Page 1

GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 1

56e JAARGANG - No. 14/ WOENSDAG 6 APRIL 2011

goirles belang

Weekblad voor Goirle, Riel, Poppel, Tilburg-zuid Oplage: 17.500 ex.

@goirlesbelang

Redactie: de Hovel 46 • 5051 NR Goirle • tel. 013-5341217 • fax: 013-5348571 • Email: redactie@gbg.nl • www.goirlesbelang.nl • Klachten bezorging: 013-544 40 44

-

Gemeentepagina 14 & 15

-

Kerkpagina 9

-

Culturele pagina 18

-

Memorandum 19

Scouting Goirle viert 75 jarig bestaan MaDiWoDo u 3-gangenkeuzemen In het weekend van 9 en 10 april is het feest bij de Goirlese scoutinggroep “St. Willibrord”. Tijdens deze twee dagen wordt gevierd dat 75 jaar geleden de scoutinggroep, die destijds nog verkennergroep heette, is opgericht. De zaterdag is de feestdag voor de scouts, de leiding en de vrijwilligers. Op de zondagmiddag vindt een reünie plaats voor oud-leiding en oud-bestuursleden.

Jasper Snels is nu ruim 4 jaar de voorzitter van de scoutinggroep “St. Willibrord”. Hij is al 26 jaar lid en was achtereenvolgens: welp, verkenner, rowan, beverleiding, gidsenleiding en kookstaf bij de kabouters. De trotse voorzitter vertelt: “Wij zijn een unieke scoutinggroep omdat wij met deze grote groep alles samen doen. Iedere zaterdagmiddag komen tussen 13.30 en 16.30 uur alle speltaken in het scoutinggebouw aan de Wim Rötherlaan bijeen. Wij gaan ook gezamenlijk op kamp en verblijven dan met de verschillende speltakken in een straal van maximaal 15 kilometer bij elkaar. Daarom kunnen wij ons kamp ieder jaar samen afsluiten met een groot kampvuur. Door het jaar heen worden ook op verschillende dagen gezamenlijke programma’s gedraaid.” Het feestweekend. Dat gezamenlijke komt ook weer terug in het feestweekend. Op zaterdag 9 april zal de gehele scoutinggroep verblijven in het safaripark ‘de Beekse Bergen’.

zie onze website

www.de7zonden.nl

€25,00 p.p. DE ZEVEN

B R A S S E R I E

De scoutinggroep bestaat tegenwoordig uit negen speltakken. De Bevers is de jongste speltak voor jongens en meisjes van 5-7 jaar. Bij de Kabouters treffen we meisjes aan van 7-11 jaar. De jongens van 7-11 jaar vinden we in de Welpengroep. De Estagroep is de nieuwste speltak van Scouting St. Willibrord, waar zowel jongens als meisjes van 7-11 samen spelen. In de Gidsengroep zitten de meiden van 11-14 jaar. De jongens van 11-15 jaar vinden we terug in de Verkennergroep. De Sherpa’s bestaan uit meiden van 14 tot en met 17 jaar en de jongens van die leeftijd zijn de Rowans. Deze rowans hebben een aparte aanduiding “RA 153”. Zij waren bij de oprichting in 1967 de 153e rowanafdeling in Nederland. De Pivo’s zijn de oudste leden van scouting Goirle. Nadat de jongens en meisjes bij de Bevers gesplitst worden in Welpen en Kabouters en ze doorlopen het hele traject, dan komen ze uiteindelijk weer samen bij de Pivo’s. Verder kent ‘St. Willibrord’ ook nog de Stam. Hierin zitten leiders en leidsters, die samen een apart programma hebben. In totaal maken ongeveer 200 personen, scouts en leiding, deel uit van scouting Goirle.

Voor het actuele menu

Goirle

T 013 54 00 580

Verkoop auto’s Totaal onderhoud Schade herstel

Voorzitter Jasper Snels (rechts) en Petra van Helvoirt-Bonis zien de toekomst van scouting Goirle zonnig tegemoet. Tim van den Hout is één van de zeven personen in de feestcommissie, die deze dag heeft georganiseerd. Hijzelf heeft diverse speltakken doorlopen. Zo was hij welp, verkenner, rowan, pivo en daarna leider bij de bevers, gidsen en op dit moment bij de rowans. Hij is al 20 jaar verbonden aan de scouting in Goirle. Tim geeft het programma van die dag in grote lijnen weer. “We gebruiken het safaripark als decor voor ons programma. Bij de start zal iemand als Lord Baden Powell aantreden. Lord Baden Powell is de oprichter van de scouting. Deze Engelse Luitenant-generaal vocht in de Tweede Boerenoorlog in ZuidAfrika. In die periode schreef hij het boek ‘Scouting for boys’. ‘Lord Baden Powell’ zal op deze zaterdagmorgen vertellen dat hij enkele pagina’s uit zijn boek kwijt is geraakt. Alle jongens en meisjes worden door elkaar in groepen ingedeeld en zij gaan, aan de hand van opdrachten, op zoek naar de verloren pagina’s. Tussen de middag zal een groepsfoto worden gemaakt.” Zodra alle scouts naar huis zijn, gaan de leiding en de vrijwilligers naar het scoutinggebouw. Hier hebben zij een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een feestavond.

oproep gedaan op onze website en via de mond-op-mond verhalen zijn we nog aan veel adressen kunnen komen. Wij verwachten op de reünie ongeveer 200 personen. Op de zondagmiddag zijn van 14.00 tot 18.00 uur alle lokalen van het scoutinggebouw open. In één van de lokalen wordt een museum, met allerlei voorwerpen van scouting ‘St. Willibrord’, ingericht. In een ander lokaal worden permanent oude foto’s, die door diverse reünisten ter beschikking zijn gesteld, geprojecteerd. Verder zal die middag de oude RA-bluesband na 7 jaar weer bij elkaar zijn en een optreden verzorgen. Rond 16.00 uur gaan we van alle aanwezige oud-leiders en oudbestuursleden een foto maken. Deze foto zal worden toegevoegd aan het receptieboek en later aan de gasten worden toegestuurd.”

“Op zondagmiddag 10 april houden we in het scoutinggebouw een reünie voor alle oud-leiding en oud-bestuursleden”, vertelt Petra van Helvoirt-Bonis. Zij is lid van de driekoppige reüniecommissie en al 27 jaar verbonden aan de scoutinggroep. Zij begon in de eerste bevergroep, werd daarna kabouter, gids, sherpa, pivo, kabouter- en welpenleidster en is tegenwoordig belast met het bijhouden van de wachtlijsten. “Om de oud-leiders en oud-bestuursleden te kunnen benaderen, hebben we eerst gekeken naar het ledenbestand van de laatste 25 jaar”, legt Petra uit. “Verder hebben we een

www.barbecuefolder.nl

bel 013-5341217 of mail naar redactie@gbg.nl

De juiste partner voor een goed resultaat!

www.msmakelaars.nl - T [013] 535 92 35

RUIME COLLECTIE

Vervolg op pagina 3

DE HOVEL 5 - GOIRLE T 013 - 534 45 00

Foto’s in opdracht van Goirles Belang gemaakt, zijn van P R I M E U R

www.durlinger.com

grafisch buro goirle bv • primeur fotografie

Deze week

S P E C I A L

Wilt u hierin adverteren,

Woning appartement bedrijfsruimte (ver)kopen?

Bovenstaand artikel is ook te lezen op www.goirlesbelang.nl

Woensdag 20 april verschijnt onze

Voorjaar & Pasen

Vollerstraat 16 • 5051 JV Goirle 013-5346531 www.autobedrijf-vanbesouw.nl

De geschiedenis. Op 11 maart 1936 werd de “R.K. verkennergroep St. Willibrord’ opgericht door kapelaan P. Brands van de parochie St. Jan. Op 17 april van dat jaar is de groep ingeschreven in het register van het Nationale Hoofdkwartier van de

S

P

E

C

I

A

n ne oo ben de l n b n be a ro vra e l m d l wi van rwie ve tel m lle han neg i w jo x k ma

B-team

ZONDEN

Tilburgseweg 37

columnade

Familiepagina 8

L

Interieur en Wonen

Zie pagina 11, 12, 16 & 17

Is het jammer als we de citroenvlinder in maart niet meer zien of het oranjetipje in april? Missen we iets als het klein hoefblad de lente niet meer aankondigt en is het echt een ramp als we de koekoek niet meer horen roepen? Of gaat het leven toch wel door zonder al die beestjes en plantjes? Veel planten en dieren gedijen pas onder bepaalde omstandigheden. De citroenvlinder heeft een beschut plaatsje moeten vinden om te overwinteren, het oranjetipje heeft pinksterbloem of judaspenning nodig om eitjes af te zetten. Het klein hoefblad komt tot bloei in een zonnige berm en koekoeken laten hun jong in andermans nest door stiefouders grootbrengen. De natuur is één groot samenhangend geheel waarbij het een afhankelijk is van het ander. Verdwijnt het een, dan is de kans groot dat ook het ander verdwijnt. Dit ecologische systeem, het resultaat van miljoenen jaren evolutie, is ingewikkeld en kwetsbaar. 2010 was ‘het jaar van de biodiversiteit’. Als iets wordt uitgeroepen tot ‘het jaar van’ krijg ik altijd de kriebels. Dan weet je dat het mis dreigt te lopen. Zo is dit jaar bestempeld tot ‘het jaar van de vleermuis’ op het moment dat het aantal van deze muggen verorberende zoogdieren sterk aan het teruglopen is. ‘Het jaar van de tradities’ werd afgekondigd toen de ene na de andere traditie verdween, en toen enkele jaren geleden het bisdom Den Bosch een Maria-jubeljaar afkondigde kon je al wel vermoeden dat er voor Maria nog maar weinig gejubeld werd. Met de biodiversiteit (de verscheidenheid aan planten- en diersoorten) lijkt het overal de verkeerde kant op te gaan. In de wereld, in Nederland, in ons dorp en in onze voor- en achtertuin. Doemdenkers vinden aanknopingspunten genoeg om pessimistisch te zijn. Maar gelukkig heeft de gemeente Goirle het B-team! Het biodiversiteitsteam. Een enthousiaste club die het goed voor heeft met de natuur. Doemdenkers zijn het niet want met een bewonderenswaardig optimisme spannen de leden zich in om een mentaliteitsverandering op gang te brengen. Bij de particulier en bij de gemeente Goirle. Hoe meer bomen en bloemen, hoe meer insecten en vlinders en dus ook meer vogels en zoogdieren. Het B-team organiseerde onlangs een voorlichtingsavond over zijn activiteiten. Ook de gemeente deed die avond een duit in het zakje. “Van harte ondersteunen van de doelstellingen”. Zeker, maar wel met de bekende slag om de arm: het afwegen van belangen. Mooie woorden, dat wel, maar enkele dagen later staat in de krant dat in de Oranjebuurt in Riel 96 bomen worden gerooid (er komen er 50 voor terug) en dat nog net vóór het broedseizoen de bomen op het Van Hogendorpplein zo rigoureus worden gesnoeid dat de vogels er hun nesten niet meer in kunnen bouwen. Binnenkort gaat in 33 bomen de kettingzaag ten behoeve van het appartementencomplex Koningsschild. Afwegen van belangen? Ja, ja, maar wel opvallend vaak ten gunste van de zoogdiersoort homo sapiens.

Bovenstaand artikel is ook te lezen op www.goirlesbelang.nl


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 2

Koopzondag 10 april van 12.00 - 17.00 u

Bezoekerscentrum “De Flierefluiter” Welkom! -

De nieuwe zomercollectie voor baby’s, belhamels en tieners van 0-14 jaar is geweldig!

barbecue (binnen/buiten) lunchen, brunchen, high tea feesten en recepties terras, bijen- en bloementuin ruimte voor vergaderingen, lezingen, tentoonstellingen activiteiten: pizza bakken, ambachtelijk broodbakken, boogschieten, wijnproeverij, jeu-de-boules, natuurwandeling boerderijbezoek enz. www.flierefluiter.nl - Hilvarenbeek

Hippe badkleding – trendy slippers lieve jurkjes – stoere shorts leuke sieraden – mooie kraamcadeautjes

Erkend Uneto VNI installateur Eerlijke voorlichting!! Blijvende service Géén prijsopdrijving tijdens montage DRE VAN LOON GOIRLE TEL. 013-5345755

• Centr Verw Ketels • Warmwater comfort • Onderhoud - service • www.drevanloon.nl

Garantiemogelijkheden van 2 tot op “NEFIT” CV ketels

Graag tot ziens bij New Vulto Eugenie & Miriam

12 jaar

Openingstijden: 7 dagen per week van 14.00 tot 20.00 uur

Westermarkt 8, 5042 MC Tilburg Tel: 013 - 463 61 21 • info@newvulto.nl www.newvulto.nl JDBaanhangwagenverhuurgoirle.nl Div. aanhangwagens te huur. 24/7 bereikbaar. Ook terras/ opritreiniging en champignonmest te koop. Joost de Brouwer 06-51709675 Wegens omstandigheden te koop Caravan Home Car De Luxe Compleet ingericht met alle benodigdheden m.u.v. linnengoed. Caravan is voorzien van 2 eenpersoons bedden, toiletruimte met toilet en wastafel, boiler, afzuigkap, kringverwarming, treinzit, fietsenrek achterop, lichtgewicht gastank, hordeur, luifel, groot panoramadakraam, koelkast met diepvriesruimte, 3pitsgasfornuis, oven, nooit in gerookt, lediggewicht 1000kg, BOVAG gekeurd en rijklaar. Te bevragen 013-5342286. Zondag 17 april 2e HANDSMARKT Wildacker, v Hogendorpplein Goirle St Hulp aan Roemenië Goirle gratis entree. 10 u - 15 u.

Verloren centrum Goirle gouden kettinkje met engeltje en klein hartje heeft grote emotionele waarde graag reactie. Tel. 0135345005

Buxes 25cm hoog in Goirle 0,45 Tel. 5344570

Aangeboden wiskunde bijles door HAVO4 leerling 0643143014

COR JANSSEN BV

Kleurwedstrijd Lever je kleurplaat voor 11 april in

exclusief banket & chocolade

Deze week •• Zwitserse Advokaatslof

roomkrakeling van 9,60 voor 7,50 5 stuks voor 6,00 Saucijzenbroodje •• Witte eierkoeken 1,45 voor 1,15 voor 2,60 4 van stuks •• Chocolade Bonbonreep

tabletten Van 2,95

voor

3,25

voor 2,50

De volle smaak van ambacht! Westermarkt 25 Tilburg - 013-4671546 Tilburgseweg 70 Goirle - 013-5342218 NAAIMACHINEHUIS

H. van der VELDEN BERGSTRAAT 101

GOIRLE

Kloosterstraat 30, Goirle, tel.: 013 - 530 20 22

Het is communie bij de De Walhoeve Runderhaas

nu € 4.25/ons en op=op

Aardbeien recht van de Brabantse teler. Rosbief vers van het mes nu € 1.60/ons

Salades uit eigen keuken 5 halen 4 betalen

Salade-Walhoeve, bouilon, krab, ei, kip, kip-kerrie, ham-prei en gerookte kip Meer dan 20 soorten kaas voor een kaasplankje. Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11 tot 18 uur, zaterdag van 9.30 tot 16 uur Hoge Wal 15 Tilburg/goirle Tel. 013-5424920 www.walhoeve.nl

APK

DIRECT INSTAPKLARE WOONRUIMTE!!! ZEER GROTE STA-CARAVAN! 43M²! PERCEEL 250M²! BOSRIJK PARK! OMGEVING TILBURG! RUIME WOON/ EETKAMER! COMPLETE BADKAMER! TWEE SLAAPKAMERS! APARTE TOILET! HOEKKEUKEN! CENTRALE VERWARMING! THERMOPANE BEGLAZING! TUINHUISJE! WASMACHINE AANSLUITING! SCHOTEL! BRIEVENBUS! TELEFOON! ZWEMMEN! VISSEN! IDEAAL VOOR WONINGZOEKENDE/ RUSTZOEKERS! PRIJS € 8950,FINANCIERING WORDT VERZORGD. BEZICHTIGING? Voor uw kleding-verstelwerk, TELEFOON 013-5182866 OF 06-51551577 Bel Sandra, 06-38606741 Autokeuringen van A tot Z nieuw in Goirle Tyvoortsebaan 11 5051 HJ Goirle Tel: 013-5346719

TEL. 013-5344325

Nieuwkerksedijk 18 Goirle Tel (013) 5344027

www.cor-janssen.nl

T&F

Dagelijks aanvoer Montage Goirle erkend

Voor de interieurafwerking van uw hele huis en renovatie van uw badkamer, toilet, keuken, kamer op zolder etc. Bel voor gratis offerte. Tel. 013-577 44 81

Particuliere verkoop SHOWROOM • Systeemplafonds • Luxe lamellen en panelen plafonds • Systeemkasten/inloopkasten/schuifkastwand • Systeemwanden • Laminaat vloeren/lamelparketvloeren • Massiefhouten vloeren • Verlichting

Afspraak na sluitingstijd mogelijk 013-5348759 Maandag open van 13.00 - 17.00 uur Dinsdag t/m zaterdag open van 10.00 - 17.00 uur. www.tenf-montage.nl - E-mail: tenf-montage@hetnet.nl Mobiel: 06 - 510 626 50 Poppelseweg 1-01, 5051 PL Goirle

T&F Montage is op 9 en 10 april ook te vinden op de Family fair op stand nr. 25 Zaterdag 9 april showroom gewoon geopend

Bennie Hoek Ezelvenstraat 29 • 5051 EL Goirle • Mobiel: 06-24890640

nieuwe zomercollectie

Werkkleding heren Nu volop bermuda’s verkrijgbaar

Rolluiken

Inbraakpreventie Zonneschermen Markiezen Kunststof ramen/deuren Horren voor ramen en deuren Terrasoverkappingen Onderhoud en reinigen van rolluiken

Badkleding

de eerste artikelen zijn binnen


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 3

Voorjaars opruiming tuinmeuben...

nu 20% extra voorjaars korting!

ONZE N NE J I Z A G MA N MOETE LEEG!

de boerenschuur Vervolg van de voorpagina

Scouting Goirle viert 75 jarig bestaan

Door samen te werken proberen de scouts hun doelen te bereiken. Katholieke Verkenners. Het eerste groepen, de Franciscusgroep onthoofdkwartier was in een inmid- stond. Deze nieuwe groep bestond dels afgebroken pand aan de Mo- voornamelijk uit jongens van de lenstraat 1. De groep bestond uit vroegere Jonge Wacht en Pioniers. 18 verkenners en 12 welpen. De De Franciscusgroep begon vrijwel leiding was in handen van hopman meteen met 2 verkennergroepen, Adrianus van de Laar, 2 vaandrigs maar heeft niet lang bestaan. De en 2 welpenleidsters. Verder was St. Willibrordgroep krijgt dan eneen aalmoezenier, een groepsdok- kele moeilijke jaren, maar dankzij ter en een groepscommissie aan het doorzettingsvermogen en de de verkennergroep verbonden. werklust van de nieuwe leiding - Wim van Boxtel, Jan Vekemans Tijdens de oorlogsjaren was de en Jan Brock - komt St. Willibrord verkennergroep door de Duitse weer goed van de grond. Met de bezetters verboden. Op 10 april installatie van een paar nieuwe 1945 vond de officiële herop- welpenleidsters is de stijgende lijn richting plaats en de groep ging definitief ingezet. Dat jaar krijgt verder met 24 verkenners en de groep een nieuwe aalmoeze11 welpen. In 1946 werd een nier: kapelaan P. v. Beers. In 1953 nieuw hoofdkwartier betrokken verhuist de groep naar de hoek aan de Fabrieksstraat in de oude van de St. Jansstraat en de Kloossmederij van de Tilkamwol, waar terstraat, waar nu jongerencentegenwoordig de vrije markt is trum Mainframe staat. Deze grond gevestigd. Op het einde van dat was destijds van de parochie St. zelfde jaar kwamen er zoveel Jan en Pastoor van Riel stelde verkenners bij, dat naast de St. dit stuk grond ter beschikking. Willibordgroep met 2 verkenner- Het nieuwe hoofdkwartier werd

Het scoutinggebouw aan de Wim Rötherlaan biedt tegenwoordig onderdak aan 200 scouts en leiding.

gemaakt van het afbraakmateriaal van het oude stationsgebouw aan de Fabriekstraat. In de jaren vijftig groeide de groep (inclusief leiding) tot 100 personen. Op 29 april 1967 werd de rowangroep RA 153 geïnstalleerd. De groep bestond uit 9 jongens en stond onder de bezielende leiding van oud-hopman Joop van den Berg. Zij waren de eerste afdeling met een eigen bestuur binnen de St. Willibrordgroep. Onder de St. Willibrordvlag varen vanaf dat moment de welpen, verkenners, rowans en gidsen. Een jaar later wordt de groep uitgebreid met een kabouterafdeling. Uit de oudste gidsen ontstond weer een jaar later de groep Sherpa’s. De verkennergroep werd omgedoopt tot scouting en groeide zo snel, dat het hoofdkwartier aan de St, Jansstraat te klein werd. De gemeente bouwde voor de scoutinggroep in 1984 een nieuw gebouw aan de Wim Rötherlaan en hier hebben de scouts nog steeds hun hoofdkwartier. Op de vraag aan voorzitter Jasper Snels of er in de loop der jaren veel is veranderd, antwoordt hij: “De basis is hetzelfde gebleven. Nog steeds proberen wij samen iets te bereiken. Maar zoals de gehele maatschappij door de nieuwe technieken is veranderd, zo is de scouting ook meegegaan. Vroeger werden tochten gemaakt met kaart en kompas en tegenwoordig wordt daar het GPS-systeem voor gebruikt. Ook kijken de huidige scouts wat sceptischer naar het uniform. Vroeger was men daar trots op, maar de huidige jeugd ziet het uniform meer als een last. Het zou oubollig overkomen.” Petra van Helvoirt vult dit aan: “je ziet tegenwoordig meer kinderen bij de scouting, die sociale problemen hebben. Deze kinderen kunnen vaak niet bij andere verenigingen terecht. Bij de scouting leren zij met elkaar om te gaan en samen te werken. De wisselwerking is, dat andere kinderen ook leren met hen om te gaan. Bij de scouting is iedereen gelijk.” Dat is ook de reden dat bij de scouting levenslange vriendschappen en relaties ontstaan. Je ziet ook veel leidinggevende van de scouting in andere organisaties zoals: jongerenbar “’t Kelderke” en bij het Jeugd Vakantie Werk. Ieder jaar levert de scoutinggroep ook een bijdrage aan de Dodenherdenking en op de 2e Pinksterdag komen de mensen, die dan te voet naar Nieuwkerk gaan en daar in het kleine kapelletje net over de grens een kerkdienst bijwonen, hun boterhammen in de bossen achter het klooster opeten bij het kampvuur van de scouting. We kunnen stellen dat de jubilerende Scoutinggroep St. Willibrord stevig is verankerd in de Goirlese samenleving. Wilt u meer informatie over de scoutinggroep “St. Willibrord” dan kunt u terecht op www.scoutinggoirle.nl. JS

KORTINGEN ZIJN NIET CUMULEERBAAR

DORPSTRAAT 56 RIEL GRATIS PARKEREN VOOR DE DEUR OPENINGSTIJDEN: do. 09.00-18.00 vr. 09.00-18.00 za. 09.00-17.00

Walter van den Broeck: na vele jaren weer terug bij de Literaire Kring Goirle

Een beknopte vooruitblik Op vrijdag 15 april 2011 is Walter van den Broeck te gast in het literaire café van de Literaire Kring Goirle in samenwerking met de Openbare Bibliotheek. Deze schrijver is al eens eerder bij ons geweest, in het heel vroege begin van de LKG. En hoe keert hij terug! Met een roman waarover Coen Peppelenbosch in het literaire weblog TZUM een recensie schreef met als kop: Herwonnen leesplezier. ‘Eindelijk iemand die een verhaal kan vertellen, denk je, als je enkele hoofdstukken op weg bent in Terug naar Walden van Walter van den Broeck. In vergelijking met de andere Libris Literatuur Prijs-genomineerden is Van den Broeck de meest ambachtelijke. Waar anderen zich verliezen in poëtische taalconstructies en literatureluur, daar weet Van den Broeck je gewoon mee te slepen in de vertelling’. Het betreft hier de nieuwste roman van de schrijver uit het Belgische Turnhout Terug naar Walden. Een alom bejubelde roman! De roman werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2010. het rapport van de jury vermeldt het volgende: ‘Met Terug naar Walden heeft Walter van den Broeck een wervelende roman geschreven met een hoog verhaaltempo en een grote schare kleurrijke personages, van Amerikaanse en Kempense origine,wier afzonderlijke levens door de listige manipulatie van de auteur samenkomen ineen tableau vivant van formaat.’ Helaas voor Van den Broekc, niet hij, maar Bernard Dewulf verwierf de prijs! U ziet het: een schrijver en een boek die de moeite waard zijn om naar te luisteren dan wel te lezen. Walter van den Broeck wordt geïnterviewd door Joost Minnaard, De schrijver zelf leest ook voor. U mag dit niet missen! U bent van harte welkom op vrijdag 15 april in het cultureel centrum Jan van Besouw in de Thomas van Diessenstraat te Goirle. Aanvang 20.00 uur; toegang € 5,- Voor houders van een zgn, bieb pas € 4,-

Grote voorjaarsmarkt Zondag 17 april 2011 is er een grote Voorjaarsmarkt van Stichting de Helpende Hand. Deze voorjaarsmarkt wordt gehouden t.b.v. Roemenie. U vindt Stichting de Helpende Hand aan de Vonderstraat 2a te Riel.

gRATIS financiËle apk Onzeker over uw financiële situatie? Wat gebeurt er bij pensioen, overlijden, arbeidsongeschiktheid, scheiding of werkloosheid? Geen zorgen, we maken een overzichtelijk rapport van uw situatie. Gratis en vrijblijvend.

waardecoupon Gratis financiËle apk vul deze antwoordkaart in voor een VRIJBLIJVENDE afspraak, Bel 013 - 534 91 15 of mail assurantien@appels.nl

 Neem contact op, om een afspraak te maken. Naam ________________________________________________________________________ Adres ________________________________________________________________________ Woonplaats ________________________________________________________________ Tel. nummer ________________________________________________________________ E-mail ________________________________________________________________________ APPEls makelaardij tilburgseweg 88 5051 AJ Goirle www.appels.nl


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 4

aarts

rolluiken zonwering

Tel. (0161) 222218

5121 JL Rijen

heistraat 28

ZATERDAG 16 APRIL 2011

30+ PARTY BIJ OME NEEFF

óók voor al uw binnenzonwering

Verkoop

- installatiematerialen - lichtbronnen Na 17.00 uur

Computer - netwerk problemen

06-41594430

Timeless

Re-mixed

LIVE BAND RE-MIXED TIMELESS Aanvang 20.30 uur • Entree 10 euro Vo o r v e r k o o p a d re s s e n : Te x a c o G o i r l e , D e 3 E l e m e n t e n e n O m e N e e f f ! Dorpsstraat 52 - Goirle - [E] info@omeneeff.nl

WWW.OMENEEFF.NL INSTAPKLARE WOONRUIMTE!!! RUIME STA CARAVAN (MODEL CHALET L-VORM)! NATUURRIJK PARK! HOEKLOCATIE! OMGEVING: TILBURG! ALLE VOORZIENINGEN! INDELING: GROTE WOONKAMER 6.30MTR. X 3.60MTR.! HAL! DRIE SLAAPKAMERS! WASRUIMTE! BADKAMER MET LIGBAD! NIEUWE KEUKEN MET VAATWASSER! WINTERHARD O.A. THERMOPANE GLAS! HOUTEN ZIT-TERRAS! PERCEEL: 390 M²! RONDOM HEKWERK! BRIEVENBUS! TELEFOON! SCHOTEL ETC.! DIRECT TE AANVAARDEN! PRIJS: € 19.950,-. FINANCIERING MOGELIJK! IDEAAL VOOR STARTERS! RUSTZOEKERS EN WONINGZOEKENDEN! INFO/BEZICHTIGING? TELEFOON: 013-5182866 OF 06-51551577

Tegen inlevering van deze advertentie krijgen de eerste 25 aanmeldingen een

GRATIS stoelmassage t.w.v. 18,-

Te Koop Steigerplankmeubelen; Maatmeubel en meubels van sloophout; Kindermeubelen om mee te spelen. Kijk op www. steigerplankmeubelen.com Voor meer informatie! Of bezoek ons! Stoomberg 2, 5101 AA Dongen Telefoon 0162-312671 of 0634-445407 a.m.d.dongen@hotmail. com LP-collecties gezocht: jazz, pop, rock, blues, punk,metal, nlbeat enz., tegen goede betaling, tel. 06-42580518 Meubelstoffeerder in A.O.W. zoekt werk om zijn tijd wat op te vullen. Specialiteit klassieke meubelen. 40 jaar ervaring Tel. 013-8795594 / 0618163692

SCHOENEN

OUTLET-STORE NIEUW NIEUW NIEUW

ENORM AANBOD Damesschoenen -sandalen Div. modellen en kleuren van diverse bekende merken... Normaal 69,- / 89,- NU: 39,Damesschoenen

CLARKS - ECCO - GABOR - ARA Normaal 99,- / 89,- NU: 49,KINDERSCHOENEN JONGENS-MEISJES

BRAKKIES - GATTINO - GIGA Normaal 89,- / 79,- NU: 39,Herenschoenen Div. modellen en kleuren

GEOX - REPLAY - GAASTRA Normaal 109,- / 99,- NU: 49,SCHOENEN

OUTLET STORE Doelenstraat 9 Centrum Hilvarenbeek

OPENINGSTIJDEN: Woensdag 9.30 - 17.30 uur Donderdag 9.30 - 17.30 uur Vrijdag 9.30 - 17.30 uur Zaterdag 9.30 - 16.00 uur Let op! Géén pin! 41359761-12


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 5

Ome Neeff in Goirle komt weer met unieke Thema-avond

Zaterdag 16 april bij Ome Neeff 30+ Party met Liveband Re-Mixed en Timeless Inmiddels heeft Ome Neeff de oude tijden doen herleven met een groot aantal succesvolle thema-avonden. De stroom aan positieve reacties en druk bezochte avonden heeft Berry en Alexia alleen maar extra gemotiveerd om op deze ingeslagen weg door te gaan. Een gevarieerd aanbod aan thema-avonden zal de revue passeren en de ‘golden oldies’ zoals Hollandse Avond, 80’s & 90’s Party en dergelijke zullen regelmatig terugkeren. Recent was er nog een prachtige avond, vol nostalgie, met een optreden van Bobby Prins en Orkest. Populaire 30+ Party terug bij Ome Neeff Aanstaande zaterdag 16 april kunnen alle 30-plussers gaan genieten van een wervelend optreden van Liveband Re-Mixed en het bekende Nederlandse zangduo Timeless met o.a. de broer van Ruth Jacott. Re-Mixed is een 8-koppige top coverband met een bijzonder breed repertoire van soul, disco, danceclassics en Top 40. Met twee zangeressen en een zanger ligt de nadruk op meerstemmige zang. De zangers worden begeleid door een swingende band bestaande uit een gitarist, twee toetsenisten,

een bassist en een drummer. ReMixed zorgt de hele avond voor de juiste muziek en zang om er voor u een onvergetelijk uitje van te maken. Timeless zorgt voor 100% Glitter, Glamour & Groove en dat is op het lijf geschreven van Eric Jacott en Marcel Bogarde. Zij staan garant voor een dynamische performance waarbij u wordt meegenomen naar de ‘80’s en ‘The Best Of Motown. De combinatie van Re-Mixed en Timeless staan garant voor een

avond pure gezelligheid bij Ome Neeff. Info en voorverkoop Wilt u zeker zijn van een avondje genieten bij Ome Neeff, koop dan nu alvast uw persoonlijke kaarten in de voorverkoop. Dit kan zoals u van ons gewend bent bij: Tankstation Texaco Goirle, De 3 Elementen en natuurlijk bij Ome Neeff. Voor info en reserveren kunt u ook bellen naar Ome Neeff 013 530 38 29. Aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. Wij zeggen graag tot ziens namens heel het team van Ome Neeff.

Koninklijke Harmonie “Oefening en Uitspanning” ontmoet Harmonie “De Eendragt” De Koninklijke Harmonie “Oefening en Uitspanning” geeft op 10 april 2011 een concert samen met Harmonie “De Eendragt” van Onsenoort en Nieuwkuijk. Wethouder J. Sperber zal uit naam van het gemeentebestuur een toespraak houden in verband met het bestendigen van het predicaat Koninklijk van de Goirlese Harmonie. Het concert vindt plaats in CC Jan van Besouw in Goirle. Aanvang 12.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50. Kaartverkoop aan de zaal. Harmonie “De Eendragt” vierde in 2010 haar 175-jarig bestaan en heeft in dit jaar de Koninklijke Erkenning in ontvangst mogen nemen. De vereniging behoort tot een van de oudste verenigingen in Nederland. Het orkest kiest voor het spelen van gezellige muziek waarbij gestreefd wordt naar een hoog kwaliteitsniveau. Dit niveau meten zij door uitwisselingsconcerten met andere orkesten en door de jaarlijkse deelname van de Rabo Langstraatcup. De harmonie komt in actie bij allerlei activiteiten zowel binnen als buiten Nieuwkuijk. Denk bijvoorbeeld aan Koninginnedag, Langstraatcup (streekfestival), dodenherdenking, uitwisselingsconcerten, serenades

Foto: Steven de Kok enz. iedereen kan dus een beroep op ons doen. Sinds september 2009 staat het orkest onder leiding van dirigent Jos Körver, die als concertmeester - Soloklarinettist tot 2002 was verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine te Rotterdam. Het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie “Oefening en Uitspanning” uit Goirle staat sinds maart 2003 onder leiding van dirigent Alphons van Stenis. Het orkest speelt in de 1e divisie van de Federatie van Katholieke Muziekbonden in Nederland. De gezellige sfeer in de vereniging

Unieke samenwerking Kinderopvang Humanitas en Bureau van Onderwijs van Factorium Kinderopvang Humanitas gaat in samenwerking met het Factorium een uniek project aanbieden aan kinderen van 6 tot en met 9 jaar die de naschoolse opvang in Goirle bezoeken. Dit project heet: “MENEER KANDISNKY WAS EEN SCHILDER” en is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek, geschreven door Daan Remmerts de Vries. Het project bestaat uit 9 workshops. Deze workshops hebben de volgende thema’s: dans, muziek en theater. De workshops zijn per thema verdeeld over een blok van 3 weken. Alle workshops vinden plaats bij buitenschoolse opvang (bso) Villa Op Stelten aan de Thomas van Diessenstraat. Niet alleen kinderen van bso Villa Op Stelten zullen deelnemen aan dit unieke project, maar ook kinderen van bso Villa Kakelbont en bso Villa Bombarie. De muziekworkshops bestaat uit het zingen van liedjes, maken van muziek met aparte instrumenten en het maken van een klankschilderij waarbij we zelfbedachte geluiden opschrijven of tekenen. Bij de dansworkshops gaan we onder andere dansen op de muziek die we in de muziekworkshop gemaakt hebben. Tot slot zijn er nog theaterworkshops waarbij we onszelf veranderen in levende foto’s of standbeelden. Het project wordt afgesloten met een spetterende presentatie op dinsdag 5 juli waarin het verhaal van Meneer Kandinsky tot leven komt in dans, muziek, zang en spel.

draagt bij aan het muzikale niveau van het orkest. De concerten van de vereniging kenmerken zich door het uiteenlopende karakter. Zo wordt er naast de Nieuwjaarsdonateurs- en uitwisselingsconcerten ook jaarlijks een kinderconcert, een Carnavalsconcert en een Kermisconcert georganiseerd. De programma’s van de concerten worden afgestemd op het karakter van de evenementen. Dit maakt dat het orkest naast het klassieke repertoire ook raad weet met lichte muziek zoals popmuziek en swingende arrangementen.

De los se flodders van Frank Tireur verzuchtingen, verzieningen, ver wensingen, verklaringen, ver wikkelingen, verdichtingen, vertellingen, ver wijtingen, ver voeringen.

118. Eind vorig jaar verscheen bij Meulenhoff de bundel ‘De 100 allermooiste gedichten van de Europese poëzie’, samengesteld door Ilja Leonard Pfeijffer en Gert Jan de Vries. Het is een eigenzinnige bundel geworden, waarin naast klassieke gedichten ook songteksten (bijvoorbeeld ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel) zijn opgenomen, en waarin het ook niet allemaal strikt Europees is wat de klok slaat. Maar toch, een mooie bundel. En wie hebben die honderd mooiste gedichten dan zoal geschreven? Goethe, Ovidius, Dante, Shakespeare, Pessoa, Thomas, nou, die namen had u wel verwacht. Maar De Roovere, Derzjavin, Brecht, en Luther liggen al wat minder voor de hand. Laat staan dat u gedacht had aan Ibycus en de anonymus die het ‘Stabat Mater’ schreef. Jawel, oerdegelijk katholieke lezer, het Stabat Mater als een van de honderd mooiste Europese gedichten!! Meteen maar een opmerking hierbij: mijns inziens is de auteur van het SM (ik kort het maar af) wèl bekend, namelijk Jacobus de Benedictus, ofwel Jacopono da Todi, die leefde van ongeveer 1230 tot 1306. Er zijn ook stemmen opgegaan die beweren dat een Johannes Fidenza (1221-1274) de auteur is, maar ik hecht daaraan geen geloof. Enfin, voor de minder katholieke lezer, en voor de heidenen: het SM is een dertiendeeeuwse hymne over de smarten van de Moeder Gods, die op de meest glorievolle wijze op muziek is gezet door De Palestrina, Di Lasso, Pergolesi, Vivaldi e tutti quanti. Laten we de eerste regels maareven geven: Stabat mater dolorosa Iuxta crucem lacrimosa, Dum pendebat filius. Cuius animam gementem Contristatam et dolentem Pertransivit gladius. Is dit hoge, de hoogste poëzie? Ik citeer thans een 18e eeuwse auteur die er anders over denkt: ‘Die vrome monnik (Jacopono di Toda, NdV) heeft tydens de diepste duisternis der middeleeuwen dit lied in de eenvoud zyner ziel, by den drang van zyn gevoel, met innig mededoogen, weemoed en boetvaerdigheid uitgestameld, geenszins om, door zyne platte rymen, aenspraek te maken op de lauream Apollinarem: neen; maer zyne strophen zyn louter uitboezemingen van eenen eenvoudigen kloosterling, die, in godsdienstige verrukking, het kruis van zynen goddelyken verlosser omarmt, en in de smarten der heiligste moeder begeert deel te nemen. By het hooren van dit stuk ziet men, als het ware, den dichter, op eenen goeden vrydag in zyne kleine donkere cel voor een crucifix geknield, zyn gebed storten, en by de strophe: Fac me plagis vulnerari,  Cruce hac inebriari  Ob amorem Filii, hem werkelyk, in de dronkenschap der liefde, blakend van godsdienstig gevoel, zyne tuchtroede aengrypen, en zich bloedig geeselen, om met zynen gekruisten zaligmaker en dezens moeder te lyden.’ Wat een heerlijke taal! Doch dit terzijde. Wat ik bedoel: voor sommigen zijn het maar ‘platte rijmen’, dus geen hoge poëzie. De waarde van de hymne is voor hen veeleer gelegen in de diepe religiositeit. De volgende week zal ik een aantal vertalingen van het SM behandelen. Als voorproefje hier de vertaling van de beginregels door de kanunnik Eug. De Lepeleer (een ver/hertaling uit het jaar 1900): Droef, met matte natte wangen, Daar ze haren Zoon zag hangen,  Bleef bij ‘t kruis de Moeder staan;  En ze voelde - vol ellende,  Zuchtend, lijdend zonder ende  ‘t Zweerd heur door de ziele gaan.

Ingezonden meningen van de lezer ­ pname van ingezonden stukO ken betekent niet dat de redactie het met de strekking van deze stukken eens is. Zij vallen onder volledige verantwoording van de inzender. Ook kunnen deze ingekort weergegeven worden. Naam en adres is altijd bekend bij de redactie.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning Maakt u of uw gezinslid gebruik van de regiotaxi, huishoudelijke hulp of een rolstoel of scootmobiel. Doe dan mee met de WMOenquête! Een enquête van SP Goirle om u tevredenheid van deze voorzieningen te peilen, zodat we samen met u weerstand kunnen bieden tegen de bezuinigingen op dit beleid, die de gemeente heeft aangekondigd. Interesse? Voor de enquête gaat u naar www.goirle. sp.nl. Voor een papieren versie bel naar 013-5342970. Met een sociale groet, SP Goirle, Saelde 18, 5051 WL, Goirle Goirle@sp.nl www.goirle.sp.nl

Gabor Paul-Gre en G-Star Palladium Footnote s Think Converse Develab Giga Clic!! Red-Rag Pantofola d’Oro Gaastra Teva Kipling Shoesme

www.dejongmodeschoenen.nl


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

“Wie weet het nog”

Foto 106-628 zijn de oprichters van de wijkraad Hellen. Dhr. Wim van der Vorst gaf ons als eerste de namen door: v.l.n.r: Frans Donders (voorzitter), Wim van der Vorst (penningmeester), Annemiek van Groenendaal (secretaris) en Diny Schrijver (bestuurslid). De foto moet gemaakt zijn kort voor de opening van De Deel. Die werd door wethouder Hopstaken geopend op 12 juli 1979. Een andere reactie leerde ons dat Frans Donders enkele jaren geleden helaas is overleden. Er kwamen later nog meer reacties binnen met dezelfde gegevens. Allen dank voor de genomen moeite om de geschiedenis van Goirle op de kaart te zetten. De nieuwe foto zouden de gezusters Uijens zijn. Onze vragen: Klopt de naam, hoe zijn hun voornamen, van wie zijn zij de dochters en met wie zijn ze eventueel getrouwd?

Graag uw reactie naar de redactie van Goirles Belang of naar: archivaris@heemkundekring-goirle.nl of naar j.wijdemans@ hetnet.nl of op zaterdagmorgen op het Heemerf. Succes met de zoektocht, namens de Heemkundige kring: Joseph Wijdemans.

Eerst de kraaien… nu de konijnen Een prachtig stukje Goirle, daar aan de Nieuwe Rielseweg met ‘t Heemerf De Schutsboom, de Molen, de vijver met de eendjes en het dierenparkje. Ook wij bij ‘t Heem vinden het allemaal prachtig en we vinden het dierenspul geweldig, behalve als het beestenspul overlast bezorgt en vandalisme pleegt. Eerst de kraaien, nu dus de konijnen. Het is een leuk en lief gezicht die speelse pluche beestjes op ons grasveld aan de rand van de tuin te zien zitten, helemaal dik “gevreten”. Ze eten werkelijk alles op en met name in de kruidentuin vinden ze hun delicatessen. Een sprinkhanenplaag is er niets bij. En… als we langs lopen, blijven ze rustig zitten… van niemand bang. En dat is het probleem, ze zijn tam en als wees stiekem afgezet in het dierenparkje. Bij deze een oproep aan alle Goirlenaren die van hun konijn afwillen, breng het naar de dierenwinkel of het asiel, maar zet het niet in het dierenparkje. Ze zitten er in alle kleuren momenteel en ze kijken ons bijna verliefd aan. Een konijn hoort daar niet of het moet zodanig zijn afgemaakt met gaas diep in de grond dat zelfs deze holengravers nergens onder door kunnen. Wij worden er bij ‘t heem niet vrolijk van en we gunnen dit wollige levend kinderspeelgoed een fijn leven, maar het liefst bij ‘n ander. We hopen zelfs op begrip van de Partij voor de Dieren. Bernard Robben Voorzitter Heemkundige Kring De VyeR Heertganghen.

Welfare Riel in 2011 Wij houden onze Welfaremiddagen in voorjaar 2011 op de volgende data: April 12 - 26, Mei: 10 - 24, Juni: 7 - 21, Juli: 5. Waar: Ontmoetingscentrum de Leybron. Hoe laat: van 13.30 tot 16.00 uur. Nieuwe leden zijn altijd welkom! De leidsters.

“De Kennismaker” helpt nobele actie Linsey Het communicatiebureau De Kennismaker helpt indien mogelijk regionale ondernemers in de ruimste zin van het woord. Ook stichtingen kunnen vaak gebruik maken van diensten waar de Kennismaker goed in is. Echter tegen het particulier verzoek van de 16 jarige Linsey om ten gunste van het KWF (kanker) bestrijdingsfonds haar mooie lokken af te laten knippen - kon Nico de Beer van de Kennismaker geen “nee” zeggen. In samenwerking met Bojangles en kapper Ken & Jerry’s zal Linsey tijdens de regionale “ondernemersborrel” morgen 7 april om 20.30 uur gekortwiekt worden. De bedoeling is dat de aanwezige ondernemers de nobele actie financieel gaan honoreren. Linsey is zich goed bewust, dat haar leeftijdgenoten die kanker hebben door de chemo geen of weinig haar hebben. “Haar is erg belangrijk voor je uiterlijk. Ik laat nu mijn haar afknippen voor het KWF kanker bestrijdingsfonds. Ik weet dat ik een meisje van mijn leeftijd super blij kan maken met mijn lokken....en mijn haar groeit toch weer aan”

PAGINA 6

Kvo Riel Hallo dames. Het voorjaar is nu echt begonnen. Wij als KVO Riel hebben dan ook nog diverse dingen op het programma staan. Op 18 april is het bloemschikken voor Pasen. We hebben Ilse Lemans bereid gevonden om samen met ons een mooi bloemstuk te gaan maken. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dus meld u snel aan bij Hennie Lapien. De kosten zijn 25 euro voor het stuk en de zaalhuur. De koffie zult u nog apart bij moeten betalen. Het begint om 19.30 uur in de Leybron. Op woensdagavond 27 april is het de voorjaarsbijeenkomst. Groep 2 is al drukdoende om alles voor te bereiden. Het belooft een hele leuke avond te worden. De uitnodigingen vindt u binnenkort in de bus. Tijdens deze avond kan u zich ook nog aanmelden voor diverse andere activiteiten zoals: De Kringbedevaart die gehouden wordt op 19 mei. Deze wordt gehouden in de Heilige Andreas kerk te Oostelbeers. Het begint om 11.00 uur met een viering. Aansluitend een lunch in Gemeenschapshuis ‘t Dorpsplein naast de kerk. Om 14.00 uur is de Mariaviering. Kosten zijn 12,50 euro per persoon inclusief boekje en lunch. Als u alleen naar de viering komt is het 1,50 voor het boekje. Het uitstapje in mei naar Bergen op Zoom en Willemstad. Er zijn nog enkele plaatsen over. Graag zouden wij zien dat er zich nog enkele dames aanmelden. DIt mogen ook vriendinnen, zussen, schoonzussen of buurvrouwen zijn. De kosten voor de leden zijn 40 euro, voor niet leden is dit 45 euro. Programma van de dag zie het jaarprogramma. Het reisje gaat zeker door. We vertrekken die dag om 8.45 uur bij de kerk in Riel. Het bestuur is nog druk bezig om nog andere leuke dingen te bekijken. Mocht u nog leuke ideeen hebben laat het ons dan vooral weten. Tijdens de voorjaarsbijeenkomst gaan we het ook nog hebben over ons 80 jarig bestaan in het najaar. Als u leuke ideeen heeft wat we die avond kunnen doen, bel of mail ons of kom het toelichten op de voorjaarsbijeekomst op 27 april. Tot ziens bij een van de activiteiten. Namens KVO afdeling Riel

Albert Kelder Sportmassage Stoelmassage Albert Kelder is een gediplomeerd sportmasseur en nu heeft hij ook zijn diensten uitgebreid met stoelmassage. Vo o r p a r t i culieren en bedrijven; in Goirle/Tilburg of op lokatie. Door deze massage van schouders en nek zult u de stress en spanning van het werk uit u voelen stromen. U zult merken dat uw concentratie beter wordt, u voelt zich verfrist en energiek! Wilt u zich aanmelden? Of wilt u nog meer informatie? Stuurt u dan gerust een mailtje: albertkelder@yahoo.com Werkzaam in: Tilburg en omg. www.albertkeldersportmassage.nl

Samenwerkende kerken, IKO (Interkerkelijk Overleg) Christengemeente ‘Hart van Brabant’, Ringbaan Oost 6a, Tilburg Evangelische Baptisten Gemeente, Noordhoekring 99, Tilburg Geref. Kerk Vrijg. ’Ontmoetingskerk’, Diederikdreef 14, Tilburg Grace Communion International v/h WKG, Burg.Brokxlaan 1407, Tilburg Christengemeente ‘New Song’, Zuidoosterstraat 23a, Tilburg Christengemeente ‘Op de Rots’, Doctor Nuijensstraat 2, Tilburg Victorious Christian Church, Von Suppestraat 13, Tilburg Prot. Ver. ‘ELIM’ (Geref.gr.slag), Min.Mutsaersstraat 22, Tilburg Pinkster Gemeente Tilburg, Prof.Cobbenhagenlaan 8, Tilburg Christengemeente ‘Levenskracht’ Tilburg, De Driehoek, Gendringenlaan 179, Tilburg Tabernacle Christian Centre, St.Hubertusschool, Jagerslaan 55, Tilburg

Straf op misdaad ‘Hoewel iedereen, inclusief de manager van de winkel, wist wie van het personeel de goederen had gestolen, werd er geen actie ondernomen om de dief te vervolgen of te straffen. Wat de reden ook was, de manager van de zaak besloot het probleem te negeren en deed alsof het nooit gebeurd was. Dit falen (of deze weigering) om hier enige vorm van recht toe te passen, had gevolgen. Weldra begonnen meerdere werknemers dingen bij de achterdeur te zetten, die ze persoonlijk wilden bezitten. De volgende morgen waren deze dingen dan verdwenen. Omdat er geen vrees was voor bestraffing, werd diefstal door werknemers een veel voorkomend verschijnsel. De omvang en de brutaliteit van de diefstallen werden enorm’. Koning Salomo, die de wijste man genoemd wordt die ooit geleefd heeft, schreef in het boek Prediker: “Omdat een slechte daad niet snel bestraft wordt, is een mensenhart maar al te snel tot het kwaad geneigd.” Als u één persoon vrijuit laat gaan na een overtreding, is het waarschijnlijk dat er meer zullen volgen. Overigens wanneer de dader zelf niet snel wordt aangepakt, zal hij een volgende overtreding of misdaad sneller en makkelijker plegen. Maar dit geld ook voor een te lichte straf. Als u in een positie bent van leiding geven en verantwoordelijkheid, als ouder in het gezin of als leidinggevende in een bedrijf, is het belangrijk dat u duidelijk de gekozen regels en normen communiceert en erop staat dat men zich daaraan houdt. Het beste is natuurlijk dat u dit op een liefdevolle wijze en met meeleven doet en niet optreedt als een politieagent, maar als iemand die de gevestigde regels toepast op gelijke wijze voor allen. Een rechtvaardige aanpak zal zeker zijn vruchten afwerpen. Regels moeten ook nageleefd worden. De bijbel leert ons, dat wet en regels de overtreding doen kennen, want waar geen wet en regels zijn, daar is ook de overtreding niet. Nu weten we, dat wanneer we leven zonder wet het moord en doodslag zal zijn, dat ieder doen zal wat hem goed lijkt in eigen ogen. Daarom zijn de wetten in de samenleving ontworpen om de orde te handhaven, veiligheid te waarborgen en het welzijn van elke burger na te streven. Zo dienen de regels tot richtlijn voor juist en acceptabel gedrag voor iedereen in gezin en samenleving. In het bijbelboek Spreuken wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om een vorm van wetgeving en het naleven daarvan een plaats te geven, of het nu op het werk, de samenleving, thuis, of waar dan ook is. “Het is niet goed een goddeloze te bevoorrechten en het recht van een rechtvaardige te schenden” (Spr.18). “De rechtvaardige geniet ervan het recht in acht te nemen, wie onrecht doet, wacht ellende” (Spr.21). Toch zien we ook in Nederland dat de misdaad en overtreding toeneemt. Dat ondanks we één van de rijkste landen van de wereld zijn, ook wij nog niet genoeg hebben. We willen het allemaal op materieel gebied en op de zorg beter hebben, terwijl het handhaven van de wetten en regels en bestrijding van de groeiende misdaad, niets meer mag kosten, waardoor het geestelijk klimaat in ons land bergafwaarts gaat. De politie kan het niet meer aan, de misdadigers nemen toe en de veiligheid neemt af. De spreukendichter (14) zegt dan ook: “Gerechtigheid verhoogt een volk, maar zonde is een schandvlek der natiën.” Namens het IKO, Theo Baan

Ingezonden meningen van de lezer ­ pname van ingezonden stukken betekent niet dat de redactie O het met de strekking van deze stukken eens is. Zij vallen onder volledige verantwoording van de inzender. Ook kunnen deze ingekort weergegeven worden. Naam en adres is altijd bekend bij de redactie.

Gewoon in Goirle! Gewoon op donderdagavond kom je de bestuurders van Goirle tegen. Deze keer bij cafe Mozes op het nu al mooie Kloosterplein. Voorop Johan van de VVD, dan Marije van het CDA. Ook Theo de wethouder pakt een glaasje wijn mee. Excuus, natuurlijk vergeet ik namen. Maar het zijn allemaal mensen die zich met hart ziel voor ons Goirle inzetten. Fijn dat de -immer aanwezige- burgemeester,

mevrouw M. Rijsdorp ontspannen toont. Is dit nu dé club waarmee Goirle verder kan? Jazeker, Ik voel ‘t, ik heb vertrouwen! Dit zijn de realisten van 2011 en verder... En is het niet mooi dan dat ons schitterende Cultureel Centrum Jan van Besouw uit de rode cijfers is? Bravo voor alle betrokkenen! Mario de Kort Mail: mdkgoirle@planet.nl

Wie herkent nog iemand? Deze foto kregen we aangereikt van de drie zusjes Spijkers. Ze vragen zich af of iemand iets meer kan vertellen over de mensen die op deze foto staan. Zelf dachten ze dat het een foto uit oorlogstijd (ca 1943) is en genomen in de Werkverschaffing. Zij herkenden op de foto wel hun vader, hij zit in de middelste rij uiterst links: Drik Spijkers. Op de onderste rij geheel rechts dachten zij Nico Spijkers te herkennen en misschien op de onderste rij helemaal links zit Gerrit van Kuijk? Laat ons op de redactie weten als u meerdere mensen herkent en wij zullen het doorgeven aan de zusjes Spijkers. Ze zijn heel benieuwd!


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 7

Antenne/deTwern Steunpunt Vrijwilligerswerk Info- en vrijwilligersmarkt 12 mei 2011 CC Jan van Besouw 15.00 uur – 20.00 uur VRIJWILLIGER AAN HET WOORD “De goeie buur” is overal nodig! Deze week het verhaal van Maartje van Lokven, 36 jaar, gehuwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben opgegroeid in een gezin waar vrijwilligerswerk doen heel normaal was. Het hoorde bij de opvoeding en ik ben er vanzelf ingerold. Naast verschillende bestuursfuncties heb ik ook altijd met diverse groepen gewerkt zoals een stijldansgroep met verstandelijk beperkten. Toen ik, met mijn man, in Hilvarenbeek ging wonen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij

de plaatselijke spelotheek. Na onze verhuizing naar Goirle heb ik me aangemeld bij Antenne/de Twern nadat ik een advertentie had gelezen waarin taalcoaches werden gezocht.

opvoeding. Op deze manier je kennis inzetten levert energie op. Het verrijkt je leven om op deze manier met anderen bezig te zijn en je krijgt er veel dankbaarheid en respect voor terug.

Begin 2010 ben ik gekoppeld aan Somaya, een jonge, alleenstaande Somalische vrouw met één kindje. Één keer per week ga ik naar haar toe en neem dan, bijna altijd, mijn jongste kind mee. Als moeders hadden we meteen een klik en de kinderen leveren allerlei gespreksonderwerpen op. Sinds Somaya aan haar inburgeringscursus begonnen is werken we ook steeds meer met boeken en wordt het contact steeds makkelijker. Ik volg nu zelf bij Antenne/de Twern een taalcoachcursus en ook daar haal ik veel voldoening en goede tips uit.

Iedereen kan een paar uurtjes in de week missen en zou elkaar moeten helpen. “De goeie buur” is overal nodig!

Dit vrijwilligerswerk past perfect bij mijn huidige thuis- en werksituatie en sluit aan bij mijn studie pedagogiek en alles rondom

Dat deze gedachte binnen het hele gezin leeft wordt ons al snel duidelijk tijdens het interview! De man van Maartje is als vrijwilliger actief bij de Beekse Bergen en VOAB in Goirle. Zoon Sjoerd van 6 spant echter de kroon: regelmatig hijst hij zich in zijn werkpak en gaat buiten de bladeren opruimen om zo de Gemeente een handje te helpen. Zou hij de jongste vrijwilliger van Goirle zijn? Jong geleerd is oud gedaan, petje af voor Sjoerd!

Bibliotheek Goirle

De Boekenkast van ... ...Susan van Breugel In een vitrinekast in de bibliotheek van Goirle etaleert een bekende of minder bekende persoon in Goirle een keuze uit de eigen boekenkast. Wie: Susan van Breugel, medewerker bij Blz. Boekhandel Buitelaar. Twee decennia heeft zij samen met haar man een tuincentrum gerund. Daarna wilde deze vrouw heel graag in een boekwinkel werken. Met haar passie voor boeken voelt Susan zich daar helemaal in haar element. Aantal leesuren per dag/week: wandelen, fietsen en tennissen zijn mijn hobby’s. De laatste tijd lees ik wat minder, maar ik probeer altijd een uur per dag te lezen. En soms lees ik wel een hele zondag, heerlijk op de bank. Ik vind lezen… Ik heb altijd gelezen vanaf het moment dat ik het kon. Het is een levensbehoefte. Als mensen een boek kiezen als cadeau, vind ik het leuk om daarin te adviseren en het boek mooi in te pakken. Ik hoop dat iemand van het boek gaat genieten omdat het lezen mijzelf altijd veel vreugde geeft. Laatst gelezen boek: Met mijn leesclub las ik “Nietzsches tranen” van Irvin D. Yalom. Een prachtig boek! Er zit zo veel wijsheid in om verder over na te denken. De arts Breuer behandelt de filosoof Nietzsche. Gaandeweg het boek worden de rollen omgedraaid: Breuer wordt van arts patiënt. Een boek om nog eens te lezen. “In ongenade” van J.M. Coetzee gaat over een oudere leraar die zich, na een affaire met een studente, terugtrekt op de boerderij van zijn dochter. Na een roofoverval door drie zwarten, waarbij zijn dochter ook nog verkracht wordt, stort hij in. Het verhaal speelt in het Zuid-Afrika van na de apartheid. Het lijkt alsof de auteur een omkering van de traditionele zwart-wit verhoudingen wil verbeelden. Meest aangrijpende boek: Als je een kind verloren hebt, zijn er veel dingen waar je herinneringen aan hebt, van vroeger, toen

je kind er nog was. Ik benijd Anna Enquist dat zij dat zo mooi beschrijft in “Contrapunt”. Toen ik dit boek las draaide ik bij elk hoofdstuk de bijbehorende Goldberg-variatie van Bach die hij componeerde na de dood van een zoon. Beste boek: Een van de beste boeken uit de wereldliteratuur is “Wuthering Heights” van Emily Brönte. Vorig jaar kocht ik de vertaling van Frans Kellendonk. Ook het boek “En het vergeten zo lang”, het levensverhaal van Maria Hagenaar, de Nederlandse vrouw van de Chileense dichter Neruda, is knap geschreven. De schrijfster, Pauline Slot, roept met haar manier van schrijven veel emoties op. Ik ben gek op biografieën. Eén van de leukste is “Naakt in de orkaan”, die Bas Steman schreef over de Nederlandse zanger Ramses Shaffy. Mooi hoe iemand zich nooit zorgen maakt over de dag van morgen! Vreselijk voor zijn omgeving natuurlijk, maar zo zou je zelf wel eens willen zijn. Beste schrijver: is W.F. Hermans, met name door zijn boeken “Onder professoren” en “Nooit meer slapen”. Hij schrijft boeiend door zijn taalgebruik, zijn ironie en in hoe hij het menselijke handelen beschrijft in al zijn facetten, ook hun slechtheid. Op latere leeftijd heb ik Nederlands, Engels en wiskunde op vwo-niveau gedaan. Toen las ik o.a. Marcellus Emants en Louis Couperus. “Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan…” is nog steeds de moeite waard. Verder vind ik het jammer dat Rascha Peper zo weinig bekend is. Wat ik van haar las, vond ik heel mooi. Lezen vroeger: Ik ben opgegroeid in een protestants milieu in de kop van Noord-Holland. Dus veel boeken van W.G. van der Hulst. In 1963 kreeg ik het boek “Een neger in het dorp” van Nel Verschoor van der Vlis. Het speelt in Sint

Terug naar Goirle Door Marc Appels

Spijt? Toen we in 2003 ons huidige (hoek)pand in Tilburg kochten konden we voor hetzelfde geld ook een vrijstaande woning in Goirle krijgen. De reden waarom we toch voor Tilburg kozen lag voornamelijk in de gezelligheid van ons huidige huis. Én in de mogelijkheden die het biedt. Een enorme garage, een achterbouw met een soort van bijkeuken en nog wat van dergelijke zaken. In het jaar 2003 was ik nog helemaal niet actief bezig met de gedachte van ‘Terug Naar Goirle’. Aan de andere kant waren we indien dat vrijstaande pand in Goirle wél aan onze eisen had voldaan gegarandeerd al acht jaar Goirlenaar geweest! Nog steeds als ik langs het betreffende pand in Goirle kom, denk ik: “Wat, als?” Misschien was ik dan bijvoorbeeld wel nooit aan deze column begonnen… In het GB van vorige week las ik onder de kop: “Koop voor spijtoptanten” een stukje van Cees van Iersel. Het lijkt allemaal logisch wat Cees beweert , maar volgens mij haalt hij een hele boel zaken door elkaar. Bijvoorbeeld de wachtlijst voor sociale huurwoningen. Het grootste gedeelte van de huurders op deze lijst betreft namelijk een zogenaamd ‘kwalitatieve vraag’. Het zijn mensen die redelijk of goed wonen, maar voor een nóg betere woning gaan. Uit een onderzoek in Breda en Tilburg ( dit geldt vast ook voor Goirle) blijken er genoeg woningen te zijn voor inkomens beneden de € 33.000 bruto. Woonstichtingen hebben deze Europese norm overigens ook maar ‘om de oren’ gekregen. Het aantal zogenaamde ‘scheefwoners’ ( mensen die qua inkomen te laag huren) blijkt in onze regio ook nog eens beduidend lager dan in de Randstad. Toch een goede zaak dat woonstichting Leyakkers voor de komende vijf jaar 330 miljoen beschikbaar heeft voor nieuwbouw, ook voor deze sociale huurwoningen dus! Overigens lijkt dit veel maar het is in woningbouwland een ‘normaal’ bedrag. Het duidt er niet alleen op dat Leyakkers qua kapitaal een bovengemiddelde is, maar ook dat ze hun zaken goed voor elkaar hebben. Daar moet Goirle blij mee zijn. Het punt dat Van Iersel daarvoor aanhaalt is dat van de (bevolkings) krimp. Zijn advies is eigenlijk: niet meer bouwen. Door de verkeerde reactie op die krimp zijn in Zuid – Limburg echter complete dorpen leeggelopen, waar vooral de jeugd wegtrok omdat er niet meer gebouwd werd! Juist een aantal dorpen waar wel wat zaken werden gesloopt en overgegaan tot goede nieuwbouw blijken de laatste jaren weer – vooral jeugd – aan te trekken. Ditzelfde zie je in Groningen en andere landelijke gebieden. In de ‘krimpregio’ Bergen op Zoom heeft dit nieuwbouwbeleid echter weer geleid tot de andere kant van het verhaal. Na de bouw van enorm veel goede, moderne woningen bleken eigenaren van woningen uit de tachtiger - en negentiger jaren niet meer te kunnen concurreren met deze ‘state of the art’ huizen. Iedereen wou zo’n ‘vet’ modern geval. Met andere woorden: er is voorzichtigheid geboden als je op de bevolkingskrimp wilt reageren. Wat Cees beweert over de spijtoptanten dat ‘zij Goirle een paar jaar geleden verlieten omdat zij destijds geen woning konden betalen’ lijkt mij klinkklare onzin. Alsmede zijn conclusie dat deze gemiddeld 34 jarigen economisch enorm gegroeid moeten zijn. Zij hebben Goirle verlaten omdat ze destijds geen voor hun geschikte woning – in wat voor opzicht dan ook – konden vinden in Goirle. Als Goirle die geschikte woningen bouwt komen ze terug. Net als ik. Eindelijk “Terug In Goirle”! Neen, ik vind juist dat de gemeente Goirle en Leyakkers beide een hele goede realiteitszin hebben. Althans in bovenstaand opzicht .... Alle columns Terug Naar Goirle en meer op: www.sdak.nl

Pancras, een dorp ten noorden van Alkmaar. Mijn vader is er geboren en getogen en hij kan zich herinneren dat er een neger in het dorp kwam. De kerk had een eigen bibliotheek waar ik boeken leende. Mooi is ook “Dubbele Lotje” van Erich Kästner over een tweeling die elkaar na 9 jaar voor het eerst zien. Als kind was ik schaatsfan. Tien jaar geleden zag ik Ard Schenk voor het eerst in levende lijve. Heel indrukwekkend! Het is nog steeds een mooie, sportieve man. Vorig jaar kocht ik zijn biografie. Leesclubs: Ik ben lid van twee leesclubs. Door de leesclubs lees ik andere boeken dan die ik zelf gekozen zou hebben. Dat is heel verrassend. Bij Salman Rushdie denk je meteen aan De Duivelsverzen, maar zijn boek “Shalimar de clown” was prachtig. Met de leesclub las ik ook “Agaat” van Marlene van Niekerk. Deze Zuid-Afrikaanse schrijfster kreeg in 2009 een eredoctoraat van de UVT. Het boek gaat over een blanke vrouw die alleen nog met haar ogen kan spreken. Alleen haar zwarte huishoudster kan haar begrijpen. In hun onderlinge verhouding tekent zich de veranderde machtsverhouding af in het Zuid-Afrika na de afschaffing van de apartheid. Leesclubs verbreden mijn belangstelling. Ik vind het heerlijk om te werken in het boekenvak. Het geeft me voldoening als ik anderen kan adviseren en zo het plezier van lezen kan delen.

De leegte voorbij; aangrijpende debuutroman Het leven voor en na een coma In 1998 kwam Sjak Janssen (54) met zijn racefiets ten val op het fietspad in Lage Mierde. Hij raakte in coma en kwam daar, op opzienbarende wijze, weer uit. Hij schreef er een boek over: De leegte voorbij. Deze aangrijpende debuutroman roman is te koop bij Boekhandel Buitelaar. Voor de val was Sjak een bezig baasje. Een fulltime baan als chemisch analist combineerde hij met journalistiekwerk, acteerbezigheden en organisatiewerk voor popfestivals. Rode draad daartussen was zijn racefiets, waarmee hij stad en land afschuimde. Die fiets betekende veel voor hem, maar wrang genoeg was het diezelfde fiets die hem bijna het leven kostte. Hij zag waarschijnlijk een opstaande betonnen rand langs het fietspad over het hoofd en smakte tegen de grond. ‘Ik lag negen dagen in coma,’ zegt hij als hij rustig aan een kopje thee slurpt. ‘Maar voor mij is die periode een zwart gat. Ik weet er niets meer van. En alles wat ik alsnog te weten ben gekomen, heb ik van horen zeggen.’

roman De leegte voorbij hem veel tijd en kracht. Niet alleen omdat het schrijven van een roman heel andere vaardigheden vereist, maar ook omdat Sjak tegenwoordig haast een week doet over iets wat hij vroeger in een dag kon. ‘Na de val en de coma kan ik me moeilijker concentreren en is mijn accu eerder leeg,’ zegt hij overtuigend.

Kracht Weer bij bewustzijn begint voor Janssen een zeer moeizaam proces van herstel, waarbij hij zichzelf weer opnieuw moet vinden en moet leren omgaan met beperkingen. Een van de dingen die hem daarbij heeft geholpen was schrijven. Al zijn frustraties verschenen op papier. Toch kostte het schrijven van de autobiografische

De fiets Inmiddels heeft Sjak zijn leven weer op de rit. Hij heeft een vaste baan voor twintig uur per week bij Cultureel Centrum Jan van Besouw. Behalve het boek schrijft hij weer persberichten en artikelen, maakt hij radioprogramma’s en fietst hij weer stad en land af. Alleen heeft hij de racefiets ingeruild voor een ‘gewone’ fiets.


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 8

Wat je was en wat je deed en wat je wist te geven. Zal zonder einde in ons hart voor altijd verder leven.

Met al zijn levenslust en wilskracht heeft hij deze strijd niet kunnen winnen. Na alle fijne jaren die wij met hem mochten beleven hebben wij met veel verdriet afscheid moeten nemen van.

Johan Schaafstra Zaterdag 2 april 2011 is mede oprichter van Schaafstra B.V. overleden. Johan bedankt, wij zullen je niet vergeten.

Schaafstra B.V. Hout en Bouwmaterialenhandel Dongen – Hilvarenbeek i.v.m. familieomstandigheden zijn wij op Donderdag 7 april 2011 Gesloten

‘De schoonheidsspecialist: Laat je huid leven’

Albert Verheijen Restaurateur Restauratie/reparatie van antiek en gebruikt meubilair. Ambachtelijke meubelen op maat. ExpertiseBrand- en waterschade. Kortevoorenstraat 9, 5051 VS Goirle, tel/fax 013-5341218

25 jaar!

Wessel

Anja Spijkers Meijerij 8, Riel Tel: (013) 5181708

Zoals een boot heel langzaam achter de horizon verdwijnt, zo hebben wij de laatste jaren stap voor stap afscheid van je moeten nemen. Wat blijft zijn onze herinneringen. Wij hebben je mogen begeleiden in je laatste levensdagen. Het was fijn om dit samen voor je te mogen doen. Je was voor ons een lieve man, zorgzame vader, schoonvader en trotse opa. Wij zullen je missen. Heden is van ons heengegaan

Christ van Nuenen Christianus Johannes

Sjan van Nuenen-van Rooij Hij overleed in de leeftijd van 77 jaar. Sjan Johanne en Martin Bas, Daan, Marieke Christel en Harm Anouk, Hein

Onze wilskrachtige vader, schoonvader en grootvader

Pieter Korst geboren in Steenbergen op 10 december 1917 is overleden in Goirle op 31 maart 2011

weduwnaar van Marijke Korst-Vriens

Zijn zorgzaamheid was groot, zijn ziel bleef zoekend, zijn aard was fel, zijn persoonlijkheid markant. Trots maar geknecht is het geslacht waarvan hij de enige en sterke stamhouder was. De jong ervaren hardheid van het bestaan tekende hem in zijn plichtsgetrouwe werklust en doorzettingsvermogen. Hij stond levensdriftig in zijn dagen, schuwde het conflict niet en mocht graag een controversieel standpunt innemen. Het wel en wee van de wereld raakte hem even oprecht als hevig. Tot het eind van zijn leven bleef hij de gedreven leraar, de man die het onderwijzen niet laten kon. Hij wilde zijn ervaringen delen, zijn visie overdragen. Hij mocht oud worden, maar moest daarom wel, na 62 jaar, zonder ‘zijn vrouwke’ verder. Het alleen-zijn droeg hij dapper. Het lag niet in zijn aard zich zonder meer te schikken in toenemende hulpbehoevendheid. Humor en zachtheid hielpen hem om zorg te moeten ontvangen in plaats van zorg te kunnen geven. In zijn huis heerste zìjn orde: vaste gewoontes, aandoenlijke eigenaardigheden. Hij werd vredig. Hij genoot van de vaste kring mensen om zich heen en de kleine vreugden van de dag. Diepe ontreddering ontstond toen hij kortgeleden zijn zoon Paul ten grave moest dragen. Na een moeizaam verblijf in het ziekenhuis en een kort voortgezet ziekbed is hij gelukkig thuis gestorven. Als een koning in zijn burcht is hij rustig ingeslapen. We zijn bedroefd maar vooral trots op de man die hij was. Voor ons gaat met hem een tijdvak voorbij. Rust vader, pater familias!

2 april 2011 Correspondentieadres: DELA Uitvaartverzorging, t.a.v. familie van Nuenen Aphroditestraat 73, 5047 TW Tilburg U kunt afscheid nemen van Christ in het uitvaartcentrum van DELA, Bergstraat 6 te Goirle, op donderdag 7 april van 19.00 tot 19.30 uur. De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 8 april om 10.30 uur in de parochiekerk St. Jan, Kerkstraat 1 te Goirle, gevolgd door de begrafenis op de parochiebegraafplaats. Samenkomst in de kerk, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren. Indien u geen persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, gelieve deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Dankbetuiging Wij hebben er geen woorden voor. De warmte, hartelijkheid, telefoontjes en de vele kaarten en bloemen die wij hebben ontvangen bij het overlijden van mijn man

Marijke, Noortje, Pieter, Paul =, Mookje, Len en Mike, zijn kinderen Wipse, Bart, Húóng, Caroline, Dorette, zijn schoonkinderen Pieter-Marijn, Marre, Sanne, Jaap, Minke, Bart-Jan, Rijn, Annelijn, Cees-Joris, Daan en Floor, zijn kleinkinderen Er is gelegenheid om afscheid van hem te nemen in zijn eigen huis, Papenweg 9, 5051 BS Goirle op maandag 4 april en dinsdag 5 april van 16.00 uur tot 20.00 uur We doen hem uitgeleide met een Eucharistieviering op woensdag 6 april om 14.00 uur in de parochiekerk van St. Jans Onthoofding, Kerkstraat 1, 5051 LA Goirle

Geert van Ostaden heeft ons heel erg goed gedaan en ons gesteund in het verdriet.

Aansluitend wordt hij samen met de as van zijn zoon Paul bijgezet in het graf waar zijn vrouw sinds oktober 2008 rust op Begraafplaats Broekhoven, Prof. Lorentzstraat 26, 5021 NS Tilburg

Dankjewel. Johanneke van Amelsfoort en kinderen

Voor het verzorgen van uw uitvaart... tot in de puntjes... Persoonlijke en professionele begeleiding van uw zwangerschap, bevalling en kraambed in Goirle, Riel, Alphen en omstreken.

Avond- en weekendspreekuur op locatie in Goirle! Voor meer informatie:

www.hetklavertje.com

Voor het maken van een afspraak: 013-508 2773 of info@hetklavertje.com

24 maart 2011 zoon van Marcel en Agnes van Raak-Kuijpers Koolwijkstraat 13, 5045 NT Tilburg

Stijn

28 maart 2011 zoon van Lonneke en Ralph van Uden broertje van Aukje Sporenring 20, 5053 ED Goirle

Mecx

29 maart 2011 zoon van Wesley en Nienke van Delft Benthuizenstraat 40, 5043 AS Tilburg

P R I M E U R

echtgenoot van

heen naar gene zijde net als zij is hij zijn aardse staat voorbij

Onderstaande gelukkige ouders willen wij graag van harte feliciteren met de komst van hun baby. Zij ontvingen bij de geboortekaartjes een cadeautje!

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding is gespecialiseerd in persoonlijke uitvaarten en beschikt over een intiem Afscheidshuis. Per 1 januari 2011: Het Afscheidshuis nu ook op locatie Dijksterhuisstraat 2 te Tilburg. Direct bereikb aar: 06 - 24 55 61 0 6

Oude Lind 35, 5046 AL Tilburg | T 013 - 572 18 22 | M 06 - 24 55 61 06 www.moniquevanhoutum.nl | info@moniquevanhoutum.nl

www.gbg.nl

grafisch buro goirle bv • primeur fotografie

De Hovel 46 5051 NR Goirle T 013 - 534 12 17 F 013 - 534 85 71 E drukwerk@gbg.nl

500 m2

winkelplezier

Alles voor uw baby Bergstraat 104 Goirle, 06-45114546

www.mamaloesenkids.nl

50 jaar Op woensdag 6 april 2011 zijn onze ouders

Wim en Mia Vugts-Klessens 50 jaar getrouwd Namens hun trotse kinderen en kleinkinderen Wittendijk 2-08 5051 GB Goirle PINKELTJE Het adres in Goirle voor goedkoop speelgoed. Mulders­weg 34, Goirle (centrum). Tel. 0135345666. Inkoop/Verkoop gebruikt speelgoed Lego-Playmobile-Spellen-Auto’s-Poppen-Boeken enz.enz. Open: di. t/m za. BEREGOED GEDRAGEN KINDERKLEDING is geopend voor het lente/zomer seizoen. Mt.80 t/m 176. o.a. Feestkleding + accessoire voor communie/ A-kwaliteit kleding veel variatie. Geopend op VRIJD.9-12/ 15.30-20.00 uur. ZA:10-12. Stedekestr.23 Goirle. GRAAG TOT ZIENS! Hannelore vd Enden


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

M

PAGINA 9

mensen onder ons

5e zondag Veertigdagentijd

Bij de bron

Ezechiël 37,12-14; Romeinen 8,8-11; Johannes 11,1-45

Zondagmiddag 27 maart zijn vier kinderen in onze geloofsgemeenschap opgenomen door het sacrament van de doop. Hun namen zijn: Nienke en Jesper Buur, Marieke Vanhooren en Pepijn van Herzeele. Pepijn, een jongen van 7 jaar, die in april ook zijn Eerste Communie zal doen. Uit de kinderbijbel, die broer en zus ieder een kregen, werd gelezen over hoe het begon. Het begon met licht en met God die het riep, toen Hij de zon en de maan en de mensen schiep. Elk kregen zij, samen met hun oudere zus, een kruisje, dat ook met doopwater gezegend werd als herinnering aan hun doop. In elk kind echoot het verleden, neuriet de toekomst en schatert het heden. In een kind huist het volle leven, tikt de hemel de aarde zachtjes aan. Moge zij allen uitgroeien tot gelukkige en volwassen christenen. Proficiat! Heer herinner U hun namen Woensdag 30 maart vond in de kerk van St. Jan de uitvaart plaats van Jo Santegoets – Vermeer (78, Nieuwkerksedijk), waarna de bij zetting bij haar man en zoon op de begraafplaats aldaar. Bijna vier jaar na het overlijden van haar man, moeten we nu na een kort ziekbed Jo uit handen geven. Er waren nog zoveel plannen voor het nieuwe huisje. Jo kon genieten van een tuin vol bloemen: als ze maar buiten kon zijn. Ze was altijd bezig en had belangstelling voor alles en iedereen. Het plotseling overlijden van zoon Chris in 1983 heeft een stempel op haar leven gedrukt. De afgelopen jaren zaten haar niet mee. Eerst de zorg voor haar man en later het sukkelen met haar eigen gezondheid. Ondanks alles klaagde zij niet en bleef meer aan anderen denken, nooit aan zichzelf. Een paar weken geleden werd duidelijk dat ze niet beter kon worden. Jo heeft zich daar in volle overgave in geschikt.

D

deze zondag

Sint Jan

R

rond de parochie

Protestantse gemeente Opstandingskerk, prof. Cobbenhagenlaan 8, Tilburg Zondag 10 april 10.00 uur ds. D. Penninkhof. Guldenakker Zaterdag 9 april 19.00 uur Eucharistieviering Kees Schoutens; Jan Kolsteren; Henk en Nan van Gils-Visker v.w. jgt.; fam. Vugts-Klessens uit dankbaarheid v.w. 50-jarig huwelijk ; voor alle overleden familieleden Zorgcentrum Elisabeth Zondag 10 april 10.30 uur Eucharistieviering m.m.v. Ons Genoegen uit Oisterwijk . Voorganger pastor Piet van Mensfoort. Thema “Levensbron”. Kapel Nieuwkerk Informatie en besprekingen: tel. 003214656012 (tot 18.00 uur) Zondag 10 april 8.30 uur Eucharistieviering door pastor Siemons. Meditatie in de Christelijke traditie Mediteren in de Christelijke traditie elke 2e en 4e vrijdag van de maand in de Emmaüskapel van de St. Jan van 19.00 uur tot ongeveer 19.30 uur.

als zijnde gestorven geloven in het Leven kom naar buiten

Paulien We zitten midden in de vastentijd. Deze periode is wat mij betreft vooral een periode om tot jezelf te komen. Niet in de zin van; de boel de boel laten. Ik bedoel een zoektocht naar en een onderzoek van je diepste zelf. Je innerlijke autoriteit, die vaak overschreeuwd wordt door gedachten die jou beoordelen, klein houden of met je aan de haal gaan. Om je binnenwereld te ontdekken, kan je op retraite gaan, de natuur in of een dagboek bijhouden. Maar wist je, dat je binnenwereld zich ook meldt in je dromen? Ik weet; dromen hebben als eerste functie, dat ze de indrukken van de afgelopen dag helpen verwerken. Maar voor wie wil, hebben ze ook verborgen betekenissen. Dromen kunnen confronteren of blootleggen wat overdag verborgen blijft. Zo kun je het erg belangrijk vinden om aardig gevonden te worden en daar ook naar leven. In een droom kan het dan gebeuren, dat je een goede bekende te lijf gaat. De droom compenseert de gedragingen van overdag en wil aangeven, dat je méér bent dan alleen het aardige deel. Je hebt nog andere krachten in je, die je best eens mag onderzoeken. Het is een negatieve droom, maar kan je wel wat te zeggen hebben. Je kan ook een prettige droom hebben, die je bijvoorbeeld een oplossing biedt in een conflict of waarna je je opgeroepen voelt een andere weg op te gaan om meer vanuit je diepste zelf te leven. Vaak zijn de mensen of dingen waar je over droomt delen van jezelf waar je je (nog) niet bewust mee verbonden hebt. Het is niet zo, dat elke droom een wondermiddel is of dat deze zo duidelijk is, dat de levensles meteen te trekken is. Een droom onderzoeken vereist aandacht en moed om er iets van te ontdekken over jezelf. Bovendien laat een droom ruimte voor meerdere interpretaties. Het enige criterium is hoe jij je voelt bij je eigen uitleg van je droom: ervaar je meer energie, ontspanning of een gevoel van (h)erkenning? Verwelkom dromen: ze nodigen uit om een meer zinvol en authentiek leven te leiden. PvB

S

Ziek en bezoek Als u ziek bent en bezoek wenst van een van de pastores, geef dat dan zelf door of laat het doorgeven. Parochiecentrum Goirle Kerkstraat 3, 5051 LA Goirle; Telefoon 013-5348438, bereikbaar ma. t/m vr. 0900 -13.00 uur ; pastoor Martin van Zutphen tel. 0135348438 of tel. 06-21834275 (alleen in noodgevallen) Parochie Goirle on-line: http://www.parochiegoirle.nl Parochie H.Antonius Abt - Riel Pastoor J. Paes, Raadhuisstraat 4, 5131 AM Alphen, tel. 5081215, email: pastoorjpaes@live.nl; parochievicaris S. de Koning, tel.. 06.19804922, email: sdkoning@bisdombreda.nl; diaken J. Smies, tel. 5144174, email: diakenjsmies@home.nl; pastoraal-werkster P. VermeulenDekker, tel. 06.51958259, email: p.vermeulendekker@gmail.com. Website: www.parochiealphenriel.nl. Parochiebijdrage: Rabo 1023.05.889 tnv Kerkbestuur Antonius Abt Riel. Bereikbaarheid: Pastoor J. Paes is altijd bereikbaar onder telefoonnummer 5081215; op dit nummer kunt u hem persoonlijk bereiken ’s middags tussen 13.00 en 14.00 uur. Mocht u onverhoopt geen gehoor vinden, dan kunt u de pastoor voor zeer dringende aangelegenheden laten oproepen via Janshove: 5075300 (toets 1). Spreekuur: Elke donderdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur is er in steunpunt De Kosterei spreekuur; dan kunt u terecht voor misintenties (10 euro) of andere berichten. Misintenties kunt u ook schriftelijk opgeven: Julianastraat 16, 5133 VB Riel (tel. 5181491).

Overweging: pastoor Martin van Zutphen

5348438

sen; Riet Vromans-Floris; Antonia de Visscher; Diny van Miert v.w. verj.; overleden ouders VissersAkkermans v.w. verj. moeder; fam. Gijsbers- van Oudheusden; overleden ouders van de Wouw –Snijders; Lies van de Wouwvan Erven en zoon Rens van de Wouw

Zaterdag 9 april 18.30 uur Eucharistieviering m.m.v. gemengd koor H. Geest Ton van Gils; Zus van Erven-Tra; ouders de Bont-de Rooij; ouders Moonen-van Iersel en familie; Wim van Oort v.w. jgt.; Henk Michels v.w. verj.; Arno Verhoeven; Frans Spijkers v.w. verj. en 1e jgt.; Sef Leers

12.00 uur Eerste Communieviering m.m.v. kinderkoor Eigen Wijs Jos van Rijswijk, opa van Bo

Zondag 10 april 10.00 uur Eerste Communieviering m.m.v. kinderkoor Eigen Wijs Wim van der Vlist v.w. verj.; Rinus en Cor Matthijsen-Cornelis-

Woensdag 13 april 19.00 uur Eucharistieviering Jan, Gon en Albert Verhoeven v.w. sterfdag en verjaardag Albert; Gerard Wientjens

A

Antonius Abt Riel 5081215

Donderdag 7 april 9.30 uur Eucharistieviering in De Kosterei. Zondag 10 april 9.30 uur Eucharistieviering met tussenkoor (pastor S. de Koning). Collectanten: A. van den Abbeelen-van den Broek, J. Wouters, F. Versmissen en J. van Eijck. Misdienaar: Koen. Wilhelmus Huybregts en Petronella Ermes v.w. jgt.;Janus Janssens v.w. jgt.; Jeannne Verheijen-Janssens v.w. jgt.; ouders Aerts-van der Vloet; Ad van de Louw.

zomaar Liever een thuis dan een pracht van een huis.

E

Eerste Communie

Op zondag 10 april doen in de vieringen van 10.00 en 12.00 uur een aantal kinderen hun eerste communie in kerk St. Jan. Wij wensen alle kinderen en ouders een fijne viering toe!

Vastenaktie Plant iets moois voor een ander! De Mangyan willen hun bos- en leefgebied voor hun kinderen behouden. Vastenaktie steunt hen met duurzame projecten, die dit mogelijk maken. Het bos levert volop groente, fruit, bamboe en riet. De Mangyan wordt geleerd hoe deze gewassen te verwerken tot houdbaar voedsel en authentieke handwerkproducten. De verkoop daarvan levert inkomsten op waarmee zij rijst, vis, schoolspullen en medicijnen kunnen kopen. Bovendien zien ze, dat bossen winstgevend kunnen zonder bomen te kappen. U kunt deze Filippijnse gezinnen helpen om een duurzame toekomst op te bouwen. Met uw gift via Vastenaktie plant u iets moois voor de Mangyan, die zich verzetten tegen mijnbouw en opkomen voor de rechten van hun gemeenschappen. M.O.V. Goirle

1 mei: Pelgrimage naar de Zoete Moeder in Den Bosch We willen haar eren en haar bescherming vragen voor ons dekenaat en de parochianen. Het programma: 10.30 uur Eucharistieviering in Heikese kerk 12.00 uur  Picknick in de pastorie 12.45 uur  Vertrek met auto’s naar treinstation Vught en aansluitend voettocht door Bossche Broek naar de kathedraal. Ongeveer 14.30 uur Aankomst in kathedraal en toewijding aan Maria 15.15 uur Vertrek naar station Den Bosch 15.43 uur Vertrek trein naar Vught (spoor 7, 2 euro) Daarna met de auto’s terug naar Tilburg Rond 16.30 uur evt. glaasje wijn of fris in de pastorie. Wat heeft u nodig ?  Wandelschoenen, (zelf gemaakte) picknick, evt. drinken en goed humeur. Aanmelden: 013 -5423914


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 10

Nieuw bij DA Angèle Vekemans De Ornano familie is al sinds 3 generaties gespecialiseerd in schoonheidsproducten. Toen Hubert d’Omano Sisley in 1976 oprichtte, hadden de aroma- en de Phyto therapieën Europa nog niet beïnvloed. Het gebruik van botanische actieve ingredienten en essentiële oliën in schoonheidsproducten stond nog in kinderschoenen. Hubert D’Ornano vond dat de wereld van de plant een potentieel kon aanbieden in de cosmetica sector.

De Hovel 29 Goirle tel.: 013 - 534 88 61

Broodje v/d week

Italiaanse bol met ei-salade en bacon . ..........

weekschotel

Salade gerookte kip met spekjes en stokbrood .........

7,75

koopavondbuffet - Gemengde visschotel - Hachee - Aardappelpuree - Rode kool - Wortelbolletjes - Gekookte aardappels

Vandaag brengt Sisley innovatieve producten op de markt in diverse sectoren, gaande van verzorgingsproducten en maquillage tot geuren.

10,95 p.p.

Elke donder- vrijdag- en zaterdagavond

Onbeperkt Gamba’s of Spare-Ribs..... 17,95

Maak nu een afspraak met de specialiste van Sisley

Incl. Frites en salade

U kunt natuurlijk ook een keuze maken uit onze gehele menukaart

woensdag 13, donderdag 14, vrijdag 15 of zaterdag 16 april

Diverse cateringsmogelijkheden

Drogisterij && Drogisterij Luxe Luxeparfumerie parfumerie Angèle Vekemans

4,50

Angèle Vekemans

- broodjesbezorging - koude- en warme buffetten - diverse schotels - voor- en nagerechten maandag 11.00 tot 18.00 uur woensdag 09.00 tot 18 .00 uur

dinsdag zondag

09.00 tot 18.00 uur gesloten

Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend tot 23.00 uur Keuken open tot 21.00 uur Kijk ook eens op www.zij-n-ik.nl

De Hovel 35 Goirle - 013-5345172 www.dagoirle.nl De Hovel 35 Goirle - 013-5345172

www.dagoirle.nl

GOOLSE ZAKEN BUSINESSCLUB

BEESTENBOEL

“De Businessclub van de Stichting Goolse Zaken organiseert - in samenwerking met haar aangesloten leden op De Hovel - wekelijks een foto-rondje van het winkelend publiek. De gelukkige omcirkelde dame of heer kan tot en met zaterdag a.s. tot uiterlijk 16.00 uur bij de onderstaande winkels de volgende prijzen ophalen, op vertoon van bovenstaande foto: · Joris, Sports by Joris Mathijsen · Kaas & Meer · Lekker Gezond · Seizoenenpracht · Zij & Ik Brasserie · Van der Pluijm Modeschoenen · GbG Primeur · Brasserie de 7 Zonden

Waardebon van € 5,00 Pondje Noord-Holland Speciaal Kaas Waardebon van € 5,00 Waardebon van € 5,00 2 koffie of thee met Progres hazelnootgebak Waardebon van €10,Boekje Eigenweisje 2 koffie of thee + gebak

De winnaar van vorige week was mevr. Jeanne Elesen uit Goirle.

Het was heel fijn spelen in de sneeuw, maar ook heel koud. Mijn baasje heeft voor een heel warm dekbedje gezorgd waar ik lekker onder kruip. Ik ben een Shih Tsu en 1½ jaar oud. En mijn baasje is Diny Dekkers, Burg. Rensstraat 10 in Goirle Win een kadobon van 12,50 euro met een foto van uw huisdier! U kunt een foto opsturen of mailen van uw huisdier met een aanvullend verhaaltje, dan dingt u mee naar een cadeaubon van 12,50 euro beschikbaar gesteld door Van Gils Dierenspeciaalzaak, de Hovel 52 te Goirle. Foto’s met bijbehorend verhaaltje inleveren bij GbG Primeur, (Goirles Belang) De Hovel 46, Goirle of e-mail hem naar redactie@gbg.nl. De cadeaubon ligt vanaf donderdag, voor de winnaar klaar bij Grafisch buro Goirle. Alle ingezonden foto’s dingen elke week mee voor de prijs.

Van Gils Dierenspeciaalzaak de Hovel 52, 5051 NR Goirle Telefoon 013-5341579


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

S

P

E

C

I

PAGINA 11

A

Interieur- en Wonen L

Nieuw concept voor bouwen en inrichten Bouwbedrijf Mark van Berkel en KPA huisvestingsadviseurs hebben hun specialisme samengevoegd tot een nieuw bouwconcept: KPA projectrealisatie. Drijvende krachten achter dit concept zijn Mark van Berkel en Rob Kuipers. Of u nu denkt aan nieuwbouw, verbouw of het creëren van een nieuw interieur, zij staan klaar om uw droomwoning te realiseren. Met meer dan veertig jaar ervaring, hun oog voor detail en kwaliteit staan zij garant voor zorgeloos bouwen binnen het beschikbare budget. KPA kan als projectmanager het bouwproces voorbereiden, begeleiden en controleren zodat de belangen van u als opdrachtgever optimaal vertegenwoordigd zijn en teleurstellingen en extra kosten achteraf worden voorkomen. KPA maakt voor u het bouwkundig ontwerp, regelt de aanvraag van de bouwvergunning en bekommert zich over een wijziging in het bestemmingsplan. Ook kan zij voor u op zoek gaan naar een geschikte locatie of heeft zij deze kavel al in haar portefeuille. Zij onderhandelen met gemeentelijke instellingen, zorgen voor de contractstukken met derden en houden dagelijks toezicht op de bouw. Zij bewaken de voortgang maar ook uw budget. Ook bekommeren zij zich om de totale bijbehorende administratie. Kwaliteit is voor Rob Kuipers en Mark van Berkel belangrijker dan kwantiteit. Dit ziet u terug in het exclusieve karakter van het ontwerp, de hoogwaardigheid van de gebruikte materialen en de perfecte afwerking. Zij richten zich hierbij op opdrachtgevers in het midden en hogere segment voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Ook interieurarchitectuur behoort tot de mogelijkheden. Zij kunnen voor u een inrichtingsvoorstel ontwerpen in de vorm van een ruimtelijke lay-out met adviezen voor kleuren, stoffering en verlichting. Alles heeft zijn plaats, niets is aan het toeval overgelaten. U kunt de complete inrichting van uw woning zorgeloos aan KPA overlaten. Zelfs het leveren en plaatsen van het door u uitgezochte meubilair, vloerbedekking, gordijnen en zonwering is mogelijk. Tevens ontwerpt KPA ook speciaal maatwerk zoals wandkasten, keukens, slaapkamers, thuiswerkplekken e.d. In eigen beheer laten zij dit dan bij u thuis realiseren. Als directie zijn Rob Kuipers en Mark van Berkel trots op het vaste team allround vakmensen die ieder ontwerp tot in detail op de werkvloer realiseren. U geniet van kleinschaligheid met persoonlijke aandacht en u profiteert van de jarenlange kennis en ervaring. Een garantie voor bouw- en interieurprojecten waar u nog jaren met plezier aan terug zult denken. Graag komen Mark en Rob vrijblijvend bij u langs om nader kennis te maken en de mogelijkheden van uw wensen te bespreken. Aan dit eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. U kunt een afspraak maken op telefoonnummer 013 4631693. Voor meer informatie of het bekijken van referentieprojecten kunt ook een bezoek brengen aan de nieuwe site: www.projectrealisatie.com

Persoonlijk maatwerk in kasten en deuren

Perfecte opberg oplossingen bij Muller Wonen op Maat

www.marjo-keukens.nl Industrieterrein Tijvoort

leegverkoop

Heeft u ook zo`n behoefte aan een opgeruimd huis? Het voorjaar is het jaargetijde bij uitstek om uw interieur eens kritisch onder de loep te nemen. Want ineens lijkt je huis te klein. De kasten puilen uit en de schoenen en hockeysticks van de kinderen slingeren rond in de gang...Dit vraagt om, soms rigoureuze, keuzes. `Hoe kan ik meer opbergruimte creëren?` `Waar is ruimte te winnen?` Bekende vragen voor Evert en Regi van Muller Wonen op Maat, dealer van THE DOORS en specialist in deuren, kasten en wanden. Voor ieder wat wils Praktische opbergmogelijkheden geven rust in je huis en dus ook in je hoofd! Wist u dat een maatkast vaak tot 30% meer opbergruimte heeft ten opzichte van een standaard kast? Elke centimeter wordt namelijk benut, van muur tot muur en van vloer tot plafond. Voor elke ruimte in huis vervaardigt Muller Wonen kasten die passen als een maatpak. Ook een kast onder een schuine wand is geen enkel probleem! Alles wordt volledig op uw wensen afgestemd. Persoonlijk design dus! En qua materiaal, kleur en uitvoering zijn er legio mogelijkheden. Heeft u moeite met het maken van de juiste keuzes? Evert en Regi Muller nemen uitgebreid de tijd om naar uw wensen te luisteren en u te voorzien van professioneel advies. Dit kan zowel in de overzichtelijke showroom van Muller wonen op Maat als bij u thuis. Droomt u van een inloopkast? En dacht u dat die onbereikbaar was? Kom dan snel naar Muller Wonen! THE DOORS bestaat 40 jaar en heeft een wel heel aantrekkelijke jubileumactie. U ontvangt 20% korting op een Inno inloopkast gecombineerd met superlichte X-In Balance spanpanelen. Een bijzonder stijlvolle oplossing voor een wel zeer aantrekkelijke prijs. Voor meer informatie bezoek de showroom van Muller Wonen en / of kijk op www.mullerwonen.nl bij `The Doors jubileumactie`. Ook Muller Wonen ruimt op! Om ruimte te kunnen maken voor veel nieuwe kastsystemen in de showroom ruimt Muller Wonen diverse kasten op ( maar ook tafels, stoelen en karpetten ) tegen kortingen van 50%. Kom gerust een langs. U bent van harte welkom! Informatie: Muller Wonen op Maat, Nobelstraat 2-01, bedrijventerrein Tijvoort in Goirle. Telefoon: 013-534 50 02 www.mullerwonen.nl, e-mail info@mullerwonen.nl

showroom en magazijn De koffie staat klaar!

Open di. t/m vrij. 9.00-18.00 uur, zaterdag 9.00-15.00 uur. Voor een afspraak: 06-53405941 of 06-53398483

ALLE WERKZAAMHEDEN OP één adres

WONEN OP MAAT

showmodellen uitverkoop korting

50%

Nobelstraat 2-01 5051 DV Goirle T 013 534 50 02 M 06 50 41 56 70 www.mullerwonen.nl

Meubels maatkasten- en deuren Interieurontwerp


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

S

P

E

C

I

PAGINA 12

A

Interieur- en Wonen L

Guus v.d. Heijden levert Italiaanse keukens in hoogwaardige kwaliteit Italiaanse designkeukens vanaf

â‚Ź7998,-

Hoogwaardige kwaliteit Voor ieder gewenst budget

Ook uw adres voor maatkeukens, interieurbouw en keukenrenovatie James Wattstraat 2 Industrieterrein Tijvoort 5051 DT Goirle Telefoon 013-5340404 Fax 013-5340555 GSM 06-53492812 www.gh-keukens.nl info@gh-keukens.nl www.arrital.nl

Het aanbod varieert van Italiaanse designkeukens, duitse keukens, tot keukens en interieurbouw in alle maten en materialen uit eigen productie in Nederland. Met een bezoek aan onze showroom zult u merken dat wij voor ieders smaak en budget een passend ontwerp en keuken bieden. En dan ook nog eens tegen heel acceptabele prijzen. Zelfs indien noodzakelijk kunnen wij u een geheel totaalconcept aanbieden incl. verbouwing (van sloophamer tot stofdoek) zodat u nergens omkijken naar heeft. Omdat wij voor iedere keuken en interieur ruimschoots de tijd nemen om u te adviseren is het wenselijk dat u een afspraak maakt, dit kan indien u wenst zelfs in de avonduren, en ook bij u thuis. Italiaanse keukens Arrital cucine is een absoluut topmerk dat erin geslaagd is om tegen een zeer acceptabele prijs hoogwaardige kwaliteit en design te leveren. (www.arritalcucine.com) De Italiaanse designers hebben keukens ontworpen met een zeer bijzondere look en toch bijzonder praktisch in gebruik en bovenal onderhoudsvriendelijk. Met dit concept bieden wij een kwaliteits designkeuken aan tegen een zeer acceptabele prijs. Duitse keukens voor een scherpe prijs incl. apparatuur Ook hierin bieden wij voor u de oplossing, het is mogelijk om een keuken samen te stellen welke niet aan kwaliteits en ontwerpnormen onderdoet voor de italiaanse keuken, echter wat ingetogener van ontwerp en gebruikte materialen. Neem eens een kijkje op www.sachsenkuechen.de. Of surf eens naar onze site en bekijk onze luxe aanbiedingskeuken. Keukens op maat gemaakt geheel naar uw wens Soms wijken de maten, materialen of vormgeving van de gangbare produktiemethoden van onze fabrikanten zo af dat deze niet passen binnen uw wensen, dan kunnen wij u ook hierin van dienst zijn door uw keuken of interieur geheel op maat te maken in ieder gewenst materiaal !! Opruiming diverse showroomkeukens en apparatuur Wij hebben nog diverse showroomkeukens en inbouwapparatuur in onze showroom staan welke wij graag aan u willen verkopen, een enkele voor minder als de inkoopprijs !!!! Voor meer informatie: bel: 013-5340404 of mail ons: info@gh-keukens.nl

(SIER)BESTRATINGSMATERIALEN -

graniet, hardsteen en betontegels graniet-, hardsteenafwerkranden koppelstones, ijssel-, waal- en dikformaatstenen, betonklinkers gebakken straatstenen; klinker-, dik- en waalformaat diverse soorten en afmetingen kinderkopjes en keien diverse soorten split, grind en dolomiet bielzen zand, zwarte grond, metsel- en grindzand verhuur containers voor puin, snoeiafval, opslag etc.

118582-42

-

KUIKEINDSEWEG 34A, 5091 TD MIDDELBEERS 013-5141218 Openingstijden: ma. t/m vr.: 8.00-17.30 uur en za.: 9.00-16.00 uur

Vrijwel alle bestratingsmaterialen uit voorraad geleverd! Fa. Mensinck - Middelbeers is een bedrijf dat vrijwel alle bestratingsmaterialen uit voorraad kan leveren. Wij kunnen u een breed assortiment bieden in betonstenen, betonmaterialen, beton- en natuursteentegels in diverse soorten en maten. Nog meer keuze hebben wij u te bieden in oude gebakken straatstenen en kinderkoppen. Allerlei soorten rotsblokken en flagstones worden dikwijls gebruikt als tuindecoratie. Kom gerust eens kijken bij de Fa. Mensinck - Middelbeers, Kuikseindseweg 34a te Middelbeers. Dat is de weg van Middelbeers richting Vessem. Ons bedrijf is geopend:Â maandag tot vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. En op zaterdag 9.00 tot 16.00 uur. Tot ziens in Middelbeers!

www.demitegels.nl


J

w u e i N

GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 13

bij GbG Primeur!

www.gbgkaartje.nl

Jesper

Fenne

2010

12 augustus

Fenne

12 augustus 20

10

Fenne

JESPER

kaartje.nl

Jesper

© gbgkaartje.nl

Fenne

r

Jespe

Fenne je.nl

gkaart

© gb

0

s 201

gustu

12 au

Uw eigen geboortekaartjes online ontwerpen en bestellen!!!

www.gbgkaartje.nl De Hovel 46 5051 NR Goirle T 013 - 534 12 17 F 013 - 534 85 71

www.gbg.nl Buurmalsenplein 16 5043 XL Tilburg T 013 - 572 20 51 F 013 - 572 20 52

P R I M E U R grafisch buro goirle bv • primeur fotografie


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 14

Redactie: Communicatie 013-5310636

Nieuws & Informatie

Officiële Publicaties Aanvragen omgevingsvergunning

Verleende omgevingsvergunningen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle maakt bekend dat de volgende aanvragen om omgevingsvergunning zijn ontvangen. De aanvragen zijn in te zien bij de afdeling Veiligheid, Vergunningverlening en Handhaving. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden ingediend.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle heeft de volgende omgevingsvergunning verleend. Tegen een besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken (vanaf de dag volgend op de verzenddatum), een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college indienen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de afdeling Veiligheid, Vergunningverlening en Handhaving, 013-5310669.

Baronielaan 35 te Goirle voor het vergroten van een bestaande dakkapel (16 maart 2011). Korhoender 11 te Goirle voor het uitbreiden van de woning (21 maart 2011). Oude Tilburgsebaan 12a te Riel voor het bouwen van een droogvee-/vaarzenstal (11 maart 2011). Oude Kerkstraat 18 te Goirle voor het plaatsen van een dakopbouw (17 maart 2011). Spaansehoek 11 te Riel voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaten (14 maart 2011). Biesakkers 1 te Goirle voor het kappen van een berkenboom (28 maart 2011) C. Bennekerstraat 11 te Goirle voor het kappen van twee berkenbomen (30 maart 2011)

Spaansehoek 11 te Riel (verzonden 25 maart 2011) voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaten op voornoemd perceel. Van Hessen Kasselstraat 33 te Goirle (verzonden 25 maart 2011) voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning op voornoemd perceel.

Kijk voor meer informatie op www.goirle.nl

Willem Couwenberg 25 jaar gemeenteraadslid

Veiligheidstip 3 Veiligheid is een basisbehoefte. Samen met instanties als politie, brandweer, GGD, maatschappelijk werk etc. spannen we ons in om het veiligheidsgevoel te versterken. Gebleken is dat het aantal woninginbraken stijgt. Helaas is een inbraak nooit helemaal te voorkomen. U kunt echter met een aantal eenvoudige maatregelen het inbrekers behoorlijk lastig maken. De komende weken geven we u tips om hierop alert te blijven. Kostbare goederen uit het zicht: Het wordt inbrekers soms wel heel erg gemakkelijk gemaakt. Kostbare goederen zoals bijvoorbeeld een laptop liggen vaker goed zichtbaar in de auto. Apparatuur is vanaf de openbare weg goed zichtbaar en benaderbaar. Op deze manier heeft een inbraakalarm weinig nut. De dief heeft de buit vaak al te pakken, nog voordat het alarm in werking treedt. Berg kostbaarheden op. Bel de politie bij verdachte situaties. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer: 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Inleveren gratis snoeiafval

op zaterdag 9 en 16 april Dinsdag 29 maart jl. vierde Willem Couwenberg van lijst Couwenberg zijn 25 jarig jubileum als gemeenteraadslid van de gemeente Goirle. Het gemeentebestuur bood hem een receptie aan, die druk bezocht werd. Tal van prominenten kwamen de jubilaris de hand schudden.

Incidentele festiviteiten Horecabedrijven mogen acht maal per jaar een incidentele festiviteit organiseren, waarbij de wettelijke geluidsnormen niet gelden. Horecabedrijven dienen incidentele festiviteiten aan te melden. Als er geen melding ingediend wordt, dient er voldaan te worden aan de gestelde geluidsnormen. Ome Neeff, Dorpsstraat 52 te Goirle: voor 16 april 2011 van 20.30 tot 02.00 uur.

Bestemmingsplan

Bij de Milieustraat aan de Nobelstraat in Goirle kunt u op zaterdag 9 en 16 april a.s. meer dan één kubieke meter snoeiafval gratis inleveren. De Milieustraat is open van 10 tot 16.00 uur. Op andere tijden is het aanbieden van snoeihout van meer dan één m³ niet gratis. Er mag alleen maar schoon snoeihout worden ingeleverd. Het mag ook niet dikker zijn dan een pols. Stronken met zand, grasafval, bladeren e.d. worden geweigerd. U dient in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs. Een toezichthouder is gedurende de inzameluren aanwezig om aanwijzingen te geven en het aangeboden snoeihout te controleren.

Vooraankondiging op grond van artikel 1.3.1. Bro: voornemen tot voorbereiding van nieuw bestemmingsplan In overeenstemming met artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders kennis van het voornemen dat zij een bestemmingplan voorbereiden voor het perceel kadastraal bekend gemeente Goirle, sectie A, nummers 1125 en 1126 (gelegen tussen Oude Tilburgsebaan 48 en 52 te Riel). Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar (telefoon 013-5310658). Op grond van voornoemd artikel wordt hier gemeld dat er geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd, dat er geen gelegenheid wordt geboden zienswijze over dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Later, als meer bekend is over het voornemen, zullen wij u nader berichten over de te volgen procedure en mogelijkheden voor inspraak en het indienen van zienswijzen.

Juryleden Vrijwilligersprijs Goirle Ieder jaar organiseert de gemeente Goirle de vrijwilligersavond. Het is een avond met entertainment, een drankje en een hapje om alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de inwoners van de gemeente Goirle te bedanken voor hun tijd, inzet en enthousiasme. Het hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de vrijwilligersprijzen. Een onafhankelijke, deskundige jury kiest uit de ingezonden nominaties minimaal drie prijswinnaars die tijdens de vrijwilligersavond extra in het zonnetje gezet worden. De gemeente Goirle is op zoek naar nieuwe leden voor de jury van de vrijwilligersprijs. Bent u woonachtig in de gemeente Goirle en bekend met en betrokken bij de Goirlese en Rielse gemeenschap? Lijkt het u leuk om de komende jaren in deze jury te zitten? Stuur dan een brief met motivatie naar de gemeente vóór vrijdag 6 mei 2011. Ook jongeren worden nadrukkelijk gevraagd te reageren. Uw brief kunt u sturen naar: Gemeente Goirle, t.a.v. Maggie de Jong, Postbus 17, 5050 AA Goirle of mailen naar maggie.de.jong@goirle.nl

Vleermuizenkast voor wethouder Uit handen van de landschapsambassadeurs Mieke Hendrikx en Loek Hilgers ontving wethouder Sjef Verhoeven woensdag 30 maart een vleermuizenkast. Dit zomerverblijf van de vleermuis krijgt op een later moment en in overleg met het B-team Goirle een mooi plekje in de gemeente, aldus de wethouder. De kasten zijn gemaakt in opdracht van de ambassadeurs door de Weidevogelvereniging uit Reusel. De bedoeling is aandacht te vragen voor het Europees Jaar van de vleermuis.   De club van “landschapsambassadeurs in de Kempen” is sinds 2009 actief. Zij prikkelen gemeentebestuurders om meer aandacht te schenken aan natuur en landschap, geven lezingen en voorlichting en organiseren activiteiten die

kunnen leiden tot een verhoging van natuurwaarden. In 2009 kregen de gemeenten een fladder-iep aangeboden met de vraag om meer aandacht te schenken aan inheemse boomsoorten. In 2010 kregen de wethouders een zak gemengd wildbloemen-mengsel. In Goirle werd dat op het braakliggende terrein aan de Parallelweg ingezaaid.


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 15

Redactie: Communicatie 013-5310636

Nieuws & Informatie

Een goed idee telt mee!

Colofon Openingstijden gemeentehuis

ten, riolering, groenvoorziening,

Het gemeentehuis is geopend van

ten kunt u tijdens kantooruren

maandag tot en met vrijdag van

bellen met tel. 013- 5310 676.

huisvuilinzameling, milieuklach-

09.00 uur tot 12.30 uur. s’ Middags (niet op vrijdagmiddag) Oranjeplein 1,

Klachtencoördinator en Ombudsman

Goirle

Klachtencoördinator:

Telefoon:

013-5310610

Mevrouw mr. L. in ‘t Veld

Fax:

013-5343985

(013-5310623)

E-mail:

info@goirle.nl

Ombudsman:

Website:

www.goirle.nl

drs. J. van Casteren (06 51715205)

op afspraak. Bezoekadres:

Spreekuur burgemeester

Politie

Iedere dinsdag van 17.00 uur tot

09.00 tot 12.30 uur

18.00 uur;

Thomas van Diessenstraat 4

met uitzondering van de maanden

Theo Baan:

juli en augustus

wijkagent Riel en Goirle West

Openstelling Burgerzaken

Spreekuur wijkagenten:

Roelof van de Bos: wijkagent Goirle Centrum

Burgemeester Machteld Rijsdorp overhandigt het ‘Gools Ambacht’ aan mevrouw Cathrien van Engelen en haar zoon IJssel. Zij was een van de vele inzenders op het bezuinigingsforum.

Maandag t/m vrijdag 09.00 tot

Meld misdaad anoniem: 0800-7000.

12.30 uur,

Spoedeisende hulp: 112

Ruim honderd ideeën hebben inwoners ingebracht op het bezuinigingsforum van de gemeente. Een van de deelnemers aan het forum was Cathrien van Engelen. Haar idee: stel een stukje gemeentegrond beschikbaar als buurttuin waarbij de buurt verantwoordelijk is voor het ecologisch beheer. Na loting viel dit idee in de prijzen: zij ontvangt een Gôols Ambachtpakket als blijk van waardering voor deelname aan het forum uit handen van Machteld Rijsdorp.

Dinsdag van 14.00 tot 19.00 uur

Niet spoed: 0900 - 8844

Kapotte verlichting of bestrating

Gemeentelijke belastingen

Voor meldingen over bestra-

Voor vragen over gemeentelijke be-

ting, openbare verlichting, ver-

lastingen bel: 013-5310586 of mail

keersvoorzieningen, evenemen-

naar belastingen@goirle.nl

Raad beslist Wat gebeurt er met Cathriens idee, en alle andere ideeën? Burgemeester Machteld Rijsdorp: “Alle ideeën die bruikbaar zijn, zetten we op de lijst van bezuinigingen. Uiteindelijk beslist de raad daarover. Sommige ideeën van het forum stonden al op de lijst, daar waren we als gemeente dus al mee bezig geweest. Ik noem bijvoorbeeld subsidies. Inwoners vragen ons om daar zorgvuldiger en ‘zuiniger’ mee om te gaan. Dat gaan we ook doen met behulp van onze de nieuwe welzijnsnota Back to Basics.” “Er zijn ook veel opmerkingen binnengekomen over het beheer en de inrichting van de openbare ruimte zoals over energiezuinige verlichting, groen-

onderhoud en wegwerkzaamheden. We maken nu een nieuw openbaar verlichtingsplan waarin energiebesparing meegenomen wordt. In de voorbereidingen van onze Groenplannen houden we serieus rekening met meer inbreng van inwoners. Het ‘adopteren’ van stukjes openbaar groen is daar een voorbeeld van.” Afschaffen Daarnaast zijn er veel ideeën ingebracht voor bezuinigingen in het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Bijvoorbeeld de oprichting van een regionaal rioolbedrijf of afvalbedrijf. Of het afschaffen van commissies, minder klanttevredenheidsonderzoeken, zuiniger omgaan met gemeentelijke publicaties. Minder ambtenaren wordt ook

genoemd. Het bestuur geeft daarbij wel aan dat Goirle al 20 procent onder het gemiddelde zit in vergelijking met andere kleinere gemeenten. Niet alle ideeën zijn bruikbaar: het sluiten van kerken heeft niets te maken met de gemeentelijke financiën. Ook het schrappen van de gemeentegids helpt niet: de gemeente betaalt namelijk niets aan die uitgave. Inspirerend Machteld Rijsdorp: “Over het algemeen zijn we als college blij met de vele goede en bruikbare ideeën. Ook omdat daar een grote betrokkenheid uit blijkt. Zo’n buurttuin bijvoorbeeld is niet alleen een bezuinigingsidee. Het biedt ook een sociale ontmoetingsplek, binding in de buurt.”

Huldigingen bij de Vereniging voor EHBO Goirle Tijdens de Algemene jaarvergadering van de Vereniging voor EHBO Goirle werden op 29 maart 2011 verschillende leden in het bloemetje gezet. De volgende leden werden naar voren geroepen om de speld, vergezeld van de felicitaties in ontvangst te nemen. 15 jaar EHBO’er; dhr. Hans van Doremalen en dhr. Jan van Leenders. 20 jaar EHBO’er: mevr. Toos van Nistelrooij. 25 jaar EHBO’er: dhr. Harrie Zoontjens. 30 jaar EHBO’er: mevr. Mien van Puijenbroek, dhr. Albert Kelder. 35 jaar EHBO’er: dhr. Joseph Wijdemans. Daarna werd de microfoon over gegeven aan dhr. Wil van Rooij in zijn hoedanigheid als voorzit-

ter van Rayon 3. Vier personen, te weten Mevr. Nellie van den Hout, dhr. Bert Maijers, dhr. Nico Sprengers en dhr. Perry van de Aa werden uitgenodigd om naar voren te komen. De Vereniging EHBO Noord-Brabant heeft hen allen, op voorstel van onze vereniging, het Verenigingsinsigne in brons mogen overhandigen. Mevrouw van den Hout ontving deze insigne voor het vele werk dat zij verricht heeft binnen de vereniging, het assisteren op de scholen en als lid van het feestcomité bij het 75 jarig bestaan van de vereniging. Hier heeft zij veel werk voor verzet. Dhr. Nico Sprengers en dhr. Perry van de Aa ontvingen deze insigne voor het vele werk wat zij al een tiental jaren verrichten voor de

vereniging als LOTUS. Zonder hen was het oefenen en aanleren van handelingen, niet te doen geweest. Een belangrijke taak binnen de vereniging ligt in hun handen. Wij zijn hun daar dankbaar voor. Ten slotte werd dhr. Bert Maijers uitgenodigd naar voren te komen. Hij is afgelopen najaar afgetreden als secretaris van de vereniging en heeft deze functie 10 jaar onafgebroken ingevuld. Het zal niet mee vallen om zijn werk over te nemen, en we zijn hem dan ook zeer erkentelijk voor zijn inzet. Alle leden waren zeer vereerd met het verenigingsinsigne en vonden het een duidelijk blijk van waardering voor hun werk. En terecht! De vereniging dankt ten slotte de heren C. Hommel en W. van Rooij voor hun medewerking in deze.

Goirle: goed voorbeeld Webrichtlijnen In het VNG Magazine van vrijdag 1 april staat een artikel opgenomen over Webrichtlijnen, waarin de gemeente Goirle als goed voorbeeld vermeld wordt. De gemeente Goirle voldoet sinds september 2010 als tweede gemeente aan de webrichtlijnen, waarmee de website toegankelijk is voor nieuwe media en mensen met een beperking. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moesten gemeenten op 1 januari 2011 aan deze richtlijnen voldoen. Het artikel vindt u op onze website www.goirle.nl

Inwoners van Goirle: opgelet! Jaarlijkse donateuractie in de maanden april en mei De Vereniging voor EHBO Goirle houdt de komende maanden weer zijn jaarlijks terugkerende donateuractie. Leden van de vereniging bellen dan aan bij uw huis en vragen, door middel van het invullen van de donateurkaart, om een eenmalige financiële bijdrage. Elk bedrag is welkom. Uw geste wordt in dank afgenomen en dankzij uw bijdrage kunnen we mogelijk extra lesmateriaal aanschaffen. Mocht u onze leden niet treffen omdat u toevallig niet thuis was en wilt u toch een bijdrage leveren, of heeft u vragen omtrent de donateuractie of de EHBO in het algemeen, neem dan gerust contact op met het secretariaat. Dit kan door een e-mail te sturen naar: secretariaat@ ehbogoirle.nl of door te bellen naar 06-20571742 Namens bestuur en leden bedankt voor uw aandacht en / of ondersteuning. Wellicht komen we elkaar binnenkort nog eens tegen bij evenementen in het dorp. Vereniging voor EHBO Goirle


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

S

P

E

C

I

PAGINA 16

A

Interieur- en Wonen L

Kapitein Nemostraat 113 5015 AS Tilburg 013 - 5433965 info@vestiakachels.nl www.vestiakachels.nl

Geopend: vr. t/m zo. van 10.00 - 17.00 uur ma. t/m do. op afspraak

J. Nooijens Brakel 4,5133 NG Riel (tussen Riel en Alphen)

tel.: 013 - 518 29 55

www.nooijensantiekeuurwerken.nl

DESIGNHAARDEN

TUINHAARDEN

ELECTRISCHE HAARDEN

SFEERHAARDEN

HOUTKACHELS

OPENGASVUREN

www.vestiakachels.nl

Erkend installateur alle soorten sfeerverwarming

Schalen, vazen, beelden of maskers uit de Wereldwinkel voor een bijzonder accent!

www.kenckozijnen.nl


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

S

P

E

C

I

PAGINA 17

A

Interieur- en Wonen L

Hado Textiel: de totaal woonleverancier Hado Textiel, gevestigd op industrieterrein De Bukkum in Hilvarenbeek, wil dit voorjaar graag hun volledige aanbod onder de aandacht brengen. Een totaalassortiment voor de inrichting van ieders huis. In de winkel kunnen mensen profiteren van speciale acties en zich laten verrassen door de zeer uitgebreide collectie. Tenslotte krijgen alle klanten bij besteding vanaf €50,een mooi cadeau. Gordijnen en raamdecoratie In de winkel van Hado Textiel treffen klanten een grote collectie overgordijnen, inbetweens en glasgordijnen. Tevens hebben wij een uitgebreid assortiment rolgordijnen, panelen en plissé/duette. Dit alles van bekende merken zoals ADO, Vriesco, Kobe, Toppoint, B&C en Luxaflex. Alles wordt in eigen atelier voor u op maat gemaakt. Tapijt Hado heeft een prachtige collectie vloerbedekking. Een verrijking voor uw huis. In de nieuwe generatie vloerbedekking is de factor allergie niet meer van toepassing. Ook voor projecttapijt bent u bij ons aan het juiste adres. Tevens bekleden wij uw trap en maken karpetten voor u op maat. Vinyl Momenteel een runner door de zeer mooie uitstraling. Vinyl is een goede vervanging voor een laminaatvloer. Vinyl biedt mooie voordelen. Het is slijtvast, duurzaam, hygiënisch en tevens makkelijk schoon te maken. Bezoek onze winkel om onze uitgebreide collectie te bekijken. Bedtextiel In de winkel is een zeer groot assortiment dekbedden, dekbedovertrekken en hoofdkussens, zowel synthetisch als dons. Alles om uw slaapkamer naar eigen smaak in te richten. Badtextiel De badkamer van nu vraagt om mooie badmatten, handdoeken, washandjes en accessoires. En voor uzelf een luxe badjas of kleurrijke strandklakens voor op vakantie.

De schuivende panelen van het vlakgordijn. Fascinerend spel met licht! Het vlakgordijn ontleent haar vorm aan één of meerdere recht vallende panelen. De panelen schuiven soepel voor elkaar langs. Zo krijgt u alle mogelijkheden voor een fascinerend spel met licht. Afhankelijk van het stofgebruik krijgt het interieur een moderne of klassieke uitstraling.

Ook voor het stofferen van uw meubels Overtuig uzelf en kom snel langs bij:

Keukentextiel De keuken is niet alleen meer het domein van de vrouw, maar ook van de moderne huisman. Wij bieden u een ruim aanbod in theedoeken, keukendoeken, glazendoeken, placemats en keukenschorten. Meubelstoffen Een rijkelijke collectie meubelstoffen om uw eigen meubels te stofferen. Ook kunnen wij uw caravankussens bekleden en maken wij stoelkussens op maat voor u. Tafelzeil In België ook wel toile siree genaamd. Deze naam doet het artikel meer eer aan dat voor binnen en buiten geschikt is. Tevens is het goed afwasbaar. Woonaccessoires en cadeauartikelen Alles voor de tafel, dus tafelkleden in alle soorten en maten of voor u op maat gemaakt. Tevens kunt u kiezen voor mooie damast, servetten, sierkussens en plaids. Ook bieden wij u mooie cadeauartikelen waaronder een prachtige collectie glaswerk van Leonardo. Hado Textiel, Bukkumweg 2 te Hilvarenbeek, is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.30 uur en zaterdag van 10.00-16.00 uur ( maandag gesloten, tevens op afspraak geopend).

Rene van Baast Woning- en Projectstoffering # Tapijt # Laminaat # Raambekleding # Festonneren op maat # Onderhoudswerkzaamheden # Offerte aan huis

Wagenvoort 5 5053AL Goirle Tel 06-51127714 Fax 013-8504815

www.renevanbaast.nl


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 18

uitgaan en Cultuur in Goirle & Riel

Kaarten te verkrijgen aan de kassa, Thomas van Diessenstraat 1 te Goirle of telefonisch 013-5343400 of via email: info@janvanbesouw.nl, meer info: www.janvanbesouw.nl.

3 Nieuwe cabarettalenten voor de prijs van één! Dat U2 de belangrijkste rockband van deze aardbol is, is al lang bekend. En dat Europese beste U2 coverband U2.nl daar niet voor onderdoet, gaat ze vrijdagavond bewijzen met stomende rock&roll. Een andere aanrader zijn zaterdagavond drie nieuwe cabarettalenten voor de prijs van één. Meer informatie over deze voorstellingen is terug te vinden op www.janvanbesouw.nl en op jvbesouw.hyves.nl.

Donderdag 7 april: Martin Simek en Guus West- Vrijdag 8 april: Indrukwekkend concert U2.nl met ‘U2 In Blinding Lights’ (rock&roll) dorp met ’69. (theater) “Tot m’n zestigste zal ik leven, dan ga ik pas op mijn kont zitten en schrijf het allemaal op,” zei oud-tennisser, interviewer, programmamaker, charmeur en provocateur Martin Simek in het verre verleden tegen een uitgever die in de ban van zijn verhalen raakte. Simek heeft zich aan die belofte gehouden. Met dien verstande dat hij, naast schrijven en optreden, ook blijft leven. Hij kan niet anders. Het lijkt één groot jongensboek. Debuteren op zijn 61-ste bij De Bezige Bij met de roman De Vuurvliegjes Achterna en het theater instappen. Zijn theaterprogramma ‘69 staat voor veel. Het was het jaar waarin hij in Nederland aan zijn vrije leven begon, middenin de seksuele revolutie. Vrouwen waren altijd de hoofdrolspelers in zijn leven, maar sinds een paar jaar zijn het zijn zoontjes van 5 en 3. “Speelsheid houdt ons in het heden, want dat is het enige waar het om gaat. De toekomst komt vanzelf, ” zegt hij. En aan verleden ontbreekt het Simek niet. Opdat niemand spijt hoeft te hebben van zijn leven, want voor alles is een verklaring. Ook voor de muzikale ondersteuning door Guus Westdorp op vleugel.

Na twee seizoenen werd duidelijk dat de geweldige muziek van U2.nl vele liefhebbers heeft en dat theaters bij uitstek geschikt zijn voor dergelijke grote rockshows. Reden genoeg om deze beste U2 coverband uit Europa te contracteren om de meer dan waardige opvolger: “U2 In Blinding Lights” te komen laten zien. Deze nieuwe show kenmerkt zich door het indrukwekkende decor, compleet met reusachtige LED schermen en lichtshow. Andermaal weet U2.nl een totaalprogramma neer te zetten van zeer hoog niveau en geeft het de toeschouwer het idee midden in een groot stadionconcert van U2 te zitten. De omvang en kwaliteit van dit concert resulteert in een onvergetelijke avond U2 rock&roll waarover nog lang zal worden nagepraat.

Zaterdag 9 april: Aanrader Cabaret ABC-tje voor nieuwsgierig cabaretpubliek Drie nieuwe cabarettalenten voor de prijs van één. Waar zie je dat nog? Zaterdag 9 april in de theaterzaal van Jan van Besouw. En wat voor talenten? Erris van Ginkel is een energieke theaterpersoonlijkheid en een getalenteerd liedjesschrijver. Veerle Malschaert is een podiumbeest en geboren vertelster in hart en nieren. Robbert Jan Proos speelt in ‘Solo’ zoveel verschillende personages dat de titel nergens meer op slaat. Hij schakelt snel heen en weer tussen liefde en leedvermaak, tussen hilariteit en hartverscheurendheid. En dat alles in een straf tempo. Om een lang verhaal kort te maken: Cabaret ABC-tje is een echte aanrader voor het nieuwsgierige cabaretpubliek.

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief via onze website www.janvanbesouw.nl

Contactraad Cultuur Goirle

Aanstormend talent leidt 5e Muziekfabriek!

Kopij: Bibliotheek Goirle, Kloosterstraat 22, Goirle email: evenementenkalender@bibliotheekmb.nl Evenementenkalender CCG April tot 15 apr Tentoonstelling “Bomen maken het verschil” met schilderijen van Hanna Haase. Locatie: Gemeentehuis Goirle. Bezichtiging op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur (’s middags even aanbellen), dinsdag tot 19.00 uur en vrijdag tot 12.30 uur t/m 25 apr Expositie “Grenzeloze verbeelding” van Dorothé van de Wiel en Jeanne van Midde. Locatie: Cachet de Cire, Grote Markt 12, Turnhout. Tijden: 11.30-23.00 uur; zondag 12.00-21.00 uur; dinsdag en woensdag gesloten. hele maand De Boekenkast van Susan van Breugel, medewerker bij Blz Boekhandel Buitelaar. Locatie: Bibliotheek Goirle. Tijdens openingsuren hele maand Expositie schilderijen van Suus Suiker en werken van Clemens Briels en Mark van den Heuvel. Locatie: Villa Couvert, Vennelaan, Oisterwijk. Te bezoeken: woensdag t/m zondag van 12.00-22.00 uur 6 L e z i n g “ L eefbaarheid en Duurzaamheid” door M. Janssen Groebeek, econoom en beleidsmedewerker bij Stichting Eumedion. De lezing is toegankelijk voor alle leden KVG Goirle en introducés. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 19.45 uur 7 Varia “’69” door Martin Šimek en de band Clementine. Locatie:

CC Jan van Besouw. Aanvang: 20.30 uur 8 Muziek “U2 in Blinding Lights” door U2NL. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 20.30 uur 9 Cabaret ABC, met Erris van Ginkel, Veerle Malschaert en Robbert Jan Proos. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 20.30 uur 10 Leerlingenconcert door “Factorium Goirle”. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 11.00 uur in de Kapel. Gratis entree 10 Uitwisselingsconcert door “Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning”. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 12.00 uur 10 “Muziekfabriek”, voor oud en jong een middag samen muziek maken en/of luisteren naar muziek zonder poespas. Locatie: foyer CC Jan van Besouw. Tijd: 15.0019.00 uur. Toegang gratis 13 en 14 Tweedaagse workshop o.l.v. kunstenaar Henk Eikenaar met het thema “In dialoog met je lievelingskunstenaar”. Meer informatie en/of opgeven: T: 013-518169 of 06-50690410; E: info@henkeikenaar.nl; I: www. henkeikenaar.nl 14 Muziek: “Duo Kadinsky”, klarinet en piano. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 20.30 uur in de Kapel. Entree €10,00 en voor jongeren tot 24 jaar €5,00 15 Literair Café met Walter van den Broeck door Literaire Kring Goirle. Locatie: Bibliotheek Goirle. Aanvang: 20.15 uur 16 en 17 Tweedaagse workshop

o.l.v. kunstenaar Henk Eikenaar met het thema “In dialoog met je lievelingskunstenaar”. Meer informatie en/of opgeven: T: 013-518169 of 06-50690410; E: info@henkeikenaar.nl; I: www. henkeikenaar.nl 16 Muziek “Jazz Podium Goirle”, met Jonas Linnemann Quartet, Nieuwe Veste Big Band en De Midlife Revival Jazzband. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 20.00 uur. Verkoop aan de zaal 17 Gôols Korenfestival i.s.m. Smartlappenkoor Zangriela uit Riel. Locatie: Winkelcentrum De Hovel. Tijd: 12.00-17.30 uur. Ook alle winkels zijn open. 22 Muziek: “Miss Montreal”. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang; 20.30 uur 27 Wintergasten met Prof. Dr. René Boomkens, hoogleraar sociale en cultuurfilosofie. Paul Overmeer van Het Genootschap ter Bevordering van het Publiek Debat gaat met hem in gesprek. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 20.30 uur. 29 Muziek “Adrenaline” door Harry Sacksioni. Locatie: CC Jan van Besouw. Aanvang: 20.30 uur 30 Koninginnedag met o.a. Oranjeontbijt in Wijkcentrum De Wildacker. Toegangsbewijs aldaar op te halen. 30 Koninginnedag met Openluchtfilm “Bienvenue chez les Ch’tis ”. Locatie: Fraterstuin achter CC Jan van Besouw. Aanvang: 21.00 uur

Bedevaart naar Scherpenheuvel Zondag 1 mei 2011 vertrekt voor de 137e keer de jaarlijkse bedevaart met pelgrims uit Tilburg e.o. naar de Belgische bedevaartplaats Scherpenheuvel. Vanuit de omliggende plaatsen van Tilburg en Tilburg zelf, vertrekken bussen die vanaf de Mariakerk (Heikant) , de Schans 122 te Tilburg centraal vertrekken

naar Scherpenheuvel. De bedevaart is bedoeld voor mensen die goed ter been zijn.

wenden tot; D. van den Elshout, Sporenring 152, 5053 EX Goirle, tel. 013-5910040.

Met ons mee gaat Pastor Manders van de parochie Heikant-Quirijnstok, die in Scherpenheuvel de eucharistieviering, de Rozenkranslaan en een kort lof zal verzorgen. Voor opgave of meer informatie over de bedevaart kan men zich

U moet zich wel voor 15 april aanmelden. Tevens is er de mogelijkheid om lid te worden van onze bedevaart,. Dit kost slechts 1 euro per jaar. Ook hiervoor kunt u zich opgeven bij bovenstaand persoon.

Blackberry Blossom geeft leiding aan evenement Op zondagmiddag 10 april, van 15.00 tot 19.00 uur, is er weer een editie van de Muziekfabriek. Plaats van handeling is zoals altijd weer de foyer van het CC Jan van Besouw. De entree is gratis dus zorg dat je erbij bent. Deze middag staat onder leiding van drie muzikanten die samen het trio Blackberry Blossom (BBB) vormen. De band mag met recht een aanstormend talent genoemd worden waar we in de toekomst nog veel van gaan horen. De muzikanten van Blackberry Blossom zijn Eva Stultjes, Monica Knaapen en Ewen Vernal. Het drietal speelt al geruime tijd samen en maakt frisse akoestische popmuziek met een vleugje folk en americana. Op diverse podia, zowel groot als klein, heeft dit drietal gespeeld. Zeker vermeld mag worden hun optreden op het grote podium van 013 in aangepaste bezetting (met band, drums, bas en dwarsfluit) tijdens het Noorderligtfestival op 13 februari jongstleden. Ewen maakt ook deel uit van de schotse folkband Capercaillie en speelde eerder in o.a. Deacon Blue, Dearhunter en met Chris Rea, Lou Reed en Fish. Meer informatie over onze muzikale leiding kun je vinden op www.blackberryblossom.nl

Blackberry Blossom neemt 10 april de muzikale aftrap. Maar meer muzikanten zijn welkom op het podium van de Muziek Fabriek! Neem je instrument mee, smeer je zangstem en doe mee. Backline en drums zijn aanwezig. Het beloofd weer een inspirerende muzikale middag te worden met een spannende mix van stijlen. Kenmerkend voor de Muziekfabriek is de ontspannen en ongedwongen sfeer. Zowel muzikanten als publiek ervaren dit elke editie weer. Kom kijken, kom luisteren, kom meedoen. Ook deze keer verlenen onze partners CC Jan van Besouw en Factorium weer geheel belangeloos medewerking aan de Muziekfabriek.

KORTE KOST Twee philosofen? Strevers naar dubbelzinnige gedachten.

Haaquu. Goir

le


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 19

MEMORANDUM Avond- Nacht- en Weekenddienst via Huisartsenpost, Lage Witsiebaan 2a in Tilburg. Alleen voor spoedeisende hulpvragen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Tel.: 0900-3322222. Apotheken Mediq Apotheek De Hovel Zaterdag 11.00-13.00u Kalverstraat 23 5051 NK Goirle tel.: 013-5341101 De dienstapotheek Lage Witsiebaan 2a, Tilburg Openingstijden: Ma. t/m vr. 17.00-08.00 uur Zaterdag, zondag en feest­dagen de gehele dag Tandartsen De spoedgevallendienst is van vrijdag 18.00 uur tot maandag 08.00 uur en op erkende feestdagen. Tel. 06.50.218.221. Dierenartsen Weekenddienst Goirle: 013-504 24 02. Riel: 013-518 17 88 Poppel: +31(0)14-651668 Dierenambulance voor aangetroffen dieren zonder eigenaar en/of gewonde dieren: 013-5420055. L andelijke Inspectie Dierenbescherming voor meldingen van verwaarlozing en/of mishandeling van dieren: 0900-2021210 (€ 0,10 per min.)

Thebe

24-uurs zorgverlening en service Bureau Zorgbemiddeling telefoon: 0900-8122 Voor hulp bij het aanvragen, regelen en vinden van zorg. Thuiszorg telefoon : 0900-8122 Voor ondersteuning bij huishoudelijke zorg, verzorging, verpleging en ondersteunende begeleiding. Woonzorgcentrum Guldenakker telefoon: 013 – 531 08 00 Appartementen met zorgverlening die is afgestemd op uw zorgvraag. Cliëntenraad telefoon: 013 – 531 08 00 Voor het behartigen van uw belangen. Zorgcentrum Elisabeth telefoon: 013 – 531 52 00 Voor: - Intensieve verpleging van zowel jongeren (vanaf 21 jaar) als ouderen. - Dagbehandeling somatiek Behandeling en begeleiding voor thuiswonende cliënten (vanaf 21 jaar) met een lichamelijke beperking. - Dagbehandeling voor dementerenden Behandeling en begeleiding voor thuiswonende cliënten met dementie. - Dagbesteding Volwaardige en zinvolle activiteiten voor thuiswonende cliënten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. -De openingsdagen en –tijden van de dagbehandeling zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Centrum voor Behandeling en Begeleiding telefoon: 0900-8122 Voor vragen naar specialistische behandeling aan mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en ouderen. Consultatiebureau voor Senioren telefoon 0900-8122 Goirle.cbsenioren@thebe.nl Consult (kosteloos) voor informatie en preventie over het gezond en actief ouder worden. Voor het maken van een afspraak of informatie. Maaltijdservice telefoon: 0900-8122 Door ziekte, leeftijd of bijvoorbeelddrukte op het werk kan het klaarmaken van de warme maaltijd een probleem zijn. De maaltijdservice is dan de oplossing. Ook voor dieet- en vegetarische maaltijden. Jeugdgezondheidszorg JGZ Inloopspreekuur consultatiebureau voor 0-4 jarigen. Thomas van Diessenstraat 4 Dinsdag van 13-00-14-00 uur

Klassieke Homeopathie Marian van Diem, v. Haestrechtstraat 83, Goirle, Tel.: 013-5302025 lid NVKH Praktijk voor Verloskunde Lente Voor alle verloskundige zorg in Goirle, Riel en omgeving. Tevens echopraktijk met eigen apparatuur. Spreekuur op meerdere locaties, incl. avondspreekuren. Oude Kerkstraat 9, Goirle. Tel. 06-22400846. Voor meer informatie; www.lenteverloskundigen.nl Diëtistenpraktijk Ellen Winters www.ellenwinters.nl, 06-15085778 De Avonturiers KDV en BSO De Dieze 24, 5052 TP Goirle. Tel (013) 534 76 23, www.de-avonturiers.nl Kober kindercentra in Riel kdv Droomtuin, Bernhardstraat 6a bso Droomtuin, Vonderstraat 1 De bso heeft een informeel en dorps karakter en is dagelijks geopend van 07.30 – 09.00 uur en van 15.30 – 18.00 uur. Op woensdagmiddag is de bso al vanaf 12.00 uur geopend. Het kdv biedt dagelijks gezellige sfeervolle opvang aan 0 tot 4 jarigen van 07.30 – 18.00 uur. psz de Robbedoes, Vonderstraat 1 In een knusse ruimte bieden wij op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 08.45 – 12.00 uur opvang aan uw peuter (2 - 4 jaar). Kober Kind aan huis verzorgt gastouderopvang in Goirle Riel. Voor meer informatie belt u met serviceteam 4: 076 - 504 56 04 of ga naar www.kober.nl Kinderopvang Humanitas BSO/ VSO Villa Op Stelten St. Jansstraat 1-03, 5051 RG Goirle Geopend: alle dagen, buiten alle schooltijden, schoolvakanties en school studiedagen en ATV dagen. Telefoonnummer: 0135339646. Voor plaatsing en planning, bel met het regiokantoor: 013-5339933 Kinderopvang Humanitas KDV Dikkie Dik Grobbendonckpark 45, 5051 KR Goirle tel nummer 013- 5343378 voor plaatsing en planning graag contact opnemen met onze regiokantoor op tel. nummer 013 533993 of per mail regiomiddenbrabant@kinderopvanghumanitas.nl ZORGCENTRUM GOIRLE Thomas van Diessenstraat 4, 5051 RK Goirle. Tel 013-5349191 DE TWERN ‘t Loket Goirle. Informatie advies en toegang tot diensten op het gebied van wonen, welzijn, zorg en veiligheid, inkomen. Open: elke werkdag van 9-12.30 uur en op donderdag van 13-16 uur. Huisbezoek is mogelijk. Antenne Organisatie voor Maatschappelijke Diensten. Voor informatie over: Minimabeleid, Gehandicaptenbeleid, Ouderenadvisering, Mantelzorg, Vluchtelingenopvang, Bewegingsactiviteiten, en een Vrijwilligershulpdienst. Deze laatste op woensdag van 9.00-10.00 uur.

Bibliotheek Goirle Kloosterstraat 22 / Postbus 141, 5050 AC Goirle, T : 013-5342068, E: goirle@bibliotheekmb.nl Openingstijden di. t/m do. 11.00 – 17.30 uur 11.00 – 20.00 uur vrijdag zaterdag 11.00 – 17.00 uur Internetcafé: dinsdag t/m vrijdag 09.00 – 23.00 uur. zaterdag 11.00 – 17.00 uur. Kranten: van 09.00-11.00 uur in foyer van CC Jan van Besouw. Website: www.bibliotheekmb.nl Hobbysoos Bergstraat 98-04, tel.: 013-5344678 E-mail: hobbywerkplaatsgoirle@gmail. com. Open: Ma. t/m do. 9.00-16.00 u, din. 19.00-22.00 u. Katholieke Bond van Ouderen Goirle Voorzitter: A. Vekemans, Wittendijk 47, 5051 GA Goirle, tel. 013-534 60 43. Secretaris: J. Heeren, Langenboomstraat 8, 5051 BG Goirle, Tel.: 013-5341030, mail: kbogoirle@ gmail.com Ledenadministratie: Dhr. A. Ceton, Hoge Wal 99, 5053 AP Goirle, Tel. 013-5348849. www.kbogoirle.nl

Het Klavertje, praktijk voor Verloskunde Voor alle persoonlijke verloskundige zorg in Goirle, Riel, Alphen en omstreken. Thomas van Diessenstraat 4, 5051 RK Goirle. 013-5082773 Avond- en weekendspreekuur! Voor meer informatie: www.hetklavertje.com en info@hetklavertje.com. Uw zwangerschap is onze zorg! Kinderopvang Humanitas BSO/ VSO Villa Kakelbont Waterput 56, 5053 EJ Goirle Geopend: alle dagen, buiten alle schooltijden, schoolvakanties en school studiedagen en ATV dagen. Telefoonnummer: 013-5400227 Voor plaatsing en planning, bel met het regiokantoor: 013-5339933 Kinderopvang Humanitas BSO/ VSO Villa Bombarie Burg. Philipsenstr. 2, 5051RC Goirle Geopend: alle dagen, buiten alle schooltijden, schoolvakanties en school studiedagen en ATV dagen. Telefoonnummer: 013-5339782 Voor plaatsing en planning, bel met het regiokantoor: 013-5339933 Kinderopvang Humanitas PSZ de Hummeltjes Waterput 56, 5053 EJ Goirle Geopend: alle dagen tijdens schooltijden. Telefoonnummer: 013-5334017. Voor plaatsing en planning, bel met het regiokantoor: 013-5339933 Kinderopvang Humanitas PSZ de Marmot St. Jansstraat 1-06, 5051 RG Goirle Geopend: alle dagen tijdens schooltijden. Telefoonnummer: 013-5342474. Voor plaatsing en planning, bel met het regiokantoor: 013-5339933 Kinderopvang Humanitas KDV Breebosch Waterput 56, 5053 EJ Goirle Geopend van: 7.30 tot 18.30u. Telefoonnummer: 013-5332851. Voor plaatsing en planning, bel met het regiokantoor: 013-5339933 Maatschappelijk werk Aanmelding via ‘t Loket. Inloopspreekuur op maand. van 13.30-15.30; wo.dag 8.30-10.30 Formulierenbrigade Tel. O6- 38369551 Email: formbrig.goirle@gmail.com www.formbriggoirle.nl Steunpunt Vrijwilligerswerk Bemiddeling bij vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Ook advies en ondersteuning. Ma en wo van 10.00-12.30 Contour – Vrijwillige Intensieve Thuishulp voor Goirle en Riel Gratis structurele hulp aan mensen die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken (voor korte of langere periode). Wilt u vrijwilliger worden? Hebt u hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met coördinator Ingrid Verhoeven. T 013–5349191, 06–23272836, bgg T 013–5434572

Neerland 1, 5133 TT Riel, tel. 0135182318. Penningmeester: A. van Gestel, Bernhardstraat 26, 5133 TZ Riel. Stichting De Helpende Hand Vonderstraat 2a, Riel. Inleveren goederen voor Roemenie: ma. 18.30-21u. woe.mi. 13-16u woe.av. 18.30-20.30u. za. mo 10-12.30u. Info: 013-5345132 of 06-53317724. www.helpendehand.org Stichting Leergeld Goirle en Riel Financiële en materiële ondersteuning van kinderen tussen vier en achttien jaar die bij hun ontplooiing tekort komen, omdat het gezin, waartoe zij behoren moet rondkomen met een laag inkomen. Info: 5302111. Schriftelijke info: St. Leergeld Goirle en Riel, Postbus 68, 5050 AB Goirle. Voor het doen van giften banknummer: 166803111 Bibliotheek Riel Vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur kunnen alle ouderen uit Riel gratis gebruik maken van de bibliotheek in de ‘Kosterei’ te Riel.

Stichting Hulp aan Roemenië Inlichtingen: I. Verstraeten, tel. 013-5347924.

Meldpunt Vrijwillige Thuishulp Riel Bereikbaar maandag, woensdag en donderdag van 09.30 tot 11.00 uur, tel. 013-5181943. Steunpunt De Kosterei, Kerkstraat 7, 5133 AJ Riel.

Katholieke Bond van Ouderen Riel Website: www.kboriel.nl Voorzitter: A.M. Schellekens, Kerkstraat 48, 5133 AK Riel, tel. 5181449. Secretaris: B. Ketelaars-Vromans,

Seniorenpraatgroep De Praatjesmakers Dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur in de Wildacker. Info: Sjef van der Pol, tel. 013-5347515.

WEBSITES Hieronder vindt u de Web-sites en E-mailadressen van onderne­mingen en instellingen uit Goirle, Riel en omstreken. Voor 2,- p/w kunt u hier ook bij staan. Met logo 3,- p/w. Telefoon: 013-5341217, Fax: 013-5348571, E-mail: redactie@gbg.nl

Ondernemingen AAG Administratie- en Advieskantoor Gijbels pieter@administratiekantoorgijbels.nl www.administratiekantoorgijbels.nl Annemieke van der Meer interieur ontwerp info@avdmeer.nl www.avdmeer.nl Auto Noordhoek Groep Seat / Škoda www.autonoordhoek.nl

robot

deurtechniek

Schellens bakkerij info@Schellens.nl www.Schellens.nl

Smits

C A R C L E A N I N G

Smits Carcleaning www.smitscarcleaning.nl MR A.A. (Anja) SONKE Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflicten www.mediation-conflictbegeleiding.nl info@mediation-conflictbegeleiding.nl

Architect ir. Peter van Dinter info@vandinterarchitectuur.nl www.vandinterarchitectuur.nl Beddenstad.nl Boxsprings, matrassen en lattenbodems www.beddenstad.nl info@beddenstad.nl Peter van den Bemt Administraties en Fiscalen adviezen bemt@petervandenbemt.nl www.petervandenbemt.nl Bensing Parket www.bensingparket.nl Sociaal Cultureel Centrum de Deel www.dedeel.nl info@dedeel.nl Dutchcom webdesign - huisstijl logo ontwerp - drukwerk www.dutchcom.eu

Arbeidsbemiddeling t/m MBO www.hetuitzendbureau.nl frank.huijben@hetuitzendbureau.nl S. van der Velden Administratieve dienstverlening info@svdv-administratie.nl www.svdv-administratie.nl Winkelcentrum De Hovel info@dehovelgoirle.nl www.dehovelgoirle.nl van Zundert Huiswerkinstituut info@vanzunderthuiswerkinstituut.nl www.vanzunderthuiswerkinstituut.nl

verenigingen i n st e ll i n g e n

Ergoform v.o.f. info@ergoform.nl www.ergoform.nl

Caeciliakoor St. Jan Goirle www.Caeciliakoor-goirle.tk

goirles belang redactie@gbg.nl www.goirlesbelang.nl GbG Primeur info@gbg.nl www.gbg.nl

Robot Deurtechniek www.robotdeuren.nl info@robotdeuren.nl

Cantorij St. Jan www.cantorijstjan.nl info@cantorijstjan.nl P R I M E U R grafisch buro goirle bv • primeur fotografie

Havep Winkel winkel.goirle@havep.nl www.havep-winkel.nl Huiswerkinstituut Tilburg-Goirle www.huiswerkinstituut.info Van den Hout Installatie en Daktechnieken info@advandenhout.nl www.advandenhout.nl ItaliaItalia Taaltrainingen, Coaching en Advies info@italiaitalia.nl www.@italiaitalia.nl ISS Computers Hét adres voor particulier en bedrijf. www.isscomputers.nl Bodystudio Move-it Sporten en afslanken www.bodystudiomove-it.nl www.move-itdieet.nl Vertaal- en tekstbureau Multitext info@multitext.net www.multitext.net Els van Oers Remedial Teaching en Begeleiding info@vanoersrt.nl www.vanoersrt.nl RondjeGoirle Actueel • Anders • Actief www.rondjegoirle.nl De Parketteur info@deparketteur.nl www.deparketteur.nl Riekz, Creatieve en Grafische Vormgeving info@riekz.nl www.riekz.nl

Ondernemers Contact Goirle www.ocgoirle.nl Bibliotheek Goirle goirle@bibliotheekmb.nl www.bibliotheekmb.nl Parochie Goirle info@parochiegoirle.nl www.parochiegoirle.nl SVMT svmt@wanadoo.nl www.btas.net/svmt

P O L I T IE K CDA Goirle www.goirleriel.cda.nl PvdA Goirle en Riel goirle.pvda.nl

GE Z O ND H EID S Z O RG - Agonist - - Ludo van Erve Masseur/Reflexzonetherapeut www.agonist.nl Isis verloskundigepraktijk www.verloskundigepraktijkisis.nl Praktijk voor Seksuologie www.praktijkvoorseksuologie.eu Acupunctuur - Tom Centrum voor Traditionele Chinese Geneeskunde www.tcmtom.nl Anita Jaspers-Clemens, Gewichtsconsulente gewichtsbegeleiding & advies www.deveranderingtilburg.nl info@deveranderingtilburg.nl

Prikposten Lijn2.net Samenwerkingsverband TweeSteden ziekenhuis en St. Elisabeth ziekenhuis. Ponsplaatje ziekenhuis en legitimatiebewijs meebrengen.

bosedienst. Maandag t/m vrijdag 08.30-10.00 uur

Thebe, Th.van Diessenstraat 4, Goirle Maandag 09.30-10.30 alleen Trom-

de Kosterij, Kerkstraat 9, Riel Dinsdag van 09.00-10.00 uur Donderdag van 08.30-10.00 uur

Politiepost Goirle Openingstijden politiepost Thomas van Diessenstraat 4: maandag, dinsdag en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur, donderdag van 13:00 tot 16:00 uur en woensdag gesloten.

5026 PA Tilburg. Op werkdagen geopend van 9–22 uur

Politie Midden en West Brabant Team Leijdal, Ringbaan Zuid 498 a,

De Guldenakker, Wittendijk 2, Goirle Woensdag van 09.00-10.00 uur

Voor een afspraak of nietspoedeisende zaken: 0900-8844 Als elke seconde telt: 112. Meer informatie: www.politiemwb.nl Meld misdaad anoniem: 0800-7000.


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 20

bestratingen rioleringen grondwerken

ZATERDAG 30 APRIL 2011 BIJ OME NEEFF

‘DE AVOND VAN ORANJE’

Nieuwe en gebruikte Huismerk: Maxxis Bandenreparaties Tijvoortsebaan 11 5051 HJ Goirle, 0135346719 of 06-53393584 Kijk voor aanbiedingen op www.autobandendennis.nl Zondag 17 april 2e HANDSMARKT Wildacker, v Hogendorpplein Goirle St Hulp aan Roemenië Goirle gratis entree. 10 u - 15 u. Actueel@Anders@Actief www.rondjegoirle.nl

aanleg- en onderhoud van tuinen

WWW.GEBRVOS.NL COSTERMAN BOODTSTRAAT 4 • 5051 WC GOIRLE Telefoon: 013-577 42 04 • fax: 013-577 42 05

BUITEN VLOOIENMARKT ZONDAG 17 APRIL TILBURG Voetbalvereniging OLYMPUS, Matterhornstraat 3 Inl.0416 530 502/ 09.00-16.30u. www.deevenementenlijn.nl

CD-PRESENTATIE Manuela

Bart vd Stelt

Jeroen Zoon

Moraya

Heiko Vos

“De Mooiste Dag” van Jeroen Zoon door Cindy Aarts

Denans

Yosee

Aanvang 20.00 uur • Entree 10 euro Vo o r v e r k o o p a d r e s s e n : Te x a c o G o i r l e , D e 3 E l e m e n t e n e n O m e N e e f f ! Dorpsstraat 52 - Goirle - [E] info@omeneeff.nl

WWW.OMENEEFF.NL

• Nobelstraat 17 • 5051 DV Goirle

• Tel.:(013)5345801 • Fax:(013)5344329

HERBALIFE! Voor gezonde voeding, voedingssupplementen, huidverzorging, part-/fulltime werk. Bel voor info: Anita van Son, 013-5347988 www.mvanson.nl Wielrenners en Mountainbikers en Schaatsers OPGELET; Speciaal voor jou: SPINNING voor maar 6,25 p/week. Info: 013-5181364 www.fitnesscentrumriel.nl

• info@frankvanroij.nl • www.frankvanroij.nl

All in one Party. Voor een feestje thuis. Verhuur van tent, tap, drank, tafels, stoelen, muziek etc. Met één telefoontje alles geregeld. Tel:06-30507596 www.allinoneparty.nl

Het beste

voor binnen en buiten

pa s f o t o ’ s

Officiële documenten Direct klaar Professionele kwaliteit Ook volgens Belgische regels De Hovel 46 5051 NR Goirle T 013 - 534 12 17

www.gbg.nl

P R I M E U R grafisch buro goirle bv • primeur fotografie

Openingstijden: Ma. t.m do. 9-18 uur Vrij. 9-20 uur Za. 9-17 uur

keukens - badkamers - tegels - sierbestrating - bouwmaterialen - deuren wanden en plafonds - hout/plaatmateriaal - stukadoorsbenodigdheden - badkamers - tegels - sierbestrating - bouwmaterialen keukens - badkamers - tegels - sierbestrating - bouwmaterialen- - deuren wanden en en plafonds plafonds - - hout/plaatmateriaal hout/plaatmateriaal- -stukadoorsbenodigdheden keukens badkamers - tegels - sierbestrating - bouwmaterialen - deuren wanden en plafonds hout/plaatmateriaal stukadoorsbenodigdheden

ruwbouw

De doe-het-zelver met oog voor kwaliteit doet alles in één keer goed. Schaafstra heeft verstand van bouwen, geeft vakkundig advies over het gebruik van materialen en gereedschap. Van fundament tot dakpan. Alles op één adres en op afroep thuis bezorgd. keukens - badkamers - tegels - sierbestrating bouwmaterialen - deuren, wanden en plafondshout/plaatmateriaal - stukadoorsbenodigdheden

Dongen (showroom) Eindsestraat 66. Tel: 0162-314311

OOk vOOr particulieren

www.schaafstra-bv.nl www.schaafstra-bv.nl Dongen (showroom), Eindsestraat 66. Tel: 0162-314311

Dongen (showroom), Eindsestraat Tel: 0162-314311 Hilvarenbeek Van 3.3.Tel: Hilvarenbeek, Vander derHeijdenstraat Heijdenstraat66. Tel:013-5054015 013-5054015 Hilvarenbeek, Van der Heijdenstraat 3. Tel: 013-5054015


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 21

J.Jonckers Tegelwerken SKY’licious tweede op Internationale wedstrijd synchroonschaatsen verrast Lusocargo Het synchroonteam SKY’licious van de Tilburgse Kunstschaatsvereniging SKY is afgelopen zaterdag tweede geworden tijdens de Internationale synchroonwedstrijd ‘Synchronized Skating Hertogstad 2011! Een internationale wedstrijd, waaraan onder andere België, Duitsland, Hongarije, Finland en Italië deelnamen. Team Sky’licious heeft geschaatst in de categorie Mixes Ages, waarin negen teams deelnamen. SKY’licious schaatste een vrijwel foutloze kür, wat een verdiende tweede plaats opleverde. De eerste plaats ging naar het Duitse team Butterfl‘Ice’. Nummer drie en vier werden opgeëist door België en Italië. SKY’licious sluit hiermee een succesvol seizoen af, eerder dit jaar wisten ze de titels Gewestelijk Kampioen 2011 en KNSB-kampioen 2011 te veroveren. Het synchroonteam SKY’licious is samen met alle andere leden van SKY dit seizoen nog eenmaal te bewonderen tijdens het jaarlijks SKY IJsgala, wat gehouden wordt op zaterdagavond 9 april 2011, aanvang 19.00 uur, in het IJssportcentrum Stappegoor in Tilburg. Het thema is: ‘FAIRY TALES’. Een betoverende show, die

In de Serie A won het team van J.Jonckers Tegelwerken opvallend gemakkelijk van Lusocargo. De 3-0 voorsprong bij rust bleek voldoende te zijn om de wedstrijd met 4-2 winnend af te sluiten. Voor Jonckers scoorden Sebastian Hagemeijer (2x),Rob Wouters en Rik Driessen. Las Vacas Gordas en het B Team speelden voor de 2e maal in ’n week tegen elkaar;vorige week won LVG met 5-3 in het kader van de Café The Wiz Cup en ook deze keer trok LVG met 7-5 aan het langste eind. Voor LVG scoorden Harald van Meeuwen (3x),Koen Naaijkens (2x),Bas Lavalaye en Marc Lupker. Voor het B Team waren Job van Huijkelom (2x),Tim Otten (2x) en Tijmen van Woerkom succesvol. In de Serie B won RKTVV voor de 6e maal op rij;Meniscus/Valeres was met 9-4 vrij kansloos. Topscoorder Nicky de Beer maakte er weer 5 en verder waren Jeffrey van den Ende (2x),Denny de Beer en keeper Corné Verhoeven trefzeker. Voor Meniscus troffen Erik Kriellaars (2x) ,Jerome van de Bogaard en Martijn Mark doel. Turquoise wist tegen Eetcafé Het Eiland ’n achterstand van 6-3 bij rust nog om te zetten naar ‘n 8-7 zege. Voor Turquoise waren Levent Önder (3x),Hasan Önder (2x),Yusuf Balci (2x) en Ali Marif de doelpuntenmakers. Voor Het Eiland scoorden Maarten Becx (3x),Bas van Empel (2x),Corno Vromans en William Bouwens. zeker niet kinderachtig zal zijn. Zowel de allerkleinste leden van SKY als de grotere leden laten op fabelachtige wijze diverse sprookjes de revue passeren. Aangevuld met enkele gastrijders uit het nationale circuit, waaronder Kevin Andrioli en Michelle Couwenberg, zal dit weer een groot feest worden. Kaarten zijn in de voorverkoop tot 9 april te koop bij onderstaande voorverkoopadressen: Sportief, Prof. Goossenslaan 26; Ticaro Ca-

fetaria, Goirkestraat 55-59 Mink Verf en Behang, Korenbloemstraat 125; Discus Dekkers, Winkelcentrum Heyhoef; AH Buurmalsenplein VVV Tilburg, Nieuwlandstraat 34; Kapsalon Cas van den Broek, Westerpark 66; Kadoshop de Nijs, Wagnerplein; Mariëmma Hair and Nails, Paralleleg 6b, Goirle; ISS Computers, Tilburgseweg 42, Goirle; Kantoorboekhandel Swaanen, Doelenstraat 2, Hilvarenbeek; SKY Webshop, www.ijsgala.nl

Judoka’s De ROOY beleven mooi judo weekend

PV De Gevl. Luchtstormers Goirle

Het judotoernooi werd gehouden in sporthal “Theereheide” te St. Michielsgestel op zondag 3 april 2011 georganiseerd door de judoclub Berlicum. Een groot aantal judoka’s uit heel Nederland nam deel aan dit groots opgezette evenement en de judoka’s van Sportcentrum JAN DE ROOY gaven hun visite kaartje af door maar liefst 13 ere-prijzen mee naar huis te nemen.

Uitslag 01 Nijvel 02-04-2011 Lossing: 9:30:00 Wind: ZO Aantal duiven: 968 Aantal deelnemers: 39

De uitslagen in de diverse leeftijds en gewichtsgroepen; 1e plaatsen; Tess van Dooren -48 kg., Cassidy van Boxtel -52 kg., Noortje Bogerd -44 kg., Mickey Sweep +46 kg., Jur Spijkers +66 kg. en Duco van Tuyl _90 kg. 2e plaatsen; Sydney de Weijwer +36 kg., Nina Breel -32 kg., Bregje Hultermans +40 kg., Maud Spijkers -52 kg., Tomi Sweep +46 kg. en Joris de Kort -90 kg.. Een derde plaats was er voor Alyssa van Oosterhout -36 kg. Allemaal van Harte proficiat namens judo-team JAN DE ROOY en Brabant Open Judo.

Biljartvereniging Bojangles Competitie bandstoten 2de klasse.........................................31-03-11 Centrum2 – Bojangles1 Hans v Bergen 23 car – Cees Verhagen 51 car Cees kwam niet hoger met het maken van series dan 1 serie van 5 car en 2 series van 4 car. Hans maakte 1 serie van 3 car. Toch scoorde Cees regelmatig en stond al snel op voorsprong. Hans maakte teveel poedels en kon niet volgen. In de 25ste beurt was de stand Hans 9 car en Cees 28 car. Alles bij elkaar een moeizame partij. Cees maakte de partij uit in de 46ste beurt. Hans gaf 6 car toe. Hans v Bergen. Gem: 0.369 – Cees Verhagen. Gem: 1.168 Hans v Bergen 23 car – Jac Swinkels 35 car Een langdurige partij met veel poedels. Hans kwam in de 11de beurt al op voorsprong en gaf deze niet meer af. Jac kon niet in zijn spel komen en bleef poedels maken. Hans maakte niet een redelijke serie. Jac maakte 1 serie van 4 car. In de 43ste beurt maakte Hans de partij uit. Jac gaf16 car toe. Hans v Bergen. Gem: 0.535 – Jac Swinkels. Gem: 0.442 Marian Simons 19 car – Antoon v Beurden 30 car De kortste partij van deze avond waarin Marian dik boven haar gemiddelde speelde. Antoon speelde onder zijn kunnen en maakte maar 1 serie van 3 car. Marian maakte ook 1 serie van 3 car maar scoorde iets regelmatiger. Toch was de stand in de 18 beurt gelijk Marian 14 car en Antoon 14 car. Maar in de laatste beurten maakte Marian geen poedels meer. Ze maakte de partij uit in de 25ste beurt. Antoon gaf 10 car toe. Marian Simons. Gem: 0.760 – Antoon v Beurden. Gem: 0.800

1 HUIJGEVOORT-BEEKMANS 2 HUIJGEVOORT-BEEKMANS 3 SCHELLEKENS JAN 4 SCHELLEKENS JAN 5 HUIJGEVOORT-BEEKMANS 6 HARTOGS J. & KLZN. 7 HUIJGEVOORT-BEEKMANS 8 VOLDER A. DE 9 VERHOEVEN SJ. & ZN. 10 HUIJGEVOORT-BEEKMANS 11 SCHELLEKENS C.H. 12 POL W. VAN DE 13 LOY P. VAN 14 LOY P. VAN 15 STABEL L. & ZN COMB

Flamenkika viert de kracht van de lente Er waren jammer genoeg niet veel mensen op de avond van de eerste echte mooie dag van de lente in het Jan van Besouw. Kika, een Nederlandse flamencodanseres, verandert ons beeld van de lente – niet lief en pastelkleurig, maar ongelofelijk krachtig zoals de schijnbaar dode knoppen op het harde hout van de olijfboom uitbotten en de lammetjes een groeispurt inzetten om volwassen te worden. Water, Agua, is daarbij noodzakelijk, vandaar de titel van de voorstelling. Zij blijkt in staat met een zanger en drie musici, die alle vier hun vak verstaan, iets te scheppen wat je buiten Spanje maar zelden ziet of hoort: duende, begeestering.

Ine v Iersel 16 car – Frans Schellekens 18 car Ook een partij met zeer veel poedels. Maar tot het eind van de partij bleven ze dicht bij elkaar. Ine maakte 1 serie van 3 car. Frans kon geen serie maken. In de 17de beurt was de stand Ine 10 car en Frans 9 car. In de 40ste beurt was de stand gelijk ieder 15 car. Frans kwam zelfs op voorsprong met 2 car. Maar deze kon hij niet behouden. Ine maakte de partij uit in de 45ste beurt. Frans gaf 1 car toe. Ine v Iersel. Gem: 0355 – Frans Schellekens. Gem: 0.377

Dat gebeurt als iedereen, de danseres, de musici én het publiek, meegevoerd wordt op de golven van liefde en dood en verdriet en vreugde, kortom op de beweging van het leven zelf. Gedichten van J.C. Bloem en Vasalis verdiepen dat in onze taal. Het onvervalste Andalu (de taal van Zuid-Spanje) van de zanger en zijn vrije variaties aan het adres van Flamenkika doen de rest. Was je er niet bij, dan heb je echt wat gemist. Wil je nagenieten, kijk dan op http:// www.youtube.com/watch?v=Lb2_ b7Sp908 (twee filmpjes; flamenkika op Youtube werkt ook).

Guusje & Jantileke

Casper Vroom

Uitslagen Serie A Lusocargo – J.Jonckers Tegelwerken...................................... 2-4 (4-4) B Team – Las Vacas Gordas.................................................... 5-7 (4-4) Café The Wiz – Gebr.v.Gils Stucadoors............. 0-5 (0-4) Reglementair 1 2 3 4 5 6 7 *

Gebr.v.Gils Stucadoors....................................................................90 Lusocargo........................................................................................88 J.Jonckers Tegelwerken..................................................................88 Ome Neeff*.....................................................................................84 Las Vacas Gordas............................................................................84 B Team............................................................................................81 Café The Wiz...................................................................................74 Wedstrijd minder gespeeld

Uitslagen Serie B Turquoise – Eetcafé Het Eiland............................................... 8-7 (4-4) Meniscus/Valeres – RKTVV..................................................... 4-9 (4-4) Van Beers/Schipperen – KDS’07........................ 5-0 (4-0) Reglementair RKTVV............................................................................................... 89 2 Eetcafé Het Eiland.......................................................................... 85 3 Meniscus/Valeres............................................................................. 83 4 Sporting Gool*................................................................................ 81 5 Turquoise........................................................................................ 80 6 Van Beers/Schipperen..................................................................... 79 7 KDS’07............................................................................................ 76 Wedstrijd minder gespeeld Alle wedstrijden vinden plaats in De Haspel HTTP://WWW.RZG-GOIRLE.NL

Fraai slotakkoord voor EGS-viertal Het team van de Goirlese schaakclub EGS kan met opgeheven hoofd de hoogste klasse van de avondcompetitie van de NBSB verlaten. In de laatste ronde wist het al gedegradeerde team de nummer twee, De Drie Torens, te verslaan. Het was de eerste Goirlese zege van dit seizoen in deze competitie voor viertallen. De verrassing in de opstelling, debutante Cristina Soares Garcia, zorgde ook voor een verrassend resultaat. Zij wist de op papier veel sterkere Elias Thijsse zijn dame te ontfutselen en EGS zo op 1-0 te zetten. Het werd weer gelijk toen Jan Langenberg in een betere stelling door zijn vlag ging. Maar gelukkig voor EGS is teamcaptain Pascal Graafmans op de valreep van het seizoen nog in vorm gekomen. Hij strafte een fout van Wilbert Kocken feilloos af. De sterkste Tilburger ging kansloos ten onder: 2-1. Bleef over Alex van Lanen, die met enig kunst- en vliegwerk de eerste tijdscontrole haalde tegen Joost van den Bighelaar. Met twee torens tegen een dame werd Alex ver teruggedrongen, maar net op tijd vond hij een wending die eeuwig schaak opleverde: 2,5-1,5 voor EGS! Jeugdschaak Kinderen die (beter) willen leren schaken kunnen terecht bij de jeugdafdeling van EGS. Er is een competitie en je leert schaken door les uit de stappenmethode. Ook worden er veel schaakspelletjes gedaan. Op vrijdagavond van 18.45 tot 20.15 uur in het Jan van Besouwhuis.   Volwassenschaak Cursussen: schaken voor beginners en huisschakers. Omvang: telkens van september tot juli op de dinsdagavond. Tijd: les: 19.00 - 19.45, partijtje: 19.45 - 20.15. Inhoud voor beginners:  de speciale zetten en technieken als matzetten en materiaal winnen. Inhoud voor huisschakers: tactische zetten om materiaal te winnen en strategische zetten vanuit de opening.      Kosten: € 95,- per seizoen, cursusboek inbegrepen. Locatie: Hof van Holland, Tilburgseweg 83, Goirle. Informatie:  Erik Hamers, tel: 5346625 of www.schaakclubegs.nl


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 22

Voor een bijzonder accent naar de Wereldwinkel!

PAASBRUNCH 1e EN 2e PAASDAG VAN 12.00 TOT 16.00 UUR VOLWASSENEN 50

Een boeddha, een Afrikaans beeld, een masker… Dat zijn allemaal blikvangers in huis. Ze kunnen een hele hoek van de woonkamer of een nisje in de hal accentueren en er karakter aan geven. Dat geldt ook voor deze vazen en schaal uit Ghana. De ondergrond is rozerood en de ingebakken decoraties lavendelblauw.

KINDEREN 50

€22,

Met kralen en raffia zijn er speelse elementen op aangebracht. Ze zijn in de etalage van de Wereldwinkel te bewonderen als ze inmiddels niet bij iemand thuis staan te pronken!

€6,

Er zijn ook weer nieuwe tapasschalen ingekocht. Dat zijn natuurlijk vooral mooie gebruiksvoorwerpen, maar ze zijn zo prachtig dat het jammer is om ze na gebruik in de kast te zetten! Kortom, als u iets moois zoekt voor in huis, of een apart cadeau bij een bijzondere gelegenheid, kom dan eens kijken bij de Wereldwinkel. En u weet het: iedere schaal heeft een goed verhaal. De producenten worden er echt beter van.

nieten van e g k o o u t m Ko nch buffet? ons luxe bru

R RESERVEE

Concert slagwerkgroep Riel op 16 april as.

NU

Slagwerkgroep Muziek en Vriendschap uit Riel zal op zaterdag 16 april as. de drumband van Sirena uit Hooge Mierde ontvangen voor een avond die in het teken zal staan van percussiemuziek in de brede zin van het woord. Zowel Hooge Mierde als Riel spelen beide op een hoog niveau en presenteren voor u een gevarieerd programma waar naast het slagwerk ook melodische stukken uitgevoerd gaan worden. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar deze slagwerkgroepen in Ontmoetingscentrum De Leybron te Riel. Het concert zal om 20.00 uur beginnen. De deuren gaan om 19.30 uur open. Meer informatie over harmonie Muziek en Vriendschap en onze komende optredens kunt u vinden op onze website www.muziekenvriendschap.nl of stuur een email naar het secretariaat, info@muziekenvriendschap.nl.

30 15 77 5 3 1 0 . L E T site!

onze web aasbrunch op Bekijk de luxe p

Dorpstraat 1 D

5133 AD Riel

[E] info@denoverkant.nl Gevraagd: tuinman voor 1 dag in de week. tel: 0135182012 Ruime keuze tweedehands fietsen Paul van Korven

tweewielers

Tilburgseweg 68 - 5051 AJ Goirle Telefoon: 013-5341403 www.paulvankorvenfietsen.nl

W. Meerdink Verhuur Tel: 013-5347756 Complete verhuur Feesten en partijen www.meerdinkverhuur.nl

[T] 013 530 15 77

[W] WWW.DENOVERKANT.NL

www.tweedehandsfietsen ludo.net Met Nederlandse merken. Ook alle reparaties. Snel, vakkundig en goedkoper en klaar terwijl u wacht. Bel mij: 00.32.14.659536 Poppel

Voor zwemles in Goirle: Zwemschool Aqua-Marijn, op zaterdagmiddag en zondagmorgen in zwembad Waterspoor. Kleine groepen, kindvriendelijk zwemonderwijs. Info: 0135111211

HOBBYDEMONSTRATIES zaterdag 9 april 2011 van 10-16 uur bij LuMar Hobby, Korvelplein 199, Tilburg. Er zijn weer vele demonstratrices met nieuwe hobbymaterialen. Vrij entree. Voor info: www.lumarhobby. nl

TAROT WORKSHOP op donderdagavond 21 april in Goirle voor e15,-. Aanmelden: info@tarot013.nl of 0135303015. Ook morgenavond 7 april kunt u nog meedoen, info www.tarot013.nl

TV reparaties en div. andere reparaties: 013-5348243 of 06-55550509 AFVALLEN! 6 tot 9 kilo gewichtsverlies in 4 weken. * Wetenschappelijke afslankmethode * geen hongergevoel * geen vermoeidheid * behoud van spiermassa * geen jo-jo effect. Informeer 013-518 13 64 Betaalbare massage door ervaren masseuse (geen erotiek) E 30 p.u. Ook leuk als kadotip! Tel:0134632612

GOOLTJESBON

Gevonden Buggy Afgelopen woensdag gevonden voor restaurant de Eetkamer. U kunt hem daar op komen halen. DE INDISCHE KEUKEN Catering-Kooklessen-Workshops. Voorjaarscursus start 14 april. Info: 06-10352980 www.makancatering.nl TE HUUR; 2 ONDER 1 KAP WONING IN HET CENTRUM VAN ALPHEN. MET TUIN,TUINHUIS CARPORT EN GARAGE. 3 SLAAPKAMERS. BEL: 0620933139

NR: Plaatsen in GB:

Uw gooltjes kunt u bij kontante betaling opgeven bij ons kontakt-adres, met onderstaande bon kunt u ze ook schriftelijk doorgeven. Ook kunt u de bon invullen op onze website: www.goirlesbelang.nl Wilt u de bon duidelijk invullen? Achter elk woord één hokje open laten; elke punt of komma is ook een hokje. Voor brieven onder nummer betaalt u  5,00 extra. Voor Gooltjes met afbeelding betaalt u  5,00 extra. Voor Gooltjes op factuur betaalt u  5,00 administratiekosten.

1 11 21 31 42 2 12 22 32 43 3 13 23 33 44

De opgave moet uiterlijk maandag 18.00 uur in ons bezit zijn. De bon kunt u zenden aan onderstaand adres incl. het verschuldigde bedrag.

4 14 24 34 45

GRAFISCH BURO GOIRLE, DE HOVEL 46, 5051 NR Goirle of POSTBUS 173, 5050 AD GOIRLE

5 15 25 35 46  3,00  4,00  5,00  6,00  7,00  8,00  9,00  10,00

6 16 26 36 47 3 4 5 6 7 8 9 10

Naam:_ _______________________________ Woonplaats:_ __________________________________ Adres:_ _______________________________ Telefoon:______________________________________

OF VUL DE BON IN OP WWW.GOIRLESBELANG.NL

7 17 27 37 48 8 18 28 38 49 9 19 29 39 50 10 20 30 40 51 41 52 Betaald €________

*Hardsteen *Natuursteen *Gebakken klinkers v.a. 12,= p/m² *Siergrind Van Enschot, Boshoven 8, Alphen. 0135081908 Videoproductie Harold Spijkers, Past. de Vochtstraat 3, Goirle. Tel. 0135343589 / 06-51722611 www.videoproductieharoldspijkers.nl

VOOR LEDERWARENREPARATIES EN RITSEN IN LEDEREN KLEDING: VERKOOIJEN LEDERWAREN TILBURG KRAAIVENSTRAAT 23-04 Tel. 06-18941008

LET OP LET OP LET OP GOOLSE MERT GOIRLE Elke zaterdag markt van 9 tot 4 uur. Tevens nog kramen te huur. Info: 06-50455588 of 013-5341400. Tot ziens aan Wil je ook met mooie witte de Zandschelstraat te Goirle. gelrandjes in je slippers deze www.goolsemert.nl zomer? DE HELE MAAND APRIL krijg je bij een french Rene van Baast Woning en pedicure een GRATIS Projectstoffering. Voor het pedicure behandeling! leveren en leggen van tapijt www.pedicure-voetreflex laminaat en raambekleding studio.nl festonneren op maat. tel. 013-5774477. Offerte aan huis. Voor meer Ambachtelijk brood en ban- info 06-51127714 ket van de warme bakker www.rondjegoirle.nl gratis aan huis bezorgd. De internet krant c.schapendonk@planet.nl voor Goirle, Riel e.o. www.bakkerijkouwenberg.nl TE HUUR: appartement Provence, Z-Frankrijk vanaf Te koop in buitengebied 450 euro p/week. InformaRiel: perceel grond aan het tie tel 0653845261 Bels Lijntje, totaal 8.800 m2, weiland + wei met bomen en stal + stukje bos. Voor verrassende tuinontwerpen, maar ook voor adMet waterput en kleine vies, aanleg, onderhoud en afsluitbare container. Via de verzorging van uw tuin. onverharde openbare weg Ad Laurijssen, St. Jansmet de auto bereikbaar. straat 15, Alphen, tel. 013Voor meer info: P. Rijswijk 5082376 of 06-20005282 06-49804844 Lieve oppas gezocht voor mijn pup(4m) 3 (halve)dagen/week voor een periode van 3 maanden. Voor meer info: 06-52091746 Bridgeclub Edelweiss kan nog enkele leden plaatsen op: di avond/do avond. Locatie: Denksportcentrum B-E, Molenstraat 12, BerkelEnschot. Info: 013-5336400 www.denksportcentrum.nu

Vakantie boeken? Desiree Schepens: VakantieXperts mobiel. Tel. 013-5301036 Info@vxmobiel.nl ZANGLESSEN? Ervaren, gediplomeerde zangdocente heeft nog plaats voor enkele leerlingen. Tel.06-17483835 www.rondjegoirle.nl Maak er uw startpagina van!


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 23

GOOLSE ZAKEN w w w. g o o l s e z a k e n . n l

BUSINESSCLUB

Bedrijf in Beeld

Even voorstellen…

Rielenaar Johan Coolen (Pico Art) breidt uit met 350 m² kunst

Pico Art, nu ook open in Tilburg

Rielenaar Johan Coolen (60) blijft aan de weg timmeren met zijn populaire schilderkunst uit China. Bijzonder is dat deze schilderijen kwalitatief hoogwaardig zijn, een geweldige impact hebben, maar opmerkelijk laag geprijsd zijn. Vanuit zijn woonplaats Riel is de verkoopruimte al lang uit zijn voegen gegroeid. Johan heeft met gepaste trots inmiddels zijn intrede in de fraaie kunst-galerij in Tilburg gedaan.

Johan Coolen heeft Pico Art enkele weken geleden geopend. Hij is vijf jaar actief met zijn kunstconcept, wat inhoudt dat hij schilderijen ‘op maat laat schilderen in China’. Particulieren maar ook mensen uit de zakelijke markt, kunnen uit bestaande werken kiezen maar ook een schilderij conform eigen wensen laten schilderen. “Ik heb contact in China met 14 kunstenaars die in alle stijlen kunnen werken van abstract tot stillevens en portretten. Alle kleuren en maten zijn mogelijk. We garanderen een snelle levering van kunstwerken van goede kwaliteit tegen schappelijke prijzen. De doeken komen opgerold binnen en ik span ze hier zelf op. Klanten kunnen bij twijfel enkele doeken in de thuissituatie ophangen om zo het effect te kunnen beoordelen. Als het bevalt kiezen ze definitief of we halen het weer op”. Ik heb tien jaar in China gewerkt. “Daar kwam ik in aanraking met een kunstschilder, een kennis van

Een aanwinst voor regio, zo mag je de nieuwe kunst-galerij Pico Art in de Hasseltstraat 232 in Tilburg wel noemen. Een eerste pluspunt is wel de gemakkelijke wijze van parkeren tot aan de klink van de deur. Bovendien is er achter de galerij helemaal een zee van ruimte. Bij binnenkomst strelen prachtige kleurschakeringen van de vele schilderijen aan de muur het oog. Sculpturen vullen het middengedeelte en leiden naar de werkruimte achterin waarin doeken kunnen worden opgespannen.

een collega Zo is het begonnen. Ik werk nu samen met Miss Ping Ding, die mijn contactpersoon is in China. In april ga ik volgende week weer naar China, naar Shenzhen niet ver van Hong Kong. Ik heb daar dus regelmatig contact met de schilders. Het grootste doek wat ik heb laten schilderen is 2,5 bij 12,5 meter. Dat hangt in het kantoor van de president van Hyundai in Beijing”, aldus Johan Coolen directeur kunst-galerij Pico Art in Riel en Tilburg. Aanstaand weekend is Pico Art vertegenwoordigd op de Family Fair Tilburg Openingstijden: Pico Art Hasseltstraat 232 Tilburg, dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, en op afspraak tel 06 203 23 390 www.picoart-nl.com

Hein & Dave van Boxtel Steigerhoutvannu.nl

Vader en zoon; Hein en Dave van Boxtel hebben hun creatieve handen ineen geslaan en maken de mooiste meubels. Steigerhoutvannu is een jong familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van steigerhoutenmeubels. Alle meubels worden gemaakt van gebruikte steigerplanken, die verlijmd worden en waar mogelijk onzichtbaar geschroefd zijn. Hierdoor hebben hun meubels een prachtige robuuste uitstraling. Of het nu gaat om standaard in- of outdoormeubels of maatwerk. “Bij ons bent u tegen een scherpe prijs aan het goede adres” ,laten Dave en Hein weten. Tevens tegen een meerprijs in grey of white wash leverbaar. Voor alle info:  www.steigerhoutvannu.nl  of bel 06-15313214. 

Bijzonder Ondernemen

Jeannette Knoppers

INKH Praktijk voor Innerlijk Helen Jeannette Knoppers is met haar praktijk voor Innerlijk Helen gevestigd aan de Frankische Driehoek 22 in Goirle. Jeannette heeft de gave om mensen van alle leeftijden te begeleiden op een eerlijke, innerlijke, fysieke en emotionele manier. Dit met de achterliggende gedachten: vreugde in het leven terug te winnen. Heel bijzonder is dat de hulp van Jeannette Knoppers in de praktijk gebracht wordt, middels gesprekken, coaching en processen van bewustwording in de ruimste zin van het woord. Een aanrader betreffende innerlijk helen is bij INKH Praktijk voor Innerlijk Helen, op zijn plaats. “Want alles heeft “onderhoud” nodig... jij toch ook?!”. Voor info klik op www.inkh.nl of bel met 06 239 76 009.

Nu geef ik het stokje door aan Floris Smits van GbG Primeur

Sponsor van de Week

Willem de Volder - Communicatie in Woord en Beeld Hij is als freelance journalist zeer gedreven, een sportfanaat, fanatiek, een grote betrokkenheid bij het Goirlese sociale leven en last but not least, is Willem de Volder van “Communicatie in Woord en Beeld” een echte levensgenieter. Geweldig toch om juist hem nu de ere titel als “Sponsor van de Week” toe te bedelen.

Sportgala Gôol voor Goal - Woensdag 22 juni 2011

Uitreiking jeugdsportstimuleringsprijs

J E UG DSPORTSTI M U LE R I NGSPR IJS

CC Jan van Besouw Huldiging vanaf 17.30 uur Kijk voor meer informatie op www.goolsezaken.nl

GOOLSE ZAKEN BUSINESSCLUB

P R I M E U R grafisch buro goirle bv • primeur fotografie

www.goolsezaken.nl

www.autonoordhoek.nl

W.J. Gerritsen Transport BV

Pellikaan H e a lt h & Racquet Club

...Helpt! R & R Projecten Nederland

www.dekennismakergoirle.nl


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 24

De “Franca Boys” 1970-1971 ingezonden door Jo Hamers

Culinair genieten in d’Ouwe Brouwerij Lente suprisemenu, vier gangen........................€29,50 p.p. (maand april en mei)

OPENING ASPERGESEIZOEN

Op vrijdag 15 april a.s. openen wij het aspergeseizoen met onze traditionele asperge-avond. Wij verwennen u met een heerlijk aspergemenu, bestaande uit diverse aspergegerechten. U wordt ontvangen met een feestelijk aperitief en amuse van het huis. Ook een bezoek aan de aspergeboerderij aan de overkant, ontbreekt niet op het programma. Tenslotte krijgt u een gratis pondje (p.p.) dagverse asperges AA-wit mee naar huis. Prijs voor dit arrangement:................................................................................................ €46,50 p.p.

PAASLUNCH

Op 1e paasdag kunt u tussen 12.00 en 14.00 uur genieten van onze traditionele Familie-Paaslunch. Wij ontvangen u met een feestelijk apéritief en laten u smullen van de specialiteiten uit de keuken van “d’Ouwe Brouwerij”, in de vorm van ’n viergangen lunch geserveerd per tafel Prijs volwassenen.............................................................................................................. €27,50 p.p. Prijs kinderen ( 3-12 jaar).................................................................................................. €17,50 p.p. Prijs kinderen (tot 3 jaar).............................................................................................................gratis Voor de kinderen is er de mogelijkheid om, pannenkoekborden en paashaasjes te beschilderen

Op de bovenste rij: Ad van Herk – Hans v/d Pol – Jan van Erven – Tinie Adams – de Schout – Crisje Adams – Geert v/d Ven – Ad van Erven – Bert Westhof Onderste rij: Wil de Bruin - ? – Drik Verhoeven – Peter Couwenberg – Toon v/d Hout – Jo Hamers – Henk van Overdijk en de hond is van de Schout

PAASDINER

In ons restaurant “de Goeikamer” serveren wij tijdens de paasdagen een gastronomisch 4 of 5-gangen paasmenu vanaf €34,50 p.p. (incl. feestelijk aperitief en amuse). Indien u liever een keuze wilt maken uit onze à la carte menukaart, kan dat natuurlijk ook. Voor informatie of reserveringen bel 013-5042079 of kijk op www.ouwebrouwerij.eu Baarschotsestraat 46, 5087KW Baarschot (gem. Hilvarenbeek)

Voorjaarskleur

18 violen voor

6,

95

in goede potgrond 3 zakken van 40 liter

8,99

rij

BEETHOVENLAAN

WESTERMARKT

HEUVELSTRTAAT

e slag

IEDERE DAG VASTE LAGE PRIJS Gekookte schouderham Gekookte achterham Rauwe ham Runderrookvlees Boterhamworst Tongenworst Palingworst Gebraden gehakt Mosterdrollade Zeeuws spek Leverworst Zult Droge varkensworst Grillworst Grillspek

0,99 1,39 1,49 1,59 0,79 0,89 0,75 0,89 0,89 0,89 0,46 0,46 0,86 0,79 0,79

Prijs per 100 gram De laagste prijs voor een goede kwaliteit door Eigen veehouderijen - Eigen worstmakerij Eigen uitsnijderij - Eigen salades Ambachtelijke vleesverwerking Hierdoor kunnen we tegen een scherpe prijs een eerlijk en kwalitatief perfect product aanbieden dat door de eigen veehouderijen gegarandeerd veilig is, in tegenstelling tot sommige slagerijen en supermarkten. Dus vergelijk steeds prijs en kwaliteit! www.fonspessers.nl

Nergens is kwaliteit zo goedkoop

Leuke babyen kinderkleding! www.kapoentjekinder kleding.nl winkel poppel geopend: vr. 10-17.30u, za 1017.00u, steenweg baarle 46/06 42307170

Beeksedijk 22, Goirle, 013-5346298

KWALITEIT EN VOORDEEL

Het enig(st)e tuincentrum van Goirle







 

Provoet Pedicure, voor een volledige voetbehandeling. 013-5186070/06-34486526 Autobedrijf Tijvoort / Autobanden Dennis • APK • Reparaties/onderhoud • Bandenservice • Bandenreparatie • Uitlijnen Tyvoortsebaan 11 5051 HJ Goirle Tel: 013-5346719

GRATIS NAGELRIEMOLIE bij uw nieuwe set acryl- of gelpolish nagels. NIEUW: nagellak-gel voor 2-3 weken mooie (teen-)nagels. www.mariemma-hairand nails.nl 06-13759328, Parallelweg 6 C, Goirle



Autodemontagebedrijf Tijvoort • Inkoop sloop/schade auto’s • Inkoop gebruikte auto’s • Verkoop Peugeot onderdelen • reparaties/onderhoud Peugeots Tyvoortsebaan 11 5051 HJ Goirle Tel: 013-5346719

Voor nieuw en verbouw, alle stuc- en texwerk. Klusbedrijf Adriaensen 013-5342250 of 0655978404 Vanaf nu uw gooltje gratis doorgeplaatst op internet. Kijk op: www.goirlesbelang.nl Spiritueel coach Annemiek voor info: www.annemieknetten.nl Tel. 013-5357384

Happy Hair José Ambulante Dames Kapster

al 10 jaar een begrip in Goirle Tel. 013-5303673

NU OOK TE HUUR ROLSTEIGERS EN LADDERS


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 25

G.S.B.W. Nieuws GSBW Dames stevenen af op kampioenschap

Always there for you

De dames van GSBW gaan als een speer. Het team heeft nu 16 wedstrijden gespeeld en deze ook allemaal glansrijk gewonnen. Het doelsaldo spreekt boekdelen voor de overmacht van onze dames in deze klasse: 114 doelpunten voor en slechts 9 doelpunten tegen(doelsaldo=+105). A.s. zondag moet GSBW op bezoek bij de enig overgebleven ‘concurrent’ het Tilburgse LONGA. Zij kunnen nog op gelijke hoogte komen met

de blauwwit dames, maar dan moeten zij al hun 5 resterende wedstrijden winnen en de GSBW dames alles verliezen. Bovendien moeten ze dan ook hun doelsaldo (op dit moment 63-39=+24) met zo’n 80 doelpunten verbeteren. Daar gelooft niemand meer in. De platte kar gaat dus a.s. zondag mee naar Tilburg, want de dames willen het kampioenschap uitgebreid gaan vieren en daar hebben zij ook recht op. Zij hebben keihard getraind en mede daardoor uitstekend

gepresteerd. We hopen dat a.s. zondag veel supporters meegaan naar LONGA in Tilburg om onze dames te ondersteunen in de kampioenswedstrijd. Zij willen er een mooie show en spektakelstuk van maken. Bij terugkeer in het clubhuis hebben de GSBW zangers Frank Smeekens en Patrick Broers belooft dat zij het feest van een muzikale gouden rand gaan voorzien, want de dames en de begeleiders hebben daar het volste recht op.

In het Pinksterweekend 3e editie Paulissen Beach Soccer Event 2011

Uitslagen Senioren Zondag 3 April GSBW 1 - Wilhelmina Boys 1............................................... 3 - 2 GSBW 2 - JongBrabant 2..................................................... 1 - 3 Sarto 4 - GSBW 3.............................................................. uitgest GSBW 4 - GSBW 7............................................................... 1 - 1 GSBW 5 was vrij GSBW 6 - Viola 7................................................................. 1 - 6 GSBW 7 - GSBW 4............................................................... 1 - 1 VOAB 9 - GSBW 8................................................................ 3 - 1 VOAB DA1 - GSBW DA1...................................................... 0 - 5

Na het succes van vorig jaar komt er uiteraard een vervolg op dit schitterend Goirles evenement in 2011. Het weekeinde van 11, 12 en 13 juni zal dan ook weer bol staan van diverse activiteiten op de tot strand omgebouwde parkeerplaats aan de Wim Rötherlaan. De organisatie is in handen van GSBW en zal ondersteund worden door vele vrijwilligers van deze club en studenten van het ROC Sport en Bewegen in Tilburg. De inschrijvingsperiode is van 1 april tot 1 mei, dus ben er op tijd bij als je mee wil doen aan dit uniek evenement in Goirle.

Zondag 12 juni 21.30 - 02.00 uur Het “Foute feestje” m.m.v. B.W.S. muziek

Deze foto van Arjan Swinkels werd op de GSBW site ‘misbruikt’ bij een 1 april grap Zaterdag 11 juni 18.00 uur - 22.00 uur Beachvoetvolleybal voor 16 jaar en ouder In totaal is er ruimte voor 15 teams (5 teams per veld). Op zaterdag speelt elk team 4 poulewedstrijden. De wedstrijden duren 20 minuten. De beste 8 teams gaan de volgende dag verder. Bij het beachvoetvolleybal speelt men 4 tegen 4 in een doordraai systeem. De inschrijving per team is €50,-.

Zondag 12 juni 10.00 uur - 13.00 uur: Vervolg beachvoetvolleybal TOP 8

De beste 8 teams zitten nog in de race voor het kampioenschap! Er zijn 2 poules van 4 teams. De beste 4 teams blijven over en spelen een kruisfinale en uiteindelijk de grote finale. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de feestavond in de kantine.

Zaterdag 2 April GSBW Za2 was vrij Jeugd Zaterdag 2 April GSBW A1 - Gloria UC A1.................................................... 1 - 3 GSBW B1 - ZIGO B1............................................................ 1 - 4 GSBW B2 was vrij GSBW B3 - Were Di B2........................................................ 2 - 1 GSBW MB1 was vrij VOAB C1 - GSBW C1......................................................... 0 - 4!! GSBW C2 - Haarsteeg C2..................................................... 1 - 5 GSBW MC1 - Baronie MC1 1 - 6 RKKSV JG1 - GSBW JG1.................................................... 11 - 4 GSBW D1 - TSC D2............................................................. 3 - 1 GSBW D2 is (nog) vrij Taxandria D3 - GSBW D3..................................................... 0 - 4 Rijen E2 - GSBW E1............................................................. 2 - 4 WSC E8 - GSBW E2........................................................... 1 - 6!! GSBW E3 - NEO’25 E2....................................................... 11 - 0 GSBW E4 - Baardwijk E10................................................... 4 - 4 GSBW E5M - Beerse Boys E6............................................... 7 - 2 GSBW E6 - Nevelo E6.......................................................... 1 - 7 GSBW F1 - RKTVV F1.......................................................... 6 - 4 RKTVV F2 - GSBW F2.......................................................... 1 - 9 GSBW F3 - Taxandria F6...................................................... 0 - 7 GSBW F4 - Nevelo F3.......................................................... 1 - 5

kinderen spelen op één van de prachtige luchtkussens. De inschrijving per team is €100,-.

Zaterdag 11 juni 9.30 uur – 16.30 uur: Beachsoccer voor de jeugd 4 t/m 16 jaar

Vanaf 09.30 uur worden er vele wedstrijdjes georganiseerd op kleine strandveldjes. Elke voetballer kan zich met een team van 4 personen inschrijven via de website (416 jaar). Zorg daarbij dat het speelniveau en de leeftijd niet te ver uit elkaar ligt binnen je team. We beginnen de dag met de kleinste deelnemers en we eindigen met de junioren. De inschrijving voor de jeugd is uiteraard gratis.

Zondag 12 juni 14.00 - 21.00 uur Beachsoccer voor 18+

Het strand wordt omgebouwd tot een Braziliaans Beach soccer veld, waarop schitterende wedstrijden 5 tegen 5 gespeeld kunnen worden. Dit gebeurt in 2 poules van 4 teams in een halve competitie. Na de poulefase wordt er een kruisfinale en een finale gespeeld. Dit alles onder leiding van zeer gerenommeerde en ervaren scheidsrechters. Kan je zelf niet meedoen, kom dan in ieder geval eens sfeer proeven of laat je

Zaterdag 9 April Gloria UC A1 - GSBW A1.........................................14:30/13:00 Willem II B1 - GSBW B1..........................................14:30/13:00 GSBW B2 - Sarto B3................................................14:30/14:00 RKDVC B5 - GSBW B3.............................................14:30/13:15 Bavel MB1 - GSBW MB1..........................................12:15/11:15 GSBW C1 - RKDSV C1.............................................13:00/11:30 Right’Oh C1 - GSBW C2..........................................13:00/12:00 SC ‘t Zand MC1 - GSBW MC1..................................12:30/11:30 GSBW JG1 is (nog) vrij SC ‘t Zand D3 - GSBW D1.......................................11:15/09:45 SC ‘t Zand D4 - GSBW D2.......................................11:15/10:15 GSBW D3 - Taxandria D3.........................................09:30/09:00 DESK E2 - GSBW E1................................................11:00/09:30 Sarto E6 - GSBW E2.................................................10:00/09:00 GSBW E3 - Sarto E9.................................................10:45/10:15 Sarto E8 - GSBW E4.................................................11:15/10:15 GSBW E5M - Nuenen E12........................................10:45/10:15 GSBW E6 - JongBrabant E10...................................10:45/10:15 Taxandria F2 - GSBW F1..........................................10:15/09:15 JongBrabant F4 - GSBW F2.....................................10:45/09:45 GSBW F3 - NOAD F2...............................................11:45/11:15 GSBW F4 - SVSOS F2..............................................11:45/11:15 Kabouters op hoofdveld...........................................11:00/10:45 Senioren Donderdag 7 April GSBW 3 - Sarto 4.....................................................20:00/19:15 Zaterdag 9 April GSBW Za2 - BVV 2...................................................14:30/13:45 Zondag 10 April Were Di 1 - GSBW 1..........................................................14:30 GSBW 2 - Beerse Boys 3....................................................11:30 GSBW 3 - WSJ 2......................................................12:00/11:15 GSBW 4 - Viola 4.....................................................12:00/11:15 GSBW 5 - EDN’56 2.................................................10:00/09:15 Hilvaria 6 - GSBW 6.................................................10:00/09:00 Hilvaria 7 - GSBW 7.................................................10:00/09:00 Nemelaer 7 - GSBW 8..............................................10:00/09:00 LONGA DA1 - GSBW DA1.......................................11:00/09:30

Maandag 13 juni 11.00 uur - 17.00 uur Beachsoccer 18+

De wisselbokaal zal weer inzet worden voor een sportieve strijd onder de voetballers uit het dorp e.o. Er is opnieuw plaats voor 8 teams, dus zorg dat je je dit jaar weer op tijd inschrijft via de website. Als de weergoden ons opnieuw goed gezind zijn, wordt de parkeerplaats weer een mooi toneel voor spannende wedstrijden in een ouderwets gezellige sfeer mede dankzij B.W.S. muziek! Kan je zelf niet meedoen, kom dan in ieder geval eens sfeer proeven of laat je kinderen spelen op één van de prachtige luchtkussens. De inschrijving per team is €100,-. Alle extra informatie over het organisatiecomité, sponsoren, wedstrijdschema’s, feestavond en inschrijvingen zijn te vinden door op het inmiddels bekende logo te klikken dat te vinden is op de website van GSBW: www.gsbw.nl.

Prestatie van de week

Programma Jeugd Woensdag 6 April GSBW E2 - Sarto E6.................................................18:30/18:00 GSBW E4 - Sarto E8.................................................18:30/18:00

Dit themafeest wordt geheel verzorgd door acteurs die het beste uit zichzelf en uit de gasten halen. Hierbij moet je denken aan “New Kidsachtige ” taferelen gecombineerd met optredens die je nog lang zal heugen! De gevleugelde uitspraak “Buurman, wat doet u nu” staat in schril contrast bij wat deze acteurs in je los maken…………… De prijsuitreikingen van het beachvoetvolleybal en beachvoetbal vinden plaats tijdens de feestavond!!

Jong Brabant helpt GSBW een beetje GSBW hoefde dit weekend niet in actie te komen voor de competitie. GSBW speelde een oefenwedstrijd tegen Wilhelmina Boys uit Best. Deze werd door de Blauwwitters met 3 – 2 gewonnen. Nevelo de belangrijkste concurrent voor de 2e periode moest nog een inhaalwedstrijd spelen voor deze 2e periode tegen Jong Brabant. De mannen uit Berkel Enschot vorige week nog verslagen door GSBW bleken echter te sterk voor Nevelo. Hierdoor heeft GSBW nog maar 1 concurrent (SVSSS) over voor de 2e periode. Met nog slechts 1 wedstrijd te gaan heeft GSBW 3 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo (+11 om +5) op de mannen uit Udenhout. De laatste 2e periodewedstrijden worden op zondag 17 april gespeeld, GSBW moet het dan uit opnemen tegen RWB. SVSSS moet het dan thuis opnemen tegen Were Di.

Zin in voetbal? Dan bent U bij GSBW aan het goede adres. Voetbal is de mooiste sport die er is en bij GSBW vindt U alle ingrediënten om daar met volle teugen van te kunnen genieten. De vereniging beschikt over een grote jeugdafdeling met bekwame jeugdleiders en –trainers. Vanaf 4 jaar kan men al bij GSBW terecht. Twee-wekelijks op zaterdag morgen wordt voor de 4- en 5-jarigen een zogeheten kabouter-uurtje gehouden. Op speelse wijze wordt aan deze jonge kinderen de eerste beginselen van het voetballen bij gebracht. Voor meer informatie over het kaboutervoetbal kunt U terecht bij Ingrid van Loon (013-534 02 74). Voor de wat oudere jeugd, zowel jongens als meisjes, wordt er elke zaterdag een competitiewedstrijd afgewerkt. Alle jeugdteams worden begeleid door bekwame jeugdleiders en – trainers. Onze jeugdcoördinatoren Marc en Leendert zorgen voor

de juiste technische en tactische aansturingen binnen de jeugdafdeling. Sinds kort beschikt de vereniging ook over een G-voetbalteam. Een team waarin kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap toch lekker kunnen ballen. Naast het voetbal organiseert de vereniging allerlei neven-activiteiten die er voor zorgen dat er een gezellige sfeer binnen de vereniging ontstaat. Zo gaan we met de jeugd op kamp, maken jaarlijks een uitstapje en elke maand wordt er een leuke activiteit op vrijdagavond georganiseerd. Deelname is natuurlijk geheel vrijblijvend. Heeft U interesse of wilt U meer weten over de vereniging neemt mdan een kijkje op onze website: www.gsbw.nl. U kunt daar dan ook de juiste personen voor uw evt. vragen vinden, mocht U die niet kunnen vinden, dan kunt u altijd met uw vragen bij onze secretaris Harrie de Wit (013-5346977) terecht.

Onze C1-junioren speelde weliswaar een vriendschappelijke wedstrijd tegen de C1 van VOAB, maar zette wel een hele goede prestatie neer door hun leeftijdsgenoten van de buurvereniging met maar liefst 4-0 en uitstekend voetbal te verslaan.

D3 kan kampioenschap al binnenhalen

A.s. zaterdag kan GSBW D3 al het kampioenschap binnenhalen. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft de D3 5 punten voorsprong op de enig overgebleven concurrent Taxandria. Die is a.s. zaterdag ook de tegenstander in de thuiswedstrijd. Bij winst groeit de voorsprong naar 7 punten en is het kampioenschap een feit. Wij hopen dat vele supporters onze D3 komen steunen in deze voor hen zeer belangrijke wedstrijd.

A.s. zaterdag weer kaboutervoetbal A.s. zaterdag staat er weer kaboutervoet-

bal op het programma . De 4- en 5-jarigen kunnen dan op het hoofdveld van GSBW weer hun voetballusten botvieren. Dit kabouteruurtje wordt 2-wekelijke gehouden op het hoofdveld van GSBW en is speciaal voor de 4- en 5 jarige kinderen. Zij krijgen tijdens dit kabouteruurtje de eerste beginselen van het voetballen op deskundige en speelse wijze uitgelegd. Voor meer informatie over het kaboutervoetbal kunt U contact opnemen met Ingrid van Loon (013-5340274 of ingridvloon@home.nl)


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 26

Lynn van Krimpen start goed in nieuwe leeftijdsgroep Junioren Op zaterdag 26 maart j.l. werden in Nijverdal de Nationale Junior Kampioenschappen Synchroonzwemmen gehouden. Lynn van Krimpen (16 jaar) die dit jaar voor het eerst in deze categorie uitkomt zwom hier niet onverdienstelijk. Van de 83 deelneemsters die zich voor dit kampioenschap hadden geplaatst kwam ze op de vijfde plaats voor het onderdeel Techniek. Ook op het onderdeel Solo kwam ze uit en behaalde daar eveneens een vijfde plaats. Ook zwom ze in de ploeg van De Dokkelaers uit Hilvarenbeek. Ondanks dat de ploeg maar uit vier meisjes bestond i.p.v. de gewenste acht (en daarvoor punten in mindering krijgt), behaalde de ploeg toch nog de tweede plaats. Anders dan het vorig jaar toen ze voor het laatst in een lagere leeftijdsgroep uitkwam en maar liefst vier keer de eerste plaats voor zich opeiste. Maar ze kijkt erg tevreden terug op dit kampioenschap en gaf aan over twee jaar weer voor de eerste plaatsen te gaan. De vijfde plaats bij de solisten is een belangrijke opsteker voor haar. Om de drie weken komt er speciaal een trainster voor haar

Vrijdag 8 april 2011 Op vrijdagavond 8 april a.s. organiseert Jongerensoos JOKO weer een discoavond voor alle jongeren van groep 6, 7, 8 en scholieren tot 14 jaar uit Riel en omstreken! Ook deze avond wordt het weer gezellig swingen op de nieuwste hits gedraaid door DJ Nick in onze sfeervolle zaal. uit Düsseldorf om samen met haar en haar vaste trainster aan haar solo te werken. Bij de laatste Interkringwedstrijden kwam de solo niet uit de verf. Wellicht dat ziekte en vermoeidheid hier een rol speelden. Ze gaat zich nu voorbereiden op een internationale wedstrijd in Düsseldorf die volgende maand plaatsvindt en op de Europese Juniorkampioenschappen in Belgrado die in juli van dit jaar plaatsvinden.

Uitslagen Autobedr. Van Besouw – Aan. Bedr . van Laarhoven........................3-3 Cafetaria Tra – Vevon........................................................................2-5 Cafe den Brands – DGS/Smulders T..................................................2-5 DGS/Smulders T. – Autobedr. Van Besouw......................................2-11 Mozes – Cafetaria..............................................................................3-4 18 17 18 17 18 17 17 18

JOKO Joko disco

Standenlijst GZVV

Standenlijst per 1 april 1 Autobedr. Van Besouw 2 Aan.bedr. van Laarhoven 3 Cafetaria Tra 4 Vevon 5 DGS/Smulders T. 6 Cafe den Brands 7 De 3 Elementen 8 Mozes

Heren 1 spelen gelijk

13 11 11 8 6 5 5 2

3 3 2 3 3 2 1 1

2 3 5 6 9 10 11 15

42 36 35 27 18 17 16 7

De disco begint om 19.30 uur en is om 22.00 uur afgelopen. Vanaf 20.00 uur gaat de zaal op “slot” en dien je ook tot 22.00 uur te blijven, tenzij je bij aanvang van de disco aan de aanwezige leiding doorgeeft dat je eerder wordt opgehaald. De entree is €1,50 per persoon en bij onze frisdrank en snoepbar kun je lekkere versnaperingen kopen. De muziek die door DJ Nick gedraaid wordt, is voor iedereen erg leuk en uiteraard kun je verzoek nummertjes aanvragen bij DJ Nick. We zien jullie weer graag op 8 april a.s. in de Leybron. Tot dan! Joko disco wordt gehouden in Ontmoetingscentrum De Leybron aan het Dorpsplein 1 in Riel. De zaal is van het cafégedeelte afgesloten. Er is aan de zijkant een aparte ingang voor de disco. Een groep volwassen vrijwilligers houden toezicht, en zorgen ervoor dat u uw zoon of dochter veilig achter kunt laten. Er wordt geen alcoholische drank geschonken en elke consumptie kost € 0,50. Ook kun je enkele versnaperingen kopen vanaf € 0,10. Kijk ook eens op: www.jokoriel.nl of www.jokoriel.hyves.nl

Programma Vrijdag 8 april 20.30 uur De 3 Elementen – DGS/Smulders T. 21.15 uur Autobedr. Van Besouw – Cafe den Brands

Voor verdere informatie mag u bellen naar Anja Moonen 0655734110.

Programma Maandag 11 april 21.00 uur Cafetaria Tra – DGS/Smulders T. 21.45 uur Vevon - Mozes

Vlooienmarkt zondag 17 april

TOPSCOORDERS GZVV 1 Ralph van Oosterwijk............Cafe den Brands......................36 dptn 2 Frans van Oirschot................Cafetaria Tra............................25 dptn 3 Mike van Riel........................Aan.bedr v Laarhoven..............20 dptn

Kinderhulp-collecte: gewoon geluk voor veel kinderen niet vanzelfsprekend Het Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al 50 jaar kinderen met minder kansen. Mede dankzij de jaarlijkse collecte helpt Kinderhulp jaarlijks tienduizenden kinderen, tot nu toe vooral binnen de jeugdzorg. Maar ook daarbuiten is de nood hoog. Maar liefst een half miljoen kinderen in ons land groeit op in armoede. Voor hen zijn ‘vanzelfsprekende dingen’, zoals een weekje kamperen, een fiets, zwemles of een abonnement op een sportvereniging, vaak niet weggelegd. Kinderhulp vindt dit niet acceptabel en wil hier iets aan doen. Help mee en geef van 10 tot en met 16 april gul aan de collectant! Kinderen hebben het in ons land lang niet altijd gemakkelijk. Ongeveer 1 op de 20 kinderen krijgt te maken met jeugdzorg, meestal als gevolg van problemen in de thuissituatie. Intensieve thuisbegeleiding en daghulp is dan vaak nodig. Soms is uithuisplaatsing onvermijdelijk en komt een kind in een leefgroep of pleeggezin terecht. Daar ontbreekt vaak het geld voor de gewone leuke dingen die deze kinderen juist zo hard nodig hebben. Ook buiten de jeugdzorg valt een groeiende groep kinderen buiten de boot, als gevolg van financiële problemen thuis. De economische crisis heeft in veel gezinnen haar sporen nagelaten. Daardoor is ook hier vaak geen geld voor extraatjes. ‘Gewoon geluk voor alle kinderen!’ Kinderhulp vindt dat alle kinderen de kans moeten krijgen om hun talenten te ontwikkelen en (leuke) ervaringen op te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door lid te worden van de plaatselijke voetbalclub. Ook een weekje kamperen kan hen helpen om even hun problemen te vergeten en gewoon kind te zijn. In de jeugd wordt de basis gelegd voor je verdere leven. Daarom is het zo belangrijk om juist kinderen, die het moeilijk hebben, een steuntje in de rug te geven. Om al deze kinderen te kunnen helpen, heeft Kinderhulp veel geld nodig. Kinderhulp hoopt daarom op uw gulle gift aan de collectant.

LOCATIE: PARKEERTERREIN VOETBALVER. OLYMPUS MATTERHORNSTRAAT 3, TILBURG Een vlooienmarkt, zo ééntje als op zondag 17 april a.s. op het parkeerterrein van de voetbalvereniging Olympus te Tilburg, kan eigenlijk het best beschouwd worden als een; super gezond zondags uitje Immers, na alle genuttigde ijsjes, koude drankjes en verdere versnaperingen op uw vrije zondag, kunt u hier uren lang slenteren, kuieren of flink doorlopen om de gekweekte calorieën weer te lozen. Het blijft een ware uitdaging om tussen al die leuke en verrassende voorwerpen nu net dat lang gezochte, nooit eerder gevonden hebbedingetje uit te pikken, variërend van een tweedehands speeldoosje tot een nog uitstekend te gebruiken radio. Bovendien is het leuk om op dit speurfestijn nog eens te loven, te bieden en uiteraard flink af te dingen. Publiekstijden: van 9 uur ‘s ochtends tot half 5 ‘s middags. De toegang p/p bedraagt € 2,50 en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Info: Evenementenlijn BV – tel: 0416 530 502 / 0651 217 920 www.deevenementenlijn.nl / info@deevenementenlijn.nl

In een tweestrijd tegen Hotak speelde ons eerste herenteam gelijk. Komende vrijdag zal de beslissing vallen. Het eerste jeugdteam haalde fors uit tegen ttv Veldhoven. Ze behaalden een maximale overwinning. Senioren: Hotak ’68 2 - Tra/Red Star ’58 1 5-5 In de eerste halve finale in de hoofdklasse werd er op het scherpst van de snede gestreden. Onze heren kwamen op een 1-3 en 2-4 voorsprong. Daarna kwamen de gastheren op gelijke hoogte en zelfs op een 5-4 voorsprong. Ons team kon de voorsprong toch nog ongedaan maken. Komende vrijdag zal de beslissing moeten vallen. Vincent van Kuijck en Coen van den Hout wonnen beide twee wedstrijden. Coen en Vincent wonnen ook de dubbelwedstrijd. JCV 3 - Carpenter-Dumo/Red Star ’58 2 6-4 In de strijd om de eerste plaats begon het allemaal voorspoedig voor ons tweede team. Ze kwamen op een 1-3 voorsprong. De heren van JCV kwamen op gelijke hoogte waarna ons team weer een voorsprong nam. Daarna won JCV drie wedstrijden op een rij en zo ook de wedstrijd. Het lijkt voor ons team onmogelijk om nog kampioen te worden. Selmir Avdic, Maarten Uijens en Ronald Brekelmans wonnen allemaal één enkelwedstrijd. Maarten en Selmir wonnen ook de dubbelwedstrijd. Never Despair 5 - G.B.G./Red Star ’58 3 9-1 Tegen de aanstaand kampioen had ons vierde team weinig in te brengen. Het was Job van Zundert die de spreekwoordelijke eer wist te redden. BSM 3 - Vitron/Red Star ’58 4 3-7 Ons vierde team is weer een stapje dichter bij het kampioenschap gekomen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg en zes punten voorsprong mogen ze dit niet meer weggeven. Afgelopen vrijdag bleven Ad en Max Jonkers ongeslagen. Ook werd de dubbelwedstrijd in winst omgezet. Vice Versa ’64 3 - MultiForma/Red Star ’58 7 1-9 Tegen Vice Versa hoefde ons zevende team maar tegen twee spelers op te nemen. Dit deden zer met zeer goed spel. Jan Claassens en Richard de Ruiter wonnen de twee wedstrijden. Frans Schelle won één wedstrijd. Jeugd: Stokkermans/Red Star ’58 1 – MCS/ttv Veldhoven 2 10-0 Tegen Veldhoven kreeg ons eerste jeugdteam weinig tegenstand. Onze spelers waren gewoon veel te sterk.Gavin Peijs, Wilco Game en Matthijs van den Berg zorgden voor deze goede uitslag. K. v. Hest/Red Star ’58 2 – BSM 2 1-9 Tegen BSM kwam ons tweede jeugdtam duidelijk te kort. Alleen Storm Uijens kon een wedstrijd winnend afsluiten. Programma komende week: Senioren: Tra/Red Star ’58 1 – Hotak ’68 2 Carpenter/Red Star ’58 2 – Renata 4 G.B.G./Red Star ’58 3 – Taverbo/Sabo 3 Vitron/Red Star ´58 4 – Smash 4 Houtepen/Red Star ´58 5 – Die Meede 4 Unica/Red Star ´58 6 – Hooghei 5 Multi Forma-Red Star ’58 7 – Hita ’79 3 Jeugd: Meppers 2 - Stokkermans/Red Star ’58 1 Wanzl/Belcrum 8 – K. van Hest/Red Star ’58 2

Kruisboogwedstrijden op doel

Brammer winterverschieting Zaterdag 19 maart jl werd de laatste wedstrijd van deze winterverschieting gehouden bij Sint Joris in Goirle. Ieder jaar organiseren het gilde van Sint Joris uit Goirle en Sint Catharina uit Hilvarenbeek deze verschieting. Naast deze gildes schieten ook leden van het gilde Sint Ambrosius uit Lage Mierde en Sint Joris uit Tilburg mee. De 1e en de 5e verschieting worden gehouden bij Sint Joris Goirle en de overige 3 verschietingen vonden plaats in de overdekte hal van Sint Sebastiaan in Hilvarenbeek. Dankzij onze sponsor BRAMMER uit Tilburg was het mogelijk voor iedere wedstrijd een dagschildje uit te geven en voor het algemeen klassement zelfs 3 schildjes. Om het geheel nog meer aantrekkelijk te maken is er ook een wisselprijs. De uitslagen van deze wedstrijden luiden als volgt: De 1e wedstrijd werd gewonnen door Jan Kloks van Sint Jorisgilde uit Goirle. Aan het einde van de 2e wedstrijd werd het schildje uitgereikt aan Kees van de Wouw van Sint Ambrosiusgilde uit Lage Mierde. Het winnaarsschild van de 3e en de 5e wedstrijd werd behaald door Wim van Dijk van Sint Jorisgilde uit Goirle, terwijl de 4e wedstrijd werd gewonnen door Truus van Mook van Sint Ambrousiusgilde uit Lage Mierde. Voor het algemene klassement moest op de laatste verschietingsdag nog worden gekampt om de 3e prijs, want de winnaar van dit klassement was na deze dag al bekend. De winnaar van het algemene klassement was Wim van Dijk van Sint Joris Goirle met de maximale punten van 160, terwijl de 2e prijs naar Kees van de Wouw van Sint Ambrosius Lage Mierde ging met 159 punten. Het kampen voor de 3e prijs werd uiteindelijk gewonnen door Peter Gruijthuijsen van Sint Catharina Hilvarenbeek met 158 punten. Na de 5e wedstrijd werd de wisselprijs gewonnen door Wim van Dijk en wel met 337 punten. Alle prijswinnaars proficiat. Een woord van dank gaat uit naar onze sponsor, die het allemaal mogelijk heeft gemaakt dit evenement te kunnen organiseren.


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 april 2011

PAGINA 27 www.voab.nl - Heeft u tips,vragen of opmerkingen over deze pagina mail naar redactie@voab.nl

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR

e apart

e apart

‘ n klass

P R I M E U R grafisch buro goirle bv • primeur fotografie

‘ n klass

Grootste nederlaag VOAB dit seizoen, SBC wint met 1 – 4

A1 van VOAB zaterdag kampioen? horeca groothandel

Rode kaarten voor Nahaison Knel en John Smetsers

grond- water- en wegenbouw Tankstation - Shop - Carwash

VOAB verloor niet eerder met zulke hoge cijfers dit seizoen. Directe concurrent SBC droogde VOAB af met een 1 – 4 eindstand. De uitslag was geenszins geflatteerd want als het vizier bij de bezoekers nog scherper had gestaan, was het in de eerste helft mogelijk al 0 – 5 geweest. Als, als SBC niet zo’n goede keeper had gehad dan waren de kopballen van Ralph van Uden in de 7e en de 23e minuut er in gegaan. Nu tikte keeper Peter Smulders de inzetten van Ralph beide keren net over. Na de eerste corner van VOAB, al in de 2e minuut, kopte Geert van de Laak goed in maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald door een verdediger van SBC. Na elf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong toen Sjaak Egmond knap de 0 – 1 binnentikte. Het spel golfde op en neer, waarbij SBC van tijd tot tijd gevaarlijk counterde. In de 24e minuut werd zo’n counter VOAB fataal. De snelle Alex Haas wipte de bal over Dirk Peeters en tekende de 0 – 2 aan. Drie minuten later was Geert van de Laak dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn schot uit een vrije trap ketste op de deklat af. Vlak voor de rust knalde Nahaison Knel de bal uit een vrije trap in de handen van keeper Smulders. Na de thee schoot Nazmi Çakir al in de 47e minuut de 1 – 2 binnen. Serdar Gül bediende hem vanaf rechts op maat en Nazmi kon de bal knap binnenschuiven. VOAB begon aan een betere fase in de wedstrijd maar werd in de 57e minuut geconfronteerd met een zeperd. Nahaison Knel moest bij een snelle uitbraak van SBC aan de noodrem trekken en kreeg daarvooor rood van scheidsrechter Eddy van Yren, die vervolgens ook nog een penalty gaf. Grote opwinding bij VOAB want naar de waarneming van assistent-scheidsrechter Jan Verhoeven was de overtreding van Knel buiten de 16 begaan. In de volgende protestgolf kreeg ook John Smetsers rood. De leidsman staakte zelfs de wedstrijd en pas na tien minuten werd de wedstrijd hervat. De penalty werd overigens daarvoor benut door keeper Peter Smulders (1 – 3). Na de hervatting maakte spits John Egelmeers er op aangeven van Sjaak Egmond al snel 1 – 4 van, waardoor VOAB in de resterende tijd voor de bijna onmogelijke opgave stond de aansluiting te vinden. Bart van Keulen probeerde het in de 30e minuut met een te slap schot, die een gemakkelijke prooi was voor Peter Smulders. Ook Serdar Gül en Nazmi Çakir moesten zich schikken in de keepershanden van de goalie van SBC; hun schoten werden door hem bekwaam gepareerd. SBC heeft nu een stevige vierde plaats op de ranglijst ingenomen. Voor VOAB is het seizoen voorbij.

SCHILDERSBEDRIJF

OSKENS

VOAB A1 deed afgelopen zaterdag goede zaken zonder te spelen. Zaterdagmiddag ging de wedstrijd VOAB A1 Baardwijk A1 niet door omdat de tegenstander niet kwam opdagen. De spelers en staf van VOAB A1 gingen vervolgens naar de wedstrijd Hilvaria A1 - Zigo A1. Zigo is de enige directe concurrent voor het kampioenschap. Hilvaria won met 2 - 0 van Zigo en daardoor deed VOAB A1 goede zaken. De wedstrijd werd afgelopen maandag alsnog gespeeld. VOAB won met gemak met 17 - 1. Zaterdag a.s. speelt onze A1 dus om het kampioenschap in de eerste klasse. Tegenstander is de A1 van Zigo uit Tilburg dat de tweede plaats bezet. Wint VOAB dan is het kampioenschap een feit en kan de feestmuts op. Tot en met maandagavond heeft onze A1 alle 17 gespeelde wedstrijden gewonnen met een doelsaldo van 127 doelpunten voor en 13 tegen. Sen Aerts is de absolute topscoorder met 46 doelpunten. Bij deze roepen we alle leden op om onze jongens te komen aanmoedigen bij hun kampioenswedstrijd. In de jaren zeventiger hadden we ook een goeie A-jeugd en van dat team kwamen er later maar liefst zes spelers in het eerste team van de sv VOAB. Wie weet gaat de geschiedenis zich herhalen en komen uit dit team ook diverse spelers volgend jaar in ons eerste. Het zou mooi zijn. Komt allen en brengt toeters en vlaggen mee. Tot zaterdag 15.00 uur bij VOAB.

helma

Zondag 10 april 2011

VOAB 1 – EMK 1

Aanvang 14:30 uur op sportpark Van den Wildenberg Goirle

Programma 7, 9 en 10 april 2011 Donderdag 7-4-2011 VOAB 2.............................19:30 RKDVC 2 Zaterdag 9-4-2011 ZIGO A1............................15:00 VOAB A1 Bavel A2 VOAB A2..........................15:00 VOAB A3 Bavel A3...........................14:45 Unitas’59 B1 VOAB B1...........................14:30 VOAB B2 Spoord. Boys B1............14:45 SV Reeshof B3 VOAB B4...........................14:30 VOAB C1 RKTVV C1.........................13:15 Olympia’60 C1 VOAB C2...........................11:00 Audacia C2 VOAB C3...........................12:30 RWB C2 VOAB C4...........................12:45 VOAB C5 Emplina C5......................13:15 EFC D1 VOAB D1..........................12:45 RKTVV D1 VOAB D2..........................10:45 VOAB D3 Audacia D2.....................10:00 WSC D4 VOAB D4..........................11:15 VOAB D5 Were Di D3......................11:45 VOAB E1 LONGA E1........................10:00 Were Di E1 VOAB E2...........................19:00 NOAD E1 VOAB E2...........................10:15 VOAB E3 Molenschot E1.................8:45 VOAB E4 TSV Gudok E4..................8:45 Uno Animo E2 VOAB E5...........................11:30 RWB E2 VOAB E6...........................10:30 VOAB E7 Uno Animo E4.................8:45 VOAB E8 SC Olympus E3..............10:00 Nordea E2 VOAB E9...........................10:00 TSV Gudok E13 VOAB E10........................10:00 LONGA E6..........................8:45 VOAB E11 ODC F1 VOAB F1...........................10:30 Bladella F2 VOAB F2.............................9:30 VOAB F3 RWB F2.............................10:00 VOAB F4 SBC F6...............................10:00 Sarto F4 VOAB F5...........................11:15 VOAB F6 RKTVV F2.........................11:00 VOAB F7 ZIGO F7............................11:00 SC ‘t Zand F8 VOAB F8...........................10:00 Taxandria F6...................11:00 VOAB F9 Riel F3 VOAB F10........................11:15 Hilvaria F8.......................11:00 VOAB F11 Nordea F2 VOAB F12........................11:00 VOAB MC1.......................10:30 Chaam MC1 Wernhout MD1 VOAB MD1........................9:45 Zondag 10-4-2011 VOAB DA1.......................12:30 Audacia DA1 VOAB 1 EMK 1................................14:30 VOAB 2 Haarsteeg 2....................11:30 SC ‘t Zand 3 VOAB 3.............................12:00 VOAB 4 Nordea 2..........................12:00 VOAB 5 Nevelo 4...........................12:30 Sarto 10 VOAB 6.............................12:15 VOAB 7 Hilvaria 4..........................10:30 Nordea 6 VOAB 8.............................11:00 VCB 4 VOAB 9.............................10:00 Wilhelmina Boys 9 VOAB 10...........................10:00

Oorkondes voor jeugdscheidsrechters Achter vlnr: Jos Hendriks( cursusleider KNVB), Sjoerd Broekhuijsen, Brent Verschure, Rick Thijssen, Thimo Rijsemus, Guus Baart, Sam Kuijpers Voor vlnr: Jeroen Jansink, Stijn Evers, Fedde v.d. Vlugt, Martijn van Laarhoven, Floyd v.d. Nobelen, Sander de Cort, Jamal v.d. Wiel Afgelopen vrijdag 1 april, was het tweede en alweer laatste deel van de scheidsrechterscursus. De namen van de deelnemers staan onder de foto. Jos Hendriks van de KNVB gaf les over de regeltjes van wat een scheidsrechter zoal moet weten als ze moeten fluiten bij de jongsten van de pupillen, de "F-jes". Dit was alleen nog maar de theorie, maar al snel bleek dat sommige van de jeugdscheidsrechters in opleiding zélf moesten fluiten. De vier jongsten van het spel waren ditmaal aan de beurt. Op het veld aangekomen gingen de jongens op de foto. Daarna werd verteld dat de 4 jongsten moesten fluiten. Eerst Thimo, als tweede was Martijn aan de beurt, gevolgd door Brent en tot slot Jamal. Na de wedstrijd mochten de spelertjes nog penalty's nemen. Vervolgens gingen de F-jes naar huis en de "bijna-scheidsrechters" naar binnen om verder in te gaan op de theorie, het was heel leerzaam. Iedereen bleek veel te weten en zelfs Jos Hendriks vond dat zeer verrassend. Iedereen kreeg nog wat te drinken. Na de les kregen de kinderen een heuse badge en een oorkonde van een jeugdscheidsrechter.

Maatschappelijke stage De middelbare scholen zijn verplicht om de leerlingen van de 3e of 4e klas een maatschappelijke stage te laten doen.Youri Marinus schreef bovenstaande stukje. Hij heeft bij VOAB een maatschappelijke stage gedaan. VOAB heeft 7 stages in de aanbieding. Men kan bij VOAB: - de training verzorgen als assistent van een ervaren trainer; - als jeugdscheidsrechter bij de E- en F-pupillen fungeren; - een organisatorische stage doen wat inhoudt ervaring opdoen met alle facetten van het jeugdvoetbal; - assisteren bij de organisatie van evenementen als voetbalkamp, tentenkamp e.d.; - een technische stage o.l.v. de klussengroep; - een p.r. stage wat o.a. het maken van verslagen, het afnemen van interviews voor de website en de regionale krant inhoudt; - assisteren bij de hele organisatie van bv het sinterklaasfeest eventueel gecombineerd met andere activiteiten. Dit seizoen hebben drie jongens een stage bij VOAB gevolgd. René van Dijk treedt namens VOAB als stagebegeleider op.

Pupil van de week Mees Hilbrink Mees voetbalt in de F1. Ze spelen dit seizoen in de hoofdklasse en staan bovenaan. Mees is een linkspoot en staat meestal in de verd e d i g i n g, m a a r speelt ook graag links midden. De favoriete voetbalclubs van Mees zijn FC Barcelona, PSV en Feyenoord. Met de F5 zijn ze vorig jaar kampioen geworden. Mees voetbalt erg graag en slaat geen training over. Hij vindt het erg leuk om bij het eerste te gaan kijken en hoopt er één te scoren.

Wat te doen bij doordeweekse wedstrijden? De komende tijd zal de KNVB weer veel wedstrijden op doordeweekse avonden gaan plannen. Daarnaast gaat een aantal teams ook oefenwedstrijden spelen. Hierbij een aantal spelregels: Neem op zaterdag de teamtas mee en was thuis de shirts, neem deze op zaterdag weer gewassen mee naar VOAB. Speel je uit voor de competitie of beker vergeet dan niet om op zaterdag de pasjes mee te nemen. Mochten er nog andere zaken zijn die je mee moet nemen en die normaal bij VOAB staan neem deze dan ook op zaterdag mee.

Toon van Beurden (48), geboren en getogen Goirlenaar, is sinds 10 jaar zelfstandig als loodgietersbedrijf. Daarvoor werkte hij bij Karel Mommers in Tilburg. In het bedrijf werken vier man, waaronder zoon Niels (17), die ook het loodgietersvak in wil. Hij werkt vier dagen in het bedrijf en volgt een dag in de week de vakopleiding ‘gawalo’. Dat staat voor gas-water-lood. Toon van Beurden heeft sinds een jaar een bedrijfspand aan de Nieuwkerksedijk. Het bedrijf voert alle werkzaamheden vakbekwaam uit op het gebied van gas, water, sanitair, centrale verwarming, zinkwerk en dakbedekking, zowel in de nieuwbouw als in verbouw en onderhoud. “Ik heb goede klanten”, zegt Toon. “Ik noem als voorbeelden de Druiventros in BerkelEnschot en Dorus Vervoort Meubelen in Goirle. Verder werk ik veel voor particulieren. Een bijzonder opdrachtgever is Ingenieursbureau Ibotec b.v. uit Boxtel, dat veel werkt voor verenigingen van eigenaren. Als er ergens een lek is bijvoorbeeld, roepen ze ons op en moeten wij het snel repareren. Wij zijn erg flexibel.” Voor al uw loodgieterswerk bent u bij Toon van Beurden aan het goede adres. e-mail: a.van.beurden@home.nl, tel. 0617140550


GOIRLES BELANG - WOENSDAG 6 APRIL 2011

PAGINA 28

RaboNieuws April 2011

Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabo GoudenHanddrukSparen Soms neemt een carrière een andere wending dan verwacht. Zo kan een reorganisatie of een arbeidsgeschil leiden tot een voortijdige beëindiging van het dienstverband. In veel gevallen is er sprake van een ontslagvergoeding. Met Rabo GoudenHanddrukSparen bieden wij u een fiscaal aantrekkelijke mogelijkheid als u deze vergoeding periodiek wilt laten uitkeren of niet direct nodig heeft. Meer informatie? Bel (013) 537 94 00.

Hap Stap Festival Hap Stap Festival: een begrip in Tilburg met jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers. Dit jaar staat het festival van 10 tot en met 12 juni gepland in de Interpolistuin aan de Spoorlaan. In een ongedwongen sfeer presenteren 17 horecaondernemers zich in paviljoententen met exclusieve hapjes en drankjes. Daarnaast is er een groot podium waar artiesten optreden. Voordat het festival losbarst, is het terrein op donderdag 9 juni vanaf 17.00 uur het exclusieve domein van leden van Rabobank Tilburg en omstreken. Op dit moment zijn wij druk bezig met het contracteren van artiesten. Naast lokaal talent willen we de talenten van de Tilburgse muziekopleidingen een podium bieden. Wie de topper wordt deze avond? Dat houden wij nog even voor ons. In het ledenblad Dichterbij van mei leest u meer over het programma en hoe u zich kunt aanmelden voor dit gezellige evenement. Reserveer 9 juni alvast in uw agenda!

Tilburg Ten Miles en Rabobank houden er de vaart in Rabobank Tilburg en omstreken is voor de komende drie jaar als hoofdsponsor aan de Tilburg Ten Miles verbonden. Directievoorzitter Rob van den Ende: ‘Hockey en wielrennen zijn de sporten waarmee we ons in eerste instantie profileren, maar we staan natuurlijk ook open voor sportieve evenementen die een brede uitstraling hebben. De Ten Miles viert volgend jaar zijn 25-jarig jubileum, dus dat zegt iets over de stabiliteit. Elk jaar zijn er in Tilburg duizenden lopers en nog veel meer toeschouwers die twee geweldige dagen beleven. De allure van het loopevenement is ongekend. Het is laagdrempelig en als coöperatieve bank ondersteunen wij de ambities van de organisatie graag. Het gaat hier ook nog eens om een gezonde bezigheid, dus dat maakt het allemaal nog aantrekkelijker. Ik kijk dan ook uit naar de ‘Rabobank 10 kilometer voor Mannen’ op zondag 4 september. We nodigen straks zoveel mogelijk leden en klanten uit om bij de verschillende disciplines aan de start te verschijnen.’

Positoos Tot 1 juni aanstaande kunnen leden van Rabobank Tilburg en omstreken tegen inlevering van een coupon uit het ledenblad Dichterbij van maart een gratis Positoos pas afhalen bij de receptiebalie van het Adviescentrum aan de Spoorlaan 300. Leden die al een Positoos pas hebben, kunnen tegen inlevering van de coupon een bedrag van € 5,95 laten bijschrijven op zijn of haar pas. Positoos is een spaarsysteem voor consument, middenstand en vereniging. In meer dan 180 winkels in Tilburg kan men sparen door het doen van aankopen en profiteren van allerlei aanbiedingen. En er is nóg een winnaar: het verenigingsleven. Wie Positoos spaart, doet hetzelfde voor zijn of haar vereniging of voor een goed doel. Meer informatie over Positoos leest u op www.positoos.nl.

Rabobank Tilburg en omstreken Telefoon : (013) 537 99 11 Fax : (013) 537 96 09 E-mail : info@tilburg.rabobank.nl Internet : www.tilburg.rabobank.nl

Kantoor Tilburgseweg 97 5051 AB GOIRLE

Direct Zelf Regelen Wilt u een vervangende pas aanvragen, een incasso laten terugboeken, een adreswijziging door-geven of van uw huidige bank overstappen naar Rabobank Tilburg en omstreken? Dat kunt u direct zelf regelen vanuit huis! Kijk op www.tilburg.rabobank.nl welke bankzaken u gemakkelijk zelf kunt regelen.

Openingstijden Maandag t/m vrijdag : 09.00 - 17.00 uur Op afspraak: Maandag t/m vrijdag : 09.00 - 18.00 uur Op dinsdagavond tot 20.30 uur geopend voor adviesgesprekken.

Goirles Belang 14 / 06-04-2011  

Goirles Belang 14 / 06-04-2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you