alltid hade klackar skulle bli min 2Q en vacker dag. Att kursaren som jag hovade in på nationen för att vi skulle kunna umgås mer skulle bli min 3Q. Att den där kortisen i baren inte bara skulle ha en heltidsperiod utan två och vara min Festmästare? Då visste jag inte ens att vi skulle få ämbetet Festmästare! Men det är så det är, man får nya vänner och sen plötsligt är man kollegor. Man skapar minnen för livet och blir bästis med någon man får dela rum med när man besöker vännationen i Åbo eller Lund. Man tar ett ämbete och tänker att man ska testa på och sen är nationen något man inte hade varit densamma utan. Det blev lite rörigt nu, men det jag vill mena är: att flytta till Uppsala och bli del av nationslivet är den bästa nystarten jag någonsin fått – och jag hoppas detsamma kan gälla för er! Jag försöker alltid starta mina inlägg i vår ämbetsmannagrupp med olika sätt att säga hej (vilket också är en form av nystart, eller ja, ny start, hehe), så nu tänkte jag radda upp lite olika sätt att säga hejdå i brist på ett bättre avslut:

“In the words of n*sync: bye, bye, bye”, “Tjingeling”, ”Hasta la vista, bebis”, ”Auf wiederschnitzel”, När jag tittar tillbaka på min första tid Och självklart – ”ha det gött, haaaaaj”. på nationen, som faktiskt var en nystart i Uppsala för mig, var det så mycket jag - Ebba Ulfberg, Göteborgs Nations Förste aldrig hade kunnat gissa skulle hända. Kurator

04


2Q har ordet Hej alla! En ny termin innebär för många en nystart på olika sätt. Detta kan innebära ett helt nytt avsnitt i ens liv, eller bara att man äntligen är tillbaka och måste börja vänja sig vid studentlivet igen, efter en sommar som inte varit som vanligt. Studentlivet har tagit en vändning ingen av oss hade förväntat sig för ett år sen. Men vad gör väl det? För nu är vi äntligen tillbaka och kan träffa våra vänner igen!

vad det betyder att vara student i Uppsala. En helt ny värld öppnade sig och jag fick uppleva så mycket jag aldrig kunnat föreställa mig. Även nationen i sig har flera gånger haft en nystart, främst i och med att den flyttat ett antal gånger.

Dock verkar vi nu ha hittat hem, då vårt nuvarande hus står på samma mark som vårt första nationshus. Många gamla traditioner lever kvar, men även många nya tillkommer. Ett exempel på detta är vår “Murder Mystery gasque” som nu anordnas Många reccar har funnit vägen för tredje året i rad och därmed oftill Göteborgs Nation denna ter- ficiellt blir en tradition. min, vilket innebär en nystart för både dem och oss. Det må låta lite Med detta vill jag ha sagt: ta vara skrytsamt att hävda att en välkänd på det gamla, men se fram emot Göteborgare säger: ”ta mig till kärl- det nya för det finns alltid nya möek, ta mig till dans, ge mig nåt som jligheter och erfarenheter som bara tar mig någonstans” och med det- väntar på er! Helt enkelt ”en helt ny ta menar Göteborgs Nation, men för värld, så mycket vi har kvar att se”! mig stämmer detta. Att gå med i Göteborgs och bli aktiv - Sondra Gross, Göteborgs nations gav mig ett helt annat perspektiv på Andre Kurator

05


3Q har ordet Hallå allihopa! Det har nu gått en månad sedan höstterminen startade. Det glädjer mig att allt är som vanligt men inte som förr och att nationen har anpassat sig efter rådande omständigheter. Puben är öppen som vanligt fyra dagar i veckan och vi har precis som vanligt haft vår reccegasque. På söndagar fylls puben snart med hungriga brunchgäster, tack vare våra nya brunchvärdar. Engagemanget hos nationens medlemmar är fortfarande stort, med många nya ansikten som både står i kök, bar och tar del av vad allt nationslivet fortfarande har att erbjuda. Det är första hösten på länge som jag inte startar en ny kurs på universitetet, utan istället så jobbar jag här på nationen. Det är en nystart i alla fall för mig. Det är svårt att förstå att det snart har gått tio månader sedan jag klev in på expen som 3Q för första gången. Tio månader av att varje dag mötas av texten ”Varför Paris, vi har ju Åbo”. Även om inte våren blev som någon av oss hade tänkt så är jag stolt över mina kollegor och alla nationens medlemmar som har sett till att nationen fortfarande har varit vad den ska vara, ett hem. Med det sagt, *bank bank bank* Låt mig presentera höstterminen 2020! - Hannah Barker, Göteborgs Nations Förste Kurator

06


Biblio har ordet Hej kära göteborgare!

Själv har jag alltid haft något nytt att se fram emot, som att vara internationell sekreterare eller redaktör för vår fina tidning! Även om nya ansvar kan vara skrämmande eller svåra att först komma in i är det alltid en intressant lärandeprocess. Likt första gången man slängs in i köket och ska laga tio beställningar samtidigt, skriva ett quiz eller förstå sig på hur nationernas verksamhet fungerar. Nationslivet har givit mig så många möjligheter att prova nya saker och lett mig till sånt jag inte ens visste fanns här i Uppsala. Så trots att detta är mitt fjärde år här i staden som jag nu kallar mitt hem, känns allt som nytt och jag ser fram emot hur detta år uppenbarar sig.

Nu är terminen igång igen och det glädjer mig att vi har så många nya medlemmar som kan ta del av den gemenskap vi har här. Det blir nästan som en nystart för självaste nationen! Det är även en slags nystart för mig, min första termin som bibliotekarie här på Göteborgs Nation. Det är nervöst men ändå spännande att ge sig in på nya ämbeten och positioner och det känns nästan som när jag var ny. Kanske är det därför jag blir förvånad när mina andra vänner som varit i Uppsala några år sagt att de börjat tröttna på staden? Men sen när jag tänker på det så förstår jag lite mer, det är oftast mina vänner som inte är nations aktiva som säger detta. Såklart blir det lite långtråkigt att göra samma sak år in och år ut när - Caj Loqvist, Bibliotekarie man bara pluggar!

07


HEMMA HOS... Känns det som ett omöjligt uppdrag att lyckas få plats med sovrum, vardagsrum och kök på 15 kvadrat? Look no further. För att ta reda på hur andra har löst denna till synes omöjliga ekvation besöker vi i denna reportageserie nationsmedlemmar som bor i “huset”. Så luta dig tillbaka och njut av dos välbehövlig korre-inspo!

... Erik Österlund

08

Först ut i reportageserien Hemma hos är Erik Österlund. Han är en tjugotvååring civilingenjörstudent från Västerås. På på Göteborgs nation innehar Erik ämbetet klubbverkare och han har tidigare varit fanbärare.

len av möbler och dekorationer. Genom att placera en marmorbricka med guldljusstakar på köksbordet har han satt sin personliga prägel på rummet.

Han flyttade in i Huset i mars månad år 2020 och hade turen att få ett av nationens nyrenoverade rum. I sin inredningsstil är han minimalistisk och hans livsstil som ung student återspeglas i va-

Erik planerar även att sätta upp gardiner inom snar framtid. Vi på redaktionen önskar honom all lycka med detta!

- Nästa steg är att skaffa lite tavlor.


Erik Österlund

“Nästa steg är att skaffa lite tavlor.”

09


STUDENTSPARTIPS • Du har hört det förr - satsa på frukt och grönt som är i säsong. Godare och billigare. • Ha en hård gräns. Till exempel, sätt in 1500 spänn på ditt ICA-kort varje månad. När kontot är tomt är det sluthandlat. • Utnyttja erbjudanden! ICA Student har varje månad diverse nedsatt mat, men passa även på att utnyttja enskilda butikers kampanjer. • Med appen Karma kan du köpa alltifrån råvaror till färdiga matvaror till ett reducerat pris. Extra bra att du räddar mat som annars skulle gått till spillo. • Undvik campuscaféer!!! • Ta en vit månad. För hälsans skull. Och för att sänka alkoholtoleransen. • Dejta, har du tur bjuder dejten på mat ;) • Se om det går att låna kurslitteraturen du behöver på bibblan.

10


Uppsalas bästa fik Café Tar

I hösttider vill vi drömma bort oss från en kallt och blåsigt Uppsala till en solindränkt uteservering i Rom, drickandes en kopp rykande varm espresso med en krispig, söt cannoli till. Eftersom det fortfarande råder reserestriktioner så tar vi oss istället till Tar för en välbehövlig paus i plugget.

Ofvandahls

Klassiker är klassiker av en anledning och det gäller inte minst vårt allra käraste konditori Ofvandahls. Att dom dessutom har studentrabatt är ju inte helt fel heller.

Café Tar

Cafe Linné

En annan Uppsala-klassiker som vi gillar är såklart Cafe Linne. På deras uteservering kan man njuta av oktobersolen de (tyvärr) få dagar den tittar fram, samt spana efter en och annan snygging på Svartbäcksgatan.

Wilmas

d

På Skolgatan strax innan bron ligger detta (relativt) nyöppnade guldkorn som inte bör missas! Här kan du njuta av goda bakverk, varma drycker och dessutom ett glas vin om humöret faller på.

Ofvandahls

Café Linné Wilmas 11


*MÅNADENS KÄK* -Zucchiniknyten med tonfiskfyllning INGREDIENSER

• 1 mellanstor (gärna ganska rak zucchini) • 1 burk tonfisk • 1 burk crème fraiche • 1 sats tomatsås (hemgjord eller köpt) • Paprikapulver • Vitlökspulver • Cayennepeppar • 1 vit ost (halloumi, feta, mozzarella)

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 210 grader. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg skivorna på hushållspapper och salta. Blanda ihop créme fraiche, tonfisk och kryddor (samt salt & peppar). Bred ett tjockt lager tomatsås i en ugnsfast form. Torka av zucchiniskivorna och lägg dessa två och två i kors. Vid behov använd dubbla skivor. Lägg en klick tonfiskröra i korset. Vik ihop. Lägg ner knytena i formen allteftersom du viker dem. Sedan toppar du med smulad eller riven ost. Kör i ugnen ca 25 min - tills allt har fin färg.

12


Intervju med Michaela von Kügelgen

Vi har intervjuat Michaela von Kügelgen, aktuell med boken Nationen - en underhållningsroman, en bok som handlar om allt som studentlivet hör till. Hon berättar om inspirationen till boken, hennes bästa tips till nyblivna studenter och berättar om när hon torkade spya längs en spiraltrappa på sjunde våningen.

Nationen – en underhållningsroman utspelar sig i Helsingfors och på den fiktiva nationen Västra Nyland. Historien kretsar kring tre huvudkaraktärer som alla knyts an till nationen på olika sätt: Astrid, den där typiskt duktiga flickan som vill bli ordförande på nationen, Saga, som är nationens kurator, inne på sitt nionde studieår och lite trött på livet. Hon ser på när alla hennes kompisar växer upp, skaffar jobb och familj medan hon känner att det enda hon är riktigt bra på är att vara nationens kurator. Mikael är förstaårare och bryr sig inte så mycket om studierna, han ska ju bli handsbollsproffs. Handlingen spänner sig över ett läsår och under det här året utvecklas alla karaktärerna på olika sätt, samtidigt som de upplever allt som studentlivet har att erbjuda. Första scenen utspelar sig på gulissitsen (motsvarande reccemottagning) och boken avslutas sedan på första maj. - Det är mycket igenkänningsfaktor i boken. Har man studerat nån gång kommer man nog känna igen sig. Idén till boken fick hon runt 2013. Hon undrade varför ingen skrev om studielivet, som är en rolig tid där det också sker flera övergångsfaser, som att man flyttar hemifrån, skaffar första jobbet eller blir kär. Med boken vill hon dokumentera sin egen studietid och kapsla in stämningen och alla de där härliga känslorna som finns kring studentlivet. Michaela har själv studerat journalistik vid Helsingfors uni-

versitet och tog examen 2011. Därefter jobbade hon bland annat på Radio Yle med nyheter men slutade 2015 för att börja driva eget som frilansjournalist. Drömmen om att bli författare har funnits med henne ända sen hon var 5 år gammal och var en av anledningarna till att hon ville bli journalist. Hon debuterade 2017 med feelgood-boken ”Vad heter ångest på spanska?”. Just nu jobbar hon på ett nytt projekt som hon beskriver som ”en finlandsvensk Bridget Jones”. Vad är ditt bästa minne från studietiden? - Åh det finns så många! Men ett som ligger mig varmt om hjärtat är en fest som vi ordnade. Det är en tradition på Soc&Kom att förstaårarna ordnar en fest där det ska finnas tema, liveband och frågesport. Vi hade temat kryssning och hade ett kryssningsprogram, dekorerade enligt temat och eftersom festen hölls på våning 7 så kallade vi det däck 7. Det var i november och man svetsades samman med studiekompisarna under festen och framförallt under förberedelserna och städningen efteråt. Det var nån som spydde från sjunde våningen nerför en spiraltrappa så det kom ner på nästan alla våningar och det var bara så absurt och roligt, säger Michaela och skrattar. Sist men inte minst så delar hon med sig av sina bästa tips för alla studenter. - Ha så roligt som möjligt! Studietiden är kort och dom flesta ångrar att dom inte hade tillräckligt roligt. Good enough is good enough och ingen kommer ändå kolla på dina vitsord. Det finns så mycket att stressa för i livet så ta det inte på alltför stort allvar!

13


VÄDUREN Kära Vädur, oktober är en månad i vänskapens tecken. Månaden präglas av sociala tillställningar där du kanske inte känner dom flesta, men med din humor och charm får du alla på fall. Den här månaden passar utmärkt att knyta nya kontakter eller att ta upp kontakten med en gammal vän du inte hört av på länge. I november börjar däremot romantiken spira - spana lite extra efter den där snyggingen på nästa sittning!

OXEN

Oktober blir en utmanande månad i plugget, men det klarar den envisa Oxen utan problem. Håll huvudet över vattnet och glöm inte att ta viktiga pauser från studierna! Ta hand om dig själv och skäm bort dig lite då och då. I november lugnar det ner sig något men tempot är fortfarande högt. Hämta pepp och stöd från dina vänner. En av dom kan visa sig vara extra stöttande i dessa tider, if you know what I mean ;)

TVILLINGARNA

Det har varit en tuff period för dig. Du har kanske känt dig vilsen i livet och inte vetat vad du vill. Oktober blir en månad för självrannsakan och du kommer ur den lite säkrare i dig själv och vad du vill göra. I november får du en skjuts både i plugget och kärlekslivet och livet kommer kännas så där härligt underbart igen. Passa på att njuta av goda vänners sällskap och planera roliga saker att se fram emot. En oväntad romans kan försiktigt börja blomma mot terminens slut. 14

Ditt höst

KRÄFTAN

Du kommer knappt hinna blinka innan du märker att “Oj, oktober är redan över”. Kalendern är fullbokad och denna månad kommer flyga förbi för kräftan. November lugnar tempot ner sig något och du har äntligen tid att njuta av sällskap med familj och vänner. Mot slutet kan det uppstå drama bland dina nära och du hamnar i ett svårt socialt dilemma.

LEJON

Det verkar som att hösten blir en stabil period för det här tecknet. Relationer utvecklas och blir mer meningsfulla. Festliga tillställningar kommer att ske under denna period och du är mer taggad än nånsin på att dansa och ha kul. Kärleken knackar på dörren mot slutet av november. Är du singel kommer garanterat en och annan sötis dyka upp och omkullkasta din värld, medan det upptagna Lejonet upptäcker passionen i höstmörkret med sin partner.

JUNGFRU En ny årstid är här och du känner dig inspirerad och full av ny energi av det krispiga vädret. Något stort är på väg att hända, kära Jungfru, och stjärnorna spår positiva förändring för dig hela hösten. Förändring är naturligtvis inte alltid lätt och enkelt. Var beredd på att behöva ta en del tuffa beslut. Våga lita på magkänslan så ska du se att det går som en dans!


thoroskop VÅGEN

Oktober är din månad och du är beredd att göra det mesta av det. Din kalender är fullbokad och en och annan festlighet förekommer garanterat. Men nödvändiga och dessvärre mindre roliga saker dyker också upp så se till att vara väl förberedd. Försök hitta den där perfekta balansen mellan plugg och fest. Romantiskt sett blir det en mysig och kärleksfull höst. I november hittar man dig varken i puben eller på Palermo, dig hittar man hemma under filten med en riktig sötis!

SKORPION

Du är just nu i en utvecklande fas där du lär dig mer om dig själv och andra vilket ger dig mycket framgång och glädje. Längtar du efter kärlek så är det rätt tid för dig nu. Marknaden är hetare än nånsin och nya känslor blossar upp. Det är en perfekt tid för dig att utforska dejtandet igen. Har du redan partner så är detta ett bra tillfälle att mysa till det lite extra med din boo!

SKYTTEN

Hösten är här och under den här perioden tar du många initiativ vilket leder till många roliga och minnesvärda händelser. Under mitten av oktober hamnar du i en mindre svacka men du tar dig såklart ur den starkare (och snyggare!) och i november är du verkligen i ditt esse. Du känner dig mer motiverad än nånsin och redo att ha en riktigt bra höst!

STENBOCKEN

En intensiv period inleds och du kan känna dig överväldigad av allt som ska göras, vilket leder till att du blir omotiverad att ta tag i allt. Samarbeta med dina kursare och glöm inte att allt löser sig tillslut. November bjuder på galna roliga utekvällar med kompisarna och en och annan spännande dejt så håll ut!

VATTUMANNEN

Wow, hösten 2020 verkar du vara on a roll - livet går nästan alldeles för bra för dig! Fortsätt som du gör så blir detta en minnesvärd och intressant höst för dig. Detta ser ut att vara en riktigt bra höst för flört och romantik. Våga ta risker och kyssa ett par grodor. Mot slutet av perioden möter du en person som omkullkastar hela din värld.

FISKARNA

Denna höst kommer fokus vara på dina sociala relationer. Du lär känna en ny person under denna period som du känner kan bli en vän för livet. Du träffar många nya människor och skapar nya meningsfulla relationer samtidigt som du värnar om dina gamla vänner. Men glöm inte bort att ta hand om den viktigaste relationen - den till dig själv!

15


INNE ELLER UTE?

16

INNE

UTE

• Klä sig modest - Borta är tiden då vi frivilligt matchade crop tops med minikjol. I höst bör du satsa på höga halslinningar, långärmat och kjolar som går ända ner till anklarna. Hämta inspiration från mormors garderob så är du på rätt spår. • Glasögon - Genväg till att se liiite smartare ut (det tackar vi på redaktionen inte nej till), samtidigt som glasögonbärare definitivt har någon slags sex appeal. Ja tack. • Hudvård - Smink i tjocka lager känns oerhört ute, istället ska du satsa på att vårda din hy. Och ja, det inkluderar att alltid ta bort ditt smink, även efter en sen utekväll. • Landställen - Skåne, Västkusten, Gotland you name it. Om du spenderade sommaren på ett härligt landställe någonstans i vårt avlånga land GRATTIS - du är helt rätt ute. • Gröna fingrar - Om du lyckas döda allt (grönt) levande som kommer i din väg är det dags för förändring. I höst är det inne att fylla hemmet med massa vackra växter och att ta hand väl hand om dem.

• Acai bowls - Vi fattar, det ser fint ut på bild och passar i flödet. Men det är dyrt, inte ett dugg mättande och lowkey alltid en besvikelse. Dessutom inte ens så nyttigt. • House - Fine, kl 02.00 på klubben kan till och med vi på redaktionen uppskatta ett nice beat. Men att faktiskt ~lyssna~ på house, eller till och med gå på house-konserter lämnar vi gladeligen i 2010-talet. • Padel - Var det Linn Ahlborg som startade även denna trend? Vi vet inte säkert, däremot kan vi med säkerhet säga att det är dags för denna snubb-sport att lämna strålkastarljuset. • Girlboss och mensfeminism - Vi kommenterar inte längre “queen”, “slay” eller “girlpower” på våra kompisars insta, det är numera bara cringe. Och menskonst är inte provocerande, det är faktiskt bara äckligt. • Bebisar - Trist för dig om du har baby fever för du har missat boomen. Håll dig till hundvalpar och kattungar. • Fransförlängning - Vill du se ut som en avdankad Ex on the beach-deltagare så be our guest. Om inte, håll det naturligt.


Insparkssittning 101 - what not to do Kära läsare, en ny termin i Uppsala kan betyda många saker – nya vänner, nya kurser, skolstress, matlådor, den eviga kapplöpningen om att boka tvättid är igång igen, och såklart, inspark. På något sätt känns det som att alla studenter är involverade i insparken, antingen blir man insparkad, sparkar in nya studenter eller bevittnar galenskaperna från håll. För de flesta har insparken nu slutat, och med det följer insparkssittningen, vilket är vad den här texten handlar om. Ni kan se det som en guide till hur ni ska, eller snarare inte ska, agera under kvällen om ni vill ha hedern i behåll. Kort sagt, lär er om mina misstag så slipper ni göra dem själva. Här är vad ni inte ska göra: 1) skriva till den snygga faddern i insparkslaget och tjata på att han ska komma på efterfest även fast han jobbar, 2) beställa in en shotsbricka som ni sedan spiller ut över hela bordet efter att sagda fadder sagt ”nej tyvärr” eftersom han, ja, jobbar, 3) tacka ja till en finsk u-båt av en oklar snubbe med dubbelnamn, 4) springa in på herrarnas toa för att kön till damernas är för lång (den är proppfull med chockade killar och det finns bara pissoarer där ändå) och 5) bestämt pallra er iväg till en efterfest i ett korridorsrum fem trappor upp trots att ni just ramlat ner för hela Snerikestrappan och behöver hjälp av en snäll kille som bär er på sin höft för att ta er dit. Detta agerande var vad som fick mig att

dagen efter vakna upp med den längsta och mest ångestframkallande minnesluckan i mitt liv. Det gjorde även att jag trodde att jag hade fått hjärnskakning och därför spenderade en hel dag bakis i sängen. Utan att kolla på mobilen eller datorn, kan tilläggas, eftersom det stod på 1177 att det kunde vara farligt. En vecka senare kan jag konstatera att det inte var en hjärnskakning, utan bara en rejäl baksmälla jag drabbats av. Men, min kaosartade kväll fick också en del positiva konsekvenser. Jag glömde min sko hos killen som styrde efterfesten och fick mystiska SMS och blev kallad för Askungen. Lite gulligt. Det slutade också med att jag hann be alla inblandade som drabbats av mitt beteende om ursäkt, jag bondade med killen som bjöd mig på den finska u-båten och faddern hörde av sig några dagar senare och föreslog att vi skulle hitta på något. Så, slutet gott allting gott – men att följa dessa fem steg är inget jag rekommenderar. Men till er som befinner er i samma sits som jag gjorde efter sittningen, och precis har vaknat upp med minnesluckor och ångest, ta det lugnt! Alla har varit där, det viktigaste är att dricka vatten, sova och framförallt: ha ingen skam i kroppen. Det är onödigt och energikrävande, och de andra som var där kommer troligen inte ens minnas om du gjorde bort dig. Men till nästa gång – varannan vatten älsklingar. - Uppsalatjej 17

Profile for Halta Lejon

Halta Lejon Nr.1 HT20  

Halta Lejon Nr.1 HT20  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded