Gay&Night September 2015

Page 25

Party / Get To Know H.I.M.

Het was lange tijd stil in België. Naast gevestigde waarden

als Red & Blue en La Demence leek de Belgische markt voor gay events jarenlang verzadigd. Er verschenen weliswaar af en toe nieuwe, kleinschalige projecten, maar die waren geen lang leven beschoren.

Anderhalf jaar geleden leek social media echter te ontploffen na een uitgebreide online campagne van het nieuwe H.I.M, dat zich in de gay scene trachtte te positioneren. Althans, waar

visuals, foto’s en video’s dat overduidelijk lieten uitschijnen, werd dat nergens nadrukkelijk vermeld. H.I.M weigerde zich in een hokje te laten duwen. Het moest iets compleet nieuws zijn, een feest dat alle anderen zou kunnen overkoepelen

door verschillende merken samen te brengen onder één dak.

België is dood, leve België

Eind mei 2014 was het dan zover: in de Antwerpse megadiscotheek Noxx vond de eerste editie van H.I.M plaats. Dit eerste grote feest werd door velen met argusogen bekeken, maar na een zondvloed van positieve berichten op internet werd het snel duidelijk dat dit een succesverhaal zou kunnen worden. En wat bleek: een dik jaar later is H.I.M al aan de zesde editie toe. Naast samenwerkingen met wereldberoemde gay concepten als Matinée, Room Service, Circuit en Papa, wist H.I.M ook als eerste in België het gay icoon Offer Nissim naar Antwerpen te halen. Een overdonderend succes met feestgangers van over de hele wereld. H.I.M was legendarisch na amper drie feesten.

Be who you wanna be, but overall be yourself

In tegenstelling tot wat velen denken, en wat eigenlijk ook de naam laat uitschijnen, is H.I.M helemaal geen verwijzing naar het mannelijk geslacht. H.I.M is geleend van Lady Gaga’s mosterhit ‘Born this way’: ‘It doesn’t matter if you love him or capital H.I.M’. Ofwel: het maakt niet uit van wie of wat je houdt, want God neemt je zoals je bent. In de hemel is iedereen welkom en dat is dan ook exact wat je van H.I.M kan verwachten. Je mag dan ook het begrip ‘iedereen’ erg breed interpreteren. Ben je gay? Trans? Ben je een meisje dat op meisjes valt, of ben je zelfs hetero? Je vindt iets van je gading tijdens H.I.M Ook op muzikaal vlak wordt dit principe breed doorgetrokken. Zo biedt H.I.M telkens verschillende zalen aan. Elke zaal wordt gehost door een openminded merk uit binnen- of buitenland en biedt een verschillend muzikaal genre aan, van hiphop tot progressive, van deephouse tot latin.

Paard in de gang

Het feest begint al bij het binnenkomen. Je wordt ondergedompeld in een bepaalde sfeer door decoratie en performers: van de dj booth in de entree en halfnaakte mannen achter een vitrine,

tot letterlijk een paard in de gang. Ook kun je steevast met een aantal bekende gezichten uit de hedendaagse scene op de foto. Enkele maanden geleden bracht H.I.M bijvoorbeeld de legendarische Amanda Lepore naar België, maar ook iconische pornoacteurs, zoals Damien Crosse of Circuitgezicht Alex Mercurio maken deel uit van de vaste H.I.M-crew. Bovendien word je tijdens de avond ook meermaals getrakteerd op een gigantische show met tientallen performers, grootse deco-elementen, vuurwerk en andere speciale effecten. Zo liep afgelopen zomer nog de hele ruimte vol schuim. Niemand was ervan op de hoogte, maar in een mum van tijd was de vloer van de club herschapen tot één groot zeeptapijt. Het zijn die details die van H.I.M een onvergetelijke ervaring maken.

The Future looks Pink

De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit voor de benjamin onder de gay events. Op internationaal vlak komen er edities in Dubai, Beiroet en Parijs. En ook Nederland staat op de planning, al wordt daar voorlopig nog heel geheimzinnig over gedaan. H.I.M zal overigens in december ook één van de feesten hosten tijdens het nieuwe Winter Festival op Gran Canaria, naast Circuit, WE Party en SEXY. In eigen land host H.I.M een afterparty van Madonna tijdens haar Rebel Heart wereldtour, heeft Offer Nissim al toegezegd om opnieuw naar Antwerpen te komen en zal de eerstvolgende editie maar liefst drie dagen duren. Dus wie dacht dat je voor een internationaal programma nog naar Barcelona of Londen moest, kan nu dichter bij huis zijn hart ophalen. Antwerpen wordt voor één weekend opnieuw het Mekka van de Europese gay scene. Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september zouden dus best de drie heetste dagen van deze zomer kunnen worden.

Tickets zijn verkrijgbaar online en voor meer info kun je terecht op www.himbelgium.com of Facebook.com/ himbelgium

Fotografie: H.I.M

210 025


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.