__MAIN_TEXT__

Page 1

dyrkjudo.nu

Judo

- mere end kampsport


dyrkjudo.nu


Judo handler om fællesskab og gensidig respekt, og det er – frem for alt – sjovt!


Judo er en kampsport ... ... hvor du benytter dig af din mentale og fysiske overlegenhed til at overvinde din modstander ved at udnytte hans uskolede råstyrke til din fordel. Judo er en kampsport, men det er mere end det. Judo er en livsform og en skolingsvej, der udvikler dig på alle planer. Judo betyder ‘den milde vej’, og det er et billede på, at eftergivenhed sejrer over styrke. Men tag ikke fejl: Der ligger ingen svaghed gemt i det! Judo er udtryk for mental og fysisk overlegenhed, og det har intet med overlegen størrelse eller attitude at gøre; det handler om selvdisciplin og skoling – både på det mentale plan og på det fysiske plan. Det handler om fællesskab og gensidig respekt, og det er – frem for alt – sjovt.

4

Kast dig ud i det og overvind dig selv!


... din kampsport! Judo er for alle, og du kan også være med. Det betyder ikke noget, om du er stor og stærk eller lille og tynd – det er lysten til at være med, der får tingene til at ske. Og i form – det kommer du jo under træningen!

Judo ligger på top 10-listen over verdens mest populære sportsgrene. Mere end 16 millioner mennesker udøver judo på verdensplan.

Rundt omkring i de lokale judoklubber træner både børn og voksne – alle kan være med. Om du er blind eller døv, tyk eller tynd, ung eller gammel – det betyder intet. For judo handler nemlig hverken om overlegen styrke eller størrelse. Fairplay Slag og spark er ikke tilladt i judo, for det drejer sig ikke om at slå din modstander halvt fordærvet. Her er det fairplay, der gælder. I judo vinder du på point for korrekt udført teknik – ikke på at påføre skade. Men hvis du kan kaste din modstander i gulvet eller fastholde ham i et osae waza (holdegreb), vinder du kampen!

5


Mental overlegenhed Et mentalt overlegent menneske er et stærkt menneske – et menneske med gode karakteregenskaber og høj personlig moral. Og gode karakteregenskaber og høj moral er netop kernen i din kampsport. Judo styrker og plejer nemlig både dine fysiske og dine menneskelige kvaliteter. På det mentale plan handler judo om at opøve koncentration, vedholdenhed og fokus. Det handler også om at udøve selvbeherskelse og respekt frem for vrede; velvilje, mod og retfærdighed frem for fejhed, og endelig loyalitet, ærlighed og venskab frem for svigt.

Det vinder du på – både i træningslokalet, til afgørende kampe og – ikke mindst – udenfor i den virkelige verden: i skolen over for læreren, vennerne eller drillepinden, i konkurrencer, på jobbet over for chefen eller medarbejderen, på gaden over for venner eller fjender. Et mentalt overlegent menneske er et menneske med succes – et menneske, der udstråler overskud, selvtillid og indre balance. Gør dig selv en tjeneste, gå ‘den milde vej’ og styrk dig selv og dine mentale kvaliteter. Forskellen? Ja, den er da til at få øje på!

Judo is a teaching for life itself and with it we learn to overcome the pitfalls and obstacles of everyday living. Dr. Jigoro Kano, 6

grundlæggeren af judo


dyrkjudo.nu

Fysisk overlegenhed Den stærkeste vinder, javel. Men her tæller rå og ukontrolleret styrke ikke, for du lærer at udnytte din modstanders styrke, og du lærer at kontrollere din egen. Der er ingen spark og slag i judo: Her handler det udelukkende om at vide, hvornår du skal gribe fat, falde, rulle, holde, kaste og give slip. Gennem træningen opøver du balance, smidighed, koordination og udholdenhed, og du forbedrer din reaktionstid. Du lærer alt om de forskellige greb, der kan pacificere enhver modstander; om fald- og rulleteknikker, der kan hjælpe dig ud af en knibe; om holde- og kasteteknikker og naturligvis, om hvornår du skal give slip.

Du lærer, hvordan du gennem kropskontrol og udnyttelse af tyngdekraft kan bruge din modstanders styrke mod ham selv – selv hvis han er større og tungere end dig. Gør dig selv en tjeneste, gå ‘den milde vej’ og styrk dig selv og dine fysiske kvaliteter. Det vil ikke gå ubemærket hen ... Forsvar dig selv Din kampsport hører til i træningslokalet – ikke på gaden. Men du har altid lov til at forsvare dig selv. Med den mentale og fysiske overlegenhed, judotræningen giver dig, kan du gøre netop det: forsvare dig selv – også på gaden.

7


Vil du have kamp til stregen? Er du et konkurrencemenneske med uudslukkelig kampgejst? For det er der skam også plads til og mulighed for – både på nationalt og internationalt plan. Og bliver du dygtig nok, har judo oven i købet været repræsenteret ved OL siden 1964 ... Hvis du vil have kamp til stregen og udfordre dig selv til det yderste, kan du godt få din kamplyst styret gennem judo. Der findes både børne-, junior- og seniormesterskaber i Danmark, på europæisk plan og på verdensplan. Men nu skal du jo lige finde din lokale judoklub først, ikk’!? Japansk for begyndere ... Judo er en kampsport – en international kampsport, der stammer fra Japan. Derfor bruger judoklubber og judosammenslutninger over hele verden de samme japanske betegnelser og kommandoer. Det er da nemt! Så på med din judogi (træningsdragt) og af sted med dig!

8

dyrkjudo.nu


Mr. Ichiro Abe, 88 år, har opnået den højeste grad: rødt bælte og 10. dan.

9


10

Vi konkurrerer ganske vist mod hinanden, men kun p책 m책tten, og selv p책 m책tten udviser vi respekt, fairplay og ro.


Din lokale judoklub I Danmark er der ca. 100 lokale judoklubber, og alle har fokus på et stærkt sammenhold mellem store og små. Klubberne er af varierende størrelse, men uanset størrelsen på din lokale klub vil du opleve et stærkt sammenhold mellem både store og små. Gensidig respekt og fællesskab er nøgleord i enhver judoklub. Vi konkurrerer ganske vist mod hinanden, men kun på måtten, og selv der udviser vi respekt, fairplay og ro – også når vi taber. Det gør vi faktisk både inden for og uden for træningslokalet. I din lokale klub træner vi op til flere gange ugen, og udover generel opvarmning og konditionstræning, øver vi teknik og kamp – i fællesskab og to og to.

Sæsonen afslutter vi altid med en graduering, hvor du kan avancere til en ny bæltegrad. Graduering Der er mange bæltefarver inden for judo, og hver farve repræsenterer en grad – et trin højere op ad rangstigen. Du starter med et helt hvidt bælte og træner dig frem til det eftertragtede sorte bælte. I begyndelsen avancerer du hurtigt ved de årlige gradueringer, og det giver dig en helt særlig tilfredsstillelse at mærke, at dine anstrengelser bærer frugt. Sommerlejr Foruden de regionale og landsdækkende judostævner, arrangerer Judo Danmark hvert år en sommerlejr, hvor du kan tilbringe syv dage med judo og dit nye netværk af judovenner fra hele Danmark. Der er stemning og fællesskab, træning, ekstra gradueringer og træningskampe. Du kan godt begynde at glæde dig!

Klik ind på dyrkjudo.nu og find din lokale klub!

11


dyrkjudo.nu

gbgrafisk.dk

Se videoen her!

Idrættens hus Stadion Allé 20 · 2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 29 20 · dyrkjudo.nu

Profile for GB Grafisk

Judo - mere end kampsport  

Judo handler om fællesskab og gensidig respekt, og det er – frem for alt – sjovt!

Judo - mere end kampsport  

Judo handler om fællesskab og gensidig respekt, og det er – frem for alt – sjovt!

Profile for gbgrafisk
Advertisement