Page 1


Westland Het Westland staat bekend om zijn glastuinbouw. De oranje gloed die er ‘s nachts de hemel verlicht, is afkomstig van de assimilatieverlichting in de kassen. De streek dankt aan deze glazen gebouwen ook zijn bijnaam de Glazen Stad. De eerste kassen werden rond 1850 gebouwd. Tuinders ontdekten dat ze door teelt in verwarmde kassen met zoveel mogelijk glas meer opbrengst hadden van hun planten. Planten groeien namelijk sneller als ze meer licht krijgen en een constante warme omgeving hebben. Hierdoor konden ook andere producten gekweekt worden. Producten die anders alleen in warme landen groeien. Het Westland is nog steeds een bekend glastuinbouwgebied.

2

Door de matigende invloed van het omringende water, dicht bij de kust (meer zonlicht), de nabijheid van grote bevolkingsconcentraties en innovaties als de kassenbouw, ontstond in het Westland de grootste concentratie glastuinbouw ter wereld.


The Glass House Een groot glazen gebouw met een vloeroppervlak van 3.000 m2 dat een schitterend uitzicht biedt op de kassen van het Westland. The Glass House is een perfecte locatie voor uw bedrijfsvestiging. Gelegen op het bedrijventerrein Zwethove te Wateringen aan de N211, de doorgaande weg tussen de A4 en Kijkduin. Het verzorgingsgebied bestaat uit het Westland, Den Haag, Delft en door de perfecte aansluiting op de A4 ook Rotterdam en Amsterdam. Naar verwachting starten in 2011 de werkzaamheden om het ontbrekende stuk van de A4 tussen Delft en Schiedam aan te leggen. Breda en Antwerpen behoren bij het gereedkomen van deze weg ook tot het verzorgingsgebied. The Glass House is zowel met de auto als met het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar. Bus 122 stopt op loopafstand. The Glass House staat op een kavel van 2512 m2 en beschikt over 44 parkeerplaatsen, waardoor laden en lossen op eigen terrein goed mogelijk is. Het gebouw is verdeeld in drie bouwlagen. De begane grond en eerste verdieping zijn verticaal opgesplitst. Hierdoor ontstaan drie grote winkelruimtes met een totaal vloeroppervlak van 600 m2. Deze beschikken alle drie over een eigen ingang. De bovenste bouwlaag is flexibel in te delen.


Tweede verdieping

4


Kantoorruimte In dit moderne en markante gebouw zijn de indelingsmogelijkheden legio. Op de tweede verdieping is er kantoor/atelier/ bedrijfsruimte beschikbaar met een totaal vloeroppervlak van 1035 m2 bruto vloeroppervlak, verdeeld over 690 m2 kantoorruimte en 345 m2 atelier/bedrijfsruimte. Voor tweede verdieping is er een centrale ingang met lift en trappenhuis. Deze verdieping beschikt over klimaatinstallatie (koeling, verwarming en ventilatie). Op het terrein zijn ruim 44 parkeerplaatsen aanwezig. De niet bebouwde grond is geheel bestraat en ingericht. Er zijn twee uitritten op de openbare weg. Laden en lossen kan op eigen terrein. The Glass House is bevindt zich op een unieke zichtlocatie en is zeer geschikt voor showroom met kantoor, magazijn of als bedrijfsruimte. n n n n n n

Hoogwaardig opleveringsniveau. Lift met glazen wanden. Klimaatinstallatie bestaande uit koeling, verwarming en ventilatie. Volledig ingerichte sanitaire ruimtes. Eigen keukenunit voor de winkelruimtes. Ruim 44 parkeerplaatsen.


Kantoor

Internet


Uitzicht


Bestemming en gebruik n

Milieucategorie 1 t/m 4. n Bedrijfsruimten, showrooms, kantoren, magazijnen en werkplaatsen. n GĂŠĂŠn kleinschalige detailhandel. n Detailhandel in volumineuze goederen is mogelijk, mits ontheffing van het college wordt verkregen.

8


Bouw Fundering: De gehele fundering en begane grondvloer wordt uitgevoerd in gewapend beton op betonnen heipalen. Vloeren: Er is een hoge vloerbelasting toegestaan: 1.500 kg/m2 op de beganegrond en 400 kg/m2 op de verdiepingen. De verdiepingsvloeren zijn zijn uitgevoerd met een vrije overspanning van 15 m. Constructie: Het skelet is een met beton gevulde staalconstructie. Aan de constructie in de bedrijfshallen kan géén loopkat worden bevestigd. Deze dient op een zelfstandige constructie te staan, geheel vrij van de staalconstructie van het gebouw. Gevels: De gevels aan de zichtzijde zijn uitgevoerd als glasvliesgevel. De glaspanelen zijn ca. 200 cm. hoog en ca. 300 cm. breed, geïsoleerd uitgevoerd met getint, zonreflecterend doorzichtig glas. De bovenste verdieping op de korte gevel aan de achterzijde heeft dezelfde glaspanelen. De lange zijgevel tegen de belending en de korte gevel aan de achterkant zijn uitgevoerd in sandwichconstructie van gecoaten geprofileerde staalplaten in een grijze kleur.


Hoofdentree: in de korte gevel bevindt zich de hoofdentree met lift en centrale trap. De hoofdentree geeft toegang tot alle units. De overlopen met vide op de eerste en tweede verdieping zijn de hoofdentree voor de bedrijfsruimtes op de tweede verdieping. Inrichting: In de hoofdentree bevindt zich een personenlift geschikt voor zes personen of 450 kg, met twee panorama glaswanden. De entreehal is voorzien van een brede trap met tussenbordessen, natuursteen belegde treden en stalen armleuningen. Afwerking: Alle winkelruimtes, bedrijvenruimtes, sanitaire en algemene ruimtes zijn voorzien van systeemplafonds. Alle verdiepingsvloeren zijn monolite afgewerkt. De entreehal op de begane grond en de overloop op de eerste en tweede verdieping zijn geheel betegeld met chique gepolijste hoogglans vloertegels.

10

Installaties: The Glass House is geheel voorzien van klimaatinstallatie, waterinstallatie, sanitair, verlichting, brandhaspels, noodverlichting en buitenverlichting. De hoofdmeterkast (voor het totale gebouw) bevindt zich in de gang bij het noodtrappenhuis en is voorzien van een 220 en 380 Volt voeding, gasaansluiting, wateraansluiting en loze leidingen voor de CAI- en telefoonkabels. Aan het plafond zijn kabelgoten aangebracht.


Klimaatinstallatie: Er is per unit een gecombineerd koeling/verwarming systeem aanwezig ten behoeve van de winkelruimtes. Dit systeem is volgens capaciteitsberekening aangesloten op de luchtbehandelingsarmaturen aan het plafond. Ventilatie: The Glass House heeft drie gescheiden ventilatiesystemen. De capaciteit is afgestemd op de bestemming van de ruimtes. Niet opgenomen: Datavoorzieningen, wand- of vloergoten, wandcontactdozen (met uitzondering van de algemene ruimtes), beveiligingen en/of speciale voorzieningen, showroom- en kantoorindeling. Als huurder heeft u de mogelijkheid om de te huren ruimte naar eigen wensen te laten inrichten of afwerken. Hier zijn voorwaarden aan verbonden en deze aanpassingen kunnen aan u worden doorberekend.


The Glass House (tweede etage) ’s-Gravezandseweg 2 2291 PE Wateringen Meer informatie vindt u op onze site: www.the-glass-house.nl

The Glass House kantoorruimte  

Een groot glazen gebouw met een vloeroppervlak van 3.000 m2 dat een schitterend uitzicht biedt op de kassen van het Westland. The Glass Hous...

The Glass House kantoorruimte  

Een groot glazen gebouw met een vloeroppervlak van 3.000 m2 dat een schitterend uitzicht biedt op de kassen van het Westland. The Glass Hous...

Advertisement