Page 1

CMYK

1

E MËRKURË, 1 MAJ 2013

E PËRDITSHME KOMBËTARE

MBLEDHJE GRUPI

* Viti XIII i botimit * 99 (1751) * E mërkurë, 1 maj 2013 * Çmimi: 30 lekë; Greqi 1.5 euro * info@ballkan.com/ marketing@ballkan.com * Tel & Fax 04 2223 711

Kryesocialisti u kërkon ndjesë publike bashkëpunëtorëve

APELI

Rama: "Në qeveri, nëse s'do të jeni në Kuvend"

Ndryshime në grupin parlamentar të PS-së, por s'do të ketë largime

Volfarth: "Partitë të plotësojnë KQZ-në"

Politika të rrisë besueshmërinë tek institucioni

FAQE 3

TOPI -BERISHËS

Dëbove 'dhjetoristët' për ish-komunistët Fryma e Re Demokratike mblodhi dje Kuvendin e Parë Kombëtar. Në një fjalim të gjatë, kreu i FRD-së, Bamir Topi... Faqe 2

INTERVISTA/ TARE

Shpërfilljeshtetërore përtrashëgiminë kulturore

AMBASADA AMERIKANE / Mos bini pre e njoftimeve mashtruese

Shpallen fituesit e Lotarisë Amerikane FAQE 8

Ja procedurat se si mund të verifikoni nëse keni fituar ISH-PRONARËT

Borxhi publik në rrezik, të frenohet rritja

Studentët e diplomuar në fushën e mjekësisë (dhe jo vetëm) e fitojnë të drejtën për ushtrimin e profesionit në momentin... Faqe 18-19

Pamjaftueshmëria e fondit të akorduar për kompensimin financiar të ish- pronarëve ka bërë që të vendosen limite sa i takon përfituesve. Ishte parashikuar që subjektet e shpronësuara të kompensoheshin sipas radhës kronologjike, të përcaktuar nga numri dhe data e vendimit. Ndërkohë mësohet se, Vendimi i Këshillit të Ministrave me numër 595 datë 31.07.1994 është kriteri i vendosur si limit... FAQE 11

Pse shqiptarët mercenarë ?

Nga Genc LLAKAJ FQ 20

ARDIAN FULLANI

PROVIMI I MJEKËSISË

OPINIONE

Ja pse jemi të tradhtuar nga kjo mazhorancë?!

Kompensimi për përfituesit e shpërblimit

Faqe 7

hendës, -tha Volfarth. Ambasadori i OSBE-së theksoi se nevojitet dialog dhe ndërveprim mes partive politike për të bërë të pamundurën për rritjen e besueshmërisë dhe ligjshmërisë së KQZ-së. Sipas tij kjo nevojitet për zgjedhje të mbara dhe për një proces të mbarë zgjedhor. "Kjo është një thirrje e fortë për të dyja kampet politike që të bëjnë, në mënyrë... FAQE 5

Nga Fahri XHARRA FQ 20

Nis njoftimi me postë, të parët ata me VKM të '94-ës

"Kohë e ndaluar", ekspozita fotografike e hapur këto ditë në qytetin e Tepelenës, për Auron Taren, njërin nga liderët...

Kandidatët dhe datat për Provimin e Shtetit

Ambasadori i OSBE-së në Tiranë Eugen Volfarth ka kërkuar nga partitë politike në Shqipëri të bashkëpunojnë për të zgjidhur situatën e krijuar në Komisionin Qëndror të Zgjedhjeve. Në një prononcim për mediat për situatën politike, ambasadori Volfarth theksoi se duhet të rritet besueshmëria tek Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve. "Çështja e KQZsë duhet të jetë në krye të ax-

Banka e Shqipërisë parashikon një rritje të ulët të ekonomisë për 3-mujorin e parë të këtij viti. Edhe pse të dhënat zyrtare ende nuk janë publikuar, të dhënat indirekte tregojnë tkurrje të ekonomisë. "Të dhënat mbi ecurinë e ekonomisë për 3-mujorin e parë të këtij viti, mbeten akoma të pakta. Analizat tona të bazuara mbi treguesit indirektë vlerësojnë se rritja ekonomike ka qenë e ulët. Ajo është mbështetur kryesisht në kërkesën e huaj, ndërkohë që përbëresit e kërkesës së brendshme vazhdojnë të shfaqen me një ecuri të plogësht. Konsumi dhe investimet private... FAQE 6

Cilëve akademikë t’ua besojmë mbrojtjen e gjuhës Nga Preng Cub LLESHI FQ 21

Gazeta Ballkan 1 maj  

Ballkan, gazete, politike, ekonomi, sociale, informacion

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you